Ziua Logo
  Nr. 3634 de sambata, 27 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-05-27

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-05-27 13:57:34

Ai uitat de Aprozar... si de Monj...( Mon Jardin) ... Moldova... 7 craci.. si altele.. Ciorba de burta de la gara -...

.. gata la ora 03:40 AM - vedea toate somitatile intelectuale pregatite cu ardeiasul in buzunarul de la batista si scobitori de rezerva... Bagajistii taxau cu 5 lei - preluarea cu platforma de valize de la taxi pana la carciuma de pe peron...

Se fumau tigari bune - de la Ion Ciungu - portarul cu mana de lemn de la Athenee Palace - seful mafiei....

Eeeh.. ce vremuri - cand comandam la Aprozar - o Savarina cu 5 linguritze si o limonada cu 5 paie... Si cand toti luam pumni de Tetraciclina o data la doua saptamani... din motive strict obiective... SIDA inca nu se inventase...

S.Stefan
2006-05-27 18:37:57

Adugai: MANAGEMENT, MARKETING, i CIBERNETIC

Pe atunci, dup 1968, au fost implementate la A.S.E. Bucureti, dar i la alte Universiti ori Politehnici, disciplinele care n S.U.A. deja fceau furori. i politrucii epocii nu aveau ce comenta! Pentru c tiina conducerii, studiul pieei ori calculatoarele se impuneau de la sine, dar prin aceast traducere simplist se dovedea i limitele nelegerii impus de orizontul limitat de viziunea prolitcultist, marxist-leninist ori materialist dialectic! ns important a fost i este c au fost traduse i publicate lucrri de referin din care am putut nsui toate aceste tiine, care pentru unii se reduceau la rang de profesie, iar pentru alii au fost asimilate artelor! Iar profesorul universitar Constatin Pintilie i-a putut aminti cu mndrie c nc n 1954 a promovat tiina conducerii dup i pe baza tiina organizrii produciei concepute n S.U.A. n anii de dup 1920.
Personal a fost ct pe aci s pic la examenul de stat, pentru c susinnd integrarea marlketingului n managementul oricrei ntreprinderi, am afirmat -i azi susin c am dreptate - c n condiiile socialismului tiinific, satisfacerea crescnd a nevoilor populaiei prin dezvoltarea susinut a economiei naionale, nu se poate concepe dect prin i n urma studierii i cunoaterii tuturor nevoilor populaiei, definite cu claritate i doar pe baza acestor informaii se pot dimesiona i determina modalitile de dezvoiltare a forelor de producie, iar imperialimul putred a ajuns mumificat i prosper pentru c de la criza economic din 1929-1933 a evitat i prevenit supraproducia i irosirea capitalului prin implementarea mecanismelor capitalismului de stat! i drept urmare au putut concepe i realiza planul Marshal, i au asigurat relansarea economiei vestgermane distruse n cel de al doilea rzboi mondial, la un nivel superior celui reuit de comunitii estgermani coordonai de la Moscova! Aa c, avei dreptate a existat i un deghe i chiar c nu ne-au lipsit nici delicatesele dezgheului!

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-05-27 21:18:20

Ai traitara degeaba... La ASE - la Centrul de Calcul... erau cei mai mandri puisori (citeste gagici barosane)

... care locuiau. care mai de care pe la Lupoaica sau Statuia Aviatorilor - si aveau mamici supradimensionate vopsite standard - si tatici misteriosi de care cand aflai - t-i se muiau INCLUSIV picioarele... si care le aduceau cu Volga dimineata la Uni... Dragan (Iosif Constantin..) se mai oprea din cand in cand pe la Bucuresti ... pe la nea Nicu.. Apropo... Zoe fata lu.. avea singurul Mercedes sport decapotabil.. Prodanovii trageau cele mai barosane ceaiuri... intrarea la Barul de Noapte la Athenee era 100 de lei cand salariul lunar era de 742.. Cornel Dalu - regizor de la Radio si prezentator la Bar... intra la "mititica" - fiindca refuza gratiile supradimensionate ale fetei lui Vintila... iar Noel Bernard era oficial instaurat ca inamicul public nr. 1...

La 2006-05-27 18:37:57, S.Stefan a scris:

> Pe atunci, dup 1968, au fost implementate la A.S.E. Bucureti, ....
politrucii epocii............ traducere simplist se dovedea i limitele nelegerii impus de orizontul limitat de viziunea prolitcultist, marxist-leninist ori materialist dialectic!


> .... traduse i publicate lucrri de referin din care
> am putut nsui toate aceste tiine, care pentru unii se reduceau la
> rang de profesie, iar pentru alii au fost asimilate artelor! Iar
> profesorul universitar Constatin Pintilie i-a putut aminti cu
> mndrie c nc n 1954 a promovat tiina conducerii dup i pe baza
> tiina organizrii produciei concepute n S.U.A. n anii de dup
> 1920.
> Personal a fost ct pe aci s pic la examenul de stat, pentru c
> susinnd integrarea marlketingului n managementul oricrei
> ntreprinderi, am afirmat -i azi susin c am dreptate - c n
> condiiile socialismului tiinific, satisfacerea crescnd a
> nevoilor populaiei prin dezvoltarea susinut a economiei naionale,
> nu se poate concepe dect prin i n urma studierii i cunoaterii
> tuturor nevoilor populaiei, definite cu claritate i doar pe baza
> acestor informaii se pot dimesiona i determina modalitile de
> dezvoiltare a forelor de producie, iar imperialimul putred a ajuns
> mumificat i prosper pentru c de la criza economic din 1929-1933 a
> evitat i prevenit supraproducia i irosirea capitalului prin
> implementarea mecanismelor capitalismului de stat! i drept urmare au
> putut concepe i realiza planul Marshal, i au asigurat relansarea
> economiei vestgermane distruse n cel de al doilea rzboi mondial, la
> un nivel superior celui reuit de comunitii estgermani coordonai de
> la Moscova!

... DACA ASTA-I TOT CE-TI ADUCI AMINTE... well.. no comments... Gaurile din pantofi - si ratele istovitoare la OCLPP ale amicilor mei n-aveau valoare... Oricum, in fiecare primavara - ofensiva americana asteptata era amanata, pana'n 1989...Ion Caramache
2006-05-28 00:00:41

Ciachir incurca borcanilii

Dom’ profesor de teologie cam incurca borcanilii.
1.In anii 50 si 60 gaseai cafea peste tot. Se putea cumpara cafea boabe prajita sau verde, ori rasnita la fata locului in risnitele pe care comunistii le nationalizasera de la negustorii armeni. Cafeaua a inceput sa dispara in perioada iepocii de aur cind aparu nechezolul.
2.Stilourile Mont Blanc nu sunt de fabricatie franceza.
3.Dubonnet nu este un vermut.
4.Nimeni nu a auzit de <<< faimosul Chafffhausen <<<. Nu exista o asemenea marca de ceas.
5.La Hala Traian erau trei circiumi. Una era pe Calea Calarasilor colt cu strada Traian si era deschisa 24 de ore inca din anii 50. Servea ciorba de burta, tuslama populara si era frecventata de cei care veneau sa-si vinda marfa la piata. Circiuma asta a fost intodeauna deschisa 24 de ore. Circiuma aceasta nu a servit NICIODATA BATOG ORI STURIONI.. Celelalte doua circiumI erau pe strada Dr. Georgescu. Una din ele se numea Zorile rosii, nu Zori de zi cum sustine savantul Ciachir. Cealalta era pe strada Dr. Georgescu colt cu strada Nerva Traian, se numea Timisoara si era ceva mai de clasa.
6.Cea mai ieftina motocicleta era de fabricatie ruseasca, se numea K125, si costa peste 6000 lei.
7.Marea majoritate a bijuteriilor ce se vindeau la Bijuteria de vizavi de Militia Capitalei erau lucruri confiscate de la oameni nevinovati si scoase la mezat de catre regimul comunist. La aceeasi Bijuteria am vazut de vinzare un ceas de aur Pathek Phillipe, cu bratara de asemenea de aur, la pretul de 55.000 lei. Un ceas Universal Geneve costa 9.000 de lei.
8.Bloody Mary avea si piper macinat, si frunze de patrunjel. Se bea ca aperitiv, ca sa-ti deschida apetitul, impreuna cu un mic crud uns pe o felie de franzela. Intelighentia se delecta cu votca simpla, nu cu Bloody Mary.
9.Pachetul de tigari Papastratos ( in cutie de carton ) costa numai 10 lei.
10.Tapul avea 350 de mililitri si halba 500 de mililitri.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Salariu mediu pentru chinezoaicele din Romania (187 afisari)
 ZIUA salveaza Catedrala Sf. Iosif (182 afisari)
 Castelul Bran a fost retrocedat (126 afisari)
 Lazea: Exista riscul prabusirii preturilor imobiliare (97 afisari)
 "Proiectul Zichron" (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01406 sec.