Ziua Logo
  Nr. 3622 de sambata, 13 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-05-13
jean dima din USA (...@yahoo.com, IP: 72.70.213...)
2006-05-12 23:42
Bravo, Dle Vladimir Alexe

Pentru a inlatura orice urma de dubiu asupra sorgintei ideologice a acestui Volodea Tismenetki (alias Vladimir Tismaneanu) , vedeti mai jos, in traducerea mea, un articol semnat de un jurnalist canadian, despre o alta figura de "intelectual" comunist din US, care a luptat pe aceleasi baricade ca si parintii lui Volodea, ca si Volodea insusi, doar ca de partea astalalta a baltii atlantice. Raul facut societatii americane de personajul despre care e vorba mai jos, urmeaza sa fie simtit in amploarea lui si in Romania, azi, la citeva decenii bune dupa ce in US feminismul isi savureaza devastatoarele efecte asupra societatii americane traditionale.
Iata articolul:

Betty Friedan a fost o Commie (comunista)
(Mammy a fost o Commy) de Henry Makow, Ph.D. 27 Iulie 2003

“Tovarasi, va veti aminti vechea poveste a capturarii Troiei… Armata atacatoare n-a putut obtine victoria decit cind, cu ajutorul faimosului Cal Troian, a reusit sa patrunda p´┐Żna in chiar inima taberei dusmane”
Gheorghi Dimitrov, Secretarul General al Comintern,
August, 1935.

Betty Friedan, “fondatoarea feminismului modern”, a pretins ca este o mama tipica americana a anilor 1950, care a avut o “revelatie” cum ca femeile ca ea au fost exploatate si ca trebuie sa-si caute independenta si implinirea in cariera (profesionala).
Ceea ce Betty Friedan (nascuta Betty Naomi Goldstein) n-a spus este ca ea era o propagandista comunista inca din anii de studentie la Smith College (1938-1942) si ca distrugerea familiei a fost intotdeauna (punct) central pentru planul comunist de guvernare mondiala. Vezi “Manifestul Comunist” (1848).
Friedan a renuntat la colegiu ca sa devina reporter pentru un serviciu de stiri comunist. Din 1946 pina in 1952 ea a lucrat pentru cotidianul UE (United Electrical, Radio and Machine Workers of America), “cea mai mare institutie de orice tip condusa de comunisti, in US”. In 1947, Congresul US a tintit Union Electrical drept un front comunist iar participarea la aceasta a intrat in declin constant.
Daniel Horowitz, un profesor de Istorie la Smith College, cu un impecabil resumee ca liberal si feminist, documenteaza toate astea in cartea sa despre Betty Friedan si Facerea Femininului Mistic: “Stanga Americana, Razboiul Rece si Feminismul Modern” (Universitatea Massachusets Press, 1999). Horowitz citeaza un membru al uniunii (UE, n.trad.) care a descris cum “o minoritate comunista a preluat controlul oficiului national al UE, al comitetului executv, al ziarului uniunii si al unora din consiliile de district si locale”.
Betty Friedan n-a vrut sa i se stie antecedentele radicale. In toata cariera ei, a zis ca n-a avut nici un interes in conditia femeii inaintea “revelatiei” . A refuzat sa coopereze cu prof. Horowitz si l-a acuzat de …turbare. De ce? Fiindca “Misticul Feminist”, cartea ei publicata in 1963, nu s-ar fi vandut in 5,000,000 copii daca adevaratele ei convingeri ar fi fost cunoscute.
Comunistii opereaza prin subterfugii -- prefacindu-se ca sunt exact ca noi. Aceasta este strategia “Frontului Popular” si a constat in inceperea miscarilor idealistice in scopul sa atraga oamenii de buna intentie, de regula studenti, nmuncitori, artisti sau intelectuali. Participantii nu au stiut ca organizatia lor a fost fondata si controlata de indivizi cu o agenda de lucru total diferita. Acesta este, de altfel, principiul masoneriei, al Zionismului si al Comunismului insusi. Esentialmente, aderentii sunt mintiti.
Willi Munzemberg, un confident al lui Lenin din epoca timpurie, a organizat “Frontul Popular” in anii ‘20 si ’30, referindu-se la el ca fiind “clubul nevinovatilor mei”. El a initiat marsurile de protest, demonstratiile, librariile si publicatiile radicale, festivalurile de arta si recrutarea celebritatilor (“fellow travellers”).
In cuvintele istoricului Stephen Koch, Munzenberg &#8220;a fost de un succes incredibil la mobilizarea intelighentiei Vestului in numele unui set moralistic de atitudini politice receptive la nevoile Sovietelor. In proces, el a organizat si definit agenda morala <<iluminata>> a epocii lui&#8221;. (&#8220;Vieti Duble: Spioni si Scriitori in Razboiul Secret Sovietic al Ideilor impotriva Vestului&#8220;, New York, 1994, pag 14).
Intr-un interviu din 1989, Babette Gross, sotia lui Willi Munzemberg, a descris modus operandi al &#8220;Frontului Popular&#8221;: &#8220;Nu se poate sa-l sustii pe Stalin. Nu se poate sa te numesti pe tine insuti Comunist. Nu se poate sa chemi oamenii sa sprijine Sovietele. Niciodata. Pretinzi ca esti un idealist independent dar, in realitate, nu intelegi politica si totusi pretinzi ca individul mediu ar obtine ceva avantaje&#8230;&#8221;
Friedan a respectat acest principiu cind a ajutat startul celui de al doilea val al feminismului (in US, n. trad.), care, in fapt, este un clasic &#8220;Front Popular&#8221;. Numele insusi, &#8220;miscarea femeilor&#8221;, si pretentia ca este pentru &#8220;egalitate&#8221; nu sunt decit o perdea de fum care sa mascheze o diabolica cruciada de distrugere a institutiei familiei. De ex., profesoara feminista Alison Jagger numeste familia nucleara (familia de 3 generatii, n. trad.), &#8220;o temelie a opresiunii femeilor: impune dependenta femeilor de barbati, impune heteroxualitatea si impune prevalenta caracterelor masculine si feminineasupra generatiei urmatoare&#8221;.[...]
Prin atacul lor asupra fabricii sociale, feministii au provocat mai multa distrugere societatii vestice decit insisi comunistii au visat vreodata. Isteria &#8220;violentei domestice&#8221; a indus o distanta intre barbati si femei. Femeile au fost si sunt castrate psihologic. Ele sunt incurajate sa urmareasca doar sex si cariera, nu familie. Rata de nasteri in US a plonjat de la 3,9 copii pe femeie in anii &#8217;60, la 2 astazi, cel mai jos nivel in istorie (in US, n.trad.). [Inlocuirea este 2,1]. Rata mariajului a scazut cu 33%, in timp ce numarul divorturilor a crescut cu 200% din 1960 incoace. Msai mult de jumatate din primii nascut in US cunt conceputi sau nascuti inafara casniciei (William Bennett, &#8220;Inima Rupta&#8221;, p. 13).
Feministul Cal Troian s-a dovedit astfel extrem de eficient. Intrebarea este: De ce? Cum a putut o filozofie subversiva bolnava, care in mod deschis arunca femeile impotriva barbatilor, sa fi fost atit de plina de succes? Raspunsul, ,deconcertant, este ca inapoia Comunismului si Feminismului se afla monopolul capitalist care le foloseste pe ambele sa submineze institutiile politice si culturale ale Civilizatiei Vestului. Cartelurile Rockefeller-Rothschild au in posesie cea mai mare parte a lumii si, in mod natural, cred ca trebuie s-o si controleze. Ei poseda pe cei mai multi dintre politicienii nostri, presa si educatorii.Scopul acestor carteluri este &#8220;o noua ordine mondiala&#8221; (asa-zisa &#8220;globalizare), in care ei re-creeaza omenirea astfel incit sa se potriveasca scopurilor lor abjecte.
Betty Friedan, fa o plecaciune&#8230;

Aici se incheie articolul lui Henry Makow. (vezi "www.savethemales.ca")
Presa ...americana a cinstit "opera" acestei Betty Friedan-Goldstein si inca ii cinsteste memoria. Acelasi lucru incep sa-l faca, stupefiant, si unii "ziaristi" romani cand ii dau si-n sus, si-n jos, cu "cunoscutul politolog si istoric Vladimir Tismaneanu"(sic!).
Vedeti similaritatile?..roy (...@hotmail.com, IP: 83.130.77...)
2006-05-12 23:54
Re: Bravo, Dle Vladimir Alexe

Ai grija cum te exprimi. Daca ii ataci pe comunisti, il jignesti si pe Vladimir Alexe.
------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2006-05-12 23:42:04, jean dima a scris:

>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Minunea parintelui Ilarion Argatu (4098 afisari)
 Agentul Volodea (1406 afisari)
 Amintiri despre Alexandru Paleologu (620 afisari)
 Ofiterul care a depus plangere impotriva SRI a facut congestie cerebrala (566 afisari)
 Mega-afacerea melcilor - teapa italiana (381 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02270 sec.