Ziua Logo
  Nr. 3661 de miercuri, 28 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-28

Comentarii: 35, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

motanul incaltat
2006-06-27 23:19:40

Democratia de suprafatza a italienilor

In esenta Italia e bantuita de comunisti. Daca nu aveau Fiat-ul si inca vreo 2-3 uzine mai mari, pe care west-ul n-a vrut sa le lase din mana, ei deveneau SINGURI comunisti, caci aia cistigasera si alegerile, fara sa aiba trupele lui Stalin "prezente" la urne. L-am vazut intr-un documentar la TVr pe nu stiu care "monsenior" italian care povestea (frangandu-si mainile cum au castigat ei alegerile (in 1946 parca) si cum au intervenit "dusmanii poporului" (invers ca la noi !!!!!!!!!) si i-au impiedicat pe comunisti sa ia puterea.
La noi erau cca 500-1,000 de cretini in 1945, atit !! Iar fara Vishinski si tancurile sovietice romanii n-ar fi putut sa fie ingenunchiati.
Dovada ca rezistenta a continuat in munti inca vreo 15 ani !
(nu mai vorbesc acum de tradarea ociidentului).
Ce bafta au avut unii (ca italienii, austriecii, finlandezii) si inca nu-si dau seama de asta !
Motanul

mds
2006-06-28 00:07:13

Yalta !!!

Italienii nu au avut "norocul" nostru cu Yalta !!!
Tata, Dumnezeu sa-l odihneasca, il blestema mereu pe presedintele
american Roosevelt sa nu aiba odihna nici in mormant pentru odiosul act de la Yalta in cadrul caruia Romania a fost predata bolsevicilor cu
oamenii si bogatiile ei !

pt
2006-06-28 00:13:25

Pai,autorul nu stie ce vrea....

...pe de o parte spune ca POPORUL Italian...a hotarit prin referendum "renuntarea" la monarhie si parlamentul italian(ales de POPOR) a emis legile privind "drepturile" fostilor suverani si ai urmasilor acestora....deci s-a procedat democratic,chir daca "drepturile"...erau de fapt interdictii...
In cea ce priveste monarhia din rominia ssa procedat ca de obicei in stil "dimbovitean"....adica uite popa ...nu e popa....ba-i primim.... ba nu-i primim.... ba le dam ba nu le dam....!!!!

Gheorghe Brasoveanu
2006-06-28 00:24:35

UN ARTICOL DE INALT BUN SIMT,

care poate si ar trebui sa fie o piatra de temelie pentru un nou inceput: renuntarea la mazochism, recunoasterea valorilor nationale reale,
(re)nasterea mandriei individuale, reinstaurarea istoriei pe adevaratul ei piedestal.

Pentru inceput as sugera ziarului dvs. sa discute o emisiune difuzata de FOX News duminica 23 iunie crt. prezentata de Oliver North, emisiune intitulata "In the Jaws of Hell: Eastern Europe During World War Two". Emisiunea a fost deosebit de interesanta, o adevarata revelatie a ceeace inseamna adevarata istorie a Romaniei si cum au fost perceputi romanii de catre americani. Succes. Nu o sa va para rau.

Katty
2006-06-28 00:51:01

Re: Democratia de suprafatza a italienilor

motanul incaltat
2006-06-28 02:41:55

Re: Democratia de suprafatza a italienilor

Sobru
2006-06-28 02:53:24

Re: Democratia de suprafatza a italienilor

Paralela nu e corecta, pentru ca pe regele Italiei l-au dat jos italienii, pe cand pe al nostru l-au dat jos rusii impreuna cu prietenii ministrului Ungureanu. Cand sistemul actual il considera pe cel dinainte ilegitim, se recunoaste validitatea a ceea ce a fost inainte de perioada incrimitata. Este o discontinuitate care se cere rezolvata. Asa se pot face retrocedari, recunoasteri, reabilitari etc in baza valorilor stabilite in noul context.
Si nu a fost tradarea Occidentului ci a anglo-americanilor.

Raquel
2006-06-28 07:56:12

"O comparatie flatanta pentru noi" ?! Ba eu zis ca-i taman pe dos !

Italienii au avut un motiv foarte temenic sa mazileasca familia regala pentru mai mult de jumatate de secol, despre care autorul articolului nu piscuie nici macar un cuvintel - colaborarea perfecta a acesteia cu regimul fascist. Italienii au mai multa demnitate si spirit justitiar decat noi, mai multa determinare si hotarare in decizii, asa ca fosta familie regala nu-si va recapata nici macar un grajd sau un metru patrat de pamant din fostele proprietati. Pe cand noi, suntem capabili sa le dam si ce nu au avut vreodata...Dam pamantul si padurile en gros, cu sutele de mii de hectare. Voi nu vedeti ca incetul cu incetul si-au cerut inapoi tot ce au detinut si toate promisiunile altruiste, dezinteresate(ah, tarisoara noastra, ce dor ne-a fost de tine !) au ramas doar simple vorbe in vant ?

Gheorghe Brasoveanu
2006-06-28 08:53:18

TOTI DE MAI SUS AU DREPTATE. AMERICANII RECUNOSC

INCERCATI , DVS. DE LA ZIARUL ZIUA, SA REPRODUCETI REPORTAJUL LUI OLIVER NORTH. INTERVIEW-UL LUAT REGELUI MIHAI I ESTE EDIFICATOR. NU TIN NEAPARAT SA-MI PUBLICATI ACEST MESAJ. FACETI PUBLIC INSA REPORTAJUL COL. OLIVER NORTH. E FOARTE IMPORTANT PENTRU ROMANIA. AM INCREDERE CA O VETI FACE.

bibicul
2006-06-28 09:40:55

Asa DA asa NU!

Pai din cele relatate in articol reiese diferenta dintre un monarh sau altul. In primul caz el s-a supus vointei populare cu demnitate a plecat.
La noi a abandonat nava ca sa zic asa intr-un mod las. Daca era intr-adevar conducator si lider nu abdica , comunistii erau fortati sa-l asasineze. Acest lucru intra in istorie si sunt convins ca acum dupa 50 de ani de comunism am fi fost probabil monarhie sau in orice caz institutia monarhica ar fi avut mult mai multi aderenti si simpatizanti. Cand devi rege pe langa teatrul curtii si al privilegiilor de altfel dobandite fara nici un merit (vot acesta fiind motivul pt care sunt republican)ci pe cale sangvina iti asumi in egala masura s responsabilitati pe masura rangului pana la pretul vietii inclusiv, nu numai soldatii care te slujesc spun asta in juramantul cataniei ci si conducatorul trebuie sa fie un exemplu mai ales ca si comandant suprem al armatei. Asa ca Mihai a preferat fuga in loc sa stea sa infrunte ciuma rosie chiar cu pretul vietii.
Altfel se consemna in istoria asta si nu s emai bateau comunistii cu pumnul in piept ca a fugit regele. Eh asta e diferenta...si motivul pt care monarhia nu are sustinere in Romania. Nu zic oricum nu cred ca ar fi avut dar macar avea simpatizanti.
Mi se pare de un primitivism feroce sa ai un conducator doar pt ca l-a nascut masa din nu stiu ce sange albastru. Sange rosu avem toti si in pamant ajungem toti. Macar daca alegem prost o facem cu mana noastra dar daca nimerim un mostenitor prost traim cu el 50 de ani nu 4 .
Si asa opinia publica din monarhiile europene caraie tot mai mult la risipa si la institutia monarhiei. In Danemarca de ex sunt oripilati de indemnizatii pe care le ia fiecare membru al curtii pe DEGEABA doar ca s-au nascut in acea familie si oamenii isi pun problema de ce platesc acesti oameni.

ionion
2006-06-28 09:46:19

Si asta pentruca noi nu mancam asa demulte macaroane ca italienii !


Noi mancam ponderat cu "tacamuri" !

alias
2006-06-28 10:19:16

Re: UN ARTICOL DE INALT BUN SIMT,

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-06-28 10:30:51

Nea Ceachir.. iar ai uitatara ca Italia si Roma au amintiri de democratie de peste 2000 de ani...

..si ca a fi "comunist" in Italia - are o alta semnificatie decat cea americana - sovietica sau romaneasca - fiecare cu un gust diferit si o alta nuanta de "rosu"
Comunismul Italian are valente DE O ALTA NATURA - o mixtura de credinta religioasa intr-o lume de egalitate - fara bogati si saraci - si fara imparati si sclavi...

Steagul rosu si Lenin sant un element NE-esential... mai mult de aliniere la o miscare oarecare internationala - cu un continut cvasi-asemanator... Cand eram pionier.. in tabara la Paltinis - am invatat un cantec pe care-l mai fredonez si astazi cand sant nervos

Avanti o popolo, alla riscossa,
Bandiera rossa, bandiera rossa
Avanti o popolo, alla riscossa,
Bandiera rossa trionfera

Bandiera rossa la trionfera, bandiera rossa la trionfera,
Bandiera rossa la trionfera
Evviva il comunismo e la liberta.

Degli sfruttati l’immensa schiera
La pura innalzi, rossa bandiera.
O proletari, alla riscossa
Bandiera rossa trionfera.

Bandiera rossa la trionfera (ter)
Il frutto del lavoro a chi lavora andra.

Dai campi al mare, alla miniera,
All’officina, chi soffre e spera,
Sia pronto, e l’ora della riscossa.
Bandiera rossa trionfera.

Bandiera rossa la trionfera (ter)
Soltanto il comunismo e vera liberta.

Non piu nemici, non piu frontiere :
Sono i confini rosse bandiere.
O comunisti, alla riscossa,
Bandiera rossa trionfera.

Bandiera rossa la trionfera (ter)
Evviva Lenin, la pace e la liberta.

Comunismul Italian si Monarhia Italiana sant fenomene INTERESANTE...

Monarhia Italiana - NU A FOST CALITATIV NICI PE JUMATATE cat cea originata din ramura Hohenzollern-ilor.. Un alt personaj admirat si injurat - este "Il Duce".. Dar asta-i ALTA POVESTE...

Referitor la Mihai - sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga (ca nu traieste in locul meu) si sa-l vedem inca cel putin 10 ani plimbandu-se prin Europa in chip de Ambasador Itinerant al Romaniei - FACE BINE LA "IMAGINE"... si avem nevoie de prieteni... Tembelul de Videanu strica "aerul"...

Aelectrostivuitoritei
2006-06-28 10:36:23

Re: Democratia de suprafatza a italienilor

Aelectrostivuitoritei
2006-06-28 10:41:10

Re: Nea Ceachir.. iar ai uitatara ca Italia si Roma au amintiri de democratie de peste 2000 de ani...

Aelectrostivuitoritei
2006-06-28 10:42:35

Re: Asa DA asa NU!

George-Felix
2006-06-28 10:51:20

Re: Asa DA asa NU!

George-Felix
2006-06-28 10:53:46

Re: Nea Ceachir.. iar ai uitatara ca Italia si Roma au amintiri de democratie de peste 2000 de ani...

George-Felix
2006-06-28 10:55:12

Re: Nea Ceachir.. iar ai uitatara ca Italia si Roma au amintiri de democratie de peste 2000 de ani...

Impartial
2006-06-28 12:15:47

Re: Democratia de suprafatza a italienilor

plongeur.alpin
2006-06-28 12:36:43

Acelasi

Pentru a aprofunda inca un pic situatia descrisa sa impingem inca psihanaliza. Nu regele a fost amenintat cu moartea, a fost amenintat cu impuscarea studentilor ce manifestau pro monarhie in cazul in care nu pleaca. Parsavenie subtila caracteristica "eliberatorilor" Iar in privinta "daca am avea 100 de Ungureanu", am scapa de unul numai iar sustinatorii s-ar multiplica de la 18 la 1800, cel putin.

March
2006-06-28 12:43:10

Re: "O comparatie flatanta pentru noi" ?! Ba eu zis ca-i taman pe dos ! DECI TRAIASCA PROPRIETATEA DE STAT !

bazileus
2006-06-28 12:50:01

Re: Nea Ceachir.. iar ai uitatara ca Italia si Roma au amintiri de democratie de peste 2000 de ani...

bazileus
2006-06-28 12:59:22

Re: Asa DA asa NU!

bazileus
2006-06-28 13:18:41

Re: Democratia de suprafatza a italienilor

bibicul
2006-06-28 14:04:05

Re: Asa DA asa NU!

Eu nu am spus ca i-ar fi facut placere regelui sa ramana ca sa moara dar era datoria lui de monarh sa nu paraseasca postul chiar si cu pretrul vietii. Eu am impresia ca va faceti ca nu intelegeti ce am vrut sa spun si stiti bine la ce ma refer. UN capitan nu paraseste nava niciodata si cedeaza la santaj si la presiuni. Asta a facut Mihai.
Vrei exemple de demnitate uite pe Antonescu, Mihai Viteazul nu a vrut sa dea tara pe mana turcilor si pe mana altora "vecini de bine" i s-au oferit locuri caldute dar a refuzat si a luptat chiar cu pretul vietii, Capitanii de vas Ala de pe Titanic nu a sarit primul in barca a stat la post scufundandu-se cu nava si exemplele pot continua numai sa vrei sa le vezi.

Mihaita a luat trenul si a lecat in tihna in Elvetia oare din ce bani a trait?
Ah daca fugea fortat de imprejurari dar nu abdica era altceva , dar el a abdicat. INtre 45 si 47 nu l-a oprit nimeni sa nu colaboreze cu comunstii putea sa plece din tara ca prigonit politic si sa declare ca lupta de acolo asa cum a fcaut-o guvernul Roman cand s-a mutat de la Bucuresti la Iasi in primul razboi mondial.

mirapo
2006-06-28 14:37:33

Daca...

Katty
2006-06-28 14:43:52

Re: Asa DA asa NU!

Katty
2006-06-28 14:48:36

Re: Asa DA asa NU!

Katty
2006-06-28 14:59:44

Re: Democratia de suprafatza a italienilor

George-Felix
2006-06-28 15:00:25

Re: Asa DA asa NU!

bibicul
2006-06-28 15:32:13

Re: Asa DA asa NU!

Daca vrei continua FELIX. Si poate il iei si pe Dominioc de mana sa scrie o opinie nu hi hi..
Eu raman la parerea ca in acel moment domnul Mihai I de Hohen..
a fost un las si nu s-a ridicat la rangul sau de rege si conducator. Cum spunea cineva mai sus avea pistolul la tampla semna abdicarea sau era impuscat , el a avut de ales si a semnat. Pe undeva este de inteles era tanar, usor de manipulat de fapt asa a si acceptat arestarea lui Antonescu si mai ales modul abject in care s-a produs, sub pretextul unei audiente caci nu a avut destule cohones sa infrunte cu argumente personalitatea puternica a maresalului iar mascarada aia de proces in care s-a hotarat asasinarea lui Antonescu a avut loc sub privirile lui Mihai crae inca nu abdicase si putea sa-l gratieze, asa ca faza cu abdicarea ar fi a doua lasitate. Singura scuza daca se poate spune asa era varsta frageda si lipsa de experienta . De asta e mai buna republica pt ca la vot nu va castiga niciodata un pusti de 18 ani cu mustacioara de pubertin pt ca poporul asta oricat de penibil ar fi nu lasa tara pe mana unui pusti, pe cand cu sangele asta albastru .....la 18 ani te trezesti sef peste destinele a 20 mil de oameni

Mda era pilot de incercare spune cineva.. si a trait din asta toata viata. Ce avioane a incercat nu stiu, ca bariera sunetului a fost trecuta de un pilot de incercare american sau poate incerca de pe atunci Boeing-ul 747 Jumbo, facea loopinguri deasupra lacului Leman. Draga a castiga ca pilot cateva mii pe luna de franci elvetieni e una asa ca hobby si de a tine o resedinta "Casa regala" adica o ditamai vila cu impozitele si costurile aferente intretinerii este altceva, nu zic ca era castel dar... asa ca naivii se pot consola cu munca prestata de Mihaita de pilot. In rest ii doresc si eu multa sanatate si sa aibe grija cum cheltuieste cele 30 mil de euro primite ca "despagubire" ca o a doua repatriere e cam trasa de par.
Vreti monarhie plecati in Anglia....

Sobru
2006-06-28 15:35:13

Aelectrostivuitoritei

Ce-ai ma nene de-l iubesti atat pe Ungureanu asta? Ti-e ruda, coleg, care-i explicatia?

PANTAGRUEL
2006-06-28 15:58:56

Catre paros, comunismul nu e nici italian nici spaniol

ci acelasi = o utopie criminala.

mirco
2006-06-28 17:28:23

Re: Asa DA asa NU!


In Italia ex -regele a fost un sustinator fervent si activ al fascismului ,al lui Mussolini et.comp.Italienii au suferit imens, iar holocustul a dus la anihilarea unor intregi comunitati.
Mihai I nu s-a facut vinovat de toate atrocitatile intamplate in peninsula.
Pe de alta parte noi romanii suntem mai permisivi, mai ingaduitori...mai delasatori, memoria noastra colectiva se sterge mai facil, asa incat institutia monarhica a dobandit o aureola de martirat,de mit...
La noi tutul a avut si are "picioare de lut", atat monarhia cat si formele republicane.
Ne trebuie o "revelatie" oameni buni , ca sa stim "noi cu cu cine votam"-parafrazandu-l pe nea Iancu...
La noi totul e supus compromisului si compromiterii!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Explozie pe piata farmaceutica romaneasca (804 afisari)
 Ana Pauker pe peretele lui Ungureanu (762 afisari)
 Dispozitie de restituire de imobil "semnata ca primarul" (662 afisari)
 Reteaua George Soros in Romania (605 afisari)
 Consilierii PNL au trantit proiectele lui Videanu (482 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01533 sec.