Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-02-02

Comentarii: 2, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

ninel2222
2006-02-02 12:52:35

Reminiscene

Tendina de a obine ceva n Romnia, indiferent de domeniul n care se desfoar un atare demers, trece obligatoriu prin acea barier mental de sorginte educaional comunist potrivit creia "trebuie s ai pe cineva" ntr-o poziie cheie(tii c atunci persoanele sus-puse cu greu se micau de pe scaunul dobndit) care s in spatele i, normal, care s fie stipendiat pe msura gestului de mrinimie.
Dac eti acolo, sus, ci "amatori" nu te "roag" cte ceva? Punei semnul egal ntre numrul rugminilor i al pliculeelor uitate pe mas i o s vedei c merit. Pi, s-i mai bat omul capul cu nelegerea legilor economice i cu gsirea de soluii ingenioase de profit, cnd totul poate fi att de simplu? Plteti locul n Parlament sau te bagi pe sub pielea unui barosan, tragi uurel sforile i gata, te-ai realizat. Simplu, nu?

re_creatie
2006-02-02 16:36:45

Solutia

... odata cu rasturnarea regimului dictatorial al lui Ceausescu nu a disparut si mentalitatea gresita,inradacinata de-a lungul timpului la toate nivelele, de a privi puterea politica ca putere absoluta, careia nu poti si nu e voie (nu e bine !) sa i te impotrivesti. Cei care i-au urmat lui Ceausescu la conducerea tarii au preluat in mare parte si naravurile lui iar poporul, datorita dezinformarii in mare parte, a tolerat in continuare stilul si s-a obisnuit doar sa critice mai des persoanele si mai putin sistemul. E vorba deci mai mult de o birfa politica decit o analiza politica si de aceea nu cred ca e corecta intrebarea : "De ce fac romanii politica?".
In ceea ce priveste facutul banilor in societatile occidentale este un pic cam idealizata ideea ca "cei care vor sa castige bani intra in economie, nu in politica." Este vorba de o simbioza intre nivelul politic si cel economic in cadrul societatilor vestice in care o mina spala discret pe cealalta asa incit sa para doar ca fiecare isi vede de treaba lui. Politicienii poate nu cistiga asa multi bani ca managerii insa au multe privilegii care compenseaza binisor diferenta de remuneratie si nu cred ca trebuie plinsi.
In Romania exista intr-adevar un abuz de putere (nu numai politica), care atita timp cit e tolerat va fi si exercitat incontinuare in detrimentul celor care suporta.
In ceea ce priveste intrebarea: "Cum sa-i facem pe politicieni sa inceteze sa mai considere functia drept proprietate?" ... fiecare dintre noi stie probabil o solutie insa n-o spune pentru ca cica nu-i democratica.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00801 sec.