Ziua Logo
  Nr. 3625 de miercuri, 17 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-05-17
griar din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.170.2...)
2006-05-17 22:51
Glumiti? Aha, inteleg...

"Daca in mitologicul sistem occidental de coordonate trebuie aparata, sa spunem, "Georgia, cea iubitoare de pace, de libertate si democratie" de "Rusia cea agresiva, imperialista si autoritara", iar problema drepturilor la viata a minoritatilor nationale (osetini si abhazi) lipseste cu desavarsire in acest sistem de coordonate, exista pericolul alunecarii spre razboi, chiar unul fierbinte. Mi-as dori ca prietenii occidentali sa revina mai repede la realitatea deideologizarii si demitologizarii. "

"Dreptul la viata" al cecenilor oare de ce nu va preocupa la fel de mult? Dar "dreptul la viata" al romanilor din Republica Moldova? Poate e cazul ca, intr-o "republica maldavineasci", romanii de la Est de Prut sa-si proclame si ei "indepenedenta"? De bine ce se simt in tara lor? Ah, cat de greu le vine unor comentatori comentatori rusi sa se puna de acord cu propria logica! Daca imperialismul rusesc s-a latit asa de tare, incat nu se poate tine pe picoarele proprii (nici macar acum, cand, cica "e in cea mai buna forma"!)...

Altfel, artciolul seamana mai mutl cu un semnal de chemare la lupta a tribului (iarasi, daca tot e "in forma buna"), ceea ce nu e nou. Dar e distractiv ca nu se mai gaseste, si nici nu se mai cauta, argumentul/motivul pentru care se convoaca luptatorii... Adineaori, erau intersele economice, parca (ca tot se dadea Putin de ceasul mortii ca are de vandut energie si-i trebuie piata), acum sunt "minoritatile" pe care Rusia le are pe constiinta (daca pana acum a tot muncit, saraca, pentru a crea "conflicte inghetate" peste tot)... Maine ce motiv sa nu faca reforma si sa nu se democratizeze va mai inventa proverbiala trasatura ruseasca, numita de clasici "oblomovschina"?


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria Streinu Cercel (2182 afisari)
 Batalia pe Ceahlau (452 afisari)
 Macel de aderare (251 afisari)
 Stiri pe scurt (223 afisari)
 Motorul fiscal (163 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00629 sec.