Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2006-02-02

Comentarii: 1, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

underinfluence
2006-02-02 21:36:33

Interesant , chiar foarte interesant


Incheierea nu mi se pare deloc patetica ci chiar ofera solutia problemei care defapt n-ar fi o problema , de ce consider o problema falsa ?
Am inceput cu sfirsitul materialului si voi continua explicatiile in ordine inversa .
In primul rind niciodata literatura sau filozofia nu au rezolvat problemele de care s-a plins omenirea , religia a fost o solutie mai preferata ptr cei mai multi .
Literatura si filozofia a diagnosticat "problema " , una a povestit-o si cealalta a analizat-o dar nu au dat si solutii de vindecare .
Chiar si Platon spunea ca in lipsa divinitatii degeaba filozofam , omul se pare ca are capacitatea de a detecta "problemele" dar foarte greu de a le solutiona .
Asa ca nu cred ca trebuie asteptat de la filozofie si nici de la literatura solutii certe ale "problemelor" noastre , asta nu inseamna ca sunt inutile si lipsite de importanta in viata noastra .
Influenta Noica nu poate fi toxica in cultura noastra asa cum nici un scriitor nu este inutil in cultura noastra .
Am putea spune despre Noica ca este un mit iar cu miturile sa nu te lupti ca pierzi negresit , care sunt criteriile ce desemneaza miturile?
Le stim cu totii , numai ca unii le accepta iar altii din neputinta si prea mult orgoliu le refuza , aici poate ca apare lipsa de "coeziune intelectuala" si defineste si scopul activitatii fiecaruia , sau cauza luptei .
Nu cred ca trebuie definit cine-i alb si cine-i negru , ci mai degraba consider ca e bine sa ne definim valorile ptr care vrem sa luptam .
Sa zicem ca am depistat valorile care ne reprezinta pe fiecare , am putea spune ca este in "interes propriu " sau in "interes general"lupta noastra ?
Taberele culturale sunt acestea :
1 - cele care ne apara interesul propriu
2 - cele ce tin de interesul general
Acum va intreb ,ptr cine credeti ca Noica ar deveni toxic?
Noica nu a vorbit de spiritualitatea lui ci a cercetat sufletul romanului , deci indicutabil a incercat sa ne ajute pe noi toti ceilalti sa ne descoperim , probabil ca nu toti sau recunoscut in Noica , dar daca sunt mai multi cei ce sau recunoscut atunci cu siguranta ca Noica a servit unui interes general .
Tabere culturale vor mai fi si nici nu vor disparea , numai ca trebuie sa fim siguri in ce tabara ne situam si ptr ce luptam .
Si acum despre "razboiul real" care trece pe linga noi si nu-l sesizam cred ca acesta este , numai ca suntem dispersati si nu reusim sa regasim tabara ptr care trebuie sa luptam .
In ce ma priveste am descoperit demult tabara care ma reprezinta , ma voi alatura lor chiar daca voi ramine un soldat anonim si poate ca nici ei nu stiu de existenta mea , asta vine in contradictie cu unii care se vor in prima linie si cu alura de bravi luptatori culturali .


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00521 sec.