Ca si lui Victor Suvorov in scrierile sale si mie imi place sa aduc in sprijinul afirmatiilor mele citate din volume aparute in epoca de aur a comunismului atotbiruitor la sate si orase in patria noastra draga Romania.
Dupa cum stim din cartile de istorie in 1929 au avut loc greve in valea Jiului urmate de ciocniri intre grevisti si fortele de ordine, ciocniri soldate cu victime omenesti din partea minerilor.
Am trait cu totii momentele Revoltei populare anticomuniste din decembrie 1989, revolta inabusita de contrarevolutia bolsevica a lui Ion Iliescu si tovarasilor. Contrarevolutia a produs pierderi in randurile participantilor la miscarile din Timisoara, Cluj, Bucuresti si alte orase.
Sa deschidem volumul "Viata politica din Romania 1918-1944" scrisa de Ioan Scurtu si aparuta in sinteze Lyceum/colectia Albatros din anul 1982, la pag. 141, alin 2:
" ................In timp ce aveau loc tratative, fortele represive ale statului au inconjurat uzina electrica dupa care au trecut la inabusirea in sange a grevei. Au cazut ucisi de gloante 32 de muncitori iar 56 au fost raniti." incheiat citatul
Cumplit lucru: au fost omorati oameni ! Chiar si omorarea unuia este o tragedie......
Sa adaug ca referitor la greva de la Grivita din 1933, istoriografia bolsevica prin acelasi Ioan Scurtu la pagina 146 a aceleiasi lucrari ne spune ca "au fost ucisi si raniti numerosi muncitori"...........fara a preciza numarul exact al unora si al celorlalti. Se pare ca numarul mortilor nu era asa mare incat sa fie bun ca material de propaganda bolsevica.
In lumina acestor pierderi ale clasei muncitoare din acei ani evenimentele din decembrie 1989 au produs peste 400 de victime pana in 22 decembrie si peste 1100 de victime dupa 22 decembrie. Deci nu cateva zeci ca in cazul Lupeni '29, ci sute si mii de victime.
Nu se stie nici acum cine a tras, dar cine este raspunzator se poate afirma cu siguranta: PCR.
Va las sa trageti voi concluzia dragi forumisti care sistem a fost mai feroce in reprimare. Din cate stiu, pentru indivizi sau organizatii vinovate de omoruri si asasinate in masa sau punctuale exista codul penal si cel de procedura penala. Codul penal al RSR-editia 1976 prevedea pedepse aspre pentru omor in articolele 174, 175, 176 si 178 in Titlul II - "infractiuni contra persoanei" Capitolul 1.
Dupa cum vedeti, folosesc strict carti aparute sub obladuirea comunista dar si asa sunt unii simbriasi care in replica lor in loc de argumente concrete folosesc injurii sau texte total in afara celor analizate, doar-doar i s-o face omului lehamite sa mai scrie. Interesanta tactica, vad ca bolsevicii au fost mai perfizi decat am crezut.
Iar celor de tipul Robin le reamintesc vechiul dicton latin:
Verba volant, scripta manent.
Dovada valabilitatii si astazi a dictonului o constituie exact exemplele culese din literatura de partid si de stat romaneasca de dinainte de 1989. Si mai am !
Cel mai distractiv o sa fie cand o sa analizez Statutul membrilor PCR editia 1989.
S-auzim numai de bine
Dumitru Grozea
|