Ziua Logo
  Nr. 3461 de luni, 24 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-10-24
Serban SIMEDREA din Bucuresti (...@rdslink.ro, IP: 86.120.195...)
2005-10-24 02:48
CAINELE GONIT DIN MACELARIE LATRA

Isi poate cineva imagina un caine gonit din macelarie care sa plece de acolo dand din coada de bucurie ?
Medicii nostrii revoltati sunt intr-o asemenea situatie. Dupa ce ani de zile au facut cum au vrut si ce au putut, unii cu buna, altii chiar cu rea credinta, acum cineva le ataca - am putea spune - privilegiile nemeritate.
Fara a face o demonstratie exhaustiva, vom aborda numai unele aspecte.
1. Sa incepem cu terminarea facultatii. Doctorii din Romania nu sunt doctori, ci medici. Am chestionat sute de medici asupra explicatiei folosirii formulei "medic - doctor" din diplomele lor si NICI UNUL nu a stiut. Pentru ca profesorii lor nu au avut de ce sa-i invete. Nu le-a covenit. In S.U.A. si in Germania, spre exemplu, nici un licentiat in medicina, chiar si medic specialist, nu-si scrie DR. inaintea numelui. Pentru ca nu este. Formula acreditata este "numele, M.D." - medicine doctor. Ca in vorbirea curenta i se spune dr. cutareascu, este o cutuma. "Doctor" sunt numai cei care su obtinut titlul de doctor in medicina; atunci devin "numele, Ph.D., M.D."
Incercati numai sa-i spuneti unui medic roman ca el nu este doctor si sa vedeti reactia.
2. Nu putini medici se cred ca un fel de lasati ai lui Dumnezeu pe pamant. Fiecare profesie are cota ei de responsabilitate sociala si umana. Ei nu inteleg asta.
3. Il cred pe prof. Ciurea ca el nu are ce sa faca 8 ore la conducerea spitalului. Nu stie mai mult. Si nu este vina sa, pentru ca nu este pregatit in domeniu.
4. Pe medicii romani nu-i doare asigurarea de malpraxis, ci recunoasterea faptului ca exista posibilitatea erorii profesionale. Legea, dar, mai ales, practica romana, sunt total in devafoarea pacientului. Colegiul Medicilor nu admite, in fapt, malpraxisul. La stiinta mea, exista un singur caz de malpraxis sanctionat, dar actul incorect a fost demonstrat de Institutul Medico-Legal. Ganditi-va si la cazul medicului Ciomu. A intrat in vorbirea curenta expresia "vezi ca te ciomuiesc", dar colegii lui medici l-au scos ca era intr-un moment de inconstienta.
5. Starea actuala a organizarii medicale romanesti are radacina in secolul XIX, de la dr. Carol Davilla [doctor in medicina la Sorbona]. Este insa prea putin loc aici pentru demonstratie.
In final, mai adaug un singur aspect: in mod cert, propunerile actualului ministru al Sanatatii nu sunt perfecte. Dar nu trebuie desfiintate din start. O fac numai cei cu mentalitate de caine gonit din macelarie !


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Legea Anti-Oprescu (1012 afisari)
 Programe TV (595 afisari)
 Atanasiu - adio, racani! (578 afisari)
 Procesul Comunismului (498 afisari)
 Riscul uniformizarii si necesitatea dialogului (289 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00622 sec.