Ziua Logo
  Nr. 3764 de joi, 26 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-26

Comentarii: 61, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Dan Culcer
2006-10-25 23:55:22

"Efectul Antohi "

In acesta fraza finala ati atins esenta periculoasa a confiziei pe care o intretinm, cu vrere sau fara vrere.
"Daca este adevarat ca majoritatea studentilor de la Universitatea Central Europeana il sustine pe Sorin Antohi pentru ca acesta sa le fie profesor in continuare atunci imi pare sincer rau de banii lui George Soros, care dupa ce s-a capatuit cu turnatori in navodul aruncat peste Europa de est, ne mai si lasa mostenire o turma de capete seci, incapabile sa faca diferenta dintre bine si rau."
Sa insemne oare asta ca tinerii acestia au fost selectati tocmai fiindca sunt incapabili sa realizeze aceasta diferenta? sau ca pentru ei aceasta confuzie ar fi metoda cea mi sigura pentru ascensiunea sociala fara stavila?
Situatia univesitara a lui Sorin Antohi devine astfel secundara dar "Efectul Antohi " merita sa fie analizat.
Felicitari, dle Damian.
Dan Culcer

Dan Iasi
2006-10-26 00:22:48

dreapta romaneasca

dreapta ne-crestina se face mai de ris decit stinga ne-crestina

totusi de ce nu si-a finalizat doctoratul...a cedat nervos.....a vrut sa le dea cu tifla la hard-lineri care controlau totul in 1995 la iasi

are ceva romanesc in el sorin antohi...poarta cu el o ieftineala interioara...alta explicatie nu exista

cu siguranta dezvaluirea este legata de pocainta lui publica.....nimic nu este mai iritant pentru nelegiuitii care inca mai exista in toate buzunarele societatii ca aceasta pocainta.....le produce un dubiu existential la care nu pot face fata prea bine

biblioteca
2006-10-26 00:38:27

menstruatii, divagatii, soros etc

...........................................................................................................................................................................................}
Bravos! Traiasca Romania! Traiasca jurnalismul Rrromanesc si viguroasele sale vlastare..cine a ajuns sa-l judece pe Antohi, hi ,hi..
Intrebare indiscreta pentru domnul Damian: ati spalat creionul dupa ce ati scris acest articol infect?

...................................................................................................................................................

Biblioteca britanica

mamon tobin
2006-10-26 01:04:09

damian, culcer, roncea, cotoi & co. - CVurile!

baieti, ca asa-mi vine sa va zic,

sinteti buni sa va adunati CVurile (versiunile adevarate) la un loc, sa le insumati si sa vedeti daca fac cit un articol scris, in graba, de antohi?

iar tu, georgica damian, nu-l mai plinge pe soros. la voi, la dreapta de balta, asta se pedepseste!

sa incheiem cu un citat din ziua:

Redactia ZIUA nu va tolera comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste
din partea cititorilor sai. Nu pierdeti timpul vostru si pe al nostru
postand comentarii inutile, neadecvate si in afara unei opinii (bine) argumentate.

reactia vine aproape automat: de ce obligati cititorii sa faca ceea ce voi nu sinteti in stare?

hai, pa!

ps: damian, mama, insist: ai si tu un seral, ceva?


mamon tobin
2006-10-26 01:32:13

sssst! Asista George!

Asist - oarecum nedumerit - la ce-a de-a treia spalare ritualica a lui Sorin Antohi, care probabil ca in foarte scurta vreme ne va fi varat pe gat in direct - cu siguranta intr-o forma mai curata, mai uscata - pe la cine stie ce televiziune, in calitate de gazda propovaduitoare a moralitatii live, acum, maine si pentru totdeauna, in vecii vecilor, amin!

nu te pune nimeni sa asisti, cu atit mai putin sa consumi Antohi, eventual la televiziune. Mai ales ca l-ai intelege cu greutate.

Presa romaneasca afirma insistent ca Ministerul Educatiei a dezvaluit impostura doctorala a lui Antohi - in realitate la solicitarea ZIUA si ca urmare a anchetei Ziarului de Iasi.

ati facut treaba serioasa, am inteles

Dar sa incepem cu inceputul: prima spalare, petrecuta in 2002. A fost una discreta, delicata: bumbureata lui Sorin Antohi, manjita de puroiul pastos al indelungatei colaborari cu - ptiu! piei drace! (intr-o varianta central-europeana "vade retro Satanas!") - mult hulita Securitate, a fost curatata intr-un cadru privat, intre prieteni cum s-ar spune. A oficiat cu o mana usoara - unii ar spune priceputa si indelung exersata in astfel de trebusoare oarecum, hm!, murdare - o triada dialectica. Detaliile operatiei raman deocamdata ascunse publicului larg. Nu sunt deosebit de interesat de aspectele care privesc legea penala (desi unii oameni din Procuratura spun ca e grava situatia in care trei membri ai Colegiului CNSAS isi acopera un prieten cu trecut de turnator) - mai degraba as vrea sa cunosc detaliile "dedesubtice" ale afacerii. Pentru o istorie a Romaniei post-ceausiste este interesant "modus operandi" cum ar spune un criminalist: s-au intalnit ca niste talhari la ceas de seara si au dezbatut conspirativ, acoperindu-si gurile cu palma? Sau mai degraba chestiunea s-a rezolvat gurmand si gurmet, la o tuica precum sofranul si o icra de stiuca, puse la dispozitie de mana larga a vreunui mosier dunarean? Ori intr-un cadru neo-modern, de plastic si metal (de n-ai si tu o masa de lemn sa bati in ea de alungat ghinionul), intr-o atmosfera rece, de negociere: ce-mi dai sa nu te spun?

istet mai esti, bine ca pui lumea pe ginduri! Dracu s-ar fi gindit la intrebari atit de istete!

A doua spalare si-a administrat-o "manu propria" chiar Sorin Antohi. Mirosind ca e rost ca trecutul sau sa iasa la iveala, s-a repezit sa-si fluture in public tamponul care i-a limitat pana in prezent scurgerile interne.

metaforele universului damian

Pentru mine a fost un spectacol gretos,

dar cui ii pasa cum a fost pentru tine?

mi-a adus aminte de principalele probleme ale Romaniei actuale, asa cum reies ele din clipurile publicitare: cariile, matreata si ciclul menstrual

metaforele universului damian reloaded

- iar atitudinea istoricului cu filologia la baza a fost cea a unei tinere zambitoare "de cand cu noile tampoane" care flutura in fata camerei de luat vederi obiectul de igiena intima folosit la maxim, dupa ce si-a dovedit din plin valoarea.

ma, tu ai trauma cu tampoane?

Confesiunea auto-incriminatoare ne prezinta pe larg istoria unor turnatorii de adolescent, ramanand nedezvaluita activitatea colaboratorului in perioada "obsedantului deceniu" de pana la zavera din decembrie '89 - cu alte cuvinte nu cunoastem adevarata capacitate de absorbtie a tamponului.

am prins rima

Iar acum asistam la ce-a de-a treia spalare a istoricului-filolog. Este dusa la indeplinire de un public numeros, la vedere pentru intreaga lume - ceva de inteles daca luam in considerare pozitia inalta a subiectului acestei ablatiuni - sub rationamentul ca opera de pana acum a lui Antohi ii scuza minciuna flagranta. "Ce om! ce opera!" se extaziaza coral oficiantii, rugandu-si magistrul sa nu se retraga intr-un pustiu al meditatiei introspective, de altfel o chestie fecunda pentru completarea operei - mai ales cu cele trei volume pe care afirma ca le-a publicat, doar ca nimeni nu a apucat sa miroasa macar o adiere a cernelii lor tipografice...

volumele cu pricina sint doar anuntate.

Dupa umila mea parere

pe cine intereseaza care e umila ta parere?

calitatea de profesor are si o dimensiune morala considerabila, si conform uneia din cartile esentiale ale culturii romane - "Despre ingeri" de Andrei Plesu, unde "anghelos" este tratat de intermediar - un profesor ar trebui sa fie destul de "angelic" in procesul de intermediere pe care il exercita intre "lumea ideilor" si dovlecii flamanzi de cunoastere care asista la cursuri.

te intreb simplu? Ce studii ai? Care e profesorul de la care crezi ca ai invatat mai multe? Poti enumera trei carti care ti-au schimbat, citusi de putin, felul de-a fi si de-a gindi? Daca nu vii cu ceva onorabil, nu crezi ca e usor penibil sa te dai la dovleci? Pai, daca aia sint dovleci, tie ce ti-a mai ramas?

Or, tocmai aceasta dimensiune morala a martirajului didactic a fost siluita, batuta peste falci si abandonata in fosa septica a lumii academice in cazul Sorin Antohi - ca intr-un viol rural care si-ar dori o sentinta fara vinovat.

ai trecut de la tampoane la viol, deja iti pot aproxima biografia.

Ce poate introduce in sufletele tinere, doritoare de cunoastere ale studentilor care ii asculta vorbele cu gurile cascate, aidoma unor neajutorati pui de vrabie, un om care a mintit timp de zece ani ca detine titlul de doctor?

poate ca asta e treba lor, nu a ta. Unii se duc la scoala sa asculte ce zice profesorul. Altii, mai justitiari, il cauta de acte.

Daca este adevarat ca majoritatea studentilor de la Universitatea Central Europeana il sustine pe Sorin Antohi pentru ca acesta sa le fie profesor in continuare atunci imi pare sincer rau de banii lui George Soros, care dupa ce s-a capatuit cu turnatori in navodul aruncat peste Europa de est,

sint sigur (te-ai prins, nu sint fata) ca-ti pare sincer rau de banii lui Soros. Propun sa-i scrii.

ne mai si lasa mostenire o turma de capete seci, incapabile sa faca diferenta dintre bine si rau.

aia sint o turma de capete seci... O spui tu, marele George Damian. Prietenusule, stii citi de-alde tine haleste Antohi? Hai, zi-i un numar!

m.m.margot
2006-10-26 01:39:41

sorin antohidraga biblioteca,
-tocmai asta ii lipseste, nu a citit destul ca sa poata scrie si sustine teza de doctorat si chiar sunt surprinsa ,cand sunt altii nu atat de telectuali , si s-au descurcat binisor cu doctoratele,e drept ca nu predau la Budapesta !!
- cat este de alunecos nu a reusit sa alunece si pana la urma a alunecat rau de tot,sic

Ratacitul
2006-10-26 02:39:22

Re: damian, culcer, roncea, cotoi & co. - CVurile!

Mai draghe, tu d'al cui esti, ca nu stiu de unde sa te iau. Sau...tot doctor?

La 2006-10-26 01:04:09, mamon tobin a scris:

> baieti, ca asa-mi vine sa va zic,
>
> sinteti buni sa va adunati CVurile (versiunile adevarate) la un loc,
> sa le insumati si sa vedeti daca fac cit un articol scris, in graba,
> de antohi?
>
> iar tu, georgica damian, nu-l mai plinge pe soros. la voi, la dreapta
> de balta, asta se pedepseste!
>
> sa incheiem cu un citat din ziua:
>
> Redactia ZIUA nu va tolera comentarii antisemite, xenofobe sau
> rasiste
> din partea cititorilor sai. Nu pierdeti timpul vostru si pe al nostru
> postand comentarii inutile, neadecvate si in afara unei opinii (bine)
> argumentate.
>
> reactia vine aproape automat: de ce obligati cititorii sa faca ceea ce
> voi nu sinteti in stare?
>
> hai, pa!
>
> ps: damian, mama, insist: ai si tu un seral, ceva?
>
>
>
>

Agentura
2006-10-26 03:00:03

Re: Pai la CV-uri falsificate trebuie sa-i ceri reteta lui amicu' Antohi

Oricum, nu-mi inspira incredere gazetarii care simt nevoia sa-si ataseze CV-urile, si sa-si enumere bursele. Daca esti bun, se vede. Daca nu, nu te ajuta nici un titlu universitar.

Agentura
2006-10-26 03:05:01

Re: Antohi haleste mult. Mult rahat.

CALUGARUL
2006-10-26 03:42:16

Intarita-i drace, ca shi mie-mi place !

Intelectualii lu' peshte prajit. O mina de derbedei cu ifose shi diplome inramate.

Ce-i aia o diploma ? Hm ! Un simplu petEc de hirtie tiparit pe-o hirtie cu figuri care imita banii. Cam sunt surori. Nu gemene, dar siameze tot sunt.

Vazind aceasta polemica de Ferentari a superintelectualitatzii tzarii noastre, stai shi te intrebi daca to'arshii de la IMGB n-aveau dreptate cind ziceau urlind : noi muncim nu gindim ! - ? Intr-un fel nu aveau dreptate, pentru ca, iata, se demonstreaza ca intelectualii nici macar nu gindesc. Mai mult se morfolesc, ei transformind dictonul luptei de clasa in ,,shtii tu, ba, acesta, cu cine ai de-a face ?"

Domnilor, domnilor, shi domnitzelor, chestia cu titlurile e cea mai romaneasca mizerie posibila. Inca nici acum lumea noastra pashnica shi romaneasca nu s-a dumirit ca a avea o diploma, adEca o calificare nu inseamna altceva decit a avea dreptul la un loc mai in fatza ca sclav. Credeti-ma ca cunosc piegdishti care n-au dupE ce bea apa ! Stau sh-o fraca la rece in umbra vrunui chinez oarecare. Shi de ce toate astea ? Hm ? Pentru ca eGzista un echilibru universal-divin sau divin-universal, cum vretzi s-o luatzi. Omul trebuie sa-shi faca o diploma in functie de talantul pe care i l-a dat Dumnezeu. Altfel ? Moare degeaba shi nu shtie de ce. Citi dintre 'telectualii de azi mergeau in fatza listelor la ,,facultitate" sa vaZa citzi sunt pe loc, ca sa ,,ma duc acolo unde-s mai putzini" ? Talant ? Aiurea ! Ce-i aia ? Injiner sa ma fac, sa dau io ordine altora shi nu altzii mie ! Sa stau pe scaun toata ziua shi sa-mi pun pe usha de la apartament inscriptzia : ing. Lascarica Dudashcu !, sau phd. Braian Minalunga ! Asha s-a ajuns ca absolventzii de ceva, shi-au luat cimpii sh-au ajuns sa profeseze altceva. DupE miros shi interes, coane Fanica !

Cei mai norocoshi dintre intelectuali , totushi, ramin intelectualele, pentru ca ele ishi pot schimba ,,soarta" folosindu-se nu numai de diplome ci shi de ... grrm !, pardon ! - ma intzelegetzi ce vreau sa spun !

Sunt curios ce-o mai zice nea Braian ala ! Macar daca s-ar purta frumos cu Mucu ! Te pomeneshti ca l-o fi zgiriat simtzind ca nu-s eu ? Sarcu de tine, Mucule ! La ce mizerii eshti obligat sa asishti ! Miaaauuuuuu ! - shhhht, nu mai fa galagie ca stapina ii da sa suga lu' ala micu shi zburdalnicu ! Hi, hi, hi !

george nemteanu
2006-10-26 05:08:04

Ce se face ca nu stie George Damian

Sper ca se face ca nu stie. Pentru ca daca intradevar nu stie,atunci este grav. Chestia cu doctoratele in Romania lui Ceausescu si dupa, este de compatimit. Si Elena a fost doctor in inginerie.Ca protest pentru caricaturizarea titlului,toti cei cu doctorate "pe bune" ar fi trebuit sa renunte la titlul impartit fraudulos atator impostori,bineinteles nu pe timpul lui Ceausescu (de unde atata curaj!),dar macar dupa. S-ar fi pus premiza unei curatenii generale si pornirea lucrului curat pentru viitor. Situatia s-a mentinut,printre cei merituosi existand si acum multi neaveniti. In fond doctoratul, in situatie incerta inca si acum, nu constituie neaparat si certitudinea valorii posesorului. Sorin Antohi ramane carturarul Sorin Antohi cu sau fara aceasta patalama.El stie acest lucru si nu s-a repezit sa fie coleg (chiar postmortem) cu Elena.Pentru ceea ce cunoaste,doctoratul ar fi fost pentru el o simpla formalitate.La ce i-ar fi folosit ? Pentru a -si rezolva niste nereguli pur birocratice ?

padure
2006-10-26 05:41:55

nemteanule draga

george nemteanu
2006-10-26 06:09:15

Re: Referitor la spusele iti dau dreptate

gheorghe vlasceanu
2006-10-26 08:45:25

mai, Georgica

o triada dialectica.
o icra de stiuca
fluture in public tamponul care i-a limitat pana in prezent scurgerile interne.
spectacol gretos,
zavera din decembrie '89
pustiu al meditatiei introspective
o adiere a cernelii lor tipografice...
"lumea ideilor" si dovlecii flamanzi de cunoastere
dimensiune morala a martirajului didactic a fost siluita
fosa septica a lumii academice
viol rural care si-ar dori o sentinta fara vinovat.
navodul aruncat peste Europa de est
o turma de capete seci

Mai, Georgica, exhibi frumos ternele cuvinte !
Dar de ce n-ai spus tu direct de la inceput aceasta concluzie tot a ta ? Adica, ce poate introduce in sufletele tinere, doritoare de cunoastere ale studentilor care ii asculta vorbele cu gurile cascate, aidoma unor neajutorati pui de vrabie, un om care a mintit timp de zece ani ca detine titlul de doctor?

Trebuia sa te dai asa rotund? Asta era concluzia, o puneai in titlu si nu mai bateai saua atita.

Socrate
2006-10-26 09:01:15

Timpul Impostorilor

Un scriitor francez, Claude Vialar, a scris o carte " Timpul impostorilor". Era vorba de perioada de dupa razboi. Si in 1989 s-a incheiat un razboi - economic in esenta. Este vremea impostorilor.

Ghita Bizonu'
2006-10-26 09:44:45

Re: mamon tobin

Ghita Bizonu'
2006-10-26 10:05:57

Re: Ce se face ca nu stie george nemteanu

Nituc
2006-10-26 10:07:29

CRITICA RATIUNII IMPURE [1]


Demisia lui Sorin Antohi, pe care si-ar fi depus-o, dupa cum sustine, inca de o saptamana la Central European University (CEU) din Budapesta, nu a surprins lumea academica romaneasca? Normal. Sunt probleme de facto si de jure. Era un gest asteptat de cunoscutii si colegii sai de breasla, vazut ca singura iesire onorabila din aceasta situatie fara precedent. A dracului onoare, dragi ghedesisti. Pana si tzatza Leana a incercat sa respecte unele chestii de legalitate, desigur cumparate.
Anuntul demisiei, pe care l-a trimis intr-un mesaj privat si profesorului Vladimir Tismaneanu, nu a fost insa insotit si de o explicatie. Pai cum dracul sa fie nevoie de explicatii. Poporul roman le gaseste in toate documentele emise de GDS si in articolele lui Zoe Petre, Tanase, Liiceanu si Dinescu.
De ce nu si-a sustinut niciodata teza, pregatita sub indrumarea academicianului iesean Alexandru Zub, cind parcursese toate etapele anterioare!? Pai una e sa dai examenele si sa intocmesti referatele, folosind comenzile SELECT ALL, COPY si PASTE, la orice facultate humanoida sau melitara si alta sa faci cercetare, fara sa te stie nimeni, ca om modest, in laborator, pe teren, in muzee, in biblioteci si chiar pe web. De ce, in conditiile in care nu si-a sustinut-o, si-a asumat titlul de doctor? Dar era doctor in GDS. Pur si simplu ca un gainar, dar va feriti sa scrieti.
In asteptarea unor raspunsuri de la Sorin Antohi, universitarii se gindesc la impactul pe care-l va avea acest caz nemaiintilnit in lumea academica internationala. Domnule sau doamna presar, noi ne gandeam si fara asteptarea raspunsului lui. Sa vad cum dracu voi raspunde intrebarilor prietenilor mei de peste ocean si din Europa. Autoarea se refera la <<Maladiile morale postcomuniste>> Eu as zice si inainte de 1989. Cine a fost moral inainte, si au fost destui oameni, pe care unii ii batjocoresc, cu pensii de mizerie, cu trimitere la capsuni in Spania, cu disparitia locurilor de munca, e moral si acum. Ganditi-va la banii incasati de ghedesist pentru functiile avute fara sa aiba dreptul &#8211; profesor, prorector, sef de departament. Plus ca pentru fiecare participare in comisii de doctorat primea niste bani. Nu cumva ar trebui sa infunde puscaria? E vreo diferenta intre el si Cozma? N-ar mai trebui decat sa ii vad pe amandoi in concursul MARI ROMANI si totul este continuarea cacialmalei de la TV[anti]R.
"Ne putem astepta ca orice intelectual roman care ajunge in strainatate, cel putin daca este din zona umanista, sa fie privit cu suspiciune>>, apreciaza Mircea Mihaies, de la Universitatea de Vest din Timisoara, considerind ca Sorin Antohi este <<capabil insa sa sustina in fiecare an cite o teza>>. Va dati seama de calitatea <<astuia>>, daca apreciaza asa ceva. Ma gandesc la doctoranzii modesti care refac si refac totul, consumand destul timp. Poate sustine in fiecare an cate o teza, dar cu subiecte ca <<efectul razelor de luna asupra anemonelor>>, <<istoria manelelor>>. <<inundatiile de la Cetate>>, ,,istoria crashmei Golden Shpritz>>, <<istoria domniei lui GDS>>, <<Plesu si Liiceanu in Japonia>>, <<revolutia in tramvaiul 3>> si alte cele.
<<In lumea academica sint insa niste rigori pe care trebuie sa ti le asumi. Poti sa nu intri in sistem daca ti se par plictisitoare>>, mai spune Mircea Mihaies. <<Este un caz trist, care m-a socat pentru ca nu inteleg cum i-a scapat acest lucru, cind el poate da zece doctorate>>, isi exprima nedumerirea si istoricul Stelian Tanase. Si cu asta m-am lamurit. Crede ca din fiecare aparitie a sa sau a shogorilor sai pe ecranul de la iRealitatea TV se poate scrie o teza de doctorat. E clar. Ma gandesc la Andrei Liiceanu, Dircea Minescu CNSAS si Gabriel Plesu. Ba nu, am cam incurcat numele, si la cercetatorul Patapievici CNSAS. Astia cred ca lucrul cu metafora inseamna doctorat.
Si se refera si la altul stimatul autor, respectiv Volodea Tismaneanu. Presedintele Comisiei prezidentiale (maamaaa, ce titulatura, si asta plina de banii palmasului roman) pentru analiza dictaturii comuniste, in care l-a cooptat initial si pe Antohi, considera ca Sorin este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati intelectuali romani contemporani in Europa, dar si in SUA. Pai da, ca i-ati facut voi publicitate si acum va faceti de rasul lumii noi sau vechi. Imi aduce aminte de Scanteia lui CTP, care dadea o stire, o preluau agentiile straine si a doua zi nvenea bomba ca iata ce scrie ziarul ,, de ROMANIA! Zice preopinentul <<Tacerea e contraproductiva. Ii submineaza pozitia>>, considerind insa ca opera stiintifica a lui Antohi <<din trecut, dar si din viitor, va ramine importanta>>. Va dati seama ce bine or sa o duca romanii indrumati de asemenea guru. Rade pana si Bivolaru prin Suedia, tot atat de bine cunoscut.
"Nu-mi pot explica acest caz decit gindindu-ma la maladiile morale ale Romaniei postcomuniste[!]. Intreaga traditie a disidentei e legata de ideea unei vieti traite in adevar, or, aici avem un caz la polul opus>>, mai comenteaza Tismaneanu, profesor [atentie, de marxism-leninism] la Universitatea din Maryland.
Dircea Minescu, Patzachinevici si Adrian P. Leshu, acoperitori
[va urma]
A stenografiat Adi de Vitriol

Nituc
2006-10-26 10:17:30

CRITICA RATIUNII IMPURE [2]

Sa vedeti mai jos si alti C O M P L I C I, ca nu suntem numai noi!.
Un autor de articol de saptamana trecuta se intreba ce fac studentii lui Antohi. Astia care il mai vor profesor ilegal[?!], Legal, unii nu isi pierd juridic drepturile castigate? Pai trebuie analizat de la caz la caz.
Bogdan Murgescu, profesor la Facultatea de Istorie din Bucuresti, care a fost visiting professor la CEU si a fost in comisii de doctorat cu Antohi, deci a luat si el niste verzisori, este de parere ca in urma acestei situatii va ramine o pata doar in biografia personala, iar comunitatea academica romaneasca nu va fi afectata in ansamblul ei. Dar domnia sa nu? Ba va fi afectata, stimate coleg, si inca rau de tot. I N F R A C T I U N E la care puteti comparea ca martor!
<<Formal este o mare problema, insa el are o inalta competenta profesionala>>, spune Murgescu. Oare Hitler a fost un bun pictor sau politician? Dar Ceausescu? Antonescu nu a fost un bun militar? Si unde sunt? Asa trebuie vazuta problema. Oare Cozma nu a fost un bun sindicalist? Aici este pericolul GDS. Morala! Nu cea comunista, nu cea feudalista, nu cea capitalista, nu cea religioasa. Doar morala. E vreo diferenta intre cel ce fura din buzunare, din avutul public sau o gaina din curtea unui megies? La rindul sau, Zoe Petre, care era decan la Facultatea de Istorie din Bucuresti in perioada in care Sorin Antohi si-a inceput cariera universitara [care cariera? Poate falsa cariera], sustine ca intre un doctor precum Nicolae Mischie si un Sorin Antohi fara doctorat il prefera pe cel din urma. Pai bine, coana Zoitzico, dar nu ar fi mai bine fara amandoi? Iar daca e sa ma intrebi daca sa aleg intre Constantinescu si Iliescu, intre dumneata, fiul dumitale si Elena Udrea sau Elena Basescu, n-ar fi mai bine fara toti astia? Dar in nici-un caz unlocuiti de Becali si Dan Pavel. Mai bine Dan Bitman, Dana Razboiu si Bodo.
Dupa ce demisia lui Antohi a devenit un fapt[!], problema care se pune este a consecintelor pe care le vor suferi doctorii si doctoranzii sai. Vor fi puse in discutie titlurile obtinute sub indrumarea unui profesor care avea nevoie el insusi de doctorat? Normal, domnita, asa se procedeaza intr-o lume normala unde vrem sa ajungem. Ca daca nu, raman aici in Absurdistan! <<In Ungaria, fara doctorat nu poti deveni nici asistent professor, aceasta fiind cea mai de jos treapta a ierarhiei>>, arata Bogdan Murgescu. Macar la noi e obligatoriu de la lector in sus! <<In SUA, tutorele de doctorat difera de <<doctor father>> din Europa. Poate doar aceasta ambiguitate de statut sa joace in sprijinul dlui Antohi si al studentilor sai>>, este de parere si Zoe Petre Trahanache. Coana Zoe, curat murdar! Nu-l mai curatati nici cu Lenor. Intai sa plateasca, asa cum a platit si prietenul unora, Cozma, dar nu Racoare, ci la racoare.
Zice autoarea ca situatia fiind inedita, nimeni nu stie ce masuri concrete se vor lua. <<Comisiile de doctorat sint formate din cinci membri, de aceea nu cred ca aceasta situatie ar trebui sa afecteze titlurile celor indrumati de Sorin Antohi>>, spune Tismaneanu. Hopaa, asta ne invata si legislatie. Cer procurarului general al Romaniei, ministrului Macovei, sa se sesizeze din oficiu. Numai asa ne spalam rusinea in fata lumii stiintifice internationale, care nu uita. Si asta mai zice <<Voi reveni cindva>>! De acord, dar de unde? Ca in rai nu se prea ajunge daca esti in iad.
Dupa ce doua zile a pastrat tacerea si a refuzat sa faca vreun comentariu privind doctoratul sau, Sorin Antohi a raspuns ieri <<Cotidianului>>, confirmind demisia si anuntindu-si revenirea in viata publica dupa ce va plati <<pentru toate greselile>> [poate infractiunile]. Redam textul integral al mesajului: <<Da, am demisionat vineri din toate functiile de la CEU. M-am <<lustrat>> [dar nu ai dat banii inapoi], desi nu mi s-a cerut sa o fac. Dimpotriva! Oamenii de calitate nu mi-au pus niciodata la indoiala toate meritele care m-au impus [de aceeasi calitate cu tine]. Eu vreau sa platesc insa, cu virf si indesat, pentru toate greselile [infractiunile] mele. Voi reveni cindva pe scena publica si pe cea academica, mai intii cu citeva carti [de trefla, de tarot] in romana si in engleza, unele terminate [epuizare deja]. Apoi imi caut si <<reabilitarea formala>> [la Jilava]. Deocamdata ma concentrez pe proiectele mele individuale[!], fara a-i lasa balta nici pe altii>> [GDS si Zoe Petre]. Sorin Antohi a detinut functia de prorector academic la CEU[!], iar in ultima perioada era seful Departamentului de istorie si [fals] conducator de doctorat[!]. Va dati seama ce o sa dea navala poporul roman pentru a citi tot ce scrie asta! A, nu, citeste doar elita!
Zice morala ca sa faci ce zice popa, nu ce face popa, dar aici nu e cazul. E o lichea si trebuie sa dea banii inapoi, sa fie judecat si sa nu mai scoata capul in lume. Nici el si nici Mischie. Ca daca traia coana Leana, care ne ameninta la falsul proces ca <<o sa vedeti ce o sa zica intelectualii mei>>,, precis revedea cu pungile si sticlele de plastic care acum au invadat nediul in Romania, macar pentru reciclare. Puteti transpune in folclor zisele lui Antohi, asa cum circula chestia <<fir-ai a dracului Leano, cu polimerii tai!>> la ruperea unei pungi de lapte intr-o piata socialista, pardon, dictatoriala!
Si notati si pe toti cei care au colaborat cu universitatea din Budapesta, pe verzisori, printre ei fiind si istorici din targul Iesilor, care stiau problema exmatricularii de la doctorat si a falsului.
Si ma intreb daca CEU este in primele 500 de universitati din lume?! Daca e asa, nu tin ca universitatea la care lucrez sa fie in TOP 500.


Dircea Minescu, impresar Mambo Siria, Patzachinevici si Adrian P. Leshu, acoperitori, de la iRealitatea TV sau iLaritatea TV, cand aparem noi
[va urma pushcaria?]
A stenografiat noaptea, dupa ZIUA, Adi de Vitriol

Gargantua
2006-10-26 10:32:46

Sorin Antohi, un impostor moral

Dincolo de calitatile sale intelectuale, pe care eu unul nu le consider atat de exceptionale ca altii (chestie de gust!), acest om a zbarcit-o grav de doua ori, dpdv moral, inselandu-i cu nonsalanta pe toti cei care l-au sustinut, apreciat si promovat. Ma intreb ce cred colegii sai de la GDS, Liiceanu de exemplu, despre omul care dadea interviuri pe 6 pagini despre Romania in "22" si care s-a dovedit un informator al Securitatii si un impostor universitar! Banuiesc doar ca nu vor putea avea incredere in nimeni, de acum incolo...

Sergiu_M
2006-10-26 10:46:07

Despre "opera" lui Antohi

Colegii de impostura ai lui Antohi nu contenesc cu laudele: "e adevarat ca a fost informator, e adevarat ca nu are doctoratul, dar ce opera! ce articole!"
Asa ca am cautat articolele ISI ale lui Antohi (adica articolele in reviste cotate international). Rezultat: 0. Zero articole. Toata "opera" lui Antohi e publicata in reviste de buzunar, fara circulatie, pe care nu le ia nimeni in seama.
Sa fie asa cu toti istoricii romani? Am cautat cu google un profesor de istorie de la Universitatea Bucuresti. Primul gasit: Daniel Barbu. Articole ISI: 6 (sase) , publicate intre 1986 si 1996.
Deci se poate! Concluzia e ca opera d-lui Antohi e sublima, dar lipseste cu desavarsire.
Oare ce vor mai gasi acum de zis impostorii?

Inima-Rea
2006-10-26 10:50:05

"Cel mai mare impostor roman al tuturor timpurilor"

Intr-un clasament al imposturii romanesti din toate timpurile - dupa modelul recent incheiatului concurs cistigat la mustata de Stefan Musat - Antohi ar veni dupa Despot-Voda si Elena Ceausescu? N-ar fi drept fiindca el nu a beneficiat de avantajul Puterii - aceea care da ditluri en gros cui o serveste sau se serveste de d-ei. Antohi a beneficiat doar de avantajul sistemului clientelar si fripturist, in care "magar se scarpina" este regula de capatii.
Ma gindesc ca, daca Antohi "e un carturar", lumea academica este formata din analfabeti, potrivit zicalei cu chiorul - imparat in tara orbilor. De aici, ideea ca Ziua detine demult informatia despre impostura lui Antohi, ca una care a publicat o ancheta despre nepotismul din invatamintul universitar - era sa zic "superior", Doamne Fereste! Dar o priveste politica editoriala, cita vreme are dreptate.
Chiar de n-am grija banilor lui Soros, tot regret faptul ca s-a irosit o sansa de a fi ajutati sa ne infiintam universitati adevarate. Poate singura, fiindca nu vad cine s-ar mai incumeta sa dea bani lumii academice romanesti.

Nituc
2006-10-26 11:00:03

Re: Lui manon tubin, carti citite si recitite

De cartile citite de autor stiu eu
1.Mitrea Cocor
2.Venea omoara pe Siret
3.Moartea citeste ziarul Iscra [Scanteia] sau Pravda [Adevarul]
4.Trei manuale alternative de la Humanitas
Dar se uita la toate emisiunile, in special la iRealitatea TV [iLaritatea TV pentru Mambo Siria]. Asadar, se VINTUra pe la emisiuniloe lui Adrian P. Leshu, Patzakinevici, Culcer [TVantiR], G.L,. Maria Vlas [Money TV].
Adi de Vitriol

Sergiu_M
2006-10-26 11:24:57

De unde a rasarit Antohi?

Ne putem intreba cine a construit impostura pe nume Antohi. La CEU a ajuns datorita recomandarii lui Tismaneanu. El si Tismaneanu sunt amandoi in comitetul de redactie la "22". Tismaneanu este redactor sef iar Antohi redactor (editor) la un jurnal ISI, desi Antohi insusi n-a publicat niciodata vreu articol ISI. In treacat fie spus, in acel jurnal "East European Politics and Societies" si-a publicat Alina Mungiu 3 din cele 9 articole ISI ale sale. Cand Tismaneanu a fost numit seful comisiei de demascare a crimelor comunismului, l-a cooptat si pe Antohi, desi inca din 2002 se stia in gasca lor ca Antohi a fost colaborator al Secu.
Sa ne mire asta? Cand stim ca Tismaneanu este fiul unui agent al URSS pe nume "Ologul" (si-a pierdut un picior in Spania cand lupta sa instaureze comunismul acolo) care apoi a devenit "profesor universitar" (groteasca impostura) de Marxism-Stalinism la Universitatea Bucuresti. Cand stim ca Tismaneanu publica in anii '70 articole inflacarate in serviciul comunismului. Dar cine putea stii in '74 ca va veni '89...

Ghita Bizonu'
2006-10-26 11:33:43

O sotzietate fara morala, care va sa zica inseamna ca n-o are!

Cazul Sorin Antohi este reprezentativ ptr o sotzietate ca a noastra - adica fara printzipuri si deci fara morala. Demonstreaza din plin lipsa oricaror repere morale ale partii "occidentalizate" samd. Caci sa ne intelegem, prima regula areperului morla este sa fie respectat de cei care-l sustin . Ori dupa cat se vede este doar vorba aia : ai mei e buni, ai tai e rai. In afara apartenentei politice totu-i vax albina. Exact ca-n anii 50 cand Brucan si Tismaneanu senior au devenit profesori fara scoala! (au fost si altii, multi altii) pe baza apartenetei politice.

******************************************************
Dl Antohi a fost nitel turnator. Si a fost "dosit" chiar de cei care aveau sarcina de a desconspira turnatorii. Motivul - nu era bujetar. Dar era amic cu ei. Dar fata de o dactilografa de minister (chiar credeti ca printre ele nu erau turnatoare?!) el era / este o persoana publica, un indrumator moral samd. Apoi , in fata iminentei desconspirari recunoaste brusc si-si face un merit din recunoasterea sa. Un merit ptr care , eu si altii care n-am turnat pre nimeni, ar trebui sa-l slavim ptr marele sau curaj moral.
Dar asta mai merge. Face parte din normalul anomiei noastre.

Bombona pe coliva insa este doctoratul. Caci dl Sorin Antohi a pretins ca-i doctor , a semnat ca doctor in calitate de profesor, colaborator la reviste nu si-a zis doctor la carciuma sau pe forum . Se pare ca domnia sa considera lipsa formei (examenului de doctorat) ceva neesential.
Cel mai rau este insa ca se ridica o serie intreaga de apararatori. Argumentele lor in gnl se impart in:
- ce mare lucru, conteste forma? ca el are opera , oricand ar fi avut 10 lucrari care sa-i justifice doctoratul . (SI de ce nu l-a dat? Daca avea necazuri personale la Iasi putea sa-l dea la Bucuresti, Cluj - pai asa imi aduc aminte ca prof Morarau de drept constitutional a fost nevoit sa mearga la Cluj iar pe urma , drept <multumire> i-a dedicat profesorului Prisca un volum intreg in care explica de ce Prisca greseste! Se intampla destul de des la materiile umaniste...) Ce este mai curios este ca opera invocata nu este si numita (titluri, edituri). Se zice de niste articole de revista , oricum cam putin in ziua de azi ptr o cariera universitara (nu-mi ziceti ca si Nae Ionescu a fost in aceiasi situatie! De acord, Dar nu credeti ca dupa 60 de ani aceasta lipsa a profesorului Ionescu n-ar mai trebui sa fie exemplu si scuza?).
- ca ce mare lucru , ca si Lenuta lu Briceag, zisa Codoi , ca si altii in anii 50 samd. Scuze dar abuzurile din anii 50 sau mai recente nu justifica impostura si minciuna . Au insa rolul de a relativiza morala. Cu corolarul ca maine -poimaine si altii vor face la fel. Adica fiindca atunci a dominat criteriul politic este normal ca sa domine si azi.
- lasa-l draga ce-ai cu el! Nu l-a persecutat destul sicoritatea?

Ciudat, dar suntem in plin Ubu rege. Si asta in numele meritocratiei cu care suntem amenintati de cca 15 ani (las c-o sa instaureze ea si toti impostorii d'alde Roman si Ilici samd) si a moralei !
Care morla? Care meritocratie?

Profesor doctor docent magna cum fraude
Ghe. Bizonu'
(ce io n-am voie sa ma dau mare? Opera? pai pe forum?!) Asa ca va rog, de acu'nainte io-s dle Docent!

Ghita Bizonu'
2006-10-26 11:43:35

Re: De unde a rasarit Antohi?

plongeur.alpin
2006-10-26 11:49:06

Cu biblioteca la subsoara.

plongeur.alpin
2006-10-26 11:51:51

Cu biblioteca la subsoara

Harkonen
2006-10-26 12:13:16

Antohi sef la Fundatia Gojdu a ministrului Ungureanu

Musiu Damian se face ca uita de faptul ca onor ministrul Mihai Razvan Ungureanu l-a propulsat pe Antohi in functia de director al proiectatei Fundatii Gojdu de la Budapesta...

Seherezada
2006-10-26 12:38:27

o situatie de joasa spetza, in tara Dezbaterilor nesfirsite la nivel INALT ...


Imi place ca ... dezbaterile,
extrem de furtunoase ...
se fac de parca Nietzsche,
e cel ce ne-a tradat,
de parca el e impostorul
cu falsul doctorat.

Atunci as intelege
ca lumea sa se-mparta,
in luminati ca mine,
de-ar zice ``ce conteaza``?
ce-i trebuie lui Nietzsche
sa aiba doctorat ?

si in obtuzi, ca altii,
care sa se oftice,
sa-ncerce sa-l impinga,
pe Nietzsche ?
da, pe Nietzsche !
intr-u anonimat.

Atunci as intelege
discutii nesfirsite
dezbateri furtunoase
si mari dureri de cap.

Ce rost au toate astea
cind discutam despre Antohii ?
ai carui nici macar pantofii
nu lasa urme-n praf .


PS. sint disperata, nici azi nu pot vorbi in proza ...

S.Stefan
2006-10-26 14:10:34

Re: Antohi sef la Fundatia Gojdu a ministrului Ungureanu

Ghita Bizonu'
2006-10-26 14:34:52

O nedumerire , poate legitima

Dat fiind faptul ca Sorin Antohi a pozat ca doctor fara sa-si fi dat doctoratul si impostura a fost acoperita de oameni care stiau ca nu si l-a dat (cei de la Iasi! daca si l-ar fi dat ar fi stiut caci ar fi fost prezenti la sustinerea tezei) , ca a sustinut ca a scris carti (editura care se prezuma ca le-ar fi tiparit a tacut) , ma intreb:
marile sale merite de carturar, sunt scoase din acelasi sertar?!
nu de alta, dar parca nimeni nu indica o lucrare de-a sa! Decat se fac referiri ca e mare.

lucid
2006-10-26 14:35:59

cum isi auto-justifica ziaristii din Romania calificativul lui Basescu

Campania impotriva lui S A este o dovada de prima mana. Personal, fiind in cu totul alt domeniu, despre Antohi pot spune doar ca l-am apreciat pentru artocolele in care l-a aparat pe Eliade cel murdarit de Saul Below in Ravelstein si ca i-am frunzarit cartea-interviu cu Zub lasandu-mi o buna impresie intelectuala. Revoltator este calitatea "atacatorilor" - nu fac aprecieri despre ziaristi caci ma cenzureaza sigur, e suficient sa spun ca am renuntzat sa mai citesc ziarsitii ci doar stirile, ca sa nu imi irosesc timpul. Astfel, un atacator universitar des citat este decanul istoriei de la Iasi, obscurul "istoric" Florin Platon, al carui principal merit este ca SI-A MOSTENIT la propriu decanatul de la taica-su, academicianul ceausist recent decedat Gheorghe Platon, individ si el practic fara opera. Pacat de Zub, intelectual de valoare, care a tacut la acest "transfer" paternal ca sa-si pastreze postul si dupa cei 70 de ani legali. Asa ca nu e de mirare ca S A a parasit inalta atmosfera intelectuala platon-ista de pe Dealul Copoului. Grav este ca ziaristii nu fac nici o campanie impotriva impostorilor care au capushat pana la sufocare viatza universitara romaneasca, de la MIschie titularul cursului de etica a demnitarului la "universitatea" Tg-Jiu (universitate de stat, pe banii nostri) pana la clanul Maghiar - tata si fiu - de la "universitatea" Oradea (tot de stat, pe banii nostri) care vand diplomele la taraba (si la Iasi a fost la medicina un caz asemanator acum vreo doi ani). Ca S A nu a lamurit convingator lucrurile este adevarat, dar haita de atacatori - ei insisi in majoritate niste nulitati - este dezgustatoare. Cat despre povestea cu dosarul de informator cititzi stupefianta declaratzie a lui Buscu, eminenta cenusie a catzavencilor, din Cotidianul de azi: au stiut tot "senatul" A C de turnatoriile si de puscaria de drept comun ale lui Cornel Ivanciuc inca din 95 (!!!) dar l-au considerat demn de presa romana in continuare, fara sa sufle o vorba. Asa e, cei de teapa lui Ivanciuc sunt demni de actuala presa romanesaca, Antohi nu. In ce dezgustatoare cateodata tzara traim!

CALUGARUL
2006-10-26 14:46:19

Da, am venit. Am auzit cind m-ai chemat !

Seherezada
2006-10-26 14:49:28

Re: Intarita-i drace, ca shi mie-mi place !

PANTAGRUEL
2006-10-26 15:00:08

Domnilor, opera conteaza

omul ba.Problema ramane merita opera dlui Antohi sa ii fie iertate pacatele omenesti?Nu sunt un specialist, nu pot raspunde.Ce faci cu omul moral, care rosteste paltitudini sau carde in cursa vre-unei cauze diabolice (in general de stinga), vezi idiotii utili ai lui Lenin.Vezi lanturile umane din Palestina sau Irak si alti refulati.Ca om fugiti de Antohi, ca savant, cititi-l. Personal nu ma intereseaza, de fapt nici nu stiu de ce am comentat.

George Ban
2006-10-26 15:24:15

Intrebari simple si o concluzie

Intrebari:
1. A mintzit ca e doctor?
Raspuns: DA

2. A fost turnator?
Raspuns: DA

Concluzia fitzosilor de pe Forum:
IL IUBIM !

Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!

Sergiu_M
2006-10-26 15:26:03

Pentru pantagruel

Chiar asa, de ce-ai comentat? Oare nu ai inteles ca savantul Antohi nu are opera? Adica "opera" lui este egala cu 0 articole ISI. Ce fel de istoric mai e si asta, care nu publica nimic in reviste de circulatie internationala?!
Bine ca dai sfaturi: "cititi-l". Eu pot spune ca am citit tot ce-a scris Antohi in reviste ISI. Parerea mea: e nul.

Oare cine sta in spatele demascarii? Sa fie tot Tismaneanu? Poate Antohi a vrut sa cracneasca in comisia lui Tismaneanu, adica nu e chiar un jeg moral, si atunci baiatu' lu' Ologul si-a demascat omul de paie. Dar astea sunt simple supozitii.

plongeur.alpin
2006-10-26 15:30:46

Scuze Ziua + Indice de Moralitate

Tzepelica
2006-10-26 15:35:39

Doamne, cata energie ati consumat aici...incalzeam, cu ea, o celula la Jilava...

Escrocheria nu e sanctionata de lege ?
Pai daca e, sa se aplice legea si basta, ce atata gargara.

Seherezada
2006-10-26 15:44:48

Da, ai venit, si te-am chemat !

fasolaboaba
2006-10-26 15:57:50

O ora din jurnalul unui lucid

PANTAGRUEL
2006-10-26 16:16:07

Re: Atunci e un impostor

si e si mai grav.Dar prin "opera" se poate intelege si modelarea studentilor sai, apostolatul didactic.Citeam prin Cotidianul ca studentii sai ii sarisera in aparare.In fine, poti pacali pe toti, un timp.Dar nu pe toti, tot timpul.Multumiri pentru obervatiile pertinente la lipsurile din comentariul meu.

George-Felix
2006-10-26 16:16:41

chestii incredibileIntai e incredibil ca a facut asta. Ca a semnat ca Dr. fara sa fie.
Si ca dl. Zub, academician STIA (desigur, in calitate de sfe de doctorat) Si a tacut..,

E atat de incredibil, ca eu tot astept sa aflam ca e o greseala de tipar, ca are doctoratul dar in alt an, ca l-a dat la Uni Chisinau.., orice, dar tot mi s-ar parea mai credibil decat sa fi mintit atatia ani intr-o chestie d-asta.

Oare il vor da afara de la GDS? Oare se va sesiza procuratura din oficiu? Juridic pare a fi un simlu fals in acte, usor de incadrat..,


Incredibile sunt si reactiile "partii adverse"
Dom'le, S.A. a scris si carti, citite, recenzate, se poate consulta site-ul Polirom dupa numele Antohi. Nu a scris doar articole in 22. Si studii de specialitate, zau ca sunt simplu de gasit.

Iara, e incredibil cat de multi oameni (pretind ca) il cunosc de dinainte. Eu unul marturisesc ca auzisem foarte vag de el inainte de faza cu turnatoria la Secu. Acu' am senzatia ca toti votantii lui Ilici sunt cititori asidui de 22 si DIlema:)) Toti au auzit de el, toti sunt DEZAMAGITI:)) samd

Iar generalizarea cu "impostura partii occidentalizate a intelectualitatii romane" e atat de dezgustatoare ca nu merita mai mult de 3 randuri comentarii.


Felixalwis46
2006-10-26 16:32:26

Tot la iasi ?

Si Antohi asta tot in capitala moldava si-a luat doctoratul la fel ca Leana a lu' zapacitu din capu' statului ?
Tuta aia si-a dat doctoratul intre doua zboruri de elicopter dupa ce saracul Costin Nenitescu ii spusese ca ii acorda titlul de doctor cand o sa stie chimie cat el. Noroc ca era ala recunoscut peste granite altfel il calca metroul in chiuveta din bucatarie. Oricum Nenitescu nu a mai pupat prea multe iesiri peste hotare...
Naste orasul asta la doctori ceva de speriat.
Dom'le, da' javrele alea de-l acoperira nu patesc nimic ?
Uzurpare de titlu, favorizarea infractorului, asociere in vederea savarsirii de fapte penale, nici nu trebuie sa cauti prea mult ca uite ce se poate imputa adunaturii de lichele care au acoperit falsul.
Pai nu ?
Alooo, DNA-ul, Morare, vezi ca ai material de lucru neica, pe ei !
Atin-te !

CALUGARUL
2006-10-26 18:08:49

Shehe !

Seherezada
2006-10-26 18:30:30

Re: cu precautie, va multumesc ...

Ted
2006-10-26 19:22:18

Omu' are, printre fitzuicile cartilor scrise,...


...cel putin trei arii datatoare de titlu...
Dac-ar vrea, i-as da io doctoratu', sa-l scap da facatorii.
Da s-ar putea ivi o problema : nici io nu e doctor!
Da unde merge mia, merge si suta, [ in paranteza, asta-mi aduce aminte
de Mia.Unde mergea ea, daca mergea unde voiam io sa mearga, mergea,
pa linga suta, si-un berbecutz cu mamaliga la Prepeleac],
cum a dat el, pot sa dau si io ! Ca ce, io e mai prost?
Ma gindesc ca, daca treaba lui cu doctoratu' e tot asa da-nbirligata ca a mea,
o fi ca poate are o tzira da circumstantze alterate...
La mine si-a bagat uciga-l toaca imbirligata-i, m-a virit intr-o turbinca cit un tzol da sac si, pina n-am strigat, ca Pacala, 'nu vreau sa fiu doctor' , nu m-a scos...
Da nu-mi pare rau. Sa mor doctor da va mint!

PS Orishicit, sinpatizez cu omu' si brava studentilor lui !
Ce vreti ? Sa moara scriind la un ziar da chioshc?.....

Shadow
2006-10-26 19:26:04

Re: o situatie de joasa spetza, in tara Dezbaterilor nesfirsite la nivel INALT ...Multumesc Smecke

Shadow
2006-10-26 19:28:54

Re: O ora din jurnalul unui lucid fasolica

M-ai dat gata. :-)
Sper sincer sa nu se supere lucid. Sa stie si el de "gluma".

Astept continuarea :-) "caricaturistule" :-).

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mancarea ucigasa (11628 afisari)
 Clanurile Justitiei (III) (5637 afisari)
 Pariul castigat (2237 afisari)
 Iliescu: PSD trebuie condus de un lider carismatic si capabil (1951 afisari)
 George DAMIAN: A treia spalare a doctorului Antohi (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01784 sec.