Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-03

Comentarii: 268, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Vasile Teodorovici
2006-06-02 22:55:04

Spre binele poporului

Cenzura, spre binele imaginii poporului, pe care o sugereaza autorul nu a avut curajul sa o propuna nici Marele fost Prim-Ministru, domnul Adrian Nastase.
Exemplele oferite in articol cu mari sfortari ar putea fi considerate "vulgaritati".
Editia internet, desi nu este perfecta (de exp., ofera ca legaturi catre alte articole ale unui autor, numai ca cele din urma cu un an), este interesanta in general.

untip
2006-06-02 23:01:43

Cine scrie pe forum-uri

D-le Serban Oprescu, este o aberatie ceea ce scrieti dvs. in articol (si daca se intampla in realitate este o abjectie) ca "in ultimul timp, forumurile pe Internet sunt analizate de specialisti pentru a evalua gradul de inteligenta (atentie!) al unei populatii... "
Haideti sa fim seriosi, apartenentii carei categorii sociale scriu de obicei pe forum-uri ? a scris vreodata vreun intelectual pe un astfel de forum ? sau ele atrag numai anumite grupari sau medii sociale dupa care ar fi o aberatie sa se judece nivelul de inteligenta al unui popor intreg .... ?

Golanul
2006-06-02 23:22:10

Re: Spre binele poporului - retineti <<prostia majora>>

Zen
2006-06-02 23:39:31

Re: Cine scrie pe forum-uri

La 2006-06-02 23:01:43, untip a scris:


"Haideti sa fim seriosi, apartenentii carei categorii sociale scriu de
obicei pe forum-uri ? "

Dar dupa parerea dumitale, care ar fi acele "categorii sociale" ?
"a scris vreodata vreun intelectual pe un astfel de forum ?


Cred ca majoritatea sant intelectuali, stimate domn. Ca daca n-ai scoala cum vrei sa stii sa scrii, sau cum sa stii sa folosesti computerul?


"sau ele atrag numai anumite grupari sau medii sociale dupa
care ar fi o aberatie sa se judece nivelul de inteligenta al unui
popor intreg .... ?"


Inca o data, care sant domnul meu acele "categorii" sau "grupari"? Se numesc ele, cumva: "grupari de participare la forumuri"?. Iti trebuie si membership?
Si explica-ne si noua cum numai "anumite categorii" sant atrase de aceste forumuri. E cumva similar cu: afi atras de viata la tara, sau de peisajul marin, sau de inaltimile muntilor?

A fi atras numai de poezie si a ignora proza, este un nonsens. Cam asta vrei dumneata sa ne spui. Cu alte cuvinte, putem citi ceva pe internet, dar daca indraznim, cumva, sa scriem pe un forum, gata, facem parte dintr-o categorie...ma rog ,asta ramane sa ne explici dumneata.

Iosub Constantin
2006-06-02 23:43:34

forumuri!!!!!!

Chiar nu-i inteleg pe cei care ar trebui sa cenzureze aceste discutii!de exemplu pe forumul evz-ului exista unul (mezinu),care este postat in fiecare zi si scoate numai aberatii din el.Asta ca sa nu zic perversitati si alte nimicnicii! Slava Domnului ca asta nu se intampla si la Ziua! si stiti ce e mai trist? prostia !!!!! de un an traiesc in canada. pe aici toata,dar absolut toata lumea e politicoasa. nu te cunoaste soferul de autobuz sau vanzatoarea,dar te intreaba:ce mai faci?cum o duci azi?si daca ii raspunzi in doi peri ii vezi cum se schimba la fata!un simplu multumesc,bine e de ajuns. cuvintele PLEASE si THANK YOU fac parte din viata de ora cu ora ca sa nu zic de zi cu zi! E OARE CHIAR ATAT DE GREU SA FII POLITICOS SI CIVILIZAT?se pare ca da in romania! cateodata mi-e dor de tara,da, numai cateodata si in general ma bucur ca america e despartita de europa de catre oc. atlantic! oricum va doresc mult noroc si sa auzim numai de bine!

Giuseppe Cocos
2006-06-02 23:45:08

CENZURAREA TRIVIALITATZILOR

TO CENZURA ESTE !

SI CINE MA ROG VA FI CEL CARE VA HOTARII CE ESTE TRIVIALITATE SI CE NU ? Dvs. D-le Orascu ?

Mos Grigore
2006-06-02 23:49:52

Alooooooo Domnuuuuuu................................

Poate nu stii, dar ce citisi matale a fost deja CENZURAT de EXPERTII ZIUA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ingineru
2006-06-02 23:51:21

Daca-i judeca pe romani de "inteligenta" dupa ce scriu pe forum, e jale !... :-))

Asta de la Ziua pare de-a dreptul intelectual (cu toata cenzura de idei pe care o practica). Sa vezi "marfa" pe la Ev. Zilei, ori Gandul... :-)))

Sobru
2006-06-02 23:53:56

domnul Orascu...

Se pare ca nici dvs. n-ati inteles ce-i internetul asta. Daca va refereati la forumul Ziua, avea un sens, sau la forumurile marilor cotidiane sub forma unei pareri. Dar ca sa propui "curatarea" Internetului de ceea ce s-ar numi "ineptii", "vulgaritati" etc. este curata eroare, ca sa nu-i zic altfel. Cred ca varsta va face sa nu intelegeti ce-i cu internetul, asa cum a existat o vreme cand pentru unii oameni, ceea ce se spunea la televizor reprezenta adevarul absolut. Luati lucrurile prea in serios. Daca scrii ceva pe internet, asta nu te face "voce autorizata" asa cum a intra pe fir intr-o emisiune tv nu te transforma in vedeta.
Asta ca sa nu mai zic de cate ineptii se spun de catre cei care chiar se afla in postura de "voci autorizate" sau "formatori de opinie".

Ciufulici
2006-06-03 00:02:19

hodoronc-tronc S.O.

da aceste cazuri de hodoroncuri-troncuri sunt amuzatoare

GGane
2006-06-03 00:08:55

Vulgaritatea este un fenomen aparut dupa ce comunistii au pus stapanire pe tzara

Nu se poate cere cuiva care a trait intr-un mediu golanesc si vulgar sa aibe un limbaj ales. Cine si-a petrecut copilaria si tineretea pe maidane si-a insusit acest limbaj, chiar daca ulterior a invatat. In multiplele forumuri aparute in ultima vreme pe internet, cele aparute prin intermediul yahoo, mesegrer sau altii, dovedetc ca acest fenomen de a discuta vulgar si golaneste este foarte raspandit nu numai in Romania dar mal ales printre romanii de pretutindeni, mai ales a celor care au plecat dupa 89. Dar, nu numai atata, ion afara de vulgaritate si golanie acestia au si tendinta de a jigni atunci cand un comentator nu este de parerea lui sau il contrazice. In multe grupuri de discutii s-au si luat anumite masuri banand pe cei ce intrebuinteata limbaje necorespunzatoare, ceeace ijnsa nu se petrece si in cazul comentariilor articolelor din ziare pe internet, cand numai rasismul si antisemitismul nu este permis.

raul_ro
2006-06-03 00:11:48

Re: CENZURAREA TRIVIALITATZILOR

Cred ca daca citim articolul mai bine, propunerea este de a cenzura internet-ul , nu forumurile. Asta e consistent cu panica in care sunt toate publicatziile care isi pierd monopolul pe informatzie si comentariu, si puterea de a modela opinia publica.

internautul
2006-06-03 00:14:24

He, he! Tere-mi ese teama ca dl Orescu

a scris acest articol cu gandul (ascuns) la cei 18 intelectuali.

Giuseppe Cocos
2006-06-03 00:42:26

UNTIP AI RAMAS LA LIMBA DE LEMNCEAUSESCU AR FI MINDRU DE TINE, MAI TOVARASE, MAI !

La 2006-06-02 23:01:43, untip a scris:

> D-le Serban Oprescu, este o aberatie ceea ce scrieti dvs. in articol
> (si daca se intampla in realitate este o abjectie) ca "in
> ultimul timp, forumurile pe Internet sunt analizate de specialisti
> pentru a evalua gradul de inteligenta (atentie!) al unei populatii...
> "
> Haideti sa fim seriosi, apartenentii carei categorii sociale scriu de
> obicei pe forum-uri ? a scris vreodata vreun intelectual pe un astfel
> de forum ? sau ele atrag numai anumite grupari sau medii sociale dupa
> care ar fi o aberatie sa se judece nivelul de inteligenta al unui
> popor intreg .... ?
>

ingineru
2006-06-03 00:49:22

Re: Vulgaritatea este un fenomen aparut dupa ce comunistii au pus stapanire pe tzara... Serios nene ?

Ciufulici
2006-06-03 01:02:00

Re: Alooooooo Domnuuuuuu Mos Grigore eu speram cati faci autocritica

La 2006-06-02 23:49:52, Mos Grigore a scris:

> Poate nu stii, dar ce citisi matale a fost deja CENZURAT de EXPERTII
> ZIUA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
Omu a sugerat cu degetul chiar pe buba ca adica ce si cum hai ca cam macane ce scri in general e foarte antipoliticos

griar
2006-06-03 01:16:53

Da, e locul unde vulagritatea si intoleranta isi dau rande-vous, dar e bine ca exista

"ternetu' ista... Da, e plin de vulgartitate, incoerenta, intolernata (astea merg in set, 3 in 1), dar e bine ca exista aceasta forma de exteriorizare a deficitului de cultura, dar si a dorintei de a se cultiva, de a afla, de a comunica si a se regasi... Este folclorul epocii moderne (desi e produs, poate nu de intelectuali, de persoane cu ceva mai multa scoala). Eu personal am gasit pe un forum o persoana-antipod, e cineva care manfesta toleranta pentru ceea ce eu nu as tolera in nici un caz, si invers, este intolerant cu tot ce eu consider ca fiind tolerabil sau chiar apreciabil... Daca perseverez, voi gasi, probabil, persoana cu care am cele mai multe... afinitati. Interesant, dupa parerea mea.

crux
2006-06-03 01:31:42

da, mai Sobrule,

stima datorata domnului Orascu (un excelent comentator si sobru, exact pa gustul meu) nu ma-npiedica sa -i transmit sa nu citeasca daca-i ofuscat de noianul de trivialitate de pa forumurile romanesti.

Sa le citeasca pe alea nemtesti daca-i cade mai bine. Zau asa..

Zen
2006-06-03 01:43:07

Re: Vulgaritatea este...GGane

Rollo
2006-06-03 02:05:29

Re: domnul Orascu...

Mai Sobrule daca esti cu ceva ani mai tanar crezi ca poti invoca acest argument logic saude bun simt?

Ce te face sa te crezi atat de istet si iti da dreptul sa arunci cu noroi asa la intamplare?

Daca vrei sa critici ceva fa referire directa la modul incare a scris sau la ce a scris nu la persoana.
Domnilor dupa ceea ce spune dl Sobru ar trebui sa pensionam toti oamenii invarsta pentru ca nu sunt la curent cu una sau alta..
Nu cred ca e bine sa ne tratam omanii care au ajuns l omaturitate care nou ne e inca departe si la capitolul intelepciune mai avem inca lipsuri serioase.

Rollo
2006-06-03 02:13:26

Re: Cine scrie pe forum-uri

Buna Zen,


Poate ca opinia la care ai raspuns nu e tocmai bine formulata si in forma de fata merita niste critici,dar trebuie sa remarc ca ai pus nsite puncte pe I,cenzura e un cuvant destulde sumbru si cam toti avel alergie, ar trebui sa existe o cenzura personala si retinere de la a drumul al cuvinte "cum iti vine la ... mana"

Totusi judecand dupa argo-ul folosit, modalitatea de exprimare, stilul de scris, ma tem ca trage rau injos pe cei care doresc coerenta in idei si ceva calitate indezbateri.La urma urmei scopul e de a vorbi sprea fi auzit si prinschimb de idei se schimba si oamenii, incet dar sigur.

Virgil Ciuca
2006-06-03 03:18:56

.."o limba stricata.". rog cenzura sa lase acest comentariu

aceasta-i trivialitatea Dumneavoastra Domnule Orascu si ar fi trebuit nu doar sa fiti cenzurat ci si judecat pentru discreditarea limbii Poporului Roman.

"La 25 mai, domnul Ungureanu a declarat la un mic dejun diplomatic la Bucuresti ca dincolo de Prut se vorbeste o varianta a limbii romane, "light Romanian" o numea dumnealui pe englezeste, in loc sa spuna pe sleau o "romaneasca stricata", ceea ce a aprins iarasi spiritele (ulterior, MAE a explicat, insa, sintagma, punand lucrurile la punct). Faptul in sine e greu de contestat, insa. De aici s-a trecut la "posibile acte de coruptie "

Domnule Orasecu,

Nu ma leg de "educatia Dumneavoastra antiromaneasca promovata uneori si incomentariile de la Europa Linbera si nu numai de Dumneavoastra caci ati avut coleg si pe Emil Hurezeanu , doar vreau sa fac o precizare logica:

-la Chisinau nu se vorbeste limba romana stricata cum pretindeti Dumneavoastra ci limba romana nemodernizata si cu multe cuvinete rusesti asa cum Dumneavoastra sau altii maio adaugati un OK sau nu mai stiu ce cuvant german sau evreiesc.

In Basarabia in Bucovina pe Valea Timocului, populatiile megloromane. aromane macedonoroamne vorbesc limba veche a poporului roma cu regionalismele lor dar nu vorbesc romana stricata ci o limba nemodernizata!

Exemplific : acum douazeci de ani cand am venit in America am intalnit un roman din Banatul Sarbesc care vorbea limba romana asa cum am auzit-o eu de la Bunicul meu ! Domnul din Banatul sarbesc imi spune aveti grije ca "lotrii astia " din americA...

DECI IN REGIUNILE IN CARE TRAIESC ROMANI DAR AU FOST IZOLATI DE TARA SE VORBESTE O VARIANTA SAU VARIANTE VECHI ALE LIMBII ROMANE SI NU LIMBA ROMANA STRICATA CUM PRETINDETI DUMNEAVOASTRA ..


CU UN SCURT COMENTARIUL LA ARTICOLUL DUMNEAVOASTRA EU MI-AM PERMIS SA CALIFIC GANDIRE /ANALIZA DUMNEAVOASTRA CA FIIND STRICATA SI NU Llimba romana INDIFERENT UNDE SE VORBESTE EA..

altfel sunt si eu impotriva unui vocabular vulgar, frivol..

Virgil Ciuca... rog mult cenzura sa lasati acet comentariu sadresat direct Domnului Orascu sa treaca

marin2
2006-06-03 03:38:39

Impresie buna

Domnule Serban unde in europa au romanii reputatie de creaturi inteligente?????
Undeeste pamantul ala virgin nu si-au pus romanii poalele in cap?
Care va sa zica ca romania are batalioane de superdotati dar baga la inaintare doar manelistii:) ca luptatori de sacrificiu.
Eu banuiesc ca acum este linistea dinaintea furtunii ,acum doar romanii de clasa media au net, sa te tii bine cand ajunge netul in valea Jiului si la stana de oi ,sa vezi atunci geniul mioritic racnind:)

Zen
2006-06-03 04:07:35

Re: Cine scrie pe forum-uri - Rollo

Sobru
2006-06-03 04:08:45

Re: domnul Orascu...rollo

N-am spus asta..
Eu am spus ca Orescu nu a inteles cu ce se mananca internetul si ca pentru a intelege trebuie sa priveasca fenomenul dintr-un alt unghi. Iar referirea la varsta era un sfat prin care ii sugeram sa incerce sa vada Internetul mai degraba prin ochiul pustanului care-si pierde vremea la Internet Cafe. Cine vrea sa evolueze si sa inteleaga, trebuie sa se schimbe odata cu vremurile.

tjmaxxi
2006-06-03 04:16:06

Oare de ce-mi vine in minte reclama aia cu" you have now reached the end of the Internet"?

Ahhhh...it's getting interestinger and interestinger, daca pot spune asa.
Cenzura! Esti pe cale sa ramii fara malai!

tjmaxxi
2006-06-03 04:29:13

Re: Cine scrie pe forum-uri/ Domnu' intelectual untip!Ce e aia "categorie sociala", domnule?

Si cam cine a facut categorisirea? Si, de ce?
Da' aberatia dupa definitzia cui o datzi?
Stitzi cumva cum se masoara "nivelul de inteligentza" Ce e inteligentza ?
Cred ca cel mai usor o sa va fie sa ne explicatzi ratiunea din spatele expresiei "popor intreg".
Incercatzi sa formulatzi raspunsurile numai si numai cu cuvintele dv.

Cu mii de multzumiri , urari numai de bine si sperantza ca unu' sa nu mai sufle! In front, adica, doar ce credeatzi?
La 2006-06-02 23:01:43, untip a scris:

>

FB
2006-06-03 05:14:07

N-aveti telefonul lui Bill Gates ?

Luati legatura ,cred ca va poate ajuta. Da'daca tot incepeti curatenia ,faceti-o pe de-aintregul mapamond.Sa stim o treaba.
Radem si glumim ,da tot mai bune sunt vremurile astea cand ne mai suparam intre noi ,decat atunci cand va ascultam pe ascuns la Europa Libera.

folclorist
2006-06-03 05:23:02

Re: Vulgaritatea este...GGane

Hiperborea
2006-06-03 05:44:24

Raison d-le Orascu

Mai urmaresc uneori forumurile de la LeMonde si Liberation. Diferenta fata de ce si cum se discuta pe forumurile ziarelor romanesti este enorma. Din fericire exista si forumuri romanesti, cum este Hanul Ancutei, unde calitatea este extraordinara.
Revenind la ziare, cred ca majoritatea celor care posteaza nimicuri au ramas la un nivel copilaresc de intelegere si toaca- toaca pe forum. In general ei nu au nimic de spus ci doar de injurat. Ex. exista unul la EvZ , MIhai Mezinu RRomica care in fiecare zi debiteaza intentionat niste ineptii de-ti vine sa-l strangi de gat . D-l Orascu are dreptate, cei care ar avea ceva de spus nu pot s-o gaca din cauza mocofanilor si mitocanilor fara autocontrol. Poate ca a venit timpul sa schimbam si sa evoluam chiar cu riscul de a fi injurati de noii veniti.

Subscriu si eu la ideea ca limba vorbita in Basarabia este doar o limba veche cu multe neologisme rusesti dar nu stricata. Cel mai elocvent exemplu este aici in QUebec unde se vorbeste, in general, o franceza neevoluata.

Cred ca ministrul de externe este doar tanar si inteligent dar nu este copt la minte, e inca la varsta teribiliselor adolescentine si dauneaza enorm Romaniei. Ar trebui schimbat pentru ca de amatori e plina Romania, mai avem nevoie si de oameni maturi.

Hiperborea
2006-06-03 05:48:43

Re: hodoronc-tronc S.O.

ionion
2006-06-03 06:51:49

Triviala domnule Orascu , este epoca pe care o traim si

noi oamenii ne-am adaptat limbajul de epoca.
Astazi cand trivialitatea este omniprezenta, cand lipsa de cultura
este inlocuita cu expresia "vai , ce indrazneata sau indraznetz este...!"
cand femeile insarcinate sunt impuscate "din greseala" pe strada,
cand experiente sunt astazi efectuate asupra OAMENILOR-cobai,
cand in magazine cumparam majoritatea alimentelor daunatoare
organismului, cand viata sexuala incepe la varsta de 8-10 ani,
cand drogurile sunt legalizate etc etc ca vorbim trivial este o
consecinta a celor mai sus enumerate.
Trivialitatea este astazi folosita pretutindeni pentruca nivelul inteligentei umane a scazut, a inceput procesul ireversibil de atrofiere, oamenii
gasesc cu greutate argumente si cu ushurinta vulgaritati. Vulgaritati pe care insasi societatea le creaza in mers ...

Giculica zbanghiul-turbat
2006-06-03 08:29:22

Trebuie pus friu dar nu exagerat ca pa forumul Ziua!

.Da bre!

motanul incaltat
2006-06-03 09:16:15

Re: Triviala domnule Orascu , este epoca pe care o traim si ionicaaaa ! Te sculasi ? Acu cre' ca dai navala... ndc

Katty
2006-06-03 09:18:17

Re: Spre binele poporului - retineti <<prostia majora>>

Katty
2006-06-03 09:28:54

Re: Raison d-le Orascu

Katty
2006-06-03 09:39:56

Re: N-aveti telefonul lui Bill Gates ?

Istrati Mihai
2006-06-03 09:44:36

vulgaritatea pe internet

Este o mare problema.Consider ca este un lucru extraordinar sa poti sa-ti spui parerea.Printr-o actiune comuna,toate ziarele ar trebui sa actioneze hotarat.Eu inteleg sa-mi spunparerea urmarind doua scopuri principale:sa ajut ziarul sa cunoasca opinia mea in speranta ca va fi retinuta si folosita cand va fi cazul,si pentru a oferi(si a primi)unele informatii pe care sa mi le insusesc.Nu este vorba de cenzura dar trebuie urgent sa se generalizeze verificarea mesajului inainte de a fi afisat.Deasemenea sa se gaseasca mijlocul trehnic de a nu se mai permite comentariile la comentarii.Unii profita si din lipsa de idei,de pregatire corespunzatoare stau la panda si se leaga de un cuvant si te injura.Mai grav este ca de asemenea tratament au parte autorii articolelor.Ma intereseaza parerea cititorilor dar nu pot sa pierd timpul parcurgand zeci si sute de mesaje idioate si vulgare.Deja am renuntat sa mai comentez articolele la doua ziare pe care nu vreau sa le numesc.Este suficient sa parcurgem comentariile la acest articol ca sa ne lamurim definitiv.

motanul incaltat
2006-06-03 09:56:55

Terminati cu vulgaritatzile !

Numai Tiganu vorbeste urit pa forumu' asta !
Atunci cind se-ntoarce de la fotbal si-l pne "nefasta" sa spele rufele....
Iar el zice ca se-ntoarce de la Paris...... ei, acolo, in apropierea aia de neamuri, ce sa mai zic ?!
io daca m-as duce de la Los Angeles la Las Vegas......e totuna cum v-ati duce voi de la Craiova..... la Viena !!
Si culmea e ca io ma si-ntorc, in aceeasi zi, cu masina, cu cu...Airbusu'...
Motanul

motanul incaltat
2006-06-03 10:07:13

Re: vulgaritatea pe internet

La 2006-06-03 09:44:36, Istrati Mihai a scris:

Deasemenea sa se gaseasca mijlocul trehnic de
a nu se mai permite comentariile la comentarii...


Pai si-atunci ce facem, vere ? Vorbim singuri ???
Motanul
PS. Dup-o asemenea gogoritza...io cre ka tre sa kandidezi cel piutzen pt Parlament ! Ca ai talent !

adrian bogobia
2006-06-03 10:10:27

Re: N-ai putea renuntza sac omntezi shi la "Ziua"?

Emy
2006-06-03 10:21:20

Re: Terminati cu vulgaritatzile !

simiondan
2006-06-03 10:21:33

forum

albul lapte coexista la un moment dat cu o gramada de gunoi de grajd.
trandafirii sunt plini de tepi. frumosul verde e plin de uscaturi.
exista postari care te fac sa te intrebi daca nu sunt ceva probleme de celulele nervoase exista POSTARI ABSOLUT SUPERBE! depinde ce vrei sa vezi depinde ce intelegi. forumurile in general si in concret forumul de la acest ziar tinde sa devina fenomen. antrenant, incitant , viu. nu-i loc de
de <trebuie sa punem frau> , < trebuie sa luam masuri> etc. citind articolul de mai sus al d-lui srs putem vedea etapele nasterii, cresterii si maturizarii presei. de autoexcludere ati auzit? cine si cum sa puna frau?
sunt absolut convins ca acest fenomen numit forum se va deparazita singur fara interventia nimanui. <important e trandafirul>!

adrian bogobia
2006-06-03 10:22:16

Orascu shi Europa Libera

Katty
2006-06-03 10:22:34

Re: vulgaritatea pe internet

Katty
2006-06-03 10:26:21

erata

motanul incaltat
2006-06-03 10:40:38

Re: erata...Nu exista "erata" ! daca ai spus ceva....ai spus !

La 2006-06-03 10:26:21, Katty a scris:

dar ce zisesi, ca nu mai tziu minte ???
Motanul

motanul incaltat
2006-06-03 10:48:52

Re: Orascu shi Europa Libera

Katty
2006-06-03 10:51:33

Re: erata...Nu exista "erata" ! daca ai spus ceva....ai spus !

gheorghe vlasceanu
2006-06-03 10:58:15

Nenea Orascule

Mata ai "direptate" dpdv al puritanismului lingvistico-inteligent si propun sa ramii in turnul de fildes al acelei curatenii emancipate, cosmopolite si fara de cusur.
Ce cred eu ca nu intelegi e chiar lumea asta unde vox populi n-o astupi nici cu pamintul iar comentariul d-tale e chiar acea refulare de care faci caz. Esti oripilat si faci lumea handicapata numai pentru ca educatia si cultura unora e care e. Acum cind internetul nu mai e un apanaj al celor "alesi" ci pur si simplu un mijloc de comunicare cu accesibilitate de masa, ma intreb de ce te miri de unele opinii care frizeaza eleganta gindirii d-tale.
Deci, las-o moarta, accepta libertatea de exprimare, nu incerca cenzura specific liberala (ciudat, nu?) de care esti animat.
Forumul acesta e valoros iar oamenii care posteaza aici au bunul simt de a se fi cunoscut in vehicularea ideilor si valorilor. "Extremistii" lingvistici si agresivii de limbaj s-au triat deja, se stie cam de fiecare ce-i poate capul iar faptul ca unele idei par nastrusnice si incoerente sunt tocmai o dovada de gindire. As marja sa spun ca d-ta esti un newtonian in trei dimensiuni, lungime,latime, inaltime. Altceva nu exista. Poate ca sunt "n" dimensiuni spatio-temporale si care chiar daca nu ai simturile adecvate pentru a le distinge asta nu inseamna ca nu exista. Accepta realitatea, monsiuer Orascu, accepta configuratia mutanta de gindire si limbaj a lumii si alege ceea ce e bun. In noroi cresc nuferii, stimabile.
In rest va admir dar nu va scuz interventia, ca un apel impaciuitorist la bun simt si cultura. Fair play-ul a disparut de mult in lumea banului, unde vecini isi cer bani pentru un mic ajutor, prietenii se sicaneaza cu imprumuturi nerestituite, politicienii sunt de o ipocrizie peste limita inteligibilului.
Exista o solutie simpla, nu mai intra sa lecturezi forumuri decit cele de calitatea pe care o presupui d-ta.

     Pagina  din 6      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02426 sec.