Ziua Logo
  Nr. 3558 de vineri, 24 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-02-24

Comentarii: 34, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

OARE CINE
2006-02-24 00:13:05

Nu exista, aici, citare nelegala si nici obligatia retinerii.

1. Numai cand vrei sa-ti justifici ABSENTZA poti invoca nelegalitatea citarii. In momentul cand esti PREZENT in fatza unei instantze de judecata, PRIN LEGE se acopera orice viciu de procedura legat de citare si este normal sa fie asa odata insusi faptul de a fi prezent face inutila orice discutzie.
Deci instanta NU a avut justificare sa retzina citarea nelegala a d-lui Dinu Patriciu. Alta poate fi situatia celorlalti doi, absenti, si altceva este cand ti se admite un termen pentru analizarea actelor din dosar.

Oricum Parchetul nu are legatura cu citarea de care se ocupa numai instantza si nici cu aducerea acuzatului, decat daca ar fi fost deja retzinut de procurori. Parchetul se ocupa doar cu instiintzarea ( care nu este totuna cu citarea ) celui neretinut, atunci cand face propunerea de arestare.

2. Ca sa vedem acum, in articol, a Parchetul a gresit cand nu l-a retzinut pe Dinu Patriciu, (ca nu a emis ordonantza de retinere) si l-a lasat sa plece dupa ancheta de 6 ore, mi se pare cel putin o idee bizara. Daca asta e o greseala de reprosat procurorilor inseamna
sa trebuie sa-i sa-i laudam cand procedeaza la retinere. Ciudat mod de a pune problema, pentru ca procurorii pot retine si instantza poate sa elibereze. Nepotrivirea de apreciere dintre instantza si procurori este posibila prin lege (chiar de asta este prevazuta ca o posibilitate) si nu un motiv de a-i acuza neaparat pe procurori, pentru ca este vorba doar de masuri preventive si provizorii, concepute in acest sens chiar de lege. Ori daca procurorii au renuntzat la o masura preventiva era suficient ca ei sa aprecieze ca, cel putin pana la discutarea propunerii de arestare, acuzatul nu va se va sustrage urmaririi penale. Daca spunem ca procurorii au gresit cand nu lau retzinut pe DP inseamnna sa ne indoim ca acesta ar fi ramas in zona.

FB
2006-02-24 02:40:30

Re: Nu exista, aici, citare nelegala si nici obligatia retinerii.

Nu cunosc deloc procedurile ( si nici nu as vrea sa le stiu) ,dar ce mi se pare interesant este insistenta in cazul Patriciu si tergiversarea in cazul Nastase. Sa fie de vina faptul ca unul este poiltician ,iar celalalt om de afaceri? Pana una alta Nastase s-a imbogatit prin functia pe care a avut-o. Se pare ca a si vandut slujbe. Din bani publici. Mi se pare mult mai grav. Celalalt conduce cea mai importanta companie romana,din cate am inteles cu filiale in mai multe tari europene.
Sper ca nu se va intampla nimica pana la urma. Nu de Nastase sau mai stiu eu cine e nevoie sa stea dupa gratii,destul ca s-au compromis.

gili
2006-02-24 03:31:43

Re: Nu exista, aici, citare nelegala si nici obligatia retinerii.

La 2006-02-24 02:40:30, FB a scris:

> Nu cunosc deloc procedurile ( si nici nu as vrea sa le stiu) ,dar ce
> mi se pare interesant este insistenta in cazul Patriciu si
> tergiversarea in cazul Nastase. Sa fie de vina faptul ca unul este
> poiltician ,iar celalalt om de afaceri? Pana una alta Nastase s-a
> imbogatit prin functia pe care a avut-o. Se pare ca a si vandut
> slujbe. Din bani publici. Mi se pare mult mai grav. Celalalt conduce
> cea mai importanta companie romana,din cate am inteles cu filiale in
> mai multe tari europene.
> Sper ca nu se va intampla nimica pana la urma. Nu de Nastase sau mai
> stiu eu cine e nevoie sa stea dupa gratii,destul ca s-au compromis.
>
Nu te-ai prins .
Diferenta ie ca nu cu Paturiciu a fost neica Basescu coleg de partid si de guvern , ci cu Nastase .

cosor ion
2006-02-24 04:57:29

Patriciu

un om care nu-si tine gura si improsca prin presa cu noroi justitia care nu face slusi la picioarele lui,magnatul asociat cu americani si cu alti diavoli.America are si ea escrocii ei.asa ca nu orice american este si un om cinstit,asta trebuie sa inteleaga Patriciu

FB
2006-02-24 05:07:10

Re: Nu exista, aici, citare nelegala si nici obligatia retinerii.No, da-i pace!

Raquel
2006-02-24 08:36:01

Cine se bucura de necazul altuia, va arde-n focul iadului !

Nimic nu este mai josnic decat sa jubilezi cand un semen al tau are probleme - dovedeste lipsa de caracter si de suflet. Daca nu-l poti ajuta, mai bine tine-ti fleanca si vezi-ti de pacatele tale, fa-le inventarul si roaga-te la Dumnezeu sa te ierte. Se spune ca si puscariile sunt facute tot pentru oameni, si sa stiti ca viata poate fi plina de surprize, sa-ti faca un asemenea "dar" cand cu mintea nu gandesti !

oilman
2006-02-24 10:05:58

Statistici


Nu inteleg de unde si cum a gasit autorul datele statistice potrivit carora tot circul din media ar fi fost produs in principal de parchet. 'Citind surse juduciare' - se jura cu mina suflet (poate totusi pe buzunar) cite un ziarist din presa aservita lui Patriciu. Tor ce vedem noi, plublicul este ca practic procurorii n-au facut aproape nici o declaratie, in timp ce Patriciu si 'prietenii' - de la vajnicul Orban, la Tariceanu, Norica Nicolai, Melescanu sau Mircea Dinescu au latrat incontinuu. Si totusi statisctica autorului arata pe dos. Si inca o coincidenta - Ziaristul statistician lucreaza pentru Ziua.

Goosie
2006-02-24 10:28:43

Papusarul Basescu comanda circul, statul roman plateste !

Este clar ca in spatele asa-zisei anchete Rompetrol sunt comenzile marinarului de la Cotroceni, toate firele duc spre el.
Asa-zisele acuzatii cu creanta Rompetrolului care ar fi trebuit sa ramana a statului dupa cumpararea Rompetrol SA de catre Patriciu sunt cel mult ridicole, de parca un cumparator preia doar pasivele, nu si activele unei societati.
Iar aberatiile cu manipularea bursei ar face sa rada si un copil, adica Rompetrol si Patriciu sunt masochisti si s-au pagubit singuri, vanzand actiunile la listare sub pretul real (de parca parchetul detine pretul real, nu ar fi stabilit de piata).
De fapt procurorii aserviti lui Basescu au manipulat grosolan bursa prin scurgeri de "informatii" din asa-zise surse judiciare, care au determinat prabusirea pretului actiunilor Rompetrol Rafinare.
Toate "acuzatiile" au fost schimbate din 2 in 2 luni, negasindu-se probe pentru nimic din aberatiile "raportului" Talpes, cu toate ascultarile ilegale ale telefoanelor grupului Rompetrol timp ani de zile.
Papusarul Basescu a redeschis, sub lozinca asa-zisei anticoruptii, dosarul de santaj intocmit de securistii lui Talpes (dosar, care fusese inchis pe PNA din lipsa oricarei probe), fiindca ii convenea de minune sa lichideze grupul Patriciu-Tariceanu din PNL si sa bage in PD ramasitele acestui singur partid cu ideologie adevarata din Romania.
De aceea matelotul a refuzat cu inversunare schimbarea sefilor pesedisti ai "serviciilor" si parchetului, precum si desecretizarea abuzurilor CSAT-ului lui Talpes si Iliescu de aprobare a ascultarilor ilegale ale telefoanelor Rompetrol, fara mandat de la judecator.
Probabil ca, daca va fi lasat sa-si puna in aplicare planurile de marire a puterii serviciilor si de transformare a acestora in securitatea lui Ceausescu, cu drept de ancheta, si va realiza si mega-partidul prezidential PD si modificarea constitutiei pt. parlament unicameral pur decorativ si republica prezidentiala, dictatura matelotului va fi instaurata definitiv.
Basescu a orchestrat acest nou circ mediatic cu Patriciu, ducandu-si la indeplinire amenintarile pe care i le-a transmis acestuia prin Rosca Stanescu.
Numai ca toate aceste abuzuri sunt vizibile si de la Washington, unde Rompetrol-ul lui Patriciu va castiga despagubiri de sute de milioane de dolari de la statul roman.
Din pacate, nu marinarul insetat de putere sau securistii santajisti vor plati, ci noi toti, contribuabilii la buget.

Raquel
2006-02-24 10:50:40

intreaba sursele judiciare care au numarat lenjeria intima a vecinilor lui Nastase !

Ai fi matale petrolist, dar despre o doamna nu spui ca latra ! Ca doar nu ati impartit oasele pe ulita copilarieii...si nici atunci.

Marius Adrian Porojnicu
2006-02-24 10:58:10

Re: De platit.....s-au gasit unii,da' acu's ocupati :li se face inventaru'.....ndc

Raquel
2006-02-24 11:16:53

Marius, fugi acasa, ca-ti sapa astia gradina-n toiul iernii !

Cauta niscaivai cocosei din aur cu care se auzi ca platesti circul asta !

Marius Adrian Porojnicu
2006-02-24 11:57:23

Re: ce necaz,ca doar numara ouale....la cererea lui ! ndc

Marius Adrian Porojnicu
2006-02-24 12:16:00

Re: Statistici

Raquel
2006-02-24 12:42:14

Citeste titlul articolului. Si apoi numara si tu, daca ai ce..

goppo
2006-02-24 12:45:20

Re: Papusarul Basescu comanda circul, statul roman plateste !

pe langa faptu ca faci afirmati nefondate si fara sustiner genul "Este clar ca in spatele asa-zisei anchete Rompetrol sunt comenzile marinarului de la Cotroceni" mai faci si afirmati manipulatoare si-n acelasi timp mincinoase de genul "Toate "acuzatiile" au fost schimbate din 2 in 2 luni"
Corect era, s-au adaugat din 2 in 2 luni noi acuzatii de a ajuns la 25.

iar in partea cu transformarea serviciilor de informatii in securitate iar manipulezi. Uiti sau mai bine omiti intentionat informatia ca proiectu a fost trimis in parlament si societatii civile pentru dezbatere.

Tare va mai este frica de marinar de apelati la orice mijloc de intoxicare.

ps: ti-a placut asa mult acest post de-l pui pe toate forumurile? sau ai norma de acoperire a forumurilor?
http://www.anchete.ro/forum/index.php?topic=1486.msg22116;topicseen#msg22116

Goosie
2006-02-24 12:50:47

Circ ieftin si sacali in jurul Rompetrol.

Daca chiar aveau probe impotriva lui Patriciu si a Rompetrol, aveau destul timp in 2 ani si jumatate de cand se tot fabrica dosarul asta sa-l duca in fata unui judecator si era condamnat definitiv si irevocabil deja. Nu era nevoie sa se recurga la circul asta ieftin cu uite arestarea, nu e arestarea, ca sa se induca in opinia publica ca e deja demascat de procurori ca fiind vinovat si arestat, inainte de a fi macar judecat.
Despre Rompetrol, 2 cifre spun totul: 2,5 miliarde de dolari, a adus Rompetrol la bugetul statului doar in ultimii 3 ani, sau altfel spus 6-7 % din bugetul de stat al Romaniei, si a doua, peste 7.000 de locuri de munca create si platite decent, cand in toata industria s-au pierdut sute de mii de locuri de munca.
Dar daca i s-a pus marinarului pata pe Patriciu, e musai sa distrugem societatea asta, poate s-or infrupta si altii din ramasitele ei (s-o gasi cineva pe la Golden Blitz).

Raquel
2006-02-24 12:58:44

Doar frica de stat politienesc si reintoarcerea Epocii de Aur, Goppo

goppo
2006-02-24 13:33:46

Re: Doar frica de stat politienesc si reintoarcerea Epocii de Aur, Goppo

Da' ca ne cotropesc iar turcii nu va e frica?
Sau apare iar un hitler?

Orice Societatea evolueaza
arata-mi un singur exemplu cand un stat s-a intors la o stare mai nedemocratica decat a fost.

ganditi-va doar ca n-o sa permita UE un servicu de informatii de asemenea speta.

Speriati lumea aiurea si culmea ca-s gramezi care mai pun si botu.
ma repet, chiar va e frica de base. si sincer, ar trebui sa va fie

OARE CINE
2006-02-24 13:53:04

Se complica situatia la Tribunal spre uimirea avocatilor.

Foarte interesant. La Tribunalul Bucuresti, judecarea cererii de arestare a luat o intorsatura neasteptata, pentru ca procurorii au recuzat instanta (contesta impartialitatea judecatorului)
Avocatii sustin ca nu au mai intalnit niciodata asa ceva, pentru ca procurorii nu ar fi parte in proces.

Cum sa nu fie parte in proces daca reprezinta Ministerul Public, si implicit statul roman ? Atunci ce cauta procurorii in proces, daca nu au calitate procesuala ?

Eu inteleg ca procurorii nu prea stau bine in proivinta motivelor de recuzare. Ei invoca faptul ca judecatorul a gresit in modul cum a solutionat la termenul trecut. Ori asta nu este direct un motiv de recuzare, dar nu este exclus sa fie legat de alte aspecte, elemente noi, necunoscute noua.

Normal ca este greu sa intalnesti o astfel de atitudine bataioasa a procurorilor care au cam stat in banca lor (alaturi de judecatori)

As concluziona ca incepe razboiul, preconizat, al opozitiei judecatorilor in lupta cu . . . adversarii lor, cu care e cam riscant sa lupte, daca ei (judecatorii) nu stau bine la capitolul mativare a hotararii( considerentele care i-au determinat sa de o anume solutie)

Un lucru este sigur: CRESTE TENSIUNEA.

Raquel
2006-02-24 14:20:56

Re: Se complica situatia la Tribunal spre uimirea avocatilor.

Incep procurorii sa-si dea arama pe fata, ca pe vremea lui nea Nicu, cand erau parte integranta din aparatul represiv. Ca si dna ministru Macovei, fost procuror.

goppo
2006-02-24 14:58:07

Re: Se complica situatia la Tribunal spre uimirea avocatilor.

OARE CINE
2006-02-24 15:03:15

Re: Se complica situatia la Tribunal spre uimirea avocatilor.

Raquel
2006-02-24 15:18:07

Re: Se complica situatia la Tribunal spre uimirea avocatilor.

Daca procurorii reactioneaza doar la biciul noului Atila, isi merita soarta de a fi calcati de toti in picioare. Sa stii ca am si eu un frate procuror si stiu cu ce se mananca profesia asta. Bine ca macar el este criminalist - sadicii care comit crime sunt muuuult mai simpatici decat politicienii.

Fulga
2006-02-24 15:26:36

PROPUNERE

Hai sa "atacam" procurorii ca au inceput sa se...mishte!
Hai sa-i "dam" dreptate lui Patriciu, ca nici usturoi n-a mancat, dar nici gura nu-i miroase!
Hai sa-l lasam pe "Bombo-Zamba-Cornu" sa mai aduca alte matusi Tamara!
Hai sa-l lasam pe Tariceanu sa "decida" arestarile!
Hai sa-l lasam pe primul ministru sa apere un prieten-inculpat, in detrimentul tarii!
Hai sa lovim cu totii in Basescu si Macovei, pentru ca au "pornit" Justitia!
Hai sa-i lasam pe toti sa fure, sa distruga, sa-si bata joc de tara si popor!
Oameni buni,
Sa ne trezim la realitate! Din tarisoara asta s-au scurs miliarde de dolari in conturile unor excroci!
Eu nu pricep "ARDOAREA" cu care se lupta prietenii lui Patriciu ca sa apere un infractor!
"Bombo-Zamba-Cornu", a inceput s-o ia la vale, cu ultimile declaratii!
DE CE?
nu renunta la imunitatea parlamentara cei inculpati si invinuiti, pe timpul cercetarilor, cum a facut Basescu?
Oameni buni,
Nu mai aparati infractorii!

Marius Adrian Porojnicu
2006-02-24 15:47:31

"Gaselnitzele"patriciene in incurcatura !

Recuzarea instantei pare sa-l fi speriat pe conu' Patriciu , ramas-pan' acu' liber ,ridicand exceptii!Faptu' ca un procuror cere recuzarea instantzei,ne cam ata ca....iar e vorba de spaga ?ar cam trebui ridicate niste tzepe 'n fata Ministerului Justitiei....ce zici,domnu' Basescu ?

Marius Adrian Porojnicu
2006-02-24 15:59:04

Re: Circ ieftin ! Asa-i :penalu' sef face un circ ieftin !ndc

DanBruma
2006-02-24 16:51:54

Re: Se complica situatia la Tribunal spre uimirea avocatilor.

Marius Adrian Porojnicu
2006-02-24 18:24:57

Re: Gresesti Edith ! N'ai stofa de moderator{da' cre' ca sti asta....}

costy
2006-02-24 19:53:38

Si uite asa, dintr-o data, cade, la fel de repede cum a fost lansata, "teorema" mesterului srs....

... si a echipei sale de la Ziua! Cum, ca procurorii i-au pregatit, la fel ca
si prima data, o arestare la sfarsit de saptamana! Asa de draci, sa-i
strice baronului weekendul!! Ca si cum procurorii, si nu TB, ar fi
hotarat ziua judecatii.... penibile facaturi!!
Mai daunazi au luat-o-n brate si cu "legea sigurantei", ca e tinuta la
secret de presedinte, pana cand s-a-nervat Basescu si a pus-o pe
Dnei Culcer, la televiziune, ca sa vada tot orbul ca nuascunde nimic!!

serios-glumetul
2006-02-24 19:59:03

Daca asa-i ghinii lasa bre s-o fortieze, arestarea aceia a aceluia!

Ce-i ghinii si lui nea Dzeu. ii placie!

pt
2006-02-24 21:08:38

Re: Statistici

pt
2006-02-24 21:16:07

Re: Patriciu

pt
2006-02-24 21:29:23

Re: Nu exista, aici, citare nelegala si nici obligatia retinerii.

pt
2006-02-24 21:35:02

Re: Nu exista, aici, citare nelegala si nici obligatia retinerii.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stat politienesc (11283 afisari)
 Hugh Grant a batut un fotograf (1485 afisari)
 Discursul secret al lui Hrusciov si sfarsitul comunismului (618 afisari)
 Cristina Popa se ascunde de toata lumea (611 afisari)
 Copii vanduti la bucata (459 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00747 sec.