Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-07-13
Mihai Bradu din Chisinau (...@yahoo.com, IP: 217.26.144...)
2006-07-13 11:22
Problema Basarabiei e problema Romaniei

Din pacate, despre Basarabia nu s-a discutat pana acum la modul serios in presa romaneasca. Ziua, spre deosebire de alte publicatii, acorda mai multa atentie acestui subiect, in special, datorita lui V. Roncea, insa ceea ce scrie astazi un I. Grosan nu face cinste acestui ziar. Inteleg ca doriti sa prezentati un spectru mai larg de opinii, dar ceea ce scrie Grosan nu este o opinie – e o aiureala.
Problema Basarabiei nu e doar o problema a basarabenilor, ci, in primul rand, a Romaniei. As zice ca, daca punem pe cantar cele doua mari probleme – integrarea europeana, pe de o parte, si Basarabia, pe de alta, ultima trage mai greu. Romania va avea numai de castigat daca va acorda Basarabiei (si basarabenilor) atentia pe care aceasta o merita. Aici in Basarabia romanii nu sunt mai putin romani decat cei din fosta Republica Socialista Romania, chiar daca vorbesc o romana mai “usoara”, deocamdata.
Nu stiu daca a ales Basescu momentul potrivit pentru a relansa acest subiect. Mi-ar parea rau sa fie doar o manevra de a castiga imagine. Stiu insa ca despre Basarabia trebuie sa se vorbeasca si sa se scrie, iar romanii din tara sa nu umble cu capul in nori cu integrarea europeana (care e foarte importanta si necesara) si sa-si faca mari iluzii pentru ca in Europa nu-i asteapta cainii cu colaci in coada, problemele romanilor urmand sa le rezove tot romanii.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01408 sec.