Ziua Logo
  Nr. 3461 de luni, 24 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-10-24
patriot din romania (...@yahoo.com, IP: 66.245.241...)
2005-10-24 06:57
Procesul comunismului

www.ProcesulComunismului.com este un spatiu pe internet, dedicat unui proces public, intentat celor care au adoptat comunismul, complotind contra intereselor Romaniei (1917-1944), l-au instalat prin teroare si genocid (1944-1964), l-au organizat ca pe un lagar de exploatare, exterminare si alienare (1964-1989) si l-au convertit in final intr-un capitalism distructiv, pentru a valorifica prada si a evita judecata (1989-2004-?).
Scopul acestui proces este:

1) Regasirea bucuriei de a fi
Procesul Comunismului e o miscare de recuperare existentiala, in care individul sporeste prin solidaritate. El ne invita sa fim intregi, sa redevenim oameni vii!

2) Recuperarea adevarului
Cunoasterea ( inventarierea ) crimelor si victimelor comunismului. Demnitate prin solidarizare. Lupta cu uitarea, gropar al sensului individual si colectiv. Respectul fata de noi, solidarizindu-ne cu durerea parintilor nostri. Bucuria unei existente mai demne. Respingerea tezei ca romanii au suferit un genocid... "secundar".

3) Educarea tinerilor
Inarmarea noilor generatii cu o cheie de intelegere profunda a destinului Romaniei. Implicarea lor in judecarea unei crime care le-a determinat prezentul si care le compromite viitorul. Renasterea instinctului de dreptate.

4) Lupta cu post-comunistii
Demascarea esentei regimului post-decembrist, dedicat ascunderii adevarului, obstructionarii justitiei si exploatarii prazii obtinute ilicit. Denuntarea transformarii capitalului tortionar in capital financiar. Eliberarea "democratiei" romanesti de otrava vinovatiilor ascunse si de dominatia "retelei privatizate".

5) Repararea nedreptatilor
Formularea si sustinerea unor solutii reparatorii, materiale si morale. Orientarea lor catre adevaratii responsabili si catre cei care profita azi de pe urma crimelor, nu catre masa poporului roman. Opunerea acestei gigantice creante colective, fata de alte revendicari concurente.

6) Intelegerea fenomenelor
Intelegerea patologiei politice, revelata de comunism. Extragerea unor invataturi care sa calauzeasca pe cei care vor sa apere democratia reala de confiscari similare.

7) Sensibilizarea opiniei publice mondiale
Relevarea monstruozitatii nejudecarii crimelor comuniste. Plasarea acestui subiect pe masa dezbaterilor politice si civice contemporane, scoaterea lui din conul de umbra impus de orice interese "geostrategice".
     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Legea Anti-Oprescu (1012 afisari)
 Programe TV (595 afisari)
 Atanasiu - adio, racani! (578 afisari)
 Procesul Comunismului (498 afisari)
 Riscul uniformizarii si necesitatea dialogului (289 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01505 sec.