Ziua Logo
  Nr. 3764 de joi, 26 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-10-26

Comentarii: 22, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

NEBUNIA GENERALA
2006-10-25 23:30:54

Acest subiect este foarte gustos

Cica "nu putem", "nu se poate", "se face", dar statul accepta ca
oamenii sa fie otraviti. E o nebunie, ma gadila si gandul.
Insa, cu razboiul de la TV, cine mai face atentie la ce-i in farfurie?
D-aia se si face razbouil, sa descreteasca fruntile.

neamtu tiganu
2006-10-25 23:49:07

Bha io v-am spus

V-am spus ca mincarea e nesanatoasa, in schimb bautura-i temelie.

Daniel Smith
2006-10-26 01:02:45

GHIVECI DE ERORI!

Un articol foarte prost. In primul rind amesteca o multime de aspecte ale alimentatiei, care nu pot fi corelate si nu au nimic in comun unul cu celallat. In al doilea rind,articolul cuprinde zeci de erori si se bazeaza pe "povesti de strada" decit pe documentatie stiintifica. Aceasta este foarte important intrucit nu ne putem permite sa "speriem" consumatorul cu povesti nedocumentate.

Nu imi permit sa aduc evidente pentru fiecare punct din articol, insa sint zeci de mii de articole publicate pe aceste teme si doar daca te-ai uita la citeva "reviews" de actualitate, ai putea oferi publicului o informatie educata. Ma voi referi doar la colorantii alimentari si produse obtinute prin inginerie genetica. Acestia sint folositi de zeci de ani (indeosebi colorantii), si nu exista nici cea mai mica evidenta ca ar avea efecte negative asupra diferitelor sisteme ale organismului,incantitatile in care sint folosite. In legatura cu produsele obtinute prin inginerie genetica, situatia este aceeasi. In USA, acestea se consuma in bilione de tone pe an. Intradevar, aceasta premisa nu poate fi folosita ca evidenta ca ar fi "safe", insa nici un studiu pina acum nu a putut sa demonstreze efecte daunatoare.

Nu promovez ideea folosirii substituentilor, insa aceasta este o realitate de care nu vom scapa, doara daca statul investeste enorm in a mentine o agricultura organica. Lucru care nu se va intimpla. Insa, nu trebuie sa speriem oamenii cu observatii nedocumentate. Aceasta este diferrenta dintre gazetaria profesionala si cea de strada!.

Aladin
2006-10-26 03:34:02

Malthus a avut dreptate !

Dece ne dam de ceasul mortii sa hranim (si sa immultim ) bilioane de oameni ce nu prea au loc si ce manca si sa nu respectam pe cei ce sunt ,cu mancare de calitate corecta naturala ?
La ora aceasta ,bogatanii mananca numai ORGANIC ! dece ? pai ceilalti pot sa moara dupa ce au produs si-s batrani.
Nici aici nu suntem siguri ca ce-i pe eticheta e inauntrul ambalajului.
Se tot chinuiesc oamenii sa slabeasca dar animalele cum sunt ingrasate ?
Cu STEROIZI !! si credeti ca acestia sunt eliminati odata cu balega ?
NU !! trec in organismul celui ce consuma ! chiar si balega e folosita ca ingrasamant si trece in produsele agricole. Aceasta atitudine de FRANKENSTEIN
ne va pierde incet pe toti. Lacomia economica ne va pierde pe toti.
Si cum desteptaciunea populara e activa ne vom umple cartierele cu moaste de nu prea sfinti dar folositori si aia .

ionion
2006-10-26 08:55:18

se vede treaba ca ai mari actiuni in inds. alimentara ! Lasa ca-ti trece ! ndc

La 2006-10-26 01:02:45, Daniel Smith a scris:

>Un articol foarte prost. In primul rind amesteca o multime de aspecte
>ale alimentatiei, care nu pot fi corelate si nu au nimic in comun unul
>cu celallat. In al doilea rind,articolul cuprinde zeci de erori si se
>bazeaza pe "povesti de strada" decit pe documentatie
>stiintifica. Aceasta este foarte important intrucit nu ne putem
>permite sa "speriem" consumatorul cu povesti nedocumentate.
>
>

Davidescu vasile
2006-10-26 09:19:00

O observatie empirica

Deoarece in tara noastra stiinta pare desinteresata de studiul pericolelor de tipul celor citate in articolul de mai sus,voi expune doar o observatie empirica.

la Halele Obor din Bucuresti exista un sistem de conservare la subsol prin congelare.Aproape toate persoanele care au lucrat acolo au murit prin cancer,unii la varste mijlocii.Cancerul a avut o mare frecventa si la alti muncitori care lucrau in acea hala,nu numai la congelare,

Este clar ca a fost vorba de alflatoxine,

Situatii ca la Halele Obor consider ca au fost multe.Felul constructiei si mai ales munca la subsol stimula cresterea ciupercilor,inclusiv cele producatoare de aflatoxine.

Cred ca organele competente pot face mai mult pentru sanatatea populatiei decat simuleaza ca fac in prezent.

integrator
2006-10-26 10:03:31

aflatoxina

Probabil ca autorul articolului nu stie ca in Romania functioneaza o institutie cu prerogative clare in domeniu : Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pt.Siguranta Alimentelor. Directia de specialitate de aici ''functioneaza'' de 2 ani, cu rezultate ''remarcabile'', din moment ce nici ziaristul nostru nu a auzit de ea. Cati bani inghite, cu ce oameni lucreaza, dotari...etc sant doar cateva intrebari simple pt presa romaneasca. In afara de '' intarirea capacitatii institurionale'' ?! , ce rezultate remarcabile a obtinut in lupta cu E-urile ?. Apropo de paprika din Ungaria, nucile si alunele din Turcia s.a.m.d. Probabil exista relatii de amicitie cu producatorii consacrati de alimente !!! De verificat , nu ?
Hai , la treaba !

rafaello5
2006-10-26 12:01:14

Romani trezitiva!!

Parerea mea este sa ii inchida pe toti care nu respecta aceste standarde.Sunt si acum firme de salamuri care nu afiseaza pe ambalaj ce conservanti conti cu E ci cu denumirea chimica.Sa le dea amenzi usturatoare sa confiste marfa si sa le inchida intreprinderile.Aceste reguli sunt facute ptr siguranta noastra si nu pentru prosperarea unor firme producatoare.Eu personal mai bine platesc mai scump ptr un produs decat sa stiu ca dupa 2 ani am 4-5 boli printre care si cancer.(Doamne fereste pe toti de boala).
Dupa parerea mea nu neaparat guvernati sunt de vine ci si producatorii autohtoni.Incearca sa faca produse cat mai ieftine ptr ei ca si costuri si sa le vanda la un pret de 2 ori mai scump ca sa faca profituri uriase.Eu cred ca producatorii au stiut de la inceput ce fac si nu guvernatii sunt cei care trebuiau sa ii traga de maneca sa nu introduca asa de multe E-uri.Normal ar fi fost ca si legislatia in vigoare sa fie una usturatoare dar vedeti voi interesele sunt mari, desi aici poate interveni si incopetenta si lenea guvernantilor.Acum daca o sa vina cei din UE sa ne verifice nu stiu.S-ar putea sa puna aici tot de-ai nostri sa verifice marfa si deci tot cu o spaga o sa se rezolve.DAR PANA CAND ...........Creca o sa ne mutam cu totii prin tari mai calde daca nu o sa se vada nici o schimbare in bine ptr omul obisnuit fie chiar si in acest domeniu al alimentatiei care este pus uneori pe planul secund de unii.

alwis46
2006-10-26 12:49:09

Legi si norme exista....dar Romania este tara tuturor imposibilitatilor....

Da, am scris bine, a tuturor imposibilitatilor. Ceea ce la unii este imposibil sa existe, la noi acestea sunt norme viabile si incetatenite in ciuda legilor.

http://directiagricolavs.ro/2site/legislatie/autorizatii-licente/Ordin.M.O.405,1093.2004.pdf
http://www.ngo.ro/img_upload/745539cf84df80f1b316b421e706b571/LEGISLATIE_MEDIU_O_MSF_MAAP_84_91_2002_Norme_CONTAMINANTI_ALIMENTE_nitrati.pdf
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=34655
http://news.yahoo.com/s/ap/20061021/ap_on_re_as/nkorea_nuclear

Sa ne otravim bine !

alwis46
2006-10-26 12:56:10

Re: Legi si norme exista....dar Romania este tara tuturor imposibilitatilor....Prezint cuvenitele scuze !

Din greseala am inserat un link in afara subiectului, si anume acela in care comunistul de la Pyoongyang prezinta scuze pentru testul nuclear.
Pe aceasta cale, va rog sa primiti scuzele mele.
Errare humanum est...


La 2006-10-26 12:49:09, alwis46 a scris:

> Da, am scris bine, a tuturor imposibilitatilor. Ceea ce la unii este
> imposibil sa existe, la noi acestea sunt norme viabile si
> incetatenite in ciuda legilor.
>
> http://directiagricolavs.ro/2site/legislatie/autorizatii-licente/Ordin.M.O.405,1093.2004.pdf
> http://www.ngo.ro/img_upload/745539cf84df80f1b316b421e706b571/LEGISLATIE_MEDIU_O_MSF_MAAP_84_91_2002_Norme_CONTAMINANTI_ALIMENTE_nitrati.pdf
> http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=34655
> http://news.yahoo.com/s/ap/20061021/ap_on_re_as/nkorea_nuclear
>
> Sa ne otravim bine !
>

Raquel
2006-10-26 13:17:13

"Mortii nu mai putrezesc" !! si uite asa se "nasc" sfintele moaste pe care le pupa naivii !

Vorbesc despre cadavrele recente, din ultimele decenii de folosire a aditivilor alimentari. Anul acesta am citit cu totii de un preot de la Boroaia(judetul Suceava) al carui cadavru era inact dupa ce a stat ingropat vreo 7 ani, iar toti naivii au exclamat : Iata o mare minune !! apoi s-au dus piosi sa-i sarute mumia....

indianu Talpa-Iute
2006-10-26 15:54:10

Re: GHIVECI DE ERORI!-cum se imbata unii cu apa chioara...

Stimate domn, nu va mai imbatati cu apa chioara si nu mai incercati sa-i imbatati si pe altii. Faptul ca articolul e prost scris nu schimba cu nimic problemele alimentare cu care se confrunta omenirea. Spuneati ca "nu s-a dovedit", "nu s-a descoperit"... Cu alte cuvinte, "ceea ce nu ne omoara ne intareste", nu?:) Am sa va dau un singur exemplu: in America de Nord, problemele legate de obezitate, de malnutritie, alergiile alimentare (la arahide, nuci, oua, lactoza, gluten etc etc etc), bolile de nutritie, cancerul, de unde credeti ca provin? Nu din miile de substante (coloranti, conservanti, antioxidanti, stabilizatori, amelioranti s.a.m.d) cu care sint tratate alimentele? Daca va referiti cumva la faptul ca nu crapam dupa o luna-doua, am sa citez o anecdota mai veche:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
"-Vasile, spune sotia, de ce fumezi atit de mult? Nu stii ca tutunul e o otrava lenta?
-Si ce vrei, draga, raspunde sotul, sa iau arsenic?"
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Faptul ca bolile nu se manifesta imediat nu inseamna ca tot ce mincam e sanatos. Pur si simplu, acestea sint substante (de regula anorganice) care slabesc treptat glandele, vasele sanguine, organele si functiile lor. Ca sa folosesc o comparatie (exagerata, e drept) am sa citez un renumit nutritionist elvetian , dr. Gunter: " e ca si cum am adauga in mincare pilitura de fier". Asta e adevarul. Cine vrea sa-l priveasca in fata - bine, cine nu, n-are decit sa bage capul in nisip, ca dvs...

alamar
2006-10-26 17:11:49

Observatii...

Nimeni nu ar fi surprins daca in tarile din fostul bloc comunist tehnologia ar fi mai inapoiata.Era de asteptat....Problema pt. mioritici,si in special pt. agricultori va fi anul viitor si dupa...cand nu vor mai putea exporta sau vinde pe pietele interne produsele lor agricole,pana nu vor deveni la standardele vestice...Tarile vestice au facut aceste progrese in mod treptat si nu a fost atat de dureros...Pt. mioritici acesta va fi un soc in primii ani...Datorita investitiilor masive necesare acestor schimbari,preturile alimentare vor creste...Pt. o perioada va fi mai ieftin sa se importe unele produse alimentare decat sa se cumpere cele interne...Cateva cuvinte despre genetic engineering in domeniul plantelor,in special...Acestea au imbunatatit nu numai productia dar a intarit rezistenta plntelor la boli si conditii naturale extreme...Acestea au dus la o mai mare predictibilitate a productiei agricole si la marirea considerabila a productiei insusi....EU, a interzis importul acestor produse in europa pt. un singur motiv : politic. Adica protejarea agricultorilor din tarile respective...Au facut aceasta pe motivul ca plantele genetic engineered nu sunt "safe"....De fapt au finantat "cercetari stiintifice" pt. a dovedi aceasta...Unul nu are dacat sa compare media de viata a americanilor si canadienilor intre '70 si sa o compare cu cea din prezent....In acest articol se subantelege ca de fapt genetic engeneered plants ar fi daunatoare organismului uman...In acest caz americanii ar muri ca mustele pe strada...O ultima observatie,neimportanta (naravurile astea sunt greu de schimbat ) : america si NASA , nu au cosmonauti...Rusii au cosmonauti( Hello Prunariu)...In america se numesc astronauti...Dasfidania...

M_D_L
2006-10-26 17:46:53

In agricultura trebuie sa mai si gandesti.

Bunicul meu a cultivat porumb romanesc (cu bobul mai rosu si rotund), mult mai gustos decat soiul cultivat la CAP (poreclit "dintii calului") pana in anul 1974, cand a murit. Din nefericire, taranii romani nu si-au pastrat soiurile de cereale, legume si fructe, adaptate la conditiile pedo-climatice de la noi. In prezent cultiva rosii "cartonate", cartofi cu gust de dovleac, pepeni verzi (lubenita) care inainte erau socotiti soi furajer, etc. In loc sa pastreze soiurile valoroase si sa-si produca singuri semintele pentru rasaduri, presera sa cumpure seminte la plic, aduse din alte tari. Asa e cand n-ai minte suficienta si te lasi condus de altii.

trkman
2006-10-26 19:03:51

Re: O observatie empirica

Din cite stiu aflatoxinele sunt produse de ciuperci care se dezvolta pe produse vegetale si in zone tropicale sau, oricum, la caldura, nu in conditii de congelare. Sunt mai degraba inclinat sa cred ca persoanele care au lucrat acolo au consumat, inevitabil, mai multa carne decit populatia generala, ceea ce nu e recomandabil dupa o anumita virsta.


La 2006-10-26 09:19:00, Davidescu vasile a scris:

>Deoarece in tara noastra stiinta pare desinteresata de studiul
>pericolelor de tipul celor citate in articolul de mai sus,voi expune
>doar o observatie empirica.
>
>la Halele Obor din Bucuresti exista un sistem de conservare la subsol
>prin congelare.Aproape toate persoanele care au lucrat acolo au murit
>prin cancer,unii la varste mijlocii.Cancerul a avut o mare frecventa
>si la alti muncitori care lucrau in acea hala,nu numai la congelare,
>
>Este clar ca a fost vorba de alflatoxine,
>
>Situatii ca la Halele Obor consider ca au fost multe.Felul
>constructiei si mai ales munca la subsol stimula cresterea
>ciupercilor,inclusiv cele producatoare de aflatoxine.
>
>Cred ca organele competente pot face mai mult pentru sanatatea
>populatiei decat simuleaza ca fac in prezent.
>
>

trkman
2006-10-26 19:24:36

Re: GHIVECI DE ERORI!

Majoritatea comentariilor legate de animalele/plantele transgenice sunt nefondate. Si ce daca s-au facut rosii cu gene de peste? Oamenii maninca de milenii si rosii, si peste. Care e problema? Mai degraba as prefera sa consum plante transgenice cu gene de bacterii ce le dau rezistenta, decit plante tratate cu tone de pesticide si ierbicide, care se acumuleaza in corp, pot intr-adevar sa produca cancer, si au un efect devastator asupra mediului. Toate ingrasamintele/pesticidele sunt spalate de ploi, se aduna in riuri si mari, modificind habitate enorme. Vezi povestea cu DDT, care la zeci de ani dupa ce nu se mai foloseste, inca se regaseste in concentratii semnificative in sol.

Povestea cu bST e altceva. bST duce la niveluri crescute de IGF1 (insulin growth factor) in lapte, care se poate absorbi in corpul uman si contribui la cancer. De asta beau doar lapte organic. Cu toate astea, sa pastram simtul proportiilor - nu exista o evidenta clara, si eu banuiesc ca laptele reprezinta un factor de risc mult mai mic decit altii: fumatul, mutatii genetice mostenite sau spontane, stress, poluare, pesticide. Cind schimbi o data uleiul la masina, sau cind maninci o fleica cam arsa sau piine prajita cam tare , cantitatea de subst. cancerigene care intra in corp este semnificativ mai mare decit intr-un pahar cu lapte.

vasile, the monk
2006-10-26 19:59:48

Fluture pe lamp!

Ministerul Agriculturii are in subordine destule instituii care ar trebui sa execute controale i s analizeze probe de alimente pentru a se preveni consumul de ctre populaie a hranei infectat cu substane deosebit de periculoase, de tipul aflatoxinelor. Dei acestea nghit sume uriae, rezultatele sunt nule. De ex. la Institutul pentru Controlul reziduurilor de Pesticide din Plante se tolereaz ca director o relicv, complet depit tiinific, puternic legat de mafia importatorilor de pesticide, care, n plus, i terorizeaz subalternii, motiv pentru care, cei mai buni au plecat, dei pentru pregtirea lor s-au investit sume imense. Aceasta era instituia care ar fi trebuit s rspund de analiza legumelor i fructelor contaminate cu toxine secretate de mucegaiuri. Dei cumpr aparat dup aparat din bugetul statului respectiva evit s abordeze, cum ar fi firesc, problema aflatoxinelor. Domnule Flutur, de ce ezitai s dai o soluie fireasc acestei probleme, punnd un om tnr, competent la conducerea acestei instituii, sancionnd aa cum se cuvine incompetena i corupia?

JMJ
2006-10-26 20:00:20

Problema e cu atat mai grava cu cat foarte multi o trateaza cu indiferenta sau o iau in gluma

Dupa citirea articolului am ramas cu senzatia ca lucrurile sunt asa de avansate pe calea distrugerii vietii ca nu mai exista speranta, desi senatorul american, Barack Obama tocmai a publicat cartea The Audacity of Hope (Indrazneala Sperantei). Adevarat ca si el a luat acest titlu inspirat de o predica din biserica. Sa fim convinsi ca numai invataturile din biserica ne mai pot da sperante de salvare.
Adevarul este ca ce au reusit sa faca niste oameni de stiinta fara Dumnezeu, lasati de niste oameni "caldicei" in credinta, care necunoscand bine invataturile cuprinse in Biblie pentru binele nostru, n-au stiut sa fie alerti la incercarile diavolului, pare o situatie aproape fara iesire. De ce? Pentru ca s-a ajuns ca iti trebuie mult curaj sa poti spune adevarul. E vorba de multi bani in joc si opamenii nu se mai uita la viata ci se uita la cati bani pierd daca se desfiinteaza nu stiu ce industrie.
Se spune acum ca dezastrul cu aflatoxinele exista in tari sarace din Estul Europei si America de Sud, si ca SOLUTIA ar fi in gasirea unor tehnologii costisitoare peentru distrugerea acestora si a altora care ar mai putea apare. La araritia altora poate nu s-au mai gandit.
Motivul pentru care romanii se apara numai de soareci si sobolani este ca asa era cu ceva timp inainte cand astfel de ciuperci si microorganisme nu existau. Ei au crezut ca va fi mereu la fel. Ce s-a schimbat? S-a schimbat felul de viata si credinta oamenilor. Atata vreme cat majoritatea femeilor si ceva barbati, mai ales la sate, se duceau la biserica si traiau dupa ce invatau acolo, nu existau astfel de inventii. Toata ciupercaraia si virusii noi aparuti sunt urmare a necredintei oamenilor, creati mai ales prin anumite filme si emisiuni Tv, de unde au invatat si barbatii de la tara sa violeze tot ce pot, femeile sa aiba sex pe oriunde pot si apoi sa faca chiuretaje sau sa faca copii pe care sa-i arunce in strada sau sa-i puna pe piata la cersit si prostitutie s.a.m.d.
Fecioara Maria a avertizat prin unele aparitii (La Salette- Franta) ca injuraturile oamenilor si necredinta fac sa apara insecte si gandaci care sa distruga recoltele. Irlandezii s-au speriat tare de foametea ce a venit pe la 1856, anuntata de Maica Domnului, si dupa aceea au devenit cu adevarat o "natie de preoti si peotese pentru Dumnezeu", cum zice Biblia, dar de la o vreme au cam uitat si ei, ca si intreaga lume si s-au abatut de la legile divine.
De ce credeti ca Isus a fost nascut intr-o iesle? Oare nu putea Dumnezeu care stie si paote tot sa aranjeze pentru ca Fiul Sau sa fie nascut in cea mai buna maternitate? De fapt nici nu existau la vremea aia. Si totusi femeile nasteau si copiii era sanatosi. Asta pentru ca lumea facea mai putine pacate. Cu cat mijloacele de comunicare s-au dezvoltat, cu atat s-au raspandit si ideile, si, din multe din ele au rasarit buruieni, sobolani, gandaci, ciuperci si microorganisme. Cu exceptia buruienilor, toate celelalte cresc la INTUNERIC. Diavolul este intunericul. ISUS este LUMINA. IAR LA DUMNEZEU SI IMPARATIE SE AJUNGE PRIN CALEA LUI ISUS.
Cred ca tot o lectie despre asta a vrit sa ne spuna si Aparita Imaculatei Conceptii intr-o grota la Lourdes, Franta, ce fusese folosita de locuitorii din jur precum cocina de porci. Daca ar fi vrut ar fi gasit cu siguranta un loc mai curat si neinfestat. dar a vrut sa demonstreze ca atunci cand esti curat de pacate, adica IMACULAT, nimic nu te afecteaza.
Zice ca n dezbaterea Parlamentului European se afla asa-numita reglementare (lege) REACH (Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals - nregistrarea, Evaluarea si Autorizarea Substantelor Chimice). Aceasta reglementare va acoperi circa 30.000 de substante chimice fabricate sau importate n Uniunea Europeana n cantitati ce depasesc o tona pe an. Substantele chimice vor fi urmarite pe teritoriul UE din mai multe motive, dintre care cele mai importante snt suspiciunile de provocare de alergii sau de cancer la om sau de folosire n scopuri teroriste.
Se va dovedi ca oricate masuri s-ar lua nu se va rezolva aceasta problema. singurul mod este intoarcerea la credinta si valorile de familie. dar pentru asta trebuie inceput cu ce se transmite prin mijloacele media. Mai bine cu doua ore Tv, cu vizitele tovarasului si tovarasei, decat co o leleviziune ce creaza coropisnite si aflatoxine.

JMJ
2006-10-26 20:58:26

Fascinatia dupa societatea de consum

Toate chimicalele folosite denota preocuparea pentru a se crea "mai mult si mai bun".
Din nefericire nu au fost calculate bine riscurile. Desi s-au facut experimente pe peroade scurte, nu se cunosc efectele asupra populatiei pe peroade mai lungi. Romanii nu au destula experienta in asta si de-aia multora li se pare ca tot ce zboara se manaca.
Occidentalii, pentru ca au vazut care sunt efectele dupa tatia ani de consum, au inceput sa faca schimbari, desi produsele naturale sunt acum mai scumpe - chiar daca inainte reprezentau mancarea saracului.
Asa de ex, citesti pe unele produse ca sunt facute cu APA DE FANTANA.
Carevasazica, apa din conducta, tratata cu chimicale, nu mai e bune...
Painea integrala, deasemeni e la mare pret, pentru ca s-a constat ca painea alba produce cancer de colon s.a.
Deci dupa ce s-au facut efirturi financiare pentru procesarea graului ca sa scoti franzela dupa care alergau inainte cei cu bani mai multi, acum constati ca tot aia integrala e mai buna. Nu pricep insa de ce-o fi mai scumpa?
Astea sunt numai cateva exemple ce demonstreaza cum unele din schimbarile facute de oameni fata de cum s-a pomenit de la Dumnezeu, duc la imbolnaviri si scurtarea vietii. Aflatoxinele astea s-ar putea sa mai fie si prin alte locuri dar nu se spune.
In urma cu cateva saptamani s-a atras atentia la tv americana ca spanacul ambalat ar fi contaminat cu e-coli bacteria si ca, desi aceasta se distruge prin fierbere, e mai bine ca acele pungi sa fie aruncate pentru ca exista pericolul ca prin atingerea spanacului, persoanele sa se imbolnaveasca. Mai multe persoane fusesera internate iar altii murisera, si se spunea ca ar cauza probleme la rinichi.
Unii si-or fi zis ca pot fi atenti sa nu atinga spanacul si sa-l puan la fiert, dar daca o fi fost vorba de vreo aflatoxina?
Apoi, cazul relatat de Davidescu, cu persoanele ce s-au imbolnavit de cancer lucrand la abatorul de la Obor sau consumand carne de acolo, ne duce cu gandul ca daca aflatoxina s-a dezvoltat in acel congelator, s-ar putea dezvolta si prin alte congelatoare, ca tot e intuneric si nu se distrug cu apa fierbinte.
Aveau dreptate filipinezii cand au refuzat ajutoare constand in alimente conservate.
Pana la urma acestea pun in discutie civilizatia moderna creata pe mari orase, apa la conducta provenita din lacuri de acumulare, si felul in care sunt rezolvate necesitatile de consum.
Oamenii de la sate isi pot produce singuri (deci fac efort fizic si n-au nevoie sa mearga la sala de gimnastica) produse ecologice, le consuma proaspete, fara sa mai stea prin congelatoare, si deci isi pastreaza calitatile nutritive fara contaminare.
Au fost filozofi ce au sustinut ca "big is not necessarelly better", orase sau organizatii mari nu inseamna neaparat mai bine. Cred ca mai bine sa ne intoarcem la natura. Si probabil ca ne vom intoarce chiar de vrem or nu vrem. de-aia si opozitia islamului in multe privinte.
Chiar ma gandeam ca in tarile arabe nu cred sa se dezvolte aflatoxinele.
Fiecare tara isi creaza conditiile de viata in functie de credinta, sau, mai bine zis, conditiile de viata sunt expresia credintei lor.
olandezii si-au creat tehnologia sa nu se dezvolte aflatoxinele, dar in acest fel o sa tot cheltuiasca pentru alte tehnologii pana cand li se va infunda cumva. Cand Dumnezeu vrea sa te aduca acolo unde trebuie, el gaseste mijloacele sa o faca.

spaiu'
2006-10-26 21:11:50

Re: trkman

La 2006-10-26 01:02:45, Daniel Smith a scris:

>Un articol foarte prost. In primul rind amesteca o multime de aspecte
>ale alimentatiei, care nu pot fi corelate si nu au nimic in comun unul
>cu celallat. In al doilea rind,articolul cuprinde zeci de erori si se
>bazeaza pe "povesti de strada" decit pe documentatie
>stiintifica. Aceasta este foarte important intrucit nu ne putem
>permite sa "speriem" consumatorul cu povesti nedocumentate.
>
>
>Nu imi permit sa aduc evidente pentru fiecare punct din articol,
>insa sint zeci de mii de articole publicate pe aceste teme si doar
>daca te-ai uita la citeva "reviews" de actualitate, ai
>putea oferi publicului o informatie educata. Ma voi referi doar la
>colorantii alimentari si produse obtinute prin inginerie genetica.
>Acestia sint folositi de zeci de ani (indeosebi colorantii), si nu
>exista nici cea mai mica evidenta ca ar avea efecte negative asupra
>diferitelor sisteme ale organismului,incantitatile in care sint
>folosite. In legatura cu produsele obtinute prin inginerie genetica,
>situatia este aceeasi. In USA, acestea se consuma in bilione de tone
>pe an. Intradevar, aceasta premisa nu poate fi folosita ca evidenta
>ca ar fi "safe", insa nici un studiu pina acum nu a putut
>sa demonstreze efecte daunatoare.
>
>Nu promovez ideea folosirii substituentilor, insa aceasta este o
>realitate de care nu vom scapa, doara daca statul investeste enorm in
>a mentine o agricultura organica. Lucru care nu se va intimpla. Insa,
>nu trebuie sa speriem oamenii cu observatii nedocumentate. Aceasta
>este diferrenta dintre gazetaria profesionala si cea de strada!.
>
Dear Daniel, joaca de-a Creatorul poate fi incitanta, dar, pana la descifrarea completa a interrelatiilor din genom, nu e decat o aventura. A impune marelui public consumul unor alimente transgenice seamana cu practica unor companii farmaceutice americane, de a lansa pe piata medicamente insuficient verificate. Ori, abia s-a reusit trasarea hartii genomului. In rest, bajbaim...

neamtu tiganu
2006-10-26 21:20:48

Re: Fascinatia dupa societatea de consum

Cica niste romani erau in delegatie prin occident pa vremuri si deodata cade o blonda misto de la etaj si se face praf... "Ai dracu cu societatea lor de consum, asta mai putea fi folosita".

trkman
2006-10-26 22:00:05

Re: Problema e cu atat mai grava cu cat foarte multi o trateaza cu indiferenta sau o iau in gluma

La inceput am crezut ca ati scris la misto, dar citind din nou cred ca totusi credeti ce spuneti. Descoperiri destul de vechi, acceptate acum de toata lumea, inclusiv de Vatican, zic ca microorganismele, mucegaiurile "coropisnitele" si aflatoxinele au aparut pe lume vreo 2 miliarde de ani inaintea oamenilor, fie ei cu credinta sau pacatosi. Se pare ca toate relele astea nu au fost generate de aparitiile la TV ale lui gigi becali sau de companioanele lui Cristinel Columbeanu, desi unele riscuri de contaminare cu virusi ramin, mai ales virusi intelectuali. De fapt, ca sa contribui la demistificarea umana, unele curente stiintifice mai noi zic ca aparitia speciilor superioare, inclusiv a omului, a fost creatia virusurilor, care au nevoie de vehicole pentru reproducere, evolutie si raspindire. Exista niste dovezi in sensul asta, ca animale infectate cu anumiti virusi sau paraziti isi schimba comportamentul normal si capata un comportament care favorizeaza inmultirea virusurilor. Un exemplu concret chiar la om, cind ai gripa ai tendinta sa stranuti tot timpul, ceea ce favorizeaza raspindirea virusului la persoanele din jur. Pina la urma tot virusurile sunt mai destepte ca noi, ele ne controleaza pe noi, nu noi pe ele, ca n-am reusit inca sa dam de rost nici la SIDA, nici la gripa, nici la multe altele. Stiu ca asta loveste cam tare in ego-ul nostru de fiinte "alese" si superioare, dar la fel s-a demistificat si povestea cu Pamintul in centrul universului. Suntem doar niste incubatoare pentru inmultirea virusurilor, bacteriilor, stiute si nestiute, asta e.

La 2006-10-26 20:00:20, JMJ a scris:

>Dupa citirea articolului am ramas cu senzatia ca lucrurile sunt asa de
>avansate pe calea distrugerii vietii ca nu mai exista speranta, desi
>senatorul american, Barack Obama tocmai a publicat cartea The
>Audacity of Hope (Indrazneala Sperantei). Adevarat ca si el a luat
>acest titlu inspirat de o predica din biserica. Sa fim convinsi ca
>numai invataturile din biserica ne mai pot da sperante de salvare.
>Adevarul este ca ce au reusit sa faca niste oameni de stiinta fara
>Dumnezeu, lasati de niste oameni "caldicei" in credinta,
>care necunoscand bine invataturile cuprinse in Biblie pentru binele
>nostru, n-au stiut sa fie alerti la incercarile diavolului, pare o
>situatie aproape fara iesire. De ce? Pentru ca s-a ajuns ca iti
>trebuie mult curaj sa poti spune adevarul. E vorba de multi bani in
>joc si opamenii nu se mai uita la viata ci se uita la cati bani pierd
>daca se desfiinteaza nu stiu ce industrie.
>Se spune acum ca dezastrul cu aflatoxinele exista in tari sarace din
>Estul Europei si America de Sud, si ca SOLUTIA ar fi in gasirea unor
>tehnologii costisitoare peentru distrugerea acestora si a altora care
>ar mai putea apare. La araritia altora poate nu s-au mai gandit.
>Motivul pentru care romanii se apara numai de soareci si sobolani este
>ca asa era cu ceva timp inainte cand astfel de ciuperci si
>microorganisme nu existau. Ei au crezut ca va fi mereu la fel. Ce s-a
>schimbat? S-a schimbat felul de viata si credinta oamenilor. Atata
>vreme cat majoritatea femeilor si ceva barbati, mai ales la sate, se
>duceau la biserica si traiau dupa ce invatau acolo, nu existau astfel
>de inventii. Toata ciupercaraia si virusii noi aparuti sunt urmare a
>necredintei oamenilor, creati mai ales prin anumite filme si
>emisiuni Tv, de unde au invatat si barbatii de la tara sa violeze tot
>ce pot, femeile sa aiba sex pe oriunde pot si apoi sa faca chiuretaje
>sau sa faca copii pe care sa-i arunce in strada sau sa-i puna pe
>piata la cersit si prostitutie s.a.m.d.
>Fecioara Maria a avertizat prin unele aparitii (La Salette- Franta) ca
>injuraturile oamenilor si necredinta fac sa apara insecte si gandaci
>care sa distruga recoltele. Irlandezii s-au speriat tare de foametea
>ce a venit pe la 1856, anuntata de Maica Domnului, si dupa aceea au
>devenit cu adevarat o "natie de preoti si peotese pentru
>Dumnezeu", cum zice Biblia, dar de la o vreme au cam uitat si
>ei, ca si intreaga lume si s-au abatut de la legile divine.
>De ce credeti ca Isus a fost nascut intr-o iesle? Oare nu putea
>Dumnezeu care stie si paote tot sa aranjeze pentru ca Fiul Sau sa fie
>nascut in cea mai buna maternitate? De fapt nici nu existau la vremea
>aia. Si totusi femeile nasteau si copiii era sanatosi. Asta pentru ca
>lumea facea mai putine pacate. Cu cat mijloacele de comunicare s-au
>dezvoltat, cu atat s-au raspandit si ideile, si, din multe din ele au
>rasarit buruieni, sobolani, gandaci, ciuperci si microorganisme. Cu
>exceptia buruienilor, toate celelalte cresc la INTUNERIC. Diavolul
>este intunericul. ISUS este LUMINA. IAR LA DUMNEZEU SI IMPARATIE SE
>AJUNGE PRIN CALEA LUI ISUS.
>Cred ca tot o lectie despre asta a vrit sa ne spuna si Aparita
>Imaculatei Conceptii intr-o grota la Lourdes, Franta, ce fusese
>folosita de locuitorii din jur precum cocina de porci. Daca ar fi
>vrut ar fi gasit cu siguranta un loc mai curat si neinfestat. dar a
>vrut sa demonstreze ca atunci cand esti curat de pacate, adica
>IMACULAT, nimic nu te afecteaza.
>Zice ca n dezbaterea Parlamentului European se afla asa-numita
>reglementare (lege) REACH (Registration, Evaluation and Authorisation
>of Chemicals - nregistrarea, Evaluarea si Autorizarea Substantelor
>Chimice). Aceasta reglementare va acoperi circa 30.000 de substante
>chimice fabricate sau importate n Uniunea Europeana n cantitati ce
>depasesc o tona pe an. Substantele chimice vor fi urmarite pe
>teritoriul UE din mai multe motive, dintre care cele mai importante
>snt suspiciunile de provocare de alergii sau de cancer la om sau de
>folosire n scopuri teroriste.
>Se va dovedi ca oricate masuri s-ar lua nu se va rezolva aceasta
>problema. singurul mod este intoarcerea la credinta si valorile de
>familie. dar pentru asta trebuie inceput cu ce se transmite prin
>mijloacele media. Mai bine cu doua ore Tv, cu vizitele tovarasului si
>tovarasei, decat co o leleviziune ce creaza coropisnite si
>aflatoxine.
>
>
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mancarea ucigasa (11628 afisari)
 Clanurile Justitiei (III) (5637 afisari)
 Pariul castigat (2237 afisari)
 Iliescu: PSD trebuie condus de un lider carismatic si capabil (1951 afisari)
 George DAMIAN: A treia spalare a doctorului Antohi (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00846 sec.