Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-06-03
Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 85.120.2...)
2006-06-04 13:10
Psihanaliza..

Ceea ce spune domnul Pinkie despre abordarea psihanalizei este in cel mai bun caz o simplificare rudimentara iar in cel mai bun caz o abureala. In fapt, lucrurile sunt ceva mai imbarligate.In ceea ce priveste complexul lui Oedip ca si cauza UNICA a pederaastiei, ar fi mult prea simplu. Ar insemna ca e suficienta o profilaxie intra-familiala prin echilibrarea relatiilor de putere din cuplu..Ori nu-i asa..

Este adevarat ca Freud defineste complexul lui Oedip ca sambure al oricarei
nevroze..Numai ca pederastia - ca si alte deviatii - NU ESTE o nevroza..Pederastia, zice Freud, este o rezultanta a unei serii e fenomene pe care el
le numeste SERII COMPLEMENTARE(Freud, in scrisoarea catre un prieten,
marturiseste ca si-a conceput teoria urmand calea analogiilor cu analiza
infinitezimala).

Alegerea obiectului are intr-adevar legatura cu prima copilarie, cu mentiunea necesara ca exista mai multe obiecte corespunzatoare cu parcurgerea fazelor structurarii libidoului.
In cazurile de deviatii vorbim despre FIXAREA libidoului si REGRESIA libidoului catre stadii anterioare.
In cazul particular al pederastiei, regresia libidoului se produce catre obiectul endogen corespunzator fazei sadico-anale.

In cursul parcurgerii diferitelor faze de structurare a libidoului, au loc
FIXATII asupra unor diverse obiecte sau tendinte de parcurs..Aceste fixatii care au loc in mod normal in perioada polimorfa a structurarii libidoului sunt in mod normal depasite in favoarea stadiilor urmatoare..INSA...sub influenta unor factori a caror ecuatie este: ''Dispozitie genetica+dispozitie prin fixatia libidoului in fazele parcurse+evenimente accidentale (ex. TRAUMA psihica)'', poate interveni REGRESIA libidoului catre o fixatie din perioada primitiva a parcursului.

Si ca veni vorba de lunga poveste a parcursului libidoului si a structurarii
sexuale ... Exista o faza a vietii intrauterine, cand, pana in luna a 3-a
de sarcina, foetusul este bisexual si abia mai apoi se formeaza sexul.Mai apoi, inainte de a se defini primatul organelor genitale, psihanaliza distinge,
in prima copilarie, o perioada pregenitala..Un prim si primitiv stadiu de
structurare este faza bucala, cand rolul principal in obtinerea satisfactiei
este indeplinit de zona erogena bucala.In perioada aceasta zice Freud ca se dezvolta autoerotismul, adica isi afla obiectele in propriul corp...

Apoi mai exista si o faza sadico-anala - expresia lui Freud cenzore -.
In faza aceasta, zice Freud, desi nu este formata polaritatea masculin-feminin, se defineste opozitia activ-pasiv, pe care Freud o considera ca precursoare a polaritatii sexuale.Atributul activ, sau al masculinitatii se manifesta prin tendinta de dominatie si sadism iar atributul pasiv se leaga de zona erogena a anusului.

O faza importanta este renuntarea la autoerotism si inlocuirea obiectului ce
face parte din propriul corp cu altul, exogen..Apoi exista o tendinta de
unificare a DIFERITELOR obiecte - asupra unora existand FIXATII de parcurs
printr-un obiect unic..Alegerea acestui obiect (mama) se realizeaza in conditia eliminarii celorlalte obiecte ale stadiilor anterioare...Se elimina obiectele dar raman fixatiile ,iar in anumite conditii REGRESIA poate fi ACTIVATA de factori externi.

In toata aceasta perioada sexualitatea copilului cuprinde numeroase elemente sexuale polimorfe, nediferentiate..Este o perioada cand copiii sunt EXTREM de EXPUSI ca sub influenta unor factori exteriori sa basculeze catre inversiuni..
Este suficient de ex. ca unele fixatii sau tendinte de parcurs sa fie incurajate
in dauna altora..

Toate acestea se petrec inainte de a se afirma primatul organelor genitale si inaintea perioadei asa numite de latentza, intre 6 si 8 ani..Cei care aveti copii stiti ca fenomenul ce caracterizeaza aceasta varsta este amnezia infantila, copilul uitand pur si simplu evenmentele primei copilarii..La varsta aceasta dezvoltarea sexuala a copilului trece printr-o perioada de stagnare sau latentza...

Ca sa exemplificam ce intelege psihanaliza clasica prin FIXATIE a libidoului
asupra unui obiect si REGRESIE asupra obiectului: Freud descrie cazul unui barbat pe care organele genitale si toate celelalte farmece ale femeii il lasau cu desavarsire rece, dar care cunostea o excitatie irezistibila la vederea unui picior de o anumita forma..In urma pshihanalizei, barbatul a constientizat o amintire din perioada de latentza, cu rol hotarator in fixarea libidoului sau..

Citez din Freud ''pe and avea 6 ani, statea asezat pe un taburet langa
guvernanta sa englezoaica, o fata batrana, uscata, urata, cu ochi albastri
aposi si nasul carn care avea nu se stie ce la un picior, pe care din aceasta
cauza il incaltase intr-un papuc de catifea si-l tinea intins pe o perinitza.
Tocmai piciorul slab, tendinos, ca acela al guvernantei, a devenit, dupa o timida incercare de activitate sexuala normala, unicul sau obiect sexual, iar omul nostru era atras in mod irezistibil de un asemenea picior.Aceasta fixatie a libidoului a facut din el nu un nevrotic ci un pervers, ceea ce numim noi un fetisist adorator de picioare''.Am incheiat citatul.

Ca s-o mai scurtam: Psihanaliza sustine ca homosexualitatea este in principal o suferinta dobandita si nu strict o stare innascuta sau o fatalitate genetica.
E adevarat ca Freud distinge - in ecuatia expusa mai sus si o influenta a
predispozitiei genetice..DAR in acelasi timp Freud sustine ca deviantza se poate produce si IN LIPSA predispozitiei genetice, ca urmare a influentei factorilor de mediu.

Sorin,Pinkie si subsemnatul cadem de acord intr-o problema.Si anume ca pederastia este o suferinta..Unde apare insa divergenta?
Si acuma cred ca ajungem la miza problemei: Activistii gay RESPING concluziile psihanalizei iar batranul domn Freud se afla in situatia de a fi pus la index de catre activistii corectitudinii politice.
Tendinta impusa este de a respinge definirea ei SI ca o suferinta dobandita si a considera pederastia ca o fatalitate, ca marca genetica...

A sustine ca TOTI pederastii sunt conditionati genetic corespunde interesului de a deschide calea prozelitismului.
Pentru ca, nu-i asa, nu poate exista acuza de PERVERTIRE PRIN INDUCTIE daca se afirma primatul geneticii..

De ce activistii gay resping psihanaliza insistand asupra geneticii? Pt. ca a
accepta concluziile psihanalizei inseamna a recunoaste ca pederastia poate fi INDUSA.Poate fi indusa nu oamenilor maturi cu sexualite definita, ci poate fi INDUSA copiilor in perioada de actiune a tendintelor polimorfe, atunci cand sunt EXTREM de deschisi oricarei sugestii.

De aceea spun eu ca adevarata miza sunt copiii..

Cine vrea sa-si distreze copiii la o parada gay poate s-o faca...Ar trebui insa
sa se intrebe insa daca, in perioada de latentza a copilului, nu cumva imaginea a doi barbati sarutandu-se, intr-o feerie de pene multicolore si eventual lumini stroboscopice (stimul vizual) si pe fondul sonor al percutiei cu un tact de 72 batai/minut (stimul auditiv monoton) poate FIXA libidoul unui copil..

Cine vrea ca acesti stimuli vizuali si auditivi sa formeze un trigger in psihismul copilului sau, e liber s-o faca..Mai tarziu, poate ca intr-o anume
imprejurare, REGRESIA se va declansa catre FIXATIE...

Pinkie din Franta (...@voila.fr, IP: 84.100.231...)
2006-06-04 16:07
Re: Psihanaliza..

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2006-06-04 16:26
Re: Psihanaliza..

Acest netrebnic de Freud este cel care a initializat acest demonic concept al libidoului, pornind de la satanica idee cum ca ceea ce-l defineste pe om este placerea, simai ales placerea si satisfactia sexuala. Acest concept a fost anihilat de insasi ucenicul lui Victor Frankl care avea sa-i distruga teoria placerii, ca aceasta l-ar defini pe om, si el, Victor Frankl vine cu teoria ca mai presus de noi sta Logosul, el definindu-l pe om ca pe acel care cauta pe cineva dincolo de el, o fiinta superioara pe care s-o iubeasca si careia sa i se dedice. Or, cine poate fi acel ceva care este dincolo de noi si caruia sa i ne dedicam, sa ne sacrificam altul decit Hristos.

Daca acest nemernic de Freud ar fi cunoscut viata Mariei Egipteanca, ce s-a nevoit in pustiul Egiptului 48 de ani pentru a omori ceea ce o omorise, adica pacatul desfrinarii, nu ar mai fi scuipat aceasta oribila teorie a placerii si a libidoului care a distrus practic civilizatia umana si o duce acm de ripa. Ce sunt aceste manifestari ale acestor pacatosi incurabili decit manifestari satanice. Homosexualul si lesbianca sunt oameni pingariti de pacat. Indiferent cum le este perceput pacatul de catre societate. Ei ar trebui sa se uite in adincul din ei si sa lupte cu acest pacat. cuvintul lui Dumnezeu spune clar in una din cele zece porunci : Sa nu desfrinezi. Iar Iisus Hristos ii spune Bogatului care il intrebase ce trebuie sa faca pentru a se mintui : sa respecti Legea. care lege nene Pacuraras ? Care lege ? Pai desigur ca Decalogul. Nu ? Pai daca Iisus Hristos ne spune acest lucru atit de clar noi de ce nu intelegem acest lucru ? Ce fac pentru ca sa ies din pacat ? Ce ? Iata ca avum un exemplu extraordinar : Maica Maria Egipteanca, ce s-a luptat cu pacatul ei si din curva a devenit SFINTA. Asta este ARVUNA INVIERII, dragul si dragii mei. Sa omori ceea ce te-a omorit. Citi din acesti nefericiti pacatosi doresc ca sa iasa din aceasta boala care-i va duce in iad ? Citi ?

Iar noi credinciosii ce sa facem ? Sa mergem pe ideea atit de destructiva a acestei lumi omorite de satan cum ca trebuie sa fim TOLERANTI ? Toleranta va distruge aceasta planeta. Toleranta vine de la satana. Dumnezeu nu a fost tolerant cu pacatosii din Sodoma si Gomora si i-a nimicit cu foc intr-o secunda. Da, da ! Intr-o secunda. Dumnezeu nu iarta faradelegea si pe cel care nu se caieste si nu se intoarce. Ce inseamna pocainta ? Aud ? INTOARCERE ! Metanoia, iar de-acolo ne vine metania. Ma plac pina la pamint si ingrop pacatul dupa care inviez. Inviaza ! Inviaza mereu. Tot Dumnezeu prion mina Proorocului Ilie avea sa omoare 450 de preoti care credeau in Baal. Si cite alte exemple mai doresti sa-ti dau din scriptura ? Pacatosii il necajesc pe Creator si vor plati. Noi nu avem altceva de facut decit sa-i spunem sharpelui sharpe, si homosexualului ca e pacatos si trebuie sa se indrepte. De tzet !

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 85.120.2...)
2006-06-04 18:14
Pinkie..

Aladin din york (...@optonline.net, IP: 69.123.167...)
2006-06-04 18:42
Pierzania. - "Florile raului" (Baudelaire)-

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 85.120.2...)
2006-06-04 18:43
Calugarul...de la Ioan din Patmos la Gi din Pathos-NDC

......

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 85.120.2...)
2006-06-04 19:54
Pinkie..mi-a scapat la prima lectura..

Pinkie din Franta (...@voila.fr, IP: 84.100.231...)
2006-06-04 20:28
Re: Pinkie..mi-a scapat la prima lectura..

Octav M din Suedia (...@bredband.net, IP: 83.226.218...)
2006-06-04 21:42
Psihanaliza..

Problema a fost mediatizata si in mediile suedeze sugerind ca parca
am fi la capatul Pamintului cu zeci de ani in urma. Problema care se pune este cam in felul urmator: Dreptul lor la parada este aparat de politicieni. Acest lucru nu inseamna NICIDECUM ca ceilalti oameni care si-au intemeiat o familie bazata pe dragostea dintre un barbat si o femeie nu au dreptul la "PARADA". Am pus in ghilimele
cuvintul incluzind in el nu numai dreptul de a si expune public optiunile ci si simpoziane, conferinte, emisiuni la televizor etc. din care sa reiasa
importanta familiei. Aici Biserica curatata de vreo influenta din mediul trecut poate avea un cuvint greu de spus in aceasta problema, putind aborda acest punct intr-un mod civilizat. De altfel am citit ca ca Angela Merckel Cancelarul Germaniei doreste sa faca referire la valorile crestine in Constitutia Europei. Problema este ca acesti oameni si ma refer la adeptii familiei traditionale nu prea sint promovati in mass media de teama ca altii sa nu se simta lezati. Au fost demonstratii in Suedia la care am vazut pancarte cu textul "Incetati lobby-ul pentru homo". Problema este foarte complexa.
Numai bine
Octav M.

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.50.7...)
2006-06-04 21:54
Re: Psihanaliza..


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00847 sec.