Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-03

Comentarii: 24, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

cicibebe
2006-06-02 23:20:29

Stimabile, tii prin ce pctuiete scrierea domniei tale ?

Nu are strlucire. Este superficial. Ideile de baz nu sunt rele, numai c superficialitatea cu care tratezi aceast problem (m refer la tonul articolului, aranjarea ideilor principale, neutilizarea unor idei mai secundare - de fundal, care s sublinieze cu via, ideile principale), plictisete. Iar dac pui senzaia final alturi de generozitatea ideilor i necesitatea de a fi concretizate, tragi concluzia nefireasc, cum c mai bine o lsm de izbelite.

Prin urmare, m ntreb: domnia ta, pentru ce pledezi ? C dac vrei s estompezi lipsa de profesionalism a Primarului general, nu eti primul.

cosor ion
2006-06-03 00:54:34

Re: Stimabile, tii prin ce pctuiete scrierea domniei tale ?

La 2006-06-02 23:20:29, cicibebe a scris:

>Nu are strlucire. Este superficial. Ideile de baz nu sunt rele,
>numai c superficialitatea cu care tratezi aceast problem (m refer
>la tonul articolului, aranjarea ideilor principale, neutilizarea unor
>idei mai secundare - de fundal, care s sublinieze cu via, ideile
>principale), plictisete. Iar dac pui senzaia final alturi de
>generozitatea ideilor i necesitatea de a fi concretizate, tragi
>concluzia nefireasc, cum c mai bine o lsm de izbelite.
>
>Prin urmare, m ntreb: domnia ta, pentru ce pledezi ? C dac vrei s
>estompezi lipsa de profesionalism a Primarului general, nu eti
>primul.
>
nu cicibebe,voalt se ridica problema coruptiei in consiliul general al primariei si subtil se cere verificarea averilor acestor consilieri in frunte cu primarul general

cicibebe
2006-06-03 07:15:47

Re: Stimabile, tii prin ce pctuiete scrierea domniei tale ?... Da, neleg eu ...


Numai c unele fraze sunt cam lungi, altele prea scurte i mult prea pline de cuvinte, nu i de ncrctur emoional...

n definitiv, omul este scriitor. Nu vreau s-i spun eu cum s scrie, c s-ar simi atins... O scriere nu o elaborezi aa cum facem noi: repede i ca s ne artm poteni la minte. O faci temeinic, o citeti, te mai gndeti... este suficient o or de meditaie asupra textului pentru ca s-l faci s strluceasc. Apoi, ca cititor, vrei i tu s ai la ce s te gndeti, vrei s mai nvei, vrei s mai defriezi din gndurile potrivnice iluminrii. Ce mai tura-vura stimabile, cnd scrii la gazet te dai pe mna oamenilor care te asimileaz sau nu, dup cum reueti s te impui. Bunoar Umberto Eco spunea c scriitorul i creaz proprii cititori.

Numai c onorabilul trateaz problema cu mult superficialitate, c ai impresia cum c gazeta este un loc unde te adresezi unor oameni care citesc numai ca s le mai treac timpul (n tramvai, n tren, la coada de la medicamente compensate sau n ca s treac dracu, viaa). Ori, dac nu ai minimum de preuire pentru oameni, poi spera s te mai citeasc cineva ? Eu la asta m-am referit i m gndesc c-i fac un real serviciu dac l vd dinafara, c poate nu vrea s m piard ca cititoare.

In ce privete subtilitile domniei sala, s fim serioi. Omul scrie la ziar i nu combate la edina de partid unde, poi s vorbeti discuii, fr s dai exemple clare i precise i toat lumea e mulumit. Acolo poi s te faci c ai vorbit i nimeni nu-i cere socoteal pentru coninut. Aici este un ziar mai serios, chiar dac uneori, unii se fac numai c scriu, cum este i onorabilul. De fapt, persist n a-i arta onorabilului c apariia numelui su ntr-un anumit ziar (chiar dac i-a luat Dinescu aprarea) nu a fost ntmpltoare. Iar ieirea la ramp precipitat pentru a justifica sponsorizarea editrii unor opere de ale domniei sale de ctre firme de stat, a evideniat, dac mai era nevoie, lipsa sa de profunzime. De altfel, aceast lacun se reflect i n scrierile sale. i, nimic nu este mai grav pentru un scriitor dect s-i priveasc cititorii ca pe nite amatori...


La 2006-06-03 00:54:34, cosor ion a scris:

>La 2006-06-02 23:20:29, cicibebe a scris:
>
>>Nu are strlucire. Este superficial. Ideile de baz nu sunt rele,
>>numai c superficialitatea cu care tratezi aceast problem (m refer
>>la tonul articolului, aranjarea ideilor principale, neutilizarea unor
>>idei mai secundare - de fundal, care s sublinieze cu via, ideile
>>principale), plictisete. Iar dac pui senzaia final alturi de
>>generozitatea ideilor i necesitatea de a fi concretizate, tragi
>>concluzia nefireasc, cum c mai bine o lsm de izbelite.
>>
>>Prin urmare, m ntreb: domnia ta, pentru ce pledezi ? C dac vrei s
>>estompezi lipsa de profesionalism a Primarului general, nu eti
>>primul.
>>
>nu cicibebe,voalt se ridica problema coruptiei in consiliul general al
>primariei si subtil se cere verificarea averilor acestor consilieri in
>frunte cu primarul general
>

lucid
2006-06-03 10:44:06

Adio Stelica si n-am cuvinte!

Ajunsesem sa-ti citesc doar primele randuri din harticole si sa ma uit cca 3 minute la tocsouri. Acum renunt definitiv. Omul manjit cu banii lui Vantu, ai lui Patriciu, "bursat" de Volodya si de cate alte oengeuri amorezate de romani nu merita nici macar o privire. Adio, ma! - vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul de demult.

Inima-Rea
2006-06-03 10:52:36

Re: Adio Stelica si n-am cuvinte!

La 2006-06-03 10:44:06, lucid a scris:

>Ajunsesem sa-ti citesc doar primele randuri din harticole si sa ma uit
>cca 3 minute la tocsouri. Acum renunt definitiv. Omul manjit cu banii
>lui Vantu, ai lui Patriciu, "bursat" de Volodya si de cate
>alte oengeuri amorezate de romani nu merita nici macar o privire.
>Adio, ma! - vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul de demult.
>Era Sandu Sticlaru, in Setea, ecranizare dupa Titus Popovici. Si era "Adio, ba!". Abia asa suna exact cum ii trebuie orbului astuia de Videanu.

Inima-Rea
2006-06-03 11:17:24

Vizavi de Primarie...

... este Gradina Cismigiu, unde Videanu nu pune piciorul nici picat cu ceara. Gradina e frumoasa, ingrijita, populata - mai ales in week-and - de parintii si bunicii prichindeilor care gasesc aici multime de locuri de joaca, un miniparc de distractii, vinzatori ambulanti de tot felul de prostioare exasperante dar colorate si lucitoare. "La Movila", s-a deschis un muzeu al figurilor de ceara, in chiosc cinta fanfara militara, numai Buturuga s-a transformat din crisma, in saltea elastica. Dar sint si locuri tihnite, unde poti sta la taclale sau chiar dejuna. Preturile - ca-n buricul orasului, fireste.
Acolo e sufletul orasului dupa care tinjeste Stelica Tanasa. Ca el il cauta in "centrul istoric", e treaba lui, precis insa ca n-a pus piciorul demult - de l-o fi pus vreodata - prin mahalaua cu pricina, locuita de tigani si guzgani.
Si acolo e sufletul orasului - cel spectral, Curtea Miracolelor dintr-un oras fara catacombe, nevoit a-si tiri matele puroioase la vedere. Cei pe care "centrul istoric" nu-i mai incape se refugiaza in Cismigiu, "La sahisti". Intre orele 22-08, acolo e Azilul de Noapte. La vreme ciinoasa, de iarna, acolo se si gateste, la un gratar improviat pe o masa de sah, o mirositoare tocana de cartofi cu afumatura. Dar mai ales se bea - in draci, in dusmanie, pina la venirea amortirii binefacatoare.
In restul timpului, "la sahisti" se joaca remy - "pe interes". Mesele de sah sint mese de cazinou, insusit de Bebe - tigan din Ferentari - care isi ia dreptul de la fiecare masa, in functie de miza. "In sezon", face destule parale pentru a duce si acasa, pentru a milui si gadienii care - altfel - ar rebui sa faca oridne acolo. Li s-ntimpla pe vremea lui Lis, caruia ii placea sahul si care mai baga cite o razie. Atunci, se facea curatenie "La sahisti", dispareau sticlele de bere si muielimbajul, ramineau pensionarii si impatimitii sahului.
Astazi insa, turistii straini care vin atrasi de "faima" locului risca sa o ia dupa ceafa. Lui Bebe si alor lui nu le place sa fie nici filmati, nici fotografiati. Acum 10 ani, n-avei loc de dintii lor de aur dar acum s-au desteptat, si nu le mai prieste publicitatea - sau "nu-i aranjeaza", ce stiu eu?
Fara sa se-ntilneasca vreodata, Cismigiul si Videanu sint la fel: pe dinafara mar inflorit, pe dinauntru - lac imputit.

lucid
2006-06-03 11:22:11

Re: te inseli!

Era Ilarion Ciobanu, Mitru Motz in Setea, uns primar de comunsti in 45, care-si lua "la revedere" de la fostul primar. Sandu Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca "strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!) era un tzaran mai timorat care insa se molipsea de avantul lui Mitru Motz cel intors de pe front. Si nu era "ba" ci "ma", caci tzaranul ardelean nu era derbedeu de Ferentari. Iar Adio ba ! i se potriveste in primul rand lui Tariceanu, Vass-Olteanu si gashca lor de patricisti cu mainile in buzunarele contribuabililor.
La 2006-06-03 10:52:36, Inima-Rea a scris:

> La 2006-06-03 10:44:06, lucid a scris:
>
> > Ajunsesem sa-ti citesc doar primele randuri din harticole si sa ma uit
> > cca 3 minute la tocsouri. Acum renunt definitiv. Omul manjit cu banii
> > lui Vantu, ai lui Patriciu, "bursat" de Volodya si de cate
> > alte oengeuri amorezate de romani nu merita nici macar o privire.
> > Adio, ma! - vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul de demult.
> > Era Sandu Sticlaru, in Setea, ecranizare dupa Titus Popovici. Si era "Adio, ba!". Abia asa suna exact cum ii trebuie orbului astuia de Videanu.
>
>

Seherezada
2006-06-03 13:34:32

Lucid, ... iarasi ...

La 2006-06-03 11:22:11, lucid a scris:

>Era Ilarion Ciobanu, Mitru Motz in Setea, uns primar de comunsti in
>45, care-si lua "la revedere" de la fostul primar. Sandu
>Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat
>magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca
>"strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!)
==============

extrem de deranjant pentru mine, Lucid, sa-ti citesc aceasta fraza desi laudativa ..., este suparatoare, denota o neintelegere a componentzei neamului propriu ...,
... nu e nimic <interesant> , e foarte normal, e un actor roman extrem de talentat, cred ca ar putea sa joace si rolul unui fizician umblat cam peste tot, dar degeaba ca nu a priceput mnica ..., atitudinea ta imi aminteste de o fraza a cuiva care se mira ca un negru <poate citi> ...

... daca ar fi trait in Franta, ar fi fost numit, francez ...
-------------------
era un tzaran
>mai timorat care insa se molipsea de avantul lui Mitru Motz cel
>intors de pe front. Si nu era "ba" ci "ma", caci
>tzaranul ardelean nu era derbedeu de Ferentari. Iar Adio ba ! i se
>potriveste in primul rand lui Tariceanu, Vass-Olteanu si gashca lor
>de patricisti cu mainile in buzunarele contribuabililor.
>La 2006-06-03 10:52:36, Inima-Rea a scris:
>
>> La 2006-06-03 10:44:06, lucid a scris:
>>
>> > Ajunsesem sa-ti citesc doar primele randuri din harticole si sa ma uit
>> > cca 3 minute la tocsouri. Acum renunt definitiv. Omul manjit cu banii
>> > lui Vantu, ai lui Patriciu, "bursat" de Volodya si de cate
>> > alte oengeuri amorezate de romani nu merita nici macar o privire.
>> > Adio, ma! - vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul de demult.
>> > Era Sandu Sticlaru, in Setea, ecranizare dupa Titus Popovici. Si era "Adio, ba!". Abia asa suna exact cum ii trebuie orbului astuia de Videanu.
>>
>>
>
>

lucid
2006-06-03 13:49:36

Re: seherezada, ... iarasi ...

Gresesti. Sticlaru este din stirpea actorilor geniali care insa sunt monocorzi, adica fie se joaca pe sine insisi - ca Jean Gabin - fie au un singur "rol" care le vine "manusha", ca John Wayne. Sticlaru e genial numai in rolul de om simplu cumsecade, mucalit si istetz sub aparenta greoaie. Ca fizician nu l-ar crede nimeni. Nu e tipul "adaptabil la rol", cum era o alta mare actrita, Beate Fredanov. E alt gen dar e de prima clasa numai daca imi amintesc de accentul ala dulshe moldovinesc inimitabil. Stiu ca e suferind, bate spre 90. Il intalneam pana acum cativa ani prin zona Pietei Amzei. Pacat ca nu a fost mai mult solicitat dupa 90 cand era mai "tanar" de televiziuni.
La 2006-06-03 13:34:32, Seherezada a scris:

> La 2006-06-03 11:22:11, lucid a scris:
>
> > Era Ilarion Ciobanu, Mitru Motz in Setea, uns primar de comunsti in
> > 45, care-si lua "la revedere" de la fostul primar. Sandu
> > Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat
> > magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca
> > "strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!)
> ==============
>
> extrem de deranjant pentru mine, Lucid, sa-ti citesc aceasta fraza
> desi laudativa ..., este suparatoare, denota o neintelegere a
> componentzei neamului propriu ...,
> ... nu e nimic <interesant> , e foarte normal, e un actor roman extrem de talentat, cred ca ar putea sa joace si rolul unui fizician umblat cam peste tot, dar degeaba ca nu a priceput mnica ..., atitudinea ta imi aminteste de o fraza a cuiva care se mira ca un negru <poate citi> ...
>
> ... daca ar fi trait in Franta, ar fi fost numit, francez ...
> -------------------
> era un tzaran
> > mai timorat care insa se molipsea de avantul lui Mitru Motz cel
> > intors de pe front. Si nu era "ba" ci "ma", caci
> > tzaranul ardelean nu era derbedeu de Ferentari. Iar Adio ba ! i se
> > potriveste in primul rand lui Tariceanu, Vass-Olteanu si gashca lor
> > de patricisti cu mainile in buzunarele contribuabililor.
> > La 2006-06-03 10:52:36, Inima-Rea a scris:
> >
> > > La 2006-06-03 10:44:06, lucid a scris:
> > >
> > > > Ajunsesem sa-ti citesc doar primele randuri din harticole si sa ma uit
> > > > cca 3 minute la tocsouri. Acum renunt definitiv. Omul manjit cu banii
> > > > lui Vantu, ai lui Patriciu, "bursat" de Volodya si de cate
> > > > alte oengeuri amorezate de romani nu merita nici macar o privire.
> > > > Adio, ma! - vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul de demult.
> > > > Era Sandu Sticlaru, in Setea, ecranizare dupa Titus Popovici. Si era "Adio, ba!". Abia asa suna exact cum ii trebuie orbului astuia de Videanu.
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Seherezada
2006-06-03 14:14:42

Re: Lucid, ... nu incerca ... ca nu merge ...


Ce gindesti tu despre ce fel de actor e Sticlaru, sau Fredanov, sau Jean Gabin, e o alta poveste, .... nu te preface ca nu ai inteles ce ma lezeaza pe mine, in toate comentariile pe care le faci ... m-am legat de fraza ta (care mereu se repeta si in alte contexte), in care <sortezi> componentele neamului romanesc din care fac si eu parte, si te citez textual:
Lucid:
> > >Sandu Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat
> > > magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca
> > > "strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!)

La 2006-06-03 13:49:36, lucid a scris:

>Gresesti. Sticlaru este din stirpea actorilor geniali care insa sunt
>monocorzi, adica fie se joaca pe sine insisi - ca Jean Gabin - fie au
>un singur "rol" care le vine "manusha", ca John
>Wayne. Sticlaru e genial numai in rolul de om simplu cumsecade,
>mucalit si istetz sub aparenta greoaie. Ca fizician nu l-ar crede
>nimeni. Nu e tipul "adaptabil la rol", cum era o alta mare
>actrita, Beate Fredanov. E alt gen dar e de prima clasa numai daca
>imi amintesc de accentul ala dulshe moldovinesc inimitabil. Stiu ca e
>suferind, bate spre 90. Il intalneam pana acum cativa ani prin zona
>Pietei Amzei. Pacat ca nu a fost mai mult solicitat dupa 90 cand era
>mai "tanar" de televiziuni.
>La 2006-06-03 13:34:32, Seherezada a scris:
>
>> La 2006-06-03 11:22:11, lucid a scris:
>>
>> > Era Ilarion Ciobanu, Mitru Motz in Setea, uns primar de comunsti in
>> > 45, care-si lua "la revedere" de la fostul primar. Sandu
>> > Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat
>> > magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca
>> > "strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!)
>> ==============
>>
>> extrem de deranjant pentru mine, Lucid, sa-ti citesc aceasta fraza
>> desi laudativa ..., este suparatoare, denota o neintelegere a
>> componentzei neamului propriu ...,
>> ... nu e nimic <interesant> , e foarte normal, e un actor roman extrem de talentat, cred ca ar putea sa joace si rolul unui fizician umblat cam peste tot, dar degeaba ca nu a priceput mnica ..., atitudinea ta imi aminteste de o fraza a cuiva care se mira ca un negru <poate citi> ...
>>
>> ... daca ar fi trait in Franta, ar fi fost numit, francez ...
>> -------------------
>> era un tzaran
>> > mai timorat care insa se molipsea de avantul lui Mitru Motz cel
>> > intors de pe front. Si nu era "ba" ci "ma", caci
>> > tzaranul ardelean nu era derbedeu de Ferentari. Iar Adio ba ! i se
>> > potriveste in primul rand lui Tariceanu, Vass-Olteanu si gashca lor
>> > de patricisti cu mainile in buzunarele contribuabililor.
>> > La 2006-06-03 10:52:36, Inima-Rea a scris:
>> >
>> > > La 2006-06-03 10:44:06, lucid a scris:
>> > >
>> > > > Ajunsesem sa-ti citesc doar primele randuri din harticole si sa ma uit
>> > > > cca 3 minute la tocsouri. Acum renunt definitiv. Omul manjit cu banii
>> > > > lui Vantu, ai lui Patriciu, "bursat" de Volodya si de cate
>> > > > alte oengeuri amorezate de romani nu merita nici macar o privire.
>> > > > Adio, ma! - vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul de demult.
>> > > > Era Sandu Sticlaru, in Setea, ecranizare dupa Titus Popovici. Si era "Adio, ba!". Abia asa suna exact cum ii trebuie orbului astuia de Videanu.
>> > >
>> > >
>> >
>> >
>>
>>
>
>

lucid
2006-06-03 14:50:18

Re: seherezada - chiar nu ai observat ghilimelele...

.....de la "strainii"? Pai eu tocmai asta am afirmat, ca indiferent de ce origine e "componenta" se poate integra perfect - daca vrea, desigur si are conditii, adica nu este respinsa pe nedrept de "majoritate"!- in entitatea care se numeste cum spui neamul romanesc. Asta nu inseamna ca trebuie sa-si piarda "originalitatea" originii ci sa-si afirme ambele laturi ale conditiei de "componenta" distincta dar si deplin integrata, si sa nu-i fie jena de nici una. Ca Sebastian a avut o experienta trista, e adevarat, dar omul e sub vremi, dar cu Sticlaru, Stroe, sau compozitori de mare succes ca Malineanu, Giroveanu, Deda etc etc procesul de care vorbeam a avut deplin succes. Incaodata iti recomand sa faci rost de "Contributia evreilor din Romania in stiinta, arta si cultura" aparuta acum un an la Hasefer. Este foarte interesanta.
La 2006-06-03 14:14:42, Seherezada a scris:

>
> Ce gindesti tu despre ce fel de actor e Sticlaru, sau Fredanov, sau Jean Gabin, e o alta poveste, .... nu te preface ca nu ai inteles ce ma lezeaza pe mine, in toate comentariile pe care le faci ... m-am legat de fraza ta (care mereu se repeta si in alte contexte), in care <sortezi> componentele neamului romanesc din care fac si eu parte, si te citez textual:
> Lucid:
> > > >Sandu Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat
> > > > magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca
> > > > "strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!)
>
>
>
>
>
> La 2006-06-03 13:49:36, lucid a scris:
>
> > Gresesti. Sticlaru este din stirpea actorilor geniali care insa sunt
> > monocorzi, adica fie se joaca pe sine insisi - ca Jean Gabin - fie au
> > un singur "rol" care le vine "manusha", ca John
> > Wayne. Sticlaru e genial numai in rolul de om simplu cumsecade,
> > mucalit si istetz sub aparenta greoaie. Ca fizician nu l-ar crede
> > nimeni. Nu e tipul "adaptabil la rol", cum era o alta mare
> > actrita, Beate Fredanov. E alt gen dar e de prima clasa numai daca
> > imi amintesc de accentul ala dulshe moldovinesc inimitabil. Stiu ca e
> > suferind, bate spre 90. Il intalneam pana acum cativa ani prin zona
> > Pietei Amzei. Pacat ca nu a fost mai mult solicitat dupa 90 cand era
> > mai "tanar" de televiziuni.
> > La 2006-06-03 13:34:32, Seherezada a scris:
> >
> > > La 2006-06-03 11:22:11, lucid a scris:
> > >
> > > > Era Ilarion Ciobanu, Mitru Motz in Setea, uns primar de comunsti in
> > > > 45, care-si lua "la revedere" de la fostul primar. Sandu
> > > > Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat
> > > > magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca
> > > > "strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!)
> > > ==============
> > >
> > > extrem de deranjant pentru mine, Lucid, sa-ti citesc aceasta fraza
> > > desi laudativa ..., este suparatoare, denota o neintelegere a
> > > componentzei neamului propriu ...,
> > > ... nu e nimic <interesant> , e foarte normal, e un actor roman extrem de talentat, cred ca ar putea sa joace si rolul unui fizician umblat cam peste tot, dar degeaba ca nu a priceput mnica ..., atitudinea ta imi aminteste de o fraza a cuiva care se mira ca un negru <poate citi> ...
> > >
> > > ... daca ar fi trait in Franta, ar fi fost numit, francez ...
> > > -------------------
> > > era un tzaran
> > > > mai timorat care insa se molipsea de avantul lui Mitru Motz cel
> > > > intors de pe front. Si nu era "ba" ci "ma", caci
> > > > tzaranul ardelean nu era derbedeu de Ferentari. Iar Adio ba ! i se
> > > > potriveste in primul rand lui Tariceanu, Vass-Olteanu si gashca lor
> > > > de patricisti cu mainile in buzunarele contribuabililor.
> > > > La 2006-06-03 10:52:36, Inima-Rea a scris:
> > > >
> > > > > La 2006-06-03 10:44:06, lucid a scris:
> > > > >
> > > > > > Ajunsesem sa-ti citesc doar primele randuri din harticole si sa ma uit
> > > > > > cca 3 minute la tocsouri. Acum renunt definitiv. Omul manjit cu banii
> > > > > > lui Vantu, ai lui Patriciu, "bursat" de Volodya si de cate
> > > > > > alte oengeuri amorezate de romani nu merita nici macar o privire.
> > > > > > Adio, ma! - vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul de demult.
> > > > > > Era Sandu Sticlaru, in Setea, ecranizare dupa Titus Popovici. Si era "Adio, ba!". Abia asa suna exact cum ii trebuie orbului astuia de Videanu.
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Seherezada
2006-06-03 15:37:30

... ghilimelele ... nu-si aveau rostul aici, cuvintule <strain> spune acelasi lucru cu ele si fara ele ...

La 2006-06-03 14:50:18, lucid a scris:

>.....de la "strainii"? Pai eu tocmai asta am afirmat, ca
>indiferent de ce origine e "componenta" se poate integra
>perfect - daca vrea, desigur si are conditii, adica nu este respinsa
>pe nedrept de "majoritate"!- in entitatea care se numeste
>cum spui neamul romanesc. Asta nu inseamna ca trebuie sa-si piarda
>"originalitatea" originii ci sa-si afirme ambele laturi ale
>conditiei de "componenta" distincta dar si deplin integrata,
>si sa nu-i fie jena de nici una. Ca Sebastian a avut o experienta
>trista, e adevarat, dar omul e sub vremi, dar cu Sticlaru, Stroe, sau
>compozitori de mare succes ca Malineanu, Giroveanu, Deda etc etc
>procesul de care vorbeam a avut deplin succes. Incaodata iti recomand
>sa faci rost de "Contributia evreilor din Romania in stiinta,
>arta si cultura" aparuta acum un an la Hasefer. Este foarte
>interesanta.
----------------
Nu ma indoiesc ca e foarte interesanta, ... insa eu nu apreciez astfel de studii izolationiste, orict de laudative ar fi ..., la fel si mult apreciata <Imaginea evreului in cultura romana> a lui Oisteanu, ...

... nu-mi plac <clasificarile pe etnie> , mai ales atunci cind e vorba despre textura culturala a unei societati , ... este ceva artificial, didactic, si care pina la urma spune cu totul altceva ..., decit ceea ce ar trebui sa se spuna despre cultura romana, care este pentru mine o sinergie fermecatoare si fireste imposibil de separat pe componente ...
------------------------>La 2006-06-03 14:14:42, Seherezada a scris:
>
>>
>> Ce gindesti tu despre ce fel de actor e Sticlaru, sau Fredanov, sau Jean Gabin, e o alta poveste, .... nu te preface ca nu ai inteles ce ma lezeaza pe mine, in toate comentariile pe care le faci ... m-am legat de fraza ta (care mereu se repeta si in alte contexte), in care <sortezi> componentele neamului romanesc din care fac si eu parte, si te citez textual:
>> Lucid:
>> > > >Sandu Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat
>> > > > magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca
>> > > > "strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!)
>>
>>
>>
>>
>>
>> La 2006-06-03 13:49:36, lucid a scris:
>>
>> > Gresesti. Sticlaru este din stirpea actorilor geniali care insa sunt
>> > monocorzi, adica fie se joaca pe sine insisi - ca Jean Gabin - fie au
>> > un singur "rol" care le vine "manusha", ca John
>> > Wayne. Sticlaru e genial numai in rolul de om simplu cumsecade,
>> > mucalit si istetz sub aparenta greoaie. Ca fizician nu l-ar crede
>> > nimeni. Nu e tipul "adaptabil la rol", cum era o alta mare
>> > actrita, Beate Fredanov. E alt gen dar e de prima clasa numai daca
>> > imi amintesc de accentul ala dulshe moldovinesc inimitabil. Stiu ca e
>> > suferind, bate spre 90. Il intalneam pana acum cativa ani prin zona
>> > Pietei Amzei. Pacat ca nu a fost mai mult solicitat dupa 90 cand era
>> > mai "tanar" de televiziuni.
>> > La 2006-06-03 13:34:32, Seherezada a scris:
>> >
>> > > La 2006-06-03 11:22:11, lucid a scris:
>> > >
>> > > > Era Ilarion Ciobanu, Mitru Motz in Setea, uns primar de comunsti in
>> > > > 45, care-si lua "la revedere" de la fostul primar. Sandu
>> > > > Sticlaru (interesant ca un evreu moldovean ca el a interpretat
>> > > > magistral tzaranul roman in atatea filme, sa mai zica cineva ca
>> > > > "strainii" nu inteleg sufletul romanesc!!!)
>> > > ==============
>> > >
>> > > extrem de deranjant pentru mine, Lucid, sa-ti citesc aceasta fraza
>> > > desi laudativa ..., este suparatoare, denota o neintelegere a
>> > > componentzei neamului propriu ...,
>> > > ... nu e nimic <interesant> , e foarte normal, e un actor roman extrem de talentat, cred ca ar putea sa joace si rolul unui fizician umblat cam peste tot, dar degeaba ca nu a priceput mnica ..., atitudinea ta imi aminteste de o fraza a cuiva care se mira ca un negru <poate citi> ...
>> > >
>> > > ... daca ar fi trait in Franta, ar fi fost numit, francez ...
>> > > -------------------
>> > > era un tzaran
>> > > > mai timorat care insa se molipsea de avantul lui Mitru Motz cel
>> > > > intors de pe front. Si nu era "ba" ci "ma", caci
>> > > > tzaranul ardelean nu era derbedeu de Ferentari. Iar Adio ba ! i se
>> > > > potriveste in primul rand lui Tariceanu, Vass-Olteanu si gashca lor
>> > > > de patricisti cu mainile in buzunarele contribuabililor.
>> > > > La 2006-06-03 10:52:36, Inima-Rea a scris:
>> > > >
>> > > > > La 2006-06-03 10:44:06, lucid a scris:
>> > > > >
>> > > > > > Ajunsesem sa-ti citesc doar primele randuri din harticole si sa ma uit
>> > > > > > cca 3 minute la tocsouri. Acum renunt definitiv. Omul manjit cu banii
>> > > > > > lui Vantu, ai lui Patriciu, "bursat" de Volodya si de cate
>> > > > > > alte oengeuri amorezate de romani nu merita nici macar o privire.
>> > > > > > Adio, ma! - vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul de demult.
>> > > > > > Era Sandu Sticlaru, in Setea, ecranizare dupa Titus Popovici. Si era "Adio, ba!". Abia asa suna exact cum ii trebuie orbului astuia de Videanu.
>> > > > >
>> > > > >
>> > > >
>> > > >
>> > >
>> > >
>> >
>> >
>>
>>
>
>

gheorghe vlasceanu
2006-06-03 16:04:24

Stelica, pacat, ma, baiatule

Spune drept, cit ai primit pentru atacul asta frumos ascuns?
Pacat, esti baiat destept, dar se pare ca ai luat bani frumosi. Nu mai ai coloana si speculezi frumos. Scopul... Si sa stii ca si animalele au suflete, si pomii si tot ce e viu, ma, baiatule. Iar tibetanii zic ca poti fi incarnarea si a unei rime. Asa ca poate mai citesti ceva despre Dalai Lama. Pa, suflete.

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-06-03 17:36:34

Decenta fata de un criminal de drept comun... VIDEANU - E o idee / lux care NE costa.. Pe TOTI - IN "CALITATEA VIETII"

... pe care am dori sa ne-o petrecem intr-un Bucuresti de alt calibru si de alta factura intelectuala... Videanu... un "manelist" mascat... Avem nevoie de un ARHITECT - ca Edil Principal - care sa gandeasca in armonii arhitectonice...
Vivaldi, Mozart, Beethoven....

Tudor Gheorghe a propus un lucru interesant : sa plantam flori in toate gropile din strazile desfundate... Noi CAPUL LUI VIDEANU il vrem.....

Atamild
2006-06-03 17:56:23

Re: Decenta fata de un criminal de drept comun... VIDEANU - E o idee / lux care NE costa.. Pe TOTI - IN "CALITATEA VIETII"

La 2006-06-03 17:36:34, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:

>... pe care am dori sa ne-o petrecem intr-un Bucuresti de alt calibru
>si de alta factura intelectuala... Videanu... un "manelist"
>mascat... Avem nevoie de un ARHITECT - ca Edil Principal - care sa
>gandeasca in armonii arhitectonice...
>Vivaldi, Mozart, Beethoven....
>
>Tudor Gheorghe a propus un lucru interesant : sa plantam flori in
>toate gropile din strazile desfundate... Noi CAPUL LUI VIDEANU il
>vrem.....
>
Eu vreau sa aiba tara strazi asfaltate din bani, nu din maruntis..ca aici scrie ca fonduri au fost. Nu mai sunt? Unde sunt fondurile? Si eu care credeam ca vorbesti de formatia Savoi..Drumurile noastre toate..
Matilda

Atamild
2006-06-03 18:00:26

Re: Stelica, pacat, ma, baiatule - A, domnu Vlasceanu!

La 2006-06-03 16:04:24, gheorghe vlasceanu a scris:

>Spune drept, cit ai primit pentru atacul asta frumos ascuns?
>Pacat, esti baiat destept, dar se pare ca ai luat bani frumosi. Nu mai
>ai coloana si speculezi frumos. Scopul... Si sa stii ca si animalele
>au suflete, si pomii si tot ce e viu, ma, baiatule. Iar tibetanii zic
>ca poti fi incarnarea si a unei rime. Asa ca poate mai citesti ceva
>despre Dalai Lama. Pa, suflete.
>
Nu v-am intalnit de mult pe aici, ziceti ca s-a asfaltat Bucurestiul? E clar ca cineva vrea sa-si ia revansa,..dar nu ma amestec in treburi personale.
Matilda
p.s. ca om de rand citesc si cred tot ce (aproape tot) scrie ZIUA.

Florea Florin Dan
2006-06-03 19:54:30

Vis - a - vis de Cismigiu

Domnule Stealian Tanase ,
Incerc sa-mi inchipui ca ma aflu intr-un oras normal al Europei (spre care tindem, desi suntem prezenti geografic) si ma intreb ca "fraierul" unde se duc banii din impozitele noastre, daca noi trebuie sa suportam tot felul de repparatii ale soselelor, ale anumitor edificii culturale , etc.? Cred ca aveti dreptate IN BUZUNARUL LOR , in buzunarul celor care ar trebui sa ne reprezinte.Dar ,ei DORM , in Senat, in CAMERA DEPUTATILOR. Si ce somn dulce au, cu vise frumoase pt. ei si familiile lor. Dar, nu-si inchipuie ca au foarte aproape de ei un COSMAR. Cosmarul lor ,suntem noi cei multi, cei care le SPONSORIZAM visele lor, cei care intr-o buna zi o sa le cerem sa ne sa ne povesteasca ce au visat, cei care o sa ne cerem drepturile.
Felicitari pentru articolul Dvs.!

doru321
2006-06-03 21:02:45

Re: Decenta fata de un criminal de drept comun... VIDEANU - E o idee / lux care NE costa.. Pe TOTI - IN "CALITATEA VIE

Domnule Omu cu Picioare Foarte Paroase, poate doriti sa ma lamuriti si pe mine ce instanta l-a condamnat pe Videanu sau poate este numai o figura de stil? Da, bine spus, avem nevoie de un arhitect ca Primar General, hai sa-l punem pe dom Patriciu, un excelent arhitect si sa vedem ce va fi in stare sa faca. Problema dificila e ca dom Patriciu a mai candidat la primarie, ca si dom Orban de altfel si au fost impinsi pe tusa de alegatorii astia care nu stiu ce si cum. Vedeti o alta modalitate prin care sa-i punem pe unul Primar General si pe celalalt viceprimar fara sa-i mai voteze nimeni? Desi nu ma pricep, totusi o armonie arhitectonica de Brahms as dori sa vad, pardon sa ascult sau poate e pentru al saselea simt? Tudor Gheorghe a propus foarte bine, pacat ca a doua zi dimineata n-ar mai fi nici una. Si in final, cind spuneti NOI capul lui Videanu il vrem, poate ar fi bine sa va referiti strict la dvs sau sa oferiti lamuriri asupra plurarului, cine sunt NOI, personal nu ma numar printre ei.

Katty
2006-06-04 13:49:17

Re: ... ghilimelele ... nu-si aveau rostul aici, cuvintule <strain> spune acelasi lucru cu ele si fara ele ...
Lucid a gresit draga cu tine vorba proverbului ala : "buna ziua ti-am dat, belea mi-am capatat". Sensibilitatea unora merge atit de departe incit nu e bine sa faci imprudenta macar de ai aminti in context laudativ ca de cel critic......nu mai e nici o indoiala.

Katty
2006-06-04 13:55:49

lucru cu ele si fara ele ... erata

La 2006-06-04 13:49:17, Katty a scris:

>
>
>
>Lucid a gresit draga cu tine vorba proverbului ala : "buna ziua
>ti-am dat, belea mi-am capatat". Sensibilitatea unora merge atit
>de departe incit nu e bine sa faci imprudenta macar de a-i aminti in
>context laudativ ca de cel critic......nu mai e nici o indoiala.
>


Am observat o mica greseala de tastare......"a-i" si nu "ai"

Smekerezada
2006-06-04 14:50:05

Re: ... cu si fara ... ghilimelele ...

La 2006-06-04 13:49:17, Katty a scris:

>Lucid a gresit draga cu tine vorba proverbului ala : "buna ziua
>ti-am dat, belea mi-am capatat". Sensibilitatea unora merge atit
>de departe incit nu e bine sa faci imprudenta macar de ai aminti in
>context laudativ ca de cel critic......nu mai e nici o indoiala.
>
-----------------------

Lipsa ta de indoiala
pe forum, e legendara ...
De-ntelegi sau nu-ntelegi,
nu prea are importanta,
te mindresti cu tot ce spui
In conform proverbului
cu prostul acel fudul
care n-ar fi prost destul,
altminterea ...

Katty
2006-06-04 15:20:57

Re: ... cu si fara ... ghilimelele ...

La 2006-06-04 14:50:05, Smekerezada a scris:

>La 2006-06-04 13:49:17, Katty a scris:
>
>>Lucid a gresit draga cu tine vorba proverbului ala : "buna ziua
>>ti-am dat, belea mi-am capatat". Sensibilitatea unora merge atit
>>de departe incit nu e bine sa faci imprudenta macar de ai aminti in
>>context laudativ ca de cel critic......nu mai e nici o indoiala.
>>
>-----------------------
>
>Lipsa ta de indoiala
>pe forum, e legendara ...
>De-ntelegi sau nu-ntelegi,
>nu prea are importanta,
>te mindresti cu tot ce spui
>In conform proverbului
>cu prostul acel fudul
>care n-ar fi prost destul,
>altminterea ...
>


Merci de complimente, te caracterizeaza !!

Katty
2006-06-04 15:25:03

Re: ... cu si fara ... ghilimelele ...

La 2006-06-04 14:50:05, Smekerezada a scris:

>La 2006-06-04 13:49:17, Katty a scris:
>
>>Lucid a gresit draga cu tine vorba proverbului ala : "buna ziua
>>ti-am dat, belea mi-am capatat". Sensibilitatea unora merge atit
>>de departe incit nu e bine sa faci imprudenta macar de ai aminti in
>>context laudativ ca de cel critic......nu mai e nici o indoiala.
>>
>-----------------------
>
>Lipsa ta de indoiala
>pe forum, e legendara ...
>De-ntelegi sau nu-ntelegi,
>nu prea are importanta,
>te mindresti cu tot ce spui
>In conform proverbului
>cu prostul acel fudul
>care n-ar fi prost destul,
>altminterea ...
>

Merci de "complimentele" te caracterizeaza. Oricum mai bine decit dansul pe sirma ce-l practici, tu. Iesirea ta de azi la comentariul lui Lucid mi-a spulberat multe indoieli in privinta ta.

Mos Grigore
2006-06-04 19:49:32

Ia Uite cine s-a gasit, sa-i stearga ......................nasul lu' Lucid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

La 2006-06-04 13:49:17, Katty a scris:

>
>
>
>Lucid a gresit draga cu tine vorba proverbului ala : "buna ziua
>ti-am dat, belea mi-am capatat". Sensibilitatea unora merge atit
>de departe incit nu e bine sa faci imprudenta macar de ai aminti in
>context laudativ ca de cel critic......nu mai e nici o indoiala.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04755 sec.