Ziua Logo
  Nr. 3793 de miercuri, 29 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-11-29
S.Stefan din SATU MARE (...@rdslink.ro, IP: 86.126.233...)
2006-11-29 07:35
Penalul ține loc civilul și comercialul SAU/ȘI fructul infracțiunii devine nul de drept

Deci dacă privatizarea s-a făcut cu încălcarea legii penale, contractul de privatizare ar putea fi atacat și anulat de instanța competentă! Doar că... până acolo e cale lungă!
Cât despre OMV, cei care și-au ridicat degetul pentru a o băga într-o rană existentă în închipuirea lor bolnăvicios-suspicioasă, uită că Austria, și imperiul osterreich niciodată nu s-a lăsat penetrat de ruși! Și nici de alții. Doar ostracul Hitler l-a putut cotropi vremelnic și neavenit! deci acționariatul OMV-ului cumpărător al PETROM-ului românesc își poate tranzacționa acțiunile pe bursă dar fără să afecteze semnificativ structura acționaroatului!
Cu toate acestea, ancheta penală ar putea dovedi mefcantilismul dovedit de partea română, care prin funcționarii săi poate și-a permis tranzacționarea pachetului de informații privind ofertele concurenților sau bonusurile care pot face mireasa și înzestrată pe termen lung cu surse nebănuite de profit și care pot fi nu doar simple obligații contractuale, ci chiar obligații garantate prin lege! De fapt tocmai acest aspect ESTE RELEVANT că OMV ca și cumpărător a pretins și a obținut nu doar aprobarea contractului de privatizare a SN PETROM-ului de parlamentul român, ci chiar modificarea legislației existente în vigoare, în așa fel încât toate prevederile contractului să fie susținute și de legea română! Iar eventuala modificare a legii în defavoarea cumpărătorului, să-l facă pe acesta îndrituit să-și revendice despăgubiri pentru toate daunele suferite ca urmare a modificării legii inițiale avute în vedere la data intrării în vigoare a contractului ratificat de ambele părți!
Ceea ce este cel mult posibil o constituie alinierea contractului la normele europene ale liberei concurențe și renunțarea la eventualele drepturi care ar asigura un monopol implicit deținut de OMV-PETROM, ce inițial nici nu s-a avut în vedere sau aprobarea lui înseamnă vătămarea drepturilor concurenței!
DAR -cobor-nd la nivelul forumiștilor- rog arâta-mi pe "Hayssam" ca să știu pe cine vor lăsa procurorii să se volatilizeze înainte de a afla întregul adevăr, sau cât este adevăr și cât doar pură ficțiune - scenarită - de sorginte românească de a mai reține primele psagini asle ziarelor cu un nou scandal "descoperit" la indicație prezidențială, după ce telefoanele din unele ministere și ale unor înalți demnitari sau funcționari de stat au fost ascultate - cu aprobarea cui??? - pentru a putea aduna dovezi ce altfelar fi fost invizibile pentru performantele noastre servicii secrete! Cu concursul cărora acum asistăm la compromiterea întregului aparat de stat, doar pentru că orice vorbitor de limbă străine la noi este primit cu pâine și sare, dar cel puțin cu o cafeluță! Iar carțile lor de vizită sunt și se dovedesc veritabile chei de acces la orice informație, inclusiv secrete de stat, doar pentru că noi în fața Europei sau a NATO numai avem secrete! Ce confuzie! Ce bazaconie! Și ce eroare gravă pentru toți cei implicați în asemenea povești vânătorești! Oare când vor ști serviciile secrete că alrma se dă înainte de a se produce evenimentele! Și nu după ce devin ireversibile! Sau și ei sunt complici? Aud, domnule Maior?! L-ați interpelat pe predecesorul dvs. Timofte, pe a cărui umeri și-a descărcat informațiile ce încovoiau o țară întreagă? Sau doar acarul Păun este căutat? Sau și acesta va fi subtilizat de un profesionist cu vechime pe acest tărâm, doamna KOvesi? Se aude?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Britney Spears fara chiloti (11391 afisari)
 Curat murdar tradare! (5146 afisari)
 Elena Udrea, avocat de milioane (3424 afisari)
 Abuz Plaza (3118 afisari)
 "In oglinda sunt eu" (2621 afisari)
 Romania, popas pentru un posibil spion rus arestat in Canada (497 afisari)
 Suie Paparude si Gojira, diseara, in B52 (159 afisari)
 Primele arestari in "dosarul privatizarilor" (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16181 sec.