Ziua Logo
  Nr. 3769 de miercuri, 1 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-01

Comentarii: 25, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

spascky
2006-11-01 01:15:54

Mintea...armeanului de pe urma....

Corect documentat artcolul si relativ bunisor dar... ca exista un mare DAR...: Trebuia sa -l lecturati pentru Varu-Jean in sala de asteptare innainte de imbarcare ca asa ne ajuta pe toti sa nu ne faca de cacao ca...necunoscut ca poate renunta la biletelele de avion. Sau dintr-o pornire caracteristica a zis ca face niste banisori ca acolo o fi vreo LOTERIA-ROMANO-BARROSANA...si poate are noroc si tireaza milionul de euro cu care isi spala toti banii de la varu' Vintu in vecii vecilor amin... adio si un praz verde...

neamtu tiganu
2006-11-01 01:25:47

Domnul Barosso s-a speriat

Stia ca comisaru roman se va ocupa de lingvistica si daca era Vosganian care rimeaza cu Horasangian, ar fi putut introduce si limba armeana in EU.

Io as propune introducerea limbii tiganesti ca daca ne luam dupa nr. de tigani in Europa acestia depasesc cu mult pe cei de limba luxemburgheza, un fel de germana stricata.

In rest domnul Barosso face mult rau EU-ului, sunt curios daca Germania care ia sefia de la 1.01 va putea indrepta ceva.

A fost un documentar f. interesant pe ZDF cu aceasta tema. As putea sa va dau link, da ie in germana.

Cum ii spuneam amicului Moroianu, EU-ul trebuie reformat din temelii si cit mai rapid, altfel isi pierde menirea si remanierea ar trebui sa-nceapa cu Barosso.

Vasco da Gama
2006-11-01 02:33:12

Ehei, asta e abia inceputul...

Mesterii de la Bruxelles ar face bine sa se obisnuiasca cu o relatie de tip hais / cea cu Bucurestiul. Alde Verheugen (dupa intoarcerea de 180 de grade), Barroso, chiar si Rehn, si in mod cert Scheele au pedalat pe coruptie economica in principal, pe agricultura, pe justitie. Bune, nimic de zis, dar fara administratie performanta nici una nu functioneaza (vezi absorbtia fondurilor in agricultura, par examplu). Dar, ei au vrut sa intre Romania oricum, fara sa forteze schimbari de anvergura in cateva domenii cruciale. Deh, oamenii vroiau sa faca istorie cu orice pret pe timpul mandatului.

Mai baieti, de acuma o sa lucrati cu clasa politica si administratia publica din Romania, ambele nereformate si vai mama lor, fiindca n-ati vrut sa incepeti de unde se impute pestele. E, de-acuma veti avea de-aface cu acestea in deplinatatea stralucirii lor, si nu la o receptie intre avioane, ci in interdependenta directa cu structurile EU sau chiar fizic la voi acasa, in Comisie si PE.

Ce e mai trist este ca mai putin se va spune cum si-au dat cu stangu'n dreptul susnumitii in pregatirea Romaniei, ci ca Romania si romanii ca natie sunt niste barbari, incapabili etc.

synd
2006-11-01 02:37:46

Re: Domnul Barosso s-a speriat

Shadow
2006-11-01 02:59:09

Re: Domnul Barosso s-a speriat mda

synd
2006-11-01 03:19:09

Re: Domnul Barosso s-a speriat mda

Vasco da Gama
2006-11-01 03:38:03

Re: Domnul Barosso s-a speriat mda/Shadow

michel
2006-11-01 07:40:47

Chiar asa sa fie ?

Nu pot sa nu-mi pun unele intrebari privind cotzinutul articolului. De exemplu : Chiar poate cineva sa creada ca esecul d-lui Vosganian este datorat faptului ca este de origine armeana ? Mi se pare cel putin bizara reactia autorului articolului, precum ca d-l Barosso vrea cu orice chip sa nu'i supere pe turci, etc, etc tocmai acum cand CE va publica un raport extrem de dur in ce priveste turcia. Asa ca argumentul ca d-l Vosganian este de origine armeana si ca asta ar fi impiedicat acceptarea dansului in functia de comisar european .... nu tine. Alta "nelamurire" : Chiar asa, serviciile secrete romanesti ar trebui sa spioneze CE ca sa stim dinainte care este "atmosfera" pe la Bruxelles ? Nu avem observatori in parlamentul european ? Ce rol au acesti observatori daca nici macar atmosfera generala din parlamentul european nu o putem cunoaste datorita lor ? Si, din nou chestiunea "verificarii dosarului", etc. Chiar crede cineva ca la Bruxelles se cere "dosarul" ? Regret d-le Horasangian, dar - ca unul care traieste in UE de multa vreme - trebuie sa va spun ca nu pot fi de acord cu opinia dvs.
In plus, ne lamentam ca nu vom avea decat un portofoliu nesemnificativ, etc. Dar, credeati oare ca UE va lasa ani de zile un post important neocupat tocmai pentru ca va veni si randul Ro ? Sa fim seriosi ...

Cu stima, de departe

GGane
2006-11-01 10:12:40

Urata festa jucata lui Vosganian nu a fost altceva decat ca inainte de 89 i-a placut sa fie turnator

la acea organizatie teroristo-comunisto securitatea, ca acuma sa reprezinta Romania la UE ?. Mai bine statea in banca lui si traia din averea facuta ilicit dupa 89 cand si-a bagat mainile pana la cot in fondurile securitatii unde avea acces.

Tzepelica
2006-11-01 10:33:31

Dintre romanii ...Boagiu, Vosganian si Orban, UE l-a acceptat pe cel care...

...avea, deja, reprezentanti la Bruxelles, adica pe Orban.
De Tuca nu e cazul sa ne mai impiedicam, el fiind exponentul JEGULUI din presa damboviteana.

Aelectrostivuitoritei
2006-11-01 10:41:42

Re: Dintre romanii ...Boagiu, Vosganian si Orban, UE l-a acceptat pe cel care...

Aelectrostivuitoritei
2006-11-01 10:42:33

Re: Urata festa jucata lui Vosganian nu a fost altceva decat ca inainte de 89 i-a placut sa fie turnator

Arefu
2006-11-01 12:01:28

spune si Hora ceva...

CE sa mai lungim vorba. "Cazul" e (aproape) clasat. Alea jacta est!
1. Sigur ca nu trebuia sa se arunce orbeste fara sa cerceteze EL mai intai nu "serviciile" sau--sa refuze.
2.Chestia cu Vantu s-a jucat si clarificat demult .Clar
3.Conotatia cu armeanul e stupida.Hai sa i-o lipim si lui Orban cu ungurul, nu? parca a baiguit Funar ceva, nu?
4.Ramane faza ca te duci la Bxsls vb vine Comisar si te-ntorci, vb vine Ofitzer! ASTA trebuie clarificat , dupa umila mea parere pe cale judecatoreasca. Ca asa uite eu am date certe ca Satatuia lui MIhai Viteazu a colaborat cu securitatea : stirea o am sigura de la un fost vecin de palier, securist, care acolo i-si dadea intalnirile conspirative. Apropo, nu are Mihai Viteazu dosar la CSNAS sau dracu stie cum ii mai zice la vraful ala de hartii imputzite...

sandu
2006-11-01 13:21:02

Barossan, Vosganian, Horasan si comisarul european...

Avem deaface cu exeplul lui Ralea cu studentele care dicutau filozofie si una dintre ele exasperata de argumentele celeialte spune : "Asa-mi trebuie daca stau de vorba cu o tebecista!"
Am facut ce am facut si pana la urma tot am ajuns la dispute nationaliste.
In plus a da vina pe Basescu in acest caz este incalificabil. Ma feresc sa-mi exprim lipsa de consideratie pe care o am pentru cei care nu sunt corecti in privinta identificarii corecte a vinovatilor pentru a nu fi respins de pe Forum.
Chir in Ziua de ieri a aparut o opinie care, pur si simplu, ar fi trebuit sa inchida discutia.

Nituc
2006-11-01 15:16:16

Dar HALAGIAN?

Nocturnus
2006-11-01 15:20:35

Re: Domnul Barosso s-a speriat

Nituc
2006-11-01 15:47:28

CICLU CNSAS

Nituc
2006-11-01 15:56:50

Fiindca de la 01 vian urmeaza Germania la conducerea UE

S.Stefan
2006-11-01 18:16:54

S.Stefan
2006-11-01 18:31:49

michel
2006-11-01 19:42:57

d-lui S.Stefan

Sunt de acord cu dvs ca nu mai inteleg "normalitatea" romaneasca. Ce sa fac, de 16 ani sunt aici (.fr) si nu stiu decat f. f. putine lucruri despre viata din .Ro. Dar un lucru ar trebui sa fie clar pentru toata lumea (mai ales pentru politicienii "mioritici") : natzionalismul (chiar daca nu este dus pana la extremism), sovinismul, si alte "specialitati" ale unor politicieni (nu numai romani, ci si de aici, din .fr, sau de aiurea, ca populistii sunt peste tot) echivaleaza cu o eticheta de "nefrecventabil". In consecinta, chiar daca vor fi alesi de "popor" ca membri in europarlament, nimeni nu se va uita la ei. Vor fi un soi de "paria" cu care nimeni nu va dori sa stea de vorba. Este clar ca NU asa vom intra in EU, ci cu o deschidere spre cooperare (de exemplu), cu o absenta de complexe dar si cu respectul valorilor celorlalti. In fond si la urma urmei, ce ma doare pe mine ca X vorbeste ungureste (de exemplu) la el acasa sau pe strada ? Daca X va dori sa faca afaceri cu vorbitori de limba Romana, isi va da seama foarte repede ca numai vorbind romaneste va reusi... Cam asta ar fi tendinta pe aici, si sper din tot sufletul sa fie si in .Ro. "Binele comun" este valoarea care ar trebui sa invinga in toate situatiile de confruntare. Referitor la chestiunea "serviciilor" la care va referiti, eu nu pot sa nu ma intreb "de ce ar fi traba lor?". Ma explic: Nu cred ca e treaba serviciilor (secrete sau mai putin secrete) sa stie care este atmosfera in parlamentul EU. Au alte chestii de facut, si pentru acele "alte chestii" sunt platiti. In rest, cum auzeam in copilarie (inainte de un pasaj din Rapsodia lui Enescu) ... s'auzim numai de bine!

Cu stima si cu mult drag,

M.

ingineru
2006-11-01 21:04:17

Dupa toata vorbaria chioara care tine de peste o saptamana...

... se pare ca adevaratul motiv al respingerii lui V V de catre "comandamentul" UE este faptul ca... lui Barosso nu-i plac armenii, ci turcii. Bravos tovarasi ! Halal "uniune"...

Tin minte ca a fost o perioada (cam lunga) in istoria romanilor cand toate "aprobarile" se obtineau de la Stambul. Dupa aia, pt. o perioada mai scurta e drept, "centrul" s-a mutat la Moscova. Acum se pare ca, cocosul le va canta romanilor de la Bruxelles... probabil tre' sa fie ceva legat de "progresul istoriei"... :-)
Fapt este ca-i cam aceeasi chestie !

In alta ordine de idei, Vosganian ar putea fi mult mai folositor Romaniei ca membru al guvernului, eventual ca ministru de finante sau intr-un minister economic, pt. simplul motiv ca e unul din putinii politicieni romani care au habar cum functioneaza o economie moderna.
Cumva, nu cred insa ca Barosanu de la UE a fost animat de motive atat de altruiste atunci cand l-a respins pe armean... :-)

baciul_cibiniensis
2006-11-01 21:09:38

chiar asa o fi ?

D-l Bedros Horasangian este profund partinitor in cele spuse in articol. De ce nu se refera d-sa si la cele publicate de "Financial Times" despre impresia profund negativa pe care a produs-o informatia despre "sponsorizarea" partidului cu care a venit d-l VV in PNL, anume UFD ? Sau asta "nu se spune " ? Iar speculatiile privitoare la originea armeana a d-lui VV sunt aproape ridicole, daca ne gindim ca (1) un comisar european la nivelul la care ar fi fost d-l VV nu are vreo putere sau (cred eu) influenta - in cei 2 ani cit va functiona - de a face politica in ceea ce priveste primirea de noi tari in UE si (2) la data cind se va pune cit de cit cert wsi concret problema aderarii Turciei la UE d-l Barroso nu va mai fi demult marele boss al UE. Sa fim relisti, domnule Horasangian si sa renuntam la gogoshi de-astea. Daca, insa, suntem si noi UFD-isit, atunci...

Katty
2006-11-01 21:34:59

Re: Domnul Barosso s-a speriat mda/Shadow

dan toader
2006-11-01 21:41:22

sef peste secretare

ne-am ales cu sefia peste secretare. a 7-a tara in ue are portofoliu sub luxemburg. ce porcarie.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Copiii Holocaustului (3127 afisari)
 O bautura protestanta (2411 afisari)
 Bedros HORASANGIAN: Esecul lui Vosganian (2305 afisari)
 Securistul Paun a fost dat afara din Armata (2152 afisari)
 Tariceanu atentionat ca "nu e bine" (1617 afisari)
 Frigul de pe vremea lui Ceausescu, stapan in scoli (30 afisari)
 Mona Musca vrea dreptate (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03259 sec.