Ziua Logo
  Nr. 3791 de luni, 27 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-11-27

Comentarii: 9, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

tomi01_2000
2006-11-27 08:57:41

Hotie dezvoltata sub protectia Statului? Oare cum e posibil asa ceva?

Concurenta .
Statul.
In prezent se demasca totul, si cu toate astea nu e posibil sa facem nimic?
Ne uitam cum hotii in continuare stau linistiti si se uita la noi?

Unde e Statul?
Unde e functionalitatea pe care se tot bate moneda?
Unde e revolutionarul Basescu cu sa traiti bine?
Sau e sloganul adresat hotilor ?

ella622
2006-11-27 09:25:20

Cum poate un comunist infocat , socialist reformat sa conduca Institutia

Cum poate un comunist infocat , socialist reformat sa conduca Institutia care trebuie sa mentina o piata concurentiala si sa protejeze consumatorul , cind e pus sa aplice normale UE in mod ilegal promovindu-se in anul 2003 o ordonanta de Guvern de catre Guvernul Nastase care schimba legea Concurentei ,special pentru a-si impuse PSD-isti in frunte cu acest oradean Berinde , mentinut acum de un Guvern liberal , prin cine stie ce trocuri . Dupa ce si-a mentinut toata camarila PSD-ista , promovind interesele de partid , iata ca incep sa apara ilegalitatile acestuia in acoperirea celor ce l-au propus . Daca s-ar analiza CIT - CUM si CUI s-au acordat ajutoarele de stat , acest Berinde ar trebui dat afara si pedepsit .


belean
2006-11-27 09:44:16

Tradare ,Tradare dar s-o stim si noi daca tot platim !

Cred ca inainte de a acuza un proprietar de aiurea trebuie gasiti unamicii in randul propriilor demnitari. Zicea Iorga ca dusmanul nostru suntem noi insine.Toate sforariile social democrate sau a altor grupari de interese atata vreme cat nu au ajuns in faza de puscarie tot ce se scrie si se vorbeste aduce a atmosfera de claca. Tradarea este cred cea mai josnica fapta penala. Nu sunt adeptul esafoadelor dar o indepartare din functii in masa a demnitarilor care au avut chiar tangential de a face cu marile tunuri. Fireste raspunderea personala este judecata dar cred ca suntem intr-o situatie exceptionala unde nemernicia a creat o retea de tip mafiot fara egal din Sicilia pana in Hong Kong.Demn de lauda este efortul presei dar facturile tot umflate raman. Mai trebuie sa-si faca datoria justitia ( care oare ?) astfel incat dupa plata facturilor sa avem placerea de a manufactura chiftele pe care le vom prastia printre gratii celor care au avut grija de jumulirea noastra. Interesant modelul chinez de rezolvare a chestiunilor penale din economie si finante.

Isidor Livia
2006-11-27 10:23:50

Rocad oblidatoie!

La viitoarele alegeri propun o rocad: interesele noastre, ale romnilor de rnd, s nu mai fie reprezentate n Parlament de politicieni, ci de ziariti. nfiinai Partidul ziaritilor! Poate voi vei avea bunul sim de a nu ne trda. De 16 ani nimnui n ara sta nu-i pas de buzunarul romnului.

mihaela_ion
2006-11-27 11:23:31

Lichidarea pozitiei dominante ...posibila in drept mai putin posibila insa in faptIn cazul concentrarilor economice se pune in aplicare asa-numitul "substantive test" in baza caruia se analizeaza efectele produse pe piata de operatiunea notificata.

De asemenea, conditiile impuse, limitarile stabilite in contractul de vanzare-cumparare in baza caruia s-a realizat concentrarea economica trebuiau analizate ca si restrictionari auxiliare daca era cazul apreciindu-se daca sunt indisepensabil legate de operatiunea principala si necesare acesteia. In cazul in care nu erau direct legate si necesare operatiunii principale trebuiau analizate prin prisma art. 5 (intelegeri anticoncurentiale) si art.6 (abuzul de pozitie dominanta)din Legea concurentei.
Prin decizia emisa insa de Consiliul Concurentei cu privire la concentrarea economica in cauza s-a stabilit ca "in urma analizei pietelor relevante ale produsului, prin prisma controlului in comun detinut de OMV la Rompetrol, a reiesit ca segmentele de activitate pe care concentrarea economica OMV/PETROM are efecte de restrangere a concurentei pe piata romaneasca, determinate de pozitiile semnificative detinute de societatile implicate pe pietele respective, sunt urmatoarele:
- piata rafinarii si prelucrarii de titei (PETROM si Rompetrol);
- piata distributiei si comercializarii de produse petroliere (PETROM, OMV si Rompetrol).

In acest sens, pentru a se evita restrangerea concurentei pe cele doua piete ale produsului sus-amintite, OMV a inaintat Consiliului Concurentei, la data de 15.10.2004, propunerile de angajamente pentru compatibilizarea operatiunii cu un mediu concurential normal (inregistrate la Consiliul Concurentei cu nr. DIE 1902/15.10.2004).

Acestea au constat in obligatia asumata de OMV de a renunta la controlul in comun asupra Rompetrol, prin instrainarea participatiei de 25,1% pe care o detine in cadrul acestei societati.

Pe de alta parte Consiliul Concurentei a retinut ca " Conditiile de piata din Romania sunt de asa natura incat, pe termen scurt, nu se pot produce cresteri bruste si semnificative de pret pe piata relevanta, nici pentru consumatori intermediari si nici pentru cei finali, ca urmare directa a realizarii concentrarii economice propuse, al carei scop esential este imbunatatirea performantei economice. Cresterile de pret pe termen scurt isi pot avea originea in situatii conjuncturale cu privire la piata titeiului la nivel international, in timp ce, pe termen mediu, aceste cresteri de pret pot fi cauzate, in principal, de armonizarea progresiva cu preturile de pe piata UE, insa
acestea vor fi echilibrate printr-o activitate concurentiala mai intensa pe piata romaneasca."
In final, Consiliul a concluzionat prin decizia nr.299/ 2004, concentrarea economica OMV/PETROM nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei din Romania pe pietele relevante ale produsului rezultate in urma operatiunii, cu conditia ca OMV sa instraineze participatia detinuta la Rompetrol, participatie care-i confera controlul in comun asupra acesteia.
Decizia Consiliului putea fi atacata in termen de 30 de zile de la comunciare, publicare in Monitorul Oficial la Curtea de Apel Bucuresti.

In final in ceea ce priveste aplicare art.7 din legea concurentei potrivit caruia dac, prin msurile luate i prin sanciunile aplicate de Consiliul Concurenei, conform prevederilor cap. IV-VI, unui agent economic abuznd de poziia sa dominant, nu se obin restabilirea situaiei i prevenirea repetrii abuzului, Consiliul Concurenei, pentru motiv de afectare grav a unui interes public major, poate cere Curii de Apel Bucureti s ordone msurile adecvate pentru lichidarea poziiei dominante pe pia a acestuia, Consiliul Concurenei este cel care are legitimare procesuala activa in acest sens.

Aceasta masura presupune:
- desfasurarea unei investigatii pe art. 6 pentru analiza existentei unui abuz de pozitie dominanta.
- probarea unui interes public major (e.g securitatea publica ca ordine de drept, definita in dreptul comunitar ca securitatea ce priveste productia si comertul cu arme, munitii si material de razboi, ordinea publica, sanatatea publica si securitatea aprovizionarii), pluralitatea agentilor economici independenti, bunastarea consuamatorilor si reguli prudentiale-regularitatea operatiunilor financiare si conditiilor lor de solvabilitate).
Sarcina probei afectrii grave a unui interes public major incumb Consiliului Concurenei.

In cazul indeplinirii conditiilor de mai sus instana judectoreasc va putea ordona una sau mai multe dintre msurile prevzute la art. 7 alin. (1) numai sub condiia s fie evitat orice cretere a preurilor din aceast cauz sau afectarea executrii de ctre agentul economic a obligaiilor asumate fa de teri.
Avand in vedere aceste conditii, rezulta ca in practic aplicarea concreta a acestui articol este indoielnica.

acv99
2006-11-27 13:59:45

hotie

Hotie la drumul mare asta sa intamplat cu gazul metan romanesc,inca din luna septembrie erau semnale despre scumpirea gazului romanesc dar cine sa se sesizeze politicieni sunt prea ocupati cu alte prosti,institutile abilitate ?de unde asteste cind vine un strain siarata 1 euro o vind si pe mama lor,mai important in luna septembrie si octombrie a fost turnatori de la securitate nu problema gazului,de parca <demascarea (marea mascarada)> va tine de cald la iarna romanilor.HOTIE HOTIE HOTIE asta este in romania .De acord si eu cu sistemul chinezesc de solutionare a unor astfel de HOTI la nationale.

teddy bear
2006-11-27 18:43:20

Hai la lupta cea mare !

Cineva are busola defecta ,confunda estul cu vestul.Riscam sa devenim ridicoli chiar acum la intrarea in UE.Pai daca acum facem astfel de scenarii ce vom face daca devin presedinti Vadim sau G.Becali?

Nicu Pruna
2006-11-27 18:57:57

Distrugerea Romaniei ptr. a doua oara !

Aceasta gasca de Securisti a falimentat inca o data Romania. Prima oara a fost cind a sustzinut acapararea puterii de catrew tembelii din familiile Ceausescu-Petrescu !

DORINEL
2006-11-27 22:33:43

SovromPetrol, scuzati PETROM....

Este o rusine, este o sfidare a Romaniei de catre Rusia pe cai economice...
Inteleg ca Romania si Polonia platesc cel mai mult din toata Europa !
Daca Rusilor nu le-a mers cu comunismul, acum se razbuna cu energia...si
mi-e tare teama ca o sa reuseasca. Nimeni nu vede pericolul ?
Da Doamne sa mai apara un Churchill !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta a KGB a devenit mai letala (4109 afisari)
 Urechea din cer (3733 afisari)
 Balbaieli la nivel foarte inalt (3231 afisari)
 Balul miliardarilor (3174 afisari)
 Avocatul diavolului (3074 afisari)
 Noi audieri in Dosarul tradare si spionaj (373 afisari)
 "Codul lui Da Vinci", partea a doua (194 afisari)
 Alergatura dupa functii in PSD, pe ultima suta de metri (181 afisari)
 Borat lanseaza un single de Craciun (117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01580 sec.