Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-03-25

Comentarii: 1, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

JMJ
2006-03-25 19:29:48

De unde credeti ca au invatat acele reguli de comportament?

Ziceti ca:
"Si acestea sunt micul nucleu de tari dezvoltate, in care constitutiile care au fost adoptate nu au facut decat sa consfinteasca anumite reguli de comportament intre principalele puteri din societate care, deci, existau deja si lumea se comporta conform acelor norme si canoane ale societatii respective. (...)"
N-ar fi logic si moral sa trageti mai departe conluzia ca lumea din aceste cateva tari dezvoltate a invatat acele reguli de comportament din Biblie?
Americanii si-au cladit tara si democratia studiind si invatandu-i si pe altii invataturile divine. Tot asa facusera si francezii, nemtii, englezii, italienii, spaniolii s.a. inainte. De fapt, unii au invatat numai mergand la biserica - din ce-au citit si predicat preotii, iar protestantismul a venit sa sublinieze necesitatea studiului individual al Bibliei. Si trebuie sa recunoastem ca nici dreptul civil nu-l poti invata ascultand numai la profesor. E ca si la "sa invatam limba rusa cantand". Cati au invatat ceva astfel?
"Repetitio est madre studiorum" (daca nu m-ansel)...prin repetitie, regulile invatate devin o a doua natura, se imprima pe subconstient si vom fi oameni drepti in societate.
Si asta ne va da puterea chiar de a stapani natura.
Ar fi interesant de vazut ce spuneau exact "semanatoristii", pentru ca in Parabola Semanatorului gasim un mare mister. Este legea ce guverneaza si societatea. Ce seminte semanam aia culegem.
Vrem iubire, trebuie sa semanam iubire; vrem bani, trebuie sa daruim bani pt raspandirea Cuvantului lui Dumnezeu. Sanatatea se obtine la fel, dar si ingrijind de altii mai bolnavi.
Semanam Cuvintele si invaturile Divine, vom culege roade bune; semanam injuraturi, ura, barfa si discordie, vom culege ceva asemanator.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01262 sec.