Ziua Logo
  Nr. 3622 de sambata, 13 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-05-13

Comentarii: 5, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

griar
2006-05-13 13:39:11

Zoe Dumitrescu-Busulenga

Si eu am avut ocazia sa o ascult, o singura data, vorbind despre Eminescu... Intr-un fel care te forta sa gandesti si sa simti, simultan, si sa redescoperi poezia... Am ramas impresionata, bineinteles, mai ales ca asta se intampla in primul meu an de studii la Bucuresti, cand tot ce auzeam, vedeam, citeam era nou, uneori greu de acceptat, dar captivant, "ademenitor", provocator... Mai tarziu am auzit critici dure la adresa dumneaei, critici care m-au facut sa ma intreb, la un moment dat, daca au mai ramas ceva... certitudini romanesti. Acum aflu ca Zoe Dumitrescu Busulenga s-a retras: mai adineaori la manastire, si acum intr-o lume mai buna, daruind romanilor certitudinea de care aveau, probabil, cel mai mult nevoie: creatia si credinta sa.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

Ion Caramache
2006-05-13 17:07:26

Domnul Eungeniu

Este interesant ca domnul Eungeniu, cel care se consulta pe firul scurt cu Manastirea Varatec, habar nu avea ca interlocutoarea sa era maica Benedicta! De asemenea este interesant de semnalat faptul ca maica Benedicta Bushi a trecut in lumea dreptilor la numai citeva zile dupa ce la Televiziunea Romana a fost prezentat un film omagial dedicat lui Dinu Pillat si, din care reiesea clar, ca Bushi s-a purtat magareste cu nepotul lui Ionel Bratianu – creatorul Romaniei mari. Simpla coincidenta? Cum se face ca istoricul literar Eungeniu Simion I-ul trece sub tacere acest fapt si, a de imagine pentru mazilita sfirsita la zid, renumita academician doctor inginer savant de renume mondial?
Domnul Eungeniu isi lauda meritele de a fi insistat ca Edgar Papu sa fie ales membru al Academiei. Dar tovarasul Eungeniu nu sufla un cuvint despre sacrilegiul de a avea numele lui Edgar Papu, Eminescu, Creanga, Caragiale alaturate numelui academicianului post mortem Theodor Neculutza. Probabil ca numele ultimului exprima cel mai bine valoarea domnului Eungeniu, si de aceea este inca pe tabel pentru a ne reaminti ca intodeauna academicienii romani este de doua feluri: unii culti si altii desculti.

AVP
2006-05-13 19:05:11

Pa Macedonski l-o fi intrebat cineva ?

Acordarea post-mortem a gradului de academician pentru Macedonski - ceilalti nu ma intereseaza - este o mare magarie :( Nu stiu daca Eminescu a fost promovat si el la rangul de acad. post-mortem, caci este claro ca-n timpul vietii sala nu putea sa fie, insa daca asa s-a-ntamplat si cu Emin, atunci vor rde si curcile de cei doi rivali care-n viata si-au dat la gioale ca prostii, in timp ce idiotii si nepotii marimilor iepocii lor de kkt se lafaiau in lojile de la academie, iar acum nulitatile academiei clipei se-nghesuie sa fie colege de eternitate cu nemuritori Emin & Macedonski, carele daca ar fi intrabati, azi, de vor sa faca parte din academia care i-a ignorat ieri, biensur ca i-ar scuipa in ochi pe farisiei.

Ce simplu se spala de pacate academia asta, n-asa ? !

In vreme de Emin-ul zilei de azi nici n-a auzit macar... ;)

Si asa mai departe, a...? Dar pana cand ?

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-05-14 04:08:16

Interesant..ii functioneaza cu incetinitorul..Tanti Zoe face de 10 zile ? Pariu ca inca NU STIE ca NU MAI E LA ACADEMIE

.. asa ca tineti-va tari in numerele viitoare.........

Laurentiu Dan
2006-05-14 19:28:32

tov Simion

''Cred doamne, ajuta necredintei mele....'' este un citat din.. Biblie, iara nu unul din scrisorile ZDB.
Dar cum tov Simion, academicianul, nu prea a fost dus la biserica, fiind adeptul materialismului dialectic si isteric, nu are cu sa stie asta si o trage din condei.
Stimabile, daca ZDB si-a spalat ,oarecum ,din pacate la manastirea Varatec, matale ramai in contiunare unul din purtaturii si pastratorii spiritului lui Zoe, domnul.
DL


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Minunea parintelui Ilarion Argatu (4098 afisari)
 Agentul Volodea (1406 afisari)
 Amintiri despre Alexandru Paleologu (620 afisari)
 Ofiterul care a depus plangere impotriva SRI a facut congestie cerebrala (566 afisari)
 Mega-afacerea melcilor - teapa italiana (381 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02735 sec.