Ziua Logo
  Nr. 3319 de miercuri, 11 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-05-11

Comentarii: 13, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Omul cu Picioare foarte Paroase
2005-05-11 02:58:44

Ungureanu NU a mentionat ca parte din Romania si Romani se afla in sclavie ruseasca ??!! Adevarul deranjeaza pe Putin ?

Putea sa dea un ALT SEMNAL dar NU a facut-o... Si asta e dintr-un aluat tampit ca si Severin... Istori-si aduce aminte de ce ceri fatis, direct si in public.. Chestia cu Ialta 2 poa sa fie o diversiune tot sovietica...

laur
2005-05-11 06:07:14

sandwich

Probabil ca in mintea lui Roncea un elefant se face sandwich intre 2 crochete de paine . Hmm...
"Atat la Riga cat si la Tbilisi, Bush a facut sandvis Moscova incoltind-o cu cererea de indreptare a Istoriei. "

Germania are cuvantul zici ?
Pai curentul popular in est, nationalist revansard care l-a reales pe Schroeder care "le-a zis-o americanilor" nu pare sa se fi micsorat si nici drenat de alte partide .

Si uite daca in GB conservatorii nu au putut fi anti Irak nu au putut sa sufle victoria unui Balir care a candidat doar impotriva propriului partid .

Tu daca ai alegeri in coasta ce ai face ai zbarnai ceva singur care ti- nai ramas in harpa, coarda nationalista a lui "am platit destul ia mai cantati la alt masa" sau i-ai baga pe gat votantului nemultumit de situatia economica un alt medicament amar ?

in rest ai dreptate mai Roncea cu al tau " Slava Rusiei. Ura! Dar carei Rusii? Rusiei lui Dostoievski sau Rusiei lui Stalin " da zic si eu
Salva Americii da carei Americi ?
Americii genocide a lui Buffalo Bill (exterminare prin infometare ) sau Americii lui Martin Luther King - "I have a dream" ?
Americii care i-a deportat pe cei de origine japoneza in lagare de concentare din mijlocul tarii asa fara acuzarie judecata sau proces sau Americii lui George Adams si restului gastii de a scris constitutia ?

In Bosnia , Rwanda si acu in Darfur in numele carei ideologii criminale din "arborele raului" s-a facut se face si se face genocid ? Comunismui , fascismul , nazismul ?

Asa ca teroria ta tine de joi pana mai apoi . Radacina raului e mai adanca si tarnscende ideologiilor mai sus mentionate ea e in "demonic ape".

Jay
2005-05-11 06:45:36

Re: sandwich

te faci ca nu intelegi...pina un-alta, America nu este cea care ne-a luat Basarabia...America nu ne-a deportat mii de romani in lagarele mortii...America nu ne-a tinut sub comunism; de fiecare data cind se arata crimele rusilor se gaseste cite unul sa arate cu degetul spre americani, ca in experimentul lui Pavlov...si faza cu America drept crochet mi se pare de-a dreptul hilara. Sa pastram totusi proportiile...

Vlad Tepes
2005-05-11 08:24:57

Re: sandwich

O cam zisesi bai Laure! Ca cam asa e: semintele raului ce se scutura din arborele mortii e una, putreda: DEMO(no)CRATIA.
SUA si RUSIA sunt mainile manjite de sange coordonate de creierul lui Iuda...

laur
2005-05-11 09:10:09

numele crochetelor

America a facut sandwich Rusia cu 2 "crochete" pe numele lor Letonia si Georgia .

Ce era greu de inteles subiectul = America deci nu putea fi si crocheta .

Populatia , PIB-ul, suprafata si forta militare le justifica sa isi rezerve titlul de crocheta ca deh soarecele de pe elefant tropie asurzitor .

La 2005-05-11 06:45:36, Jay a scris:

> te faci ca nu intelegi...pina un-alta, America nu este cea care ne-a
> luat Basarabia...America nu ne-a deportat mii de romani in lagarele
> mortii...America nu ne-a tinut sub comunism; de fiecare data cind se
> arata crimele rusilor se gaseste cite unul sa arate cu degetul spre
> americani, ca in experimentul lui Pavlov...si faza cu America drept
> crochet mi se pare de-a dreptul hilara. Sa pastram totusi
> proportiile...
> 

laur
2005-05-11 09:16:12

samanta raului e "the demonic ape "

Adica naturalitatea canibalsmului la rudele noastre cele mai apropiate cimpanzaii recent dovedita ca un comportament frecvent in grupurile sub presiune adica ale de nu sunt tinute la ingrasat la zoo.

Aici e samnata mecanismului tapului ispasitor

Aici e samanta raului in noi insine.

Restul sunt doar flori pe morminte pe numele lor civilizatie si cultura

La 2005-05-11 08:24:57, Vlad Tepes a scris:

> O cam zisesi bai Laure! Ca cam asa e: semintele raului ce se scutura
> din arborele mortii e una, putreda: DEMO(no)CRATIA.
> SUA si RUSIA sunt mainile manjite de sange coordonate de creierul lui
> Iuda...
> 

lucid
2005-05-11 10:56:29

adevaratul joc...

... nu e nici o lume mai morala deci indreptarea pacatosului, nici recompensarea victimelor ci banalul dar esentialul control al marilor resurse mondiale din Asia Centrala, dintre marile Caspica si Neagra. Pentru asta Rusia va fi pusa cu botul pe labe si inconjurata de un nou cordon sanitar din Afganistan pana in Estonia, trecand prin Caucaz si Ucraina. Este sansa istorica si a Romaniei sa recupereze Basarabia si sa scape pentru multi ani de pericolul rusesc. Maimutza primordiala asasina in conditii de stress va exista in continuare bine mersi dar se va manifesta cu manushi. Daca acum e in folosul Romaniei de ce sa nu o folosim. Iar Europa batrana nu va juca nici un rol in povestea asta daca nu intelege sa se transforme intr_o putere unita. Chiar acum la Paris vad afisele cu NON ale atator oameni inteligenti ca Villiers, Lepen sau madam comunista, care pentru ambitii personale anchilozate in alt secol si vechi ideologii esuate se opun noii Europe unite. Pana una alta doar USA conteaza la est de Oder_Neisse, asta e real politikul.

Jay
2005-05-11 13:56:13

Re: numele crochetelor

Si totusi elefantul poate fi facut pastrama daca soriceii isi unesc fortele...ca-n fabula, desi acolo am impresia ca era cu furnici.

laur
2005-05-11 15:22:18

teoretic ai dreptate totusi ....

Ma indoiesc ca se sinchiseste cineva de parerile georgienilor , cand o sa le merga economia mai vorbim . Fostul lor prim-ministru a murit intoxicat cu gaz de soba printre altele si pt ca incalzirea centrala nu merge si nici macar el nu are avea centrala termica acasa .

Pana una alta tot ce au incasat la teschereu gerogienii de la pres-ul lor e fum de mandrie patriotica in chestiune Abhaza buna si ea.

Si intrucat Bush tb sa arate la TV ca e iubit si el pe undeva prin lumea asta si la baltici a trebuit sa intervina "riot police" ca sa ii termine pe nostaligicii bolshevici , iar prin UE e luat cu pietre , s-a dus si el la saracanii care asteapat sa le dea lapte si meire .

Deh I-a spus Rice ca e rost de un foto shooting mishto si imediat a pus botul deh da mai bine o stire cu un stadion de "eliberati" decat una cu proteste de strada la Berlin sau Paris .

De curiozitate intreba-tii colegii daca stiu care sunt vecinii Georgiei ?

Parerile balticilor conteaza ceva mai mult dar ca sa iti explic cat conteaza pt Rusia , cam cat conteaza si pt Ro adica daca dau bine pe sticla apar la TV ca uite avem sustinatori daca nu , nu .

Altfel fenomenul e similar cu "alianta celor dornici" in care din lipsa de nucleu dur erau exhibati Fidji si Bora Bora pe alaiti care ne dau noua legitimiatate si credibilitate.

Sa fim intelesi Katyn e o chestie pe deplin comparabile cu tratamentul prizonierilor de razboi romani si deportariel din Basarabia dupa WWII

Polonezii cu sacii in UE si permit sa adreseze preocuparile populatiei ref istorie

Coloana vertebrala de rahat = definitia lu HRP despre Ro nu .

REF O NOUA IALTA . Nu's cum sa zic hai sa comparam pozele si situatii le militare pe care cei trei le rerezentau , si apoi sincer voua nu vi se pare ca "noua Ialta " semana mai degraba cu pionierii scosi la raport in fata careului pt a -si primi diploma cu coronita (toti aceisai costum aceisi cravata ) ?
Zau asa ? Take a look
Tot inainte mandrii pionieri !

Apropos daca vrei o lista cu cei ce reusesc de la mic la mare aceia sunt :
termitele si nu furnicile obisnuite
phirania daca se excita
mai putin spectaculos in cee ce proveste diferenta de ordin de marime toate carnivoirele si in special cele ce vaneaza in haita .
De la mare la mic majoritatea insectelor de ex viespile japoneze si multe altele (paienjenii fac exceptie )
furnicarul si toate reptilele cu exceptia Dragonului de Komodo,
balenele si cam tooate mamiferele acvatice carnivore si in general majoritarea pestilor .


La 2005-05-11 13:56:13, Jay a scris:

> Si totusi elefantul poate fi facut pastrama daca soriceii isi unesc
> fortele...ca-n fabula, desi acolo am impresia ca era cu furnici.
> 
> 

Jay
2005-05-11 17:24:56

Re: teoretic ai dreptate totusi ....

De-aia se zvircolesc rusii de mama focului, ca sint prea putini importanti georgienii, letonii si lituanienii? Daca o luam asa si privim din perspectiva asta, parca nu asa stau lucrurileparca tind totusi spre statutul de termite. Dar vezi tu, cind e vorba sa ii raportam la americani, tie iti par niste furnicute. Depinde de perspectiva. Poate ca in prezent nu au cea mai tare economie.cam asa era si Romania dupa ce a scapat de comunism si influenta rusa. Mai vorbim peste citiva ani. Cum a murit prim-ministrul lor e irelevant pentru discutia de fond. Si mindria patriotica poate fi motorul unor actiuni si reforme menite sa puna tara pe picioaree chiar de de dorit sa avem asa ceva. Ma indoiesc totusi ca Bush s-a deplasat la Riga doar pentru o banala sedinta fotoasta putea sa faca lejer de acasa, ca are la indemina atitea mijloace mass-media. Asa putem sa il acuzam si pe Khofi Annan de fuga dupa celebritate. Sa fim seriosi, omul face ce face cu buna credinta si in cunostiinta de cauza. Nu ma deranjeaza deloc ca bolsevicilor li se netezeste putin moaca si pielea. E chiar laudabil gestul. Cei din UE cu mina pe piatra indreptata generos spre silueta lui Bush sint deocamdata nemtii si frantujiicare isi baga unghia in git ca si-au pierdut afacerile pe care le aveau cu Saddam. UE nu inseamna doar acestia. Putin ii pasa lui Bush de ce zic acestia, asa cum s-a dovedit. Nu am inteles la care colegi te-ai referitcolegii mei de munca? S-ar putea sa stieunii predau geografia J Just ce ai spus de Katynde ce se incapatineaza atunci rusii sa recunoasca atrocitatile? Si inainte polonezii aveau aceeasi atitudinedupa cum vezi si la noi opinia publica fierbeva veni si momentul cind se va pune oficial problema (desi nu sint un fan al regelui, aici are o bila alba de la mine pentru atitudine). Nu vad rostul comparatiei noua Ialta pionieristatele respective sint acum anti-comuniste convinse. Cit priveste capacitatile distructive ale unor specii de animale si insecte, eu pusesem problema in principiu, si nu urmaream un tratat de zoologie. Nota bene totusi: termitele sint o specie de furnici.Atamild
2005-05-11 20:06:09

Asta-i ca moda care revine

Din cind in cind un unicat..dar acesta-i compus in ritm amagitor, ca pina si el unicatul tot dupa cerintele vremii se asteapta, insa e un original.
Matilda

maria bolohan
2005-05-11 21:26:49

Re: samanta raului e "the demonic ape "

La 2005-05-11 09:16:12, laur a scris:

> Adica naturalitatea canibalsmului la rudele noastre cele mai apropiate
> cimpanzaii recent dovedita ca un comportament frecvent in grupurile
> sub presiune adica ale de nu sunt tinute la ingrasat la zoo.
> 
> Aici e samnata mecanismului tapului ispasitor
> 
> Aici e samanta raului in noi insine.
> 
> Restul sunt doar flori pe morminte pe numele lor civilizatie si
> cultura
> 
> La 2005-05-11 08:24:57, Vlad Tepes a scris:
> 
> > O cam zisesi bai Laure! Ca cam asa e: semintele raului ce se scutura
> > din arborele mortii e una, putreda: DEMO(no)CRATIA.
> > SUA si RUSIA sunt mainile manjite de sange coordonate de creierul lui
> > Iuda...
> > 
> 
> 
Se vede ca idea asta cu semintele circula cumva in aer. Tocmai realizasem ceva in legatura cu asta si cautand un articol la care as putea comenta, dadui peste acest titlu ce exprima fantastic ideea.
Intr-adevar ca semintele raului se gasesc in noi insine, dar tot in noi se gasesc si semintele binelui.
La tv s-a anuntat ca personalul de la Casa Alba a fost evacuat din cauza unui avion intrat in zona. Apoi totul a revenit la normal iar pilotul se afla in custodie. Cineva facea observatia ca "ce semeni, aia culegi".
Interesant ca numai cu vreo zece minute inainte, ma gandeam exact la asta pentru ca descoperisem ceva: Cuvintele noastre actioneaza precum semintele, am putea spune ca sunt semninte - bune sau rele - in functie de ce spunem.
Putem deduce asta din Parabola semanatorului, pe care Isus a interpretat-o pentru apostoli, dar a mai lasat ceva la care sa ne gandim si sa descoperim singuri. Cand spunem cuvinte extrase din invataturile biblice, rasar plante, flori, pomi roditori; dar cand folosim cuvinte rele rasar buruieni sau se produc calamitati, ca si gandaci ori lacuste ce distrug recoltele.
O diferenta putem vedea chia din cuvintel folosite de Putin in incheierea cuvantarii sale: "Slava Rusia. Ura!" - lucru ce n-ar fi atat de rau in sine, dar de aici pana la a spune "Slava Putin" sau cine s-o nimeri la conducere nu e decat un pas. Asta naste dictatura. Presedintii SUA isi incheie cuvantarile cu "God bless America", sau cumva se refera la Dumnezeu.
Am observat mai acum vreo doi ani, in gradina mea din state, ca buruienile cresc mult mai repede si sunt mai viguroase decat plantele. M-am intrebat de ce? Dar imi amintesc ca in Romania sunt si mai multe buruieni chiar mai viguroase. Abia acum am realizat ca asta se intampla pentru ca colo se injura si se vorbeste inca mai urat decat in America. Faceti diferenta intre tari din acest punct de vedere si veti realiza de ce sunt diferente, sau de ce la uni e mai bine si la altii mai rau. Trebuie sa judecam nu numai dupa prezent ci si dupa trecut, caci shimbarile nu intervin chiar imediat.

romking
2005-05-11 22:55:58

Arborele mortii putea rasari numai intr-o societate ateista

Sau mai ales intr-o societate precum cea sovietica. Mi-am amintit si de Eminescu cum, in Scrisoarea III-a, il descrie pe sultanul Baiazid vazandu-si arborele crescand si cuprinzand intrega lume.
In orice caz, semintele sunt totul. omul seamana seminte bune sau seminte rele - sta in puterea noastra sa schimbam lumea.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Escrocherie marca Posta Romana (482 afisari)
 Opiumul si substantele inrudite (465 afisari)
 Stiri pe scurt (212 afisari)
 Baronul publicitatii stradale (131 afisari)
 Procurori santajabili pe urmele lui Moldovan (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00734 sec.