Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-05-24
uneasyrider (, IP: 216.254.182...)
2005-05-24 21:25
Contradictii nebanuite

Cu tot respectul ce-l port ziaristului in general, articolul de fatza imi pare mai mult un fel de comentariu de pensionari de Cismigiu. Poate ca gresesc eu in perceptia anumitor lucruri dar macar teoretic exista explicatii mai simple si mai lipsite de unflaturile exagerate ce devin pe zii de trece indispensabile unui articol de ziar. Revenind la acele contradictii amintite (3 cica) eu nu vad contradictiile. Sau cel putin nu intr-atat de flagrant.
1. Basescu sustine ca a fost o actiune 100% romaneasca. O parte a lumii arabe sustine rolul cheie al liderilor spirituali si religiosi irakieni. E foarte posibil si logic ca ambele variante sa fie reale. Sa ne imaginam partea romaneasca in postura atacatorului ce pune pistolul la tampla atacatului si partea musulmana a afacerii in pozitia atacatului. Sa ne imaginam cererea atacatorului catre atacat de a scoate bunuri, bani, ceas, etc (in cazul de fatza ostatici). Actiunea poate fi considerata 100% romaneasca (apartinand atacatorului din exemplul de mai sus) desi si partea musulmana (atacatul) a contribuit esential, bagand mana in buzunar si scotand bani, ceas..... ostatici. Rolul e esential, ca vorba aia atacatul poate intr-un acces de dementa sa-si riste viatza doar ca sa nu scoata ceasul. Din fericire n-a fost cazul, dar meritul e al celor ce fac presiuni inspre o rezolvare favorabila si mai putin al celor care, desi au facut-o pentru ca n-au avut incotro, deschid usa la celula efectiv. Pasnic.
2. Luxul pe care si-l permite o organizatie terorista. Pornind de la certitudinea ca lumea lor e total diferita de a noastra, ca principii de viatza, ca valori, ca existenta ca tot, e putin probabil sa intelegem si noi si ei, teroristii acelasi lucru prin "lux". Pentru ei luxul este sansa de a se arunca in aer in mijlocul unui bazar de oameni nevinovati, doar ca sa submineze veniturile turistice ale unui stat "vrasmas" sa zicem. SI pentru "mareata" asta finalizare cheltuie mai mult decat au cheltuit adunat pentru toti ostaticii luati de-a lungul istoriei. Riscul si cheltuiala pe care si le asuma la o actiune de rapire, nu cred ca are legatura cu pretul "hotelului" pe perioada "cazarii". SUnt constienti ca risca enorm si sacrifica nu numai bani, pentru un principiu, pentru scopul pentru care au fost convinsi ca se nasc, in ignoranta lor - jihadul. Orice noua dovada de victorie (fie si nesemnificativa) asupra tarilor crestine si democratiilor actuale merita cheltuieli incomparabil mai mari decat gazduirea unor ostatici. Pe de alta parte cand esti in postura celui care nu mai are unde sa se ascunda, mi-e greu sa cred ca in disperarea de a gasi o portita de scapare nu uiti sa ceri daune materiale si banesti pentru efortul depus. Ceva de genul hotului fugarit de politie, care in loc sa arunce seiful de 80 de Kg din spate si s-o ia la sanatoasa sa rupa pamantul, se opreste si cere despagubiri pentru efortul depus in partea de drum pe care a trebuit sa care seiful.
A treia mare contradictie cuprinsa de articol sincer imi scapa. Dar si asa am exagerat cu lungimea mesajului. Concluzia ar fi ca presa romaneasca inca are ca scop primordial descoperirea teoriei conspiratiei si parasirea taramului analizelor pertinente, pentru situarea in zona de fantastic atat de bine implantata in societatea "zvonistica" romaneasca in care orice pensionar de Cismigiu stie din surse "sigure" mana intai, tot ce fac si gandesc cei ce au puterea in maini in plan international. Cam prea Mafalda dupa gustul meu.


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00667 sec.