Ziua Logo
  Nr. 3347 de luni, 13 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-06-13

Comentarii: 15, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Omul cu Picioare foarte Paroase
2005-06-13 07:43:13

...sfredele de mine... gentleman.. alea este pneumatice.. Daa.. voi copiii CUI erati ca ati intrat la Arhitectura.. ??

... asta nu ca-mi plac minerii sau ca le apar cauza.. - dar unii dintre ei au ajuns acolo (in minele de sare sau carbune) - trimisi fortat de parintii vostri.. inainte de '89.. si stiau ei BINE dupa ce se uita - ce cauta "ascunsi sub plansete.." - Au fost si MULTI ANTI-COMUNISTI - CARORA LE-A FOST INTERZIS ACCESUL LA UNIVERSITATI si institutii de invatamant superior - care de mult asteptau "sa-si exprime insatisfactia.." Asa ca in ziua cu pomina - s-au dus la Facultatile ce le-au fost refuzate de parintii (comunisti sau responsabili la Alimentara) numitelor victime... ca sa se rafuiasca cu progeniturile inamicilor lor. Profesorul Iura Curinschi - Dumnezeu sa-l ierte (nu radeti - asa-l chema..) de la Arhitectura mi-a povestit detalii interesante..

Corina-Carmen
2005-06-13 09:24:02

Daca nu se face judecata dreapta, pana la capat, suntem un popor de animale.


Eu nici nu ma mai uit la imaginile acelea si acum imi pare rau ca am citit. E ingrozitor! SA PLATEASCA TOTI, de la mic la mare!

Omul cu Picioare foarte Paroase
2005-06-13 10:05:03

".. suntem un popor de animale"... Felicitari pentru originea sanatoasa. Asadar, sugerezi re-inventarea "bulei papale" ?

..adaugata la adoptarea "ochelarilor de cal"...

La 2005-06-13 09:24:02, Corina-Carmen a scris:

>
> Eu nici nu ma mai uit la imaginile acelea si acum imi pare rau ca am
> citit. E ingrozitor! SA PLATEASCA TOTI, de la mic la mare!
>

Corina-Carmen
2005-06-13 11:10:59

Daca esti oripilat de ticalosie si vrei dreptate, inseamna ca ai nevoie de ochelari de cal?Despre ce vorbesti? Nu ti se pare monstruos ce s-a intamplat?

TOTI CARE AU VAZUT CEVA ATUNCI SI MAI ALES CEI MALTRATATI TREBUIE SA VORBEASCA. SA SPUNA TOT.
Sa iasa la lumina, sa acuze la modul organizat. Daca au facut-o deja, inseamna ca initiativa lor a fost minimalizata si musamalizata.

Asa ceva nu trebuie sa se mai intample niciodata.La 2005-06-13 10:05:03, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:

> ..adaugata la adoptarea "ochelarilor de cal"...
> 
> La 2005-06-13 09:24:02, Corina-Carmen a scris:
> 
> >
> > Eu nici nu ma mai uit la imaginile acelea si acum imi pare rau ca am
> > citit. E ingrozitor! SA PLATEASCA TOTI, de la mic la mare!
> >
> 
> 

AndreiS
2005-06-13 12:35:21

O ultima sansa pentru dreptate in acest caz

Daca idioti ca parosul de mai sus isi permit sa-si etaleze imbecilitatea si sa continue sa calce in picioare amintirile unor oameni traumatizati de mineri, ne mai mira ce face tov. iliescu ? Nu este obligatoriu sa ai camasa plina de sangele unui manifestant pentru a participa la proces in calitate de invinuit. Negarea continua, impiedicarea tuturor institutiilor de stat timp de 15 ani sa elucideze misterele si sa traga la raspunedere pe vinovati, etc.etc.etc.... sunt motive suficiente pentru a fi pedepsit de o justitie corecta.

Acum este ultima sansa pentru un proces corect. Cu tot sprijnul presedintelui (eu cred ca e real), nu s-ar putea face mare lucru in lipsa unei initiative comune a societatii civile si a mass-mediei. Ar fi o presiune suficient de mare pe umerii celor responsabili sa judece evenimentele din 13-15.
Martori, declaratii, filme, documentare, adunati toate piesele, refaceti intregul si initiati o campanie pentru ADEVAR. Pentru cateva zile uitati razboaiele cu Basescu, va rog. Veti avea suficient timp mai tarziu. Transferati toata forta dvs jurnalistica in a afla pana si cele mai mici amanunte in cazul rapirii jurnalistilor ( a fost sau nu batut Ovidiu, ce imbracaminte purtau victimile teroristilor - lucruri care pe mine NU ma intereseaza, numai pe VOI ) spre o cauza mai buna : mineriada din 13-15 iunie 1990.
Macar atat sa facem pentru acei oameni amenintati,batuti, umiliti, violati in centrul capitalei in miezul zilei si la final prezentati ca fiind agresori, compici ai unei miscari revolutionare legionare (!!!).
Pentru anumite cuvinte utilizate, il astept pe tov iliescu sa ma dea in judecata pentru plagiat.

Andrei

Corina-Carmen
2005-06-13 14:03:18

Si MINERIADA si jurnalistii ostatici merita toata atentia noastra


Nu subscriu la jignirea colegului cu nume nostim, dar inca ma mai mir cum poate minimaliza asa ceva. Imi amintesc (cu placere) ca a fost printre putinii care cerea pedepsirea celor care au votat de mai multe ori. Nu vorbim acum despre o situatie de o mie de ori mai grava?!

Pe de alta parte, nu cred ca e cazul sa cerem inchiderea ochilor la ciudateniile din cazul jurnalistilor ostatici, numai pentru ca avem problema mineriadei.

Insa DA, mineriada merita concentrare de forte de-adevaratelea, din partea tuturor. Ca in cazul amnistierii lui Cozma, cel putin.

Omul cu Picioare foarte Paroase
2005-06-13 15:07:49

"....Daca idioti ca parosul de mai sus isi permit sa-si etaleze imbecilitatea..." Ha ha ha Esti NERVOS ??

.. mon cher .. Carbaxin ?

Procesul de a deveni "STUDENT LA ARHITECTURA" inainte de 1989 mi-a fost descris pe'ndelete de pro-decanul amintit anterior - Prof. Dr. Iura Curinschi - care iesise sa-si apere studentii si facultatea, si sa minimalizeze "distrugerile"...

S-a retras cand a auzit clar din gura celor care atacau cladirea ca - "fiii tortionarilor comunisti - si a elitei securiste - studenti la Arhitectura - incearca DESTABILIZAREA NOULUI REGIM ANTI-COMUNIST - si a LIBERTATII CASTIGATE... Era la numai 6 luni de la Decembrie '89 - si o noua generatie de studenti INCA NU APARUSE... studenti fiind inca aceiasi copii ai "tovarasilor".. Baieteii rozalii in obraz - studenti la Arhitectura'si parcau masinutele lor sport - cot la cot cu Zoia Ceausescu, care era peste drum, la Facultatea de Aritmetica.. EI FACEAU GALAGIE... ei erau "oamenii traumatizati de mineri.."

Complexitatea situatiei ma face sa fiu NEUTRU - dar nu pot remarca - in chip de jucator de sah - cat de precisa si eficienta a fost ANALIZA SITUATIEI - si formula folosita in a pune in miscare acea masa oarbe de furie.. Orasenii si Bucurestenii FURAU REVOLUTIA si voiau INTOARCERE LA REGIMUL ANTERIOR.. iar EI ERAU CHEMATI SA O SALVEZE...

Korkodel Andrei - ori esti "un student din'nainte de ' 89" - ori faci parte din categoria de care nu mi-e mila - fiindca genetic e condamnata la prostie..

La 2005-06-13 12:35:21, AndreiS a scris:

> Daca idioti ca parosul de mai sus isi permit sa-si etaleze
> imbecilitatea si sa continue sa calce in picioare amintirile unor
> oameni traumatizati de mineri, ............. ................................ .............
...................................................... ......................... .........................................
>
>
> Andrei
>

Sergiu Popescu
2005-06-13 16:59:18

Omului cu piciore foarte paroase

Domnule,

Ceea ce sustii dumneata este fara logica. Admitand ca studentii de care vorbesti erau fii de odrasle comuniste, (desi realitatea demonstraza lejer ca nu este adevarat), atunci lupta pentru reinstaurarea comunismului era un non sens, acesta fiind deja sustinut si promovat clar de Iliescu si ai lui, chiar din Dec. 1989;

Altfel spus, ceea ce sustii dumneata este ca Iliescu , un fost /actual nomenclaturist incerca cu disperare sa instaureze democratia de tip occidental si se lovea de fiii fostilor comunisti care nu erau de acord cu asa ceva; (bietul Iliescu, de 15 ani s-a tot luptat cu instaurarea democratiei la romani si iata-l jerfit, gata sa moara pentru poporul lui, fara sa-si fi atins scopul; ba din contra,cum spuneam, in ciuda eforturilor disperate de a-i pune cu botul pe labe, fostii nomenclaturisti, au proliferat, creand economia subterana, structura mafiota si toate celelalte..)

Acum sincer sa fiu, dilema mea este urmatoarea: dumneata ori esti foarte naiv sustinand o asemnea aberatie, ori te joci pe forum, pentru ca nu ai ce face; sau, mai grav ,dar inca foarte naiv, ne crezi pe toti atat de tampiti incat sa inghitim astfel de teorii.

Iar daca povestea cu profesorul este adevarata, (fara sa incerc sa-i intinez memoria, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace), atunci nu pot decat sa afirm ca acesta a gasit in dumneata mediul prielnic sa povesteasca ineptii.

Nu vreau sa polemizez cu nimeni, in fond nu exista nimic de polemizat pe tema interventiei barbare ordonate de Iliescu, totul este foarte clar in acest sens si nu ramane nimic de comentat, ci doar de condamnat.

Trebuie totusi sa mai adaug un amanunt vis-a-vis de o alta afirmatie superficiala si totodata deceptionanta:

- studentii dinainte de 1989, atat de la arhitectura, cat si de la celelalte facultati, nu erau numai fii de nomenclaturisti, cum sustii dumneata. Afla ca erau studenti din toate categoriile sociale; cei mai multi, (spun asta pentru ca nu am cum sa fiu sigur de toti,100%), isi castigasera locul in facultate printr-un examen de admitere, foarte serios.

Dumneata n-ai decat sa crezi ce vrei, sau ce-ti place, eu atata pot sa-ti spun ca chiar eu am studiat inainte de 89, iar originea mea nu a fost deloc "sanatoasa" din punctul de vedere al propovaduitorilor comunisului. Am ramas fara tata de la 13 ani pentru ca ei, comunistii , au hotarat sa-i astupe gura cu pamant. Printre altele, reclamase modul abuziv in care se facea colectivizarea la sate, refuzase inscrierea in colectiv si facuse cerere de iesire din colectiv pentru majoritatea familiilor de tarani din comuna in care m-am nascut. Nu a fost (si nici eu sau altcineva din familia mea, nu a fost), vreodata memebru al partidului comunist.

Asa ca, incearca sa accepti si alte opinii in afara profesorului de care amintesti, abia apoi formeaza-ti o teorie personala!

Numai bine!

traktorist
2005-06-13 18:58:58

Fa-ma mama ce n-am fost


> - studentii dinainte de 1989, atat de la arhitectura, cat si de la
> celelalte facultati, nu erau numai fii de nomenclaturisti, cum sustii
> dumneata. Afla ca erau studenti din toate categoriile sociale; cei
> mai multi, (spun asta pentru ca nu am cum sa fiu sigur de
> toti,100%), isi castigasera locul in facultate printr-un examen de
> admitere, foarte serios.
> 
Arhitectura ( sic ! ) era cea mai mare adunatura de incompetenti. Era un loc unde te duceai, nu invatai nimic si apoi luai o repartitie caldutza unde nu faceai nimic.
Ce arhitectura ati facut voi cu miile de artisti ( unii cu barba si basca pe cap ) ?????????????????
De ce blocurile erau la fel ca la Ulan Bathor, Grozni sau VladivostocK ? Pt ca ati fost grupul de studenti care a-ti dus-o prea bine. Repartitiile voastre erau la Primarii sa pe linga crema bolshevicilor.
Stiu ca a fost si unu " sarac si curat ". Pina acum nu am stiut ca erai tu acela.

traktorist
2005-06-13 19:04:46

Alta coacaza in apararea fructelor de padure

La 2005-06-13 12:35:21, AndreiS a scris:

> Daca idioti ca parosul de mai sus isi permit sa-si etaleze
> imbecilitatea si sa continue sa calce in picioare amintirile unor
> oameni traumatizati de mineri, ne mai mira ce face tov. iliescu ? Nu
> este obligatoriu sa ai camasa plina de sangele unui manifestant pentru
> a participa la proces in calitate de invinuit. Negarea continua,
> impiedicarea tuturor institutiilor de stat timp de 15 ani sa
> elucideze misterele si sa traga la raspunedere pe vinovati,
> etc.etc.etc.... sunt motive suficiente pentru a fi pedepsit de o
> justitie corecta.
> 

Daca vrei justitie si lumina, trebuie facuta o amnistie generala si nimeni nu va fi pedepsit indiferent ce a facut. Numai asa se face lumina si se afla toate dedesupturile. Cei care si dupa " iertare " vor minti, sa fie condamnati. Usor -usor se dau in git unii pe altii. Asa puteti ajunge la pestii cei mari care vor fi compromisi total. Daca sariti cu pedepse, adevaratii vinovati scapa , pt ca sint oameni de afaceri ( sic ! ) si va ingroapa in bani. Citiva pirlitzi vor intra la racoare , dar in nici un caz vinovatii adevarati, in dosul draperiilor de la Cotroceni.

traktorist
2005-06-13 19:07:17

Re: Daca nu se face judecata dreapta, pana la capat, suntem un popor de animale.

La 2005-06-13 09:24:02, Corina-Carmen a scris:

> 
> Eu nici nu ma mai uit la imaginile acelea si acum imi pare rau ca am
> citit. E ingrozitor! SA PLATEASCA TOTI, de la mic la mare!
> 
Platesc o pruna !

Omul cu Picioare foarte Paroase
2005-06-13 20:05:09

Domnule Popescu, comentariul matale e de bun simt, drept care ma simt indrituit sa-ti raspund...La 2005-06-13 16:59:18, Sergiu Popescu a scris:

> Domnule,
>
> Ceea ce sustii dumneata este fara logica.

Ba dimpotriva.. si cred ca m'apropii de adevar... ne-partinitor...

Admitand ca studentii de
> care vorbesti erau fii de odrasle comuniste,

hmmm...

>(desi realitatea
> demonstraza lejer ca nu este adevarat), atunci lupta pentru
> reinstaurarea comunismului era un non sens, acesta fiind deja
> sustinut si promovat clar de Iliescu si ai lui, chiar din Dec. 1989;
>

Iliescu si ai lui - au constituit Frontul Salvarii Nationale...Mai cauta pe la prieteni - ca mai au niscai benzi VHS - si vezi CE SLOGAN era la moda... NU mirosea nici pe departe a COMUNISM... EL - Iliescu- era "expertul in comunism - un anticomunist care stie cum trebuie taiat capul hidrei.." drept care printre altele - era VARFUL... asa din intamplare.. Ca in mod secret si individual credea in pasarea Phoenix.. asta-i altceva..

>
> Altfel spus, ceea ce sustii dumneata este ca Iliescu , un fost /actual
> nomenclaturist incerca cu disperare sa instaureze democratia de tip
> occidental si se lovea de fiii fostilor comunisti care nu erau de
> acord cu asa ceva; (bietul Iliescu, de 15 ani s-a tot luptat cu
> instaurarea democratiei la romani si iata-l jerfit, gata sa moara
> pentru poporul lui, fara sa-si fi atins scopul; ba din contra,cum
> spuneam, in ciuda eforturilor disperate de a-i pune cu botul pe labe,
> fostii nomenclaturisti, au proliferat, creand economia subterana,
> structura mafiota si toate celelalte..)
>

Nu dragutule (naiv)... se numeste psihologie de masa... el a inlaturat OPOZITIA ce se inchega firav.. folosind o tehnica pe care o invatase bine de la chinezi - care erau "consultanti tehnici" la ce se intampla in Romania... Tiannamen Square era exact la un an distanta - (4 iunie 1989) si functionase..

Minerii, in zeama lor - sant oameni foarte seriosi... Sant dintr-o bucata - datorita naturii muncii lor.. Fiindca ZILNIC se imbraca si-si iau la reverdere de la copii si familie "pentru ultima oara".. Chestia cu comunismul si membrii de partid nu prea i-a impresionat... cam niciodata... Sant motzogani caposi.. care merg inainte.. Iar o chemare de natura ca "ei sant singura sansa ca tara sa nu cada din nou in mana criminalilor comunisti - ai caror copii - studentii - vor sa rastoarne regimul de libertate si sa aduca COMUNISMUL inapoi..."

CE AR FI DACA ATI SCORMONI PUTINTEL... fara sa fiti manipulati - si sa-i intrebati pe mineri DE CE au venit la Bucuresti.. ?

> Acum sincer sa fiu, dilema mea este urmatoarea: dumneata ori esti
> foarte naiv sustinand o asemnea aberatie, ori te joci pe forum,
> pentru ca nu ai ce face; sau, mai grav ,dar inca foarte naiv, ne
> crezi pe toti atat de tampiti

ha, ha, ha ... inca n-am ajuns la IQ......

>incat sa inghitim astfel de teorii.

Adevarul uneori deconcerteaza.. mai ales cand e complex... Securistii pe care-i injuram - au fost trupe speciale, de mare elita.. Ii cam confundati cu totii cu militia... Poate NU STII ca era o regula ca operativii in Securitate sa aiba 2 (doua) licente.. Iar pe vremea respectiva - toti doreau sa-si dovedeasca credinta...

>
> Iar daca povestea cu profesorul este adevarata, (fara sa incerc sa-i
> intinez memoria, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace), atunci nu pot
> decat sa afirm ca acesta a gasit in dumneata mediul prielnic sa
> povesteasca ineptii.
>

N-a fost nevoie sa ma gaseasca.. iar eu sant un sceptic - si "ciudatenia afirmatiilor" lui mi-a fost confirmata din surse independente...

> Nu vreau sa polemizez cu nimeni, in fond nu exista nimic de polemizat
> pe tema interventiei barbare ordonate de Iliescu, totul este foarte
> clar in acest sens si nu ramane nimic de comentat, ci doar de
> condamnat.
>

suna altfel...

> Trebuie totusi sa mai adaug un amanunt vis-a-vis de o alta afirmatie
> superficiala si totodata deceptionanta:
>
> - studentii dinainte de 1989, atat de la arhitectura, cat si de la
> celelalte facultati, nu erau numai fii de nomenclaturisti, cum sustii
> dumneata.

Valoric - erau facultati de elita - si facultati pentru plebe..

Adica - Arhitectura, Medicina, Dentistica, Dreptul, Relatii Internationale, Limba Engleza / Franceza, Teatru, Cinematografie..etc.. delicate.. elegante..

P'alea imputite, le lua plebea... De ce crezi ca n-au ajuns la Agricultura cu demolarea...???

Afla ca erau studenti din toate categoriile sociale; cei
> mai multi, (spun asta pentru ca nu am cum sa fiu sigur de
> toti,100%), isi castigasera locul in facultate printr-un examen de
> admitere, foarte serios.
>

Te cred.. Se intra si cu 5... nu discriminez...

> Dumneata n-ai decat sa crezi ce vrei, sau ce-ti place, eu atata pot
> sa-ti spun ca chiar eu am studiat inainte de 89, iar originea mea nu
> a fost deloc "sanatoasa" din punctul de vedere al
> propovaduitorilor comunisului.

Creierul ti-a fost programat sa executi un software individual minutios si precis - cu destinatie clara - de manufacturare. Ori ce este in afara - si contine elemente de miscare Browniana - te destabilizeaza - datorita nivelelor de decizie individuala intermediara cu care nu esti obisnuit... Nu e bine sa afli - fiindca ai sansa sa mori nefericit...

>Am ramas fara tata de la 13 ani
> pentru ca ei, comunistii , au hotarat sa-i astupe gura cu pamant.
> Printre altele, reclamase modul abuziv in care se facea
> colectivizarea la sate, refuzase inscrierea in colectiv si facuse
> cerere de iesire din colectiv pentru majoritatea familiilor de tarani
> din comuna in care m-am nascut. Nu a fost (si nici eu sau altcineva
> din familia mea, nu a fost), vreodata membru al partidului
> comunist.
>

A fost o greseala - ai suferit inutil.. Apartenenta formala - si cotizatia - faceau parte integrala din minciuna conventionala generala - la care intreaga Europa de Est se alinia.. Se numeste Instinct de supravietuire...

>
> Asa ca, incearca sa accepti si alte opinii in afara profesorului de
> care amintesti, abia apoi formeaza-ti o teorie personala!
>

Eu sant un "foarte personal" in opinii - fara interferente.. Elemente pozitive sau negative care suporta un argument - sant colectate mental in forma curata, fara interpretari personale..

Diferenta e ca EU nu-ti recomand nimic... Esti liber in decizie..

> Numai bine!
>

Hmmm...

>
>

Sergiu Popescu
2005-06-13 21:09:10

Re: Fa-ma mama ce n-am fost

La 2005-06-13 18:58:58, traktorist a scris:1. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca am terminat arhitectura! Eu nu am spus asa ceva!

2. Ca n-ai stiut ca a fost si unu' "sarac si curat" , nu ma mira pt ca din capul locului refuzi sa accepti idea ca nu toti pot fi bagati in aceeasi oala. Dar ce-ar insemna sa spun ca este adevarat ce spun de exemplu hotii care considera ca toata lumea fura si ca urmare , toti oamenii sunt hoti; iar curvele nu au nici un dubiu ca toate femeile sunt curve s.a.m.d.

3. E dureros sa insinuezi ca blocurile erau construite ca la Ulan-Bator din cauza calitatii studentilor/arhitectilor; ma surprinde ca analogia cu Ulan-Bator-ul nu te-a ajutat sa vezi originea similitudinilor arhitecturale in alta parte si anume in faptul ca amandoua orasele au fost capitale comuniste, construite dupa indicatiile pretioase ale conducatorilor iubiti.

4. Daca ar fi sa-ti urmaresc firul gandirii, nu stiu de ce m-as opri la arhitectura si n-as continua cu politehnistii, ASE-istii, medicinistii etc.

In fond Dacia comunista nu parea mai adaptata cerintelor moderne decat erau blocurile de care vorbesti. Iar despre Dacia, crede-ma ca stiu foarte multe amanunte, chiar foarte multe!

Un amanunt care sper sa-ti spuna ceva este urmatorul: La uzina de autoturisme din Pitesti veneau anual zeci de absolventi de TCM si in perioada de stagiatura, cei mai creativi proiectau motoare si caroserii noi, moderne. Mormane de proiecte sfarsau arhivate sau mai rau, la gunoi. Motivul? Lesne de inteles! Dacia nu avea voie sa se modifice esential. Singurele modificari accepatbile/ate vizau masca, farurile, lanternele spate si cam atat. Un pic de modificare pe la bord completa marea libertate de creatie in industria noastra de automobile.
Are rost sa-ti spun de ce se intampla asta? Iti raspund: Pentru ca marele conducator le stia pe toate. Cei din jurul lui ii cantau in struna, ca sa-i intre in gratie. Spune-mi te rog, de ce crezi ca era altfel cu arhitectura?

Apoi, vorbesti de repartitiile la primarii! De ce faci astfel de remarci fara sa te gandesti la efectele care pot sa le aiba asupra unor tineri care n-au cunoscut perioada de dinainte de revolutie? Ei chiar o sa creada povestile astea!

In primul rand, cand am terminat eu, orasele mari erau inchise si nu numai pentru absolventii facultatii mele, ci pentru toate facultatile, inclusiv arhitectura. Nu stiu cati dintre absolventi aveau pile ca sa mearga la primarii, dar daca erau, sa fi convins ca aia erau cu adevarat fii nomenclaturistilor ,sau ai celor de pe langa ei ,dar care nu reprezentau pe cei mai multi.

Acum admitand ca si asta era adevarat, iarasi ma intreb, de ce ar fi fost ei , cei care traiau din pile si relatii, impotriva lui Iliescu si politicii lui mafioto-comuniste, pentru ca de aici a plecat toata discutia noastra, nu?

La locul meu de munca aveam arhitecti, vreo 15! Bazat si pe munca lor s-au construit hidrocentrale, baraje, s-au sapat tunele si din nou revin si spun: toate eforturile se depuneau sub niste ingradiri socio-politico-economice, fantastice. Inteprinderile de acest gen, considerate national strategice, (desi probabil ca toate se aflau in aceeasi situatie), erau controlate politic ,dar si administrativ de politrucii trimisi de la centre; de secretarii de partid. Unii dintre ei nu aveau alte studii in afara celor de strungar, frezor, rectificator etc, erau in schimb devotati partidului, erau lingai si cu adevarat incompetenti in meseriile lor;

Cei mai "dezghetati" dintre ei, absolveau Stefan Gheorghiu, studii pe care Ion Iliescu s-a grabit sa le recunoasca drept superioare, imediat dupa revolutie...ei au fost prima lui grija!

Cred ca "adunatura de incompetenti" era oriunde in structurile ierarhice ale oricarei organizatii sau institutii de invatamant. Daca studentii deveneau incompetenti se datora in primul rand acestor structuri si apoi chiar studentilor care nu-si vedeau de treaba si nu invatau. Nu cred ca exista vreo facultate in care sa nu fi existat macar un profesor capabil, totusi. Studentii aveau ce sa invete si de la cine sa invete, daca vroiau!

Revenind la arhitecti. Unul dintre cei cu care am colaborat, unul bun, dar nu cel mai bun, a plecat prin '88 in Germania. A gasit un loc de munca la un birou de arhitectura privat ,dintr-un orasel din preajma Stuttgart-ului. Dupa numai un an de zile, nici un proiect dezvolatat in acea firma nu vedea lumina zilei fara avizul acestui arhitect roman. Deci toti arhitectii nemti din acea firma, (vreo 10 in total), trebuiau sa aiba aprobarea romanului ca sa-si aplice opera.

Poti sa crezi, poti sa nu crezi, problema ramane la dumneata;pe mine nu ma intereseaza altceva decat sa spun adevaraul.
Destule cladiri din oraselul din sudul Germaniei sunt astazi opera materializata a semenului nostru care a parasit Romania tocmai pentru ca nu vroia sa fie parte din " adunatura" de incompetenti cu care erau asociati multi dintre absolventii capabili ai universitatilor roamanesti.

O ultima recomandare, daca imi permiti: Incearca sa nu mai generalizezi pentru ca risti sa fi acuzat de afirmatii false, iti place postura asta!

Si mai afla ca chiar cand vrei sa fi ironic, nu reuseti decat sa dezamagesti pentru ca bazandu-te pe bunul simt, nu prea o nimeresti cu calificarile. Eu chiar am fost sarac si curat si imi pare rau cand vad ca cineva paote fi asa de superficial si acuza fara sa aiba cea mai mica rezerva ca ar putea gresi. Ce pacat! Cum de va e mai usor voua, unora, sa jigniti, sa dati cu barda, decat sa va expuneti logic, politicos si frumos, opinia?

Toate cele bune!

> 
> > - studentii dinainte de 1989, atat de la arhitectura, cat si de la
> > celelalte facultati, nu erau numai fii de nomenclaturisti, cum sustii
> > dumneata. Afla ca erau studenti din toate categoriile sociale; cei
> > mai multi, (spun asta pentru ca nu am cum sa fiu sigur de
> > toti,100%), isi castigasera locul in facultate printr-un examen de
> > admitere, foarte serios.
> > 
>  Arhitectura ( sic ! ) era cea mai
> mare adunatura de incompetenti. Era un loc unde te duceai,
> nu invatai nimic si apoi luai o repartitie caldutza unde
> nu faceai nimic.
>  Ce arhitectura ati facut voi cu miile de artisti ( unii cu
>  barba si basca pe cap ) ?????????????????
> De ce blocurile erau la fel ca la Ulan Bathor, Grozni sau
>  VladivostocK ? Pt ca ati fost grupul de studenti care
> a-ti dus-o prea bine. Repartitiile voastre erau la
> Primarii sa pe linga crema bolshevicilor.
> Stiu ca a fost si unu " sarac si curat ". Pina
> acum nu am stiut ca erai tu acela.
> 

Atamild
2005-06-13 21:30:15

Re: Fa-ma mama ce n-am fost

La 2005-06-13 21:09:10, Sergiu Popescu a scris:

> La 2005-06-13 18:58:58, traktorist a scris:
> 
> 
> 
> 1. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca am terminat arhitectura! Eu
> nu am spus asa ceva!
> 
> 2. Ca n-ai stiut ca a fost si unu' "sarac si curat" , nu
> ma mira pt ca din capul locului refuzi sa accepti idea ca nu toti
> pot fi bagati in aceeasi oala. Dar ce-ar insemna sa spun ca este
> adevarat ce spun de exemplu hotii care considera ca toata lumea fura
> si ca urmare , toti oamenii sunt hoti; iar curvele nu au nici un
> dubiu ca toate femeile sunt curve s.a.m.d.
> 
> 3. E dureros sa insinuezi ca blocurile erau construite ca la
> Ulan-Bator din cauza calitatii studentilor/arhitectilor; ma surprinde
> ca analogia cu Ulan-Bator-ul nu te-a ajutat sa vezi originea
> similitudinilor arhitecturale in alta parte si anume in faptul ca
> amandoua orasele au fost capitale comuniste, construite dupa
> indicatiile pretioase ale conducatorilor iubiti.
> 
> 4. Daca ar fi sa-ti urmaresc firul gandirii, nu stiu de ce m-as opri
> la arhitectura si n-as continua cu politehnistii, ASE-istii,
> medicinistii etc.
> 
>  In fond Dacia comunista nu parea mai adaptata cerintelor moderne
> decat erau blocurile de care vorbesti. Iar despre Dacia, crede-ma ca
> stiu foarte multe amanunte, chiar foarte multe!
> 
> Un amanunt care sper sa-ti spuna ceva este urmatorul: La uzina de
> autoturisme din Pitesti veneau anual zeci de absolventi de TCM si in
> perioada de stagiatura, cei mai creativi proiectau motoare si
> caroserii noi, moderne. Mormane de proiecte sfarsau arhivate sau mai
> rau, la gunoi. Motivul? Lesne de inteles! Dacia nu avea voie sa se
> modifice esential. Singurele modificari accepatbile/ate vizau masca,
> farurile, lanternele spate si cam atat. Un pic de modificare pe la
> bord completa marea libertate de creatie in industria noastra de
> automobile.
>  Are rost sa-ti spun de ce se intampla asta? Iti raspund: Pentru ca
> marele conducator le stia pe toate. Cei din jurul lui ii cantau in
> struna, ca sa-i intre in gratie. Spune-mi te rog, de ce crezi ca era
> altfel cu arhitectura?
> 
> Apoi, vorbesti de repartitiile la primarii! De ce faci astfel de
> remarci fara sa te gandesti la efectele care pot sa le aiba asupra
> unor tineri care n-au cunoscut perioada de dinainte de revolutie? Ei
> chiar o sa creada povestile astea!
> 
> In primul rand, cand am terminat eu, orasele mari erau inchise si nu
> numai pentru absolventii facultatii mele, ci pentru toate
> facultatile, inclusiv arhitectura. Nu stiu cati dintre absolventi
> aveau pile ca sa mearga la primarii, dar daca erau, sa fi convins ca
> aia erau cu adevarat fii nomenclaturistilor ,sau ai celor de pe langa
> ei ,dar care nu reprezentau pe cei mai multi.
> 
> Acum admitand ca si asta era adevarat, iarasi ma intreb, de ce ar fi
> fost ei , cei care traiau din pile si relatii, impotriva lui Iliescu
> si politicii lui mafioto-comuniste, pentru ca de aici a plecat toata
> discutia noastra, nu?
> 
> La locul meu de munca aveam arhitecti, vreo 15! Bazat si pe munca lor
> s-au construit hidrocentrale, baraje, s-au sapat tunele si din nou
> revin si spun: toate eforturile se depuneau sub niste ingradiri
> socio-politico-economice, fantastice. Inteprinderile de acest gen,
> considerate national strategice, (desi probabil ca toate se aflau in
> aceeasi situatie), erau controlate politic ,dar si administrativ de
> politrucii trimisi de la centre; de secretarii de partid. Unii
> dintre ei nu aveau alte studii in afara celor de strungar, frezor,
> rectificator etc, erau in schimb devotati partidului, erau lingai si
> cu adevarat incompetenti in meseriile lor;
> 
> Cei mai "dezghetati" dintre ei, absolveau Stefan Gheorghiu,
> studii pe care Ion Iliescu s-a grabit sa le recunoasca drept
> superioare, imediat dupa revolutie...ei au fost prima lui grija!
> 
> Cred ca "adunatura de incompetenti" era oriunde in
> structurile ierarhice ale oricarei organizatii sau institutii de
> invatamant. Daca studentii deveneau incompetenti se datora in primul
> rand acestor structuri si apoi chiar studentilor care nu-si vedeau de
> treaba si nu invatau. Nu cred ca exista vreo facultate in care sa
> nu fi existat macar un profesor capabil, totusi. Studentii aveau ce
> sa invete si de la cine sa invete, daca vroiau!
> 
> Revenind la arhitecti. Unul dintre cei cu care am colaborat, unul
> bun, dar nu cel mai bun, a plecat prin '88 in Germania. A gasit un
> loc de munca la un birou de arhitectura privat ,dintr-un orasel din
> preajma Stuttgart-ului. Dupa numai un an de zile, nici un proiect
> dezvolatat in acea firma nu vedea lumina zilei fara avizul acestui
> arhitect roman. Deci toti arhitectii nemti din acea firma, (vreo 10
> in total), trebuiau sa aiba aprobarea romanului ca sa-si aplice
> opera.
> 
> Poti sa crezi, poti sa nu crezi, problema ramane la dumneata;pe mine
> nu ma intereseaza altceva decat sa spun adevaraul.
> Destule cladiri din oraselul din sudul Germaniei sunt astazi opera
> materializata a semenului nostru care a parasit Romania tocmai pentru
> ca nu vroia sa fie parte din " adunatura" de incompetenti cu
> care erau asociati multi dintre absolventii capabili ai
> universitatilor roamanesti.
> 
> O ultima recomandare, daca imi permiti: Incearca sa nu mai
> generalizezi pentru ca risti sa fi acuzat de afirmatii false, iti
> place postura asta!
> 
> Si mai afla ca chiar cand vrei sa fi ironic, nu reuseti decat sa
> dezamagesti pentru ca bazandu-te pe bunul simt, nu prea o nimeresti
> cu calificarile. Eu chiar am fost sarac si curat si imi pare rau
> cand vad ca cineva paote fi asa de superficial si acuza fara sa aiba
> cea mai mica rezerva ca ar putea gresi. Ce pacat! Cum de va e mai
> usor voua, unora, sa jigniti, sa dati cu barda, decat sa va expuneti
> logic, politicos si frumos, opinia?
> 
> Toate cele bune!
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> > 
> > > - studentii dinainte de 1989, atat de la arhitectura, cat si de la
> > > celelalte facultati, nu erau numai fii de nomenclaturisti, cum sustii
> > > dumneata. Afla ca erau studenti din toate categoriile sociale; cei
> > > mai multi, (spun asta pentru ca nu am cum sa fiu sigur de
> > > toti,100%), isi castigasera locul in facultate printr-un examen de
> > > admitere, foarte serios.
> > > 
> >  Arhitectura ( sic ! ) era cea mai
> > mare adunatura de incompetenti. Era un loc unde te duceai,
> > nu invatai nimic si apoi luai o repartitie caldutza unde
> > nu faceai nimic.
> >  Ce arhitectura ati facut voi cu miile de artisti ( unii cu
> >  barba si basca pe cap ) ?????????????????
> > De ce blocurile erau la fel ca la Ulan Bathor, Grozni sau
> >  VladivostocK ? Pt ca ati fost grupul de studenti care
> > a-ti dus-o prea bine. Repartitiile voastre erau la
> > Primarii sa pe linga crema bolshevicilor.
> > Stiu ca a fost si unu " sarac si curat ". Pina
> > acum nu am stiut ca erai tu acela.
> > 
> 
> 
Nu-l cunosti pe tractor, opinia lui nu-i intodeauna politicoasa..insa de felul lui este un om politicos si bunicel,,: ) cred ca la originalitate nu-l intrece nimeni..,iar tu nu pune, nici la suflet nici la inima
ca el zice si tu zici ''si.. bun e borsul cu chitici..dar mai bun cu loboda, ca lasa gura sloboda''
Matilda

Sergiu Popescu
2005-06-13 22:21:50

Re: Domnule Popescu, comentariul matale e de bun simt, drept care ma simt indrituit sa-ti raspund...

Desi am spus ca nu ma voi angaja in nici o polemica,de altfel si interventia mea pe forum este destul de rara, simt nevoia sa revin sa fac niste clarificari:

1. Nu am cum sa fiu de acord cu afirmatia ca Iliescu daduse dovada de foarte multa subtilitate si reusise sa induca lumea in eroare. Iliescu manipula ideile si minicunile, din punctul meu de vedere, mai prost decat Ceausescu!

Sunt de acord ca pe mineri si pe cei din clasa muncitoare, 'pe plebei" cum iti place sa-i numesti, aparent i-a prostit dar pana la urma de ce oare tocmai plebeii l-au votat atatia ani? Eu zic ca,Nu pentru ca au sperat in promovarea valorilor occidentale, ci pentru ca au stiut clar exact contrariul!

Daca iti amintesti bine, precum pretinzi si daca ai surprins reactia lor, masele s-au speriat abia la aparitia televizata a lui Sergiu Cunescu, (eu nu am nevoie de VHS, imi amintesc foarte bine, foarte multe); Cunescue isi anunta propriul partid, un partid, desi social-democrat, parea strain si prea diferit de cel al tovarasului Iliescu in care aceste mase isi pusesera toate sperantele.

2. Minerii, asa de anticomunisti pe cum incerci sa-i zugravesti au venit sa bata, sa spulbere Piata Universitatii, sau "zona libera de neocomunism" cum se autintitulasera demonstrantii - studenti, in majoritate! De ce studentii care vroiau comunism au dat citire Proclamatiei de la Timisoara? Ce stipula punctul 8 al proclamatiei?

Intelegi de ce nu pot sa accept ideea ca studentii au fost manipulati de Iliescu? Nu o sa crezi, dar nici un cadru cu studii universitare din intreprinderea unde lucram in momentul revolutiei, nu l-a vazut pe Iliescu altceva decat ce a fost; un stalinist inveterat, ca nici comunist nu se poate numi!

Si iarasi poate nu o sa accepti, dar iti spun ca absolut toti absolventii de faculatate din intreprindere, dar absoulut toti - afirma asta pentru ca ma bazez pe niste momente in descrierea carora nu are rost sa derapez, deci toti, inca de pe 27 Decembrie 1989, au realizat ca Iliescu nu este altceva decat un sarlatan comunist care ne fura sperantele.

In intreprindere securistii din linia doua isi facusera simtita prezenta sub diverse pretexte; minciunile curgeau garla, din gura lui Iliescu iar noi urmam sa inlocuim organizatiile birourile organizatiilor de baza, (BOB) cu celulele FSN. Cat de prost tebuia sa fi ca sa nu intelegi ce se pregateste? Si vorbind de securisti, cum poti sa insinuezi ca nu stiu sa fac distinctie intre securisti si milietieni cand eu am avut de-aface cu ei inca de la 10 ani , decand tata a fost sub urmarire?

ZIci ca am suferit degeaba! Ce usor e sa vorbesti! Sigur ca am suferit degeaba dar crezi ca a fost alegerea mea?

3. Recomandarea nu inseamna restrangerea libertatii de decizie in nici un fel! Nu crezi asta? Urasc ideea de a interzice (si a mi se interzice) libertatea in decizie! Cu recomandarea este insa altceva, cel putin asa cred eu; o vad un sfat. bine intentionat Daca te-a suparat, imi cer iertare!

4. In ce priveste referirea la miscarea Browniana, iti inteleg mesajul insa chiar atat de inapoiat pe cat crezi, nu sunt; Afirm asta bazandu-ma pe experientele traite si crede-ma, am trait destule chiar si fara sa fiu foarte batran!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul General al Literaturii Romane (372 afisari)
 Noi atacuri impotriva ZIUA de Iasi (348 afisari)
 Criminalii printre noi (296 afisari)
 DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * (221 afisari)
 Basescu tocat de presa (207 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02520 sec.