Ziua Logo
  Nr. 3604 de miercuri, 19 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-19
Adrian v.D. (, IP: 84.162.76...)
2006-04-19 13:14
Procesul comunismului nostru...

Procesul comunismului nu poate fi facut la nivel planetar.Dupa cum spune si domnul Ciachir,doar USA a fost in stare sa fie imune la acest cancer ideologic, mai mult, singura putere planetara care l-a si combatut.

Mai intai trebuie vazut si analizat faptul ca,acest comunism a fost f. diferit interpretat si aplicat.Comunismul albanez,al epocii de piatra, stalinist , nu a avut mare lucru comun cu cel din Cehoslovacia,care s-a bazat pe o industrie dezvoltata, cu un nivel de trai ridicat.Nici cu Polonia, unde oamenii n-au uitat sa ramana catolici, credinciosi....A existat un comunism al epocii de piatra,in Albania, Coreea de Nord,Cambogia,a existat un comunism cu un cult al peronalitatii exacerbat (in Romania,Albania,Coreea de Nord,China pana in 1976)a existat un comunism care lasa oamenii sa plece la munca in Occident si lasa oamenii sa faca ce doreau cu valuta castigata(Jugoslavia)dar si un comunism care a incercat sa lase libera mica productie privata(Ungaria, unde omul se bucura si de libertatea confesionala-de Pasti, ungurii aveau vacanta de Paste!!)

Daca comunismul a cunoscut diferite forme "practice", rezulta clar ca intr-o parte a globului a distrus toata inteligentia,in alta parte mai putin.
De la tara la tara, comunismul a insemnat o dictatura de stanga,"personalizata",nationala.Nici fascismul nu a fost peste tot la fel...
Atunci se pune altfel problema:fiecare tara, in parte, trebuie sa-si faca propriul proces al istoriei rosii...

Procesul Occidentului?! A auzit domnul Ciachir de "anarhisti"?! Daca albanezii aplica o astfel de idee,care le-ar pricinui totusi desfiintarea ca natie, este oare Occidentul de vina?!De ce nu se ocupa domnul Ciachir de BOR?!Si acolo se intalnesc urmele dictaturii comuniste r o m a n e ...

Ce sa aiba in comun protestantismul cu romanescul comunism??
Fuga de raspundere ne invata doar mersul inapoi....
Si ce sa aiba Revolutia Franceza cu un Ceausescu?!Care sa fi fost filozofii pe care se bazau "tezele" din primavara lui 1971,care au impins Romania in afara Europei?!

Am mai scris odata:inceputul articolului e bun, sfarsitul imi aduce aminte de o carciuma,in care se vorbeste de vina altora,daca recolta a scazut...iar lenesii mai iau o dusca,in frunte cu primarul, zambind triumfator.Bravo!
E rusinos si pacat...daca n-am avea de-a face cu crimele impotriva unui popor!Crime savarsite de cetateni romani, impotriva cetatenilor Romaniei, impotriva tarii.
Acest articol mi se pare inca un voal tras peste ochii sinceri....
De ce se incurajeaza neputinta si fuga de raspundere?!

Adrian

George-Felix (...@yahoo.com, IP: 132.195.96...)
2006-04-19 13:28
SI

La 2006-04-19 13:14:29, Adrian v.D. a scris:

>
>Mai intai trebuie vazut si analizat faptul ca,acest comunism a fost f.
>diferit interpretat si aplicat.

Adriane, eu as pune un SI nu un SAU EXCLUSIV. Adica trebuie vazuta si analizata
- SI componenta intrinseca criminala, la fel de criminala in intentie atat in Cehoslovacia cat si in Albania
- SI componenta nationala, locala, unde de exemplu Ceasca a provocat un soi de exceptie de tampeala la nivel national, o cretinatate de exceptie chiar si fata de alti comunisti.


>Procesul Occidentului?!


Fie si ca figura de stil, ar trebui ca SI in constiinta occidentala sa aiba loc acest proces al comunismului, pentru ca noi, esticii, suntem acum mai vaccinati impotriva microbului decat occidentalii.


>Ce sa aiba in comun protestantismul cu romanescul comunism??


Oleaca de dreptate are dl. Ciachir chiar daca exagereaza. Protestantismul, dupa propriile marturisiri ale credinciosilor protestanti, merge perfect cu statul laic, ba chiar si revolutionar (revolutie vazuta ca fiind in antiteza cu evolutia)
Exista o ordine a cadrii, de la evolutie la revolutie, de la revoluti la revolutia comunista si de acolo la dictatura. Nu este ceva NECESAR ca protestantismul sa genereze comunism (aici greseste dl. Ciachir), dar exista o scara a decaderii spre comunism, scara pe care se afla si protestantismul. Inca odata, nimeni nu e obligat sa coboare aceasta scara.

>E rusinos si pacat...daca n-am avea de-a face cu crimele impotriva
>unui popor!Crime savarsite de cetateni romani, impotriva cetatenilor
>Romaniei, impotriva tarii.

Inca odata:)) repet (cu pleonasm cu tot:)) E un SI aici de conjugat: su vina proprie, si criminalitatea intrinseca a sistemului.Felix
     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (317 afisari)
 Jaf la pensii (213 afisari)
 Misterele de 100 de ani (201 afisari)
 Procesul comunismului, procesul Occidentului (87 afisari)
 Tom Cruise va manca placenta copilului sau (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00722 sec.