Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-10-28

Comentarii: 62, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

zwilling carol
2006-10-27 23:02:07

Oriana draga...

Vino si spune-ne cate ceva.......

Oriana
2006-10-27 23:09:11

nu va lasati trasi pe sfoara, si voi

Arunca cu fum ca sa musamalizeze la finanziaria dezastroasa pe care o pregatesc pt. toti italienii.

Spionajul asta e vechi de cand republica italiana, nu e deloc o noutate, doar ca face clamoare cand "cade" si unul de-ai lor, cum s-a intamplat cu Frodi.
Se stie tot despre fiecare-n parte, cati bani au, ce proprietati au, vita e miracoli, dar cum de pana acum, nimeni nu s-a sesizat ?!

E normal, intr-o tara normala, ca politia finantiara sa execute mii de perchezitii si sa asculte orice convorbire privata, pana si in salile palatelor de guvern, cum s-a intamplat in timnpul guv. lui Berlusca, durat 5 ani ?

E normal, intr-o tara normala ca un politician, necomunist sa fie tinut in continuu ocupat in procese peste procese, pe baza de AER, nimic demonstrabil, ci doar conjuncturi de fantezie bolnava, procese durate ani de zile... ca asa e justitia italiana, din care un politician a iesit curat-curat, dar cu buzunarele golite ?
Si daca asa o persecutie ar nimeri pe capul unuia, care nu dispune de bani si de avocati de prim rang, unde ajunge amaratul persecutat ? Direct la San Vittore !

Stiti care este explicatia, de se face atata valva, tocmai in acest moment ???
E in curs la finanziaria, adica planul cu care are de gand stangimea pestrita de la guvern (vreo 16 grupuri in total !), cu care are de gand sa-si finanteze permanenta la guvern. Culmea e ca una au zis in campanie, alta fac acum: practic orice italian, taxat de la leagan pana la cimitir, fara distinctie.

Si ce a zis Frodi in campanie ? N-o sa punem mainile in buzunarele italienilor ! Poate mainile nu, dar coltii si i-a bagat deja, sunt ceturi sociale medii si minime, care urla deja in piata contra lui, greve peste greve, de la fabrici, ziaristi, transporturi, comercianti, etc.
Asa le trebuie, cand s-au dus la votat, au pus crucea pe Frodi, acum Frodi ii pune pe ei... pe cruce !

Cand va spuneam ca Frodi la guvern era o nenorocire pt. Ita, n-ati inteles nimic, asta e cel care a VANDUT toate industriile italiene, mai avem o leaca si ne reduce la tara agricola !

Ute un dossier despre trasnaile lui Frodi, pt. cine interesat, de la A la Z.

http://leguerrecivili.splinder.com/1143830365#7627373

L' incredibile storia del professor Prodi, dalla A alla Z

Oriana
2006-10-27 23:29:07

Karol draga...

E batalie mare in Italia, cu legea finantiara anuala, ce-au promis in campanie electorala, e cu totul invers decat ce propun acum. Taxe peste taxe, idioate, ca sa faca bani, rapid. Avem deja securea UE pe cap pt. depasirea acelui 3% din Pactul de la Maastricht, care in precedentii 5 ani NU a fost depasit. Si asta fara sa taxeze orice italian, cu nesimtire. Berlusca n-a bagat mainile in buzunarul italienilor. S-a platit cat era just, dupa posibilitatile fiecaruia.

In Parlament, ieri, a fost un circ, toata opozitia avea un afis pe care scria "Prodi bugiardo!" (mincinos).
Au 16 grupari politice, cum dracu' sa se inteleaga intre ei, fiecare trage turta pe ce-i convine lui, sindicatele lor, pana si sindicatele protesteaza, uite iar au aparut greve, manifestatii de piatza - si nu de-ale noastre - se trimite acasa personal, se inchid fabrici, fabricute, laboratoare, pt. ca presiunea fiscala este enorma. Ita are in lume primatul legilor fiscale, taxe, taxute, impozite, ca numar ! Batem si Suedia pin' la urma. Doar ca suedezii nu-si baga banii in buzunare, or ii risipeste pe fonduri "abstracte" pe la tavarishi de partid, cum fac ai nostri. Welfare a disparut, dintr-odata din planul lui Frodi, adica cum, welfare simbol de stangime, a fost unul din capitolerle de succes ale lui Berlusca, un liberal catolic, si acum vine stangimea pestrita si loveste taman in de-ai lor ?! E anormal.

Eu nu ma pot lamenta, dar ma gandesc la cei care au familii, care traiesc cu un singur venit, ma gandesc la pensionati, la lume de cet mediu - cum or sa se descurce ? Ca de la euro incoace, salariile sunt aceleasi dinainte, plata, etc, ca inainte, trasformate in euro, ori facturi, bunuri, orice cumperi s-a dublat efectiv. Si cine a pledat pt. schimbul lirei italiene la o valoare dubla de cat era normal ? Frodi. Acum sa se spele cu el pe cap !


La 2006-10-27 23:02:07, zwilling carol a scris:

> Vino si spune-ne cate ceva.......
>

NEBUNIA GENERALA
2006-10-28 00:55:14

Oriana, sa nu cumva sa fie Mosadu la mijloc

Ma gandesc ca poate daca Prodi si Berlusconi nu prea faceau politica "aia buna"..... Mai ales cu rapirile, nu pai pun cu scandalul avioanelor! Eu nu stiu cand o sa aveti voi prin Italia noroc sa scapati de sub umbrela Haliburtonului, vai de capul vostru, ca astia e talhari mari de te doare bila.

alamar
2006-10-28 00:59:00

Oriana...

Aici junghiul ! Aici junghiul!....Tusea ma auzi ? Tusea ?...Te rog raspunde...Over !(pt. Katty...daca cumva ne interpeleaza mesajele)...Sper sa zambeasca ca am observat ca ea este usor de amuzat.....Oriana, foarte interesant dar nesurprinzator.Socialistii astia mai devreme sau mai tarziu o sa cheltuiasca toti banii....altora ! Cel putin Italia nu are de-a face inca cu "tinerii etnici" ,ca in Franta...Cat este de lung mandatul asta al lui Prodi ?...Ca daca este ca in Franta de 7 ani si fara limitare de termeni, atunci unul poate avea in toata viata lui adulta acelasi "presedinte'...ca Ludovic al XIV lea...Cand am calatorit in Italia multi chefs in ristorante and tratoria mentionau ca doresc sa se mute in america si sa-si deschida restaurante aici...Aspectul valorizarii monedei Italiene si in general al euro va duce la o stagnatie a economiei,turismului,etc...Cum este Papa ? Se mai duce in Turcia ?...Ar fi folositor sanatatii Eminentei Sale sa se converteasca la religia asta a pacii,inainte de a se duce acolo...Cel putin nu s-a dus in paradisul islamic in perioada de ramadan...Oricum tine-ne la curent...Ciao .

Oriana
2006-10-28 02:15:54

Aici junghiul ! Aici junghiul!....Tusea ma auzi ? Tusea ?...Te rog raspunde...Over !

Yeah... I hear you... May day, may day... help me... Italia se prabuseste !!!
A luat foc... motorul... STANG !!!

Mai ce figura esti ! Care socialisti, Alamar ??? La guvern avem toate bucatelele din puzzle PCI, care-si tot scoteau ochii pana ce s-au separat, formand alte partide, cu aceeasi ideologie bolnava, dar cu ... eticheta noua.
5 partide din astea sunt 5 capuri de balaur sovietic, kgb si ce mai poftesti mata.
Iar Frodi ? Frodi e un cuc singuratic, n-are nici un partid in spatele lui, de asta-l freaca ca pe maioneza, toti trag de el... si IN el. Asa-i trebuie, s-a pretat s-o faca pe masca prezentabila a gloatei comuniste de tuflit la guvern, si cum a cazut o data, tot din cauza comunistilor, asta-i urez si acum.

Un mandat aici are 5 ani, pt. premier cu o coalitie tare, or asta e tare... la tinut scaunul cu dintii, in Senat depind total de 7 senatori pe viata - culmea, toti stangisti, numiti de precedentii presedinti de Rep. iar stangisti ! - ziceam, senatori pe viata, dar cu viata scurta, adica-s octogenari, aici ii cheama senatorii pannolino, ha ha ha !

Tremura guvernul lui cuc Frodi, ori de cate ori raceste vreo unul din senatorii pannolino, ca la Senat iau drumul toate legile lor tampite. Cu aprobarea presed. Rep., care ptiu, ptiu, sa nu fie deochi, e un comunist de vitza veche, tavarish cu Togliatti si alti magari comunisti italieni.

Papa se duce oricum in Turcia, dupa ce a "corectat" fraza aceea "satanica" de secole in urma, pe ziualiberablogspot ai sa gasesti toate detaliile. Cat despre convertit, Papa e un neamt incapatinat, nu reusesc ei sa-l converteasca, dar un lucru sa-ti spun: statistic, majoritatea italienilor convertiti la islam sunt... culmea culmilor, ateisti din randurile comunistilor !

Nu mai tb. sa asteptam stagnatia economica, etc... e de jale peste tot, cunosc multa lume care si-a dus societatile departe de casa, in strainatate, idem paralele, se inchid shops, laboratoare, fabrici, agentii, etc. O duc bine comerciantii de alimentare. Cei care au apucat sa-si puna la punct situatia inainte de euro, bine, restul, care au pornit dupa 2001, greu, greu de tot se ridica. Onest, zic, ca smecherii se ridica oriunde usor.

--------------
La 2006-10-28 00:59:00, alamar a scris:

> Aici junghiul ! Aici junghiul!....Tusea ma auzi ? Tusea ?...Te rog
> raspunde...Over !

Oriana
2006-10-28 02:31:14

Nu, vai de capul tau

Rapirile au fost orchestrate de niste comuniste bastarde, bot la bot cu teroristii, pe care ele le lauda de cand au fost eliberate... cu banii din buzunarul personal al lui Silvio cel rau, pana se cacaiau aia de la cassa sa scoata banii.

De care scandal de avioane vorbesti ???... ca singurul scandal e cu Alitalia, o societate care trebuia sa dea faliment de cand haul si paraul... dar o tin in picioare ... finantele publice, ca pe muribunda.
Pana si glorioasa Swissair a avut mai mult bun simt !

Politica lui Berlusca era ok, doar ca avea vipere taman in coalitie si el, aia l-au fentat, niste vechi bastarzi din vechea si ramolita DC - care a predat Ita in labele comunistilor PCI.

Vai de Italia daca mai sta mult la guvern catto-comunistul de Frodi !


La 2006-10-28 00:55:14, NEBUNIA GENERALA a scris:

> Ma gandesc ca poate daca Prodi si Berlusconi nu prea faceau politica
> "aia buna"..... Mai ales cu rapirile, nu pai pun cu scandalul avioanelor!

Eu nu stiu cand o sa aveti voi prin Italia noroc sa scapati de sub umbrela Haliburtonului,

vai de capul vostru, ca astia e talhari mari de te doare bila.
>

CONU
2006-10-28 03:16:41

Se vede ca s-a lasat geru-n Canada....

CONU
2006-10-28 03:23:48

Se pare ca Berlusconii si partidele de centru si dreapta au inceput deja pregatirea...

Oriana
2006-10-28 04:03:38

Se pare ca Berlusconi si partidele de centru si dreapta au inceput deja pregatirea...

Nici nu e nevoie sa-i mai dea un branci Berlusca lui Frodi, ca se gatuie de unul singur asta, cu toate trasnaile pe care le-a facut in numai cateva luni.
Sa vedem ce face cu finantiaria, toata lumea e nemultumita, indiferent de culoare politica.
Stiu de o mare adunare de piatza la Roma, in curand, dar... in centru dreapta avem un junghi, orfanii vechiului DC, care s-a pulverizat in alte minuscule grupari catolice, fiecare cu pretentii. UDC asta, care ar fi cu Berlusca, condus de un oportunist ce e Casini, pune betze-n roate.

Ieri a avut tupeul sa spuna: "eu porovin din DC, am o istorie la spate, Berlusconi provine din nimic". Daca nu e cretin ! Punctual a plouat cu indignari pe toata presa, ca sa-i reaminteasca istoria lui: l-a cules Berlusca de pe drumuri, de tinerel, umbla cu o ramolita de Fiat1, abia reusea sa faca 10.000 de lire de benzina (azi cca 5 euro), insurat, cu probleme, ex pupil al unui cretin DC, Forlani, maturat si bagat la zdup de tavarishii comunisti, apoi, cum s-a facut presed. de Camera, a divortat, si-a luat nevasta tanara si... miliardara, fiica unui palazzinaro Caltagirone, proprietar de Messagero si de multe altele,

Acum ca Casini (in ital. casino inseamna bordel, panarama, la plural) s-a facut miliardar, i-au crescut coarnele si pretinde sa-i ia locul lui Berlusca, adica "pianta casini": tranteste panarama, incurcaturi, cu al lui 5-7% electoral, fatza de 30% al lui Berlusca personal, fara carisma, personalitatea si meritele lui Berlusca. Acum in Coalitie putem cinta doar pe FI, AN, Lega, or pe partea cealalta s-au pus in 16 ca sa ajunga la guvern. Chestie de cifre !

Nu vezi tg5, or alt canal pe mediaset, ? Din Rai eu ma uit doar larai2,restul: rai 1, rai 3 si international sunt in mana comunistilor, iti poti imagina ce filtreaza ei ca sa prosteasca lumea !

Sa speram ca Frodi cade de unul singur, asa spun observatorii mai experti, care cunosc bine palatele puterii...
------------------------------
La 2006-10-28 03:23:48, CONU a scris:

> Dupa cum am avut ocazia sa vad la RAI, asta seara...
> Se pare ca Berlusconii si partidele de centru si dreapta au inceput deja pregatirea... unei coalitii in formarea unui nou guvern... Nu-i asa Oriana?
>
> CONU

alamar
2006-10-28 05:27:55

Oriana...

Nu am gasit ziualiberablogspot pe internet.Te rog da-mi detalii. Am vizitat activistchat., despre iran...Pinkie si turma de sheeple (sheep + people)ar trebui sa citesca acel site...This was junghiul...(lui Katty). Nu junghiul lui Berlusconi....Over..P.S. Intrebare : Cat sunt de mari taxele in Italia acum In % din salariu ?Si cat sunt de mari salestax,sau TVA pe mioritica.. Si cat mai este gallonul de benzina pe acolo ?...Tocmai ma gandeam sa vizitez Tuscany, si tu mi-ai stricat planurile cu Phrodo asta..Nasrallah asta mi-a stricat planurile cu vizita in Israel,acum cateva luni. Ah ,I know ! O sa vizitez superputerea San Marino. Cam cate saptamani crezi ca unul are nevoie pt. a vizita aceasta tara?... si cum se spune in san marineza : ciao...

Oriana
2006-10-28 07:10:10

Alamar, "Te rog da-mi detalii..."

La 2006-10-28 05:27:55, alamar a scris:

> Nu am gasit ziualiberablogspot pe internet. Te rog da-mi detalii.
http://ziualibera.blogspot.com/

Am vizitat activistchat., despre iran...Pinkie si turma de sheeple (sheep + people)ar trebui sa citesca acel site...This was junghiul...(lui Katty). Nu junghiul lui Berlusconi....Over..P.S.
Stiu, las-o sa trancaneasca, cu atat a mai ramas.

>> Intrebare : Cat sunt de mari taxele in Italia acum In % din salariu ? Si cat sunt de mari salestax, sau TVA pe mioritica.. Si cat mai este gallonul de benzina pe acolo ?...

Pt. un dependent public, munceste pina in august pt. stat, si restul pina in ian, pt. el. Si nu mai intru in amanunte ca sa nu ma indispun. Taxele pt. firme, sunt nenumarate, au sigle pe care tu sigur nu le cunosti. Te ingroapa in taxe, in orice sector posibil, pina cazi in bot. Bancile nu sunt elastice ca in alte parti, ci extrem de fiscale. Tva, adica Iva este de 19% peste tot, cu exceptii de 10% pt. restructuratii, de ex. Benzina aici a ajuns peste 2 euro, costa ceva mai ieftin in Elvetia, cei din Nord merg dintotd. la elvetieni, cam la fel cum fac norvegienii si suedezii cu Danemarca. Pleaca cu vaporul si se intorc incarcati cu de toate. Inainte de euro si aici pt. elvetieni era un chilipir, acum e invers, merg italienii in Elv., culmea !

Tocmai ma gandeam sa vizitez Tuscany, si tu mi-ai stricat planurile cu Phrodo asta..

Phrodo este dintr-un sat de langa Bologna, s-ar putea sa dai de el, ca tare-i place sa se mai plimbe prin Piazza della Signoria, in Bologna, cu sleahta de adulatori dupa el... de cand s-a cocotzat la guvern.
Da-i un ghiont din partea mea, daca dai de el !

Toscana...ai ales cea mai chic regiune, unde au ville nobilii britanici, vips etc, si mai scumpa decat multe alte regiuni. Pregateste-ti buzunarele, Ita e mai scumpa pana si decat Elvetia. Ma refer la cine are determinate gusturi, ma pricepi tu, ca sa stai "in fatza", te costa.
Si de ai merge la munte, la Livigno, in nord, e zona franca, la fel si in Piemonte, Val d' Aosta, daca vii mai incolo? Dar vii cu schiurile !
Iar la San Marino preturile sunt decisamente mai joase decat cele italiene.

Nasrallah asta mi-a stricat planurile cu vizita in Israel, acum cateva luni. Ah ,I
know !
O sa vizitez superputerea San Marino. Cam cate saptamani crezi ca unul are nevoie pt. a vizita aceasta tara?...

Super... San Marino e un satuc, intr-o ora l-ai vazut totul, iti convine sa te opresti la Bologna si de acolo sa mergi spre alte destinatii. Daca esti decis sa vii sa vezi Ita, nu te uita la cretinatele lui Frodi, o sa te coste un pic mai mult, asta sa stii. Fii atent la taxisti... daca nu inchiriezi o masina.

si cum se spune in san marineza : ciao...

Ntz, in san marinata... s-o zice tzao ! Se vorbeste italiana si acolo, la fel ca in Ticino din Elvetia. De ce nu mergi la Lugano ?

motanul incaltat
2006-10-28 09:41:50

Re: Se pare ca Berlusconii si partidele de centru si dreapta au inceput deja pregatirea...

moroianu
2006-10-28 10:18:39

Oriana! Personal esti atat de simpatica, incat m-am resemnat cu obsesiile tale anti-islamiste...

neamtu tiganu
2006-10-28 11:24:45

Re: Alamar, Tu te iei dupa Oriana?

La 2006-10-28 07:10:10, Oriana a scris:

de ex. Benzina aici a ajuns peste 2 euro,
----------------------------------------
Tu nu vezi ca minte ca o gazeta de unde benzina in Italia peste 2 euro?

Madam Oriana face ca-ntotdeauna propaganda de doi bani, ie furioasa ca nu i-a iesit preferatu. Chipurile pe vremea lu Berlusconii totu era lapte si miere si peste noapte totu e nasol din vina lui Prodi. Daca miine ar fi reales Berlusconi sa vezi cum ar vorbi, s-ar transforma in Paradis.

Italia e ce a fost intotdeauna, o tara frumoasa, cu niste oameni f. simpatici, paranteza, am fost la o nunta in Italia cu citiva ani in urma, cred ca niciodata nu am vazut o nunta mai frumoasa. Italienii stiu sa traiasca, da cind e vorba de munca sunt mai sfiosi.

De ce crezi ca sunt atitia romani in Italia? Pt. ca se simt ca acasa si italienii sunt fericiti ca au gasit si iei pa unii mai fraieri.

Iar politica italiana e ce a fost intotdeauna, o mahala, o combinatie de mafie cu vorba multa si gesticulatie, eco!

motanul incaltat
2006-10-28 12:26:52

Re: Alamar, Tu te iei dupa Oriana?

La 2006-10-28 11:24:45, neamtu tiganu a scris:

....................................
Tigane, in Amerikia se facu $2.29 galonu.......
stai sa impart, adica $2,29 impartit la 3,78 = 60 centi (amerloci) pa Litru....
sau 0,72 euroi pe litru.
La voi cit e ? Ca voi sinteti pretini cu Mustafa.....tre sa-l aveti mai ieftin, n'asha ?
Motanul

Seherezada
2006-10-28 12:32:30

dar hai sa vedem ce a spus Oriana FALLACI despre Berlusca si Prodi ...


<<But Berlusconi and Prodi were ``two fucking idiots,`` she said. `` Why do the people humiliate themselves by voting ? I didn`t vote. No ! Because I have dignity. . . . If, at a certain moment, I had closed my nose and voted for one of them, I would spit on my own face.``>>


si-acum cu propriile ei cuvintele:

<<I leader politici italiani non le piacciono, Prodi e Berlusconi vengono liquidati con un gergale ``two fucking idiots``, quanto alle elezioni politiche non ha votato, ne in Italia ne per posta da New York: ``Perche la gente si umilia votando? Io non ho votato. No! Perche ho una dignita.
Se a un certo punto mi fossi turata il naso e avessi votato per uno di loro mi sarei sputata in faccia``. >>
(30 maggio 2006)

http://www.repubblica.it/2006/05/sezioni/cronaca/fallaci-moschea/fallaci-moschea/fallaci-moschea.html


neamtu tiganu
2006-10-28 14:25:43

Re: Pretul benzinei

moroianu
2006-10-28 15:02:11

Re: "...ce a spus Oriana FALLACI despre Berlusca si Prodi"Thank you for your helping hand, Shehi!

Oriana
2006-10-28 16:21:41

ce a spus Oriana FALLACI despre Berlusca si Prodi ...

La 2006-10-28 12:32:30, Seherezada a scris:

http://www.repubblica.it/

Si-mi vii cu un citat din Repubblica, un ziar comunist ??? Am postat deja pasajele exacte, sunt in arhiva, le caut si ti le trimit... cu DHL !


Oriana
2006-10-28 16:31:22

1. scrisorica lui Mortadella (Frodi), de Oriana Fallaci

Prima scrisorica... de O. Fallaci din "La Forza della ragione"

"Domnule Presedinte al Comisiei Europene, stiu ca in Italia sunteti cheamat si Mortadella. Si pt. asta imi pare rau de mortadella care este un gustos si nobil salam cu care ne putem mandri in lume, desigur nu si pt. Dvs. care in mine suscita ne-stima inca din 1978. Adica din anul in care ati luat parte la sederea aceea spiritica pt. a le intreba pe duhurile Purgatorului unde brigatistii (nota: Brigate Rosse) il ascunsesera pe Aldo Moro si prin jocul cu farfuria un duh bine informat a raspuns ca-l ascundeau intr-un loc chemat Gradoli.

Nu mi s-a parut prea serios, Monsieur. Ba mai mult: nu mi s-a parut respectos, uman, in privinta bietului (Aldo) Moro care ar fi fost ucis. Cand apoi se descoperi ca era intr-un ascunzis pe o strada chemata taman Gradoli m-a apucat o jena ciudata.
Si implorai pe Padreterno sa Va tina departe de politica.

Pacat ca nu m-a ascultat, pt. ca in politica Dvs. v-ati aruncat oricum si fara nici o pudoare. Pt. ca, de cand Dvs. cimentati pacatoasa uniune care perpetueaza in nefandul Compromis Istoric, acea ne-stima a devenit si mai profunda, la care s-a adaugat si o antipatie aproape epidermica.

Numai la auzul vocii Dvs. manieroasa si meliflua ma enervez, numai la vederea fatzoiului Dvs. falcos si fals benign m-apuca jalea. Imi vin in minte la Comedie Italienne or Comedia Artei, Pulcinella si Brighella, Arlecchino si Tartaglia, Pantalone si Balanzone, ma rog personajele acelea melancolice pe care 1500 ni le-a daruit.

De fapt, datorita Dvs. eu am ris de doua ori si basta. Cand la gloata Dvs. politica ati dat caraghiosul nume si caraghioasa imagine a unui magarus (nota trad: e vorba de Asinello, un partid creat de un magistrat din Mani pulite), si iar cand Mustatzica adica D' Alema V-a sparlit locul de la Palazzo Chiggi. (nu pt.ca ala mi-ar fi placut or mi-ar place, fereasca-ma ! Aroganta si tupeul lui iritant imi ridica sangele la creier. Dar numai ca sa va pot vedea "descaltat" de putere mi-as fi vandut sufletul si la Diavol).

Ghinionul este ca, pt.a Va putea da jos de-a binelea, Mustatzica fu nevoit sa va recicleze la Uniunea Europeana. "Bucurati-va voi de el !". Si in Uniunea Europeana Dvs. ne-ati umplut de proaste figuri, si nu de putzine, Monsieur.

Ganditi-va la aceea cu Eurobarometrul din oct. 2003 adica farsa pe care ati actuat-o fatza de cetatenii UE, sondajul despre legtimitatea-razboiului-in-Irak. Sondaj prin care se cerea, printre altele, care ar fi fost tzara care amenintza cel mai mult pacea in lume si la care au raspuns doar 7515 de persoane.

Dar Dvs. v-ati grabit sa-l uficializati in presa ca si cum era vorba de un referendum plebiscitar, si in ante-prima ati dat un fals rezultat dupa care "59% dintre europeni spun ca tzara care amenintza cel mai mult pacea in lume e Israel". (nota trad: in toata Italia nimeni habar nu avea de sondajul lui Prodi)

Sau ganditi-va la ce figura comisa, in total dispret de rolul Dvs., cand ati trimis sefilor din Ulivo (nota trad: "maslinul" plus "margherita", etc o adunatura botanica de numeroase grupari politice de stanga) cele 60 de pagini prin care Dvs. va re-propuneati drept leader-ul lor (nota trad: deja isi scot ochii intre ei pt. cine sa comande..., la primavara sunt alegerile).

Figurile Dvs. jenante sunt figuri proaste si pt. noi, Monsieur. Figuri proaste ale Italiei. Si m-a jenat enorm cand am citit cele trei adjective pe care Hans- Gert Poettering, seful Ppe, pe care le-a ales ca sa condamne al doilea exploit al Dvs:
"Necinstit. Inacceptabil. Inconstient".

Si m-a jenat iar enorm cand am citit si un editorial in Times din Londra care se incheia cu niste cuvinte teribile:
"Mister Prodi ati renuntat la dreptul moral de a conduce Comisia Europeana si popoarelor Europei Le-ati fi mult mai de folos daca V-ati intoarce in caldaroiul politicii italiene".

Dar chestiunea cu Votul la Straini o intrece pe toate. Pt.ca sgangherato: damblagit, ceva fara balamale Centru-Stanga (atat de damblagit ca pt. a-si face rost de un leader a fost nevoit sa scormoneasca printre mortadelle demo- cristiane) V-a ales in fine tot pe Dvs. Iar, mioddio!

Si daca precum s-a vazut Vice-premierul Consiliului (Fini) pe fiii lui Allah ii iubeste la fel de mult, intoarcerea-Dvs.-in-caldaroiul-politicii-italiene ii constrange pe italieni sa aleaga intre o Dreapta si o Stanga (or presupusa Dreapta si presupusa Stanga) care stau ambele de partea dusmanilor.

Ii pune intre incudine si martello (nota: doua alternative la fel de periculoase), ii vinde in mod definitiv la Islam. Numai Dvs. ne mai lipseati, Monsieur. Adica vreau sa spun: pe langa Pulcinella si Brighella, Arlecchino si Tartaglia, ne mai lipsea doar Mortadella.

Santo cielo, dar inca nu V-ati saturat de ne-meritatele fasturi din Bruxelles !? Cand pt. redactarea Constitutiei Europei ex-presedintele Republicii franceze Giscard d' Estaing a solicitat si de fapt obtinut un salar identic ca al Dvs., m-am dus sa vad si eu cat castigati Dvs. Si actele uficiale mi-au spus ca drept presedinte al Comisiei Europei Dvs.castigati 22. 210, 81 de Euro pe luna, circa 43 de milioane de vechi lire italiene, plus cheltuielile de reprezentanta si rambursurile. De exemplu rambursul pe locuinta. Ramburs pe care-l vad fixat in masura de 15% fata de salarul percepit, deci circa 3. 300 de Euro pe luna.

Ergo, trebuie sa deduc (dar ma tzin pe un ton economisitor) ca Dvs, in fiecare luna bagati in buzunar cca 50 de milioane de vechi lire, (nota: 1e = 1.936, 27 lire) pai fir-ar sa fie ! Sunt o gramada de bani. Asa de multi ca ma intreb cum de italienii, ba si europenii nu Vi-i scot pe ochi.

Asa de multi incat Dvs. trebuie sa-mi explicati gratis care sunt motivele pt. care Votul la Straini este o exigentza "fundamentala", pt. care motiv pe langa votul administrativ hai sa le dati "si pe cel politic". Activ or pasiv.
Adica pt. a alege si a fi ales, ca sa ajunga assessori or primari or deputati si poate si sefi de guvern or presedinti de Republica Monsieur, vrem s-o stim si noi fara sa mai interogam pe duhurile bine-informate din Purgator prin jocul farfuriei spiritice".

Katty
2006-10-28 16:46:07

Re: ce a spus Oriana FALLACI despre Berlusca si Prodi ...

Oriana
2006-10-28 16:48:34

Alamar, Tu te iei dupa der Saufer ?

La 2006-10-28 11:24:45, neamtu tiganu a scris:

Abtine-te macar aici, risti sa fii dat afara si de aici cu grosolaniile de care esti in stare. Preturile in Ita in lirele vechi sunt peste 2.000 de lire, la asta ma refeream, am scris eronat in euro. Cam devreme pt. Schnaps, o iei de dimineata, pina diseara ai sa faci si mai urat, du-te si te culca !
Mafie este si in Germania, abia am citit un dossier despre ai vostri pe der Spiegel, nu mai umbla cu vrajeli, ca nu-ti merge.
Nemtii care merg in vacanta, i-am vazut eru cu ochii mei, comanda 1 pahar maxi de coca cola si il beau in picioare, 2 - 3 din el, nu te mai da rotund, asa ceva un italian n-ar visa s-o faca, mai degraba nu pleaca daca nu are bani garla in buzunar !

Oriana
2006-10-28 16:56:55

2. nota pt. ...Signor Cavaliere, de O. Fallaci

Nota pentru Presedintele Consiliului

"Signor Cavaliere, ceea ce aveam de spus pt. Dvs. V-am spus-o doi ani in urma. Si nu am intentia sa ma repet.
Si cu atat mai putin nu vreau sa ma adaug si eu la anti-democraticul cor, adica la LINSAJUL cu care Dvs., cu orice pretext, sunteti san-sebastianizat de catre dusmani, de ziare care se definesc independente, de caricaturisti mea-condicio, etc.

Dvs. sunteti san-sebastianizat de dusmani, de ziarele care se definesc independente, de caricaturistii mea-condicio, etc. (nota trad: pasaj repetat de autoare dinadins).

Signor Cavaliere, noi doi nu ne iubim. Se stie. Dar comportamentul pe care gloata aceea are fata de Dvs. este atat de INCIVIL, atat de INSUPORTABIL, atat de DEZGUSTATOR, deci ofensiv fata de libertate si democratie, incat daca as incerca sa va aduc si cel mai minim si involuntar contribut m-as rusina.
Insa de urmatoarele interogative, nimeni nu va poate scuti.

Cum se poate ca in chestia cu Votul pentru Strain Dvs. n-ati deschis gura niciodata, ba nu deschideti gura niciodata?

Deja in 2001 adversarii Dvs. din Stanga au prezentat un desen de lege pentru a obtine ca imigrantii rezidenti de 5 ani in Italia sa poata vota si sa poata fi votati in alegerile noastre.
Dar, daca mi-aduc bine aminte, Dvs. ati tacut.

Au cerut, adversarii Dvs. din Stanga, si ca la acei imigranti sa le fie acordata "Cetatenia Europeana de Resedinta", plus dreptul de a vota in alegerile europene.
Dar, daca mi-aduc bine aminte, Dvs. ati tacut.

Anul trecut, in toate Festa dell' Unita' ( nota trad: un soi de balci organizat de comunisti ) era posibil sa fie semnata o petitie pe care comunistii din Ds o propusesera ca sa ceara aceleasi lucruri.

"Obiectivul nostru este cel de a strange un milion de semnaturi ca sa le ducem in Parlamentul Italian si in cel European. Imigrantii trebuie sa poata vota. Aceasta este o batalie de civilizatie care priveste viitorul" (m-apuca rasul). Dar, daca mi-aduc aminte bine, Dvs. ati tacut.

De ce ? Si de ce la initiativa Vice-lui Dvs.-Fini- n-ati reactionat niciodata ?
De ce nu i-ati raspuns niciodata ca votul nu este o marfa de schimb, ci este un drept al cetatenilor si basta?
De ce nu ati subliniat niciodata ca, dupa articolul 19 din Constitutia Italiana "strainului nu-i sunt recunoscute drepturile politice"?

Aceste interogative se refera si la Schitza de Intelegere despre care incep sa Va spun si opinia mea"....
------------
Cam atat scrie O. Fallaci despre Berlusca, nu ce scorneste un ziar comunist, cu un editor comunist, cu un colectiv de redactie comunist, care face politica activa comunista.
Robin
2006-10-28 19:22:05

Mai accettare caramelle dalle sconosciute! :-)

He, he, Oriana, ca sa vezi cum reusesc sa vopseasca pe cineva vor!

Citatul in engleza este din articolul Margaretei Talbot, cea care a fost invitata de Fallaci la o tigara, o cafea si o birfa, dupa care, cu margica in gusha, s-a repezit sa toarne 10 pagini de "omagii" - omagii de pe urma carora unul mai slab de inger ar fi facut un atac de cord.

Omagiile au fost asa de sincere incit au fost preluate imediat de La Repubblica, care, sub maskirovka "dal nostro corrispondente ALBERTO FLORES D'ARCAIS", nu face altceva decit sa preia, pe sprinceana, pasajele cele mai semnificative ale Talbotei. See also: "si oppone con forza ai matrimoni gay" - pacat capital!

Iar pe forumul ziulicii, tutta questa facenda e vinduta pelicanilor in doua ambalaje: primul, in engleza, drept "cea zis Oriana", iar al doilea, "cu proprille ei cuvinte", cind, de fapt, al doilea este traducerea la mina a doua al "she said"-ului Talbotei.

Parerile lui Fallaci despre clasa(ele) politice comtemporane, despre vot, in particular despre Berlusconi & Prodi sint cele pe care si le-a expus, negru pe alb, in cartile ei. Numai ca, vezi tu, astazi nu mai e la moda, cel putin in rindurile intelectualitatii forumistice, sa emiti judecati de valoare informate. Foarte bine ai facut ca ai pus pasajele relevante. Brava!

akimote
2006-10-28 19:54:05

Re: Mai accettare caramelle dalle sconosciute! :-)

Oriana
2006-10-28 20:07:45

Mai accettare caramelle dalle sconosciute! :-)

Eu cum am citit un fragment plasat pe blog de shehe lelea, am mirosit imediat urme de cianura, si nu am mai pierdut timp sa-i citesc restul mentrelor de ziarista frustrata si teribil de invidioasa, deci nu m-a mirat stiind il cattivo gusto a celei mentionate. Cattiveria gratuita.

Repubblica e unul din ziarele cele mai mincinoase, face concurenta pana si la veninosul Unita' a lui Padellaro, alt comunist frustrat, iar de d'Arcais asta am cea mai proasta parere posibila, e un dement autentic, cand mai dau de el pe la talk shows de pe canale din nord - ca n-ai sa-l vezi la Porta a Porta, or la 8 e mezza di Ferrara, or pe Matrix de pe 5 - schimb canalul cat imi e de sila de tot ce vomita: rautate pura, mahalagism de cea mai joasa spetza.

A' propos de gay, tocmai am citit ca BBC admite ca redactia lor e DOMINATA de gay, care impun o linie net batjocoritoare fatza de Papa si crestinism, si net lingusitoare fatza de musulmani. M-a mirat mult, pt. ca stiu ce fac musulmanii cu orice gay gasesc in cale: il omoara pur si simplu, or il trag pe teapa, am postat nu de mult linkul unui video francez cu scena si textul... de-ti vin lacrimile.

ps. le conosco io bene le caramelle di 'sta sconosciuta, che ti credi ! Le rispedisco al mittente.

La 2006-10-28 19:22:05, Robin a scris:

He, he, Oriana, ca sa vezi cum reusesc sa vopseasca pe cineva vor!

Citatul in engleza este din articolul Margaretei Talbot, cea care a fost invitata de Fallaci la o tigara, o cafea si o birfa, dupa care, cu margica in gusha, s-a repezit sa toarne 10 pagini de "omagii" - omagii de pe urma carora unul mai slab de inger ar fi facut un atac de cord.

Omagiile au fost asa de sincere incit au fost preluate imediat de La Repubblica, care, sub maskirovka "dal nostro corrispondente ALBERTO FLORES D'ARCAIS", nu face altceva decit sa preia, pe sprinceana, pasajele cele mai semnificative ale Talbotei. See also: "si oppone con forza ai matrimoni gay" - pacat capital!

Iar pe forumul ziulicii, tutta questa facenda e vinduta pelicanilor in doua ambalaje: primul, in engleza, drept "cea zis Oriana", iar al doilea, "cu proprille ei cuvinte", cind, de fapt, al doilea este traducerea la mina a doua al "she said"-ului Talbotei.

Parerile lui Fallaci despre clasa(ele) politice comtemporane, despre vot, in particular despre Berlusconi & Prodi sint cele pe care si le-a expus, negru pe alb, in cartile ei. Numai ca, vezi tu, astazi nu mai e la moda, cel putin in rindurile intelectualitatii forumistice, sa emiti judecati de valoare informate. Foarte bine ai facut ca ai pus pasajele relevante. Brava!

Seherezada
2006-10-28 20:19:48

Re: Mai accettare caramelle dalle sconosciute! :-)

Oriana
2006-10-28 20:45:08

Mai accettare caramelle dalle sconosciute! :-)

Mai sheheleleo, mai las-o mai moale cu respectul, pare sa fie un termen abstract pt. tine, nu mi-ai dat niciodata impresia ca ai avea vreun respect pt. cartile scriitoarei, si profit de ocazie sa te invit iar, citeste-i macar ultimele post 2001, nu ai dat dovada de respect fatza de ea, citand un ziar comunist, pe care scriitoarea il detesta enorm - camioane de merda aruncate pe ea, pe acest ziar, vezi arhiva lor - pe un cretin arivist ce este d'Arcais - stangimea mizerabila care o vroia in puscarie in Elvetia si procesata la Tribunalul din Bergamo, or care megea hlizindu-se ca niste iene la vernisajul acela indecent... de arta... unde tabloul de atractie era capul DECAPITAT al scriitoarei.

Iti dau un beneficiu, ca fiind in alta tara, nu simti visceral tot ce a trebuit sa suporte (subire) scriitoarea asta, or ca necitindu-i ultimele carti, iti poti permite lejeretea sa de dai detasata... si velenosa. Nu e nevoie sa mai vii cu cantarul tau personal, ca sa ne zici cate kile de respect avem pt. o scriitoare de calibrul ei: stim toti ce caracter avea si ce putea spune cand se infuria. Dar tot ea ramane, number 1.

neamtu tiganu
2006-10-28 20:46:20

Re: Sehe io sunt convins..

Ca Fallaci nu facea o miscare fara s-o-ntrebe pe Oriana si pa Rabin.

Ambii incearca prin filtrarea unor Linkuri sa frizeze adevarul in sensu de ei dorit, arata ca ambii sunt buni propagandisti de partid.

Oriana
2006-10-28 21:01:47

Oriana! Personal esti atat de simpatica, incat m-am resemnat cu obsesiile tale anti-islamiste...

Personal tu-mi esti teribil de antipatic cand tot scornesti asa niste tampenii pe contul unui politician, de care stii din auzite. Ai facut tu afacerti cu el, de zici ca-i dizonest ? Nu cred. Erai vecin cu el prin Calabria ? Nu cred, ca Silvio e milanez, si ca sa zici despre un milanez asa niste cretinate e de domeniul spitaslului psihiatric.
Conmsidera ca-s si eu o mafiota, odata ce fac parte din jumate de Italie care e cu el. Om fi noi prosti si tu singurul destept, doar pt. ca unul care o duce mai bine decat altii, automat e etichetat dizonest, mafiot, etc. Ca sa stii cu cine ai de-a face, data viitoare vin cu una lupara, mitzigaaaa !

Just, totul tb. sa aiba i limita. Dar pt. tine, ca de prea multe ori am impresia c-o citesc pe Racchia, nu pe prof. Moroianu... De la tine am pretentii.

La 2006-10-28 10:18:39, moroianu a scris:

Dar totul trebuie sa aiba o limita!
>
Cat timp vei mai face campanie pentru escrocul cu acte in regula, pe care-ti place sa-l numesti Berlusca?

Asa-l cheama toata presa, nu e nimic ofensiv, e o goliardia.


Robin
2006-10-28 21:17:36

Re: Mai accettare caramelle dalle sconosciute! :-)

neamtu tiganu
2006-10-28 21:52:02

Re: Sehe.... Robin

Rabin e un domn extrem de precis si obiectiv., dupa cum ii zice si numele. Dumnealui sanctioneaza orice cit de mica nepotrivire, e drept numai daca ar apare din tabara adversa pt. ca cum spuneam dinsu ie obiectiv.

Monstruozitatile, manipularile nerusinate, impreciziile constiente venite din tabara proprie le trateaza, ca un domn ce este, cu multa "diplomatie" ...se face ca nu le vede, poate ca chiar nu le vede!

Nu-ti face singe rau, propaganda de doi bani, nu stiu cum se face da de regula propagandistii nici nu au nimic in cap. Probabil ca asta-i conditia sa devii propagandist!

moroianu
2006-10-28 22:02:00

Re: Pt Oriana si Shehi

Oriana
2006-10-28 23:08:20

Pt Oriana - Moroianu'

Repet la punct si virgula tot ce tie nu ti-a placut, si fara nici un dubiu. Vezi ca ai picat ca musca-n lapte, in "Rafuiala" veche, si repet, si in cazul asta nu-mi pare rau deloc ce i-am replicat lui shehelelea, parca ziceai ca are un nick caraghios, blea blea, esti un pic ca giruetta, dupa cum te sufla vantul, or ... ?

Uite linkul cerut, ca sa vezi cat ma doare ce scrie o nebuna americana:

http://ziualibera.blogspot.com/

faci click pe sept. la dreapta si dai de Hommage a' Oriana Fallaci, postat excact pe 15 sept, ziua decesului ei, tb. sa fie penultima postare.
Faci click sub articol la nr. 15 (postari), nu pe titlu, ca te duce direct la un sit francez.

La 2006-10-28 22:02:00, moroianu a scris:

Seherezada
2006-10-29 01:00:09

Re: NeamTZig ...

Mos Grigore
2006-10-29 01:02:05

Re: Sehe.... Robin. Tigane nu te baga printre astia ca te calca vreunul pe cap ca Skonksul Akimote.

moroianu
2006-10-29 04:18:03

Re: NeamTZig ..., Seherazada

Seherezada
2006-10-29 12:42:09

Re: Mori ...

Katty
2006-10-29 13:04:22

Pretul benzinei Oriana

Seherezada
2006-10-29 14:06:57

Re: Tigane nu te baga printre astia ca te calca vreunul pe cap ca Skonksul Akimote.

neamtu tiganu
2006-10-29 14:34:40

Re: Mosule..

Decit sa ajung ca unii dupa aici care citesc, mai bine ca mine.. Da tu ce-ai inteles din multele tale lecturi? ca vad ca afara de indemnuri la citit nu iese nimic din tine. Si ar mai fi ceva, vad ca esti f. critic si f. precis..cu unii.. de ce nu esti cu totii la fel de critic?

Totusi pt. linistea ta, in prezent citesc Inside Nissan-s historic revival.

Sehe, am zis de Rabin ca nu gasii alta rima... Nu mi-o lua in nume de rau, asa e la cafteala mai scapi cite una pe delaturi.

california
2006-10-29 14:37:18

drama queen

neamtu tiganu
2006-10-29 15:06:42

Re: Io-te ca aparu si ia!!

neamtu tiganu
2006-10-29 15:12:13

Re:Catiusa..

daca ar fi sa inventariem prostiile spuse numai in aceasta editie de echipa Oriana, Roy, Robin, California sustinuti de Mos grigore. nu trebe uitat replica cu Oriana Fallaci si uita-te pe topicu d-alaturi madame Oriana isi permite sa faca consideratiuni chiar si despre Helmut Schmidt, ca-l scoase din sarite pina si pe Synd.

Seherezada
2006-10-29 15:18:22

Re: drama queen ... iar ai dat-o`n bara ? doare ? trece ...

Smekerezada
2006-10-29 16:37:57

si totusi, eu sint induiosata ...


... cind observ o astfel de ``tandra coalitie``, ... cum publica dragutii de ei, cot la cot si dindu-si coate, un fel de ``porumbei`` (ai pacii, oare ??)
... in tandem de la acelasi IP: 68.110.67 ... yahoo.com si yahoo.ca
(ah, ce-or insemna acele puncte, puncte .... ??)

Robin
din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.ca) , IP: 68.110.67...
``Mai accettare caramelle dalle sconosciute! :-)``

california
din http://ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.com) , IP: 68.110.67...
``drama queen``

zau, parca-mi vine sa iert totul ...neamtu tiganu
2006-10-29 16:41:00

Re: Sehe te rog sa ma scuzi ca sunt nevoit sa te sustin

Sunt sigur ca n-ai nevoie de sustinerea mea, sunt sigur ca te descurci poate chiar mai bine fara sustinerea mea, poate ca pa undeva te compromit, da... nu pot sa tac, din pacate, nu pot sa tac atunci cind vad atita ticalosie, combinata ca de obicei cu prostie, ca una fara alta parca nu se poate.. e ciudat cum de se aduna acesti ticalosi,... totusi exista un pic de speranta, multi adepti de-ai lor si-au dat seama si se distanteaza deja.

As putea desigur sa tac, sa-mi fac numaru cu poantele mele mai mult sau mai putin simpatice, da n-am tacut cu totii atitia ani?, oare si acum mai trebuie sa tacem?

Sehe te admir!

Katty
2006-10-29 17:28:08

Re: Pretul benzinei Oriana

Seherezada
2006-10-29 17:33:20

Re: Sehe te rog sa ma scuzi ca

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01054 sec.