Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2005-10-01
Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-10-01 01:55
la noi zile placute de toamna, insorite

ideal de mers la munte, multi pleaca la vanatoare, altii merg la cules ciuperci

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.104.208...)
2005-10-01 04:09
Re: la noi zile placute de toamna, insorite

La 2005-10-01 01:55:09, Oriana a scris:

> ideal de mers la munte, multi pleaca la vanatoare, altii merg la cules
> ciuperci
> 

Si eu m-as duce la cules de ciuperci !!! Aici n-a mai plouat de ....... nu stiu cand asa ca nu sint sperante la ciuperci si sint ocupate locurile de rusoaice, armenience, romance, unguroaice, poloneze.

Cred ca n-as avea loc pe acel munte !!! m-ar impinge afara concurentele !!! Se culeg si afinele din padure si deja politia le trimite acasa ca string si pe locuri nepermise unde s-a pus un gard de sarma ca este periculos terenul, sa nu cada in prapastie si ele tot trec !!!

Am auzit de la o unguroaica care s-a intors aproape fara nimic, si tulpinile de afine se smulg din pamint ca ar fi bun pentru ceva de tratat.

E foarte frumos si la noi peste zi, 100*F vreo 38*C inca, transpir afara ca la maraton. Azi dimineat au fost doar 20*C la ora 6:30 dimineata !!!

Merg sa gatesc, tot ciuperci dar din magazin de alea albe, fac o tocanita, salata de vinete, si mai vad ce intre timp si ma racoresc cu pepene.

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-10-01 15:11
olga, "azi dimineata au fost doar 20*C la ora 6:30 dimineata !!!"

bietii de voi, aici de vreo 3 ani am avut veri ingrozitor de calde, peste norma, am facut bronsite peste bronsite, din masina, din casa, mereu cu aerul conditionat la max.

Stiu de multi italieni care merg la vanatoare si la cules ciuperci, expre' in ... Romania.

La noi merg la cules mai ales barbatii, pensionarii, familistii - in nici un caz strainele ! Nu te duce draga la nici un cules, ia-le gata culese, ce sa te imbrancesti cu duduitele alea ?!

Pe linga padurile astea sunt ferme agricole, cu gazebo afara, mese de lemn, unde poti manca or bea o cafeluta, un vin brule' "in santa pace" , ferme cu produse bilogice, si bineinteles ciuperci proaspete, deja culese - cele albe sunt champignons, scandinavii le mananca crude, taiate julien impreuna cu felioare de roast de curcan afumat si salata de rucola (cea care se foloseste la cocktail de gamberi cu salsa rosa), aici champignons se fac mai ales ca o crema cu smantana dulce si un "voal" de noce moscata (nuca) rasa, la urma.

Funghi porcini, cei dolofani, carnosi sunt ceva mai scumpi si la fel si cei mai gustosi, se folosesc la risotto (de orez) or in roast la cuptor.
In Elvetia sunt garzi forestale care impun o limita de max. 2 kg de ciuperci, daca depasesti, amenda si confiscarea excesului.

Toamna este sezonul si pt. cules faimosul tartuffo, un tubero ce seamana cu o piatra deforma, miros si gust marcat, in genul usturoiului; unul de marimea unei nuci poate ajunge la 100 de euro, mai ales daca e tartuffo d'Alba, cel mai select. Numai cu o anumita specie de caini (seguggi) se pot gasi acesti tartuffi - se rad fin pe o razatoare mica, doar decorativ peste risotto or peste un filet de carne fina.
Che fameee !

*
La 2005-10-01 04:09:27, Olga Khan a scris:

> La 2005-10-01 01:55:09, Oriana a scris:
> 
> > ideal de mers la munte, multi pleaca la vanatoare, altii merg la cules
> > ciuperci
> > 
> 
>  Si eu m-as duce la cules de ciuperci !!! Aici n-a
> mai plouat de ....... nu stiu cand asa ca nu sint sperante la ciuperci
> si sint ocupate locurile de rusoaice, armenience, romance, unguroaice,
> poloneze.
> 
> Cred ca n-as avea loc pe acel munte !!! m-ar impinge afara
> concurentele !!! Se culeg si afinele din padure si deja politia
> le trimite acasa ca string si pe locuri nepermise unde s-a pus un
> gard de sarma ca este periculos terenul, sa nu cada in prapastie si
> ele tot trec !!!
> 
>  Am auzit de la o unguroaica care s-a intors aproape fara nimic, si
> tulpinile de afine se smulg din pamint ca ar fi bun pentru ceva de
> tratat.
> 
> E foarte frumos si la noi peste zi, 100*F vreo 38*C inca, transpir
> afara ca la maraton. Azi dimineat au fost doar 20*C la ora 6:30
> dimineata !!!
> 
> Merg sa gatesc, tot ciuperci dar din magazin de alea albe, fac o
> tocanita, salata de vinete, si mai vad ce intre timp si ma racoresc
> cu pepene.
> 

Olga Khan (, IP: 68.104.208...)
2005-10-01 20:20
Finferli, Funghi porcini,

Daca acum sint numai 20*C dimineata, in anii trecuti numai dupa 15 Octombrie am avut temperaturi asa scazute !!! Totusi inca folosim aerul conditionat ca ziua este foarte cald 40*C aproape iar noaptea n-ai aer ca aici nu se doarme cu geamurile deschise !!! de frica.

Casele sint joase, fara pivnita si la nivelul strazii, deci si geamurile sint joase, destul de mari, oricine poate intra. S-au intimplat cazuri.

Desigur nu ma bat cu alti ciupercari dar e pacat ca distrug padurea pana intr-o zi cineva serios o sa reclame si nu va mai fi intrare pentru public.

Nici n-as putea sa pun o rezistenta ca toata uniunea sovietica e acolo unde si mancare gratuita !!! Aici numai strainii stiu de asa ceva, americanii n-ar manca ciuperci !!! majoritatea nu-i cunosc gustul si numai cel din magazine ar crede ca-s bune.

Nici vinetele inca nu sint foarte descoperite. Ieri am fost intr-un magazin si erau foarte ieftine ca sint in sezon si toti se uita si se mira cu voce tare: oare ce fac cu ele ??? le explic cand am timp. A fost un domn invarsta
cu sotia din romania dar ea nu era la cumparaturi si el justifica ce "dip" fantastic face sotia din aceste legume intunecate !!! Si niste armenieni incarcau cosul ca a fost o zi foarte ieftina in acel magazin: pepene cu 10 centi pe libra, melon: 3 bucati la dolar, Honeydew melon 1.50 bucata, ananas $2/buc; pere 3 libre la dolar, zuchini 2 libre /$; vinete 79 centi bucata dar frumoase, ciuperci $1.50 pe cofrag, etc.

Americani numesc in acest caz toti care s-au nascut aici, doar persoane ca mine care mai tin minte ca exista culeg ciuperci si fructe de padure, cativa chinezi si japonezi si lista e terminata. Ungurii au inceput cu traditia si n-a fost mult pana cineva a vorbit si cu o rusoaica, acum e in mana lor si nici sa parchezi masina nu te lasa, desi n-au voie.

Ai mancat si finferli ??? mie asta-mi place cel mai mult, in San Diego intr-un magazin a fost cu peste 500 de dolari poundul !!! nu exagerez, am si intrebat managerul daca nu este o gresala ca cele albe sint la nici 3 dolari pe libra. De asta rusii se inghesuie sa ocupe padurile unde sint ciuperci ca sint mii de km patrati unde numai stinci sint si eventual serpi cu clopotel, nisip, uscatura, cate un cactus. . .. desert, ce mai.

La asta poftesc ca de altele gasesc usor si aici. Trufele nu-mi plac !!! desi sint scumpe, nici caviar nu-mi place sau Frutta di Mare !!!

O seara palcuta !














La 2005-10-01 15:11:19, Oriana a scris:

> bietii de voi, aici de vreo 3 ani am avut veri ingrozitor de calde,
> peste norma, am facut bronsite peste bronsite, din masina, din casa,
> mereu cu aerul conditionat la max.
> 
> Stiu de multi italieni care merg la vanatoare si la cules ciuperci,
> expre' in ... Romania.
> 
> La noi merg la cules mai ales barbatii, pensionarii, familistii - in
> nici un caz strainele ! Nu te duce draga la nici un cules, ia-le gata
> culese, ce sa te imbrancesti cu duduitele alea ?!
> 
> Pe linga padurile astea sunt ferme agricole, cu gazebo afara, mese de
> lemn, unde poti manca or bea o cafeluta, un vin brule' "in santa
> pace" , ferme cu produse bilogice, si bineinteles ciuperci
> proaspete, deja culese - cele albe sunt champignons, scandinavii le
> mananca crude, taiate julien impreuna cu felioare de roast de curcan
> afumat si salata de rucola (cea care se foloseste la cocktail de
> gamberi cu salsa rosa), aici champignons se fac mai ales ca o crema
> cu smantana dulce si un "voal" de noce moscata (nuca) rasa,
> la urma.
> 
> Funghi porcini, cei dolofani, carnosi sunt ceva mai scumpi si la fel
> si cei mai gustosi, se folosesc la risotto (de orez) or in roast la
> cuptor.
> In Elvetia sunt garzi forestale care impun o limita de max. 2 kg de
> ciuperci, daca depasesti, amenda si confiscarea excesului.
> 
> Toamna este sezonul si pt. cules faimosul tartuffo, un tubero ce
> seamana cu o piatra deforma, miros si gust marcat, in genul
> usturoiului; unul de marimea unei nuci poate ajunge la 100 de euro,
> mai ales daca e tartuffo d'Alba, cel mai select. Numai cu o anumita
> specie de caini (seguggi) se pot gasi acesti tartuffi - se rad fin pe
> o razatoare mica, doar decorativ peste risotto or peste un filet de
> carne fina.
> Che fameee !
> 
> *
> La 2005-10-01 04:09:27, Olga Khan a scris:
> 
> > La 2005-10-01 01:55:09, Oriana a scris:
> > 
> > > ideal de mers la munte, multi pleaca la vanatoare, altii merg la cules
> > > ciuperci
> > > 
> > 
> >  Si eu m-as duce la cules de ciuperci !!! Aici n-a
> > mai plouat de ....... nu stiu cand asa ca nu sint sperante la ciuperci
> > si sint ocupate locurile de rusoaice, armenience, romance, unguroaice,
> > poloneze.
> > 
> > Cred ca n-as avea loc pe acel munte !!! m-ar impinge afara
> > concurentele !!! Se culeg si afinele din padure si deja politia
> > le trimite acasa ca string si pe locuri nepermise unde s-a pus un
> > gard de sarma ca este periculos terenul, sa nu cada in prapastie si
> > ele tot trec !!!
> > 
> >  Am auzit de la o unguroaica care s-a intors aproape fara nimic, si
> > tulpinile de afine se smulg din pamint ca ar fi bun pentru ceva de
> > tratat.
> > 
> > E foarte frumos si la noi peste zi, 100*F vreo 38*C inca, transpir
> > afara ca la maraton. Azi dimineat au fost doar 20*C la ora 6:30
> > dimineata !!!
> > 
> > Merg sa gatesc, tot ciuperci dar din magazin de alea albe, fac o
> > tocanita, salata de vinete, si mai vad ce intre timp si ma racoresc
> > cu pepene.
> > 
> 
> 

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-10-01 21:22
olga, "legumele intunecate", "oare ce fac cu ele ???": incredibil !

m-am topit de ras la asta cu vinetele - "legume intunecate" !? si americanii, nu-mi vine sa cred!. Am o prietena din Michigan, nu mi-a zis niciodata de treaba asta, chiar am s-o intreb.
Vinetele se consuma in toata zona mediterana, arabii au o groaza de feluri, grecii nu mai zic, italienii, spaniolii au niste delicatese.
La noi se numesc melanzane, de aici faimoasa parmiggiana alle melanzane (un soi de lasagne cu felii de vinete trecute inainte pe gratar), grecii le fac si umplute.
Finferli sunt un fel de buteti in forma de frunze, ca de vie, taiate? Imposibil asa niste preturi, sunt ciuperci comune de padure, la fel ca cele chemare "chiodini" - cuisoare, deci aici, f. ieftine.
- f. antipatica situatia aia cu rusii, aici nu le-ar mege, le sare lumea in cap
- caviarul cel mai fin e, dupa mine, cel de Manciuria, dar si Beluga, la fel cel iranian nu-s departe. Tartine de toast, pui un voal de salsa rosa si un voal de icre, decorezi fain si alaturi, un spumant rece, nu stii ce pierzi...
- frutti di mare, nici mie nu-mi placeau la inceput, de fapt ma teroriza' aspectul unora, dar dupa ce am vazut ca toti in jurul meu infulecau, am realizat ce bunatati sunt. Ceri de la o pescarie - restaurant un "frutto misto", prajit ca pe cartofi pai - te asigur, o bunatate. Incearca.
Bun week end si tie - afla ca majoritatea textelor tale (cele mai particulare) ajung si in Grecia, si nu doar... ai incantat multe fete, si', si', si'.

*
La 2005-10-01 20:20:12, Olga Khan a scris:

> Daca acum sint numai 20*C dimineata, in anii trecuti numai dupa 15
> Octombrie am avut temperaturi asa scazute !!! Totusi inca folosim
> aerul conditionat ca ziua este foarte cald 40*C aproape iar noaptea
> n-ai aer ca aici nu se doarme cu geamurile deschise !!! de frica.
> 
> Casele sint joase, fara pivnita si la nivelul strazii, deci si
> geamurile sint joase, destul de mari, oricine poate intra. S-au
> intimplat cazuri.
> 
> Desigur nu ma bat cu alti ciupercari dar e pacat ca distrug padurea
> pana intr-o zi cineva serios o sa reclame si nu va mai fi intrare
> pentru public.
> 
> Nici n-as putea sa pun o rezistenta ca toata uniunea sovietica e acolo
> unde si mancare gratuita !!! Aici numai strainii stiu de asa ceva,
> americanii n-ar manca ciuperci !!! majoritatea nu-i cunosc gustul
> si numai cel din magazine ar crede ca-s bune.
> 
> Nici vinetele inca nu sint foarte descoperite. Ieri am fost intr-un
> magazin si erau foarte ieftine ca sint in sezon si toti se uita si se
> mira cu voce tare: oare ce fac cu ele ??? le explic cand am timp. A
> fost un domn invarsta
> cu sotia din romania dar ea nu era la cumparaturi si el justifica ce
> "dip" fantastic face sotia din aceste legume intunecate
> !!! Si niste armenieni incarcau cosul ca a fost o zi foarte ieftina
> in acel magazin: pepene cu 10 centi pe libra, melon: 3 bucati la
> dolar, Honeydew melon 1.50 bucata, ananas $2/buc; pere 3 libre la
> dolar, zuchini 2 libre /$; vinete 79 centi bucata dar frumoase,
> ciuperci $1.50 pe cofrag, etc.
> 
> Americani numesc in acest caz toti care s-au nascut aici, doar
> persoane ca mine care mai tin minte ca exista culeg ciuperci si
> fructe de padure, cativa chinezi si japonezi si lista e terminata.
> Ungurii au inceput cu traditia si n-a fost mult pana cineva a vorbit
> si cu o rusoaica, acum e in mana lor si nici sa parchezi masina nu te
> lasa, desi n-au voie.
> 
> Ai mancat si finferli ??? mie asta-mi place cel mai mult, in San
> Diego intr-un magazin a fost cu peste 500 de dolari poundul !!! nu
> exagerez, am si intrebat managerul daca nu este o gresala ca cele
> albe sint la nici 3 dolari pe libra. De asta rusii se inghesuie sa
> ocupe padurile unde sint ciuperci ca sint mii de km patrati unde
> numai stinci sint si eventual serpi cu clopotel, nisip, uscatura,
> cate un cactus. . .. desert, ce mai.
> 
> La asta poftesc ca de altele gasesc usor si aici. Trufele nu-mi plac
> !!! desi sint scumpe, nici caviar nu-mi place sau Frutta di Mare
> !!!
> 
> O seara palcuta !

Olga Khan (, IP: 68.104.208...)
2005-10-02 11:55
"legumele intunecate", "ugly things" & fun food !!!

Oriana si televiziunea locala contribuie la denumirea, botezarea si poreclarea mancarurilor ca sint programe care critica sau recomanda si restaurentele si americanii au felul lor de exprimare despre ce le place esau NU.

Si despre cel romanesc s-a spus la stiri tot feluri de ....... exact cum au vazut si au gustat mancarea oferita, ce sentiment le-a oferit fiecare. Si acolo a fost un platou cu salata de vinete, zacusaca, salata de boeuf, icre si oua umplute dar nici n-au putut identifica decat oule si n-au recomandat decat snitelul si cartofii pai.

Supa acra ?!?!? adica ciorba, nu stiau daca e stricat sau de la ce este acra ??? de mititei n-au auzit si nu le-a convenit o masa de carne grilata si can cruda in mijloc.

Mai depinde si de prezentare si de persoana care descrie ce se vinde si din ce este facut o specialitate, prezentarea asta este decisiva in comert, romanii n-au luat in serios si doar cine vrea merge acolo ca n-a primit nimic de la televiziune, (stele prea multe) sursa de reclama locala !!!


Vinetele sint negre si cand se coace devin ugly !!! te mai si inteapa daca n-ai grija, au fost reclamatii la alimentari ca s-au accidentat si voiau recompensa !!! Si mosulica din magazin a spus ca devin foarte indezirabile la vedere dar se prepara si se uita de forma aia carbonizata.

Aici mancarea trebuie sa fie FUN, family oriented !!! ca si artichoc say cynar unde toata familia sta in jurul unei mese mari acoperit cu o fata de masa imensa de plastic, copii invelitii bine (ca astronautii) sa nu se opareasca !!! si legumele fierte se arunca pe masa si frunza cu frunza se maninca si se arunca inapoi pe masa si aici devine FUN ?!?!? se stringe fata de masa si merge la gunoi, a fost o activitate in familie.

La fel este si cu curcanul, se trage de ea care cum se pricepe si se arunca legatura la gunoi intr-o punga neagra si adio pan'la anul.

Era vorba de ciuperci, unii se duc la marile restaurante si comanda sa aiba ce sa zica dar nu le maninca doar salata, una tot imi aducea din restaurant "ramasitele" la servici ca avea sedinte cu executivii, la fel era minciuna ca si restul vietii sale dar voia sa se faca interesanta, isi trimitea si flori.

Risotto nu se cunoaste aici doar de cei italieni sau eurpeni, e prea greu de pronuntat si confusing. "Eggplant Parmegiana " este foarte cunoscut decand in filmul Twins a fost reclamat de Schwartzennegger si DeVito, dar nu le place multora, doar este foarte cunoscuta specialitate !!!

Ceea ce le place si se recomanda care este gata repede, se cumpara sub o forma ca doar spargi ambalajul si incepi sa te indopi, pizza de exemplu, vine in cutie, nu-ti trebuie nici farfurie ca-l tii in mana si inghiti.
Aici nu se maninca cu tool-uri aproape deloc !!! la ce-s bune !!! sau picioare de crab; le scoti din oala, le rupi in doua, bagi in untul topit si infuleci, Hahaha !!! Asta e fun food, ai placere cand maninci !!!

De astea din Eastern Europe nu sint la moda unde se prepara ore intregi si mancarea isi pierde forma originala si devine altceva.

Unii uresc si varza de Bruxelles, toata america e impotriva spanacului !
Accepta fasolea dar mazarea este plictisitoare ca n-ai cum sa-l iei pe furculita ca si friptura, ai nevoie de cutit si nu-l stiu a-l folosi la masa.

Prazul degeaba-i acolo sau guliile, salata scarola sau endivele, salata noastra si radicchio ca se uita la ele eventual dar nu cred ca-s edibile.

Una m-a intrebat in magazin de ceva daca nu este otravitor ???

Varza murata in borcan sau orice la acrit in borcan devine
"science project " ! nicidecum comestibil ca doar razboiul s-a terminat !

Societatea si media este devina ca au dreptul sa reclame asa ceva si baga in capul copiilor ca tot ce nu poti sa pronunti sa nu-l maninci !!!

Supa de pui devine "gourmet" daca-l faci acasa, dar cea mai buna e din cutia de conserva ca n-ai de lucru cu ea, in pauza la reclame ai incalzit si familia e fericita, doar una ca mine sta sa jupoaie in bucatarie puiul.

Pe cate am intrebat nu stiu cum se obtine "chicken broth" supa clara de pui ca nu cunosc pe nimeni care sa faca asa ceva si n-au mancat doar pe cea din cutia de conserva.

Apa sarata, grasa cu gust de metal, este parerea mea.

Gogosii devin fun de mancat ca e voie sa te manjesti cu dulceata din ea si zaharul pudra ca si cu apple pie-ul, curge in jos pe gat din gura dar e O.K. si la adulti in restaurante !!!

Pastele le fierb pana-i moale, il mesteca cu sos si-l pun in frigider pentru cateva zile, poti manca asta ??? ca-i economic si te satura !!! ;-)))))




La 2005-10-01 21:22:04, Oriana a scris:

> Vinetele se consuma in toata zona mediterana, arabii au o groaza de
&nbsp;feluri, grecii nu mai zic, italienii, spaniolii au niste delicatese. <

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-10-02 13:13
olga, "ugly things" & fun food !!!

vai de capul... pardon, de burta lor-
esti formidabila, Olga, ce absurditati !, legumele astea sunt o miniera pt. alimentatie, choix de Bruxelles ceva imposibil de renuntat, etc, etc.
De asta majoritatea lor sunt atat de grasi- ultima oara am fost la NY sa vedem Ground zero, dar apoi am ales un rest. italian cunoscut, unde orice specialitate era pregatita cu ingrediente originale.
Tu ce parere ai - comparativ - de bucataria franceza, clasica, nu cea nouvelle cuisine, si cea italiana ? - stiu ca ai calatorit in toata Europa, si le cunosti bine.
by the way, azi trebuia sa merg la munte, si taman azi... ploua, porca miseria, che sfiga !

*

La 2005-10-02 11:55:24, Olga Khan a scris:

>&nbsp;Oriana si televiziunea locala contribuie la denumirea, botezarea si
>&nbsp;poreclarea mancarurilor ca sint programe care critica sau recomanda
>&nbsp;si restaurentele si americanii au felul lor de exprimare despre ce le
>&nbsp;place esau NU.
>&nbsp;
>&nbsp;Si despre cel romanesc s-a spus la stiri tot feluri de ....... exact
>&nbsp;cum au vazut si au gustat mancarea oferita, ce sentiment le-a oferit
>&nbsp;fiecare. Si acolo a fost un platou cu salata de vinete, zacusaca,
>&nbsp;salata de boeuf, icre si oua umplute dar nici n-au putut identifica
>&nbsp;decat oule si n-au recomandat decat snitelul si cartofii pai.
>&nbsp;
>&nbsp;Supa acra ?!?!? adica ciorba, nu stiau daca e stricat sau de la ce
>&nbsp;este acra ??? de mititei n-au auzit si nu le-a convenit o masa de
>&nbsp;carne grilata si can cruda in mijloc.
>&nbsp;
>&nbsp;Mai depinde si de prezentare si de persoana care descrie ce se vinde
>&nbsp;si din ce este facut o specialitate, prezentarea asta este decisiva
>&nbsp;in comert, romanii n-au luat in serios si doar cine vrea merge acolo
>&nbsp;ca n-a primit nimic de la televiziune, (stele prea multe) sursa de
>&nbsp;reclama locala !!!
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;Vinetele sint negre si cand se coace devin ugly !!! te mai si
>&nbsp;inteapa daca n-ai grija, au fost reclamatii la alimentari ca s-au
>&nbsp;accidentat si voiau recompensa !!! Si mosulica din magazin a spus
>&nbsp;ca devin foarte indezirabile la vedere dar se prepara si se uita de
>&nbsp;forma aia carbonizata.
>&nbsp;
>&nbsp;Aici mancarea trebuie sa fie FUN, family oriented !!! ca si artichoc
>&nbsp;say cynar unde toata familia sta in jurul unei mese mari acoperit cu
>&nbsp;o fata de masa imensa de plastic, copii invelitii bine (ca
>&nbsp;astronautii) sa nu se opareasca !!! si legumele fierte se arunca pe
>&nbsp;masa si frunza cu frunza se maninca si se arunca inapoi pe masa si
>&nbsp;aici devine FUN ?!?!? se stringe fata de masa si merge la gunoi, a
>&nbsp;fost o activitate in familie.
>&nbsp;
>&nbsp;La fel este si cu curcanul, se trage de ea care cum se pricepe si se
>&nbsp;arunca legatura la gunoi intr-o punga neagra si adio pan'la anul.
>&nbsp;
>&nbsp;Era vorba de ciuperci, unii se duc la marile restaurante si comanda
>&nbsp;sa aiba ce sa zica dar nu le maninca doar salata, una tot imi aducea
>&nbsp;din restaurant "ramasitele" la servici ca avea sedinte cu
>&nbsp;executivii, la fel era minciuna ca si restul vietii sale dar voia sa
>&nbsp;se faca interesanta, isi trimitea si flori.
>&nbsp;
>&nbsp;Risotto nu se cunoaste aici doar de cei italieni sau eurpeni, e prea
>&nbsp;greu de pronuntat si confusing. "Eggplant Parmegiana "
>&nbsp;este foarte cunoscut decand in filmul Twins a fost reclamat de
>&nbsp;Schwartzennegger si DeVito, dar nu le place multora, doar este foarte
>&nbsp;cunoscuta specialitate !!!
>&nbsp;
>&nbsp;Ceea ce le place si se recomanda care este gata repede, se cumpara sub
>&nbsp;o forma ca doar spargi ambalajul si incepi sa te indopi, pizza de
>&nbsp;exemplu, vine in cutie, nu-ti trebuie nici farfurie ca-l tii in mana
>&nbsp;si inghiti.
>&nbsp;Aici nu se maninca cu tool-uri aproape deloc !!! la ce-s bune !!!
>&nbsp;sau picioare de crab; le scoti din oala, le rupi in doua, bagi in
>&nbsp;untul topit si infuleci, Hahaha !!! Asta e fun food, ai placere
>&nbsp;cand maninci !!!
>&nbsp;
>&nbsp;De astea din Eastern Europe nu sint la moda unde se prepara ore
>&nbsp;intregi si mancarea isi pierde forma originala si devine altceva.
>&nbsp;
>&nbsp;Unii uresc si varza de Bruxelles, toata america e impotriva
>&nbsp;spanacului !
>&nbsp;Accepta fasolea dar mazarea este plictisitoare ca n-ai cum sa-l iei pe
>&nbsp;furculita ca si friptura, ai nevoie de cutit si nu-l stiu a-l folosi
>&nbsp;la masa.
>&nbsp;
>&nbsp;Prazul degeaba-i acolo sau guliile, salata scarola sau endivele,
>&nbsp;salata noastra si radicchio ca se uita la ele eventual dar nu cred
>&nbsp;ca-s edibile.
>&nbsp;
>&nbsp;Una m-a intrebat in magazin de ceva daca nu este otravitor ???
>&nbsp;
>&nbsp;Varza murata in borcan sau orice la acrit in borcan devine
>&nbsp; "science project " ! nicidecum comestibil ca doar razboiul
>&nbsp;s-a terminat !
>&nbsp;
>&nbsp;Societatea si media este devina ca au dreptul sa reclame asa ceva si
>&nbsp;baga in capul copiilor ca tot ce nu poti sa pronunti sa nu-l maninci
>&nbsp;!!!
>&nbsp;
>&nbsp;Supa de pui devine "gourmet" daca-l faci acasa, dar cea
>&nbsp;mai buna e din cutia de conserva ca n-ai de lucru cu ea, in pauza la
>&nbsp;reclame ai incalzit si familia e fericita, doar una ca mine sta sa
>&nbsp;jupoaie in bucatarie puiul.
>&nbsp;
>&nbsp;Pe cate am intrebat nu stiu cum se obtine "chicken broth"
>&nbsp;supa clara de pui ca nu cunosc pe nimeni care sa faca asa ceva si
>&nbsp;n-au mancat doar pe cea din cutia de conserva.
>&nbsp;
>&nbsp;Apa sarata, grasa cu gust de metal, este parerea mea.
>&nbsp;
>&nbsp;Gogosii devin fun de mancat ca e voie sa te manjesti cu dulceata din
>&nbsp;ea si zaharul pudra ca si cu apple pie-ul, curge in jos pe gat din
>&nbsp;gura dar e O.K. si la adulti in restaurante !!!
>&nbsp;
>&nbsp;Pastele le fierb pana-i moale, il mesteca cu sos si-l pun in frigider
>&nbsp;pentru cateva zile, poti manca asta ??? ca-i economic si te satura
>&nbsp;!!! ;-)))))
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-10-01 21:22:04, Oriana a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Vinetele se consuma in toata zona mediterana, arabii au o groaza de
>&nbsp; &nbsp;feluri, grecii nu mai zic, italienii, spaniolii au niste
>&nbsp;delicatese. <
>&nbsp;
>&nbsp;


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03229 sec.