Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Dramele Proprietatii

2006-10-28

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

JMJ
2006-10-28 18:27:21

Sa vorbim putin de competenta si bunavointa functionarilor de la primarii

Parca au fost pusi sa faca tot felul de incurcaturi cetatenilor si sa-i puna pe drumuri.
Ma confrunt si eu cu niste probleme privind casa din comuna (oras) Pantelimon si mi se pare de necrezut atitudinea de delasare si rea credinta din partea unor functionari platiti din banii cetatenilor pentru a le servi interesele.
Mi se pare inandmisibil un asemenea comportament, tocmai pentru ca eu insumi facand parte din prima promotie de absolventi ai Sectiei de Drept Administrativ de la Facultatea de drept, ni s-a subliniat mereu, fiind un mare castig la acel timp pentru Romania, ca functionarul public este in serviciul cretateanului si nu invers. Dar popate ca intre timp oamenii astia n-au mai dat pe la facultati si sunt angajati dupa alte criterii, pentru ca ii vad total incompetenti si trateaza pe toti de sus.
Am inceput sa citesc acest articol pentru ca si in Pantelimon s-au facut niste drumuri de acces vaide mama lor; ulite foarte inguste, semn ca nu s-au gandit ca pe acolo vor circula masini in ambele sensuri, plus cetatenii pe trotoare. Partea mai veche a comunei, construita in timpul vechiului regim a fost prevazuta cu strazi largi de parca-s bulevarde, acuim insa, a prevalat interesul material si au cautat sa vanda orice bucatica de teren, unele strazi neavand macar iesire la ambele capete.
Cu chiu, cu vai, s-au adus stalpi si s-a instalat electricitate in 2004, si in zona mai nou construita, numai ca oamenii de la primarie care au luat bani de la cetateni pentru asta, n-au facut formele necesare cu F8iliala de Distributie a Energiei Electrice, dupa cum s-au angajat. Unora li s-au instalat contoarele electrice, altora nu, dar in tot acest timp li s-a furnizat energie.
M-am dus la primarie vara trecuta, de mai multe ori, pentru a completa formele si obtine adeverintele necesare incheierii contractului cu electricitatea. Obtinusem in sfarsit si semnatura de la seful care e mereu pe teren si e greu de gasit in primarie, dupa care am dat Autorizatia de aprobarea contructiilor electrice la secretara primarului, pentru ca se crea si semnatura acestuia. Vorbind la telefon, mia-m luat hartia si, fara sa o inregistreze, mi-a spus sa vin a doua zi s-o iau. N-am putut a doua zi, asa ca m-am dus a treia zi, iar ea mi-a spus "nevinovata" ca nu stie unde este, ca trebuia sa vin atunci cand mi-a spus. Deci am facut toate drumurile si banii dati pentru nu stiu ce taxe, de pomana.
Dar sunt sigura ca si daca m-as fi dus a doua zi mi s-ar fi dat acelasi raspuns: ca poate hartia o fi la dl Ionel. Cum acesta e mereu pe teren este sigur ca nua re nici un fel de hartii. Cred ca scopul lor a fost sa ma lase fara acel formular de Autorizarea contructiilor electrice.
Sunt sigura ca unii au bagat niste bani in buzunar ca nu-i lasa pe-aia fara contoare sa tot consume fara sa se stie cat si fara sa plateasca. acum, zice ca au venit controale si li se cere tuturor sa plateasca si sa-si faca formele. Pentru mine care locuiesc in strainatate, asta-i mai problematic si de-aia cautasem s-o rezolv cand am fost in tara.
Am scris asta macar sa-mi spun oful cuiva, pentru ca decat sa incerci sa faci o casa in Romania si sa ai de-a face cu autoritatile mai bine te lipsesti. Probabil asa o fi si cu micile afaceri, ca aia cu mari afaceri au bani multi si pot mitui pt a li se rezolva totul.

JMJ
2006-10-28 21:14:49

Si asta nu e totul...

Acum daca tot am inceput, hai sa spun si celelalte neajunsuri. In atatia ani de cand s-au dat terenurile si s-au facut constructii, nu au pus nici pana acum placute cu numele strazilor;
Numerele caselor nu stiu cum s-au dat ca nu sunt in ordine si merg alan-dala, plus ca m-am trezit ca cineva si-a pus la poarta acelasi numar cu cel care mi-a fost indicat mie pe fisa de platit taxe.
Terenurile au fost date in concesiune, astfel ca abia asta vara spuneau ca din octombrie se vor da in proprietate. Probabil ca alti bani, alta distractie. De pavaje ce sa mai vorbim ca a trebuit sa punem noi bani mana de la mana sa aducem ceva pietris ca sa mai scapam de noroi.
Mi-au spus mai multi prieteni sa nu cumpar in com. Pantelimon ca sunt probleme, dar eu m-am incapatanat pentru ca mi-a placut peisajul cu lacurile din jur si intrarea cu biserica pe deal.
Imi si imaginam cum s-ar putea dezvolta sa arate precum multe din localitatile italiene, ingrijite, dichisite si cu barcile cu motor pe lacurile din jur. Dar, ce sa-i faci? Asa-i la noi…asa-i la ei! – vorba bancului ala. Imaginatia mea nu s-a potrivit cu imaginatia edililor si functionarilor primariei.
Si cred ca stiu si dece. In mod special in Italia, ai sa gasesti multe denumiri de orase, strazi, parcuri, piatzete, cu nume de sfinti. Plus statuile lor. Acestea, plus felul in care si-au practicat localnicii credinta, isi pune amprenta asupra activitatilor si imaginatiei oamenilor. Numai asa vom face ca pamantul sa fie precum oglinda Cerului, adica sa facem "precum in cer, asa si pe pamant" , si sa realizam Paradisul pe pamant. Pentru ca Paradisul nu ne pica din cer oricat am astepta. El se realizeaza prin oameni precum sfintii.
De-aia zicea Sf. John (Ioan) Damascus: "Sfintii trebuie onorati ca prieteni ai lui Christos si copii mostenitori ai lui Dumnezeu. Haide-ti sa observam cu atentie maniera de viata a tuturor apostolilor, martirilor, ascetilor, si oamenilor drepti care au anuntat venirea Domnului. Si haide-ti sa-i concuram in credinta lor, in generozitate, in speranta, zel, viata, rabdare sub suferinta, si perseverenta pana la moarte asa ca si noi deasemeni sa avem parte la coroanele lor de glorie." Acest text l-am gasit pe situl EWTN, canal catolic, impreuna cu lecturile biblice ce s-au citit astazi in biserici. Daca nu-I instruim pe oameni, amintindu-le zilnic de calitatile ce ar trebui sa le aiba, ei poate cred ca e deajuns cum se comporta si de-aia se critica romanii unii pe altii ca nu-si fac treaba si ca de ce Romania nu arata ca un colt de Rai.

Nababul
2006-10-28 23:25:02

Ce bine de astia! Luati exemplu de la ei.

http://oilcan.org/pics/oneway.jpg


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00750 sec.