Ziua Logo
  Nr. 3746 de joi, 5 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-10-05

Comentarii: 46, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

doctorul
2006-10-04 22:26:20

Cat ne costa intregirea

Care intregire?A neamului?Care neam?

lec4ram
2006-10-04 22:39:16

IDEI SI NIMIC ALTCEVA

Din pacate nu ne dam inca seama ce potential ar avea o Romanie mare. Idei inguste si interese personale sau de alt fel ne imping intr=o gandire irationala

Valentin Costin
2006-10-04 22:52:05

Bravo Domnule Vosganian!

neamtu tiganu
2006-10-04 22:52:16

Re: Cit i-a costat pe nemti?

Michael Theil - Lazarescu
2006-10-04 23:19:31

Idealul reintregirii e al Moldovei in Romania, nu invers.

Si costul la fel.
Deci si titlul articolului e prost.

sarkizian
2006-10-05 00:16:49

NU INTREGIREA NE COSTA, CI SEPARATIA

O unitate a noastra, ar fi numai in avantajul ambelor parti.Dusmanii de neam stiu asta si tocmai asta-i motivul pentru care nu ne lasa sa ne unim.

costy
2006-10-05 00:43:49

Re: Cit i-a costat pe nemti?

neamtu tiganu
2006-10-05 01:05:05

Re: Cit i-a costat pe nemti?

geobuz
2006-10-05 01:21:13

Orgoliul imperiului rus

Articolul e decent si binevenit. Orice,absolut orice diversiune e folosita pentru a intarzia unirea.Nu atat Moldova e rupta de Romania, cat e alienata Romania de ea insasi. Experimentul alienarii pe cobaiul romanesc e aproape exemplar. El nu mai stie nici cine e, nici de unde vine, nici incotro se indreapta. Comotia postbelica e intretinuta de experti. Toate notiunile identitare i-au fost confiscate si astfel mutilat, etaleaza trairi grotesti. Regreta pe marele patriot Ceausescu si e sedus de marinimia lui Becali. Imbratiseaza tamp maneaua si-si uita folclorul autentic. Admira patriotismul altora si practica neobosit ura de sine. Basarabenilor le zice rusi, cum de mult numeau ungurean pe transilvanean. "Minciuna sta cu Regele la masa" iar adevarul sta la masa cu Stalin,Dej,Ceausescu,Iliescu, CV Tudor, Funar si Becali. De la Carol al II-lea ne intereseaza doar istorii de prohab, nu ca atunci Regatul Romaniei era pe un trend ametitor de dezvoltare iar sistemul democratic a cedat, ultimul, in partea asta de Europa si atunci pentru o "dictatura" de opereta. Istoriografia mondiala plaseaza eronat Romania de partea Germaniei naziste, cand ea a fost aliata nedeclarata a Poloniei in 39/40 si a terminat razboiul, deschis, de partea Aliatilor. Totusi, a fost pusa la masa invinsilor. De atunci razboiul romano-roman nu a incetat si face ravagii si acum. Cursul istoriei va consemna, totusi, intregirea Romaniei, cu Moldova, acum, tare comunista. Ratiunile economice o vor dicta. Orgoliul imperiului rus va produce unirea, impotriva neputintei cobaiului romanesc. Ei au proiectii largi in viitor, pot si vor.

folclorist
2006-10-05 02:45:18

Vorbiti ca paznicii ! Sa nu adormiti !

Nu va fi nici o unire. Unirea costa o caciula de bani si apoi moldovenii nu vor.
De ce aveti nevoie de ei ? Sa aveti si voi rude sarace ? Asa cum au francezii pe romani ?
stati ghinisor ! Nu va fi nici o Unire !

Socrate
2006-10-05 02:50:15

Re: Cat ne costa intregirea

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-10-05 03:41:30

Ce chestie dom'le.. Credeam ca iar vorbeste de "genocidul din 1915.." Noroc ca a precizat ca-i vorba de Romania...

..iar costurile - e bine sa le calculam in lei Moldovenesti...

Aladin
2006-10-05 03:52:48

Unanimitatea (pozitiv-normala) in fata acestui subiect este socata de prezenta.

Unor vorbitori de limba Romana ce semneaza cu nick-urile ;doctorul,lec4ram si altii ce inca nu-si arata coltii.
Cum poti fi asa de j..ra sa lovesti in propria natie ? Dar probabil respectivii sunt muscali get beget !

Ratacitul
2006-10-05 04:13:16

Cat ne costa?

Mie mi se pare ca se pune caruta inaintea cailor. In mod normal. raspunsul (estimarea cea mai buna posibil) la intrebarea "cat ne costa unirea" ar trebui sa fie printre parametrii de intrare in vederea luarii unei decizii politice. Bineinteles ca nu poate fi unicul parametru, poate nici macar cel mai important, dar cu siguranta este unul dintre cei importanti. A lua o decizie ignorand acest parametru mi se pare nu numai neintelept, dar chiar prostesc.

Ideea de baza este ca, intr-adevar, unirea poate avea efecte benefice in timp, dar toata lumea intelege ca va fi o perioada (cat de lunga?- iarasi un parametru important) in care cel putin una dintre cele doua entitati (nu pot sa spun doua popoare) va trebui sa stranga cureaua. Asa intra in ecuatii si termenul de suportabilitate: "cat de mult se strange cureua" si cat de mult dureaza treaba asta pentru a nu aparea miscari sociale majore care sa anuleze unirea sau, chiar mai mult, sa provoace si alte rupturi, nu mai vorbesc despre alte efecte posibile.
Nu ar fi de neglijat nici faptul ca o buna perioada de timp structurile statale vor fi tensionate nefiresc iar regasirea stabilitatii normale inseamna-la cap de linie- alti bani pompati in sistem.
Poate ca daca ar fi numai problema banilor, tot ar fi binisor. Ce te faci insa cand cand nu ai evaluat corect impactul produs de integrarea a doua milioane de rusi, adica a 1/14 din populatia totala rezultata. Dau un exemplu la intamplare: Cu cca 6% din populatie de origine maghiara, UDMR recolteaza cam 6% din voturi. In momentul in care procentaju magiarilor ajunge cam la 5%, deja se pune problema daca UDMR mai ajunge in Parlament (pragul electoral). Intr-o astfel de situatie, cum credeti ca va actiona UDMR - fiind inca in Parlament si, poate, si in coalitia de guvernare - vis-a-vis de necesarele schimbari legislative in privinta integrarii? Sa mai vorbesc despre importul gratuit de cadre KGB?
Scenariile posibile post-unire pot fi in gama optimist-superpesimist. Nenorocirea e ca probabilitatea de realizare cea mai mare in cazul unei uniri nepregatite sau prost pregatite o au scenariile pesimiste. Iar unul dintre ele e ca dupa o unire initiala sa apara o dezmembrare in mai multe parti.
In concluzie, populismul lui Vosganian "hai sa ne unim, vedem noi dupa aia" s-ar putea sa faca mai mult rau decat bine.

PS: Am vazut niste comparatii cu cazul Germaniei. Nu cred ca exista termeni de comparatie; in tot cazul, nu prea multi, date fiind conditiile actuale. Daca Romania ajunge la PIB/locuitor german din anii '80-'90 si Moldova la structura (etnica) quasi omogena a DDR din aceiasi perioada, poate ca ar fi mai multe de comparat.

Neintelectual
2006-10-05 05:22:49

Hai sa dam mana cu mana

Bravo domnule Vosganian, felicitari pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume.

Unirea este un ideal care nu trebuie abandonat. Pacat ca machiavelismul rusilor a modificat forma Moldovei, dar acum asta e situatia. Dar unirea trebuie realizata. Mai devreme sau mai tarziu.

Si ce daca intram in Uniunea Europeana. Am putut sa ne unim noi si cand eram in uniunea otomana... :)

Iar voi astia care faceti calcule cu banii nostri si banii refegistilor, lasati-o mai moale. Daca s-a putut in 1859, se poate si acum.

Bafta multa la toti, si de pe partea asta a Prutului, si de pe cealalta,
Neintelectual

george nemteanu
2006-10-05 06:20:07

Re: Bravo Domnule Vosganian! SUBSCRIU !

george nemteanu
2006-10-05 06:25:56

Re: Geobuz,esti un profesionist !

ionion
2006-10-05 07:20:21

Gigel se intreaba cat ar costa o nunta cu Lenutza ! Voi aveti patriotism

care trece prin burta !
Cotidian romanesc... ala nu-i cotidian romanesc . aia sunt
lunateci sau n-or fi romani !

Gheorghe Brasoveanu
2006-10-05 08:43:42

Re: Hai sa dam mana cu mana

Adi din Japonia
2006-10-05 10:05:33

Pentru Ratacitul Rusi si cadre KGB Re: Cat ne costa?

Ghita Bizonu'
2006-10-05 10:21:38

Situatia materiala a populatiei basarabene in anii 1930 era imbuibarea!

(WM las-o sa treaca! Nu face rau nimanui sa stie catesceva )
Pana peste limita! La propriu.

Un profesor de limba romana trimis in Basarabia cand s-a dus prima oara la piata la intrebat o taranca cat face un ou. Apoi s-a mirat indignat : la Bucuresti cu banii astia cumpar 3! Iar taranca si mai mirata : pai bine eu vand cu diseatca (adica 10)! Caci nimeni nu cumpara un ou. Eventual numai 10.
Bunicul meu matern, profesor pensionar (parca 3500 lei lunar in 1938) cand se ducea sa cumpere pepeni .... venea cu caruta! Ca asa cumpara el pepenii , sa fie !
Ma rog erau multi mai saraci. Oricum mancau binisor. Iar ptr Pasti si Craciun comitetul parohial facea discret o mica cheta, sa aibe si cei mai saraci ce pune pe masa , din plin (aia care dadeau puneau pe masa in exces! ). Dar in gnl mancau si ei ca disperatii comparativ cu Moildova .

La Cahul si Ismail cand intrai in carciuma plateai o "burta" de vin si ti se dadea o ulcea. Din ce butoi (erau butoaie mari, zidite , 2 in cele modeste 4-5 in alea scumpe) si de cate ulclel beai te privea. Chiar si betivii inraiti din Iasi sau Buzau se simteau depasiti de situatie iar tinerii ofiteri (deloc antialcoolici) prima oara se simteau usor intimidati. Iar burta , era ieftina.

Acelasi profesor de lb romana zicea ca i-au trebuit ani de antrenament sa poata baga in el mica gustare ce acompania ceasca de ceai de dupa amiaza...

Un domn, lt comandor ing aviator Ion Cara (ultimul comandant al grupului 8 vanatoare si primul cdt al grupului 1 asalt) povestea ca la tatal sau de pasti erau puse in coada mesei 3-4 tacamuri ptr cine s-o nimeri. Usa dinspre strada era deschisa, daca trecea careva pe strada si zicea Hristos a inviat trebuia sa ciocneasca un paharel cu capul casei si apoi era invitat la masa. Si bine tratat! (i-am dat numele ca sa puteti sa-l cautati , restu' nu apar pe nicaieri Privilegiul aviatorilor)

Un alt domn povestea ca dintr-o incurcatura ajunsese la Hotin de Pasti. Si nu stiu de ce n-a putut merge acasa la el . Singur si strain in Hotin. A mers la biserica si dupa slujba careva l-a intrebat ce-i cu el. Apoi hotineanul s-a prezentat si l-a invitat sa serbeze pastele impreuna. Cam dupa 1 ora gazda isi intreaba musafirul de santate. Multumesc, sunt sanatos ! Bine omule, da' atunci de ce nu manaci ca s-a terminat postul! Pardon. chiar atat de sanatos nu sunt! Si a urmat o 1/2 ora de glume ca aia din Regat sunt obisnuiti sa tina post si de sarbatori!

Caci toti cei care au ajuns in Basarbia prin anii 30 recunosteau ca la primele 2-3 mese aveau senzatia ca vor muri de indopare in timp ce gazdele le ziceau ca postu s-a terminat! (Si cand posteau ... posteau sa ti se aplece de atat mancare! Cam cum mancam acum de sarbatori).
Bine-nteles ca bautura era garla. Si spritz sau a bea cu sifon era semn de debilitate. Iar vinurile , apai erau bune ! (La Cricova buna starea se masura dupa "arii" de luciu de vin in proprietate! )
Si-mi amintesc de o masa la gazde basarabene prin 1974 . Eram proaspat intors din armata, deci nehalit, sanatos , tanar si in forma. La final aveam impresia ca plesneste pielea de pe burta si obrazul meu era un mozaic de pete albe si rosii (saracu ficatu meu!), caci fiind singurul tanar m-au indopat ca un gascan . Si gazdele isi cer scuze ptr saracia mesei! Si explica : ehe, in Basarabia asta era decat antreul! Cum naiba nu mureau pe capete dupa Pasti, Craciun, Sf maria, Sf Gheorghe zau ca nu stiu. Si cum reuseau sa traiasca peste 50 de ani ! cand sa zic asa isi sapau cu sarg gropile cu dintii si turnau in ei ca-n Sahara!

Ce-i drept insa e ca drumurile erau invariabil proaste. Si ca in 20 de ani nu s-a construit nici un km de cale ferata (insa au fost aduse la ecaramentul european cele existente. Am zis european fiindca rusii au un ecartament ceva mai mare).

Ghita Bizonu'
2006-10-05 10:35:53

Re: cotidianul ala

Adrian v.D.
2006-10-05 10:37:09

Scumpa noastra patrie

draculadetransilvania
2006-10-05 11:00:24

opinia moldovenilor

Mi'a placut articolul. E un articol scris de cineva instruit si cu mult bun simt. Entuziasmat, l'am copiat si l'am dat unui prieten moldovean pe care il am aici, in Madrid ( are si cetatenia romana si care se simte mai roman ca mine, trebuie sa recunosc) . Doar ce mi'a raspuns cu un sms ( care m'a facut sa trimit comentariul acesta ) "Aminteste'ti ce iti ziceam in vara: moldovenii se simt mai rusi decat romani. Rusia, chiar daca ii saraceste, e acolo cu ei. Romania nu face nimic in schimb. "
Si mi'am adus aminte de o fraza de a lui care m'a surprins. Eu, ca orice roman, credeam ca pe strada in Moldova se vorbeste romana; pana cand a venit el si mi'a spus ca nu... Acolo se vorbeste rusa..
Insa nici el si nici eu ( chiar daca suntem departe ) nu renuntam la gandul ca, peste ani Romania are sa fie din nou o Romanie Mare.
Traiasca Romania! Slava eroilor!

Adrian v.D.
2006-10-05 11:07:10

Apropo de "..situatia materiala a populatiei.."

belean
2006-10-05 11:50:49

MULTA, MULTA GARGARA !

E bina ca domnul Vosganian raspunde articolelelor despre costurile ipoteticei uniri cu Repubila Moldova. Nu cred ca merita efortul, unirea nefiind pe agenda cetatenilor si managementului celor doua tari. Consider o dezbatere daca nu diversionista macar inutila. Avem necazurile cu aderarea la UE si acolo trebuie concentarta si gargara dar mai ales actiunea. Cred ca pentru cateva secole problema unirii trebuie uitata. Nu avem nivelul de consistenta economica, politica si administrativa pentru a sustine un asemenea proiect. Procesul de rusificare a populatiei dintre Prut si Nistru a fost facut cu prea multa metoda pentru a fi reversibil si de aci ar trebui pornit. Nu suntem capabili sa sustinem invatamantul in Patria Muma darmite sa o facem prin alte locuri. Noi n-am scapat de racilele comunismului la noi ba mai mult le consolidam si dezvoltam nicidecum sa le mai vindecam pe ale altora. Mai degraba sa anticipam modul de actiune la momentul reunirii cu cei plecati la munca prin strainataturi ( vis a vis de afirmatiile ziarului macaronar ). Poate cam negre randurile mele dar problema Basarabiei este istorie caci oricum cu sentimente ( presupunand ca ele exista )dar fara actiune ( concertata a fortelor si mijloacelor doua state ))nu se realizeaza nimic.

catalin_mattei
2006-10-05 11:57:40

Gindire...

putem gindi unirea in termeni ce sa nu ii legam de costuri?.. pentru un idealist este normal.. pt un om cu picioarele pe pamint nu.. domnul vosganian da de regula impresia unui om foarte cerebral mai ales cind masoara interesele partidului din care face parte... spre uimirea mea economistul VV uita de cele lumesti pt a pluti in cercurile inalte ale idealurilor nationale... ba chiar loveste puternic in cei care isi permit sa puna costurile inainte... un singur lucru ma mira.. VV a inceput sa fie din ce in ce mai lipsit de consistenta in analiza

motanul incaltat
2006-10-05 12:35:03

Re: Cat ne costa intregirea

Ghita Bizonu'
2006-10-05 13:18:02

Re: Apropo de "..situatia materiala a populatiei.."

Ghita Bizonu'
2006-10-05 13:20:03

Re: MULTA, MULTA GARGARA !

Ghita Bizonu'
2006-10-05 14:08:26

Cat ar costa si cat am castiga

S-a zis cat ar cost estimativ (de catre un ziar afiliat unui grup de presa care in gnl doreste sa ne deznationalizeze).

Dar orice moneda are 2 fete. Ar trebui sa gandim si cat am castiga. Nu imediat. Pe termen mai lung (de ex si Unirea din 1918 a avut costurile ei. Din pacate au fost imediat uramte de mare criza. Dar dupa trecerea crizei, evolutia a fost rapida.).
Am castiga o exceptionala zona agricola , insa probleme din partea UE .
Dar in acelasi timp am castiga o zona de dezvoltare. Sa stiti ca totusi R. Moldova este o zona relativ urbanizata (in 1990 Chisinaul arata mai mult a capitala europeana decat Bucurestiul!) care poate fi rapid pusa in stare de productie. Problema mare nu ar fi atat capitalul ci doriunta de a promova politici de dezvoltare (lipseste si in zona noastra de tara!).
Si intre noi fie vorba, entuziamul ptr unire al basarabenilor a cazut cand au trecut Prutul. Ma credeti sau nu, treaba voastra dar in 1990 zona dintre Prut si Siret arata mai dezolanta si mai saraca decat Basarabia...

alt gelu
2006-10-05 16:00:12

Prea multe complicatii..

...presupune aceasta reunificare! Iar costurile - chiar daca harnicele noastre rubedenii sunt dispuse sa contribuie, la randul lor - atat de ridicate, incat nu pot fi suportate de economia noastra, guvernata cu mana puternica si sigura de CORUPTIA insasi! Putem citi "Pizdet" si il putem asculta pe Stratan si pe talentata lui fatuca... chiar si fara a cheltui atat de mult cu reintregirea, nu credeti?!?

alwis46
2006-10-05 17:02:48

Re: opinia moldovenilor

Ca o completare, rescriu ceea ce am mai postat si cu alte ocazii.
Duce-tiva in marile piete bucurestene unde sunt tarabe la care vanzatorii de fel de fel de maruntisuri tehnice sunt basarabeni. O sa constatati ca vorbesc romaneste cu clientii dar intre ei vorbesc ruseste.
Este un fapt care pe mine m-a surprins in mod neplacut. Zilele trecute am fost sa cumpar niste robineti si in gluma am dat-o pe ruseste ca mai stiu cateva cuvinte din scoala. Fatuca nu s-a suparat deloc ba chiar mi-a zambit si m-a si corectat cand i-am spus "mnogo spasiba" la sfarsit spunandu-mi ca formula corecta este "bolshoi spasiba", "mnogo" aplicandu-se la obiecte.
Concluzia ?
Cea expusa de prietenul din Spania. Ei simt mai mult ruseste.
Sperante ? Poate cu alta generatie..............

S-auzim numai de bine !


La 2006-10-05 11:00:24, draculadetransilvania a scris:

> Mi'a placut articolul. E un articol scris de cineva instruit si
> cu mult bun simt. Entuziasmat, l'am copiat si l'am dat unui prieten
> moldovean pe care il am aici, in Madrid ( are si cetatenia romana si
> care se simte mai roman ca mine, trebuie sa recunosc) . Doar ce mi'a
> raspuns cu un sms ( care m'a facut sa trimit comentariul acesta )
> "Aminteste'ti ce iti ziceam in vara: moldovenii se simt mai rusi
> decat romani. Rusia, chiar daca ii saraceste, e acolo cu ei. Romania
> nu face nimic in schimb. "
> Si mi'am adus aminte de o fraza de a lui care m'a surprins. Eu,
> ca orice roman, credeam ca pe strada in Moldova se vorbeste romana;
> pana cand a venit el si mi'a spus ca nu... Acolo se vorbeste rusa..
> Insa nici el si nici eu ( chiar daca suntem departe ) nu renuntam
> la gandul ca, peste ani Romania are sa fie din nou o Romanie Mare.
> Traiasca Romania! Slava eroilor!
>
>

Arogantu'
2006-10-05 17:43:22

Re: Cat ne costa intregirea - Motane, Varujan "s-a ris" putin de "doctori" ! IDEALUL E GRATIS ! NDC

La 2006-10-05 12:35:03, motanul incaltat a scris:

> La 2006-10-04 22:26:20, doctorul a scris:
>
> > Care intregire?A neamului?Care neam?
>
>
> Care...neam ????? Asa zisesi ?!
> Bai frinare, tu esti ...doctor de capre ?? De boi ???
> Zootehnist, cumva ??
> De la tine ma asteptam la mai mult !
> Magariule !
> Motanul
> PS.
> Poa' sa ne coste cit ne-o costa, caci nici-un COST nu e prea mare !
> Doamne-ajuta !
>
>
>

motanul incaltat
2006-10-05 18:02:36

Re: Cat ar costa si cat am castiga

Mihai Bradu
2006-10-05 18:09:26

Costurile unirii

alwis46
2006-10-05 18:35:57

Re: opinia moldovenilor. Erata la text alwis

Duceti-va.......in loc de duce-tiva...greseala pe motiv de tastare in blind....
Ma duc sa ma rusinez cinci minute la colt.

La 2006-10-05 17:02:48, alwis46 a scris:

> Ca o completare, rescriu ceea ce am mai postat si cu alte ocazii.
> Duce-tiva in marile piete bucurestene unde sunt tarabe la care
> vanzatorii de fel de fel de maruntisuri tehnice sunt basarabeni. O sa
> constatati ca vorbesc romaneste cu clientii dar intre ei vorbesc
> ruseste.
> Este un fapt care pe mine m-a surprins in mod neplacut. Zilele trecute
> am fost sa cumpar niste robineti si in gluma am dat-o pe ruseste ca
> mai stiu cateva cuvinte din scoala. Fatuca nu s-a suparat deloc ba
> chiar mi-a zambit si m-a si corectat cand i-am spus "mnogo
> spasiba" la sfarsit spunandu-mi ca formula corecta este
> "bolshoi spasiba", "mnogo" aplicandu-se la
> obiecte.
> Concluzia ?
> Cea expusa de prietenul din Spania. Ei simt mai mult ruseste.
> Sperante ? Poate cu alta generatie..............
>
> S-auzim numai de bine !
>
>
> La 2006-10-05 11:00:24, draculadetransilvania a scris:
>
> > Mi'a placut articolul. E un articol scris de cineva instruit si
> > cu mult bun simt. Entuziasmat, l'am copiat si l'am dat unui prieten
> > moldovean pe care il am aici, in Madrid ( are si cetatenia romana si
> > care se simte mai roman ca mine, trebuie sa recunosc) . Doar ce mi'a
> > raspuns cu un sms ( care m'a facut sa trimit comentariul acesta )
> > "Aminteste'ti ce iti ziceam in vara: moldovenii se simt mai rusi
> > decat romani. Rusia, chiar daca ii saraceste, e acolo cu ei. Romania
> > nu face nimic in schimb. "
> > Si mi'am adus aminte de o fraza de a lui care m'a surprins. Eu,
> > ca orice roman, credeam ca pe strada in Moldova se vorbeste romana;
> > pana cand a venit el si mi'a spus ca nu... Acolo se vorbeste rusa..
> > Insa nici el si nici eu ( chiar daca suntem departe ) nu renuntam
> > la gandul ca, peste ani Romania are sa fie din nou o Romanie Mare.
> > Traiasca Romania! Slava eroilor!
> >
> >
>
>

griar
2006-10-05 19:00:03

Re: Scumpa noastra patrie

simiondan
2006-10-05 19:03:27

Re: Costurile unirii- mihaita baiat ca bradu

Adrian v.D.
2006-10-05 19:24:02

Re: "Nu va mai dati mare patriot.."

patriot
2006-10-05 19:52:23

Cat ne costa unirea

Unirea nu ne costa mare lucru, in nici un caz nu ar costa mai mult decat ne costa acum contractele paguboase cu Bechtel de construire a autostrazilor. Basarabia are industrie ca si Romania, industria vinului e mult mai dezvoltata decat in Romania. La nemti a fost alta poveste, existau doua state cu o diferenta mare de dezvoltare intre ele. La noi, chiar daca suntem mai saraci suntem la acelasi nivel. Deci intregirea neamului intr-o Romanie Mare poate sa ne aduca numai beneficii, nu probleme asa cum dusmanii neamului incearca din rasputeri sa ne arate. Unirea o sa vina fie ca vreau cainii sau nu.
Traiasca Romania Mare.

Virgil Ciuca
2006-10-05 20:05:52

Cat ia costat pe stramosii nostrii sa mentina pentru noi pamanturile romanesti ? Aceasta este intrebarea..Dupa milionele de sertfe umane ,caci de la facerea lumii pana in prezent, stramosii nostrii de la cei mai indepartati pana la cei apropiati au dat "pentru pamantul romanesc "milioane de sertfe umane " fara sa mai vorbim materiale iar noi beneficiarii nu ne putem permite sa ne intrebam cat ne-ar costa sa reunim teritorii vremelnic pierdute.

O "analiza" care sa ne arate cat ne costa sa ne reunim este o IMBECILITATE ! Noua nu ne este nici cel putin permis un astfel de gand sau de targ ! Pamanturile romanesti ne-au fost lasate prin jertfe incalculabile si tot prin jertfe AVEM OBLIGATIA SA LE PASTRAM, nu are importanta pretul ! Cu cat timpul trece cu atat jertfele pe care suntem obligati sa le facem vor fi mai mari !
Deci cu cate ne reunim mai repede teritoriile vremelnic instrainate cu atat va fi mai bine!

Cei care fac acerste calcule privuind costul sunt si imbecili si tradatori de tara , iar daca personajele sau "personalitatile" care fac astfel de analize "
au "functii de vaza" trebuie demisi si trasi in teapa!

Unde esti tu Tzepes Doamne !

Virgil Ciuca

Arogantu'
2006-10-05 20:11:36

Cat -ia costat pe stramosii nostrii sa mentina pentru noi pamanturile romanesti ? Aceasta este intrebarea.. - O ISTORIE

La 2006-10-05 20:05:52, Virgil Ciuca a scris:

>
>
> Dupa milionele de sertfe umane ,caci de la facerea lumii pana in
> prezent, stramosii nostrii de la cei mai indepartati pana la cei
> apropiati au dat "pentru pamantul romanesc "milioane de
> sertfe umane " fara sa mai vorbim materiale iar noi beneficiarii
> nu ne putem permite sa ne intrebam cat ne-ar costa sa reunim teritorii
> vremelnic pierdute.
>
> O "analiza" care sa ne arate cat ne costa sa ne reunim este
> o IMBECILITATE ! Noua nu ne este nici cel putin permis un astfel de
> gand sau de targ ! Pamanturile romanesti ne-au fost lasate prin
> jertfe incalculabile si tot prin jertfe AVEM OBLIGATIA SA LE PASTRAM,
> nu are importanta pretul ! Cu cat timpul trece cu atat jertfele pe
> care suntem obligati sa le facem vor fi mai mari !
> Deci cu cate ne reunim mai repede teritoriile vremelnic instrainate cu
> atat va fi mai bine!
>
> Cei care fac acerste calcule privuind costul sunt si imbecili si
> tradatori de tara , iar daca personajele sau
> "personalitatile" care fac astfel de analize "
> au "functii de vaza" trebuie demisi si trasi in teapa!
>
> Unde esti tu Tzepes Doamne !
>
> Virgil Ciuca
>

achile
2006-10-05 20:49:11

Re: Costurile unirii

griar
2006-10-05 21:00:54

Re: opinia moldovenilor. Erata la text alwis

griar
2006-10-05 21:16:17

Re: Bravo Domnule Vosganian! SUBSCRIU !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ileana CORNEA: Bomba sexuala masculina in tabara lui Bush (3509 afisari)
 Cat ne costa idealul reintregirii? (3103 afisari)
 Gabriel ANDREESCU: Mai bine musulman decat mort (2631 afisari)
 Ungurul pacalit (2602 afisari)
 Secretele unui lutier (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00888 sec.