Ziua Logo
  Nr. 3634 de sambata, 27 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2006-05-27

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

nellu
2006-05-27 15:04:39

subiect delicat

Trecerea de la "justitia" politica dedicata regimului la un sistem juridic bazat pe transparenta si legalitate a dat nastere in Romania la multe absurditati.
Aceste absurditati si mentalitati din trecut au dat nastere la un sistem generalizat deocamdata de coruptie si incompetenta in sistemul juridic.
Afirmatia premierului ca 70 % din magistrati/judecatori sunt corupti probabil ca este apropiata de adevar.
Mai toate legile si ordonantele,modificarile de legi de dupa "89 au un mare substrat politic si au servit in continuare "clasa conducatoare".
Privatizarea corupta a infrastructurii industriale sau funciare a Romaniei a fost si va ramane cel mai mare jaf din istoria economica a tarii.
Rezultatele economice demne de remarcat de dinainte de "89 obtinute cu sacrificiul populatiei au incaput pe mana unor politicieni corupti (noii baroni milionari).Acest fapt nu se putea derula fara o justitie corupta aservita banului si nu legii si dreptatii.
Este trist ce se intampla la CEDO unde justitia romaneasca capata numai bobarnace si mai trist este ca cetatenii Romaniei trebuie sa ajunga acolo sa-si caute dreptatea.
Legea este pentru toti si pentru oameni de rand si pentru politicieni la care secretul declaratiei de avere este dosar secret.( X File )
Dreptul la propietate in Romania este ceva de dictionar si nu ceva aparat de justitie.Problema propietatilor nationalizate este nereglementata problema trecand de la un guvern la altul ca niste castane fierbinti.
Tribunalele din periferia tarii judeca procese inca cu martori si simulatii ,sentimente si principiul o mana spala pe alta.
Implementarea justitie europene in tribunalele din Romania este inca mai mult decat o utopie.Nu este destul ca sa se confirme inzestrarea technica cu aparatura computerizata mai trebuie ca sa si introduca datele pt transparenta ca doar justitia este una.
Personal am asistat la cateva sedintele tribunalului din Piatra Neamt ,prezidat de o d-na judecator Oana Enache Pavaluta unde daca se inregistra video acele sedinte erau demne de circ si nu de justitie.
D-na Macovei are inca multe de facut ,dar singura in mod sigur nu o poate face.Poate ca ar trebui invitati juristi de la CEDO sau din diaspora romaneasca pentru consulting.Un schimb de experienta nu strica niciodata.


avarfreson
2006-05-28 07:30:02

Pettrusu
2006-05-28 10:29:30

Complotul Magistratilor a fost programat din varful sistemului judiciar

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA
PRESEDINTELUI ROMANIEI, DOMNUL TRAIAN BASESCU

18.03.2006

CC: IN IMEDIATA ATENTIE A INSTITUTIILOR SUPERIOARE DE STAT
 GUVERNULUI ROMANIEI,
 MINISTERULUI JUSTITIEI,
 CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII,
 DEPARTAMENTULUI NATIONAL ANTICORUPTIE
 CURTII CONSTITUTIONALE A ROMANIEI,
 MASMEDIEI ROMANESTI SI INTERNATIONALE


 Domnule Presedinte,
 Stimati reprezentanti ai Satului Roman,


Revin in fata dumneavoastra si a poporului Roman cu a patra scrisoare deschisa transmisa de la capatul pamantului, scrisoare care as vrea sa fie un semnal de alarma, dar si un strigat dupa ajutor transmis poporului Roman si reprezentantilor lui. Ma vad silit din nou sa atrag atentia clasei politice cat si tuturor cetatenilor romani din tara si diaspora romana, ca au un rol primordial in consolidarea si sustinerea fortelor democratice care lupta la ora actuala in Romania pentru reinstaurarea legii, ordinii si disciplinei in structurile si conducerile institutiilor de stat si publice din Romania.

Domnule Presedinte, recent am asistat la un gest extraordinar din partea dumneavoastra, gestul curajos, de diagnosticare a bolii incurabile a Justitiei romane, boala incurabila, contagioasa si molipsitoare care a afectat o foarte mare parte a judecatorilor care au impartit dreptatea nu dupa spiritul legii ci dupa interesele gruparilor politice si mafiotice, care prin "SPAGA, MITA SI SANTAJ" au reusit sa duca Romania la coada Europei pe listele celor mai corupte tarii din Lume. Va felicit pentru pasul care l-ati facut in diagnosticarea acestei boli care este"CORUPTIA" din sistemul judecatoresc.

Din reactiile imediate aparute in urma acestui diagnostic, reactii initiate si controlate de cei care inca incearca si reusesc sa uneasca pe toti cei care intr-o forma sau alta ar dorii sa ramana la sistemul vechi, sistem care a dat randament numai in dreptul lor si mai putin in dreptul cetateanului de rand, am observat ca toti cei care au fost vizati de noile reguli si regulamente introduse in Justitie pentru a curma aceasta boala a coruptiei s-au unit si au facut un complot impotriva dumneavoastra prin adresa trimisa la Curtea Constitutionala prin care va invinuesc de amestec in treburile Justitiei.

Domnule Presedinte nu stiu daca celelalte trei scrisori deschise
> http://romanianews.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3142

care vi le-am adresat pana in prezent au avut o influenta asupra diagnosticului care l-ati dat, dar acum vreau sa va dau ocazia din nou sa le dovediti acestor judecatori ca aveti dreptate si va propun un caz extraordinar prin care-i veti face muti pe multi judecatori si chiar un cutremur s-ar putea produce in Justitie daca s-ar dezvaluii intreg arsenalul mafiotic care a stat in spatele exproprierii si alungarii mele din tara.

Cand afirm aceste cuvinte tari, stiu ce spun si va rog sa dispuneti verificarea celor peste 20 de procese care le-am avut la Gherla, Medias, Sibiu, Curtea Suprema de Justitie si in centrul coruptiei din Justitia Clujeana, care a stat si in spatele initiativei celor 1600 de judecatori, procese in care au fost manipulate de unii care sunt in fruntea CSM pe care vreau sa-i nominalizez pentru ca cred ca tot ei au initiat si complotul judecatorilor impotriva dumneavoastra. Doi dintre acesti judecatori sunt "judecatorul Buta Gheorghe de la Curtea Suprema si mana dreapta a acestuia Presedintele Curtii de Apel Cluj, Virgil Andries. Cu astfel de membri CSM este normal sa se intample ce se intampla, dar trebuie opriti acesti oameni si trasi la raspundere pentru faptele lor.

Cele peste 20 de procese de care va spuneam ca le-am avut s-au derulat de-a lungul a 5 ani si jumatate si toate, incredibil toate, dar chiar toate au fost judecate spre favoarea unei grupari de interese, grupare mafiotica ai carei lider recent a fost expus si tras pe dreapta din fruntea Camerei Deputatilor . Afirmatia mea are acoperire si se poate verifica din spusele celor din jurul acestui personaj contraversat , citez "

http://www.evenimentulzilei.ro/article.php?artid=253609

Cer cu aceasta ocazie tuturor institutiilor nominalizate la inceputul scrisorii mele deschise sa se autosesizeze si sa verifice nedreptatea impartita de judecatori in special in dosarul 5.271/2002 in care sa dat sentinta civilo-abuziva, nedreapta si ilegala inregistrata sub Nr. 1474/2004 a Curtii de Apel Cluj, rezultata in urma complicitatii fostului Presedinte al C-A Cluj, Buta Gheorghe prin subalternele acestuia, Marioara Isaila, Eleonora Gheta si Floarea Tamas, aflate toate cu suportul Judecatorului Buta Gheorghe si Virgil Andries inca in fruntea Justitiei clujene, sentinta prin care am fost expropriat fara nici un suport legal, sentinta contestata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului datorita incalcarii art. 6 par. 1 of the European Convention of Human Rights si art. 1 par. 1 of the first Additional Protocol to the Convention, unde statul roman trebuie sa raspunda de sentintele injuste si de abuzurile din sistemul judecatoresc.
_________________________________________________________
Continuarea > http://www.euractiv.ro/eaforum/viewtopic.php?t=722&postdays=0&postorder=asc&start=0

nellu
2006-05-28 18:27:39

Re: d-lui Pettrusu

Ma asociez deplin la ce ati scris este mai mult decat realitatea in justitia romaneasca .
Am avut" placea " de asista la hotarari judecatoresti asemanatoare cazurilor pe cale le-ati expus
Pentru cultura generala a celor ce citesc aceste comentarii pot da doua exemple recente din justitia romaneasca :
dosarul 5840/2005 si 4724/2005 dosare judecate la Tribunalul Piatra Neamt .Cele doua dosare fiind judecate de aceiasi judecatoare Oana Enache Georgiana (care legal nu avea competenta sa le judece pe amandoua).
Este asemanator cazului expus in comentariul dumnevoastra.Si acest caz este pe drum la CEDO caci este inadmisibil de a deposeda pe un cetatean de drepturile sale dovedite prin acte ,intabulare ,chitante de plata cu ajutorul unei "simulatiei " acestei judecatoare corupte si influentate de alte fosile din vechiul regim pe care i-a avut ca consilieri.
Sper ca dupa CEDO aceasta judecatoare Oana Enache Georgiana sa-si gaseasca alta cariera si nu sa faca de ras justitia romaneasca care se declara europeana.
Sau justitia romaneasca devine europeana numai dupa ce decide CEDO si repara prejudiciile produse de nerespectarea legilor .


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Salariu mediu pentru chinezoaicele din Romania (187 afisari)
 ZIUA salveaza Catedrala Sf. Iosif (182 afisari)
 Castelul Bran a fost retrocedat (126 afisari)
 Lazea: Exista riscul prabusirii preturilor imobiliare (97 afisari)
 "Proiectul Zichron" (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00650 sec.