Ziua Logo
  Nr. 3606 de vineri, 21 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-21

Comentarii: 11, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Gicuta a lu' nea Nuta
2006-04-21 09:18:05

Doamna profesor...

Ca-ntotdeauana opiniile dnei Petre sunt pertinente,coerente si de bun simt.Dom-
nia sa vede mai departe ,decat o pot face multi dintre cei aflati pe scena universitara de la noi.Subscriu opiniei sale privind pe dl.profesor Marga-cu toate
inconsecventele pe care-ncearca sa le acrediteze Catavencii despre domnia sa.
Toate cele bune acelora cu suflet sincer si deschis si Dumnezeu sa ne binecuvanteze !

catalin_mattei
2006-04-21 09:30:13

comentariu

doamna Petre are un comentariu pertinent si se vede ca vine din mediul universitar. ramine insa o enigma pentru mine de ce in timpul a 4 ani cit domnia sa a fost mina dreapta a presedintelui Constantinescu nu a facut mai mult pt restructurarea sistemului de invatamint romanesc... observ cu mare uimire ca desi in sistem sunt multi tineri care isi doresc schimbarea si care au motivatia si acea nebunie necesara urmarii unui nou drum, in momentul in care cei ce se vor reformatori trebuie sa treaca de la teoretizare la aplicarea noilor idei in practica se pierd cu totul... si astfel ne plingem de 16 ani...
Poate ca "societatea civila "ar trebuii sa faca ceva mai mult decit sa se manifeste in evenimente fitoase..
din pacate de multe ori in spatele unora se afla fundatia soros care urmareste (caz des intilnit in europa de est si spatiul fost sovietic) atingerea unor obiective diferite de nevoile societatii romanesti.
as face o paranteza si as incerca sa aflu care sunt legaturile doamnei macovei sau renate weber cu respectiva fundatie... din pacate nu cred ca vom sti aceste lucruri si cu siguranta vor fi foarte multi cei care imi vor vorbi despre "valorile democratice" pe care respectiva fundatie le apara

bazileus
2006-04-21 11:33:46

nodul gordian

Invatamantul a fost incepand din se,. XIX cel mai des reformat domeniu,dar asa de "reformat" ca si prezent n-a fost niciodata.Singurul ministru valoros a fost Dl.prof. Margasi sunt extrem de mirat de ce actuala coalitie l-a ignorat.Pecedentul si actyalul ministru nu au dupa parerea mea "anvergura"necesara unui asemenea post,totul la ei da impresia de improvizatzie,de lipsa de ideisi implicit de sustinere din partea celor care iau numit.Astfel ca asistam in continuare la degradarea continua a invatamantului nostru de toate gradele cu efecte devastatoare pe termen mediu si lung.Fara sa fac apologia trecutului,dar in urma cu ani in scolile din romania se mai si invata;nu se imparteau diplomele pe banda rulanta contra cost.Asa se explica rezultatele catastrofale la examenele de concurs pentru ocuparea posturilor vacante di invatamant ,justitie etc.Trezitzi-va dragi guvernantzi cat mai avetzi timp,ca vin ceilaltzi si o sa plangetzti unde nu va vede nimeni!!!

ninel2222
2006-04-21 11:38:13

Arogantu'
2006-04-21 12:46:46

Re: comentariu/ Catalin

Atributiile unui consilier la Cotroceni sint strict delimitate - iata motivul pentru care doamna Zoe Petre nu a facut ceea ce ... nu avea atributii sa faca !

La 2006-04-21 09:30:13, catalin_mattei a scris:

> doamna Petre are un comentariu pertinent si se vede ca vine din
> mediul universitar. ramine insa o enigma pentru mine de ce in timpul
> a 4 ani cit domnia sa a fost mina dreapta a presedintelui
> Constantinescu nu a facut mai mult pt restructurarea sistemului de
> invatamint romanesc... observ cu mare uimire ca desi in sistem sunt
> multi tineri care isi doresc schimbarea si care au motivatia si acea
> nebunie necesara urmarii unui nou drum, in momentul in care cei ce se
> vor reformatori trebuie sa treaca de la teoretizare la aplicarea
> noilor idei in practica se pierd cu totul... si astfel ne plingem de
> 16 ani...
> Poate ca "societatea civila "ar trebuii sa faca ceva mai
> mult decit sa se manifeste in evenimente fitoase..
> din pacate de multe ori in spatele unora se afla fundatia soros care
> urmareste (caz des intilnit in europa de est si spatiul fost
> sovietic) atingerea unor obiective diferite de nevoile societatii
> romanesti.
> as face o paranteza si as incerca sa aflu care sunt legaturile
> doamnei macovei sau renate weber cu respectiva fundatie... din pacate
> nu cred ca vom sti aceste lucruri si cu siguranta vor fi foarte multi
> cei care imi vor vorbi despre "valorile democratice" pe
> care respectiva fundatie le apara
>

Nitu Rodica
2006-04-21 13:11:41

Re: comentariu/ Catalin

Nitu Rodica
2006-04-21 13:19:51

Intru totul de acord

cu cei care au postat inaintea mea;ca una ce lucreaza in invatamant , sunt de acord ca dl. Marga a fost cel mai bun ministru al invatamantuli. Reforma inceputa de domnia sa avea coerenta, perspectiva si ataca simultan mai multe planuri, din pacate, timpul in care a fost ministru a fost prea scurt sa poate finaliza ceea ce incepuse. Cei care i-au succedat, in loc sa continuie un plan deja bine elaborat, s-au grabit sa demoleze, in buna traditie romanesca si sa vina cu alte schimbari numai de dragul de a afirma ca schimba, nu conteaza ca in bine sau in rau. Nici nu ma gandeam ca dl. Marga nu va fi din nou ministrul al invatamantului cand era clar pentru toata lumea ca altul mai bun nu exista.Am avut insa inca o data dovada ca interesul national si ce poate fi mai de interes national ca invatamantul, nu conteaza in fata intereselor politicianiste si adversitatilor personale.. Sunt in continuare curioasa cine s-a impotrivit la numirea lui Marga, Boc nu cred, fiindca il cunoaste foarte bine, sa nu mai vorbim ca , din initiativa lui Marga, Universitatea B_B l-a sustinut in campania electorala, oficial.

Inima-Rea
2006-04-21 15:29:47

Hai la guvernare!

N-am observat sa deranjeze pe cineva - din presa, de pe strada, de la catedra sau de pe masa de operatie - faptul ca ADA nu a propus o strategie de dezvoltare a Romaniei, fie si pentru doar 4 ani. Daca abilii politicieni din ADA au considerat ca angajamentul de aderare la ora fixata este suficienta angajare strategica, e treaba lor. Daca e asa, pot spune ca ei cred ca UE o sa ne conduca tara, rastimp ei neavind altceva de facut decit sa capete decoratii pentru serviciile aduse Patriei. Bine-ar fi chiar si asa, dar nu prea ii vad pe eurocomisari numarind tractoarele in locul d-lui Flutur sau licitind tronsoane de autostrazi, in locul d-lui Dobre.
Astfel ca nici in domeniul invatamintului nu exista o orientare clara: in ce directie merge, cu ce forte, cu ce bani, in ce scop, pentru cit timp?
Fata de alte viituri electorale, anul acesta nu s-a schimbat procedura de admitere la liceu, nu s-a modificat structura anului scolar, nici macar la programele de invatamint nu s-a umblat serios. Comozi oameni au ajuns ministri ai Instructiunii Publice! Sa se fi ocupat, precumpanitor, de Cercetare? Mira-m-as!
Pai daca in invataminutul scolar, gimnazial si liceal - unde stapinesc seniorial - nu s-au implicat onor. d-nii Ministri, cu atit mai putin de astaptat era sa-i vezi agitindu-se inauntrul autonomiei universitare, unde puteau deranja adevarate placi tectonice al educatiei romanesti.
Este onorabila pledaoria d-nei Petre pentru colegul sau de academism si guvernare dar nu charisma rezxolva problema trasarii directiilor de dezvoltare a invatamintului si cercetarii. Nu neg ca e importanta autoritatea stiintifica, in fata colegilor de breasla, dar ce te faci cu partidul care te-a trimis acolo sa faci nimic!
De altminteri, si d-l Marga a ispravnicit in cam aceleasi conditii de nesiguranta politica, de acea nici n-a apucat sa deschida cu adevarat santierul educatiei nationale.
De fapt, d-na Petre stie bine ce inseamna sa guvernezi de dragul de a guverna - fara strategie, fara oameni potriviti, doar cu miile de specialisti care nu umplu un autobuz de pde traseul 331.

Arogantu'
2006-04-21 15:57:12

Re: Hai la guvernare!

Un "program de guvernare" a fost votat de Parlament, la investirea actualului cabinet. Ca el face sau nu parte dintr-o "strategie" pe termen mediu si lung - asta este cu totul altceva. Presupun ca DA.
Strategia de dezvoltare trebuie convenita de Putere si Opozitie, iar programele de guvernare trebuie - mai mult sau mai putin - sa se "alinieze" directiilor de dezvoltare convenite.
Daca avem in vedere continuarea privatizarii in intervalul 2001-2004, se poate presupune ca s-au respectat cele convenite pe la Snagov. Ca privatizarea a fost facuta "in stil PSD" - este deja o alta problema, care poate sa intereseze inclusiv Parchetul si / sau DNA.
Cit priveste capitolul "Educatie si cercetare" - sa nu uitam ca primul lucru facut de PSD a fost sa dea peste cap tot ce apucase ( totusi !) sa lanseze Andrei Marga. Doamna ex-ministru Andronescu ar putea sa ne spuna mai multe, dar acum este ocupata pina peste cap sa "implementeze" fel si fel de carduri prin UPB (carduri de care salariatii afla cind vor sa-si faca singuri, in nume propriu ...).


La 2006-04-21 15:29:47, Inima-Rea a scris:

> N-am observat sa deranjeze pe cineva - din presa, de pe strada, de la
> catedra sau de pe masa de operatie - faptul ca ADA nu a propus o
> strategie de dezvoltare a Romaniei, fie si pentru doar 4 ani. Daca
> abilii politicieni din ADA au considerat ca angajamentul de aderare
> la ora fixata este suficienta angajare strategica, e treaba lor. Daca
> e asa, pot spune ca ei cred ca UE o sa ne conduca tara, rastimp ei
> neavind altceva de facut decit sa capete decoratii pentru serviciile
> aduse Patriei. Bine-ar fi chiar si asa, dar nu prea ii vad pe
> eurocomisari numarind tractoarele in locul d-lui Flutur sau licitind
> tronsoane de autostrazi, in locul d-lui Dobre.
> Astfel ca nici in domeniul invatamintului nu exista o orientare clara:
> in ce directie merge, cu ce forte, cu ce bani, in ce scop, pentru cit
> timp?
> Fata de alte viituri electorale, anul acesta nu s-a schimbat procedura
> de admitere la liceu, nu s-a modificat structura anului scolar, nici
> macar la programele de invatamint nu s-a umblat serios. Comozi oameni
> au ajuns ministri ai Instructiunii Publice! Sa se fi ocupat,
> precumpanitor, de Cercetare? Mira-m-as!
> Pai daca in invataminutul scolar, gimnazial si liceal - unde stapinesc
> seniorial - nu s-au implicat onor. d-nii Ministri, cu atit mai putin
> de astaptat era sa-i vezi agitindu-se inauntrul autonomiei
> universitare, unde puteau deranja adevarate placi tectonice al
> educatiei romanesti.
> Este onorabila pledaoria d-nei Petre pentru colegul sau de academism
> si guvernare dar nu charisma rezxolva problema trasarii directiilor
> de dezvoltare a invatamintului si cercetarii. Nu neg ca e importanta
> autoritatea stiintifica, in fata colegilor de breasla, dar ce te faci
> cu partidul care te-a trimis acolo sa faci nimic!
> De altminteri, si d-l Marga a ispravnicit in cam aceleasi conditii de
> nesiguranta politica, de acea nici n-a apucat sa deschida cu adevarat
> santierul educatiei nationale.
> De fapt, d-na Petre stie bine ce inseamna sa guvernezi de dragul de a
> guverna - fara strategie, fara oameni potriviti, doar cu miile de
> specialisti care nu umplu un autobuz de pde traseul 331.
>

DanBruma
2006-04-21 16:45:11

Greu cu scoala !!!

Despre ce reforma vorbiti fratilor ???!!! Ce e asa de complicat cu invatamantul asta: scoala primara, scoala secundara, liceu sau colegiu, universitate sau facultate, licenta, master, doctorat. Nu prea vad care e problema. Doar liniile generale trebuie bine trase apoi fiecare facultate sau universitate face cum o taie capul. Si inca ceva: trebuie bine scris statutul fiecarui grad universitar si persoanele trebuie recrutate numai in functie de CV.

alwis46
2006-04-21 19:13:53

Doua vorbe sa zic si eu.....

Mai oameni buni,

Pe vremea presedintelui Constantinescu, o perioada a fost ministru al invatamantului domnul Andrei Marga din cate imi amintesc.
Reforma preconizata de domnia sa precum si masurile luate si aplicate erau de bun simt, la obiect si cam in acordul tuturor partilor.
Sa ne amintim apoi ca dupa plecarea dansului a venit cea supranumita Abramburica, persoana care a daramat tot ceea ce facuse intr-adevar bine Andrei Marga. Pe urma....totul s-a facut dupa dictonul : alege-s-ar praful, eu sa scap !
Si uite asa invatamantul romanesc este acolo unde a fost dus cu buna stiinta.
In spatele clasei !

S-auzim numai de bine !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scornicestiul fara Ceausescu! (1341 afisari)
 A aparut revista Spy (1289 afisari)
 Ingropaciunea crestineasca a lui Petru Groza (971 afisari)
 "D'ale Carnavalului", primul "Film de colectie" (963 afisari)
 Groparii lui Panait (405 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00668 sec.