Ziua Logo
  Nr. 3555 de marti, 21 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-02-21

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Denis Curteanu
2006-02-21 10:51:47

Rezolvarea e simpla...

Pai sa scoata povestea asta cu autonomie!!! Nu inteleg - e chiar asa de simplu sa renunti la dreptul natural al romanilor din Republica Moldova de a avea cetatenia romana?? Orice lege poate fi modificata, orice hotarare poate fi modificata, vreau sa spun ca daca Guvernul nu poate accepta in intregime propunerea lu Ilascu, atunci sa-i vina in ajutor si sa scoata povestea cu autonomie!!!
Ma gandesc ca D-l Tariceanu totusi vrea pe romanii din Rep. Moldova, dar nu vrea probleme cu UE si probleme interne legate de autonomie inainte de aderare, pentru ca foarte multa lume speculeaza cu tot felul de "sperieturi" ca Romania nu va adera la UE daca face asta si asta. Sunt moldovean, care se afla in procesul de redobandire de vreo 3 ani, dar il inteleg pe D-l Tariceanu - daca toata problema e doar in propozitia de autonomie...dar nu si in alta...
Imi vin mai multe variante in cap...dar cea mai probabila este ca moldovenii care au obtinut pasaportul romanesc (vreo 100.000 de persoane pana acum) majoritatea dintre ei au plecat in UE la munca ilegala: in primul rand - ei n-au contribuit la nimic in privinta "apropierii" dintre RM si RO, in al doilea rand - majoritatea dintre ei "fac" o imagine proasta a poporului roman, Romaniei in UE - pentru multi dintre ei sunt niste hoti si criminali. De mai multe ori am auzit povesti de genul asta - mai ales in Italia, ca daca se face vreo crima, de obicei suspectii sunt de nationalitatea romana, chiar daca criminalii despre care am vorbit mai sus - sunt 5-10% dintre cei toti care au plecat - dar e destul ca sa se raspandeasca vestea ca toti romanii veniti la munca in UE - SUNT NISTE CRIMINALI (problema ca o parte buna dintre ei - posibil ca sunt moldoveni cu cetatenia romana)...Intrucat in planurile Guvernului Roman pe primul loc este intrarea in UE, cu orice pret, din motive personale
(adica moldovenii devin criminali romani in UE - ceea ce strica imaginea Romaniei in UE si s-ar putea sa fie o problema pentru integrarea in UE) sau cu ajutorul lu Bruxelle care "i-a atentionat" ca nu e bini sa devina moldovenii cetateni ai Romaniei ( cine stie - poate ca ideia vine de la Moscova...de ce ar asculta Bruxellu pe Moscova??...hhmm...2 cauze - foarte multi bani implicati care vin din Rusia, a doua - gazul rusesc...rusii au inchis robinetul UE si i-au spus.."vedeti acolo...sa nu bagati nasu in zonele de influenta ale imperiului rus.."...sunt sigur ca Bruxellu in cazul asta va apara propriile interese, si ii doare intr-un loc de moldovenii - sa lasam Moldova rusilor, noua sa ne fie de bini...dar Guvernul Roman sa taca, daca vrea sa intre in UE...daca nu - mai amanam aderarea!!
Nu stiu ce sa va zic...imi vin in cap niste idei tampite de-astea, pentru ca nu pot sa-mi explic - DE CE A FOST BLOCAT PROCESUL DE REDOBANDIRE??? Daca stie cineva un raspuns la aceasta intrebare - sa-mi spuneti si mie ...sa ma linistesc putin..:)

Vreau sa va spun ca exista o rezolvare a acestei probleme: sa fie acordata cetatenia romana in primul rand celor care au studiat si au stat 4 ani in Romania, foarte multi dintre acestea raman in Ro si isi cauta de lucru si nu sunt criminali in 90%. In primul rand au studii superioare, in al doilea rand sunt tineri, in al treilea rand sunt foarte multi care doresc cu toata inima apropierea dintre cele doua state si cel mai important lucru ca pot influenta alegerile parlamentare din RM in favoarea Romaniei, chiar daca se afla pe teritoriul Romaniei, avand dubla cetatenie...

Cu stima,
Lt. (r) ing. Denis Curteanu

RoLanu
2006-02-21 16:37:34

Re: Rezolvarea e simpla...

S se dea moldovenilor doar buletinul de identitate romnesc (e nevoie de o modificare a legii), iar paaportul peste vreo 3-5 ani. Astfel nu vor aprea bnuieli c vrem s primim doar biletul spre UE. Cozile vor fi mai mici, iar romnii adevrai ar fi majoritari n ele.

Sunt romn din Moldova Rsritean, vreau ca i Romnia s m recunoasc astfel, dndu-mi un act ce mi-ar ntoarce oficial identitatea pe care mi-au furat-o ruii, cea ROMNEASC!

griar
2006-02-21 18:20:53

Re: Rezolvarea e simpla...

Asta ar insemna discriminare. Adica, romanii ne-basarabeni sa fie considerati "superiori", iar celor basarabeni sa le fie obstructionat dreptul la libera circulatie. Romania nu-si poate permite sa discrimineze astfel cetatenii sai, ca stat care aspira sa intre in UE. Singura solutie este sa se instituie un examen de "limba si istorie (cultura) romana" - este si legal, si justificabil, si folositor: asa vor invata unii romana, daca nu o pot face fara "stimulent". Cu ocazia asta, poate ca se va schimba ceva si nu-i vom mai auzi pe rusi spunand ca nu stiu romaneste. Lasa-i pe ei sa profite de pasapoartele romanesti, dar si romanii sa profite de faptul ca... ei profita! Mi se pare corect, nu?

La 2006-02-21 16:37:34, RoLanu a scris:

>S se dea moldovenilor doar buletinul de identitate romnesc (e nevoie
>de o modificare a legii), iar paaportul peste vreo 3-5 ani. Astfel nu
>vor aprea bnuieli c vrem s primim doar biletul spre UE. Cozile vor
>fi mai mici, iar romnii adevrai ar fi majoritari n ele.
>
>Sunt romn din Moldova Rsritean, vreau ca i Romnia s m
>recunoasc astfel, dndu-mi un act ce mi-ar ntoarce oficial
>identitatea pe care mi-au furat-o ruii, cea ROMNEASC!
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul redobandirii cetateniei romane (1575 afisari)
 Garajul lui Traian (753 afisari)
 Sticletii procurori (177 afisari)
 Tariceanu nu-i doreste pe romani (124 afisari)
 Demonul si ingerul sunt in noi, la fel ca in toata lumea (121 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03990 sec.