Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-10-01
S (, IP: 83.154.120...)
2005-10-01 10:41
Integrarea nu intereseaza pe nimeni !

Poate cu exceptia amarasteanului care are impresia (macar pe harta) ca face parte din lumea civilizata. Nu integrarea ii intereseaza pe oamenii politicii romani ci fondurile de integrare sub perfuzia carora suntem in viata de cativa ani buni. Integrarea propriu-zisa ar impune reguli politice si economice incompatibile cu modul in care a fost condusa tara atat ieri cat si astazi.
Gesticulatiile fac parte din trivialitatea politicii romanesti actuale, pentru ca am trecut dintr-o era a banditismului politico-economic intr-o era a populismului si a impunerii mediocritatii drept valoare.
"Razboiul" la care asistam este doar un nou conflict - spectacol, conflict care nu are drept scop decat intarirea unui postament politic cladit in exclusivitate pe conflicte.
Astept inca sa ni se explice ce s-a construit in tara asta in ultimul an ? O sa ni se raspunda ca din cauza inundatiilor, ca din cauza blocajelor politice, din cauza rusilor, ungurilor, tiganilor... nimic.
E trist, dar continui sa sper ca Romania va fi capabila odata si odata sa dea lumii un conducator demn de valorile romanesti.
Intreaga clasa politica romaneasca si-a pierdut credibilitatea. Avem nevoie de oameni noi, tineri, competenti, carismatici... de valori. Ele exista dar sunt tinute in beci de niste oameni ca Iliescu, Nastase, Basescu, Vadim Tudor si celelalte caricaturi ale balcanismului politic mioritic. Poate ca vizita in Turcia si asigurarea de intreg sprijinul Romaniei pentru integrarea europeana (???!!!) avea drept scop balcanizarea Europei si nu europenizarea Balcanilor. Sper sa nu intram in acelasi timp !!!

musin din romania mangalia (...@hotmail.com, IP: 85.186.198...)
2005-10-01 14:34
Re: Integrarea nu intereseaza pe nimeni !

Mai S. romanii cind au avut un conducator demn de valorile romanesti l-au omorit s-au au bagat in inchisori ca sa putrezeasca acolo ex. Antonescu,Ceausescu,Iuliu Maniu.Eu ca o progenitura a barbarilor care au calcat pe aceste meleaguri te intreb pe tine sipe alti romani OARE CE FEL DE POPOR SUNTETI?????????????
La 2005-10-01 10:41:43, S a scris:

> Poate cu exceptia amarasteanului care are impresia (macar pe harta) ca
> face parte din lumea civilizata. Nu integrarea ii intereseaza pe
> oamenii politicii romani ci fondurile de integrare sub perfuzia
> carora suntem in viata de cativa ani buni. Integrarea propriu-zisa ar
> impune reguli politice si economice incompatibile cu modul in care a
> fost condusa tara atat ieri cat si astazi.
> Gesticulatiile fac parte din trivialitatea politicii romanesti
> actuale, pentru ca am trecut dintr-o era a banditismului
> politico-economic intr-o era a populismului si a impunerii
> mediocritatii drept valoare.
> "Razboiul" la care asistam este doar un nou conflict -
> spectacol, conflict care nu are drept scop decat intarirea unui
> postament politic cladit in exclusivitate pe conflicte.
> Astept inca sa ni se explice ce s-a construit in tara asta in ultimul
> an ? O sa ni se raspunda ca din cauza inundatiilor, ca din cauza
> blocajelor politice, din cauza rusilor, ungurilor, tiganilor...
> nimic.
> E trist, dar continui sa sper ca Romania va fi capabila odata si odata
> sa dea lumii un conducator demn de valorile romanesti.
> Intreaga clasa politica romaneasca si-a pierdut credibilitatea. Avem
> nevoie de oameni noi, tineri, competenti, carismatici... de valori.
> Ele exista dar sunt tinute in beci de niste oameni ca Iliescu,
> Nastase, Basescu, Vadim Tudor si celelalte caricaturi ale
> balcanismului politic mioritic. Poate ca vizita in Turcia si
> asigurarea de intreg sprijinul Romaniei pentru integrarea europeana
> (???!!!) avea drept scop balcanizarea Europei si nu europenizarea
> Balcanilor. Sper sa nu intram in acelasi timp !!!
> 

Pacuraras (, IP: 80.97.171...)
2005-10-01 15:35
Re: Integrarea nu intereseaza pe nimeni !

Pentru ca inca nu s-a afisat pe site ultimul numar al Dilemei Vechi, iti transcriu aici inceputul unui articol al lui Mircea Vasilescu (redactor sef la Dilema), aparut in revista la rubrica ''Europa dumitale''....

Si iata Sorine punctul de vedere al lui Mircea Vasilescu, ceva mai optimist decat al tau ...:

Emma Nicholson la Maracineni ?

Au inceput sa ne napadeasca vestile bune, aprecierile din partea strainilor, bataile prietenesti pe umar din partea unor persoane de la care ne obisnuiseram sa primim mai degraba critici.
Brusc, am devenit mai buni ca bulgarii.Ziarele au scris, zilele trecute, ca agentia Dow Jones ne vorbeste de bine si - mai ales - ii urecheaza pe vecinii de la sud.Noi am crezut tot timpul ca ne-au luat-o inainte, dar de fapt - afirma Dow Jones - ei au avut un PR mai eficient : si-au facut imagine mai buna, au ascuns gunoiul sub pres cu mai multa dibacie...
Prin urmare, raportul de tara de la sfarsitul lui octombrie va fi - se spune - mai bun pentru Romania decat pentru Bulgaria.Ca si cum Dow Jones n-ar fi fost de ajuns, baroana Emma Nicholson a spus ca Romania a facut progrese remarcabile.Pe vremea cand era raportor pentru Romania, asteptam ca pe un mar copt o astfel de fraza din partea domniei-sale.Iar dupa toate acestea, a mai venit si o apreciere de la The Economist Intelligence Unit : Nenad Pacek, director pentru Europa Centrala si de Est al acestei respectabile si influente institutii, a spus ca '' niciodata nu a existat din partea investitorilor straini un interes mai mare pentru Romania decat acum''.Si a adaugat ca stam bine cu reformele si cu cresterea economica.
In fine, o stire care a trecut prin ziare cu un aer cat se poate de firesc este aceea ca Parlamentul Ungariei a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei la UE cu 257 de voturi pentru, 6 contra si o abtinere.aproape unanimitate , stimabile.Din partea Ungariei, care orice s-ar spune, nu mai departe de acum cativa ani nu putea nicicum trece prin presa romana ''cu un aer firesc'', dimpotriva....

O sa spuneti ca am ''montat'' o serie de stiri care n-au, de fapt, legatura directa intre ele, si ma grabesc sa spun ca au.Ele desfiinteaza - sau macar clatina din temelii - cateva ''mituri'' si stereotipii negative ale tranzitiei care ne-au facut ani la rand, sa oftam , sa ne simtim persecutati de Occidentul care ''are ceva cu noi'', sa dobandim complexul bulgaresc, exprimat cel mai scurt si cuprinzator in sintagma '' pana si bulgarii...'', sa recurgem chiar si in somn la vorba ( stramoseasca, se-ntelege) '' ca la noi, la nimeni ''. Am fost ani la rand obsedati ca investitorii straini nu ne baga in seama - iata ca investitiile au crescut cu 21% fata de anul trecut -. Si ne spun asta tocmai ''reprezentantii marii finante internationale'' si agentiile care ne-au facut atata sa suferim, cu ratingurile lor meschine.
Acum 10 ani, ''marea finanta internationala'' era demonizata nu doar in Romania Mare, dar si in destule ziare ''independente'' care afirmau chipurile, o anume moderatie, iar masurile drastice cerute de FMI erau judecate emotional, ca ''incalcari ale suveranitatii nationale''.Emma Nicholson era privita ca o diriginta severa, care ne prindea cu temele nefacute - personificare a unei Europe care nu vrea sa ''ne ia asa cum suntem'', nu ne intelege, ne cere eficienta si reforma, in timp ce noi nu stim sa ne revenim dupa decenii de dictatura.
Guvernarea PSD a imaginat ample strategii de persuasiune pentru a obtine un zambet al baronesei si a trebuit sa accepte de fiecare data formule seci care incepeau cu '' e adevarat ca Romania a facut progrese, dar...''
Dupa ''dar'', urma intotdeauna sarea pe rana : copii institutionalizati, coruptie, lipsa reformei in Justitie, etc.
Atitudinea dominanta in fata acestui discurs public demoralizant si un complex de inferioritate : asa am ajuns obsedati de comparatia cu bulgarii , dupa ce in '90 am practicat paralelismele cu tarile central europene.Cum acestea au luat avans , ne-am refugiat in ograda sud-estica, sperand ca .....

No, si iacata ca aici ma opresc, indemnandu-te calduros sa citesti si restul articolului, lamurindu-te asupra legaturii dintre Emma Nicholson si podul de la Maracineni :) direct de la sursa http://www.algoritma.ro/, in zilele urmatoare, cand numarul curent se va afisa..

P.S.
Acuma e afisat pe site numarul de saptamana trecuta, cu tema '' Legendele Olimpicilor''..
Recomand celor ai nosti invatati din dispersie sa citeasca articolele grupate la rubrica Legendele Olimpicilor, la :
http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=88/index.htm

Radu Gologan, discutiile de la colegiul Noua Europa ( savuroasa povestea lui Plesu despre o dicutie cu Petre Tutea ) , Patapievici, Mircea Vasilescu cu Andrei Negutz...si mai sunt..S (...@yahoo.fr, IP: 83.154.143...)
2005-10-01 15:52
O intrebare fara raspuns, Musin.

Oare cum poti sa crezi ca pot eu sa judec poporul din care fac parte ? Si mai ales cultura lui. Eu sunt mandru ca apartin acestui popor dar trist pentru soarta lui actuala.
Poate ca ai putea sa o faci tu...mai ales ca privirea vine "din exterior", crezi tu. Vei fi ori rautacios, ori melancolic, pentru ca la randul tau esti imbibat de romanism chiar daca impresia ta e ca nu-i apartii.


La 2005-10-01 14:34:46, musin a scris:

> Mai S. romanii cind au avut un conducator demn de valorile romanesti
> l-au omorit s-au au bagat in inchisori ca sa putrezeasca acolo ex.
> Antonescu,Ceausescu,Iuliu Maniu.Eu ca o progenitura a barbarilor care
> au calcat pe aceste meleaguri te intreb pe tine sipe alti romani OARE
> CE FEL DE POPOR SUNTETI?????????????
> 
> 
> 
> 
> La 2005-10-01 10:41:43, S a scris:
> 
> > Poate cu exceptia amarasteanului care are impresia (macar pe harta) ca
> > face parte din lumea civilizata. Nu integrarea ii intereseaza pe
> > oamenii politicii romani ci fondurile de integrare sub perfuzia
> > carora suntem in viata de cativa ani buni. Integrarea propriu-zisa ar
> > impune reguli politice si economice incompatibile cu modul in care a
> > fost condusa tara atat ieri cat si astazi.
> > Gesticulatiile fac parte din trivialitatea politicii romanesti
> > actuale, pentru ca am trecut dintr-o era a banditismului
> > politico-economic intr-o era a populismului si a impunerii
> > mediocritatii drept valoare.
> > "Razboiul" la care asistam este doar un nou conflict -
> > spectacol, conflict care nu are drept scop decat intarirea unui
> > postament politic cladit in exclusivitate pe conflicte.
> > Astept inca sa ni se explice ce s-a construit in tara asta in ultimul
> > an ? O sa ni se raspunda ca din cauza inundatiilor, ca din cauza
> > blocajelor politice, din cauza rusilor, ungurilor, tiganilor...
> > nimic.
> > E trist, dar continui sa sper ca Romania va fi capabila odata si odata
> > sa dea lumii un conducator demn de valorile romanesti.
> > Intreaga clasa politica romaneasca si-a pierdut credibilitatea. Avem
> > nevoie de oameni noi, tineri, competenti, carismatici... de valori.
> > Ele exista dar sunt tinute in beci de niste oameni ca Iliescu,
> > Nastase, Basescu, Vadim Tudor si celelalte caricaturi ale
> > balcanismului politic mioritic. Poate ca vizita in Turcia si
> > asigurarea de intreg sprijinul Romaniei pentru integrarea europeana
> > (???!!!) avea drept scop balcanizarea Europei si nu europenizarea
> > Balcanilor. Sper sa nu intram in acelasi timp !!!
> > 
> 
> 

spaiu' (...@k.ro, IP: 81.89.8...)
2005-10-01 17:05
Re: Integrarea nu intereseaza pe nimeni !

La 2005-10-01 10:41:43, S a scris:

> E trist, dar continui sa sper ca Romania va fi capabila odata si odata
> sa dea lumii un conducator demn de valorile romanesti.
> Intreaga clasa politica romaneasca si-a pierdut credibilitatea. Avem
> nevoie de oameni noi, tineri, competenti, carismatici... de valori.
> Ele exista dar sunt tinute in beci de niste oameni ca Iliescu,
> Nastase, Basescu, Vadim Tudor si celelalte caricaturi ale
> balcanismului politic mioritic.

Ei exista, si fac sa se miste firme ce dau de lucru (si salarii bunicele-in acceptiunea romaneasca) la sute de angajati, si sute de alti colaboratori. Nenorocirea este ca au salarii prea bune ca sa se implice in politica (pe de o parte), si ca in economie nu poti pacali pe nimeni-poti eventual profita , o singura data , de o conjunctura favorabila; din acest motiv, ei sunt incompatibili cu politica damboviteana actuala, bazata pe minciuna.

S (...@yahoo.fr, IP: 83.154.143...)
2005-10-01 17:28
Re: Integrarea nu intereseaza pe nimeni !- Pacuras,

Articolul este excelent, pacat ca ai uitat sa pui si ghilimelele ca sa-mi dau seama unde se opreste. Stii tu, acum vre-o 30 de ani eram mandru ca sunt roman pentru ca auzeam la radio ca economia romaneasca este printre primele 5 din lume, ca suntem primii zburatori cu avioane, ca industria petrolifera romaneasca este n° 1 mondial, ca sportivii romani sunt cei mai puternici si talentati din lume, ca litoralul romanesc este cel mai incantator de pe planeta. "Iesind" in lume, mi-am dat seama ca nimic nu era adevarat. PROPAGANDA. Singurul lucru pe care l-au uitat "conducatorii" de pe acele vremuri a fost...cultura. Pentru ca n-o aveau. Iar eu astazi ma mandresc pentru ca sunt roman datorita acestei culturi si nicidecum datorita cresterii economice si a avizelor Down Jones. Ca sa nu mai vorbesc de incantarea baroanei, care a reusit sa dezguste intreaga Europa cu rapoartele ei fata de Romania.
Articolul in speta seamana cu cele de acum 30 de ani, dar sunt folositi termeni ai economiei de piata. Si cam atat.


La 2005-10-01 15:35:23, Pacuraras a scris:

> Pentru ca inca nu s-a afisat pe site ultimul numar al Dilemei Vechi,
> iti transcriu aici inceputul unui articol al lui Mircea Vasilescu
> (redactor sef la Dilema), aparut in revista la rubrica ''Europa
> dumitale''....
> 
> Si iata Sorine punctul de vedere al lui Mircea Vasilescu, ceva mai
> optimist decat al tau ...:
> 
>  Emma Nicholson la Maracineni ?
> 
> Au inceput sa ne napadeasca vestile bune, aprecierile din partea
> strainilor, bataile prietenesti pe umar din partea unor persoane de
> la care ne obisnuiseram sa primim mai degraba critici.
> Brusc, am devenit mai buni ca bulgarii.Ziarele au scris, zilele
> trecute, ca agentia Dow Jones ne vorbeste de bine si - mai ales - ii
> urecheaza pe vecinii de la sud.Noi am crezut tot timpul ca ne-au
> luat-o inainte, dar de fapt - afirma Dow Jones - ei au avut un PR mai
> eficient : si-au facut imagine mai buna, au ascuns gunoiul sub pres cu
> mai multa dibacie...
> Prin urmare, raportul de tara de la sfarsitul lui octombrie va fi - se
> spune - mai bun pentru Romania decat pentru Bulgaria.Ca si cum Dow
> Jones n-ar fi fost de ajuns, baroana Emma Nicholson a spus ca Romania
> a facut progrese remarcabile.Pe vremea cand era raportor pentru
> Romania, asteptam ca pe un mar copt o astfel de fraza din partea
> domniei-sale.Iar dupa toate acestea, a mai venit si o apreciere de la
> The Economist Intelligence Unit : Nenad Pacek, director pentru Europa
> Centrala si de Est al acestei respectabile si influente institutii, a
> spus ca '' niciodata nu a existat din partea investitorilor straini un
> interes mai mare pentru Romania decat acum''.Si a adaugat ca stam bine
> cu reformele si cu cresterea economica.
> In fine, o stire care a trecut prin ziare cu un aer cat se poate de
> firesc este aceea ca Parlamentul Ungariei a ratificat Tratatul de
> aderare a Romaniei la UE cu 257 de voturi pentru, 6 contra si o
> abtinere.aproape unanimitate , stimabile.Din partea Ungariei, care
> orice s-ar spune, nu mai departe de acum cativa ani nu putea nicicum
> trece prin presa romana ''cu un aer firesc'', dimpotriva....
> 
> O sa spuneti ca am ''montat'' o serie de stiri care n-au, de fapt,
> legatura directa intre ele, si ma grabesc sa spun ca au.Ele
> desfiinteaza - sau macar clatina din temelii - cateva ''mituri'' si
> stereotipii negative ale tranzitiei care ne-au facut ani la rand, sa
> oftam , sa ne simtim persecutati de Occidentul care ''are ceva cu
> noi'', sa dobandim complexul bulgaresc, exprimat cel mai scurt si
> cuprinzator in sintagma '' pana si bulgarii...'', sa recurgem chiar
> si in somn la vorba ( stramoseasca, se-ntelege) '' ca la noi, la
> nimeni ''. Am fost ani la rand obsedati ca investitorii straini nu ne
> baga in seama - iata ca investitiile au crescut cu 21% fata de anul
> trecut -. Si ne spun asta tocmai ''reprezentantii marii finante
> internationale'' si agentiile care ne-au facut atata sa suferim, cu
> ratingurile lor meschine.
> Acum 10 ani, ''marea finanta internationala'' era demonizata nu doar
> in Romania Mare, dar si in destule ziare ''independente'' care
> afirmau chipurile, o anume moderatie, iar masurile drastice cerute de
> FMI erau judecate emotional, ca ''incalcari ale suveranitatii
> nationale''.Emma Nicholson era privita ca o diriginta severa, care ne
> prindea cu temele nefacute - personificare a unei Europe care nu vrea
> sa ''ne ia asa cum suntem'', nu ne intelege, ne cere eficienta si
> reforma, in timp ce noi nu stim sa ne revenim dupa decenii de
> dictatura.
> Guvernarea PSD a imaginat ample strategii de persuasiune pentru a
> obtine un zambet al baronesei si a trebuit sa accepte de fiecare data
> formule seci care incepeau cu '' e adevarat ca Romania a facut
> progrese, dar...''
> Dupa ''dar'', urma intotdeauna sarea pe rana : copii
> institutionalizati, coruptie, lipsa reformei in Justitie, etc.
> Atitudinea dominanta in fata acestui discurs public demoralizant si un
> complex de inferioritate : asa am ajuns obsedati de comparatia cu
> bulgarii , dupa ce in '90 am practicat paralelismele cu tarile
> central europene.Cum acestea au luat avans , ne-am refugiat in ograda
> sud-estica, sperand ca .....
> 
> No, si iacata ca aici ma opresc, indemnandu-te calduros sa citesti si
> restul articolului, lamurindu-te asupra legaturii dintre Emma
> Nicholson si podul de la Maracineni :) direct de la sursa
> http://www.algoritma.ro/, in zilele urmatoare, cand numarul curent se
> va afisa..
> 
> P.S.
> Acuma e afisat pe site numarul de saptamana trecuta, cu tema ''
> Legendele Olimpicilor''..
> Recomand celor ai nosti invatati din dispersie sa citeasca articolele
> grupate la rubrica Legendele Olimpicilor, la :
> http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=88/index.htm
> 
> Radu Gologan, discutiile de la colegiul Noua Europa ( savuroasa
> povestea lui Plesu despre o dicutie cu Petre Tutea ) , Patapievici,
> Mircea Vasilescu cu Andrei Negutz...si mai sunt..
> 
> 
> 
> 
> 

costy din Germania (...@yahoo.de, IP: 84.168.106...)
2005-10-01 20:07
Re: Integrarea nu intereseaza pe nimeni !- Pacuras,/ Sorine, pacat de cei 30 de ani pierduti!

La 2005-10-01 17:28:18, S a scris:

> Articolul este excelent, pacat ca ai uitat sa pui si ghilimelele ca
> sa-mi dau seama unde se opreste. Stii tu, acum vre-o 30 de ani eram
> mandru ca sunt roman pentru ca auzeam la radio ca economia romaneasca
> este printre primele 5 din lume, ca suntem primii zburatori cu
> avioane, ca industria petrolifera romaneasca este n° 1 mondial,
> ca sportivii romani sunt cei mai puternici si talentati din lume, ca
> litoralul romanesc este cel mai incantator de pe planeta.
> "Iesind" in lume, mi-am dat seama ca nimic nu era adevarat.
> PROPAGANDA. Singurul lucru pe care l-au uitat "conducatorii"
> de pe acele vremuri a fost...cultura. Pentru ca n-o aveau. Iar eu
> astazi ma mandresc pentru ca sunt roman datorita acestei culturi si> nicidecum datorita cresterii economice si a avizelor Down Jones. Ca
> sa nu mai vorbesc de incantarea baroanei, care a reusit sa dezguste
> intreaga Europa cu rapoartele ei fata de Romania.
> Articolul in speta seamana cu cele de acum 30 de ani, dar sunt
> folositi termeni ai economiei de piata. Si cam atat.
> 

Ca acum 30 de ani iti puteai visa avioanele de hartie pe care le trimiteai
colegilor de clasa din alt rand mai performante decat avioanele ce
zburat intradevar e problema ta, se poate intelege!
Ca in ziua de azi, dintr-o tara democrata si aeristita, avand la indemana
"n" posibilitati sa te lunimezi, mai poti produce asemenea postari nu
e de inteles. Ca atunci cand un coleg binevoitor iti intinde o mana,
punandu-ti la dispozitie o informatie, un articol nepartinitor, sper ca nu ai observat numele vreunui politician, iar tu dai cu piciorul, raspunzand la
f.... masa, comparand articolul lui pacuraras cu informatiile livrate de
propaganda comnista de acum 30 de ani, mi se pare dureros!!
Pacat de 30 de ani pierduti, viatza nu iarta, trece in viteza pe langa tine!

Pacuraras (, IP: 80.97.171...)
2005-10-01 22:49
Sorine, Sorine...

m-am inteles ce vrei sa spui..
Reiau firul, si sa ma corectezi de gresesc :
Tu ai postat un comentariu intitulat ''Integrarea nu intereseaza pe nimeni ! '' iar in continutul acestuia ai comis urmatoarea fraza

''Astept inca sa ni se explice ce s-a construit in tara asta in ultimul an ? O sa ni se raspunda ca din cauza inundatiilor, ca din cauza blocajelor politice, din cauza rusilor, ungurilor, tiganilor... nimic. ''

La care eu am gasit de cuviinta sa-mi pierd vremea sa-ti transcriu un fragment dintr-un articol din care ar fi trebuit sa intelegi ca in ciuda pesimismului tau, procesul de integrare nu s-a oprit..Ca anume in Ro. treburile inca se misca..Am crezut ca-ti dau o veste buna, ca ai sa te bucuri sa intelegi ca totusi integrarea mai intereseaza pe cate unii, ca economia n-o muritu, ca nu-i dracu' chiar asa de negru si ideologizat precum il zugravesti tu..

Si acuma e momentul sa-mi recunosc intr-adevar vina de a nu fi pus ghilimelele...Fragmentul transcris se termina inainte de a scrie eu '' No, si iacata ca aici ma opresc, indemnandu-te....''

Si am mai facut trimitere si la niste articole din Dilema in care se vorbea despre cei invatati ai nosti din dispersie....
La toate astea, tu mi-ai dat un raspuns din care n-am inteles nimic-nimicutza..
Incepi prin a spune ca articolul e excelent si dupa aia zici ca-ti aduce aminte de vremurile de acum 30 de ani...
N-ai sesizat - grav pt. unul care traieste in Franta - nici ironia si autoironia continuta de articol...
Nu stiu ce-ai inteles tu..da eu nu sunt unul dintre adeptii exceptionalismului romanesc...ca adica iacata, am fost intre primii patru producatori de utilaj petrolier, de armament s.a.m.d...
Dar trebe sa cunosti ca exista doua forme a exceptionalismului romanesc : ''suntem cei mai grozavi'' vs. '' ca la noi la nimenea''.Ambele au in nuce ideea ca suntem exceptionali, fie in realizari, fie in mizerii..
Eu nu cred Sorine ca suntem buricu' pamantului..dar nici ca suntem kuru ceterii, cum se zice pe la mine..
Ce sa inteleg? Ca tu consideri ca daca e vorba de economie e automat propaganda?
Ca nu te intereseaza economia si doar cultura care te face mandru sa fii roman?
Ca te-ai bucura sa ai dreptate si sa ne ducem dracu' toti cei din tara, acuma ca fostii au pierdut tzatza alocarii resurselor ?
Asta sa inteleg, Sorine?

Trebuia sa specifici clar ca atunci cand intrebai ce s-a realizat in ultimul an te refereai doar la cultura...Am fi vorbit atunci despre ce carti s-au mai scris si tradus, ce tablouri s-au mai pictat, ce muzica s-a mai ascultat, ce filme s-au mai facut in ultimul an in Ro...

Desi nu cred ca te intereseaza cu adevarat, ca veni vorba, imi fac datoria de a-ti recomanda totusi filmul ''Moartea domnului Lazarescu'' a lui Cristi Puiu...daca n-ai incredere in mine, cata si vezi ce a luat la cannes si la alte festivaluri, cauta si citeste cronici pe internet....
Si cata sa-l vezi...
Si mai cata sa nu-l distingi prin tifonul ideologic prin care pare ca privesti lumea..

Ref. Emma Nicholson...
Eu cred ca meritul pe care-l are in stoparea MAFIEI COMERTULUI TICALOS CU PRUNCI din Ro. eclipseaza toate celelalte atitudini discutabile pe care le-a avut - DACA le-a avut - fata de Ro.

Servus saecularis valachicus..si sa fii sanatos


La 2005-10-01 17:28:18, S a scris:

> Articolul este excelent, pacat ca ai uitat sa pui si ghilimelele ca
> sa-mi dau seama unde se opreste. Stii tu, acum vre-o 30 de ani eram
> mandru ca sunt roman pentru ca auzeam la radio ca economia romaneasca
> este printre primele 5 din lume, ca suntem primii zburatori cu
> avioane, ca industria petrolifera romaneasca este n° 1 mondial,
> ca sportivii romani sunt cei mai puternici si talentati din lume, ca
> litoralul romanesc este cel mai incantator de pe planeta.
> "Iesind" in lume, mi-am dat seama ca nimic nu era adevarat.
> PROPAGANDA. Singurul lucru pe care l-au uitat "conducatorii"
> de pe acele vremuri a fost...cultura. Pentru ca n-o aveau. Iar eu
> astazi ma mandresc pentru ca sunt roman datorita acestei culturi si
> nicidecum datorita cresterii economice si a avizelor Down Jones. Ca
> sa nu mai vorbesc de incantarea baroanei, care a reusit sa dezguste
> intreaga Europa cu rapoartele ei fata de Romania.
> Articolul in speta seamana cu cele de acum 30 de ani, dar sunt
> folositi termeni ai economiei de piata. Si cam atat.
> 
> 


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01637 sec.