Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-28
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.162...)
2006-10-28 00:28
Ciudatenii moldovenesti.

La ultimul recensamant din Republica Moldova s-au declarat ca fiind de nationalitate romana numai 70.000 de cetateni.
Pentru obtinerea unui pasaport romanesc din partea autoritatilor de la Bucuresti, declarandu-se cetateni moldoveni de nationalitate romana, au aparut peste 400.000 de solicitanti din Republica Moldova.
Cand spuneam cu mai mult timp in urma ca astia sunt ca mielul care vrea sa suga la doua oi, mi s-a sarit in cap.
Uite dovada ca nu patriotismul ii mana de la spate ci interesul.
Pasaportul romanesc le faciliteaza patrunderea in spatiul european odata cu aderarea noastra la U.E.
Pai sa nu-i lasi in plata Domnului pe limba lor moldoveneasca ?

Nababul din Frunze (...@imapmail.org, IP: 193.196.41...)
2006-10-28 02:29
Re: Ciudatenii moldovenesti.

La 2006-10-28 00:28:35, alwis46 a scris:

> Cand spuneam cu mai mult timp in urma ca astia sunt ca mielul care
> vrea sa suga la doua oi, mi s-a sarit in cap.
Daca ai zis, ai zis bine. Ti-ai primit casele in RO? "Nu-i prost cine ia, ci cine da".

> Uite dovada ca nu patriotismul ii mana de la spate ci interesul.
> Pasaportul romanesc le faciliteaza patrunderea in spatiul european
> odata cu aderarea noastra la U.E.
Pai pe noi ce ne-a dus pe unde am ajuns? :-) Tu ca esti american get-beget, daca ar trebui sa bombardezi Romania ai face-o ca si Cmdr. John Doe de pe B-52? Daca da, cara-te de pe pagina asta.

> Pai sa nu-i lasi in plata Domnului pe limba lor moldoveneasca ?
Nu, ca si astia care mint in Chisinau sunt ca si javrele care s-au pocait in anii '60-'80, sa plece in USA. Simtul ala de initiativa, atat de apreciat in State ;-)

george nemteanu din Chicago US (...@yahoo.com., IP: 68.79.141...)
2006-10-28 03:21
Re: Pentru Nababul

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 152.163.100...)
2006-10-28 08:48
Re: Ciudatenii moldovenesti. Mai frate Georgica....eu sint...UNIC !

alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.161...)
2006-10-28 09:15
Re: Ciudatenii moldovenesti. Nababului.

Flacau,

Nu am treaba cu America decat in masura in care din cand in cand imi permit sa cumpar o sticla de Ionica "Bagabontu".
Sunt traitor in Rumunica noastra draga si halesc pensia statului dupa mai bine de 40 de ani de salahoreala prin termocentrale, institutii de proiectare sau centre de cercetare.
Cat priveste bombardarea cu pricina, cred ca talica ti-a pleznit ceva la cutia finala si schijele au inceput sa ti-o ia razna.
Despre moldoveni, am mai scris in special de tinerii care fac comert prin pietele bucurestene, in special cei din Piata Veteranilor unde stau eu.
Cu mine vorbesc o romana destul de chinuita cand vreau sa cumpar un burghiu de la ei, intre ei vorbesc ruseste atat de repede si de bine incat ramai uimit.
Dragostea de patria muma se vadeste intai si intai prin cinstirea limbii materne ori ei cinstesc mai bine limba rusa.
Personal, nu ma doare nici varful de la rotring de aderarea noastra la UE, iar in anii mei de pana acum nu am avut ocazia sa parasesc tara nici macar in delegatie la fabrica de tevi de la Taganrog, asa ca nu vad de ce as face-o acum.
Stapaneste-ti hormonii si nu ma acuza pe mine de fapte care nici prin gand nu mi-au trecut. Ti-oi zice matale Nabab, dar in nici un caz numele cu pricina nu-ti acopera capacitatea intelectuala, acolo te poti numi ca acel acuzator public din Procesul Marii Tradari Nationale, Ion Saracu.


La 2006-10-28 02:29:10, Nababul a scris:

> La 2006-10-28 00:28:35, alwis46 a scris:
>
> > Cand spuneam cu mai mult timp in urma ca astia sunt ca mielul care
> > vrea sa suga la doua oi, mi s-a sarit in cap.
> Daca ai zis, ai zis bine. Ti-ai primit casele in RO? "Nu-i prost
> cine ia, ci cine da".
>
> > Uite dovada ca nu patriotismul ii mana de la spate ci interesul.
> > Pasaportul romanesc le faciliteaza patrunderea in spatiul european
> > odata cu aderarea noastra la U.E.
> Pai pe noi ce ne-a dus pe unde am ajuns? :-) Tu ca esti american
> get-beget, daca ar trebui sa bombardezi Romania ai face-o ca si Cmdr.
> John Doe de pe B-52? Daca da, cara-te de pe pagina asta.
>
> > Pai sa nu-i lasi in plata Domnului pe limba lor moldoveneasca ?
> Nu, ca si astia care mint in Chisinau sunt ca si javrele care s-au
> pocait in anii '60-'80, sa plece in USA. Simtul ala de initiativa,
> atat de apreciat in State ;-)
>

Nababul (, IP: 193.196.41...)
2006-10-28 12:59
Re: Ciudatenii moldovenesti. Termistului

La 2006-10-28 09:15:34, alwis46 a scris:
"> Flacau,
> Nu am treaba cu America decat in masura in care"...
...in care o pupi in dos si speri ca te citeste CAREVAA sa te remarce pentru asta.

In plus mai emiti si judecati arogante contra unor moldoveni care au ajuns intr-un hal de saracie a la Korea de Nord si fac si ei ce pot sa iese, sa castige CINSTIT prin munca un ban acolo.

Na si daca se dau o multime din ei romani ce-i? Fii MANDRU ca vrea careva sa fie si ROMAN ca numa' d'astia, "telijentze stufoase da ecsport", am parte la Ziua.

Uite la el, sta cu dosul pe-un scaun de tip socialist (ca si p'aici functionarimea de stat) si critica niste flamanzi acolo, ce nu stiu ce mananca de luni pana sambata.

...Poate se schimba macazul si vine ziua in care itzi cautzi tu niste rude nemtzesti sa te poti da tu neamtz sau odraslele tale...

Nu spune hop, pana nu s-a terminat caderea libera a restructurarii "europene" in Romania. Poate, la "norocul" proverbial al romanului, pleaca si jobul tau in China (te preia vreo firma de "servicii de personal"-cathering cu ingineri, ce evita legea asigurarilor sociale cu tertipuri reincadrari de personal si paragrafe), acu' la batranetze. Ca-ti taie pana la 50% din salar fara sa te intrebe, gen "take it or leave it".

Sau tzi se recalculeaza anii de pensie la un nivel mediocru de 10-20% din cel vestic, dar cu preturile de piatza la chirie si incalzire in euroi 1:1 cu Vestul... O miscare escroaca, ce va fi savant documentata la "Una pe Zi" ;-)...

Sa vezi tu atunci cum incepi sa cauti ceva "proiecte la negru" in Vest, sa-ti carpesti pensia euro-romaneasca sau lucri pana mori de infarct cu nasu-n PC la 75 de ani.
Atunci probabil ca-i vei intzelege si pe moldovenii aia, ca mai trisheaza si ei un pic si se agatza de orice fir de iarba, sa nu se scufunde in nisipul miscator al globalizarii...

S-auzim de bine, vorba alora...

alwis46 (, IP: 86.121.160...)
2006-10-28 19:03
Re: Ciudatenii moldovenesti. Termistului. Nababule.

La 2006-10-28 12:59:51, Nababul a scris:

1. Dupa cum nu am pupat dosul nici securist nici bolsevic nu vad de ce l-as pupa pe cel american. Cam grobiana exprimarea dumitale ca sa nu spun un pic triviala, dar trec cu vederea.
2. Nu Romania este vinovata pebntru saracia din Basarabia. Adu-ti aminte de cei care imediat dupa 1989 au semnat tratatul cu Sovietele cand alea erau deja in putrefactie, Iliescu si ministrul sau de externe Adrian Nastase.
Vad ca dumneata ii pupi p-astia in dos luandu-le apararea.
3. Nu pot fi mandru pentru unii care nu au avut curajul la referendum sa se declare romani, facand acest gest doar pentru avantaje financiar-materiale odata aderarea noastra la UE.
Dumneata preferi prieteni sinceri si reali sau numai jigodii care sa sa gudure pe langa tine din interes ? Aud ?
4. Nu am fost functionar de stat Bogatule, am cutreierat santierele patriei ca sa ai tu lumina la bec sa nu stai in intuneric, si curent electric la calculator sa ma injuri pe mine si sa-ti vina caldura la calorifer sa nu mori in apartament ca un batran eschimos lasat pe banchiza.
5. Nu am rude nemtesti Bogatule, ai mei sunt pamanteni de acilea si acum, care pe langa Gaiesti, care prin Bucuresti as aca muta-ti cortul presupunerilor pe alte tarlale.
6. Vezi ce-ti doresti sau ce doresti altora. Intamplator sau nu, sunt al naibii de bun in meseria mea. Avantaj eu, pentru ca inainte de a lucra in proiectare-cercetare am lucrat ca muncitor in termocentrale ca operator turbine cu aburi asa ca am imbinat in mod fericit experienta de productie cu cea de proiectare-cercetare. Pricepi sau o iau de la inceput ?
7. Nu duce grija pensiei mele. E buna. Ca muncitor am avut gradatia a 7-a cu bonificatie de 5% ca urmare a atestarii, si nu lua oricine atestarea asta, se dadea examen nu gluma si se faceau si teste psihologice pentru a o lua.
Ca sef de proiect specialitate in proiectare si ca sef de lucrare in cercetare am avut salariu bun. Deh, flacaii destepti, uneori erau platiti si dupa creier ba chiar luau si opt gradatii la exceptional intr-un interval de timp de 19 luni de zile si nu trebuiau sa faca si munca de partid. Te duce mintea sa intelegi dimensiunea faptului respectiv ?
8. Ei bine, afla ca sunt o gramada de indivizi plini de bani carora le calculez necesarul termic la viloaiele pe care si le construiesc si le intocmesc documentatia cu necesarul de echipament pentru incalzire si nu-mi cade nici un galon, imi intra bani la tescherea. Avantaj Termistu", n-asha ?Daca nu ai aflat, chestia asta cu gandirea face bine si la creier, il tine activ si proaspat.
Una peste alta, desi nu sunt Nabab, sunt un Termist multumit de starea lui.
Conspecteaza puiutz, cum spuneam, gandirea nu dauneaza sanatatii.
Urmeaza-mi sfatul, e gratis !
Sa nu-mi ceri insa un calcul al pierderilor termice la casuta matale si nici necesar de echipament, te costa binisor.
Oricum, cand aprizi becurile prin casa sau calculatorul, si la iarna cand pui mana pe caloriferele caldute (nu e vina mea ci a RADET si nu am avut tangenta cu ei) gandeste-te ca un "idiot" ca mine de care iti bati tu joc acum pe forum este unul din autorii acestor facilitati de care te bucuri tu acum.
Vorbesc de proiectele de termocentrale, nu de bec, nu de cazanele si turbinele cu aburi, nu de generatoare, de nici un fel de echipament, doar de priceperea de a lega aceste echipamente impreuna si a le face functionale in ansamblul unei centrale electrice de termoficare, sau cum i se spune astazi centrala in cogenerare.
Gata, ma scol de pe scaun sa aprind lumina ca nu mai vad bine tastele.
Ramai sanatos in Nababia dumitale si lasa-ma in multumirea mea.
Dar ca sa fii si tu multumit, da-mi voie sa te felicit, cedez, ai castigat !
:))) Ghici ce-am vrut sa spun ? :)))

> La 2006-10-28 09:15:34, alwis46 a scris:
> "> Flacau,
> > Nu am treaba cu America decat in masura in care"...
> ...in care o pupi in dos si speri ca te citeste CAREVAA sa te remarce
> pentru asta.
>
> In plus mai emiti si judecati arogante contra unor moldoveni care au
> ajuns intr-un hal de saracie a la Korea de Nord si fac si ei ce pot
> sa iese, sa castige CINSTIT prin munca un ban acolo.
>
> Na si daca se dau o multime din ei romani ce-i? Fii MANDRU ca vrea
> careva sa fie si ROMAN ca numa' d'astia, "telijentze stufoase da
> ecsport", am parte la Ziua.
>
> Uite la el, sta cu dosul pe-un scaun de tip socialist (ca si p'aici
> functionarimea de stat) si critica niste flamanzi acolo, ce nu stiu
> ce mananca de luni pana sambata.
>
> ...Poate se schimba macazul si vine ziua in care itzi cautzi tu niste
> rude nemtzesti sa te poti da tu neamtz sau odraslele tale...
>
> Nu spune hop, pana nu s-a terminat caderea libera a restructurarii
> "europene" in Romania. Poate, la "norocul"
> proverbial al romanului, pleaca si jobul tau in China (te preia vreo
> firma de "servicii de personal"-cathering cu ingineri, ce
> evita legea asigurarilor sociale cu tertipuri reincadrari de personal
> si paragrafe), acu' la batranetze. Ca-ti taie pana la 50% din salar
> fara sa te intrebe, gen "take it or leave it".
>
> Sau tzi se recalculeaza anii de pensie la un nivel mediocru de 10-20%
> din cel vestic, dar cu preturile de piatza la chirie si incalzire in
> euroi 1:1 cu Vestul... O miscare escroaca, ce va fi savant
> documentata la "Una pe Zi" ;-)...
>
> Sa vezi tu atunci cum incepi sa cauti ceva "proiecte la
> negru" in Vest, sa-ti carpesti pensia euro-romaneasca sau lucri
> pana mori de infarct cu nasu-n PC la 75 de ani.
> Atunci probabil ca-i vei intzelege si pe moldovenii aia, ca mai
> trisheaza si ei un pic si se agatza de orice fir de iarba, sa nu se
> scufunde in nisipul miscator al globalizarii...
>
> S-auzim de bine, vorba alora...
>

nastratin123 (...@netzero.com, IP: 64.136.49...)
2006-10-28 21:03
Re: Ciudatenii moldovenesti. Termistului. Nababule.

Nababul din Frunze (...@imapmail.org, IP: 89.149.208...)
2006-10-29 00:24
Re: Ciudatenii d'ale lui nastratin.

OK dar si tehnologia asta americana ne depaseste complet! :-))
http://tetonland.free.fr/pics/downsize.JPG

La 2006-10-28 21:03:32, nastratin123 a scris:
> NABABULE NU DESCHIDE GEAMUL CA INGHEATZA PIETONI.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01738 sec.