Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-06-03

Comentarii: 20, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

motanul incaltat
2006-06-02 23:18:44

Tot in talpa se bat cuiele...


"Se pare ca anihilarea celor care intra pe retelele de "file sharing" a devenit o prioritate. Desi buba este in alta parte. La studiourile care produc ilegal muzica, filme si la cei care le vand pe strada. Aici ar trebui sa loveasca autoritatile".


Pai da, dar nu lovesc acolo ! Ca nu e politically corect, n'asha ?
Vedeti, in ala care maninca oua da galbenarea, iar nu in gaina care le face ! In aia da rar ceva, dar si cind da cite-o aviara....
Motanul

Olga Khan
2006-06-02 23:24:13

1/4 de milion de celule . . . . .

Intrebarea este, unde la cazati ??? ati construit deja inchisori pentru aceste persoane ??? sau o sa faceti ca Sheriff Arpaio din Phoenix !!!

El a scos din inventar corturile ramase din Razboiul Korean si le-a intins in desert si mereu mai adauga dupa necesitate ca-i loc destul !!!

Sau o sa fie doar arest la domiciliu, sa va vina mai ieftin.

ingineru
2006-06-03 00:31:00

Conceptul de "proprietate intelectuala", asa cum este el gandit in prezent, e cat se poate de mort !

Si asta din simplul motiv ca e imposibil de aplicat in practica.
Presupunand ca in momentul asta o tara dezvoltata ar trece la o implementare "draconica" a legislatiei in domeniu, cel putin un sfert din populatie ar intra direct in puscarii.

Niste baieti (vorba lui Badea) si-au facut niste calcule cum ca se vor imbogati doar din licentierea proprietatii intelectuale. Si-au cam gresit socoteala, iar acum dau din colt in colt.

In plus, atunci cand fortezi o populatie sa ignore niste legi care sunt aberate, ajungi pana la urma ca acea populatie sa ignore TOATE legile, inclusiv cele bune si necesare unei vieti civilizate. Asta-i riscul principal al trivializarii (unii ar spune chiar abuzarii) notiunii de lege.

Mos Grigore
2006-06-03 04:12:42

Ia spune Mai Motane, stii cit din software-ul folosit de FIRME acolo e legal? NICI 20%!

CHIRPIC17
2006-06-03 07:40:35

trebuie sa stii

eu am luat un cd cu 200000de lei si fiimiu la copiat si ia dat ser in retea de cartier cu ce a gresit

avarfreson
2006-06-03 09:36:40

lew
2006-06-03 13:17:00

pirateria si U.E.

Daca in urma cu o luna vedeam benefica intrarea in U.E. in acest moment am devenit opozant ;la fel toata familia mea.Voi vorbi cu toti baietii pe hub sa vedem cum putem protesta impotriva intrarii in U.E.
In principiu vom pune un steag al comunitatii europene taiat cu negru la fereastra si vom arde in parc aceste steaguri.
De asemenea sa nu uite guvernul ca aderarea la U.E are multi indecisi ;cei care sunt sustinatori ,fie ei inteligenti sau inconstienti facand parte din categoria vizata de "Gramofon"
De asemenea faptul ca romanii ,bulgarii,chinezii,indienii si pakistanezii sunt tari in I.T. se datoreaza tot fenomenului "pirateriei software",
sau faptului ca acestia ruleaza programe fara licenta ,le "sparg",le
imbunatatesc sau scot versiuni complete si perfecte ale acelor programe.
Nu in ultimul rind, "golanul mic si golanul mare" de la coltul blocului intre 23.00 si 3.00 noaptea stau cuminti pe internet pt. ca bani de carciuma nu prea au. Poate cineva sa-si imagineze ce vor face acestia cand scopul cumpararii unui calculator mai performant dispare ,interesul pt. un servici devine nul si timpul liber nocturn va deveni "folositor" ?
Sa vedem cum va raspunde Politia Romana..
Voi stiti ce usor este sa stricati unele echilibre fragile din domeniul social sau politic , cand cele economice au fost stricate de toate guvernele postdecembriste?
Va imaginati cum ar fi ca P.S.D.sau P.R.M. sa se erijeze in salvatorul
fenomenului DC++ sau al Retelei de bloc?
Cate voturi ati pierde domnilor din Interne... adica din Partidul Democrat?
Daca nu prea sunteti tari la "mateoftica" puneti-va copilul de 9-15 ani
sa faca o proiectie statistica in C ++ sau Pascal dupa care stergeti
programul cu DELETE ( e piratat),formatati-i memoria ( noi ne referim la hard disk ,nu la copil) cu FORMAT , si mandriti-va cu bibeloul scump
la care tragea sotia "neconsolata " un Zuma sau Solitaire.

meditare
2006-06-03 14:53:45

Re: Ia spune Mai Motane, stii cit din software-ul folosit de FIRME acolo e legal? NICI 20%!

meditare
2006-06-03 14:58:35

Re: Conceptul de "proprietate intelectuala", asa cum este el gandit in prezent, e cat se poate de mort !

meditare
2006-06-03 14:59:49

Re: trebuie sa stii

psihozefir
2006-06-03 16:54:40

Dar de fapt cine e autor?

Legea dreptului de autor nu e compatibila concomitent cu capitalismul si accesul liber la cultura. Daca accesul la mancare ar fi asa de eficient cum este azi accesul la cultura, n-ar mai fi muritori de foame. Dar in loc sa vedem cum facem cu accesul la mancare, ne ocupam de accesul la cultura. Pana la urma vom ajunge prosti ca americanii. Cine produce intelectual ar trebui sa fie rasplatit intelectual. si cine produce material sa fie rasplatit material. Producatorii de creatie intelectuala ar trebui sa fie sponsorizati direct din buget, nu sa fie redusi la tacere prin mecanisme de piata. Doar numele celui ce a facut ceva ar trebui pastrat cu sfintenie pe langa opera lui ca sa se stie cine este. Sa se poata spune despre el "Uite un Om!"

Mos Grigore
2006-06-03 17:42:30

Meditare! Avem firme care platesc turnatorii care dau in GIT companiile ce folosesc software

meditare
2006-06-03 20:21:37

Re: Meditare! Avem firme care platesc turnatorii care dau in GIT companiile ce folosesc software

morkov
2006-06-03 20:56:54

Balanta fina intre drepturile de autor si incurajarea utilizarii

Din fericire sunt un impatimit al open source iar Windows (desi am mai multe licente decat am nevoie: de la facultate, de pe MSDNAA) ruleaza frumushel si cuminte in masina virtuala.

OK. Inteleg pe deplin ingrijorarea firmelor producatoare de soft din cauza pirateriei. Este normal ca atunci cand folosesti un program in interes comercial sa il achizitionezi. Dar am spus: "interes comercial".

Cu alte cuvinte, din contra, pirateria soft ar trebui "incurajata" de catre firme. Si asta pentru ca baietii de cartier care se apuca sa faca un site beton, dupa ce il vor face pe al 4-lea (pentru amicul prietenei), cand se vor angaja ca webdesigneri undeva ce programe vor folosi ? Sa fie ele Bluefish, Quanta si LaTEX ? Fireste ca nu: vor fi Dreamweaver, Flash si Photoshop. Si atunci cand se vor angaja undeva, firmele vor cumpara respectivele programe.

Asadar, dpdv obiectiv, utilizarea in scopuri non-comerciale a programelor piratate poate avea de fapt consecinte benefice.

Arogantu'
2006-06-03 21:38:38

Re: Balanta fina intre drepturile de autor si incurajarea utilizarii

Morkovache - ai perfecta dreptate !
De altfel - foarte multe produse au mentiunea speciala "not for use in commercial, business purpose" si nu pomenesc nimic de utilizare la domiciliu - pentru instruire sau alte scopuri decit cele mentionate.

La 2006-06-03 20:56:54, morkov a scris:

> Din fericire sunt un impatimit al open source iar Windows (desi am mai
> multe licente decat am nevoie: de la facultate, de pe MSDNAA) ruleaza
> frumushel si cuminte in masina virtuala.
>
> OK. Inteleg pe deplin ingrijorarea firmelor producatoare de soft din
> cauza pirateriei. Este normal ca atunci cand folosesti un program in
> interes comercial sa il achizitionezi. Dar am spus: "interes
> comercial".
>
> Cu alte cuvinte, din contra, pirateria soft ar trebui
> "incurajata" de catre firme. Si asta pentru ca baietii de
> cartier care se apuca sa faca un site beton, dupa ce il vor face pe
> al 4-lea (pentru amicul prietenei), cand se vor angaja ca
> webdesigneri undeva ce programe vor folosi ? Sa fie ele Bluefish,
> Quanta si LaTEX ? Fireste ca nu: vor fi Dreamweaver, Flash si
> Photoshop. Si atunci cand se vor angaja undeva, firmele vor cumpara
> respectivele programe.
>
> Asadar, dpdv obiectiv, utilizarea in scopuri non-comerciale a
> programelor piratate poate avea de fapt consecinte benefice.
>

morkov
2006-06-03 23:54:31

Retelele peer 2 peer

Am avut acum 2 saptamani o sedinta a catedrei de Retelistica unde un coleg de-al meu, slovac, a prezentat cativa dintre algoritmii de cautare in astfel de retele. Nu am dat multa importanta prezentarii pt ca nu este domeniul meu si pt ca aveam ceva urgent de terminat. Ce vreau sa spun este ca aceste retele nu se afla "pe moarte" cum vor cu atata tevatura sa sustina UE sau Politia Romana. Din contra domnilor, aceste retele sunt viitorul. De ce ?

Cat spatiu de stocare aveti pe HDD ? Eu am 120 GB pe un laptop si un 80 GB pe server. Pentru multi dintre noi aceste spatii sunt derizorii ca dimensiuni, si asta nu pentru ca am avea Codul lui Da Vinci si Titanic pe discuri. Stiati ca TESCO - reteaua de magazine universale - din Cehia are trafic de date zilnic de 4 TB ? (1 TB = 1024 GB = 1024 * 1024 MB). Cine isi permite sa aiba discuri de asemenea dimensiuni pentru stocarea activitatii de o singura zi ? Nimeni.

"Fermele de stocare" (Storage farms) sunt sisteme complexe de discuri legate in retea si care au capacitati enorme de stocare. Avantaje ? Multe: toleranta la defecte (redondanta), distributie spatiala (care asigura supravietuirea sistemului chiar in cazul unui sabotaj), preturi mult mai mici decat daca s-ar achizitiona sisteme multidisc. Dezavantaje ? Desigur: cei mai bini algoritmi de cautare au complexitate poli-logaritmica nu lineara. Pe deasupra exista timp pentru aducerea datelor pe locatia dorita.

Asadar, una din retelele pe care lucrez e compusa din 16 statii, fiecare cu capacitate de stocare de 2 TB. Internetul face ca aceste statii sa se vada ca o singura entitate de stocare de 32 TB. Cum ? Prin retea peer 2 peer. Aceste retele sunt viitorul de stocare al documentelor firmei dvs, bancii dvs, si chiar dvs ca persoane. Veti avea acces la ele oriunde, oricand, doar conectat la net sa fiti. Desigur ca retelele vor fi securizate.

Va spun ca banci de renume din Romania utilizeaza astfel de medii de stocare la distanta, dar despre asta no comments.

ysl
2006-06-04 00:04:00

romania, tara de nebuni

nu mai am nici o indoiala ca in aceasta tara totul e cu dosu'n sus.
politia nu are altceva mai bun de facut decat sa stea sa supravegheze retelele de internet? ? ?
coruptia e rezolvata, nu?

tzara de bolnavi mintali

Mos Grigore
2006-06-04 00:21:06

Apropos, stiai ca IL este prima in lume in multiplicarea ilegala a softwareului

geek-a-contra
2006-06-04 06:19:43

Re: Apropos, - ii zice "to crack"...

... romanii ii spun pur si simplu a cracui....

toata tevatura este o aiureala. nu cred sa existe multi utilizatori de software utile care sa nu fi plecat cu o copie acasa si sa nu o fi folosit in paralel cu instalarea legala. cel mai dificil de trisat sint alea care cer activare on line. cele care solicita numai cd-key sau un activation code sint flori la ureche....

ce este amuzant ca si aici, la companii, se aplica sistemul don't ask, don't tell...

sint site-uri pe net, in general rusesti si chinezesti, de unde poti cumpara download sau pe cd cele mai spaimoase softuri, de 5-10.000 de parai licenta, la numai 20-40....

i
La 2006-06-04 00:21:06, Mos Grigore a scris:

> si "desfacerea" copyright-ului (sorry nu stiu exact
> echivalentul in RO). Ce-i drept chinezii vin tare din urma!
>
>
>
> La 2006-06-04 00:04:00, ysl a scris:
>
> > nu mai am nici o indoiala ca in aceasta tara totul e cu dosu'n sus.
> > politia nu are altceva mai bun de facut decat sa stea sa supravegheze
> > retelele de internet? ? ?
> > coruptia e rezolvata, nu?
> >
> > tzara de bolnavi mintali
> >
>
>

victor81
2006-06-04 15:52:07

In sfarsit campioni!

Coreea de Nord are peste 240.000 de detinuti politici , iar Romania cu "viitorii " 250.000 de "amenintati cu puscaria va depasii Coreea de Nord. TRAIASCA ROMANIA "CAMPIOANA IN DETENTII POLITICE!
Visul lui Vasile Paun ,"civilul" din DGIA , INCEPE SA SE INPLINEASCA, Romania o tara de prizonieri, iar Armata Romana, o armata cu pustile indreptate catre Romania, mai ceva ca "granicerii din timpul lui Ceausescu"!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00700 sec.