Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-02-02

Comentarii: 17, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-02-02 01:00:46

Asta inseamna ca TREBUIE MERS MAI DEPARTE CU INITIATIVA SUEDEZA.. si DOCUMENTATA inaintea prezentarii.. alaturi de o ..

.. lista de semnaturi EUROPEANA.. poate pe tari - si cu numere MARI...

adidas
2006-02-02 01:17:49

theodorakis are dreptate!

nimic de adaugat fata de ce zice theodorakis.
lucrurile nu trebuie confundate. nici-o legatura intre nazism si comunism, poate doar o antiteza. asta nu inseamna ca in comunism nu s-au intamplat lucruri infioratoare sau un nazism lumea nu a trait catva aparent normal.

laur
2006-02-02 03:04:43

daca el uc ide hai sa ucid si eu , daca el talhareste hai sa imi iau si eu o bucata grasa din prada

APCE si a sa comisie a condamnat in abstarcto comunismul ca ideologie .

Hmmmm iar eu care credeam ca imbecilisme gan hevy metalul a fost cauza valului de crime din america anilor 9 sunt de domeniul trecutului .

Si eu care credeam ca crimele le fac criminalii si nu muzicantii ....
Naivul de mine .

Altminteri da in timpul comunismului au murit oameni , just .
Unele au fost chiar cime cu certificat .
Altele prostie cu certifuicat gen fometea din Ucraina sau dublaerea peste noapte a productiei de otel din China lui Mao prin retopirea la sate a fierataniilor casnice .

Ceea ce ar trebui facut ar fi constituirea unui mecanism care daca nu sa evite crimele , ca politica cu manusi nu prea exista macar sa limiteze efectul prostiilor .

Sa nu se mai faca foamea siu frigul pentru a se construi catedrale in desert specifice prostiei megalomanice sfertodocte. Si uite daca nu putem invia mortii trecutului ce ziceti de cei ai prezentului .

Ce ziceti de profesionostii foamei si frigului de la sate , de pensionarii CAP . Conditiile lor de viata actuale se incadreaza la categoria genocid .

Mortii in carca cui ii punem ? Sau mi bine ii livram pachet la UE sa se spele ei cu ei pe cap americanoizii nostri nu isi rup din bucatica de placinta pentru nimeni .

r3s_public4
2006-02-02 03:59:14

Nu mor...

... caii cind vor ciinii. Asta a zis in esenta scrisoarea de protest a lui Theodorakis.

paraipan
2006-02-02 06:14:17

Lu' Adidas - Nici o legatura intre Nazism si Comunism


Mon Cher,

Doua sint diferentzele ce separa Nazismul si Comunism:
1. Nazismul a venit la putere prin alegeri libere, Comunismul a fost instaurat prin crima;
2. Nazismul accepta proprietatea privata, Comunismul doar pe cea colectiva.
Punct si de la capat. Mai bine sa vorbim de asemanari, care's mai multe:
1. Regimuri genocidare: Nazistii au ucis 10 mil detzinuti plus 9.8 mil soldati, plus nu se stie cita pop civila; Comunistii (fara China, ca da damblaua in noi) au ucis, 20 mil la Razboiul Civil, 6 mil Ucrainieni, 1 mil Baltici, 25-30 mil in Siberia. Alte 20 mil ostashi cazutzi ai Armatei Rosii sa-i punem in seama Reich-lui.
2. Regimuri totalitare, intre Hitler si Stalin diferentza majora e doar forma mustatzei. Same ideas.
3. Amindoua au dorit o rasa noua de oameni, Nazistii pe cea Ariana, Comunistii .... Omul Nou;
4. Amindoua au trait si prosperat pentru si prin razboi si cuceriri;
5. Amindoua au avut sustinatori din Elitele West, Nazistii pe Kennedy (tatal) Mason 33, o parte a Casei Regale Britanice (sic), toata Suedia; Comunistii pe toti de stinga, de la Hemingway, trecind prin Sartre si terminind cu Theodorakis. Ma rog, lista nu se sfirseste la el, evident.
6. Amindoua atee. Nu pot sa-ti reproduc (si nu-mi permit sa fabulez pe o astfel de tema), citi rabini, preoti catolici, luterani, protestantzi, ortodoxi sau cite lacase ale Domnului au fost distruse combined de Nazisti si Comunisti.
Cum poti fi atit de orb? Regimul Nazist cu cel Comunist sint aproape identice. Same fu..ing breed.
Si revenind la nen'tu Theodorakis, iti spun ca este un caracter de nimic. S-a imbuibat cale de 5 decenii, impreuna cu sute de milioane de Westici santajind Guvernele si Corporatiile prin .... URSS. " Ei au acoperiri medicale gratuite", "Trebuie sa ne dati si noua". Si le-au dat. Mai cu o muzica .. Put a flower in your hair, mai un film cu Fonda, mai o Tzibuky cu Theodorakis. Asa ajunseram ca boom-erii sa puna pe butuci GM (cu 50 bil gaura in Health Care), Ford la fel, all legacy din Comunism. George Marchais, marele Sef al Cocomunismului Francais, s-a dat deportat in Germania. A tzinut pina prin '60, cind intr-o laditza s-au gasit niste registre cu nume. Numele unor cetatzeni Francezi ANGAJATZI legal in fabricile de amo naziste. Acolo se cistiga cel mai bine, ca erau cam bombardate. Si nu lucrau cu prizonieri (de obicei), ca le era frica de sabotaje. Asa ca nen'tu Marchais, s-a dus in Germania lu' Hitler sa faca BANI, nu sa saboteze, sau sa lupte. Chestia asta a lasat-o pe sama Yugo, Ucrainienilor, Polonezilor, Italienilor, Grecilor, si a altor nimeni (dupa mintea lui), pe care vroia sa-i pastoresca ulterior. Crezi ca De Gaulle nu stia? Si la un gainatz se uita mai frumos. Si nu pentru ca Marchais ar fi fost Comunist. Ci pentru ca-i stia trecutul. Cind Marchais era pe cai mari, Comunistii lui il ucideau in bataie pe Inginerul Renault. Ca fusese colabo. Asta era versiunea pentru presa. Saracu Renault. Dupa ce i-a scos pe Francezi in lumea buna a automobilelor, dupa ce livreaza Reich-ului nu mai mult de .... 20% din productia Renault (asta DA sabotaj), blamind tot felul de chestii, ajunge sa fie asasinat de Comunisti. Lista e foarte lunga. Cum care lista? A politicienilor, oamenilor de cultura, etc West-ici, care au maincat .... amandine (prajitura mea preferata pe cre o mincam din an in paste), vreme de 50 de ani, doar mimind dreptatea, umanismul, bunatatea, iubirea intre oameni. Ei, ... care n-au trait o singura secunda in raiul Comunist, si care au tras avantaje ca de Marele Loz Supe 7, sint in Parlamentul de azi. Et par consequence, au votat … ceea ce au votat. Ca le e frica. Frica de trecut, dar mai ales frica de viitor. Ca-n afara de a minca kkt, nu stiu sa faca, sau sa …. cinte NIMIC.
Da’ de ce tzi-e frica, tot nu scapi. Parol, Mon Cher!

The paraipan

Inima-Rea
2006-02-02 10:09:10

Bine, dam pacea pe gilceava dar de ce?

Dezbaterea exista. Nu a fost nevoie de vreo decizie - oricit de oficiala sau cuprinzatoare - pentru ca liniile de forta ale discutiei sa se traseze aproape singure: 1) totalitarismul dauneaza grav sanatatii planetei, de orice culoare ar fi acela; 2) ideologia este pretextul dictaturii ergo fasism=comunism; 3) libertatea constiintei nu mai trebuie pusa in pericol ,nici macar democratic.
Dezbatere fiind, exista pareri diferite, de la diametral opuse, la subtil-ingenioase nuantari. Oricit ar parea de sterila, dezbaterea si-a aratat virtutile abia cu ocazia initiativei AP/CE, de a-i da si o finalitate: este nonviolenta, tinde spre obiectivitate stiintifica, nu judeca ci masoara, nu-i obligatorie - doar inevitabila, fiindca necesara.
Dupa aproape doua decenii de discutii libere de orice constringere morala sau oficiala, iata ca organizatia paneuropeana de cea mai larga reprezentare propune sa se faca dreptate, ceea ce ar putea insemna ca onorificii parlamentari europeni isi propun depasirea conditiei lor consultative si convertirea acesteia intr-una activa pe scena istorica, macar. Eu, unul, cred ca aceasta viziune are slabe sanse de reusita.
Singurul motiv pe care l-as invoca ar fi acela ca inmultirea centrelor de decizie, intr-o Europa aproape blocata in proiectul reconstructiei dictate de realitatile geopolitice, ar fi cu adevarat firul de par care gripeaza mecanismul, in asa masura incit nu mai exista decit cale de intoarcere la Europa natiunilor.
Venind initiativa condamnarii comunismului din partea unui suedez - si nu a unuia din "Lagarul socialist" - poti crede ca "nealiniatii" se leapada de neutralitate si intra generos in joc, de partea invingatorilor.
Adica sa se profileze un cistig si mai mare decit invingerea comunismului?

lucid
2006-02-02 10:40:49

cele doua mari experimente ale ultimei sute de ani

1. Globalizarea in numele proletariatului - Proletari din toate tarile.... - avand ca far calauzitor morala muncitoreasca
2. Globalizarea in numele capitalismului liberal - piatza unica, circulatie nelimitata a capitalurilor, acapararea principalelor resurse naturale (mai ales energetice) - avand ca far calauzitor corectitudinea politica
Ai auzit G A de modelul "Janus" in descrierea unui fenomen? Ca la monede: avers si revers care ti se arata in functie de cum se roteste pozitia "miezului" ascuns al monedei.
Si daca "miezul" - adica papusarii elaboratori ai celor doua modele de globalizare sunt aceiasi - cum ai vrea sa-si dea cu stangul (bolshevismul) in dreptul (capitalismul salbatic) fara sa-i doara?
Si apropos, ia pune-ti problema dle G A: Joshka Fischer, Cohn-Bendit, Barroso, Solana, tinerii trotkisti deveniti ideologi neoconsi, ca sa nu mai vorbesc de "nepotii gornistilor" bolshevici - prieteni de-ai dumitale - ca Volodya Tismaneanu sau Volodya Socor (nostim, nu, amandoi purtand numele marelui dascal al proletariatului sovietic), toti astia chiar au avut revelatia de pe drumul Damascului de au virat cu 180 de grade acum? Ia gandeste-te si la ipoteza "misiune indeplinita - treceti la misiunea urmatoare".
Ce zici domnule G A, ai curaj sa comentezi?

Gargantua
2006-02-02 11:42:27

Condamnarea comunismului - o piatra de incercare pentru comunitatea internationala

Aceasta este marea tema de discutie care trebuie acum abordata, la aproape 15 ani de la prabusirea URSS si a comunismului in Europa. Onoare initiatorilor acestei dezbateri (PPE) si rusine celor care inca incearca sa sugrume vocea adevarului (partidele comuniste europene)!
Comunismul nu poate fi comparat cu nazismul, ca ideologie si practica politica el a facut infinit mai mult rau omenirii, pe plan fizic si, mai ales, psihic. A durat mai mult si s-a intins in numeroase tari din afara Europei (China, Mongolia, Cambodgia, Coreea, Vietnam; Cuba, Nicaragua etc.), unde a facut nenumarate victime omenesti si a mutilat nenumarate constiinte. Prin comparatie, nazismul a putut fi anihilat mult mai usor, deoarece a provocat un razboi deschis cu toata lumea, nu a actionat subteran, ca Ciuma Rosie. De altfel, e incorect ca victimele celui de-al doilea razboi mondial sa fie atribuite exclusiv nazismului, ca extremism politic, deoarece majoritatea lor au fost victime de razboi, nu ale unei ideologii politice, precum cele ale comunismului. E adevarat, evreii exterminati, tiganii deportati si dizdentii politici persecutati se pot considera victimele nazismului ca ideologie, dar procesul acestuia s-a facut, la Nurnberg! De ce actualii comunisti europeni refuza procesul comunismului, ascunzandu-se dupa a doua mare catastrofa ideologica a sec. al XX-lea, nazismul?!

calator
2006-02-02 12:20:37

comunitatea europeana...

tot sensibila, sentimentala si nostalgica fata de Uniunea Sovietica, participant activ n lupta mpotriva nazismului... Care Uniune, fiind patria comunismului, cum sa-i arunce ideologia la gunoiul istoriei ?.
Daca unii europeeni mai cred nca n viitorul luminos al ideologiei aplicate "ca la carte", daca unii dintre ei au un trecut comunist, maoist, trotzkist si se tem sa nu fie priviti piezish de adversari si tradatori de vechii tovarashi de lupta...
Nu nteg de ce marele adversar al comunismului, cel care l-a combatut, care este elogiat ca l-a nvins, a avut chiar n coasta lui acest inamic (Cuba, care a declansat criza pe care am uitat-o deja..)
De ce acest adversar tace ?.

Ieri presedintele Bush a declarat, n fapt a reamintit, rolul de leader mondial al Statelor Unite.
In calitate de leader si promotor al viitorului democratic al lumii, ar trebui sa se pronunte si mpotriva comunismului, sa-l condamne de la nalta tribuna a Casei Albe.

Sa mai avem putzinica rabdare, poate o va face, n termenii vigurosi, necesari subiectului...

ninel2222
2006-02-02 13:27:40

Iari?

Cte victime a fcut, domnilor, sindicalismul n lume? Dar globalitarismul? Vedei cum pun aceti "contestatari" problema? Vedei cum se fabric, pe viu, propaganda comunist cu minciunile ei?

griar
2006-02-02 13:48:49

Re: Condamnarea comunismului - o piatra de incercare pentru comunitatea internationala

La 2006-02-02 11:42:27, Gargantua a scris:

>Aceasta este marea tema de discutie care trebuie acum abordata, la
>aproape 15 ani de la prabusirea URSS si a comunismului in Europa.
>Onoare initiatorilor acestei dezbateri (PPE) si rusine celor care
>inca incearca sa sugrume vocea adevarului (partidele comuniste
>europene)!
>Comunismul nu poate fi comparat cu nazismul, ca ideologie si practica
>politica el a facut infinit mai mult rau omenirii, pe plan fizic si,
>mai ales, psihic. A durat mai mult si s-a intins in numeroase tari
>din afara Europei (China, Mongolia, Cambodgia, Coreea, Vietnam; Cuba,
>Nicaragua etc.), unde a facut nenumarate victime omenesti si a mutilat
>nenumarate constiinte. Prin comparatie, nazismul a putut fi anihilat
>mult mai usor, deoarece a provocat un razboi deschis cu toata lumea,
>nu a actionat subteran, ca Ciuma Rosie. De altfel, e incorect ca
>victimele celui de-al doilea razboi mondial sa fie atribuite exclusiv
>nazismului, ca extremism politic, deoarece majoritatea lor au fost
>victime de razboi, nu ale unei ideologii politice, precum cele ale
>comunismului. E adevarat, evreii exterminati, tiganii deportati si
>dizdentii politici persecutati se pot considera victimele nazismului
>ca ideologie, dar procesul acestuia s-a facut, la Nurnberg! De ce
>actualii comunisti europeni refuza procesul comunismului,
>ascunzandu-se dupa a doua mare catastrofa ideologica a sec. al
>XX-lea, nazismul?!
>

Apropo, e o chestiune cat se poate de clara, iar comunistii de azi sunt chiar ridcoli in ipostaza lor de eliberatori inocenti si ofensati. Au existat niste victime (si mai exista niste victime), exista niste documente, exista martori ai crimelor, dovezi. Vinovatul este si el cunoscut. Cine cauta sa tergiverseze un proces de judecata, care este iminenta, se face vinovat de complicitate..

Oriana
2006-02-02 15:24:35

Nici o legatura intre Nazism si Comunism

mon cher the paraipan, mi-ai placut - tot ce ai scris e exact pe gustul meu, documentativ, narrativ, stilul meu preferat. Meriti un file cu numele tau in arhiva mea, parol !

Chapeau !

La 2006-02-02 06:14:17, paraipan a scris:

Mon Cher,

Doua sint diferentzele ce separa Nazismul si Comunism:

1. Nazismul a venit la putere prin alegeri libere, Comunismul a fostinstaurat prin crima;

2. Nazismul accepta proprietatea privata, Comunismul doar pe cea colectiva.

Punct si de la capat. Mai bine sa vorbim de asemanari, care's maimulte:

1. Regimuri genocidare: Nazistii au ucis 10 mil detzinuti plus 9.8 mil soldati, plus nu se stie cita pop civila;

Comunistii (fara China, cada damblaua in noi)
- au ucis, 20 mil la Razboiul Civil,
- 6 milUcrainieni,
- 1 mil Baltici,
- 25-30 mil in Siberia.
- Alte 20 mil ostashicazutzi ai Armatei Rosii sa-i punem in seama Reich-lui.

2. Regimuri totalitare, intre Hitler si Stalin diferentza majora edoar forma mustatzei. Same ideas.

3. Amindoua au dorit o rasa noua de oameni, Nazistii pe cea Ariana,
Comunistii .... Omul Nou;

4. Amindoua au trait si prosperat pentru si prin razboi si cuceriri;

5. Amindoua au avut sustinatori din Elitele West, Nazistii pe Kennedy(tatal) Mason 33, o parte a Casei Regale Britanice (sic), toataSuedia;

Comunistii pe toti de stinga, de la Hemingway, trecind prinSartre si terminind cu Theodorakis.
Ma rog, lista nu se sfirseste lael, evident.

6. Amindoua atee. Nu pot sa-ti reproduc (si nu-mi permit sa fabulez peo astfel de tema), citi rabini, preoti catolici, luterani,protestantzi, ortodoxi sau cite lacase ale Domnului au fost distrusecombined de Nazisti si Comunisti.

Cum poti fi atit de orb? Regimul Nazist cu cel Comunist sint aproapeidentice. Same fu..ing breed.

Si revenind la nen'tu Theodorakis, iti spun ca este un caracter denimic. S-a imbuibat cale de 5 decenii, impreuna cu sute de milioanede Westici santajind Guvernele si Corporatiile prin .... URSS. "

Ei au acoperiri medicale gratuite", "Trebuie sa ne dati sinoua". Si le-au dat. Mai cu o muzica .. Put a flower in yourhair, mai un film cu Fonda, mai o Tzibuky cu Theodorakis.

Asaajunseram ca boom-erii sa puna pe butuci GM (cu 50 bil gaura inHealth Care), Ford la fel, all legacy din Comunism. George Marchais,marele Sef al Cocomunismului Francais, s-a dat deportat in Germania.

A tzinut pina prin '60, cind intr-o laditza s-au gasit niste registrecu nume. Numele unor cetatzeni Francezi ANGAJATZI legal in fabricilede amo naziste.

Acolo se cistiga cel mai bine, ca erau cambombardate. Si nu lucrau cu prizonieri (de obicei), ca le era fricade sabotaje.

Asa ca nen'tu Marchais, s-a dus in Germania lu' Hitlersa faca BANI, nu sa saboteze, sau sa lupte. Chestia asta a lasat-o pesama Yugo, Ucrainienilor, Polonezilor, Italienilor, Grecilor, si aaltor nimeni (dupa mintea lui), pe care vroia sa-i pastorescaulterior.

Crezi ca De Gaulle nu stia? Si la un gainatz se uita maifrumos. Si nu pentru ca Marchais ar fi fost Comunist. Ci pentru ca-istia trecutul.

Cind Marchais era pe cai mari, Comunistii lui ilucideau in bataie pe Inginerul Renault. Ca fusese colabo. Asta eraversiunea pentru presa. Saracu Renault.

Dupa ce i-a scos pe Franceziin lumea buna a automobilelor, dupa ce livreaza Reich-ului nu maimult de .... 20% din productia Renault (asta DA sabotaj), blamind totfelul de chestii, ajunge sa fie asasinat de Comunisti.

Lista e foartelunga. Cum care lista? A politicienilor, oamenilor de cultura, etc
West-ici, care au maincat .... amandine (prajitura mea preferata pecre o mincam din an in paste), vreme de 50 de ani, doar miminddreptatea, umanismul, bunatatea, iubirea intre oameni.

Ei, ... caren-au trait o singura secunda in raiul Comunist, si care au trasavantaje ca de Marele Loz Supe 7, sint in Parlamentul de azi.

Et parconsequence, au votat ceea ce au votat. Ca le e frica.Frica de trecut, dar mai ales frica de viitor. Ca-n afara de a mincakkt, nu stiu sa faca, sau sa cinte NIMIC.

Da' de ce tzi-e frica, tot nu scapi. Parol, Mon Cher!

The paraipan
>

Louise Cagnan
2006-02-02 16:15:16

Re: Condamnarea comunismului - va fi sarcina generatiei viitoare....

La 2006-02-02 13:48:49, griar a scris:

>La 2006-02-02 11:42:27, Gargantua a scris:
>
>>Aceasta este marea tema de discutie care trebuie acum abordata, la
>>aproape 15 ani de la prabusirea URSS si a comunismului in Europa.
>>Onoare initiatorilor acestei dezbateri (PPE) si rusine celor care
>>inca incearca sa sugrume vocea adevarului (partidele comuniste
>>europene)!
>>Comunismul nu poate fi comparat cu nazismul, ca ideologie si practica
>>politica el a facut infinit mai mult rau omenirii, pe plan fizic si,
>>mai ales, psihic. A durat mai mult si s-a intins in numeroase tari
>>din afara Europei (China, Mongolia, Cambodgia, Coreea, Vietnam; Cuba,
>>Nicaragua etc.), unde a facut nenumarate victime omenesti si a mutilat
>>nenumarate constiinte. Prin comparatie, nazismul a putut fi anihilat
>>mult mai usor, deoarece a provocat un razboi deschis cu toata lumea,
>>nu a actionat subteran, ca Ciuma Rosie. De altfel, e incorect ca
>>victimele celui de-al doilea razboi mondial sa fie atribuite exclusiv
>>nazismului, ca extremism politic, deoarece majoritatea lor au fost
>>victime de razboi, nu ale unei ideologii politice, precum cele ale
>>comunismului. E adevarat, evreii exterminati, tiganii deportati si
>>dizdentii politici persecutati se pot considera victimele nazismului
>>ca ideologie, dar procesul acestuia s-a facut, la Nurnberg! De ce
>>actualii comunisti europeni refuza procesul comunismului,
>>ascunzandu-se dupa a doua mare catastrofa ideologica a sec. al
>>XX-lea, nazismul?!
>>
>
>Apropo, e o chestiune cat se poate de clara, iar comunistii de azi
>sunt chiar ridcoli in ipostaza lor de eliberatori inocenti si
>ofensati. Au existat niste victime (si mai exista niste victime),
>exista niste documente, exista martori ai crimelor, dovezi. Vinovatul
>este si el cunoscut. Cine cauta sa tergiverseze un proces de judecata,
>care este iminenta, se face vinovat de complicitate..
>


pentru ca generatia de acum l-a demontat ca ideologie , i-a anulat legitimitatea ca forta politica conducatoare, dar a obosit . Oricum, partide comuniste , cu programe revolutionare nu vor mai apare in Europa multe decenii de acum incolo. Iar cele social-democrate, sau numai socialiste, in titulatura, nu vor reusi sa ne intoarca la ce-a fost.
Dar generatia viitoare are toate sansele sa pronunte condamnarea definitiva a flagelului comunistoid. C'est la vie!

Louise Cagnan
2006-02-02 16:45:39

Re: Nici o legatura intre Nazism si Comunism si ce-ti spun tie aceste asemanari?

La 2006-02-02 15:24:35, Oriana a scris:

>mon cher the paraipan, mi-ai placut - tot ce ai scris e exact pe
>gustul meu, documentativ, narrativ, stilul meu preferat. Meriti un
>file cu numele tau in arhiva mea, parol !
>
>Chapeau !
>
>La 2006-02-02 06:14:17, paraipan a scris:
>
>Mon Cher,
>
>Doua sint diferentzele ce separa Nazismul si Comunism:
>
>1. Nazismul a venit la putere prin alegeri libere, Comunismul a
>fostinstaurat prin crima;
>
>2. Nazismul accepta proprietatea privata, Comunismul doar pe cea
>colectiva.
>
>Punct si de la capat. Mai bine sa vorbim de asemanari, care's
>maimulte:
>
>1. Regimuri genocidare: Nazistii au ucis 10 mil detzinuti plus 9.8 mil
>soldati, plus nu se stie cita pop civila;
>
>Comunistii (fara China, cada damblaua in noi)
>- au ucis, 20 mil la Razboiul Civil,
>- 6 milUcrainieni,
>- 1 mil Baltici,
>- 25-30 mil in Siberia.
>- Alte 20 mil ostashicazutzi ai Armatei Rosii sa-i punem in seama
>Reich-lui.
>
>2. Regimuri totalitare, intre Hitler si Stalin diferentza majora
>edoar forma mustatzei. Same ideas.
>
>3. Amindoua au dorit o rasa noua de oameni, Nazistii pe cea Ariana,
>Comunistii .... Omul Nou;
>
>4. Amindoua au trait si prosperat pentru si prin razboi si cuceriri;
>
>5. Amindoua au avut sustinatori din Elitele West, Nazistii pe
>Kennedy(tatal) Mason 33, o parte a Casei Regale Britanice (sic),
>toataSuedia;
>
>Comunistii pe toti de stinga, de la Hemingway, trecind prinSartre si
>terminind cu Theodorakis.
>Ma rog, lista nu se sfirseste lael, evident.
>
>6. Amindoua atee. Nu pot sa-ti reproduc (si nu-mi permit sa fabulez
>peo astfel de tema), citi rabini, preoti catolici,
>luterani,protestantzi, ortodoxi sau cite lacase ale Domnului au fost
>distrusecombined de Nazisti si Comunisti.
>
>Cum poti fi atit de orb? Regimul Nazist cu cel Comunist sint
>aproapeidentice. Same fu..ing breed.
>
>Si revenind la nen'tu Theodorakis, iti spun ca este un caracter
>denimic. S-a imbuibat cale de 5 decenii, impreuna cu sute de
>milioanede Westici santajind Guvernele si Corporatiile prin ....
>URSS. "
>
>Ei au acoperiri medicale gratuite", "Trebuie sa ne dati
>sinoua". Si le-au dat. Mai cu o muzica .. Put a flower in
>yourhair, mai un film cu Fonda, mai o Tzibuky cu Theodorakis.
>
>Asaajunseram ca boom-erii sa puna pe butuci GM (cu 50 bil gaura
>inHealth Care), Ford la fel, all legacy din Comunism. George
>Marchais,marele Sef al Cocomunismului Francais, s-a dat deportat in
>Germania.
>
>A tzinut pina prin '60, cind intr-o laditza s-au gasit niste
>registrecu nume. Numele unor cetatzeni Francezi ANGAJATZI legal in
>fabricilede amo naziste.
>
>Acolo se cistiga cel mai bine, ca erau cambombardate. Si nu lucrau cu
>prizonieri (de obicei), ca le era fricade sabotaje.
>
>Asa ca nen'tu Marchais, s-a dus in Germania lu' Hitlersa faca BANI,
>nu sa saboteze, sau sa lupte. Chestia asta a lasat-o pesama Yugo,
>Ucrainienilor, Polonezilor, Italienilor, Grecilor, si aaltor nimeni
>(dupa mintea lui), pe care vroia sa-i pastorescaulterior.
>
>Crezi ca De Gaulle nu stia? Si la un gainatz se uita maifrumos. Si nu
>pentru ca Marchais ar fi fost Comunist. Ci pentru ca-istia trecutul.
>
>
>Cind Marchais era pe cai mari, Comunistii lui ilucideau in bataie pe
>Inginerul Renault. Ca fusese colabo. Asta eraversiunea pentru presa.
>Saracu Renault.
>
>Dupa ce i-a scos pe Franceziin lumea buna a automobilelor, dupa ce
>livreaza Reich-ului nu maimult de .... 20% din productia Renault
>(asta DA sabotaj), blamind totfelul de chestii, ajunge sa fie
>asasinat de Comunisti.
>
>Lista e foartelunga. Cum care lista? A politicienilor, oamenilor de
>cultura, etc
>West-ici, care au maincat .... amandine (prajitura mea preferata
>pecre o mincam din an in paste), vreme de 50 de ani, doar
>miminddreptatea, umanismul, bunatatea, iubirea intre oameni.
>
>Ei, ... caren-au trait o singura secunda in raiul Comunist, si care
>au trasavantaje ca de Marele Loz Supe 7, sint in Parlamentul de azi.
>
>
>Et parconsequence, au votat ceea ce au votat. Ca le e frica.Frica de
>trecut, dar mai ales frica de viitor. Ca-n afara de a mincakkt, nu
>stiu sa faca, sau sa cinte NIMIC.
>
>Da' de ce tzi-e frica, tot nu scapi. Parol, Mon Cher!
>
>The paraipan
>>
>
Mi se pare putin fortata ideea ca Hitler a ajuns la putere prin alegeri libere. Si iata de ce: la alegerile din noiembrie 1932 , nazistii au obtinut mai multe voturi decat social-democratii, dar n-ar fi putut sa guverneze fiindca nu aveau majoritatea parlamentara. Atunci von Papen,cancelarul Germaniei pana la aceste alegeri, l-a sfatuit pe Hindenburg, presedintele republicii, sa-l schimbe pe generalul Schleicher, cancelarul numit initial dupa alegerile din noiembrie, cu Hitler. Ideea era ca fara majoritate in parlament, Hitler nu va putea guverna, se va uza si lumea se va lamuri si cu Hitler. Adica se va vedea ca nu e competent. Sa nu uitam ca Germania era in plina criza economica. Si avea dreptate: intr-o democratie, asa cum era Republica de la Weimar, nici un guvern nu poate supravietui daca nu are sustinere parlamentara. Ceea ce a facut Hitler pana la urma , a fost incendierea Reichstag-ului, interzicerea celorlalte partide politice si organizarea de noi alegeri. Pe care , in aceasta situatie nu avea cum sa le piarda. Acuma vezi ce fel de alegeri l-au propulsat pe Hitler spre dictatura ?
Deci aceasta diferenta este falsa. Celelalte asemanari sunt de ajuns pentru a pune semnul egalitatii intre nazism si comunism. Si inca ceva: nazismul a fost la putere 12 ani si aproape 5 luni,din care 5 ani in regim de razboi, pe cand comunismul va fi nonagenar anul vitor. E clar atunci de ce au reusit sa omoare mai multi oameni, comunistii ???

Louise Cagnan
2006-02-02 17:33:54

Re: Nu mor... De cand vorbesc scrisorile?

La 2006-02-02 03:59:14, r3s_public4 a scris:

>... caii cind vor ciinii. Asta a zis in esenta scrisoarea de protest a
>lui Theodorakis.
>


......Eu credeam ca o scrisoare poarta doar un mesaj al celui care a scris-o. Acum aflu ca ele si vorbesc. Felicitari! Si inca ceva:

De cand sunt caini cei care critica comunismul?
De la Lenin citire, nu, e asa?
In 1921, marinarii de la baza navala Kronstadt sau rasculat impotriva regimului bolsevic dar au fost invinsi pana la urma. Cei mai multi dintre ei participasera la evenimentele din 1917, asigurand atunci succesul bolsevicilor si preluarea puterii. Drept pedeapsa , pentru ca s-au rasculat, acei membri ai PCUS care n-au fost executati, au fost obligati sa dea o declaratie, compusa de echipa lui Lenin &Trotki, ce incepea cam asa: ''Subsemnatul porc de caine,merit pedeapsa partidului....."

Adrian v.D.
2006-02-02 19:26:05

Nici un cuvant despre "Blocul Socialist"

Comunismul a cazut!Dar mai trebuie judecate si crimele lor....
Acum nu comunistii pot sa se opuna(pe ansamblul APCE, acesti comunisti reprezinta cea mai mica formatiune!)ci Blocul Socialist,reprezentat de partide democratice........
De ce se opun socialistii?
De ce se alatura socialistii europeni micii formatiuni comuniste?!
De ce partidele lui Blair si Schrder au votat cu acei incapatanati de comunisti?
Nu comunistii sunt "cuiul lui Pepelea", ci socialistii sunt vinovatii principali.Un comunist occidental trebuie sa fie dator vandut sovietelor, dar socialistii??

Adrian

ingineru
2006-02-02 20:28:46

Re: De ce se opun socialistii?... poate pt. ca nu sunt decat versiunea "prespalata"...

... a comunistilor ? Si un refugiu sigur pt. acestia.
N-am auzit de nici un partid socialist european care sa aiba cea mai mica obiectie fata de crimele ori personalitatile compromise comuniste.

Aceeasi ideologie, alta imagine publica...

La 2006-02-02 19:26:05, Adrian v.D. a scris:

>Comunismul a cazut!Dar mai trebuie judecate si crimele lor....
>Acum nu comunistii pot sa se opuna(pe ansamblul APCE, acesti comunisti
>reprezinta cea mai mica formatiune!)ci Blocul Socialist,reprezentat de
>partide democratice........
>De ce se opun socialistii?
>De ce se alatura socialistii europeni micii formatiuni comuniste?!
>De ce partidele lui Blair si Schrder au votat cu acei incapatanati de
>comunisti?
>Nu comunistii sunt "cuiul lui Pepelea", ci socialistii sunt
>vinovatii principali.Un comunist occidental trebuie sa fie dator
>vandut sovietelor, dar socialistii??
>
>Adrian
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01375 sec.