Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-03-25

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Avi
2006-03-25 01:55:06

Ce memorie!

Dle. Dan Ciachir felicitari pentru articolul scris, aveti o memorie deosebita.
Si eu am am cunoscut vestitul chiosc de tigari de langa Gara de nord, vinzatoarea era o femeie extrem de grasa. Parola era: "un pachet de virginia si un chibrit" Se povestea de inca un caz cu un ofiter care si-a gasit nevasta in album, a solicitat-o si a impuscat-o pe loc. Si povestea cu restaurantul este foarte adevarata. Au avut un gratar excelent si totdeauna era plin, pina s-a aflat povestea si atunci nimeni nu mai intra in restaurant si atunci s-a inchis.
Mai scrieti despre acei ani, mie imi aminteste anii de tinerete!

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-03-25 10:55:53

Hmm.. am avut un cotoi ceacar.. Mitica.. In fine.. am crezutara ca ne scrii de chestii criminale facute de comunisti...

..in Bucuresti.. ca daca NU stii decat d'alea din colectia Scanteii... o sa-ti spun eu... Era pe vremea cand Romania.. si mai ales Bucurestiul... descoperea ca din cele cca 130 si ceva de hotele de dinainte de razboi - ramasese'n numai 27 sau 29 ?.. Anul de gratie 1975... Tovarasu' / toa'sha si toa'shii.. au luat nota ca s-a stramtat posibilitatili de cazare.. si ori cazeaza turistii - ori cazeaza toa/shii in deplasare... Astfel Nota 99B a CC' ului ordona sa fie re-deschise toate hotelurile care functionau ca atare - INAINTE de razboi... Si astfel.. o serie de cladiri ocupate de diverse Ministere au fost nominalizate sa re-devina hoteluri... adica cladirea Ministerului Sanatatii.. Ministerul de Externe.. etc. CHR Capitol.. infiintat in acest scop... le prelua - unul cate unul... Episodul fostului Minister de Externe - (azi Hotel) putin mai jos de Biserica Armeneasca.. este unul demn de un episod Dracula.. Trustul Carpati.. insarcinat cu transformarea cladirii in Hotel - incepuse sa darame zidurile despartitoare interioare si sa taie si sa demonteze seifurile enorme si camerele blindate ale Arhivei din subsol... Intai a iesit la iveala, izolat, un schelet.. pe urma.. inca unul - la alt etaj, si intr-un alt perete.. pe urma au dat de o mica debara zidita.. cu vreo 6.. si p'orma.. festival... la subsol.. pereti dubli.. stalpi "imbracati"... dusumele cimentate... tot ce daramau erau amestecat cu ciolane si capatani... schelete.. 20 ? Nu stiu.. fiindca chiar daca era Trustul Carpati... santierul a fost evacuat.. si lucrarile continuate de o unitate speciala de genisti... Nici macar securistului ofiter de obiectiv nu i s-a mai permis accesul... V-om afla oare vreo data... identitatea celor "disparuti misterios" - protestatari anti-comunisti - intre ? si 1975 ? torturati si ucisi in conjunctie cu fostul Minister de Externe comunist ? Sau NUMARUL FINAL de victime dezgropate... ? Sau DETALII ... ?

Mister Ciacar... daca NU STII "Crimele Bucurestiului Comunist"... atunci NU SCRIE despre ele....

Changeman
2006-03-25 12:42:33

Vechi legende securiste si intentiile lor ascunseEu nu cred o iota din ce scrie dl Ceachir. Mai intai e ca si cum ai spune ca dl Ceachir a scris de fapt cartile lui Eugen Barbu dar cum Barbu nu mai este nu mai poti demonstra nimic.

Sa gandim putintel si cu mintea noastra :

A) Bordelul - Este construit dupa toate retetele si ingredientele genului
incepand cu parola conspirativa ( "tigari Virginia si un chibrit". ) si terminand cu satisfacerea poftelor in stil capitalist ( iti alegi prospatura din catalog contra bani ).

=> reactii standard : lucratoarul ceferist ( cinstit, harnic, cu sudoarea fruntii lui ,etc) in loc sa fie respectat de fiica prin munca cinstita in salopeta si cu batic pe cap la un strung proletar este insultat de o "otreapa" care de ochii lumii sta la cafele dar in realitatate se culca cu cine are chef ("pe bani") ca sa-si ia lucruri straine. Asa ca dupa principiul "eu te-am facut , eu te omor" ceferistul nostru razbuna o intrega clasa muncitoare frustrata care ani de zile a mers in salopeta fata de tarfele astea care miros frumos, stau la cafele si se culca "pe bani". Si o arunca pe geam ( moral, elegant, fara batai, tipete, urlete,etc) pentru ca desi este sange din sangele lui nu face parte din ideologia lui.
Iar legenda povestita de dl. Avi din Israel era menita sa intareasca imaginea ofiterului ( nu cumva de Securitate ?) moral, ferm si care scos din sarite de "nemernicia" lumii in care traieste isi face dreptate cu ..pistolul. De fapt , acest lucru nu era departe de adevar !


B) Canibalismul

Alt mit formidabil. De fapt, atunci se mai povesta si altceva despre acest caz dar dl Ceachir omite cu buna stiinta. Se spunea ca s-a ajuns aici datorita ...lacomiei sefului de restaurant de la Ciocarlia care nu stia cum sa castige mai multi bani. Cu alte cuvinte, comportamentele unor indivizi erau atat de periculoase pentru societate incat restul oamenilor nu puteau fi aparati decat cu ajutorul unui intreg sistem politienesc .


P.S. Oare veti publica acest comentariu ?doctorul
2006-03-25 12:59:37

Crimele.....

Domnule Ciachir,daca aveti timp {si cred ca aveti}.vorbiti-ne de sutele de bucuresteni care s-au sinucis o data cu demolarea caselor in care foarte multi se nascusera,ei,parintii si bunicii lor.Si nu mai aduceti aminte de nume odioase ca Miron Constantinescu care bine si-au meritat necazurile ! Documentati-va,daca nu va e lene ! Dr.George Calalb

Puiutul
2006-03-25 20:02:30

Re: Hmm.. am avut un cotoi ceacar.. Mitica.. In fine.. am crezutara ca ne scrii de chestii criminale facute de comunisti...

fericire
2006-03-25 20:37:21

Re: Crimele.....


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00555 sec.