Ziua Logo
  Nr. 3734 de joi, 21 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-21

Comentarii: 5, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

alexandru15
2006-09-21 02:58:40

Domnule Grosan

Stiti probabil mai bine ca mine ca omul de litere, scriitoarea Madame de Stael, a definit , candva , prin sec 19, poezia, a fi ="une noble inutilite humaine".Cand sunt atatea utilitati/nevoi, pentru care lumea alearga si sufera ca nu le are...probabil , pentru foarte multi, poezia e un prea mare lux. Cere timp, starea de liniste spre a o citi si eventual intelege,si nu in ultimul rand banii pentru a cumpara volumele.
Pentru multi, asa ceva e prea frumos sa fie real!
E totusi foarte bine ca sunt oameni, iata scriitorii,care isi permit , ca timp si resurse financiare, sa scrie poezie (deci inutilitate umana dupa spusele Doamnei de Stael!) si sa citeasca pe aceea a colegilor sai.

Daniel St.Paul
2006-09-21 03:41:28

da'...

In tsara in care o closca tribunala isi cheama luminitele ochilor (albastri) la sinii-i de arama (si nu fara succes), ma-ntreb daca logistica organizarii cetirilor de poesie a prevazut si miscari concludente (si din timp) in planul informarii potentialului public. In locuri pe care le-am crezut total neprielnice lirismului si familiei lui, cind s-a dat o citusi de marunta sfoara-n tsara, s-au aratat amatori chiar si atunci cind accesul era contra cost. Prefer sa ma gindesc la d/in/eficienta publicitatii decit sa aceept ca definitiva necrologica stire ca putsinilor laponii amatori de poesie le-a murit elanul.

dstp

maturemachoman
2006-09-21 11:59:07

ce va mai plangeti de mila, domnu' scriitor!

nu o fi vina numai la public, domnu' grosan, desi o fi ceva vina si acolo. poate ca nu litoralul e locul cel mai bun pentru asemenea manifestari, ci un centru studentesc, eventual cu preliminare anunturi puse pe holurile insitutiilor de invatamant, sa spunem. Chiar, de ce va admirati frenetic numai la litoral sau pe munte? de ce nu faceti nici cel mai mic efort sa anuntati, sa chemati, sa convingeti oamenii sa va citeasca? nu mai sunt vremurile de alta data, treziti-va! Bine sau rau, nu are a face, e un fapt! Adaptati-va! nu neaparat opera - desi... cred ca si aici sunt destule de facut, cam 80% sa spunem- dar modalitatile de persuadare, ofensivele culturale, conferintele de tip Criterion, itinerante - las' ca nu prea ar mai avea cine sa le tina, ca sunteti vai mama voastra fata de generatia care le-a initiat... Lasati-o pe asta cu albatrosu' , ca n-aveti vana de baudelaire (ma refer in general, nu numai la Ion Grosan). Va amusinati intre voi si va plangeti de dezinteres. NU sunt convins ca nu mai citeste lumea, cum se spune. Nusunt convins nici ca nu se mai citeste poezie, chiar daca nu ca pe vremea lui Ceasca. Ah, ca nu va citesc pe voi, oamenii, asta e altceva, dar asta nu o fi chiar integral vina noastra, a nealbatrosilor!

Incult
2006-09-21 13:44:35

Pescarusul

"Insa spre deosebire de pescarusul de pe plaja, la care se uita totusi cineva, pe poeti nu-i privea nimeni".

poate pentru ca pescarusul e interesant.

Zaharia2
2006-09-21 22:13:24


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Implozia CNSAS (4369 afisari)
 Lupta pentru Bucuresti (3213 afisari)
 Balet romanesc pe o scena de jar (2333 afisari)
 Israelul si SUA (1802 afisari)
 Budapesta: rebeliunea continua (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01581 sec.