Ziua Logo
  Nr. 3461 de luni, 24 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-10-24

Comentarii: 144, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

b.d.
2005-10-24 00:25:54

Nu-i nimeni pe-aici ???

Chiar...nimeni ?
Eram convinsa ca va fi mare aglomeratie la acest articol...
Pt cine nu l-a citit va anunt ca-i luuung, f interesant, si...''va urma''...

Dan Culcer
2005-10-24 00:26:01

E foarte bine ce face dl Iliesu, dar egocentrismul si lipsa marcarii continuitatii nu sunt bune

Unii sunt mai egali si mai eficienti. Tebuie sa ai titluri, sa faci parte din Comitete si comitii ca sa fii auzit?
Oamenii politici sunt surzi? Sa-si destupe urechile de dopurile de ceara puse de comunism. Sa faca ceva. Tac. De ce? Sau se prefac ca fac.
Ca deobicei, trebuie sa fii dulau ca sa latri unde trebuie si sa fii auzit. Cateii, trec neobservatii, ca toti aceia care de o buna vreme, adica din 1990 cer acelasi lucru. Ba mai si fac. De pilda situl
http:// procesulcomunismului.com Cautati artcolele semnat de Ioan Rosca, rasfoiti lista dlui Ioanitoiu, documentele de istoria pcr si pcdr. Chestiunile esentiale de stiut si de inteles.
exista si a fost semnalat atit acestei redactii cit si diverselor institutii poltice sau de presa, inclusiv lui Traian Basescu. La bibliografia de care se plingea ca duce lipsa si fara de care nu poate initia el o Comisie pentru declansarea acestui proces fantoma; de care multi vorbesc si in care putini cred. Ca sa nu ma vorbim de cei multi, care il boicoteaza cit pot.
Si cu toate ca exista, ca sunt acolo documente esentiale disponibile, nici maca o recenzie sau o semnalare nu i s-a acordat in Ziua. Sau nu stiu eu?
Iar dnul care se adreseaza acum presenditelui vrea sa ne faca sa credem ca inaintea dinsului nu a fost nimic. Macar din decenta se puteau cita si alte actiunii antemergatoare, ca sa nu ne plingem mereu ca nu avem consecventa in actiuni, dind impresia ca lumea incepe cu noi.
Dan Culcer

underinfluence
2005-10-24 00:57:29

acest Iliesiu e pus sa faca valuri

daca se dorea acest gest se facea demult , poate ca nici nu era nevoie de existenta ta Iliesiule , dar cum traim in epoca Dorin Tudoran mai intii trebuie sa -ti depui cererea la laboratorul securist condus de acesta s-apoi sa o facipublica catre Basescu .
basescu nu are nici o putere de a lua vreo decizie in directia asta , si el la rindul lui trebuie sa ceara consimtamintul securistilor care l-au impins la presedentie .
S-a scris atit demult despre Procesul Comunismului si despre legea lustratiei incit cred ca totul este in zadar .
De curind sa recunoscut ca Voiculescu a fost un general de securitate sub acoperire , si ce daca ?se stia demult asta iar istoricul Marius Oprea n-a facut decit sa execute ce i sa ordonat , demascarea securistului Voiculescu are menirea de a compromite PNL in care a intrat de curind , daca se dorea demascarea lui se putea face inainte de a intra in politica dar asa a avut misiunea de a intra in PNl si apoi lumea sa strige "securistii sunt in PNL "!
Asa ca nici actiunea lui Iliesiu nu va avea succces decit dupa 20 de ani , pina atunci ne victimizam la comanda securistilor .

evreu mandru din israel
2005-10-24 01:01:33

Re: Nu-i nimeni pe-aici ???

N-ai citit ca aia care au tras in demonstranti in 1989 o duc excelent in Romania? Asa ca n-o sa fie nici proces, si cum se spune in Israel, nici AVATIAH!

La 2005-10-24 00:25:54, b.d. a scris:

> Chiar...nimeni ?
> Eram convinsa ca va fi mare aglomeratie la acest articol...
> Pt cine nu l-a citit va anunt ca-i luuung, f interesant, si...''va
> urma''...
> 

Scorilo
2005-10-24 01:07:11

Procesul Comunismului

E bine ca se insista; de l-am vedea pornit odata!

Doamne ajuta!

motanul incaltat
2005-10-24 01:12:16

Las' ca vine iar Bombo la putere....

....mah, sa vezi cum da de pamint cu "fostii"....mah si sa vezi !!!!
Procesul comunismului (in Ro) va avea loc cind va face plopu' mere si rachita micsunele ! Vorbesc de un proces adevarat....
Ca daca vreti un serial asa, de pamplezir, facut de Sergiulica, va face comisarul Miclovan la proceseeeeeeee, una-doua !!!!
Motanul
PS. Se pare ca treaba ar fi fost chiar pe punctul de a se face. Dar asa, o sapuneala strasnica trasa alora, "mama lor de comunisti".
Finantarea ar fi venit de la dl. Voiculescu (........).
Ceee ? Va mirati ? Haida deh.....pai la ce v-ati fi asteptat ? ..-:)))))

motanul incaltat
2005-10-24 01:13:32

Re: acest Iliesiu e pus sa faca valuri. Ooops, precis e pretin cu Dorin Tudoran...-:))))) ndc

La 2005-10-24 00:57:29, underinfluence a scris:

> daca se dorea acest gest se facea demult , poate ca nici nu era nevoie
> de existenta ta Iliesiule , dar cum traim in epoca Dorin Tudoran mai
> intii trebuie sa -ti depui cererea la laboratorul securist condus de
> acesta s-apoi sa o facipublica catre Basescu .
> basescu nu are nici o putere de a lua vreo decizie in directia asta ,
> si el la rindul lui trebuie sa ceara consimtamintul securistilor care
> l-au impins la presedentie .
> S-a scris atit demult despre Procesul Comunismului si despre legea
> lustratiei incit cred ca totul este in zadar .
> De curind sa recunoscut ca Voiculescu a fost un general de securitate
> sub acoperire , si ce daca ?se stia demult asta iar istoricul Marius
> Oprea n-a facut decit sa execute ce i sa ordonat , demascarea
> securistului Voiculescu are menirea de a compromite PNL in care a
> intrat de curind , daca se dorea demascarea lui se putea face inainte
> de a intra in politica dar asa a avut misiunea de a intra in PNl si
> apoi lumea sa strige "securistii sunt in PNL "!
> Asa ca nici actiunea lui Iliesiu nu va avea succces decit dupa 20 de
> ani , pina atunci ne victimizam la comanda securistilor .
> 

alwis46
2005-10-24 01:18:32

Ba este.....

Cu cateva randuri din volumul "Din istoria secreta a celui de-al doilea razboi mondial" de Gheorghe Buzatu, volum aparut la Editura stiintifica si Enciclopedica in ianuare 1988. Da in 1988 !

Punctul 1. pag. 302 alin.12. : "In conditiile armistitiului nu a fost inclusa nici una din promisele prevederi favorabile Romaniei cu exceptia recuperarii nordului Transilvaniei. In schim au fost introduse o seama de conditii noi si impovaratoare. Se poate sustine ca aceasta chestiune prezinta doar un interes teoretic deoarece conditiile de armistitiu NU au mai fost respectate de guvernul sovietic ca alte angajamente asemanatoare. Ca urmare a violarii prevederilor si spiritului acestuia, ROMANIA A FOST OCUPATA DE NUMEROASE TRUPE RUSESTI, A FOST IMPUS UN GUVERN COMUNIST, POVERILE FINACIARE AU FOST IN REALITATE MAI MULT DECAT TRIPLATE, TOATE RESURSELE ECONOMICE ALE ROMANIE AU INTRAT SUB CONTROL SOVIETIC etc"....incheiat citatul.

Tineti cont, aceasta carte si aceste randuri apar in 1988 pe vremea lui Ceausescu, dar la fel de adevarat este ca a fost vanata si retrasa de pe piata in cateva zile. Eu am cumparat-o intr-o delegatie la Targoviste. Ce m-a facut sa intru in librarie si sa pun mana pe cartea asta nu stiu. Dar a meritat si banii si riscul. Nu era ceva obisnuit sa citesti in anii aia ca in Romania comunismul a fost instaurat cu forta.......ba chiar tinea de paranormal.

Punctul 2. pag. 149, alin 3. : "In conformitate cu o hotarare mai veche din toamna lui 1943, PCR trece la organizarea primelor formatiuni patriotice-garzi muncitoresti inarmate. Pana in august 1944 sub indrumarea Comandamentului Formatiunilor de lupta patriotice condus de Emil Bodnaras, efectivele echipelor de soc proletare vor spori necontenit ajungand sa numere 300 de membri in Capitala si circa 500-600 membri in restul tarii: in zilele insurectiei acestora li se vor alatura alti numerosi muncitori (aprox. 2000 numai in Bucuresti)". incheiat citatul.

Interesant. Toata literatura de specialitate estimeaza numarul membrilor PCR din acea perioada la circa 800-1000 in toata tara. Cum s-ar zice, tot partidul a luat arma in mana si a pornit la eliberarea tarii de parca cei peste 300.000 de soldati romani angrenati in lupte mai mult se ascundeau si abia asteptau sa fie salvati de garzile lui Bodnaras. Frapeaza titulatura de ECHIPE DE SOC PROLETARE. Aici e chichirezul. Ca nu pe front avea nevoie PCR de luptatori de soc ci in spatele lui, la Bucuresti, ca sa fie gata pe pozitii de preluare a puterii.

Si atunci cum a reusit o gasca de 800 de indivizi sa stapaneasca o tara ? Foarte simplu. Prin impunerea cu forta a unui regim comunist si prin masacrarea a tot ceea ce ar fi insemnat un pericol pentru aceasta. Intelectualitatea, corpul ofiteresc, clerul, industriasii, economistii, membrii vechilor partide politice, parlamentari, ministri si multe alte categorii sociale si lucrative au fost decimate pentru a se instaura dictatura urii de clasa, comunismul, ruda de sange a fascismului italian si nazismului german.

Alte citate, cu alta ocazie......
Dumitru Grozea
Robin
2005-10-24 01:41:01

Iar o dati pe Yalta,

iar bateti cimpii cu procentele, iar visati cai verzi pe pereti!

Iar o luati de la pashopt! Asa ca sa tina cit mai mult si sa nu ajungeti niciodata la cestiune... :-) Ori baiatul e un lunatic :-), ori "baietzii" aplica binecunoscuta tactica a tintelor false...

ysl
2005-10-24 01:41:47

de ce nu a inceput deja? au trecut 16 ani de la revolutie...de-abia daca se vorbeste despre procesul comunismului.
se pare ca toate guvernele au avut un interes in a nu incepe cercetarile...

sau ...trebuie sa treaca 50 de ani de la sfarsitul unui eveniment pentru a se deschide arhiva...?

Anticomie
2005-10-24 01:45:31

Re: Procesul Comunismului

La 2005-10-24 01:07:11, Scorilo a scris:

> E bine ca se insista; de l-am vedea pornit odata!

E nevoie doar de un jump start. Poate chiar procesul intentat de Paul Goma sa fie necesarul impetus.


> 
> Doamne ajuta!

God helps those who help themselves, e prima lectia pe care am invatat-o in USA.
 

Oriana
2005-10-24 01:54:34

b.d. Nu-i nimeni pe-aici ??? - toc toc...

mi-e atat de lehamite de tot ce este legat de comunisti... nu se mai termina agonia asta... ba sa mai vad inca, pina si in Occident, steaguri ros in pietze cu secerea si ciocanul, in 2005!!! pt mine asta e o injuratura

----------------------------------------------------------------------------------------


La 2005-10-24 00:25:54, b.d. a scris:

> Chiar...nimeni ?
> Eram convinsa ca va fi mare aglomeratie la acest articol...
> Pt cine nu l-a citit va anunt ca-i luuung, f interesant, si...''va
> urma''...
> 

Robin
2005-10-24 01:56:43

Re: Ba este.....

La 2005-10-24 01:18:32, alwis46 a scris:

> Punctul 1. pag. 302 alin.12. : "In conditiile armistitiului nu a
> fost inclusa nici una din promisele prevederi favorabile Romaniei cu
> exceptia recuperarii nordului Transilvaniei. In schim au fost
> introduse o seama de conditii noi si impovaratoare. Se poate sustine
> ca aceasta chestiune prezinta doar un interes teoretic deoarece
> conditiile de armistitiu NU au mai fost respectate de guvernul
> sovietic ca alte angajamente asemanatoare. Ca urmare a violarii
> prevederilor si spiritului acestuia, ROMANIA A FOST OCUPATA DE
> NUMEROASE TRUPE RUSESTI, A FOST IMPUS UN GUVERN COMUNIST, POVERILE
> FINACIARE AU FOST IN REALITATE MAI MULT DECAT TRIPLATE, TOATE
> RESURSELE ECONOMICE ALE ROMANIE AU INTRAT SUB CONTROL SOVIETIC
> etc"....incheiat citatul.
> 
> Tineti cont, aceasta carte si aceste randuri apar in 1988 pe vremea
> lui Ceausescu, dar la fel de adevarat este ca a fost vanata si
> retrasa de pe piata in cateva zile. Eu am cumparat-o intr-o delegatie
> la Targoviste. Ce m-a facut sa intru in librarie si sa pun mana pe
> cartea asta nu stiu. Dar a meritat si banii si riscul. Nu era ceva
> obisnuit sa citesti in anii aia ca in Romania comunismul a fost
> instaurat cu forta.......ba chiar tinea de paranormal.


Ce naiba riscai daca ai luat-o dintr-o librarie? :-))

"Curajosul" Buzatu scria cu voie de la politie. Ori crezi c-a scris de capul lui? Au tot aparut din astea, la inceput "printre rinduri", in binecunoscutul stil al disimularii romanesti (tot cu voie de la politie, se-ntelege), apoi din ce in ce mai fatis, pe masura ce Gorbaciov se departa din ce in ce mai mult de linia partidului, si pe masura ce presiunile asupra geniului Carpatilor cresteau. Cintecul de lebada a fost Congresul al XIV-lea, in care toarshu' a pus clar pe fata problema pactului Sovieto-German. A publicat si Magazin Istoric un articol pe larg, cauta in colectie...

Nu erau decit miriielile unor dulai care simteau ca cineva vrea sa le ia ciolanul de la nas, si care, in apararea pozitiilor si privilegiilor, se dadeau mari patrioti care-si aparau "nevoile si neamul" si care, "cu curaj", dadeau pe goarna lucruri stiute de toata lumea de ani de zile.

Zici tu:

<<< In conditiile armistitiului nu a fost inclusa nici una din promisele prevederi favorabile Romaniei cu exceptia recuperarii nordului Transilvaniei. >>>

Sa zica mersi ca au avut-o si pe aia! Dom'le, nu stiu de ce asa de multa lume nu pricepe ca scumpa noastra tara a pierdut razboiul cu pricina. Asta-i viatza, nu le poti cistiga pe toate! Si nu stiu de ce istoricii mioritici, in loc sa se aplece serios asupra problemei, continua sa intretina mitologia vinelor altora.

Scorilo
2005-10-24 01:57:05

Re: Procesul Comunismului

La 2005-10-24 01:45:31, Anticomie a scris:

>&nbsp;La 2005-10-24 01:07:11, Scorilo a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;E bine ca se insista; de l-am vedea pornit odata!
>&nbsp;
>&nbsp;E nevoie doar de un jump start. Poate chiar procesul intentat de Paul
>&nbsp;Goma sa fie necesarul impetus.
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Doamne ajuta!
>&nbsp;
>&nbsp;God helps those who help themselves, e prima lectia pe care am
>&nbsp;invatat-o in USA.

Si romanii au o vorba: "Dumnezeu te ajuta, dar nu-ti baga in traista..." Sa vedem ce iese si de aici.

Oriana
2005-10-24 01:58:02

multe guverne au un interes in a nu incepe cercetarile...

ai descoperit... apa calda ! nu vezi cat sunt inca de zglobii comunistii si cei care sunt comunisti sub alte logo... pina si la Bruxelles... te-apuca greatza

-------------------------------------------------------------------------------------

La 2005-10-24 01:41:47, ysl a scris:

>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp; de-abia daca se vorbeste despre procesul comunismului.
>&nbsp; se pare ca toate guvernele au avut un interes in a nu incepe
>&nbsp;cercetarile...
>&nbsp;
>&nbsp;sau ...trebuie sa treaca 50 de ani de la sfarsitul unui eveniment
>&nbsp;pentru a se deschide arhiva...?
>&nbsp;
>&nbsp;

Olga Khan
2005-10-24 01:58:32

Re: de ce nu a inceput deja? au trecut 16 ani de la revolutie...

La 2005-10-24 01:41:47, ysl a scris:

>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp; de-abia daca se vorbeste despre procesul comunismului.
>&nbsp; se pare ca toate guvernele au avut un interes in a nu incepe
>&nbsp;cercetarile...
>&nbsp;
>&nbsp;sau ...trebuie sa treaca 50 de ani de la sfarsitul unui eveniment
>&nbsp;pentru a se deschide arhiva...?
>&nbsp;
>&nbsp;


Nu-l vezi pe Iliesci cu Nastase contra nu mai stiu cui, iar se prepara sa domneasca ??? Cine se grabeste ??? Au timp !!! din pacate. . . .

Oriana
2005-10-24 02:01:32

motan, ... cind va face plopu' mere si rachita micsunele !

parole sacre.
Astia-s tot mai aroganti... si dupa caderea zidului de la Berlin - degeaba, degeaba, degeaba !

------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2005-10-24 01:12:16, motanul incaltat a scris:

>&nbsp;....mah, sa vezi cum da de pamint cu "fostii"....mah si sa
>&nbsp;vezi !!!!
>&nbsp;Procesul comunismului (in Ro) va avea loc cind va face plopu' mere si
>&nbsp;rachita micsunele ! Vorbesc de un proces adevarat....
>&nbsp;Ca daca vreti un serial asa, de pamplezir, facut de Sergiulica, va
>&nbsp;face comisarul Miclovan la proceseeeeeeee, una-doua !!!!
>&nbsp;Motanul
>&nbsp;PS. Se pare ca treaba ar fi fost chiar pe punctul de a se face. Dar
>&nbsp;asa, o sapuneala strasnica trasa alora, "mama lor de
>&nbsp;comunisti".
>&nbsp;Finantarea ar fi venit de la dl. Voiculescu (........).
>&nbsp;Ceee ? Va mirati ? Haida deh.....pai la ce v-ati fi asteptat ?
>&nbsp;..-:)))))
>&nbsp;

ingineru
2005-10-24 02:05:10

Re: Procesul Comunismului... don't hold your breath...

..asteptand procesul asta. Nu de alta da' parte din cei impotriva carora ar fi indreptat un eventual proces al comunismului inca mai alcatuiesc onor clasa politica romaneasca de azi, si sunt impartiti destul de "democratic" in opozitie (PSD+ PRM) si cei de la putere (PD + PNL).

Si zici ca aia de la Polirom s-au oferit sa-ti ofere cartile epuizate ale lui Suvorov in format PDF? Foarte interesant ! Ti-au dat cumva si amanunte ?(pret si modalitate de plata/livrare ?) M-ar interesa sa pot citi si celelalte carti din "colectia Suvorov"...

La 2005-10-24 01:07:11, Scorilo a scris:

>&nbsp;E bine ca se insista; de l-am vedea pornit odata!
>&nbsp;
>&nbsp;Doamne ajuta!
>&nbsp;

Roxana
2005-10-24 02:14:39

Si individual este bine daca informatia circula...

""" &Icirc;n plus, dac&atilde; uria&ordm;a datorie a Activi&ordm;tilor, Securi&ordm;tilor &ordm;i Excrocilor fa&thorn;&atilde; de TOATE victimele comunismului va fi scoas&atilde; din cea&thorn;&atilde;, ea va st&icirc;njeni deturn&atilde;rile tenebroase din avu&thorn;ia na&thorn;ional&atilde;. Pl&atilde;&thorn;ile f&atilde;cute din buget pentru cine &ordm;tie ce repara&thorn;ii, prin solidarizarea statului cu cine &ordm;tie ce vinova&thorn;i, trebuie s&atilde; se ciocneasc&atilde; de principiul crean&thorn;ierului de maxim&atilde; legitimitate: poporul rom&acirc;n martirizat."""


Frazele de mai sus au fost dezbatute pe
acest Forum de foarte multe ori. Toata
lumea se declara rom&acirc;n cu patos dar
dragostea lor se rezuma doar la sarmalute
care aburesc sticla ordinatorului si hora
care se &icirc;ncinge &icirc;n mijlocul mizeriei acestui
popor...Pentru ca &icirc;n fond admiratia lor
se &icirc;ndreapta ca si ieri spre puternicii momentului.
Romania a fost obligata dupa razboi sa
plateasca reparatii Uniunii Sovietoide si o
sa fie obligata sa plateasca si acum. Dar
stati fara grija, pozitia lor &icirc;n capul tarii va
fi din &icirc;n ce mai complicata si informatia care
circula nu este pentru a-i linistii. Tot ce se scrie
despre ei este bine venit.
In orice caz va multumim pentru adresa.

La 2005-10-24 00:26:01, Dan Culcer a scris:

> Unii sunt mai egali si mai eficienti. Tebuie sa ai titluri, sa faci
> parte din Comitete si comitii ca sa fii auzit?
> Oamenii politici sunt surzi? Sa-si destupe urechile de dopurile de
> ceara puse de comunism. Sa faca ceva. Tac. De ce? Sau se prefac ca
> fac.
> Ca deobicei, trebuie sa fii dulau ca sa latri unde trebuie si sa fii
> auzit. Cateii, trec neobservatii, ca toti aceia care de o buna vreme,
> adica din 1990 cer acelasi lucru. Ba mai si fac. De pilda situl
> http:// procesulcomunismului.com Cautati artcolele semnat de Ioan
> Rosca, rasfoiti lista dlui Ioanitoiu, documentele de istoria pcr si
> pcdr. Chestiunile esentiale de stiut si de inteles.
> exista si a fost semnalat atit acestei redactii cit si diverselor
> institutii poltice sau de presa, inclusiv lui Traian Basescu. La
> bibliografia de care se plingea ca duce lipsa si fara de care nu
> poate initia el o Comisie pentru declansarea acestui proces fantoma;
> de care multi vorbesc si in care putini cred. Ca sa nu ma vorbim de
> cei multi, care il boicoteaza cit pot.
> Si cu toate ca exista, ca sunt acolo documente esentiale disponibile,
> nici maca o recenzie sau o semnalare nu i s-a acordat in Ziua. Sau nu
> stiu eu?
> Iar dnul care se adreseaza acum presenditelui vrea sa ne faca sa
> credem ca inaintea dinsului nu a fost nimic. Macar din decenta se
> puteau cita si alte actiunii antemergatoare, ca sa nu ne plingem
> mereu ca nu avem consecventa in actiuni, dind impresia ca lumea
> incepe cu noi.
> Dan Culcer
>
>

Scorilo
2005-10-24 02:18:17

Re: Procesul Comunismului... don't hold your breath... Ingineru (cartile lui Suvorov)

La 2005-10-24 02:05:10, ingineru a scris:

>&nbsp;..asteptand procesul asta. Nu de alta da' parte din cei impotriva
>&nbsp;carora ar fi indreptat un eventual proces al comunismului inca mai
>&nbsp;alcatuiesc onor clasa politica romaneasca de azi, si sunt impartiti
>&nbsp;destul de "democratic" in opozitie (PSD+ PRM) si cei de la
>&nbsp;putere (PD + PNL).
>&nbsp;
>&nbsp;Si zici ca aia de la Polirom s-au oferit sa-ti ofere cartile epuizate
>&nbsp;ale lui Suvorov in format PDF?

Nu mie, personal. Ei se ofera, asa, la modul general. Vezi la:

http://www.polirom.ro/biblioteca.cgi

De asta ma intrebam daca Suvorov intra la socoteala sau nu...

> Foarte interesant ! Ti-au dat cumva si
>&nbsp;amanunte ?(pret si modalitate de plata/livrare ?)

Amanunte la office@polirom.ro. Daca le scrii, poate ne zici si noua ce ti-au raspuns.

> M-ar interesa sa pot
>&nbsp;citi si celelalte carti din "colectia Suvorov"...
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-10-24 01:07:11, Scorilo a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;E bine ca se insista; de l-am vedea pornit odata!
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Doamne ajuta!
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

Phil
2005-10-24 02:18:32

Cind mi-oi vedea io ceafa fara oglinda

Daca o fi sa fie ceva, o sa fie ceva de genul: uite popa, nu e popa, praf in ochii prostimii! Tot guvernul, parlamentul, senatul Romaniei este format din fosti comunisti corupti pina in maduva oaselor, care va invirt si va sucesc dupa cum vor ei. Uite spre exemplu mama lu Geoana, care sa impiedicat ca proasta de bordura la timpul "revolutiei" si acum are status de revolutionar ca s-a "ranit" la genunchi. Va duc astia cu preshu cum vor ei! Poate peste 20-30 de ani o sa scapati de comunistii vechi si noi, asa ca ciocu mic!

doctoru'
2005-10-24 02:27:10

Sint satul de minciuni, manipulari si mirlanii!

de fiecare data cind vin pe forum citesc articole pline de minciuni, politicienii fac in fiecare zi noi pacturi si colac peste pupaza postarile unora devin din ce in ce mai greu de suportat.
m-am saturat de mirlanii, certuri, jigniri si nonsense.
am pierdut atit timp pe acest forum incit imi luam un doctorat.
m-am mintzit pe sine de multe ori cind am spus ca va parasesc.
de data asta sint hotarit: nu-mi mai pierd timpul citind ziarele din romania.
voua va doresc numai bine si sa-mi dati si mie de veste daca se incepe formarea unui nucleu pentru votul impotriva tuturor fostilor comunisti si securisti.
Respect!

ingineru
2005-10-24 02:27:27

Re: de ce istoricii mioritici... continua sa intretina mitologia vinelor altora... cel putin unii...

... s-au mai desteptat si ei. Un exemplu foarte tonic ar fi Lucian Boia, cu cartile sale (aparute la Humanitas):

"Istorie si mit in constiinta romaneasca" si
"Mitologia stiintifica a comunismului"

La 2005-10-24 01:56:43, Robin a scris:

>&nbsp;La 2005-10-24 01:18:32, alwis46 a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Punctul 1. pag. 302 alin.12. : "In conditiile armistitiului nu a
>&nbsp;>&nbsp;fost inclusa nici una din promisele prevederi favorabile Romaniei cu
>&nbsp;>&nbsp;exceptia recuperarii nordului Transilvaniei. In schim au fost
>&nbsp;>&nbsp;introduse o seama de conditii noi si impovaratoare. Se poate sustine
>&nbsp;>&nbsp;ca aceasta chestiune prezinta doar un interes teoretic deoarece
>&nbsp;>&nbsp;conditiile de armistitiu NU au mai fost respectate de guvernul
>&nbsp;>&nbsp;sovietic ca alte angajamente asemanatoare. Ca urmare a violarii
>&nbsp;>&nbsp;prevederilor si spiritului acestuia, ROMANIA A FOST OCUPATA DE
>&nbsp;>&nbsp;NUMEROASE TRUPE RUSESTI, A FOST IMPUS UN GUVERN COMUNIST, POVERILE
>&nbsp;>&nbsp;FINACIARE AU FOST IN REALITATE MAI MULT DECAT TRIPLATE, TOATE
>&nbsp;>&nbsp;RESURSELE ECONOMICE ALE ROMANIE AU INTRAT SUB CONTROL SOVIETIC
>&nbsp;>&nbsp;etc"....incheiat citatul.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Tineti cont, aceasta carte si aceste randuri apar in 1988 pe vremea
>&nbsp;>&nbsp;lui Ceausescu, dar la fel de adevarat este ca a fost vanata si
>&nbsp;>&nbsp;retrasa de pe piata in cateva zile. Eu am cumparat-o intr-o delegatie
>&nbsp;>&nbsp;la Targoviste. Ce m-a facut sa intru in librarie si sa pun mana pe
>&nbsp;>&nbsp;cartea asta nu stiu. Dar a meritat si banii si riscul. Nu era ceva
>&nbsp;>&nbsp;obisnuit sa citesti in anii aia ca in Romania comunismul a fost
>&nbsp;>&nbsp;instaurat cu forta.......ba chiar tinea de paranormal.
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;Ce naiba riscai daca ai luat-o dintr-o librarie? :-))
>&nbsp;
>&nbsp;"Curajosul" Buzatu scria cu voie de la politie. Ori crezi
>&nbsp;c-a scris de capul lui? Au tot aparut din astea, la inceput
>&nbsp;"printre rinduri", in binecunoscutul stil al disimularii
>&nbsp;romanesti (tot cu voie de la politie, se-ntelege), apoi din ce in ce
>&nbsp;mai fatis, pe masura ce Gorbaciov se departa din ce in ce mai mult de
>&nbsp;linia partidului, si pe masura ce presiunile asupra geniului
>&nbsp;Carpatilor cresteau. Cintecul de lebada a fost Congresul al XIV-lea,
>&nbsp;in care toarshu' a pus clar pe fata problema pactului Sovieto-German.
>&nbsp;A publicat si Magazin Istoric un articol pe larg, cauta in
>&nbsp;colectie...
>&nbsp;
>&nbsp;Nu erau decit miriielile unor dulai care simteau ca cineva vrea sa le
>&nbsp;ia ciolanul de la nas, si care, in apararea pozitiilor si
>&nbsp;privilegiilor, se dadeau mari patrioti care-si aparau "nevoile
>&nbsp;si neamul" si care, "cu curaj", dadeau pe goarna
>&nbsp;lucruri stiute de toata lumea de ani de zile.
>&nbsp;
>&nbsp;Zici tu:
>&nbsp;
>&nbsp;<<< In conditiile armistitiului nu a fost inclusa nici una din promisele prevederi favorabile Romaniei cu exceptia recuperarii nordului Transilvaniei. >>>
>&nbsp;
>&nbsp;Sa zica mersi ca au avut-o si pe aia! Dom'le, nu stiu de ce asa de
>&nbsp;multa lume nu pricepe ca scumpa noastra tara a pierdut razboiul cu
>&nbsp;pricina. Asta-i viatza, nu le poti cistiga pe toate! Si nu stiu de ce
>&nbsp;istoricii mioritici, in loc sa se aplece serios asupra problemei,
>&nbsp;continua sa intretina mitologia vinelor altora.
>&nbsp;
>&nbsp;

Oriana
2005-10-24 02:34:50

"Poate peste 20-30 de ani o sa scapati de comunistii vechi si noi"

poti face previziunile si pt.... Italia ?!

------------------------------------------------------------------------------------------------


La 2005-10-24 02:18:32, Phil a scris:

>&nbsp;Daca o fi sa fie ceva, o sa fie ceva de genul: uite popa, nu e popa,
>&nbsp;praf in ochii prostimii! Tot guvernul, parlamentul, senatul Romaniei
>&nbsp;este format din fosti comunisti corupti pina in maduva oaselor, care
>&nbsp;va invirt si va sucesc dupa cum vor ei. Uite spre exemplu mama lu
>&nbsp;Geoana, care sa impiedicat ca proasta de bordura la timpul
>&nbsp;"revolutiei" si acum are status de revolutionar ca s-a
>&nbsp;"ranit" la genunchi. Va duc astia cu preshu cum vor ei!
>&nbsp;Poate peste 20-30 de ani o sa scapati de comunistii vechi si noi, asa
>&nbsp;ca ciocu mic!
>&nbsp;

Anticomie
2005-10-24 02:37:29

Re: Cind mi-oi vedea io ceafa fara oglinda

La 2005-10-24 02:18:32, Phil a scris:

>&nbsp;Daca o fi sa fie ceva, o sa fie ceva de genul: uite popa, nu e popa,
>&nbsp;praf in ochii prostimii! Tot guvernul, parlamentul, senatul Romaniei
>&nbsp;este format din fosti comunisti corupti pina in maduva oaselor, care
>&nbsp;va invirt si va sucesc dupa cum vor ei.


Culmea tupeului insa e ca se dau victime ale comunismului:


Uite spre exemplu mama lu
>&nbsp;Geoana, care sa impiedicat ca proasta de bordura la timpul
>&nbsp;"revolutiei" si acum are status de revolutionar ca s-a
>&nbsp;"ranit" la genunchi. Va duc astia cu preshu cum vor ei!
>&nbsp;Poate peste 20-30 de ani o sa scapati de comunistii vechi si noi, asa
>&nbsp;ca ciocu mic!Am intalnit intamplator in Italia niste romani din RO pe strada; am intrat in vorba si nu mi-au ascuns aptul ca au ost membrii prc, tocmai ca sa se jeluie ca cu cotizatiile platite la pcr ar fi putut sa-si cumpere 2-3 masini. Oare cine i-o fi pus sa intre in partid, ca dupa cum bine stim, nu numai ca nu era obligatoriu, dar membria era accessibila numai "elitelor" proletare cu origine sanatoasa.


&nbsp;

Vasile Teodorovici
2005-10-24 02:37:36

Re: Scorilo

La 2005-10-24 02:18:17, Scorilo a scris:

> > M-ar interesa sa pot
> > citi si celelalte carti din "colectia Suvorov"...
> >

"De ce a decapitat Stalin armata?" este de gasit la librarie.net.


Vasile Teodorovici
2005-10-24 02:39:41

Re: re scorilo

La 2005-10-24 02:18:17, Scorilo a scris:


> > M-ar interesa sa pot
> > citi si celelalte carti din "colectia Suvorov"...


In plus, "Acvarium" la dol.ro

Phil
2005-10-24 02:42:48

Re: "Poate peste 20-30 de ani o sa scapati de comunistii vechi si noi"

La 2005-10-24 02:34:50, Oriana a scris:

>&nbsp;poti face previziunile si pt.... Italia ?!

Honey, ce ma intereseaza pe mine PCI-ul? Poate pe tine! Nici Ro cine stie ce, e numai material de misto!
>&nbsp;
>&nbsp;------------------------------------------------------------------------------------------------
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-10-24 02:18:32, Phil a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Daca o fi sa fie ceva, o sa fie ceva de genul: uite popa, nu e popa,
>&nbsp;>&nbsp;praf in ochii prostimii! Tot guvernul, parlamentul, senatul Romaniei
>&nbsp;>&nbsp;este format din fosti comunisti corupti pina in maduva oaselor, care
>&nbsp;>&nbsp;va invirt si va sucesc dupa cum vor ei. Uite spre exemplu mama lu
>&nbsp;>&nbsp;Geoana, care sa impiedicat ca proasta de bordura la timpul
>&nbsp;>&nbsp;"revolutiei" si acum are status de revolutionar ca s-a
>&nbsp;>&nbsp;"ranit" la genunchi. Va duc astia cu preshu cum vor ei!
>&nbsp;>&nbsp;Poate peste 20-30 de ani o sa scapati de comunistii vechi si noi, asa
>&nbsp;>&nbsp;ca ciocu mic!
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

Anticomie
2005-10-24 02:58:56

Multumesc ptr. adresa

D-l Dan Clucer a avut amabilitatea sa publice adresa chiar pe acest forum

http:// procesulcomunismului.com

unde am gasit un comentariu foarte interesant in cartea de oaspeti:<<Un proces al comunismului in Romania nu va fi posibil din interior deocamdata, singura solutie si speranta ramane declansarea acestei actiuni de amploare din exterior. Ne ramane asadar noua celor a caror libertate de exprimare si actiune ne este aparata si garantata de tarile in care am ales sa traim , sa pornim motoarele si-apoi sa angrenam incet dar sigur societatea civila si pe cat posibil clasa politica din Romania pentru a aduce pe banca acuzarii pe cei care au contribuit la atrocitatile impuse de cancerul rosu. Din acest motiv consider ca aplicarea punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara este startul intr-un astfel de proiect fara de care niciodata nu vom putea crea capetele de acuzare la adresa celor care se fac vinovati pentru genocidul impus de Moscova sovietica. Cate dintre formatiunile politice lansate in cursa electorala si-au asumat aceasta responsabilitate ramane de vazut in zilele care urmeaza pina in 28 noiembrie.Singurul partid politic care are inclus in program aplicarea punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara este PNTCD, pe cand si celelalte?>>
Comentariul, evident pre-dateaza ultimele alegeri din RO.
Nu stiu daca se face sa copiez aici intregul mesaj, dar il veti gasi la adresa de mai sus, impreuna cu numele distinsului comentator.

Cred ca e in acelasi timp si un no-nonsense raspuns intrebarilor si jeluirilor fataliste de pe forum.

Paul din Ohio
2005-10-24 03:02:19

Re: Iar o dati pe Yalta. Nu e o tinta falsa

Desi Roosevelt si Churchill si-au luat precautiile necesare in incheierea tirgului de la Ialta (adica s-a folosit un limbaj care nu poate sa acuze Anglia si SUA), acest "tratat" nu a fost prevazut, in mod programat, cu mecanisme de control (neputinta Angliei, ne-vointa precum si agenti comunisti ca Alger Hiss in SUA au avut desigur un cuvint greu de spus in aceasta privinta) . Drept urmare, procentele stabilite de Churchill cu Stalin cu citeva luni inainte de incheierea acelui "tratat" au fost urmate intocmai pina la caderea comunismului. Este din pacate o realitate faptul ca Romania a fost cea mai crunt lovita in urma acelui "tratat". Daca Bush recunoaste ca Ialta a fost o nedreptate strigatoare la cer, de ce nu recunosti si tu?La 2005-10-24 01:41:01, Robin a scris:

> iar bateti cimpii cu procentele, iar visati cai verzi pe pereti!
>
> Iar o luati de la pashopt! Asa ca sa tina cit mai mult si sa nu
> ajungeti niciodata la cestiune... :-) Ori baiatul e un lunatic :-),
> ori "baietzii" aplica binecunoscuta tactica a tintelor
> false...
>
>

Ratacitul
2005-10-24 03:09:10

Re: Cind mi-oi vedea io ceafa fara oglinda

Punem pariu ca sunt si pe forum?

La 2005-10-24 02:37:29, Anticomie a scris:

>
> Culmea tupeului insa e ca se dau victime ale comunismului:

Mos Grigore
2005-10-24 03:28:42

Ingineru! Cartile lu' Viktor Suvorov le gasesti pe Amazon. Problema e ca aia cu razboiu' incepe dela $349!

La 2005-10-24 02:05:10, ingineru a scris:

>&nbsp;..asteptand procesul asta. Nu de alta da' parte din cei impotriva
>&nbsp;carora ar fi indreptat un eventual proces al comunismului inca mai
>&nbsp;alcatuiesc onor clasa politica romaneasca de azi, si sunt impartiti
>&nbsp;destul de "democratic" in opozitie (PSD+ PRM) si cei de la
>&nbsp;putere (PD + PNL).
>&nbsp;
>&nbsp;Si zici ca aia de la Polirom s-au oferit sa-ti ofere cartile epuizate
>&nbsp;ale lui Suvorov in format PDF? Foarte interesant ! Ti-au dat cumva si
>&nbsp;amanunte ?(pret si modalitate de plata/livrare ?) M-ar interesa sa pot
>&nbsp;citi si celelalte carti din "colectia Suvorov"...
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-10-24 01:07:11, Scorilo a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;E bine ca se insista; de l-am vedea pornit odata!
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Doamne ajuta!
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

traktorist
2005-10-24 03:28:52

Re: Cind mi-oi vedea io ceafa fara oglinda

Oare cine i-o fi pus sa intre in partid, ca
>&nbsp;dupa cum bine stim, nu numai ca nu era obligatoriu, dar membria era
>&nbsp;accessibila numai "elitelor" proletare cu origine
>&nbsp;sanatoasa.
>&nbsp;
Nu puteai sa ai o functie fara sa fii membru de partid. Eu nu am vazut.
Dar functiile la partid erau pt elite numai.

Mos Grigore
2005-10-24 03:32:23

Re: Scorilo

La 2005-10-24 02:37:36, Vasile Teodorovici a scris:


>&nbsp;"De ce a decapitat Stalin armata?"
================================

SE STIE DEJA! HIT THE BOOK, lasa linkurile si mai ales alea RO (emblema neseriozitatzii in toate domeniile)!

este de gasit la
>&nbsp;librarie.net.
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

geek-a-contra
2005-10-24 03:44:39

Re: $349!!!!!?????

aveti rabdare pina in ianuarie. atunci vi le trimit eu ca pdf. gratis!


La 2005-10-24 03:28:42, Mos Grigore a scris:

> La 2005-10-24 02:05:10, ingineru a scris:
>
> > ..asteptand procesul asta. Nu de alta da' parte din cei impotriva
> > carora ar fi indreptat un eventual proces al comunismului inca mai
> > alcatuiesc onor clasa politica romaneasca de azi, si sunt impartiti
> > destul de "democratic" in opozitie (PSD+ PRM) si cei de la
> > putere (PD + PNL).
> >
> > Si zici ca aia de la Polirom s-au oferit sa-ti ofere cartile epuizate
> > ale lui Suvorov in format PDF? Foarte interesant ! Ti-au dat cumva si
> > amanunte ?(pret si modalitate de plata/livrare ?) M-ar interesa sa pot
> > citi si celelalte carti din "colectia Suvorov"...
> >
> > La 2005-10-24 01:07:11, Scorilo a scris:
> >
> > > E bine ca se insista; de l-am vedea pornit odata!
> > >
> > > Doamne ajuta!
> > >
> >
> >
>
>

traktorist
2005-10-24 03:44:56

Daca vreti procesul comunistilor, incepeti cu o amnistie conditionata....


>&nbsp;formarea unui nucleu pentru votul impotriva tuturor fostilor comunisti
>&nbsp;si securisti.
>&nbsp;Respect!
>&nbsp;
Asa s-a facut in Africa Australa si a fost un succes. La toti li s-a garantat libertatea chiar si in cazul unei crime adevarate, cu conditia sa spuna si sa raspunda la intrebari. Un grup de programatori di US au pus pe computer toate interconectiile interumane si acum se stie cine a ucis, cine nu a ucis, cine a fost rau, cine a fost supus, cine a dat ordine si cine a executat.
Daca se incearca acum niste procese, vor cadea victima doar citziva pioni mici. Eu am fost una din marile victime ale comunismului, ii urasc din toata inima, dar prefer sa-i iert si sa-i stiu pe cei ce m-au turnat, cei ce mi-au facut dosar si m-au trimis la reeducare proletara. Dar mai ales DE CE ? Ce au cistigat prin zdrobirea carierei mele, de ce de fiecare data dupa ce am fugit cind ceream Azil politic eram aprobat si a doua saptamina respins in Franta, Grecia , Italia, iugoslavia..
A fost o ambitie personala a cuiva ? s-a vrut sa ma dea de exemlu pt ceilalti ? Ca nu pot da vina pe cei de la intreprindere cind au ridicat mina ca sint de acord cu trimiterea la reeducare, ca au fost chemati cu convocator.
Comunismul si securitatea au mers mina-n mina si unu a stiut de celalalt.
Daca se verifica raspunsurile lor la intrebari cu ce spune si altul sub juramint, vom afla adevarul.
Altfel e numai razbunare si cei mari scapa.
Daca Nelson Mandela a avut puterea sa o faca dupa ce a stat toata viata la inchisoare, de ce nu am avea si noi ? Rezultatele au fost excelente.

traktorist
2005-10-24 03:47:09

Re: Sint satul

La 2005-10-24 03:02:00, akimote a scris:

>&nbsp;Tocmai sint citiva spermatozoizi care se-ndreapta spre nucleu.... stai
>&nbsp;aici nu pleca , ca pierzi explozia !
>&nbsp;Doctore, spune drept, tu ai si ceva pacienti ?
>&nbsp;
Are , dar le da somnifere. Dorm ca ursii iarna.....

Paul din Ohio
2005-10-24 03:48:14

Re: Ba este.....Mai Robin

Si Germania a pierdut razboiul. Si Italia si Japonia. Dar trei sferturi din Germania, toata Italia si toata Japonia au fost crutate de distrugerea rueasca. Se pare ca nu-ti dai seama ca alte lucruri au contat in cazul Romaniei. Miopia nu este o calitate.La 2005-10-24 01:56:43, Robin a scris:

>&nbsp;La 2005-10-24 01:18:32, alwis46 a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Punctul 1. pag. 302 alin.12. : "In conditiile armistitiului nu a
>&nbsp;>&nbsp;fost inclusa nici una din promisele prevederi favorabile Romaniei cu
>&nbsp;>&nbsp;exceptia recuperarii nordului Transilvaniei. In schim au fost
>&nbsp;>&nbsp;introduse o seama de conditii noi si impovaratoare. Se poate sustine
>&nbsp;>&nbsp;ca aceasta chestiune prezinta doar un interes teoretic deoarece
>&nbsp;>&nbsp;conditiile de armistitiu NU au mai fost respectate de guvernul
>&nbsp;>&nbsp;sovietic ca alte angajamente asemanatoare. Ca urmare a violarii
>&nbsp;>&nbsp;prevederilor si spiritului acestuia, ROMANIA A FOST OCUPATA DE
>&nbsp;>&nbsp;NUMEROASE TRUPE RUSESTI, A FOST IMPUS UN GUVERN COMUNIST, POVERILE
>&nbsp;>&nbsp;FINACIARE AU FOST IN REALITATE MAI MULT DECAT TRIPLATE, TOATE
>&nbsp;>&nbsp;RESURSELE ECONOMICE ALE ROMANIE AU INTRAT SUB CONTROL SOVIETIC
>&nbsp;>&nbsp;etc"....incheiat citatul.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Tineti cont, aceasta carte si aceste randuri apar in 1988 pe vremea
>&nbsp;>&nbsp;lui Ceausescu, dar la fel de adevarat este ca a fost vanata si
>&nbsp;>&nbsp;retrasa de pe piata in cateva zile. Eu am cumparat-o intr-o delegatie
>&nbsp;>&nbsp;la Targoviste. Ce m-a facut sa intru in librarie si sa pun mana pe
>&nbsp;>&nbsp;cartea asta nu stiu. Dar a meritat si banii si riscul. Nu era ceva
>&nbsp;>&nbsp;obisnuit sa citesti in anii aia ca in Romania comunismul a fost
>&nbsp;>&nbsp;instaurat cu forta.......ba chiar tinea de paranormal.
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;Ce naiba riscai daca ai luat-o dintr-o librarie? :-))
>&nbsp;
>&nbsp;"Curajosul" Buzatu scria cu voie de la politie. Ori crezi
>&nbsp;c-a scris de capul lui? Au tot aparut din astea, la inceput
>&nbsp;"printre rinduri", in binecunoscutul stil al disimularii
>&nbsp;romanesti (tot cu voie de la politie, se-ntelege), apoi din ce in ce
>&nbsp;mai fatis, pe masura ce Gorbaciov se departa din ce in ce mai mult de
>&nbsp;linia partidului, si pe masura ce presiunile asupra geniului
>&nbsp;Carpatilor cresteau. Cintecul de lebada a fost Congresul al XIV-lea,
>&nbsp;in care toarshu' a pus clar pe fata problema pactului Sovieto-German.
>&nbsp;A publicat si Magazin Istoric un articol pe larg, cauta in
>&nbsp;colectie...
>&nbsp;
>&nbsp;Nu erau decit miriielile unor dulai care simteau ca cineva vrea sa le
>&nbsp;ia ciolanul de la nas, si care, in apararea pozitiilor si
>&nbsp;privilegiilor, se dadeau mari patrioti care-si aparau "nevoile
>&nbsp;si neamul" si care, "cu curaj", dadeau pe goarna
>&nbsp;lucruri stiute de toata lumea de ani de zile.
>&nbsp;
>&nbsp;Zici tu:
>&nbsp;
>&nbsp;<<< In conditiile armistitiului nu a fost inclusa nici una din promisele prevederi favorabile Romaniei cu exceptia recuperarii nordului Transilvaniei. >>>
>&nbsp;
>&nbsp;Sa zica mersi ca au avut-o si pe aia! Dom'le, nu stiu de ce asa de
>&nbsp;multa lume nu pricepe ca scumpa noastra tara a pierdut razboiul cu
>&nbsp;pricina. Asta-i viatza, nu le poti cistiga pe toate! Si nu stiu de ce
>&nbsp;istoricii mioritici, in loc sa se aplece serios asupra problemei,
>&nbsp;continua sa intretina mitologia vinelor altora.
>&nbsp;
>&nbsp;

Oriana
2005-10-24 03:59:33

iaca inca o... adresa

spitalul psihiatric, Socola, specialisti si la psihopatice

-----------------------------------------------------------------------


La 2005-10-24 02:58:56, Anticomie a scris:

Vasile Teodorovici
2005-10-24 04:09:39

Re: M. Grigore -piatra pretioasa

La 2005-10-24 03:32:23, Mos Grigore a scris:


> SE STIE DEJA! HIT THE BOOK, lasa linkurile si mai ales alea RO
> (emblema neseriozitatzii in toate domeniile)!


Editurile care au publicat cartea nu stiu, nu cunosc, desi este sigur detin drepturile de autor. Cartea va continua sa fie speculata, iar versiunile pdf nu au cum sa prezinte garantie.

alwis46
2005-10-24 04:12:41

Re: Ba este.....pentru ochii lui ROBIN

Cartea, retrasa demult din librarii, era ratacita intr-un raft care nu avea tangenta cu politica, un raft cu carti tehnice ratacita intre niste tratate de termotehnica aproape identice ca format si coperta cu volumul lui Buzatu. Vanzatorul mi-a soptit s-o ascund si sa nu o mai arat la nimeni. Deci era un risc, nu ? Pe vremea aia eram sef proiect specialitate intr-un institut de studii si proiectari energetice si d-aia ma uitam la cartile tehnice.

Zici tu ca Buzatu scria cu voie de la Secu si PCR. Posibil, dar chestia aia cu sistemul comunist impus cu forta in Romania, da-mi voie sa-ti spun ca nu prea dadea voie partidul sa apara asa ceva. Pentru tine, pot sa-ti spun de exemplu ca Revista de Partid scosese din continutul ei cazurile cu membri mai de vaza care deviau de la comportamentul asa zis de partid si mai scapau la cate o amanta sau o bauta. Si vrei sa cred ca ii dadeau voie lui Buzatu sa scrie chiar orice ?

Observ ca exista pe acest forum o grupare care baga pumnul in gura celor care critica binefacerile regimului comunist. Vad ca aveti adrese de prin tari occidentale. Stiu din realitatea imediata mie ca inainte de 1989 au existat o droaie de "fugiti" din Romania, cu voie de la organe ca sa se integreze in societatile de acolo si sa ajute cu informatii organele noastre. Acestia reprezinta ceea ce sunt pentru MOSSAD, sayanim-ii. Pentru lamurirea termenului citeste MOSSAD de Victor Ostrovsky si Claire Hoy. Asa ca mai incet cu denaturarea celor scrise de noi astia cu critica. Sau cum spunea finalul unui banc de demult, mai rasfirati baieti, mai rasfirati !

Si daca societatea comunista era asa buna si dezvoltata ce naiba cautam dupa dolarii americani, lirele englezesti sau marcile germane si nu dupa zloty si leva ? De ce furam patente occidentale si ne chinuiam sa le copiem produsele si sa-i ajungem la tehnica ? Nu era socialismul atotbiruitor ? Facea Ceausescu blocuri ? Si ce daca ? Muncitorii occidentali stateau in case de chirpici ? Omologii mei americani sau italieni nu stateau in bordeie ci in case care le vedeam prin filme. Aveau o data si jumatate mai mult salariul meu raportat la cifre seci nu la valoare. Eu 4000 lei, iar ei 6000 USD !

Iar ca incheiere vezi cam cate milioane de oameni a omorat Stalin dintre cetatenii URSS in perioada marii foamete din anii 1936-1937.
Astea sunt fapte nu poti sa le ascunzi numai incercand sa intimidezi sau sa minimalizezi parerea si cunostintele unora dintre noi.
Dumitru Grozea
La 2005-10-24 01:56:43, Robin a scris:

> Ce naiba riscai daca ai luat-o dintr-o librarie? :-))
>
> "Curajosul" Buzatu scria cu voie de la politie. Ori crezi
> c-a scris de capul lui? Au tot aparut din astea, la inceput
> "printre rinduri", in binecunoscutul stil al disimularii
> romanesti (tot cu voie de la politie, se-ntelege), apoi din ce in ce
> mai fatis, pe masura ce Gorbaciov se departa din ce in ce mai mult de
> linia partidului, si pe masura ce presiunile asupra geniului
> Carpatilor cresteau. Cintecul de lebada a fost Congresul al XIV-lea,
> in care toarshu' a pus clar pe fata problema pactului Sovieto-German.
> A publicat si Magazin Istoric un articol pe larg, cauta in
> colectie...
>
> Nu erau decit miriielile unor dulai care simteau ca cineva vrea sa le
> ia ciolanul de la nas, si care, in apararea pozitiilor si
> privilegiilor, se dadeau mari patrioti care-si aparau "nevoile
> si neamul" si care, "cu curaj", dadeau pe goarna
> lucruri stiute de toata lumea de ani de zile.

> > Sa zica mersi ca au avut-o si pe aia! Dom'le, nu stiu de ce asa de
> multa lume nu pricepe ca scumpa noastra tara a pierdut razboiul cu
> pricina. Asta-i viatza, nu le poti cistiga pe toate! Si nu stiu de ce
> istoricii mioritici, in loc sa se aplece serios asupra problemei,
> continua sa intretina mitologia vinelor altora.
>
>

Vasile Teodorovici
2005-10-24 04:13:29

Re: $349!!!!!?????/legal

La 2005-10-24 03:44:39, geek-a-contra a scris:

> aveti rabdare pina in ianuarie. atunci vi le trimit eu ca pdf.
> gratis!

In trei luni cartea ar putea fi editata legal in moldoveneasca de Tiraspol. Si probabil ca ar costa mult mai putin decat 350 dolari sau 700 Euro.

Scorilo
2005-10-24 04:27:22

Re: Scorilo

La 2005-10-24 03:32:23, Mos Grigore a scris:

>&nbsp;La 2005-10-24 02:37:36, Vasile Teodorovici a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;"De ce a decapitat Stalin armata?"
>&nbsp;================================
>&nbsp;
>&nbsp;SE STIE DEJA! HIT THE BOOK, lasa linkurile si mai ales alea RO
>&nbsp;(emblema neseriozitatzii in toate domeniile)!
>
>&nbsp;> este de gasit la&nbsp;librarie.net.

Bai obsedatule, asta-i un site care vinde CARTI !

Anticomie
2005-10-24 04:30:05

Re: Cind mi-oi vedea io ceafa fara oglinda

La 2005-10-24 03:09:10, Ratacitul a scris:

>&nbsp;Punem pariu ca sunt si pe forum?
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-10-24 02:37:29, Anticomie a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>
>&nbsp;> Culmea tupeului insa e ca se dau victime ale comunismului:

Nici nu ma indoiesc, in special "fetele" secu trimise in strainatate

Era o zdrahoanca secu maritata cu un babalac "strain", renumita prin presa exilului ptr. scandalurile declansate. S-a apucat de "relatii externe" (deh, experta in straini) cu ambitii mari, dar din pacate a fost matrasita de la U fiindca au prins-o copiind; agresiva, obraznica si vulgara, dar incapabila de gandire independenta: copia articole din presa "straina"

Anticomie
2005-10-24 04:35:45

Oriana alert: a inceput iar cu hate messages

La 2005-10-24 02:43:59, Oriana a scris:

>&nbsp;ai intalnit tu pe dracu' in Italia,

Am taiat restul mesajului de ura, menit sa inhiber o discutie pe tema propusa de articol.

Ma intreb cum de moderatorii lasa asemenea mesaje total irelevante temei in discutie, dar care raspandesc ura si cele mai josnice atacuri personale?

Robin
2005-10-24 05:14:48

Re: Ba este.....Mai Robin

La 2005-10-24 03:48:14, Paul din Ohio a scris:

>&nbsp;Si Germania a pierdut razboiul. Si Italia si Japonia. Dar trei
>&nbsp;sferturi din Germania, toata Italia si toata Japonia au fost crutate
>&nbsp;de distrugerea rueasca. Se pare ca nu-ti dai seama ca alte lucruri au
>&nbsp;contat in cazul Romaniei. Miopia nu este o calitate.


Paule, am mai discutat problema asta.

Germania si Japonia au pierdut si ele razboiul: treaba este ca acum, in anul de gratie 2005, ele au terminat de mult cu autointrospectiile, autoanalizele, autoevaluarile, si nu mai dau vina pentru asta nici pe Churchill, nici pe Roosevelt, nici pe Papa de la Roma.

Distrugerea ruseasca n-a privit numai Romania, ci tot estul Europei. N-am fost noi mai cu motz. Daca noi ne plingem, ce sa mai faca polonezii, care au terminat-o si mai jumuliti ca noi, si asta fiind de la bun inceput in tabara "buna".

Nimeni pe lumea asta nu mai putea intoarce atunci lucrurile altfel de cum cazusera.

Robin
2005-10-24 05:15:38

pentru ochii lui ROBIN - Vad ca vorbim impreuna si ne intelegem separat (ndc)

La 2005-10-24 04:12:41, alwis46 a scris:

Phil
2005-10-24 05:21:25

Re: iaca inca o... adresa- Orianaaaaaaa

La 2005-10-24 03:59:33, Oriana a scris:

Vad io ca ai inceput sa te mahalagesti, abia incepusem sa te apreciez pt cunostintele si comentariile tale. Nu sintem toti perfecti, dar asta nu inseamna sa reactionam ca tzatzele la piatza si Anticomie nu e una din alea, te asigur!

>&nbsp;spitalul psihiatric, Socola, specialisti si la psihopatice
>&nbsp;
>&nbsp;-----------------------------------------------------------------------
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-10-24 02:58:56, Anticomie a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

flachi
2005-10-24 05:37:28

Re: iaca inca o... adresa // ne-rostul atacurilor ad hominem

Nefiind barbat eu insami, ma intreb de unde si de ce vin asemenea atacuri la adresa persoanelor de sex feminin pe acest forum...

Este repungnanta aceasta metoda de a ataca persoana in loc de a discuta mesajul. Cand asemenea atacuri vin de la femei la femei, forma atacului capata o nota atat de vicioasa incat devin de-a dreptul dezgustata. Mai avem si pretentia, unele din noi, ca scriem departe de Romania, dupa ani de exil si slefuire a reflexului conversational democratic.

De la peromaneste, s-au mai exprimat astfel de opinii atunci cand exponentele sexului slab au fost abuzate verbal pe acest forum--chiar daca tintele atacurilor erau persoane care la un moment dat sau altul nu au fost de acord cu ceea ce s-a publicat sub semnatura peromaneste. Si am facut asta nu numai din empatie, ci si din intelegerea faptului ca masura calitatii unui forum este suma masurilor indivizilor. Din pacate/fericire numai impreuna vom putea deveni mai buni, peromaneste.

In cazul de fata, peromaneste n-are ceva de adaugat fata de ce a publicat pe site despre comunism/comunisti. Opiniile celor de la peromaneste nu coincid cu multe din cele spuse aici si o lasam asa... Cateodata, e mai bine sa lasi lucrurile asa cum sunt si sa nu te bagi daca n-ai nimic substantial de spus/adaugat la conversatie. E bun simt, sper; nu-i asa?La 2005-10-24 03:59:33, Oriana a scris:

> spitalul psihiatric, Socola, specialisti si la psihopatice
>
> -----------------------------------------------------------------------
>
>
> La 2005-10-24 02:58:56, Anticomie a scris:
>
>
>

Anticomie
2005-10-24 05:37:45

Re: Daca vreti procesul comunistilor, incepeti cu o amnistie conditionata....

La 2005-10-24 03:44:56, traktorist a scris:

>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp; Asa s-a facut in Africa Australa si a fost
>&nbsp;un succes. La toti li s-a garantat libertatea chiar si in
>&nbsp;cazul unei crime adevarate, cu conditia sa spuna si sa
>&nbsp;raspunda la intrebari.

[...]

>&nbsp;Daca se verifica raspunsurile lor la intrebari cu ce spune si
>&nbsp;altul sub juramint, vom afla adevarul.

Imunitatea procesuala este foarte instrumentala in aflarea adevarului.


>&nbsp;Altfel e numai razbunare si cei mari scapa.


Aici e buba, ca lumea vrea si o satisactie imediata in compensatie ptr. suerintele trecute. E in natura umana urmarirea in primul rand a satisfactiei emotionale generata de pedepsirea vinovatului, apoi satisfactia intelectuala a aflarii adevarului.


     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Legea Anti-Oprescu (1012 afisari)
 Programe TV (595 afisari)
 Atanasiu - adio, racani! (578 afisari)
 Procesul Comunismului (498 afisari)
 Riscul uniformizarii si necesitatea dialogului (289 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01089 sec.