Ziua Logo
  Nr. 3634 de sambata, 27 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2006-05-27

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Virgil Ciuca
2006-05-27 00:41:48

Ne inselam amarnicEste o greseala de neiertat daca acceptam teza ca the U S este un stat democrat !

Dealtfel in foarte multe exprimari ale analistilor si expertilor se utilizeaza sintagma "democratie americana" care are o conotatie diferita fata de ceea ce omul de rand intelege si accepta.

Sistemul "dollarocrat american " mai pastreaza si in constitutie si in legile care guverneaza societatea americana destule elemente ale "statului sclavagist american " bazat pe inechitate sociala si teroare.

Nivelul de trai si desvoltarea economica a the US , datorata si sclaviei si inrobirii altor popore, prin facilitatile materiale oferite cetatenilor si mai ales noilor veniti estompeaza in mare masura "tarele" societatii americane.
In the US majoritatea oamenilor nu mai au timp nici sa gandeasca si nici sa citeasca, mai toti actioneaza ca niste automate bine dirijate de regulile unui sistem social politic care distruge orice urma de gandire si umanitate.

Nu este de mirare ca multi dintre noii veniti odata ajunsi pe pamant american isi urasc si tara si parinti si poporul din care provin.

Surprizator , o nota aparte o fac tocmai emigrantii din tarile cele mai sarace ale Americii de sud , ei isi pastreaza si afiseaza cu mandrie si limba si obiceiurile ! sunt si cei mai noi si cei mai multi...... Poate ca intr-o zi europenii dezradacinati din unele tarii Est Europene vor invata de la imigrantii din America de Sud .

Pe noi ne intereseza daca modelul american poate fi urmat si este bine sa fie urmat !

Eu nu cred in sitemul american simtit pe propria mea piele.

Virgil Ciuca
,GiulestiWarrior
2006-05-27 02:25:06

Re: Ne inselam amarnic

Virgil Ciuca
2006-05-27 03:16:14

Re: Ne inselam amarnic

annia
2006-05-27 09:56:05

ZIUA, CITITORII TE APARA!

« ZIUA », V.Alexe, CITITORII TE APARA !
Pe site-ul www.romanialibera.com . la ECOURILE postate la articolul lui Gheorghe Cionoiu intitulat « Marturii ale trecutului politic al domnului Tismaneanu », cititoarea ta, Aurora Mihacea isi expune opinia legata de articolul lui Vladimir Alexe si de « cazul »Tismaneanu in ecoul declarat si scrisoare deschisa catre O Simonca, intitulat « SIMONCA, STAPINUL IDOLILOR ».
Cititoarea apara afirmatiile lui V.Alexe, dintr-o perspectiva inedita :
-dinspre Gnoseologie, ramura a filosofiei care aduce argumente forte in favoarea lui V Alexe,
- dinspre propria viata, cititoarea intrind in aceiasi facultate ca si V.Tismaneanu in 1976, dar avind un cu totul alt drum in viata, liber ales.
"SIMONCA, STAPINUL IDOLILOR"
(....) ,
O. SIMONCA. STAPINUL IDOLILOR
Nimic nu m-a uimit mai mult ca acest text al articolului «Dincolo de injuratura». Este un text ciudat. Iar ciudatenia consta intr-un paradox « confirma infirmind», teoria idolilor a lui Francis Bacon. De peste veacuri, filosoful probabil il priveste contrariat... Simonca ii confirma teoria, incetosind judecata cititorului care intilneste aproape la fiecare paragraf acele prejudecati despre care Bacon ne spunea ca trebuie sa le inlaturam spre a ajunge la stiinta a tot ce ne inconjura. «Idola tribus», «idola specus», «idola fori», «idola theatri», toti acesti «idoli» par a dantui in textul sau o hora nebuna. Atit doar ca, O Simonca nu este sub puterea lor, nu i-a scapat o clipa de sub control. Fiecare «idol» pare a avea un rol precis dinainte stabilit. Simonca, stapinul «idolilor», face in acest text din «idoli» un scut: ghiciti pe cine ascunde in spatele lui?« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Salariu mediu pentru chinezoaicele din Romania (187 afisari)
 ZIUA salveaza Catedrala Sf. Iosif (182 afisari)
 Castelul Bran a fost retrocedat (126 afisari)
 Lazea: Exista riscul prabusirii preturilor imobiliare (97 afisari)
 "Proiectul Zichron" (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00583 sec.