Ziua Logo
  Nr. 3746 de joi, 5 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-05

Comentarii: 89, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

GiulestiWarrior
2006-10-04 22:31:35

Exista paralele...

.. intre miscarea de "pace" pro-comunista din deceniile trecute, si cei care azi vor sa cenzureze orice critici la adresa terorismului islamic fundamentalist. Ca si in trecut, aceasta miscare face o nerusinata propaganda antiamericana, dar se sfieste de la orice judecata morala asupra teroristilor de azi. Exemplu: rubrica "Dosare Secrete" din acest ziar...

roy
2006-10-04 22:56:15

Re: ... si paralizatzi mintali

neamtu tiganu
2006-10-04 23:15:54

Domnule Andreescu..

E f. greu sa intelegi ceva de acolo de departe sau din artilcolele spectaculoase ale lui Totok. Ca dumneata faci un cocteil sa-ti cistigi si mneata o piine ie dreptu matale.

P-aici s-au scris tone de articole si s-a vorbit pin la inflatie de acest subiect. Crede-ma, corespondentul vostru Totok nu-i cea mai buna sursa. Problema mare nu e problema islamica ci neonazismu german care ar putea fi f. usor hranit de "angoase" de intendante de opera in calduri. De altfel totu a fost o furtuna intrun pahar de apa.

Daca-ti amintesti in urma cu vro zece ani au fost multe miscari neonaziste, care au culminat cu incendierea unei case de turci din Solingen in care au fost mai multe victime.

Persoane ca dumneata nu-ncearca decit sa atite aceasta forta latenta.

Te rog nu-ti face griji, politicienii nemti, poporul german, are suficienta maturitate, suficienta experienta istorica si crede-ma nu are nici un moment nevoie de sfaturile tale binevoitoare.

Oricum, Danke!

crux
2006-10-04 23:32:22

paralelele-s... inegale

Autorul are mare dreptate. Incet-incet, teroarea verde otraveste lumea.

Mi-aduc aminte greatza cu care citeam de uciderea unor emigranti turci nevinovati de catre capete rase din Germania.

Ei bine, aceeasi greatza ma incearca acum, cand vad ce se intampla, cand citesc cum autoritati opresc reprezentatia unei piese doar pentru ca ^^si^^ Mohamed e unul dintre personaje. Cum pentru un articol de ziar trebuie sa te ascunzi in propria ta tara, cum ti se pun bombe-n tren, restaurant, avion si autobuz.

Si aceeasi greatza ma incearca atunci cand aud un musulman englez, care despica firu-n patru, spunand ca e de datoria lor sa fie "militanti" (vezi bine, "militanti", nu teroristi).

Militanti pentru ce? Asta-i intrebarea. Caci daca militeaza pentru largirea imperiului islamic ^^in Europa^^ atunci, ei bine, trebuie opriti.

Cei care incearca sa bage problema sub presh se mint degeaba: problema exista, se exacerbeaza si trebuie insistat neaparat pe reciprocitate.

Adica: daca noi va construim moschei, voi ne construiti biserici. Si as amai departe, una moschee contra una biserica.

10% din locuitorii Londrei sunt musulmani. Nimic rau in asta daca n-ar fi militanti. Am avut ocazia sa-i aud in Piata Trafalgar, zbierand pe englezeste
-de la tribuna cu megafoane- insulte la adresa crestinilor care-i adapostesc.

Trecatorii treceau ingroziti, facandu-se ca n-aud nimic. Acum doua saptamani, un ministru britanic a fost luat la suturi de un astfel de magar, interpelat fiind
pentru c-a avut curajul sa calce intr-un cartier locuit de musulmani.

Astfel de afronturi, acum aproape zilnice, incep sa roada serios rabdarea localnicilor europeni. Problema e ca alogenii astia - le spun astfel pentru ca asta sunt de fapt - nu respecta defel sensibilitatea majoritatii care i-a adoptat.

Balanta asta, a menajarii sensibilitatilor, e foarte fina si foarte ushor de rupt.

Libertatea religioasa, libertatea cugetului merge doar pana acolo unde incepe sa muste din libertatea celorlalti. In momentul in care incepi prozelitism activ si agresiv, asteapta-te la efectul contrar.

Romania trebuie sa aiba mare grija in viitor si sa limiteze drastic acordarea cetateniei. Asta just in case, asa cum fac de fapt si tarile arabe: daca ai calcat pe bec, daca ai comis actiuni impotriva tarii de adoptie, esti deportat pe loc, nefiind protejat de cetatenie.

Oriana
2006-10-04 23:42:32

vreo 10 ani in urma...

La 2006-10-04 23:15:54, neamtu tiganu a scris:

> Daca-ti amintesti in urma cu vro zece ani >>

SI CHIAR ACUM ACUM ISLAMICII DECAPITEAZA, MASACREAZA, TAIE si SPANZURA, ATENTATE peste tot cu mii si mii de morti, AMENINTA pina si pe un Papa, UCID DELIBERAT... nu doar incendiaza case ca rashii aia in cap !

<<au fost multe miscari neonaziste, care au culminat cu incendierea unei case de turci din Solingen in care au fost mai multe victime.>>

Au fost cativa, incomparabil cu cate masacre fac islamistii peste tot in lume. Cauta lista cu masacrele si cifrele, nu mai bate campii cu neo nazistii.

Nici nazistii patriei tale - de adoptie - n-au ajuns la atat !!!

<<Persoane ca>>.... TINE dorm in papuci !

<<Te rog nu-ti face griji>>...........daca tu esti un obtuz si nu-ti faci griji, islamul te asteapta, ca colaborationist de-al lor esti deja !

Zen
2006-10-04 23:43:57

Re: Domnule Andreescu..

Oriana
2006-10-05 00:00:36

Incet-incet, teroarea verde otraveste lumea

Concord integral cu tot ce ai scris.
Problema porneste de la nr. impresionant de moschei raspandite ca ciupercile peste tot in lumea crestina. Nimic de obiectat, daca omul se duce sa se roage la cine vrea el, doar ca moschea este un paravan de propaganda urlata, in care se incita lumea sa urasca, sa ucida, sa se simta paralel cu lumea unde a venit sa traiasca - deliberat. Aici e punctul crucial.

Si ce se urla in moschee ? Tot ce contine coranul, mot a' mot, interpretatat si ras interpretat, ca sa le drogheze mintile.

Unul nu se naste criminal, devine criminal dupa instructia ce i se baga-n cap.
Sunt carti, bloguri, links dezarmant de clare, cu toate amanuntele, re pricep totul imediat, sunt altii, cascati, care nu realizeaza nimic din evolutia islamului, din obiectivele, pe care nici nu le mai musamalizeaza: o zic ei cu gura lor, vrem un Califat mondial, vrem islamul pur in toata lumea.

Daca un copilas e drogat de rautate si ura, instruit de la 8 ani, cum si pe cine sa ucida, daca la scoala i se baga-n cap (in Saudia chiar de la 3 ani) ca tot ce nu este islam, e scarbos, ca trebuie distrus, de ce sa ne mai mire ca avem de-a face cu generatii bolnave de fanatism religios, in stil de secta, cu metode mafiote, vezi fatwa, cu atentate idioate pe pielea inocentilor.


La 2006-10-04 23:32:22, crux a scris:

> Autorul are mare dreptate. Incet-incet, teroarea verde otraveste
> lumea.

neamtu tiganu
2006-10-05 00:10:07

Isteria fricii...

Daca ne-am lua dupa anumiti ziaristi si dupa anumiti comentatori am umbla cu casti de protectie, nu am mai iesi de sub pat... da oameni buni viata merge inainte... terorism, razboaie, violuri au fost si vor fi de cind e lumea si cit o sa fie lume. ne amintim de WW1, da de ww2, da de brigazile rosii, da de sectele sinucigase si ucigase, da de criminalii in serie, ... da de comunism...?

Dragi tovarasi si nas Floreo, musulmanii sunt in nr. de 1.2 miliarde, musulmanii au ceva ce noua ne place f. mult, ... tovarasi vad ca combateti ... da nu spune niciunu ce ar trebui facut?

Traim din fericire intro democratie, ne plac libertatile cistigate prin lupta... citi dintre voi ar fi gata sa renunte la aceste libertati, citi dintre voi ar fi gata sa plateasca ceva in plus la impozit pt. finantarea luptei impotriva terorismului?

Va spun io, niciunu, in schimb va place sa dati din gura, suna bine, soacra va fi f. mindra.

Cum zic macaronarii, parole, parole, trebe sa-si cistige si scirta scirta pa hirtie o piine ...nu?

neamtu tiganu
2006-10-05 00:17:27

Re: Incet-incet, teroarea verde otraveste lumea

Radu Dragan
2006-10-05 00:22:14

De frica musulmanilor nici democratia nu mai functioneaza

Asta si-au dorit si teroristii, si se mai gasesc capete netaiate care ne spun ca musulmanismul e o religie a pacii!

Oriana
2006-10-05 00:22:40

Isteria fricii...

La 2006-10-05 00:10:07, neamtu tiganu a scris:

> Cum zic macaronarii... CE BUNE-S NEMTOAICELE... !

Golanul
2006-10-05 00:25:26

Re: nene neamtzule...

Golanul
2006-10-05 00:32:17

Re: Lasa neamtzule, ca ne distram...

neamtu tiganu
2006-10-05 00:53:42

Re: Lasa neamtzule, ca ne distram...

neamtu tiganu
2006-10-05 00:59:07

Fusei de curind la opera.. apropos de opera..

vazui Olandezu zburator in regie moderna, f. frumos, soprana a fost exceptionala si balerinele... tare-mi plac balerinele.. da la un moment dat au venit marinarii (nu-i nici un apropos la ...marinelu) ... si balerinele au inceput sa faca sex cu niste schelete care ieseau din niste lazi.

Citiva mai indrazneti au inceput sa buhaie... da a fost mare succes.

Asa si cu opera asta, fiecare regizor incearca si iel sa provoace, ca are sau nu legatura cu subiectu, nu conteaza... sa vedeti ce succes de casa va avea opera din propozitie.

neamtu tiganu
2006-10-05 01:24:41

Masuri concrete impotriva terorismului..

1. Instalarea de camere de laut vederi paste tat. Probleme costa multi, multi bani, cine plateste.. si cum ie cu liberattea individului?
2. Desfiintarea secretului bancar, pt a supraveghea finantele teroristilor... vin oamenii de bine si zic ... cum libertatea mea...banutii mei furati cinstiti!
3. Limitarea religioasa, dinamitarea moseelor, vin altii si zic pai si io ce fac io care-s ortodox, care-s evreu, care-s budist?
4. Expulzarea TUTUROR islamicilor, ....pai vine Herr Mueller si zice ... fara Jusuf nu pot sa-mi fac planu la cirnati, vin si oamenii de bine ca astia-s peste tot si zic, iar incep nemtii cu epurare etnica.

As mai avea niste idei da mi s-a facut somn...

Noapte buna, ca miine ma duc la munca sa platesc impozit pt. fostu DDR, pt. intrarea Ro in Eu, pt. finantarea camerelor de luat vederi, pt. colectia de vara-toamna a nefestei.. si daca mai ramine ceva...imi iau si io o ladita d-aia de zece ani vechime.

Sobru
2006-10-05 01:30:12

Re: De frica musulmanilor nici democratia nu mai functioneaza

"Teroristii" sint atat de ingusti incat nici macar asta nu si-au dorit, s-au gasit insa niste canalii care sa distruga democratia profitand de lasitatea prostimii.
N-ai inteles nimic.

Sobru
2006-10-05 01:31:42

Re: De frica musulmanilor nici democratia nu mai functioneaza

PS Ma refer la cei care au distrus-o pretinzand ca aduc securitate si ca lupta cu "terorismul". (mi-era teama ca nu pripepi)

Atamild
2006-10-05 01:55:27

Re: Masuri concrete impotriva terorismului..

Ciufulici
2006-10-05 01:57:01

RICE ESTE DE O OBRAZNICIE LEGENDARA

De exemplu nu poarta un fular cat de mic, chiar si numai la gat, in semn de respect pentru tradiiile istorice ale tarilor pe care le viziteaza.

ingineru
2006-10-05 01:59:06

Re: Masuri concrete impotriva terorismului.. pai daca pe voi, nemtzii, nu va deranjeaza...

Vedasharma
2006-10-05 02:21:28

Re: Vedasharma, ia explica-mi la care element coeziv te referi ?

Golanul
2006-10-05 02:26:41

Re: Isteria fricii...neonazistii..

Golanul
2006-10-05 02:30:43

Re: Da, legendara...

Socrate
2006-10-05 02:53:31

Sexul ingerilor.

Stimate domnule Andreescu, va ocupati cu sexul ingerilor. Care este opina dvs. privind autonomia teritorial a Republicii Autonome Secuiesti ?.

addara
2006-10-05 02:53:37

Re: RICE ESTE DE O OBRAZNICIE LEGENDARA

alamar
2006-10-05 03:03:41

Unde ai fost dle pina acum ?...

Mi-ai luat vorba din gura. Eu incerc sa spun aceleasi lucruri pe acest forum,de o vreme, gratiut,dar cenzorii accepta numai editorialisti profesionali si platiti...

Ciufulici
2006-10-05 03:16:52

Teroristii e foarte rai !!!

Daca luam exemplul de la Oklahoma, sau exemplul metroului din Londra, imediat vedem ce criminali scarbosi sunt grupurile teroriste.

Alt tip de terorism este Irakul, aici este vorba de un stat teroristo-mincinos. Definitia terorismului de stat: "care ameninta cu sau recurge la uzul de forta impotriva cetatenilor civili ai uni alt stat in scopul obtinerii unor schimbari politice".

Teroristii si statele teroriste de toate felurile au ceva dracesc. Teroristii e foarte rai ! Deghizati in calatori pe avioane s-au chiar si in presedinti, ei nu au in cap altceva decat moarte si distrugere.

Vasco da Gama
2006-10-05 03:27:05

Bun am prins ideea

Ted
2006-10-05 03:33:42

Io-te spanac...


...Mai bine viu dacit mort.Stiu io pa unu, real estate agent, da-l cheama Mort.
Te jupoaie da viu...
Finca veni vorba da viu, viu si io la editzia trecuta cu un decent si gramaticesc
conmentariu si canci. Crezui ca-s numa io nespus, da dupa cum a dovedit
numerele mai tirliu, toata cacialmaua s-a-nghetzat.
O fi ca omu' da serviciu insarcinat cu chestia s-o fi rotunjit la crishma-n jur-unui
interviu shpritzat c-un butoi da bere. Sau o fi ca s-a paradit cotrofelnitza da server.
Vorb-aia, am venit si io la voi, m-am gasit in cracii goi...
Da sa lasam vorbele la o parte si sa revenim la spanac.
Po'a sa te omoare cu zile sau cu E-Coli, cum va place sau care vine prima,
[probind ca "E-Coli" e si ea da genu' femenin]...
Cum va place.
Luati si-aceasta piesa cu nemtii cum va place.
O fi germanii spanac?
In anumite situatziuni e.
Da exemplu, nu-l cinta pa ala cu tzurci in timpane ca sa nu sa shucareasca evreii,si,nou spanac,
nici pa Mozart, ca sa nu-i strice pa musulmani la stomac inainte da Ramadan........
Si, dupa cum am aflat la C.M., germanu' da rind nici n-are curaju' sa-si filfiie steagu' ...
O fi ca i s-a pus a crede ca verdele din el inseamna spanac?
O fi !...

Aladin
2006-10-05 03:35:09

Daca va ascult pa toti devin confuz.

Cum adica,aia rasi in cap au fost vizionari ? de cautau sa le faca vant la turbanisti?
Si Rice sa poarte un fularash ? ca asa-i prin zona ? Pai io vazui pacilea la tv,
ca ditamai preshul isi punea cipilica cand intra la vreo comemorare ,eiiii da asta doar in hamerica si ce mai ziceti de basmalele din scolile franceze? Da stiti ceva lasati pe fiecare acasa la ei ,sa fie cum vor.Dar lasa-ma pe mine acasa ,sa fiu cum vreau Nu imi impune nimic ! Cum le-ar sta la locuitoarele tinere din insula Bikini sa umble cu bikinii siberieni ?

Sobru
2006-10-05 04:33:54

Re: Bun am prins ideea

Ce nimic sa nu faci? Ce contrariu sa sustin?
Incepi prin a admite si sfarsesti prin a respinge.
Deci ce cale au ales americanii, ca nu se intelege de ce e singura.
Apropo, dupa atacurile din scolile americane au inceput sa aresteze la gramada cetatenii daca nu din tot statul, macar din tot orasul? Sa le scaneze creierii ca sa vada daca nu cumva sint predispusi la atacuri necugetate? Au dus macar jumate la Guantanamo pentru ca sub tortura sa recunoasca unde isi ascund armele daca eventual le au? S-au apucat sa bombardeze orasul cu pricina, asa, preventiv?
Decat sa vorbesti ca sa-ti racesti gura, mai bine taci. Ai prins ideea?

Agentura
2006-10-05 04:45:38

Re: Bun comentariu, Vedasharma

Lung, dar l-am citit pana la capat. Ai perfecta dreptate.

Mos Grigore
2006-10-05 04:49:44

Auzi Sulfamida Moshului, tine ochii pe DOCTORII ca ai sa ajungi Ordinara!

Agentura
2006-10-05 04:52:24

Re: Nemtii nu mi se par chiar asa de terorizati...

Am calatorit anul trecut prin Germania si nu am avut deloc senzatia ca nemtii ar fi inspaimantati de arabi. Pareau oameni cat se poate de normali, traind o viata cat se poate de normala. Nu se ascund in bunkere si femeile nu umbla imbrobodite. Nu mai faceti din tantar armasar. Directorul ala de la Opera e un bou. Asta e tot.

Mos Grigore
2006-10-05 04:54:12

Re: Fusei de curind la opera.. apropos de opera..

Raquel
2006-10-05 05:02:25

A renunta la batjocorarea religiei, nu inseamna altceva decat intelepciune,

iar cei care nu gasesc alte modalitati de manifestare artistica decat in luarea in deradere a credintelor religioase ale altor neamuri nu fac decat sa atraga intr-un mod facil atentia asupra lor. Daca nu ar fi fost acest incident cu taierea capetelor, sigur nimeni nu avea habar de noul repertoriul al operii, asa cum nu am avut nici pana acum. Noi nu stim ce opere s-au montat la Bucuresti, darmite in Germania !
Pe cand asa, toata lumea vorbeste si discuta, chiar si la mii kilometri distanta, exact ceea ce facem si noi acum.

Raquel
2006-10-05 05:10:51

Re: Fusei de curind la opera.. apropos de opera..

Nimic nu-i prea vulgar si extravagant ca sa atragi spectatorii, problema este atunci cand vrei sa-i pacalesti si a doua oara. A face din montarea unui spectacol de opera motiv de discordie intre popoare, mi se pare insa cea mai mare porcarie. Sub pretextul libertatii de expresie, se comit abuzuri doar cu scopul de a face publicitate gratuita, dar se pun in pericol vietile oamenilor inocenti, care pot muri insa de adevaratelea.

Zen
2006-10-05 05:17:31

Re: Teroristii e foarte rai !!!

Zen
2006-10-05 05:19:11

Re: Daca va ascult pa toti devin confuz. Nici o problema. Esti normal...

moroianu
2006-10-05 05:20:09

Tu quoque, mi fili Veda...

Asa cum i-am marturisit si Orianei zilele trecute, am fost putin dezamagit ca dupa felicitarile initiale pentru citarea opiniei lui Tolstoi despre religia Profetului, ulterior ati revenit cu supozitia ca daca ar trai astazi, n-ar mai vorbi la fel. Cred ca ii subapreciati capacitatea de a inota impotriva curentului!...

PS Scepticul Voltaire nu cred ca era cel mai in masura sa aprecieze obiectiv activitatea iezuitilor in China, iar contributia lor la cunoasterea de catre europeni a miracolului civilizatiei chineze a fost de mult recunoscuta
de istoria culturii.

alexandru15
2006-10-05 05:27:41

revenind la continutul operei in cauza

Sunt crestin orthodox si in aceasta postura nu imi place cand este tratat "a la legere" Iisus Hristos. Nu imi place ca I se inventeaza (in numele creatiei artistce!?) o alta varianta a mortii Sale si e tratat drept decapitat, scotandu-I-se, capul, taiat, dintr-un sac. Nu imi place ca este pus"la gramada" cu Platon, Budha, etc.Asa cum nu imi place cand e caricaturizat , inferiorizat,sau ordinar-umanizat. Pentru mine (si milioane de crestini) este Fiul lui Dumnezeu, parte din Treime si trebuie respectat astfel.
Poate nici musulmanilor nu le place ca Mahomed sa fie tratat, la gramada, diferit de traditie, sau caricaturizat.
Asa cum cred ca s-ar simti ofensati evreii (si pe buna dreptate) daca dintr-un sac, s-ar scoate capul lui Moise, David sau oricare alt profet care nu a murit decapitat.
Mi se pare fortat , ofensator si mai ales gratuit (sau e intentionat spre a invrajbi?)orice atenteaza la o religie(si inca foarte raspandita)si la prifetii si credinciosii sai.
Daca nu ne convine ceva la o alta religie, nu cred ca batjocura ,sau re-interpretarea noastra, libera, ajuta la ceva. Cred ca e mai bine sa evitam conflictele,invrajbirea, decat sa le provocam. Sau sa dialogam cu moderatii (cum intelept spunea Tony Blair recent)"Civilizatia" noastra clamat superioara,nu castiga nimic daca intaratam,;libertatea are limite si cere responsabilitate. O parere.

moroianu
2006-10-05 05:53:29

Re: Belgia, tara francofona, dar nu colonie franceza

Vasco da Gama
2006-10-05 06:12:23

Re: Bun am prins ideea

roy
2006-10-05 07:11:14

Re: A renunta la batjocorarea religiei, nu inseamna altceva decat intelepciune,

george nemteanu
2006-10-05 07:25:11

Re: Un punct de vedere cu adevarat la obiect

Raquel
2006-10-05 09:22:36

Re: A renunta la batjocorarea religiei, nu inseamna altceva decat intelepciune,

Din moment ce acesti musulmani il respecta pe Isus si chiar pe mama acestiua, Sfanta Maria, pe care ei o numesc Miriam, si numai ca-i apara dar au refuzat sa le batjocoreasca simbolurile in presa lor sau la demonstratii, cred ca as putea vorbi mai curand cu ei decat cu Dan Brown, autorul roamnului anticrestin sau cu cei care au desenat caricaturile profetului Mahomed, pentru ca ei, ca si mine, respecta credinta altuia ! Tu respecti ceva pe lumea asta ?

Giculica zbanghiul-turbat
2006-10-05 09:42:49

Re: Nemtii nu mi se par chiar asa de terorizati./Agenturo nu mai vorbi prostii frica oamenilor e ascunsa , nu e vizibila

Adi din Japonia
2006-10-05 10:28:03

Re: RICE ESTE DE O OBRAZNICIE LEGENDARA

roy
2006-10-05 11:55:04

Re: A renunta la batjocorarea religiei, nu inseamna altceva decat intelepciune,

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ileana CORNEA: Bomba sexuala masculina in tabara lui Bush (3509 afisari)
 Cat ne costa idealul reintregirii? (3103 afisari)
 Gabriel ANDREESCU: Mai bine musulman decat mort (2631 afisari)
 Ungurul pacalit (2602 afisari)
 Secretele unui lutier (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00651 sec.