Ziua Logo
  Nr. 3622 de sambata, 13 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-05-13
Alexc (, IP: 70.16.198...)
2006-05-13 15:11
Parintele Argatu

L-am cunoscut personal pe acest om mare, datator de liniste sufleteasca si nadejde in probleme. Mergeam la Cernica sa-l vad. Venea lume din toata Romania sa-l consulte in necazuri si sa ia aibe ceva sfintit de dinsul. Credinta se simte, la fel si sfintenia, asta daca avem ochii deschisi de la Dumnezeu. Nu e de mirare ca Domnul L-a rasplatit prin sfintirea trupului, ar fi fost de mirare sa nu-l fi sfintit. Luam ce dam, iar in traducere atee, pt cei ce fac comentarii ridicole, dupa fapta si rasplata. Credinta e f. prost inteleasa de cei care nu citesc Biblia sau cartile ce explica ortodoxia. Dumnezeu a promis ca daca-L urmam, ne da viata vesnica. N-a promis averi si faima, desi a spus ca daca umblam mai intii sa gasim imparatia cerurilor, restul ne vor fi adaugate. Uite ca un om ca parintele Argatu, care n-a avut averi, ci a petrecut in rugaciune si-n slujba semenilor sai, a luat mare faima de la Cel pe care L-a iubit si-a cistigat linistea lumii nevazute.
Pt. credinciosi: se simtea o pace si-o putere mare la Cernica cind parintele era acolo, chiar cum intram pe aleea principala a manastirii. A fost un om extraordinar, printre singurii care stia sa exorcizeze fel de fel de posedari si vraji. Binecuvintarea lui aducea multe foloase, impacari, sanatate, spor. Enorma mila lui Dumnezeu ca-n aceste timpuri grele ne-a mai adaugat o mingiiere - un alt sfint.
Pt. atei: stati la capul celor pe moarte si vedeti cum mor si ce spun pe patul de moarte cei ce cred si cei ce nu cred, cei ce-au fost buni sau rai in viata. O metoda zguduitoare a va pune macar un semn de intrebare daca exista Dumnezeu sau nu. Am invatat asta de la asistente din sectia de cancer din alta tara, femei care n-au treaba cu religia ci cu realitatea.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Minunea parintelui Ilarion Argatu (4098 afisari)
 Agentul Volodea (1406 afisari)
 Amintiri despre Alexandru Paleologu (620 afisari)
 Ofiterul care a depus plangere impotriva SRI a facut congestie cerebrala (566 afisari)
 Mega-afacerea melcilor - teapa italiana (381 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00603 sec.