Ziua Logo
  Nr. 3746 de joi, 5 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-10-05
JMJ (, IP: 24.91.178...)
2006-10-05 01:26
Novena la St. Therese de Lisieux

Mai aflasem si inainte, dar astazi am auzit alte cazuri la TV, persoane ce si-au indeplinit dorintele spunand Novena timp de 9 zile.
Povestea o femeie cum dupa ce a crescut intr-o familie cu un tata betiv ce-si batea nevasta si cei 6 copii, a mai sufeit si o alta trauma cand la 18 ani, a patruns un vecin in casa si a violat-o. Tatal a dat-o afara din casa, a trait din mila vecinilor, dar a facut copilul. Pe urma a mai facut inca unul, dar pentru ca statuse o perioada intr-un orfelinat catolic, a invatat de la maici rugaciuni si in disperarea ei se adresa statuii Maicii Domnului, care i-a si raspuns de cateva ori.
Mergea in fiecare zi la biserica si dupa ce a zis Novena la Sf. Therese - The Little Flower, a intalnit un barbat la biserica si mai tarziu s-au casatorit si i-a infiat cei doi copii. Spusese si el Novena pentru a-si gasi o sotie.
Cazurile relatate de Raymond Arroyo in cartea despre Mother Angelica sunt inca si mai convingatoare.
In 1940, Rhoda Wise (Inteleapta), fiind foarte grav bolnava de cancer, a fost invatata de niste calugarite sa spuna Novena la Sf. Therese. Ea fiind protestanta s-a impotrivit la inceput, dar fiind in spital si doctorii neavand ce sa-i mai faca, ea a trebuit sa recurga la Novena. I-a aparut atunci si sf. Therese si Isus si a vindecat-o. Casa ei a devenit apoi un loc de pelerinaj unde venea lumea sa-i invete cum a facut ea si cum a fost vindecata. Multi s-au vindecat atunci in Ohio, si printre ei s-a aflat si Rita Rizzo - o tanara italo-americana din CAnton Ohio, care datorita vindecarii s-a facut calugarita, a construit doua manastiri in Alabama si canalul tv EWTN.
Totul pornit de la Novena la Little Flower...
Tara Lipinsky spunea intr-un interviu cum a castigat medaliile de aur la patinaj spunand aceasta Novena.
Am copiat-o si eu in engleza acum cativa ani, am inceput s-o spun, dar mi-a fost frica sa repet anumite cuvinte asa ca am lasat-o balta. Acum insa inteleg cat e de folositoare. E prea lunga ca s-o pot posta aici, dar biserica va poate ajuta cu asta.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ileana CORNEA: Bomba sexuala masculina in tabara lui Bush (3509 afisari)
 Cat ne costa idealul reintregirii? (3103 afisari)
 Gabriel ANDREESCU: Mai bine musulman decat mort (2631 afisari)
 Ungurul pacalit (2602 afisari)
 Secretele unui lutier (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00623 sec.