Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-28

Comentarii: 71, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

briel
2006-10-27 23:10:26

Ionica,

te pup pe frunte!

Vasile S.Vancea
2006-10-27 23:11:52

De ce nu Petre Roman ?


Cred ca P.Roman, ar fi fost acceptat fara comentarii de Bruxelles . tConrtoversat , totusi a insemnat ceva in politica postdecembrista a Romaniei, pe cand " insinifiantul merciolog" Varujan Vosganian a fost liderul UFD , formatiune ce a cochetat cu un extremism deloc agreat in societatea contemporana .
Asa ca renuntati la varza de Bruxelles si mancati mai bine fasole batuta, fara mujdei ca sa nu va mai miroase gura .
Pofta buna !

alwis46
2006-10-27 23:30:42

Vecine,

Pune varza la fiert.
Andrei Plesu merge ?

Are varza de Bruxelles la Carrefour, langa noi in Militari.
Chiar azi am vazut.
Pofta mare si mancare la pofta !

Sobru
2006-10-27 23:35:46

Re: De ce nu Petre Roman ?

UFD n-a cochetat cu nici un extremism, avea un mesaj liberal clar, ceea ce pentru un socialist pensionar, intr-adevar, poate parea extremist.
Daca Petre Roman ar ramane pe aceeasi pozitie fata de Basescu, atunci mai ca ar fi un candidat acceptabil. Dar poti sa stii?

hasu
2006-10-28 00:14:04

Nene Ioane

Bagator de seama fiind, cu lacrimi in ochi te anunt ca, mie chiar imi placea de tine. Pai dintre atatea milioane de romani, numai astia au loc? Am intr-o mana pe Monica Lovinescu iar in cealalta pe Vosganian asta. Ghici ce atarna mai greu? Chiar si copilul asta, Ungureanu, ar fi reprezentat o nominalizare mai decenta. Unii spun ca ar fi fost secretar UTC. Ei si? Si eu si multi altii stiu ca in astfel de functii erau numiti cei mai destepti. Ca doar nu avea omul cum sa se pise in contra vantului.
Plesu, Constantin Balaceanu- Stolnici, iar cand e vorba de Romania, fac ceva pe interesele de partid si pot numi fara rezerve: Puscas, Severin. In fine, pot scrie aici o lista de te plictisesti sa o tot citesti.

Nashu
2006-10-28 02:10:39

Re: De ce nu Petre Roman ?

Rocky
2006-10-28 02:47:34

Iarta-i doamne ca nu stiu ce spun

Rocky
2006-10-28 02:51:16

Iarta-i doamne ca nu stiu ce spun

Nababul
2006-10-28 03:59:14

Becali

Jiji pe varza ar fi chestia a mai tare din parcare! Muta maharadja si Steaua-n campionatul belgian ca cica ... EL e Steaua :-)

mcollan
2006-10-28 04:33:47

Eu merg pe mana lui Vosganian

Daca Severin era liberal, fara indoiala ca l-as fi preferat pe Severin pentru inteligenta si cultura lui. Va veni poate si randul lui dupa ce PSD se va autodesfinta si nu vor mai ramane decat doua partide mari: unul liberal si altul conservator-conservator. Pana atunci ma multumesc si cu Vosganian. Armenii - ca si romanii - au suferit mult si din cauza turcilor si din cauza rusilor, dar acolo unde s-au stabilit au devenit cetateni de onoare ai tarilor lor adoptive.

baciul_cibiniensis
2006-10-28 04:47:29

aferim, maestre !

D-le Grosan, cu toata admiratia mea pt. dvs., cred ca de data asta ati cam facut-o (zis-o) de oaie. Domnule, chiar si numai faptul ca fostul (?) partid al d-lui candidat al PNL pt. Bruxelles a acceptat "sponsorizare" de la un personaj ca S.O.Vantu ar fi fost de-ajuns ca sa fie sters de pe lista "comisariabililor" din partea Romaniei. Punem pariu ca daca va trece, totusi, de Barroso si, apoi, printr-o minune, de EU Parlament, presa internationala VA REVENI la acest aspect ? Nu te joci, domnule, cu prestigiul Romaniei in felul in care PM-ul a facut-o ! Iar oameni potriviti pentru aceasta functie se mai gasesc in Romania (ginditi-va la spusele cronicarului, ca nasc si la... Romania oameni !), numai sa vrea clasa politica (sic!) sa-i adopte si sa-i promoveze. Nu trebuei sa cresti cu bona la Brussel ca sa "te pricepi"; e de-ajuns sa fii onest, cu un IQ decent si sa vrei sa servesti Romania, invatind despre UE. Nu barba de dandy finantzist este esentziala - si de unde atita finantzism ? Mai ginditi-va la asta, va rog. Eu, unul, voi citi si in continuare, cu placere, interventiile dvs. literare, pe orice teme, in Ziua.

Arogantu'
2006-10-28 06:19:22

Europa isi arata muschiul; cam flasc ! Dar - de unde nu e - nici Dumnezeu nu cere !

Pentru naivii care isi imaginau ca admiterea Romaniei in EU va fi primita cu entuziasm de catre chiar cei care au realizat-o - am numit aici elita functionarimii din diversele institutii care alcatuiesc "crema politica" a numitei EU - momentul desemnarii comisarului european si al racelii cu care este privit candidatul propus are darul sa nauceasca.
Pentru aceiasi naivi - aceasta atitudine pare de neinteles: este dreptul suveran al Romaniei sa desemneze, conform procedurilor acceptate la nivelul EU, persoana care sa devina comisar din partea Romaniei ? Sigur ca este ! Atunci ?!
Si incep sa circule zvonuri care mai de care mai fanteziste: ba ca "Secu", ba ca "necunoscut", ba ca "de dreapta" - si n-am facut decit sa citez pe cele mai vehiculate ! Cine le pune in circulatie ?! Ba un "Felix", ba un membru al "internationalei socialiste" ce se pretinde "popular", ba un te miri cine !
Pentru acei naivi - dar si pentru ceilalti - ar fi utila o privire asupra a ceea ce este azi EU; subliniez: CEEA CE ESTE, nu ceea ce pretinde a fi !
- Din punct de vedere economic - este un sistem INCHIS, avind reguli proprii - cu exceptiile de rigoare ! Mai mult - setul minimal de reguli este incalcat cu nonsalanta de "dulaii cei mari", dar este aplicat cu strasnicie "celor mici"; desigur - si aici apar inevitabilele exceptii !
Atita timp cit politicile comunitare sint elaborate in folosul "celor mari" (exemplul cel mai frapant: politica agricola) si cit subventionarea este cuvintul cheie - o crestere economica SANATOASA va ramine un deziderat !
- Din punct de vedere politic - dezastrul este total ! "Tratatul Constitutional", care ar fi urmat sa consacre EU ca ENTITATE POLITICA, poate fi socotit mort si ingropat. Ingropat inca nu a fost - dar mort este cu acte in regula ...
Iar daca atit de greu s-a nascut bucoavna respectiva cind EU era alcatuita din 15 state - isi poate imagina cineva cum va fi sa negocieze 27 de state un nou "Tratat" ?! Mi-e si frica sa ma gindesc la ce va iesi - daca se merge pe aceleasi carari ...
- Din punct de vedere cultural - nu se poate vorbi de o diversitate mai mare: "cite bordeie - atitea obiceie" (scuze - am redat forma populara). Dar, macar in acest domeniu, diversitatea este normala. Politicile nationale in domeniu ar trebui sa fie, insa, macar compatibile. Nici vorba, insa, de asa ceva (vezi cazul Frantei si al obstinatiei cu care isi "protejeaza" cultura de efectele "mondializarii" - echivalentul frantuzesc al globalizarii).

Ce mai ramine, atunci, din EU ?! Un vis frumos ... si doar atit !
Sigur ca ma insel ! Ramine un imens aparat functionaresc (de fapt: BIROCRATIC) ce actioneaza cu perseverenta intr-o singura directie: PERFECTIONAREA BIROCRATIEI !
Cum sa fie bucurosi functionarii superiori ai EU daca Romania propune tocmai pe reprezentantul unui curent de gindire care le da fiori ?! Cind economiile tarilor EU sint - cu putine exceptii - construite pe pilonii etatismului, cind conceptul "economie de piata sociala" este fundamentul intregului proiect economic european ?! In ciuda faptului ca el a sucombat cu succes in Germania si Suedia - unde vor continua masurile "liberale" pentru insanatosirea economiilor respective !

Varujane - iti tin pumnii ! Dar nu sint sigur ca merita sa te sacrifici ...

Gigi Hamar
2006-10-28 07:58:05

CONFUZIE...

Pe Vanghelie il stim...Ieri a dat lectii de furat...Pe Dolanescu, asisderea..Un "gurist" fara pretentii 'telectuale..De ce sa fim obligati sa "iubum "un hot cu staif" cum e domnul de care faci, matale, bre, vorbire...

motanul incaltat
2006-10-28 08:13:09

Re: Nea Grosane

motanul incaltat
2006-10-28 08:32:07

Re: De ce nu Petre Roman ? Pai d'aia !

moroianu
2006-10-28 09:07:12

Re: "Europa isi arata muschiul": Draga Arogski!

susu
2006-10-28 10:24:01

cel mai bun comisar european ar fi

domnul tariceanu ! este prezentabil. inteligent, nesantajabil, nu este coleric si nu-i pune pe altii sa scrie comentarii la forumurile ziarelor in format electronic !

hasu
2006-10-28 11:30:24

Draga Rocky

Sunt mandru ca sunt contemporan cu tine. Sunt mandru ca detii adevarul absolut. Ce este deranjant, este faptul ca habar nu ai sa citesti. Cand am scris despre Monica Lovinescu, m-am referit la faptele din 1997 cand distinsa doamna a mai adus atingere despre respectivul dosar si atunci nu se punea problema unui comisar. Si ma mai refeream la moralitatea doamnei Monica Lovinescu.
A! De unde ai scos tu ca cine este bun la Sorbona, nu ar putea fi bun si la Bruxelles?
Nu am votat niciodata PSD, dar intre un Crin Antonescu, un Orban sau chiar Vosganian (da stimabile nu ai primit bani direct de la Vantu, dar UFD a primit cu varf si indesat), ii prefer pe Puscas si Severin.
Daca se intampla din nou sa nu intelegi ceva din ce am scris, anunta-ma sunt aici.

neamtu tiganu
2006-10-28 11:53:42

Re:Moroiene ma Mihnesti

Arogantu incearca sa puncteze Ce ESTE EU la ora de fata nu ce si-ar dori sa fie sau eventual ce va fi. Si-i dau dreptate. Uita-te si tu pe situl european si vei vedea ca numai Comisiile europene au peste 24000 de angajati. La astia se adauga inca mult mii de angajati la Parlament sau angajati temporari.

Ce fac astia si de cine sunt finantati? Uita-te tot pe side si vei vedea tone de documente care de care mai inutile si mai haioase, traduse evident in mai multe limbi. Uita-te doar la aia cu protectia animalelor si nu mai trebuie sa urmaresti nici o emisiune umorista.

Deci acestia muncesc din greu si produc hirtie, chiar daca-i electronica, hirtii de care nu are nevoie nimeni pe care n-o citeste nimeni.

Asta nu inseamna ca Romania nu ar trebui sa intre in aceasta organizatie, din contra e bine sa fie si ea prezenta, da trebuie sa fie constienta unde intra.

Este adevarat ca EU are si ceva foloase, de ex. desfiintarea granitelor, desfiintarea vamei, moneda comuna si poate cel mai important incercarea de armonizare a normelor nationale in norme europene.

In acest context alegerea unuia sau a altuia drept comisar european, e nesemnificativa, intrucit acesta nu poa sa faca absolut nimic, singura "mindrie" e lupta interna dintre partidele din Ro.

motanul incaltat
2006-10-28 12:02:22

Re: cel mai bun comisar european ar fi

Arogantu'
2006-10-28 12:50:37

Re: "Europa isi arata muschiul": Draga Arogski!

Nitu Rodica
2006-10-28 13:21:16

Re: De ce nu Petre Roman ?

Nitu Rodica
2006-10-28 13:22:38

Re: Vecine,

Shadow
2006-10-28 14:37:35

Re: De ce nu Petre Roman ? Rodica

>Motane, Roman este raportor NATO(acolo nu a contat ca mancat >stridii), are o popularitate imensa in Franta si in Spania, basca alte tari >din Ocident ,dar asa suntem noi, nu place amicul, ce daca era acceptat >din prima si pariu pe oricat ca da !Apropo, dar our president ce a >mancat pe nava si la ANvers, tacamuri de pui, sau la dansul nu se >pune, ca vezi,...,,boborul" a avut cu toate astea incredere sa-l aleaga intr->o functie mult mai importanta

Nu inteleg ce legatura are NATO cu comisarul pt parlamentul european.
In plus in Franta avea "popularitate" in guvernarea lui Mitterand. Si-a cam pierdut-o cand venit in vizita la noi acesta a fost intampinat cu "huo" ba chiar si cu caini purtand steagul Frantei in politehnica de exemplu. Cred ca mai are cev cunostinte pe la Toulouse la scoala politehnica si poate pe la Sorbona. Nu are insa nici un fel de experienta la UE. E adevarat ca vorbeste bine cateva limbi straine printre care si rusa(engleza si franceza stie "toata lumea", de care s-a si folosit in munca lui de raportor NATO).
Sa nu uit insa ca principala sa calitate este ca e foarte cunoscut in Aleea Modrogan de unde la un moment dat a luat si un "picior in dos"(pas inainte dupa cum spun romanii).

simiondan
2006-10-28 15:05:54

daca , vv va fi refuzat definitv

si cei responsabili de la ue , nu vor spune foarte clar de ce , circul va fi mult mai mare. varza in toata regula.
din cauza presupusei colaborari cu secu?
din cauza simpatiilor de dreapta?
din cauza lui vantu et comp?
din cauza barbii ?
nu-l vor socialistii ?
o minima explicatie, cred ca ar trebui sa vina.
daca nu va fi acceptat fara nici o explicatie, dati-mi voie sa va cred ca birocratia romaneasca e vax, lupta politica din romania nu-i decat o joaca
si interesele economice din romania nu sunt decat mizilicuri.
romanii vor taxa explicatiile politicienilor romani cu toata subiectivitatea si neincrederea de care sunt in stare. nelamuririle vor fi si mai mari!

Arogantu'
2006-10-28 15:41:47

Re: aferim, maestre ! - Baciule - da' oile mulsu-le-ai ?!

Este cumva SOV pe lista celor mai cautati criminali?! A fost condamnat si nu s-a anuntat decit la stina dumitale ?!

La 2006-10-28 04:47:29, baciul_cibiniensis a scris:

> D-le Grosan, cu toata admiratia mea pt. dvs., cred ca de data asta ati
> cam facut-o (zis-o) de oaie. Domnule, chiar si numai faptul ca fostul
> (?) partid al d-lui candidat al PNL pt. Bruxelles a acceptat
> "sponsorizare" de la un personaj ca S.O.Vantu ar fi fost
> de-ajuns ca sa fie sters de pe lista "comisariabililor" din
> partea Romaniei. Punem pariu ca daca va trece, totusi, de Barroso si,
> apoi, printr-o minune, de EU Parlament, presa internationala VA
> REVENI la acest aspect ? Nu te joci, domnule, cu prestigiul Romaniei
> in felul in care PM-ul a facut-o ! Iar oameni potriviti pentru
> aceasta functie se mai gasesc in Romania (ginditi-va la spusele
> cronicarului, ca nasc si la... Romania oameni !), numai sa vrea clasa
> politica (sic!) sa-i adopte si sa-i promoveze. Nu trebuei sa cresti cu
> bona la Brussel ca sa "te pricepi"; e de-ajuns sa fii onest,
> cu un IQ decent si sa vrei sa servesti Romania, invatind despre UE. Nu
> barba de dandy finantzist este esentziala - si de unde atita
> finantzism ? Mai ginditi-va la asta, va rog. Eu, unul, voi citi si in
> continuare, cu placere, interventiile dvs. literare, pe orice teme, in
> Ziua.
>

Arogantu'
2006-10-28 15:52:14

Bine, Hasule - mergi cu Dumnezeu (Puscas, Severin etc) ! Noi raminem cu ceilalti !

N-am nimic cu capsunarii - ei muncesc PE BANII LOR !
Ceilalti "capsunari" cam capsuneaza pe bani publici !

La 2006-10-28 11:30:24, hasu a scris:

> Sunt mandru ca sunt contemporan cu tine. Sunt mandru ca detii adevarul
> absolut. Ce este deranjant, este faptul ca habar nu ai sa citesti.
> Cand am scris despre Monica Lovinescu, m-am referit la faptele din
> 1997 cand distinsa doamna a mai adus atingere despre respectivul
> dosar si atunci nu se punea problema unui comisar. Si ma mai refeream
> la moralitatea doamnei Monica Lovinescu.
> A! De unde ai scos tu ca cine este bun la Sorbona, nu ar putea fi bun
> si la Bruxelles?
> Nu am votat niciodata PSD, dar intre un Crin Antonescu, un Orban sau
> chiar Vosganian (da stimabile nu ai primit bani direct de la Vantu,
> dar UFD a primit cu varf si indesat), ii prefer pe Puscas si
> Severin.
> Daca se intampla din nou sa nu intelegi ceva din ce am scris,
> anunta-ma sunt aici.
>

AVP
2006-10-28 16:18:00

Aloo...


Daca tu privesti problema lui Vosganian cu nonshalantza mishtocareasco-caragialeasca, asa cum ati tratat voi totul, amicii-miticii de la Madame Candrea, de cand va stiu, te priveste... Dar nu incerca sa le dai altora - mai patiti - preste deste...

Cand un personaj pe care-l aplaudai, nu ma indoiesc, atunci cand i-a demascat pe alti securisti, spune ca si Vosg ar avea o Problema, pe undeva-cumva, asa cum de altfel si Monica Lovinescu a scris in jurnalul ei candva, iar JN-ul nr.1 al Ro trateaza acest lucru pe prima pagina, chiar la data la care Vosganian era s-ajunga comisar ioropean - unde trebuie sa fie mai curat ca Sfantu Jean, si deci nici o verificare n-ar fi fost preste plan -, tu ai prefera sa-l menajam pe Varu Jan doar pentru ca acesta este mai mult sau mai putin simpatico & chiromantios si-ti poate aproba tie, eventual, un credit grandios la Fondul Literar ex-ianculos...?

ps. Ti-as da o lista intreaga de potentiali comisari ioropeni, dar ce folos, daca pt tine Ro se termina la Otopeni...? ;-)

hasu
2006-10-28 18:30:21

Arogantule

Putin imi pasa de Puscas si Severin. Chiar crezi ca nu exista nimeni in Romania care sa ocupe acest post cu fruntea sus?

Tony
2006-10-28 18:38:09

Cum face un cal pe un plan inclinat?


Face trop-trop cos de alpha...

Gluma asta infantila e mai buna decat poantele rasuflate ale d-lui Grosan care si-a pierdut umorul odata cu retragerea iliesciana (ceea ce ma face sa cred ca acel umor era mai degraba al lui Iliescu et Co decat al editorialistului de la Ziua).

Ce s-a intamplat mai apoi? Pai dl. Grosan si-a conservat cu o caposenie demna de o cauza mai buna antipatiile fata Stolajan si Basescu ignorand deliberat tintele potrivite pentru pastilele domniei sale (botezate eufemistic editoriale). Traitorii in Romania si observatorii exteriori ai fenomenului stiu foarte bine ca tintele astea abunda pe ambele maluri ale Dambovitei si chiar mai sus in amonte mult dincolo de izvoare.

Faptul ca dl. Grosan isi tradeaza menirea (aceea de responsabil cu umorul la Ziua) si persista in a exihiba aversiunea fata de un anumit segment al scenei politice ma face sa cred ca, voluntar sau nu, actiunile domniei sale sunt un fel indirect si tacit de a-si exprima simpatia, acordul, admiratia fata de alt sgmnent de pe piata politica. Dar care sa fie acesta? Evident dl.Grosan nu e PD-ist, nici UDMR-ist (doamne fereste), nici PSD-is (felicitari), nici PRM, PNG-ist (o-ho-ho), nici macar PC-ist. A mai ramas ceva? Pai da, a ramas o grupare moderna cu nume istoric careia onor dl. Grosan n-are niciodata ce sa-i reproseze pentru ca este mai mult ca perfectul in gramatica groseciana.

Negarea evidentei nu poate fi asimilata cu consecventa ci cu capoasenia (pastrand prezumtia ca nu e vorba de o simpla orientare ordonata consecvent). Azi, cand pana si dogmaticul anti-basescian Valerian Stan considera ca e potrivita o nota de flexibilitate, dl.Grosan ramane mai catolic decat papa si incearca insistent sa ni-l vanda pe dl. VV.

Cu ce argumente? Auzi domne ca nu chinuie gramatica limbii romane si ca nu e total incoerent in teoriile pe care le sustine uneori pe la televiziuni si prin presa. Bravo domn Grosan! Ce zici de faptul ca n-are chelie si e barbat bine? E un amanunt neesential dar important totusi. Pai daca astea sunt criteriile ce ati zice de cineva care-l si intrece pe dl. VV la aproape toate aceste capitole (mai putin accentul) ? Si anume dl. G. Frunda? Eu cred ca e de departe mai bun ca dl. VV. Stati linistit d-le Grosan. Glumesc dar d-voastra ati inceput.

Da, dl. VV ar fi mai bun ca M.Vanghelie, G, Becali, I. Dolanescu, I.Loghin si altii, dar cu siguranta ca se vor gasi destui care sa nu fie certati cu gramatica si care sa nu fie chiar tampiti. Intre noi fie vorba, in afara de cele reprosate deja in presa (sau pe forumuri) d-lui VV (si care trebuesc luate in considerare fie si numai prin plauzibilitate) cred ca dl. VV nu este chiar un spirit stralucitor. Citesc uneori editorialele domniei sale care incearca sa slujeasca (de cel mai multe ori) idei corecte dar maniera in care o face este plata si plictisitoare. Cred ca cu acest comisariat incearca pur si simplu sun salt disproportionat in raport cu resursele domniei sale, chiar in cazul in catre toate contestarile formale de la Bruxelles si de acasa s-ar dovedi doar ipoteze false. Si mai cred, d-le Grosan ca d-voastra nu vedeti acest lucru doar din rea vointa.

Vad ca se mai vehiculeaza cu o oarecare insistenta alte cateva nume pentru asezonarea verzei calite de Bruxelles pe care sa o serveasca gurmandul domn Grosan de Ioan.

Petre Roman. N-ar fi fost o varianta complet gresita daca acesta n-ar fi un produs expirat politic. Evolutia lui PR nu-l recomanda pentru a fi premiat cu o astfel de pozitie. Daca vrea sa revina in primplan, PR trebuie sa demonstreze ca merita. Daca poate. Pana acum n-a aratat probat decat reactii lamentabile la postura in care l-a adus viata.

Andrei Plesu. N-ar fi cea mai rea varianta care le poate trece prin cap decidentilor politici dar totusi nu poate fi inca varianta castigatoare. Dl. A. Plesu este fara indoiala un intelectual valoros dar care nu poate fi valorizat pentru societate in pozitii administrative. Evolutiile sale sterse de pana acum in cultura institutionalizata, in diplomatie si consiliere il recomanda ca pe un elev silitor dar lipst de har. Harurile domniei sale nu sunt aici oricat s-ar incapatana unii sau altii sa le vada. Citind "Comedii la portile Orientului" veti intelege de ce. Dl. Plesu este un carcotas cu spirit care tradeaza o fire mai degraba contemplativa decat un om de actiune (cum banuiesc ca ar trebui sa fie un comisar). Daca l-ati putea incrucisa cu Basescu (alegand cu mare atentie genele potrivite) s-ar obtine ceva mai apropiat de ceea ce-i trebuie Roamniei in Europa. Pana una alta domnia sa ramane o valoare reala intr-un cerc restrans (daca-i exceptam pe snobii care-l adora doar pentru ca da bine la imagine). Nici Noica nu l-a valorizat (nici pe departe) cum si-ar fi dorit asa ca altii nici o sansa.

Si atunci cine? Cineva din lista marilor romani? Banuiesc o mare parte din cei clasati in primii zece ar declina oferta (ca fiind prea putin necusorule), iar pentru organizarea rapida a unui nou concurs intitulat `Cel mai mare roman in viata` nu prea mai avem timp.

Cred ca sugestiile europeane (ambele feminine) nu sunt chiar de ignorat. Celor care acuza Europa de ingerinta le-as aminti ca, de exemplu, intr-o ipotetica uniune Romania – Moldova, nimeni n-ar accepta in consiliul de aparare de la Bucuresti un reprezentant chiar asa de liber ales la Chisinau.

Pana una alta, in loc sa se intreaca in sugestii, presa noastra cea de toate zilele ar trebui sa faca un efort si sa incerece sa explice mai pe indelete ce va sa zica postul de comisar european. Care sunt ceilalti comsari in functie? Ce profil au acestia? Cat de des au fost schimbati? Cine si de ce poate sa-i schimbe? Si asa in general care e treaba unui astfel de comisar? E vreunul care a excelat? Cum? A facut vreunul ceva deosebit pentru tara lui? Cum? Poate fi vorba de asa ceva? Ca sa stim care ar fi cel mai bun ar trebui sa stim pentru ce anume. Poate afland detalii despre fisa postului am constata brusc ca cel mai potrivit este chiar simpaticul domn Grosan de Ioan.

costy
2006-10-28 19:54:00

Re: Cum face un cal pe un plan inclinat?

Arogantu'
2006-10-28 20:07:45

Hasule - ironia mea era cauzata de mentionarea lui Severin ! Dar nici Puscas nu este buricul Romaniei ... NDC

La 2006-10-28 18:30:21, hasu a scris:

> Putin imi pasa de Puscas si Severin. Chiar crezi ca nu exista nimeni
> in Romania care sa ocupe acest post cu fruntea sus?
>

S.Stefan
2006-10-28 20:54:08

moroianu
2006-10-28 21:39:38

Re: "Moroiene ma Mihnesti": Inca un spirit la activ, draga Zigeuner! Dar oare asta e ceea ce ne lipsea de fapt?


Deoarece nu mi-ai raspuns la mesajul de ieri pe aceeasi tema, ma limitez sa-ti rezum ceea ce i-am scris Arogantului:

Romania traieste in prezent un moment istoric, iar persoanele ca tine si ca el isi gasesc satisfactia in a adresa critici tendentioase la adresa sistemului in care taras-grapis am reusit in sfarsit sa fim primiti. Daca te-ai gandi un moment, ai observa ca nu este decat reflexul vechii bascalii romanesti, care ne-a urmarit ca un cosmar de-a lungul deceniilor de dictatura comunista si a supravietuit cu succes prabusirii acesteia. Faptul ca recunosti existenta anumitor avantaje (clare ca lumina zilei) decurgand din aderarea Romaniei la EU nu schimba prea mult concluzia privitoare la tendinta de ansamblu a punctului de vedere sustinut...

PS Inflatia aparatului birocratic este inseparabila de sistemul modern al guvernarii, deci faptul ca exista 24 000 de angajati ai Comisiei Europene nu demonstreaza decat faptul ca organismul respectiv se afla pe drumul ducand spre constituirea unui adevarat organism de guvernare supranationala. Dar toate astea sunt mai complicate decat par, iar la intelegerea problemelor in esenta lor in nici un caz nu se poate ajunge in cateva secunde de cautare pe internet, asa cum s-ar zice ca iti imaginezi...

La 2006-10-28 11:53:42, neamtu tiganu a scris:

> Arogantu incearca sa puncteze Ce ESTE EU la ora de fata nu ce si-ar
> dori sa fie sau eventual ce va fi. Si-i dau dreptate. Uita-te si tu
> pe situl european si vei vedea ca numai Comisiile europene au peste
> 24000 de angajati. La astia se adauga inca mult mii de angajati la
> Parlament sau angajati temporari.
>
> Ce fac astia si de cine sunt finantati? Uita-te tot pe side si vei
> vedea tone de documente care de care mai inutile si mai haioase,
> traduse evident in mai multe limbi. Uita-te doar la aia cu protectia
> animalelor si nu mai trebuie sa urmaresti nici o emisiune umorista.
>
> Deci acestia muncesc din greu si produc hirtie, chiar daca-i
> electronica, hirtii de care nu are nevoie nimeni pe care n-o citeste
> nimeni.
>
> Asta nu inseamna ca Romania nu ar trebui sa intre in aceasta
> organizatie, din contra e bine sa fie si ea prezenta, da trebuie sa
> fie constienta unde intra.
>
> Este adevarat ca EU are si ceva foloase, de ex. desfiintarea
> granitelor, desfiintarea vamei, moneda comuna si poate cel mai
> important incercarea de armonizare a normelor nationale in norme
> europene.
>
> In acest context alegerea unuia sau a altuia drept comisar european, e
> nesemnificativa, intrucit acesta nu poa sa faca absolut nimic, singura
> "mindrie" e lupta interna dintre partidele din Ro.
>

Ratacitul
2006-10-28 22:09:26

"Daca am fi ales cale urmata de bulgari"....


"Daca am fi ales cale urmata de bulgari".... nu ti se pare ca e un comentariu putin ipocrit, in conditiile care Romania a vea un excelent negociator cu UE (l-am numit pe Vasile Puscas), negociator care a fost inlocuit exclusiv datorita apartenentei la PSD? Despre calea urmata de Bulgari vorbesti? Pai bulgarii au mentinut-o pe negociatoare, desi s-a schimbat puterea politica; costicii si miticii bulgaresti care vroiau "schimbarea totala" n-au avut castig de cauza in fata ratiunii.

La 2006-10-28 19:54:00, costy a scris:


> Problema, in esenta ei, pare a fi mult mai simpla, noi - romanii -
> suntem nascuti cu darul de a ne complica viata!
> Daca am fi ales cale urmata de bulgari, azi am fi fost beneficiarii
> unui scandal in minus.....
>

> La 2006-10-28 18:38:09, Tony a scris:

Un comentariu excelent. Felicitari Tony.

neamtu tiganu
2006-10-28 22:14:07

Re: "Moroiene ma Mihnesti": Inca un spirit la activ, draga Zigeuner! Dar oare asta e ceea ce ne lipsea de fapt?

Vasile Teodorovici
2006-10-28 22:29:42

Meniu securist intarit

Faptul ca r. vasile a fost ulterior dovedit ca informator, nu asigura veridicitatea completa a marturiei magurene. Este fostul sef sri (Tg-Mures 90, mineriade, Berevoiesti etc.) un tip de buna credinta? Interesant este si jocul recent al turcului, mai ales ca merge in directia lansata de "felix": toti romanii au colaborat cu secu.

plongeur.alpin
2006-10-28 22:39:10

Caruselul propunerilor tardive

moroianu
2006-10-28 23:13:30

Re: Arogski, un pic de seriozitate... daca s-ar putea!

costy
2006-10-28 23:26:03

Re: "Daca am fi ales cale urmata de bulgari"....

plongeur.alpin
2006-10-28 23:52:27

Caruselul propunerilor tardive.

hasu
2006-10-29 00:06:50

Arogantule

Eu merg mai departe si il tai de pe lista si pe Puscas. Ideea era ca PNL-ul asta penibil nu reprezinta nici pe departe Romania. Iar cand l-am numit pe venerabilul Constantin Balaceanu Stolnici, evident am fortat nota, dar am vrut sa demonstrez ca sunt personalitati ce nu cred sa fie contestate de absolut nimeni.

Arogantu'
2006-10-29 00:45:10

Seriozitate trebuie sa oferi - daca vrei sa fii luat in serios !

Arogantu'
2006-10-29 01:11:54

Hasule - este problema ta cu ce partid simpatizezi !

Si este o prostie sa respingi "de plano" ideea ca un om nu are valoare daca provine din partidul pe care cineva il detesta ! Nu asta era ideea postarii mele.
Nimeni nu spune ca Puscas este rau - ci doar ca nu este UNICUL !
Ceea ce a fost stupid a fost sa contrapui un Severin oricarui alt potential candidat. O fi fost el ditamai presedintele APCE - dar cind un om alege sa intre intr-un partid (sigur - dreptul lui !) celebru prin filiatie si prin coruptie - incepi sa-ti pui intrebari asupra judecatii sau moralitatii respectivului.
Hai sa incheiem - e o discutie puerila.

La 2006-10-29 00:06:50, hasu a scris:

> Eu merg mai departe si il tai de pe lista si pe Puscas. Ideea era ca
> PNL-ul asta penibil nu reprezinta nici pe departe Romania. Iar cand
> l-am numit pe venerabilul Constantin Balaceanu Stolnici, evident am
> fortat nota, dar am vrut sa demonstrez ca sunt personalitati ce nu
> cred sa fie contestate de absolut nimeni.
>

baciul_cibiniensis
2006-10-29 02:37:13

raspunsuri catre Arogantu'

@ Arogantu' 2006-10-28 06:19:22

Ce vedem aici ? "Apararea" liberala a d-lui VV are cuvintul. Dar ea nu demonstreaza in nici-un fel ca pretenu' VV este "reprezentantul unui curent de gindire care le da fiori ?!" Fiori, da, fiindca a primit bani de la unul ca SOV !


@ Arogantu'
2006-10-28 15:41:47
"Re: aferim, maestre ! - Baciule - da' oile mulsu-le-ai ?!

Este cumva SOV pe lista celor mai cautati criminali?! A fost condamnat si nu s-a anuntat decit la stina dumitale ?!"

Umor de tzatza, domnule ! SOV este "cautat" de citeva zeci de mii de pagubashi. Nu v-ajunge asta ? Apropae ca-mi vine sa va fac urarea de a va vedea printre ei, dar noi, cei de la stina, gindim ceva mai temeinic inainte de a glasui.

Va recomand cu toata caldura sa cititi CU ATENTIE postarea lui Tony 2006-10-28 18:38:09 Cum face un cal pe un plan inclinat? Puteti afla o parere foarte pertinenta despre mult admiratul dvs. VV.

Si o intrebare, indusa de afirmatia dvs.: "2. Specializarea "cibernetica economica" are vreo legatura cu analiza sistemelor economice ?! Dupa umila mea parere - da." Unde anume ati obtinut aceasta superba calificare, nu cumva la ASE-Bucuresti ? Daca da, atunci inteleg de ce sunteti atit de "cazut in limba" dupa VV. Dar nu inteleg PENTRU CE.

Ratacitul
2006-10-29 02:54:01

Re: "Daca am fi ales cale urmata de bulgari"....

La 2006-10-28 23:26:03, costy a scris:

> La 2006-10-28 22:09:26, Ratacitul a scris:
>
> >
> > "Daca am fi ales cale urmata de bulgari".... nu ti se pare
> > ca e un comentariu putin ipocrit, in conditiile care Romania a vea un
> > excelent negociator cu UE (l-am numit pe Vasile Puscas), negociator
> > care a fost inlocuit exclusiv datorita apartenentei la PSD? Despre
> > calea urmata de Bulgari vorbesti? Pai bulgarii au mentinut-o pe
> > negociatoare, desi s-a schimbat puterea politica; costicii si miticii
> > bulgaresti care vroiau "schimbarea totala" n-au avut castig
> > de cauza in fata ratiunii.
>
>
> M-am referit la "calea" ce de pe urma, mai explicit la
> desemnarea
> ministrului integrarii in functia de comisar european!

Si eu tot cam acolo bateam, cu observatia ca bulgarii au stiut sa pastreze ministrul integrarii.

> Recunosc ca in comentariu meu sunt ceva urme de ipocrizie, insa
> nu-mi place ca cel care-mi atrage atentia este sustinatorul
> guvernului Nastase.

"sustinatorul guvernului Nastase" - faptul ca eu cred ca intr-adevar guvernul Nastase a fost mai bun decat actualul guvern nu l-am ascuns. Am si argumente solide. Nu-ti inteleg insa starea de perpetua campanie electorala, cu atat mai mult cu cat, iata, la doi ani dupa alegeri, nici una dintre temele majore de repros aduse guvernului Nastase nu si-a gasit concretizarea. In conditiile in care intreaga putere este detinuta de alianta. Si daca vrei sa ma combati aici, te rog sa spui pe nume: a) baronilor locali condamnati b) coruptilor (aia mari) condamnati c) condamnatilor datorita "fraudarii alegerilor", numelor sonore din PSD dovedite ca turnator, etc.

Acela Nasase care a fost in stare sa schimbe pana si
> portarii si femeile de serviciu din "dotarea" ministerelor!

Nu asta a facut. A presat inscrierea in PSD, ceea ce, pana la urma urmei, e la fel de rau. Dar daca ce a facut Nastase este rau (a avut greselile lui, incontestabile), de ce alianta face acelasi lucru?

> Ideea, cea cu mentinerea lui Puscas, nu a fost rea, ea a fost luata
> in discutie de unii pe ici, pa colea, insa de realizat e mai greu,
> fiindca nu vad un guvern pe lumea asta care sa gandeasca atat de
> constructiv

Guvernul Bulgariei, tocmai l-ai dat ca exemplu.

, toti ajunsii la putere incearca sa-si recompeneseze
> personalul care si-a pus umarul la victorie, iar functiile sunt
> numarate, intotdeauna prea putine!!!

Deci, hai sa concludem ca OSUL e motorul principal al politichiei de pe Dambovitza, indiferent ca sunt AI NOSTRI sau AI LOR la putere. Atunci, unde este mult clamata diferenta morala intre ei, ca eu nu prea o vad.

> Solutia bulgara e cu totul si cu totul alta, formatiunea politica din
> care
> provine ministra mentionata a continuat si dupa alegei sa ia parte
> la guvernarea tarii. Cel putin asa stiu eu, posibil sa ma insel!

Eu stiu ca nu, dar tot cu beneficiul indoielii.

>
> PS. Se pare ca ti-a scapat, inca un costic destul de mic a inghitit
> destul de digerabil numirea de catre presedinte a unui pesedist
> la conducerea "securitatii"!!

Nu ma consider in campanie electorala perpetua, asa ca nu judec faptele unuia sau altuia in functie de capacitatea de digerare a stomacului. Incerc mai degraba sa fiu obiectiv. Atunci cand i-am tinut apararea lui Basescu (problema gaozarul) am analizat faptele, nu am devenit fan Basescu. Atunci cand am sustinut pozitia lui Basescu vis a vis de V V (desi Basescu a intors-o politic), la fel, am analizat faptele (ma rog, am incercat sa ma pun in pielea europenilor). Atunci cand am sustinut ca Atanasiu a gresit si nu Basescu (desi CRED CA MENTINEREA TRUPELOR IN IRAK ESTE O GRESEALA) am facut-o gandindu-ma ca un obiectiv corect poate fi compromis printr-o metoda incorecta - iar Atanasiu asta a facut.

> Ce insuccese ai sa-i reprosezi ministrei Boangiu, via a vis de
> succesele favoritului tau Puscas!???

Nu este vorba despre reprosuri, ci despre sansele de succes. Dupa cum vezi, nici V V nu a trecut (chestia cu retragerea candidaturii e asa, pentru stratosferici), desi dupa standardele romanesti parea curat ca lacrima. Puscas a trecut prin anti-pedeseriada de aproape doi ani si nimeni nu a spus nimic de el, mme Boangiu mai are de raspuns la niste intrebari privind niste autostrazi. Nu bag mana in foc pentru nimeni, inca o data: incerc sa ma pun in pielea europenilor.
>
>
>

george nemteanu
2006-10-29 03:25:24

Re Arogantule,combati bine. In Europa pasim cu STANGUL !

baciul_cibiniensis
2006-10-29 03:30:45

din nou, catre Arogantu'

Arogantu'
2006-10-28 15:41:47
Re: aferim, maestre ! - Baciule - da' oile mulsu-le-ai ?!

Este cumva SOV pe lista celor mai cautati criminali?! A fost condamnat si nu s-a anuntat decit la stina dumitale ?!

Iata citate din presa internationala si cea nationala. Credeti ca ar mai fi ceva de spus, d-le Arogantu', in favoarea catindatului dvs. VV ?

Financial Times: "Candidatul Bucurestiului pentru functia de comisar UE a fost subiectul unor intense dezbateri in cercurile europene, pe fondul criticilor ca nu este o personalitate cunoscuta si ar fi avut legaturi cu oameni de afaceri".

SOV, pe lista coruptilor
Insa chiar inainte ca zvonurile privind o presupusa relatie a lui Varujan Vosganian cu fosta Securitate sa ajunga la Bruxelles, exista deja un alt mare semn de intrebare: pe faimoasa lista cu cei 30 de suspectati de coruptie, ramasi nejudecati in ciuda minciunilor venite de la Bucuresti (aflata la Comisia Europeana), apare un nume considerat de oficialii
europeni prea apropiat de senatorul liberal: Sorin Ovidiu Vantu. Surse din cadrul Comisiei ne-au declarat ca Barroso "nu va accepta nicio persoana din Romania care poate avea si cea mai vaga legatura cu persoane aflate pe lista celor 30". In plus, raportul lui Karsten Mecklenburg din Parlamentul European de la sfarsitul lunii septembrie, care vorbea de oligarhi si clientela politica in interiorul PNL, s-ar fi aflat pe biroul lui Barroso chiar inaintea venirii lui Vosganian la Bruxelles.

george nemteanu
2006-10-29 03:37:03

Re: De ce nu ASR Principesa MARGARETA ?

moroianu
2006-10-29 04:07:45

Re: Aloo...

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01034 sec.