Ziua Logo
  Nr. 3606 de vineri, 21 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-21

Comentarii: 2, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-04-21 04:04:18

"Ai pe Cineva la..?" varianta individuala la acel partinic sau criminal "Avem pe Cineva la..??" sant mosteniri fanariot

- balcanice alaturi de cuvantul turcesc "bakhsish", o cultura de PR bine stabilita in tarile din Balcani de sistemul de valori FANARIOTE promovate de Inalta Poarta care a rezistat schimbarilor si timpului. Gallagher incearca IN NESTIINTA LUI sa ne asimileze unui sistem CUNOSCUT DE EL (Yes Minister) - realitatea in Romania fiind ALTA.

Este o MOSTENIRE CULTURALA care-si are radacinile in structura de organizare / subzistenta a Bisericii Ortodoxe - care se bazeaza pe "donatii directe, in natura si bani - facute preotului (functionar public)". Preotul si Invatatorul au fost elementele de fundament - in sfatul catre omul simplu.. Preotul i-a spus "UNDE" sa se duca.. iar Invatatorul i-a scris "JALBA"... "Taxa de Timbru traditionala" a variat.. iar atitudinea de "accept" qvasi-impusa de biserica care promova larghetea la punga a individualului pentru "suport traditional" / "sponsorizare" s-a extins si la alte institutii care intrau in contact cu publicul...

O examinare comparativa atenta a celor doua biserici crestine - ortodoxa si catolica - privind modul de finantare si administrare interna.. genereaza mai departe EXPLICATII pentru atitudini si obiceiuri cu un "background cultural" mai precis.. donatiile la catolici trec prin cutia sau colectia deschis publica, NU sant plati pentru servicii religioase - sau daca preotul taxeaza un serviciu oarecare - emite chitanta si da socoteala de banii incasati. Suportul BISERICII se face prin ACORD COLECTIV ASUPRA IMPOZITARII VENITULUI CU 2 %.

Asa ca Biserica isi are veniturile ei CLARE - Dumnezeu fiind slujit in conditii optime - si NU in functie de "ochiul dracului..". Mai departe - ATITUDINEA SEPTICA e transferata STRUCTURILOR DE REPREZENTARE STATALA - care-si indeplinesc menirea...

Oamenii simpli din Romania - isi trimit copiii la scoli ca " sa se faca popa, sau avocat, sau doctor "... exact din convingerea cu radacinile in aceste proiectii, obiceiuri..

Teoctist - si Grupul financiar grec Alpha isi au si ei partea LOR de vina... BOR trebuie sa indeplineasca saltul calitativ cerut de o evolutie spre o societate moderna - si sa se REFORMEZE POZITIV in folosul si interesul credinciosilor din Romania.. Sant multe de facut - iar biserica TREBUIE curatata - pentru a putea fi pastrata ca instrument de echilibru si balanta in viata statului - si nu ca "promovator a unui format care da nastere servind de model si prin asociere de idei - la structuri criminale organizate".

Ministerul de Finante Roman - trebuie sa asigure transparenta necesara activitatilor financiare a acestei enorme structuri de infrastructura sociala si corectitudinea operatiilor, si a conceptului de a apartine Statului Roman si cetatenilor Romaniei. (Biserica Ortodoxa Romana).

Valori de Miliarde de dolari sant in mod curent transferate, canalizate spre Grupul grec Bancar Alpha - care "asigura nevoile de operatii financiar-bancare ale Bisericii Ortodoxe Romane" . Sistemul de instrainare e simplu.. Biserica face "imprumuturi" pentru "renovari - constructii" pe care le gireaza cu valorile materiale respective.. Cum imprumuturile NU sant restituite.. Alpha devine "proprietar" ... O ancheta ar trebui sa elucideze... Dar o BANCA ROMANEASCA CE ARE, MR. TEOCTIST.. ? PUTE ??

Sa dea Dumnezeu sa-si aduca Tismaneanu aminte si de subiectul "biserica" in raportul lui... Va avea CE sa scrie...

Gargantua
2006-04-21 10:26:27

Te rog frumos, schimba-ti nick-ul!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scornicestiul fara Ceausescu! (1341 afisari)
 A aparut revista Spy (1289 afisari)
 Ingropaciunea crestineasca a lui Petru Groza (971 afisari)
 "D'ale Carnavalului", primul "Film de colectie" (963 afisari)
 Groparii lui Panait (405 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00612 sec.