Ziua Logo
  Nr. 3793 de miercuri, 29 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-29
micutu204 din Romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.149...)
2006-11-29 13:11
" o plictiseala generala "

Intre laicitatea SF si ortodoxia scolara obligatorie .
Cu ceva timp in urma , pe vremea cind copchii erau in scoala , in clase mai mici , li s-a schimbat dascalul de la religie ,cu o blonda platinata ,agreata de mitropolie ( nelicentiata ). Nu au excelat la aceasta materie , cam 6-8 de obicei
Profa de religie , coana preoteasa in cartier , cu liceu in parohia sotului , a taiat in carne vie si ne-am trezit cu o belea noua : aveau 10 la mate-fizica-chimie-... si 4-5 la religie . I-am trimis saptaminal la bunici sa aprofundeze materia si cu chiu cu vai , au terminat anul scolar cu media aia minima la religie .
Prin natura lucrarilor din SRL, ajung sa am o tangenta cu preasfintia-sa preotul din parohie , un probabil proiect de consolidare de biserica -casa parohiala . Se aprofundeaza relatia partenelriala , se fac schimburi de intilniri de protocol -contractuale . Indesirea vizitelor dumnealor , pe fondul solicitarii ca proiectul sa fie ca "sponsorizare laica " ,incep sa creasca simtitor notele la religie , note de 180 000 000 , munca a 5 oameni timp de o luna !
Cam mult pentru nivelul meu de intelegere !
Refuz si consecinta imediata : 4 si nevasta cu servit masa rece plus caterinca de rigoare !
Urmeaza alta intilnire laica, la propriul domiciliu , aranjata de nevasta bineinteles . Cei 2 in camera lor , consemnati !
Urmeaza discutii laice despre biblioteca noastra , in care exista una -doua biblii, un coran , interpretari ale conceptelor budismului , "Amintiri despre viitor" , beletristica .... Limba mea cea inspicata , incinge atmosfera laic-ortodoxa , se ajunge la mari contradictii spirituale (nu agreem nici manelele), cotradictii financiare si zdranc : coana preoteasa ma trimite obligat la origini si imi pune un munte a lui Venus pe nas iar unsul Domnului pe pamint urmeaza sa ma scrie pe toaca si sa ma afuriseasca !
Bun , iar caterinca iar hrana rece . Ce sa facem , mutam copiii la alt liceu ?
Dupa doua luni ,aflam ca impielitatii au ascultat si inregistrat pentru posteritate , discutia spirituala -ireconcibiabila a noastra si au ascultat si altii ,optiunile tehnice de viitor ( o clasa de a XI a si o clasa de a XII a ) !!!
A urmat "O PLICTISEALA GENERALA " la orele de religie si ortodoxie , sedinte de retractare sau nu a afirmatiilor, reliziere sau nu a contractului de proiectare, plata de catre mitropolie a proiectului (prin instanta ), bacul luat de impielitatii din cele doua clase , arondarea noastra la parohia bunicilor si fara icoane in clasele de a XII a ( prin vot democratic ). [ coana preoteasa e la catedra , preda si nota cea mai mica , cica e 8 acum ]


Ne ascundem dupa degete .
     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Britney Spears fara chiloti (11391 afisari)
 Curat murdar tradare! (5146 afisari)
 Elena Udrea, avocat de milioane (3424 afisari)
 Abuz Plaza (3118 afisari)
 "In oglinda sunt eu" (2621 afisari)
 Romania, popas pentru un posibil spion rus arestat in Canada (497 afisari)
 Suie Paparude si Gojira, diseara, in B52 (159 afisari)
 Primele arestari in "dosarul privatizarilor" (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00730 sec.