Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-28

Comentarii: 5, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Nababul
2006-10-28 01:47:16

Fara Germania asta n-ar exista "Europa" asta deloc.

Si nici NATO. Ca taiem Europa in doua.

"Tarile "civilizate" din UE care se considera aparatoarele drepturilor omului sunt pe cale sa legifereze o inadmisibila discriminare fata de cetatenii romani si bulgari, prin care sa-i priveze de libertatea de a se deplasa, stabili sau munci oriunde in UE."
Pai da, "liberalizati" industria-adica o faceti praf cu Tzapul ca mare maestru in privatizari iar shomerii sa vi-i tzina RFG-ul ca parca aici nu-s destui 4,5 milioane, adica un sfert din populatia Romaniei. Plus ca nu-i opresrte nimeni sa munceasca in RFG daca au JOB, nu sa stea pe-aici ca-n anii '90 sa lucreze la negru si sa fure ca mor de foame si nici bani de intors acasa n-au.

"Nu intamplator aceasta actiune este catalizata de Anglia si Germania, tari care au aplicat in trecut discriminari: una de tip colonial, cealalta de tip rasial."

ANGLIA a pus restrictii, FRANTA are probleme rasiale, SPANIA are o gramada de vinituri dubioase sau disperate, ITALIA are la fel ca Spania coasta plina zilnic cu albanezi si d'ai lui Ghadafi.

Germania ati scos-o maestro de urechi ca pe iepuras din tzilindru ca sa nu stea singura ANGLIA Printzului cu care ati baut un paharel de champagne la ziua Regelui. Austria precis ca nu le pune piedici. Sau UNGARIA care-ia s ade apreciata in West ca-i model de integrare... UNGARIA ii primeste???

Asta n-a fost corect cu Germania. Si va pot confirma sute de mii de romani care au facut pe azylantii "urmariti de comunisti" in anii '90 pe-aici. Practic eram asylanti economici mai toti-printre care si interlocutorul DVS, adica eu.
Sute de mii au stat intre 3 si 7 ani pana la al treilea "interviu"-cum ii zicea verifivcarii finale a cererii de asyl. Altii s-au casatorit aici si au ramas definitiv. Mai ce rasisti erau nemtzii astia ca ne-au primit cu o masa festiva cand ne-au adus de la centerle de repartizare pe Landuri... A venit si tziganimea si ne-a tsricat ca de-obicei fazonul al totzi in RFG,...dar asta-i alta mancare de asylant.

Si au lucrat si au avut loc la camine si locuinte sociale. Multi au plecat din RFG cu 10-15 mii de DM, cand si-au primit inapoi toti banii platiti la Asigurari Sociale, plus salariile lor si alte angarale restituite.
Acum le merge nemtzilor MAI RAU decat asylantzilor romani in anii '90... Ubde sa-.i mai bage si pe flamanzii cauzati de "liberalismul jeltzinian" ce a bantuit 17 ani prin Romania?...(Bine ca Malaxa ia 300 de milioane, aluia cine ia- garantat ca nu dadea faliment in acesti ani? Mannesman s-a dsu pe copca si era firma nu bascalia lui Malaxa. Bine ca aveti bani de Auschnitt si de Malaxa, dar RFG-ul s ava tzina rateurile in politica economica, nu-i rau gandit...)

Va rog D-le Stolnici sa reduceti trimiterile gratuite la rasism, ca nimeni nu se ia aici in RFG dupa culoarea pielii, ci dupa apartenentza la vreo organizatie CRIMINALA, cum este ZIONISMUL sau MAFIA tot mai pe fatza in Europa. Singurul lucru cu care au de furca strainii sunt subminarea intereselor Statului German pentru a atinge scopuri de grup particular cu sediul in USA, sau mai nou stupiditatea Serviciilor secrete Americane care incep sa-si faca d ecap pe-aici cu arabofobia lor mccarthysta.

Mai spuneti-ne maine si ceva de MASONII DVS va rog, asa ca o schimbare de decor. Si D-l Paleologu era mason de vaza, ati putea sa ne ..illuminati, pe langa ce se spune oficial, un pic cu pareri personale despre aceasta Miscare-sa zicem asa.

Imi pare mie ca Germania asta joaca rolul "Buzei de Iepure" a lui Guy de Maupassant, in povestirea DVS.
Multumesc pentru atentie, noapte buna.

ioang
2006-10-28 11:20:23

Din pacate Nababul are perfecta dreptate!

Nu Anglia si Germania practica discriminarea ci insasi clasa politica din Romania si Bulgaria mai atente la "acumularea primitiva a capitalului" de cat cu creerea conditiilor minime necesare pentru noi locuri de munca in tarile lor. Nu o sa pot crede niciodata ca pamintul in Romania este mai putin productiv de cat cel din Spania in producerea de capsune, ca aroma unei capsuni romanesti se compara cu capsuna spaniola altoita cu morcov. Cea ce lipseste Romaniei este o clasa poltica matura si decenta care sa inteleaga ca sta la carma tarii nu pentru a-si umple propriile buzunare ci pentru a carmui in beneficiul celor care i-au trimis sa-i reprezinte.
Din pacate mediul de afaceri creat de acesti "reprezentanti" nu le este benefic de cat lor ,fiind de-a dreptul ostil aparitiei unei clase mijlocii in Romania si in mod direct interzicand aparitia de noi locuri de munca.
De aici si dorul de duca al romanilor care nu s-a manifestet atat de pregnant nici cand Romania era sub ocupatie turceasca.
Cine a dobandit peste noapte un milon de dolari este mai dispus sa-si cumpere o casa , o masina si o amanta, decat sa creeze 10 noi locuri de munca. La prima optiune se intalneste cu statul (prin institutiile lui) doar de doua ori-la intabularea casei,si la inmatricularea masinii, la crearea a 10 noi locuri de munca aproape in fiecare zi dai piept cu birocratia vamala, fiscala si bancara.
Se discuta de ani buni de alegeri uninominale. Fac o predictie: nu inainte de 40 de ani, adica timpul de care a avut nevoie Moise sa traverseze desertul pentru a pierde in urma o generatie cu mentalitate de sclavi.

Serlan Dinus
2006-10-28 14:06:50

dupa ce

Anglia si Germania ne-au tarat in al II-lea rezbel dupa care am fost vanduti rusilor cu tratatul Ribentrop-Molotov cu tot . . . . intrarea in UE este o sintagma, doar, cele doua pana in '89 alocau in buget sume mari pt distrugerea economiilor concurente ....... asa ca dupa ce cu mana unor neromani tradatori ai celor ce nu i-au discriminat la nivelul USA & Co s-a distrus proiectarea, industria romaneasca si chiar capitalizarea privata a intreprinderilor inceputa pe vremea lui Ceausescu . . .
Am schimbat imperiul lui dracu si am trecut la Scaraotzky fara religia care a mentinut aceasta natie 2000 de ani . .

alwis46
2006-10-28 14:14:40

Re: Fara Germania asta n-ar exista "Europa" asta deloc.

Dom'le,

In ciuda contrazicerilor pe unele probleme, aici, pana la un punct ,ai un pic de dreptate.
De fapt nu pana la un punct ci mai degraba trebuia sa incepi cu altceva si anume ca Germania de astazi s-a pus pe picioare dupa cel de-al doilea macel mondial numai si numai gratie Planului Marshall prin care s-au pompat banet si ceva retehnologizare in industria pusa la pamant de cei cinci ani de razboi si de bombele aliatilor.
Vrei nu vrei, si in ciuda si celor care-i injura cu atata satisfactie astazi pe americani, americanilor trebuie sa le multumim astazi ca Europa exista datorita Germaniei. O fi ea munca bratara de aur si te innobileaza, dar daca nu ai si resurse financiare mai degraba faci marunt din buze decat productie, pentru ca trebuie sa cumperi ba utilaje, ba materie prima, ba combustibili, ori toate astea nu le faci rost decat cu banu' jos.
Nu mai vorbesc de miile de misiuni de zbor ale avioanelor americane pline cu mancare, combustibili, haine si tot ce se putea dupa ce rusii au inchis granitele in sectorul lor din Berlin de nu mai treceau nici paduchii, altfel mureau germanii ceilalti pe capete.
Ca sa fie clar ce spun, consulta te rog unele carti de specialitate si vezi ce s-a intamplat in Germania dupa primul macel mondial si in special tratamentul la are au fost supusi germanii atunci in regiunile cazute sub administratie franceza, mai ales in bazinul Ruhr.
Gasesti aspecte din acestea in cartea lui William Manchester, "Armele lui Krupp" .
Asa vei intelege si de ce germanii au avut ce au avut cu francezii in 1941de s-au opintit atat sa defileze pe sub Arcul de Triumf al lui Napoleon.
Uite d-aia cred eu ca americanii au oferit mai mult decat francezii pe linia asta.
Si tot americanii, maret gest, mai ales al generalului Patton, au lasat sa intre in 25 august 1944 in Paris Divizia a II-a blindata a lui Leclerc pentru ca armata franceza sa aiba si ea cat de cat "reperata" onoarea lor atat de facuta franjuri de catre germani.

La 2006-10-28 01:47:16, Nababul a scris:

> Si nici NATO. Ca taiem Europa in doua.
>
> "Tarile "civilizate" din UE care se considera
> aparatoarele drepturilor omului sunt pe cale sa legifereze o
> inadmisibila discriminare fata de cetatenii romani si bulgari, prin
> care sa-i priveze de libertatea de a se deplasa, stabili sau munci
> oriunde in UE."
> Pai da, "liberalizati" industria-adica o faceti praf cu
> Tzapul ca mare maestru in privatizari iar shomerii sa vi-i tzina
> RFG-ul ca parca aici nu-s destui 4,5 milioane, adica un sfert din
> populatia Romaniei. Plus ca nu-i opresrte nimeni sa munceasca in RFG
> daca au JOB, nu sa stea pe-aici ca-n anii '90 sa lucreze la negru si
> sa fure ca mor de foame si nici bani de intors acasa n-au.
>
> "Nu intamplator aceasta actiune este catalizata de Anglia si
> Germania, tari care au aplicat in trecut discriminari: una de tip
> colonial, cealalta de tip rasial."
>
> ANGLIA a pus restrictii, FRANTA are probleme rasiale, SPANIA are o
> gramada de vinituri dubioase sau disperate, ITALIA are la fel ca
> Spania coasta plina zilnic cu albanezi si d'ai lui Ghadafi.
>
> Germania ati scos-o maestro de urechi ca pe iepuras din tzilindru ca
> sa nu stea singura ANGLIA Printzului cu care ati baut un paharel de
> champagne la ziua Regelui. Austria precis ca nu le pune piedici. Sau
> UNGARIA care-ia s ade apreciata in West ca-i model de integrare...
> UNGARIA ii primeste???
>
> Asta n-a fost corect cu Germania. Si va pot confirma sute de mii de
> romani care au facut pe azylantii "urmariti de comunisti"
> in anii '90 pe-aici. Practic eram asylanti economici mai toti-printre
> care si interlocutorul DVS, adica eu.
> Sute de mii au stat intre 3 si 7 ani pana la al treilea
> "interviu"-cum ii zicea verifivcarii finale a cererii de
> asyl. Altii s-au casatorit aici si au ramas definitiv. Mai ce rasisti
> erau nemtzii astia ca ne-au primit cu o masa festiva cand ne-au adus
> de la centerle de repartizare pe Landuri... A venit si tziganimea si
> ne-a tsricat ca de-obicei fazonul al totzi in RFG,...dar asta-i alta
> mancare de asylant.
>
> Si au lucrat si au avut loc la camine si locuinte sociale. Multi au
> plecat din RFG cu 10-15 mii de DM, cand si-au primit inapoi toti
> banii platiti la Asigurari Sociale, plus salariile lor si alte
> angarale restituite.
> Acum le merge nemtzilor MAI RAU decat asylantzilor romani in anii
> '90... Ubde sa-.i mai bage si pe flamanzii cauzati de
> "liberalismul jeltzinian" ce a bantuit 17 ani prin
> Romania?...(Bine ca Malaxa ia 300 de milioane, aluia cine ia-
> garantat ca nu dadea faliment in acesti ani? Mannesman s-a dsu pe
> copca si era firma nu bascalia lui Malaxa. Bine ca aveti bani de
> Auschnitt si de Malaxa, dar RFG-ul s ava tzina rateurile in politica
> economica, nu-i rau gandit...)
>
> Va rog D-le Stolnici sa reduceti trimiterile gratuite la rasism, ca
> nimeni nu se ia aici in RFG dupa culoarea pielii, ci dupa
> apartenentza la vreo organizatie CRIMINALA, cum este ZIONISMUL sau
> MAFIA tot mai pe fatza in Europa. Singurul lucru cu care au de furca
> strainii sunt subminarea intereselor Statului German pentru a atinge
> scopuri de grup particular cu sediul in USA, sau mai nou stupiditatea
> Serviciilor secrete Americane care incep sa-si faca d ecap pe-aici cu
> arabofobia lor mccarthysta.
>
> Mai spuneti-ne maine si ceva de MASONII DVS va rog, asa ca o schimbare
> de decor. Si D-l Paleologu era mason de vaza, ati putea sa ne
> ..illuminati, pe langa ce se spune oficial, un pic cu pareri
> personale despre aceasta Miscare-sa zicem asa.
>
> Imi pare mie ca Germania asta joaca rolul "Buzei de Iepure"
> a lui Guy de Maupassant, in povestirea DVS.
> Multumesc pentru atentie, noapte buna.
>

gergiana
2006-10-28 19:19:29

Democratia nu garanteaza ca omul nu-si va scoate ghearele.

Oamenii sunt supusi greselii si indiferent de doctrina discriminarea si rasismul poate sa iasa in evidenta. Uni-s mari, alti mici, insa fiecare e cum se considera. Daca noi ne vedem mici, cum ne vor vedea alti mari. Daca noi nu dam pe noi nici o ceapa degerata, cum sa dea alti pe noi aur. Daca noi nu vedem decat mizerie in noi, cum sa vada alti in noi miresme. Daca noi vorbim numai de rau despre noi, cum pot alti gandi despre noi bine. In tereizeci si patru de ani am invatat ceva de la prietenii mei francezi, daca nu sti sa te respecti pe tine, nu te va respecta nimeni. Au mandrie nationala, se respecta in orice imprejurare si sunt de o puntualitate proverbiala.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00720 sec.