Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-02-02

Comentarii: 12, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Anialandra
2006-02-02 02:24:16

Tot au fost buni la ceva


O decizie excelenta a unor judecatori cu adevarat curajosi.
Multumesc celor 8 avocati pe care i-am schimbat in cinci ani de procese;
datorita lor sunt astazi "doctor " in drept civil si procedura civila.
M-am ales cu un bagaj de cunostinte , cu o biblioteca excelenta ; au fost si ei buni la ceva . Din pacate ma lupt inca sa repar ceea ce ei au stricat .


P.S.
Toti cei care m-au reprezentat fac parte din "Aripa Z", baroul Bucuresti.


Changeman
2006-02-02 07:52:37

Un articol senzational !!! Bravo Bota ! Si o propunere pentru dl Silviu Alupei .Nu stiu daca am mai citit pana acum asa ceva. Sa functionezi "legal" intr-o structura ilegala !

De neimaginat :

" Aripa Bota a reusit astfel sa demonstreze ca avocatii sai profeseaza legal si ca aripa Zamfirescu nu poseda nici un fel de act de infiintare, constituire si functionare (fapt grav, de-a dreptul incredibil, dezvaluit de mai multe ori de ziarul ZIUA, intre anii 2002-2005)."

Demontarea rationala a unui mecanism dement de rupere a colanei vertebrale a practicantului , umilire si santaj :

"..un magistrat care vrea sa devina avocat trebuie sa ajunga la mana sefului de barou. Se stie ca un astfel de magistrat trebuie sa depuna la barou o cerere de inscriere, formulata cu cinci ani inainte de a renunta la magistratura."

"Cu alte cuvinte, in timpul celor cinci ani, ,,de proba", magistratul in cauza trebuie sa joace pe sarma. Mai precis, acel magistrat trebuie: sa faca frumos in fata unor avocati cu grade la baroul cu pricina; sa judece frumos anumite dosare; sa dea rezolutii frumoase in anumite cauze penale."

" Aripa Zamfirescu a mizat pe tehnica plangerilor penale in avalansa, formulate impotriva a sute de avocati romani, care au avut curajul de a rupe pisica in doua, mai precis de a evada din turma, "avocatilor traditionali".

PROPUNERE : Sa fie nominalizati (pe Internet cel putin ) cei care apartin aripii Bota si aripii Zamfirescu ( lista neagra ).

OARE CINE
2006-02-02 08:40:07

V-am recunoscut stilul, inainte sa vad autorul.

Domnule Alupei, daca porniti de la cauza si miezul problemei abordate de dv. acum, cu lupa pe CASTA avocatilor traditionali se va intelege UN LANT INTREG de verigi structurate de la avocatul cu alte interese decat sa-si apere clientul in mod profesionist, PANA LA ACTUL DE INJUSTITIE, concretizat prin hotararea <<judecatoreasca>> nedreapta.
Indiscutabil, nimic nu s-ar realiza daca, in siragul de zale, nu s-ar regasi judecatorii atrasi, implicati si imbracati (ca sa pastrez nuanta metalizata) in armura, creata din material de aceeasi calitate:
MA, Fi ,OT sau MA, FII OT !
Urmarind aceeasi protagonisti, printre verigile atrase in lant, se mai pot identifica si alte SURPRIZE:
1. Judecatori implicati in solutionarea proceselor comerciale (ne)potrivit legii nr. 64/1995 (modificata si completata) avand in vedere SC Moore Stephens Reconversie si Valorificare Active (RVA) SA, care apartine avocatilor Calin Zamfirescu si Arin Stanescu.
2. Spatiul de activitate al firmei a fost inchiriat de la matusa Tamara, dar am inteles ca A Nastase a vandut cele 3 apartamentele pentru 300.000 euro , dar chiria (mult peste pretul pietei) tot el o incaseaza in continuare, adica si in prezent (Cum dracu vine asta?). Este vorba de intregul etaj 6 al blocului M27 de pe Bulevardul Mircea Voda.
Eu ma tot intreb, cum stiu ele sa apara atatea coincidente stranii?
Cica avocatii au facut un alt contract de inchiriere retroactiv (din iunie 2004) cu reprezentantul doamnei Nastase. Se intelege ca ei nu mai platisera chiria toata perioada (retroactiva), dar nu se intelege cum au reusit sa plateasca matusii Tamara pana in iunie 2005 (nu mai traia din aprilie). La cutia postala, pe NV ?
3. Mie mi se pare normal ca presedintele Uniunii Avocatilor din Romania, acelasi Calin Zamfirescu, daca nu-si facea probleme nici cum sa plateasa o chirie, sa nu-si faca probleme nici cu actele de infiintare, constituire si fiunctionare. Doar e un simplu avocat si nu cunoaste necesitatea unor fleacuri de hartii.
4. Aceleasi personaje sunt implicate cu RVA SA in falimentul BIR ca ajunsesera sa fuga judecatorii de dosar incat, de pe atunci s-a facut testarea viitorului sistem de distribuire aleatorie a dosarului. Problema este ca si aici au aparut, prin preaja, personaje din PSD (iata alta coincidenta). Acesti lichidatori, la propriu, lucreaza cu judecatorii de partea lor in lichidarea patrimoniilor celor care au avut tangenta cu bancile, aflate in aceasta procedura, cu vanzari de imobile la preturi derizorii, apoi revandute, prin interpusi, la preturile reale. Si asta este normal pentru ca oamenii au obligatii fata ce cei care i-au ajutat si nu vor sa ramana datori sau sa plateasca la fel cum faceau cu matusa Tamara. Avocatii traditionali sunt cei care, prin traditie, isi tradeaza clientii, incat un proces castigat poate deveni o adevarata pierdere.
5. Este extraordinar sa vezi o sansa pentru avocatii tineri, prin alta forma de integrare in breasla, cu initiatori vehementi in starpirea sistemului judiciar fals, impanzit ca ciuma pana in randurile avovatilor.La fel de extraordinara este abordarea in presa a acestor adevaruri.


robert72
2006-02-02 08:45:59

sa vina schimbarea! Afara cu activistii-avocati mumificati.

Domnilor la vremuri noi...TOT EI. Asa si-au conceput Legea. Casta. Spaga. Recomandari. Recomandari in functie de ...omorariile lunare. Adica daca esti un avocat de provincie care nu incasezi (ca nu ai de unde) 30000000 lei/luna constant NU AI VOIE LA PRIMIT STAGIARI, LA RECOMNDARI, ETC.
Recomandarile erau limitate. Ca zilele unui om. Adica sa nu se umplelumea de avocati sa scada cumva onorariile? Glumesti mon-cher. Lasa-i pe broscoii aia mici, care termina acum sa fie slugi pana la adanci batranete. Ca au ei timp sa fie avocati. Dupa aia.
Sunt "case" de avocatura cu 3-400 de "colaboratori". Adica angajati. Desi Legea lor le interzice. Colaboratorul trebuie sa aibe o sursa primordiala de venituri. Dar acesti "colaboratori" lucreaza 12-14 ore la "colaborare". Singura sursa de venit este de la colaborare, dar ei nu sunt angajati cu timp efectiv. Adica ITM-ul ce face?
Sa mai continuam? Brava domnule BOTA.

Changeman
2006-02-02 09:10:09

Re: V-am recunoscut stilul, inainte sa vad autorul.

Changeman
2006-02-02 09:22:33

O paralela cu situatia medicilor ...Cine urmeaza ?!


Aceeasi situatie am auzit ca a fost si la medici dar a invins aripa lui Oprescu.
Despre lupta cumoplita dintre cele doua Colegii ale medicilor, imi poate da cineva vreun detaliu sa pot ajunge la relatare ?

Changeman

Anialandra
2006-02-02 13:34:02

Re: V-am recunoscut stilul, inainte sa vad autorul.

Bine ca a venit vorba despre L64/1995 modificata si republicata.

Nu toata lumea stie, (pt.ca suntem dezinformati), ca Banca Comerciala Ion Tiriac nu mai exista. Ca o paranteza , Tiriac nu si-a vandut nici o actiune, banca a fuzionat prin absorbtie cu sucursala din Romania a HVB Bank si a rezultat o noua entitate juridica. Asa ca Tiriac doar ne minte ca a atins miliardul; are nevoie de imagine pt. a-si exercita nestingherit traficul de influenta.
Cu toate acestea, isi revendica asa-zise creante in instante, Judecatorii sindici ignorand faptul ca BCIT si-a incetat activitatea.
Se prezinta firmele de lichidare in fata jud. sindic , incaseaza sume in propriile conturi si cica le dau mai departe la BCIT care nu mai exista.
Doamne fereste oameni buni , ce vremuri traim , se prezinta "mortii" in Instante si culmea castiga procesele !

lazarmc
2006-02-02 14:31:20

Re: V-am recunoscut stilul, inainte sa vad autorul.

Stimate comentator,

Citind randurile Dvs,am avut o revelatie unica !!!

Mi-a revenit optimismul pe care-l pierdusem , ca totusi in aceasta Romania " ponosita " si " bolnava " se va " intampla ceva " ceva miraculos.

Incet dar sigur ,datorita unor persoane deosebite ca Dvs ( imi scot palaria ),sper ca se vor mai " destepta " si alti multi formatori de opinie ,care momentan " hiberneaza " ,si cu totii vom executa curatenia generala de " primavara " in aceasta tara .

Va felicit sincer.

Dr.Dracula

asmode
2006-02-02 15:46:07

CONDUCEREA BAROURILOR INTIMIDEAZA TINERI AVOCATIi

Aici e problema conducatori barourilor sun aceiasi de ani de zile si sunt mana in mana cu magistrati corupti ,sau au legaturi familiare si de pritenie cu procurori si judecatori. Se stie ca daca un tanar vrea sa intre in avocatura rebuie sa de-a mita unui avocat mai in varsta pt af primit in stagiatura. TREBUIE rezolvata si problema invatamantului juridic

OARE CINE
2006-02-02 15:47:54

Re: Abecedarul ingrijitorilor GO-isti GO-nasi.

IGNORANTA multora este cauza majoritatii abuzurilor si infractiunilor in zona avocatilor, a judecatorilor, a profitorilor (fara sau, mai ales, CU ajutorul primelor doua categorii), a parvenitilor, a escrocilor, a unor oameni de <afaceri> sau politici cu averi care ajung sa plesneasca. IGNORANTA este terenul propice care atrage profitorul pana la desavarsirea posturii de PARVENIT, in timp ce altii, tot din ignoranta, refuza sa iasa din. . . ignoranta.
In timp ce Anialandra pune mana pe carte (chiar si de DREPT), sa priceapa ADEVARATELE cauze ale contradictiilor dintre avocati si judecatori, pentru ca si-a descoperit neincrederea in ei si vrea sa se convinga cu proprii ochi (sunt convins, uimit(a) de propria putere de a le deslusi), in acelasi timp unii ca Changeman cred ca < shimba> ceva cand, din ignoranta, pune man pe MATURA si latra, pentru ca si-au propus, doar, sa se creada unii dintre ingrijitorii forumului si GO-istii GO-nasi.
Fiecare si-a propus potrivit nivelului la care aspira si la care simte ca poate ajunge, unii sperand sa se schimbe ceva, iar ceilalti crezand orice ( ei nici nu stiu nici daca vor sau nu sa se schimbe ceva)
In timp ce, propun sa iesim din ignoranta, cand arat ca INTERESELE unui avocat (vorba lui Traian Basescu) <FIE EL > si Calin Zamfirescu, presedintele UAR, pot COINCIDE cu interesele unui politician, afacerist, cu cabinet de avocatura, dar IN ACELASI TIMP REPREZENTANT AL LEGIUITORILOR, fie el si presedintele unei Camere legislative, consecventul in ignoranta pune mana pe abecedarul ciobanestilor mioritici si intelege sa se ocupe de IESIRILE IN DECOR prin ham-ham-uri, imaginandu-si, pe un fond patologic, ca se implica in corijarea traseului oilor ajunse pe coclauri.
Ca sa fie mai convingatore ignoranta lui, nu se limiteaza sa constate ca, de fapt, NU VEDE legatura dintre avocatii traditionali si unul din cei mai mari legiuitori sau dintre articol si comentariu, apeleaza in final la fratele geaman al ignorantei, SNOBISMUL, pentru ca ham-ham este prea banal pentru aspiratiile lui teatrale si, normal, tine sa arate ca este cunoscatorul limbii lui Shakespeare, cu < Go ahead !> , la fel ca si confratele lui, de pe alta poastare de azi, la fel de ratacita si de mioritica : Go, Gili, go !
In timp ce Iazarmc, fie si dr. Dracula, este preocupat sa nu aiba tangenta cu ignoranta si tine sa-si exprime o pozitie de observator onest, pune in dificultate matura FALSILOR ingrijitori de curatenie a forumului
si abecedarul lor depasit de realitate, dar m-a expus si pe mine in postura dificila in care m-am trezit altadata cand am fost suspectat ca m-am felicitat singur, bineinteles tot din ignoranta.
Sa mai treci ulterior intr-alta etapa, sa demostrezi ca legea 64/1995 si multe altele, a avut adaptari si conceptii foarte propice unei case de avocatura, trebuie sa facem si noi o propunere in chinezeste :
Decapnaidecenustaicafudulnuidestul,
poate putina preocupare pentru enigmistica de <level> zero , nu ar strica.

Suntem indreptatiti sa observam ignoranta si sa ne pazim de ea. De ignoranti nu avem de ce sa ne ferim. Ei pot fi doar . . . compatimiti.

OARE CINE
2006-02-02 16:40:10

FERITI-VA DE OMUL CARE ADUCE PLOAIA . . . DE LEGI INCOMPATIBILE SI SIGURANTA TRADITIONALILOR !

Cautarea explicatiei tupeului avocatilor traditionali nu se afla in doar in vecinatatea lor imediata, pentru ca TUPEUL ESTE DIRECT PROPORTIONAL CU SIGURANTA STABILITATII TUPEISTULUI.

A gasi explicatia sigurantei ca acesti avocati traditionali stiu ca au o pozitie stabila inseamna, in primul rand, a identifica, cel putin, in planul POLITIC si in planul INTERESULUI MATERIAL, sustinatorii si acoperitorii interesati ai acestora.

Daca facem un concurs de identificare a legilor si diferitelor alte acte normative, vom descoperi cu usurinta INCOMPATIBILITATEA grava intre LEGIUITORUL SEF AL CAMEREI DEPUTATILOR SI ADMINISTRATORUL CABINETULUI DE AVOCATURA interesat de eficienta legii in favoarea sa, in favoarea avocatilor traditionali, a materiei juridice devenita SPECULATIVA si optimizata in acelasi interes ( multiple materii) si vom trage o linie.
SURPRIZA va fi ca in intersectia dintre multimile si INCRENGATURILE celor doua zone aparent distincte, sa se gaseasca si explicatia ca acesti avocati traditionali au avut CONSTAT un spate asigurat, dar si fructificat la maximum in planul INTERESULUI COMUN pentru LEGI propice si pentru PROFITUL greu de justificat.
Este mai usor de dovedit decat se crede.

Nu trebuie decat sa nu se ignore aceasta zona gata sa PLESNEASCA pentru ca lipsa lor de vigilenta se datoreaza SIGURANTEI ESUATE CA VOR RECASTIGA ALEGERILE, De aici mai rezulta si OPZITIA CONCERTATA impotriva puterii in general si a d-nei Macovei, in special. TOTUL ARE O EZXPLICATIE, TOTUL SE LEAGA. Doar trebuie sa avem curajul sa le analizam, sa le verificam si sa le aratam Fiecare cum poate mai bine. Eu atata pot, dar stiu ca e loc de mai bine. Succes!

Scorilo40
2006-02-02 20:30:17

Renasterea profesiei de consilier juridic!

Felicitari un articol de inceput de drum; ar trebui poate, continuat pentru ca ce se vede este doar varful icebergului! Incercati un articol si despre zbaterea celeilalte profesii juridice "inrudite" cu profesia de avocat! Veti gasi material suficient pentru inca una an de acum inainte!
Greutatile indurate de consilierii juridici si modul in care sunt tratati de catre "colegii" binevoitori, precum si de unii magistrati supun aceasta profesie la umilinte greu de suportat. Dar spre generala surprindere si de ce nu, uimire, au renascut si renasc in continuare din nimic, - spre marea bucurie a unor idealisti si nenorocirea celorlalti "colegi" ce simt ca vremea lor apune!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01368 sec.