Ziua Logo
  Nr. 3268 de vineri, 11 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-03-11

Comentarii: 18, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Serban SIMEDREA
2005-03-11 02:25:00

Lista lui Mihaescu

Ca fost diplomat in M.A.E. intre anii 1974 - 1981, ma consider oarecum avizat in materie. Textul articolului este remarcabil, dar nu abordeaza o problema de principiu: relatia dintre M.A.E si serviciul de spionaj, ca-i zice DIE sau SIE nu conteaza.
Se pare ca numarul de astazi al O.D.C. [Ofiter Deplin Conspirat] din MA.E. este mai mare decat in timpul lui Ceausescu ! Si atunci se pune intrebarea: cine si cum aplica politica externa a Romaniei, diplomatii sau ofiterii de spionaj ?
Daca ziarul ZIUA este interesat sa gazduiasca un articol pe aceasta tema, rog sa fiu contactat pe E-mail. Amintesc insa ca ROMANIA LIBERA, in perioada C.D.R., la interventia personala a directorului S.I.E., Catalin Harnagea, a amanat sine die publicarea lui.
Textului de astazi al senatorului Eugen Mihaescu trebuie sa-i aduc o crectura, sa-i zicem, tehnica. Nicolae Iordache, cel din Liban, este alt personaj. Ofiter D.I.E. si el, fie-i tarana usoara, caci a plecat la cele vesnice. Il cunosc bine, lucrand cu el in birou. Colonelul Olcescu - nu Oncescu - nu era atasat militar, ci ofiter D.I.E., seful antenei de spionaj romanesc din Liban.
Nicolae Iordache la care se refera autorul era poreclit "Neamtul", pentru a se face deosebire de cel din Liban, supranumit "Tiganul". Deci nu "Neamtul" a fost implicat in afacerea cu tancul.

mardordea
2005-03-11 02:38:30

Ungureanu are o singura sansa

Singura sansa pe care o are ministrul Ungureanu est de a concedia intregul personal al ministerului ( peronalul ministerului propriuzis si peronalul ambasadelor si consulatelor)
Fara mila si fara compromisuri!
Ar trebui, mai apoi, sa-si alcatuiasca o comisie de oameni capabili si de incredere cu ajutorul careia sa selecteze pe cei ce vor prezenta dosare de angajare. Nu cred ca ar avea probleme sa gaseasca candidati. Ingehesuiala va fii mare.
A trebui sa- si fixeze niste criterii de selectie (printre primele pe care i le- as recomanda ar fii numele si prenumele candidatilor. Un Cotarla sau Mititele, O Loredana sau Gigoleta, indiferent de calitatea documentelor prezentate vor trbui sa cada din start!)
O a doua recomnandare: Sa renunte odata la comportamentul de viermi milogi al angajatior in strainatate. Imaginea tarii sufera enorm din cauza "economiei de valuta" de pe la reprezentante. Nu- i posibil ca un consul general sa se plimbe cu un VW- Pasat de 15 ani! Sa se uite prinprejur! Nu toate statele sunt bogate!. Pana si cele mai prapadite state africane isi poarta diplomatii cu un outfit mult mai demn!!!
De cladirile reprezentantelor si de cazarea salariatilor in "silozuri comune" sa nu mai vorbim. In conditiile astea nu se pot face relatii si contacte care sa serveasca imaginii tarii!

marianaduval
2005-03-11 04:17:53

Lista lui Mihaescu

Poate d-l Mihaescu sa spuna unde trebue sa se adreseze cei "curati" care vor sa lucreze in Ministerul de Externe dupa epurarea cadrelor vechi?

Anticomie
2005-03-11 04:55:07

Ce folos ca se schimba garnitura?

La 2005-03-11 04:17:53, marianaduval a scris:

> Poate d-l Mihaescu sa spuna unde trebue sa se adreseze cei
> "curati" care vor sa lucreze in Ministerul de Externe dupa
> epurarea cadrelor vechi?
>


Ati pus degetul pe rana!

La ce folos ca se schimba ga$ca, daca noua ga$ca va parveni dupa aceleasi criterii, adica pile-cunostinte-relatii/pcr?

In USA ORICINE este interesat/a sa lucreze in diplomatie are posibilitatea sa se prezinte la un test (parca anual?) de civil servant. Toti lucratorii din misiunile straine sunt recrutati dintre cei care au trecut CU SUCCESS testul respectiv , care se zice ca nu e de loc usor: pe langa cunostinte temeinice de geografie politica, istorie etc, se cere un nivel destul de elevat si in alte discipline.

In RO cum se face recrutarea? probabil ca tot dupa sistemul p-c-r. Poate ne spune nea' Caisa care a scris un mesaj chiar la acest forum si se pare ca-i cunoaste pe toti.

Cato
2005-03-11 07:14:13

Re: Lista lui Mihaescu

Excelenta interventie. Trebuie neaparat sa publicati undeva respectivul articol.


La 2005-03-11 02:25:00, Serban SIMEDREA a scris:

> Ca fost diplomat in M.A.E. intre anii 1974 - 1981, ma consider oarecum
> avizat in materie. Textul articolului este remarcabil, dar nu
> abordeaza o problema de principiu: relatia dintre M.A.E si serviciul
> de spionaj, ca-i zice DIE sau SIE nu conteaza.
> Se pare ca numarul de astazi al O.D.C. [Ofiter Deplin Conspirat] din
> MA.E. este mai mare decat in timpul lui Ceausescu ! Si atunci se pune
> intrebarea: cine si cum aplica politica externa a Romaniei, diplomatii
> sau ofiterii de spionaj ?
> Daca ziarul ZIUA este interesat sa gazduiasca un articol pe aceasta
> tema, rog sa fiu contactat pe E-mail. Amintesc insa ca ROMANIA
> LIBERA, in perioada C.D.R., la interventia personala a directorului
> S.I.E., Catalin Harnagea, a amanat sine die publicarea lui.
> Textului de astazi al senatorului Eugen Mihaescu trebuie sa-i aduc o
> crectura, sa-i zicem, tehnica. Nicolae Iordache, cel din Liban, este
> alt personaj. Ofiter D.I.E. si el, fie-i tarana usoara, caci a plecat
> la cele vesnice. Il cunosc bine, lucrand cu el in birou. Colonelul
> Olcescu - nu Oncescu - nu era atasat militar, ci ofiter D.I.E., seful
> antenei de spionaj romanesc din Liban.
> Nicolae Iordache la care se refera autorul era poreclit
> "Neamtul", pentru a se face deosebire de cel din Liban,
> supranumit "Tiganul". Deci nu "Neamtul" a fost
> implicat in afacerea cu tancul.
> 
> 

balota
2005-03-11 08:08:05

Domnul Geoana n-a facut de cat sa continuie politizarea ministerului.

Va ramane in istoria ministerului ca cel si-a permis sa trimita ca diplomati fosti psd-isti ramasi fara servici. Inca o data se vede ca nu-i bun de nimic.

balota
2005-03-11 08:11:28

Re: Ce folos ca se schimba garnitura? (ai dreptate, testul ar trebui introdus)

La 2005-03-11 04:55:07, Anticomie a scris:

> La 2005-03-11 04:17:53, marianaduval a scris:
> 
> > Poate d-l Mihaescu sa spuna unde trebue sa se adreseze cei
> > "curati" care vor sa lucreze in Ministerul de Externe dupa
> > epurarea cadrelor vechi?
> >
> 
> 
> Ati pus degetul pe rana!
> 
> La ce folos ca se schimba ga$ca, daca noua ga$ca va parveni dupa
> aceleasi criterii, adica pile-cunostinte-relatii/pcr?
> 
> In USA ORICINE este interesat/a sa lucreze in diplomatie are
> posibilitatea sa se prezinte la un test (parca anual?) de civil
> servant. Toti lucratorii din misiunile straine sunt recrutati dintre
> cei care au trecut CU SUCCESS testul respectiv , care se zice ca nu e
> de loc usor: pe langa cunostinte temeinice de geografie politica,
> istorie etc, se cere un nivel destul de elevat si in alte
> discipline.
> 
> In RO cum se face recrutarea? probabil ca tot dupa sistemul p-c-r.
> Poate ne spune nea' Caisa care a scris un mesaj chiar la acest forum
> si se pare ca-i cunoaste pe toti.
> 

Trycy
2005-03-11 09:04:25

Dar cu.....

Dar cu unul Fabian, consilier de stat la Cancelaria lui Tariceanu, ce ne facem?! A fost -zic unii - ofiter de securitate pe timpul lui Ceasca. Daca si Tariceanu tine langa el asemenea .....atunci ce sa mai zicem de actuala guvernare!

jecu.alexandru
2005-03-11 10:55:58

Criteriul performantei

E limpede ca problema de capatai a Romaniei este lipsa performantei.Viata dovedeste ca se poate trai si fara. 90% dintre indivizi si natii traiesc in afara acestui deziderat. Lumea ignora ca performanta este o chestiune de optiune personala,tine de vointa indivizilor si tocmai aceasta optiune a spiritului este explicatia a ceea ce se intampla remarcabil in istoria umana. E un truism afirmatia ca spiritul este cel care misca lumea. O filozofie vulgara vorbeste de conditii materiale,forte de prod.........un discurs care intentionat vrea sa obnubileze constiinta incetosand perceptia acestui adevar extraordinar. Vointa, expresie a spiritului etern, este motorul lumii.Iar performanta este criteriul.Sa coboram acum pe taramul mioritic.Realizam neperformanta nu pentru ca X a fost securist,ca Y este fiul lui Z, pentru ca doamna s-a culcat cu domnul,ci invers,faptul ca nu am instituit acest criteriu al performantei. Asta permite ca oricine sa poata aceeada la orice demnitate prin filiere altminteri omenesti:rudenie,relatii,etc. Si acum urmeaza miezul problemei. Impunerea criteriului performantei presupune un nivel onorabil al inteligentei si o vointa EXCEPTIONALA. Pentru impunera acestui criteriu se starneste o rezistenta inversunata a cutumelor,intereselor personale si de grup care pot duce pana la anihilarea celui care o provoaca.Acolo unde s-a obtinut performanta istoria este plina de cadavre. Cine isi asuma aceste riscuri ? La noi,dupa cum se vede, foarte putini. Acolo unde se intampla oamenii il asociaza divinului. Stiu ei de ce.

Trycy
2005-03-11 14:07:28

Re: Criteriul performantei

Ana ice
2005-03-11 15:01:02

lipsa de profesionalism

Ura care exista in minister fata de elefantii batrani este extinsa catre extreme. Un exemplu clar este acest articol care prezinta fals anumite legaturi intre personajele ministerului, exagerand sau chiar inventand abuzuri de putere si intrigi politice. Mi-ar placea sa nu am indoieli de fiecare data cand citesc un astfel de articol, si sa cred ceea ce citesc, in loc sa ma enerveze faptul ca majoritatea continutului este o fabricatie a unei minti care nu si-a asumat destula responsabilitate incat sa verifice faptele inainte de a le publica si prin urmare de a face acuzatii nedrepte.

suzy
2005-03-11 18:06:19

mahmurul Mihaiescu

Pacat ca publicatia dvs gazduieste asemenea articole!se vede clar ura viscerala si dorinta de razbunare a acestui mahmur Mihaiescu!stie el Ungureanu ce sa faca cu ministerul lui,lasa-l domnule in pace cu sfaturile dumitale din postura care ai ocupat-o destul de dubios?!!!!!de ce nu vezi in ziare si alte liste din alte ministere,(PESTE TOT S-AU FACUT SI SE FAC SCHIMBARI)te ocupi doar de externe ca ti-a ramas sufletul la "viata de diplomat de care NU ai fost in stare"vezi de sticla dumitale care te acompanieaza ca mereu esti afumat si lasa ministerul si guvernul sa-si faca treaba,zii merci ca esti acolo unde ai apucat fotoliul si incaseaza banii contribuabililor mai departe (ca v-ati tras salarii grase)si lasa tendinta asta de mare"dirijor si atotcunoscator" ca NU ESTI!esti tot un profitor ca toti!!!!!!!Ungureanu va stii el ce sa faca,pare istet si tineretea il ajuta,lasa-te mata de politica asta murdara de cadre care o faci si nu le mai duce grija ambasadorilor ca NU ai stofa si LA FEL AI FOST NUMIT,DE COMUNISTI SI PE ACEEASI STRATEGIE CARE ACUM O RECLAMI!!!!!!!! nu te compari cu Geoana (asa inginer cum e el a demostrat destul de multe lucruri si a facut multe lucruri bune spre deosebire de mata),sper ca nu stai cu el in birou ca ii plang de mila sa te aiba in fata ochilor mereu...............................incearca sa te ocupi de ce stii mai bine si lasa-i pe altii sa-si faca SINGURI curat in ograda,ANALISTUL LUI PESTE CE TE CREZI!!!!!!!! DE CAND SE FACE POLITICA DE CADRE PRIN ZIARE ?! IN CE TARA AI VAZUT ASTA????????????CATI BANI SCOTI DIN ARTICOLELE ASTEA MIZERABILE????????????????MAI SCOTI SI TU DE UNA MICA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bogdan Voicu
2005-03-11 18:30:00

Lista e buna, dar incompleta

Domnul E. Mihaescu face un serviciu prin prezentarea unor fatete "umbroase" ale unor angajati ai MAE, de care muti dintre colegii lor nu au avut habar.
As dori sa pun o intrebare:
Ne concentram pe cei aflati "afara" si ii lasam in pace pe cei aflati la Bucuresti ? Nu mi se pare o abordare rationala, pentru ca, mai devereme sau mai tarziu, si cei de la Bucuresti vor pleca pe la vreo ambasada sau consulat.
Ca sa aiba succes, domnul ministru Ungureanu ar trebui sa se concentreze, in primul rand, pe reforma sistemului de selectare si promovare a personalului. Si aici, buba cea mare este cel/cea aflat/aflata la sefia acestui sistem.
In acest moment, seful este domnul Alexandru Mugurel Buje, fost consul general la Milano, fost "cadru" de nadejde al DIE, fost sef de cabinet al lui Petre Roman in perioada cand acesta a fost premier. Domnul Buje si-a promovat cu osardie in MAE colegii "acoperiti", care acuma ocupa multe din pozitiile de director general, director sau director adjunct din minister
Sotia sa, doamna Iulia Buje este si ea tinuta pe post de director in MAE. Cateva aspecte picante din trecutul doamnei Buje: este fata unui fost redactor sef la Scanteia, plecat ulterior la Washington in "misiune"; dupa '90 este angajata la MAE ca SECRETARA, pozitie in care a "stat" in toate pozitiile posibile pe la sefi; asa ca, a fost promovata; s-a casatorit ulterior cu dl. Buje; cand era la Milano in functia de consul, cu sotul sef pe pozitie de consul genral, d-na Buje a fost protagonista unui scandal de luare de mita, care a ajuns pana la Bucuresti si care a fost aplanat repede de "colegii" sotului; ca director in MAE, d-na Buje a fost un simbol al incompetentei profesionale, ea mentinandu-se in post numai datorita relatiei avute cu consiliera prezidentiala a lui Iliescu, Corina Cretu.
Si inca un element care este remarcabil pentru camelonismul unor astfel de oameni: imediat dupa iesirea de la putere a PSD, familia Buje s-a inscris in PNL. De ce PNL si nu PD, ca doar amandoua partidele sunt la putere si avand in vedere trecutul de apropiat al lui Roman al domnului Buje ? Simplu, pentru ca domnul ministru Ungureanu este si el membru PNL. E bine sa fii cu sefu' cel mare.
Dar ce facem, domnule ministru, cu incalcarea legalitatii, pentru ca un angajat al MAE, plasat in ierarhie mai jos de functia de subsecretar de stat, nu are voie sa fie membru al unui partid politic sau sa faca politica unui partid ?
Dupa aceea, ne mai aducem aminte de domnul Aurel "Aurica" Preda, fost procuror militar, fost securist., inca in pozitia de sef al Corpului de control al ministrului de externe, functie pe care o ocupa de aproape zece ani de zile. Domnul A. Preda este un exemplu clasic de persoana ce se mentine la post prin santaj, folosind dosarele plne cu "rahat" pe care troneaza ca un gandac coprofag. Nu stie nici o limba straina, dar stie sa fie insensibil cu cei care au calcat putin gresit dar care n-au pile, iar cei ce au dat-o bine in bara dar au "cojones" sunt lasati in pace pentru vor promova si vor fi de folos ca saq-l tina pe domnul Preda in functie.
Acestia sunt cei care dicteaza politica de personal a MAE: Buje si Preda.
Familia Buje era pe punctul de a pleca in America de Nord, la unul din consulatele generale de la New York sau Montreal, sau sa se reintoarca la afacerile, prietenii si locul caldut de la Milano.
Diaspora romana ar trebui sa fie atenta nu numai la cei aflati acum afara, dar mai ales la cei care vor veni in strainatate, pentru ca "baietii" se regrupeaza.
Astept reactii.

Van Damme
2005-03-11 18:58:31

Domnule Mihaescu, l-ati uitat pe Maior !!!!!!!!!

Domnule Mihaiescu, cand ati scris de madam Botez, nu ati spus nimic de rolul lui Liviu Maior in venirea ei in Canada. Poate cu nu stiti, dar doamna Botez si domnul Maior sunt inruditi prin alianta (i-a nasit unul din copii).
Ce faceti fratilor cu Maior?
Apare pe toate listele si asta este in continuare la Ottawa. Se mai aude ca ministrul Ungureanu l-a pasuit pana in toamna, ca sa iasa onorabil la pensie.
Ce onorabil, domnule !! Personajul este o hahalera veritabila. Dar poate ca domnul presedinte Basescu il tine in post, pentru ca a castigat alegerile datorita voturilor romanilor din Canada indignati de vizita lui Iliescu la Montreal, organizata "impecabil" de domnul Maior. Si uite asa, domnul Maior, fost ministru PSD-ist, a ajuns "agent electoral" al Aliantei DA in Canada. Mana de mana cu madam Botez.
Pe langa nevasta-sa ce semana leit, si la fata si la caracter, cu Lenuta Petrescu, casatorita Ceausescu, baiatu' se bucura de asistenta unui dobitoc infumurat ce raspunde la numele de Christian Matei, care, atunci cand deschide gura, spune o gogomanie sau jigneste pe cineva. Baiatu' e fiu de fost prim-secretar PCR, fost atasat cultural la Washington, de unde a fost rechemat si dat afara de Plesu pentru ca facea bisnita cu tablori (el este cel la care se face referire in sectiunea dedicata lui Geoana in lista publicata de Catavencu a candidatilor la parlament incompatibili), reprimit de Geoana inapoi in MAE, trimis apoi la Ottawa ca facea prea mult curent in MAE si tragea la urechile sefilor.
Pe aproape se tine si un sofer, unul cu numele de acoperire Teo Ciobanu, care e asa cum ii este si numele. Ii pute gura, are pantofii nespalati si scalciati si debiteaza numai prostii. Romanii din Belgia poate isi aduc aminte de acest personaj care a facut numai tampenii la Bruxelles pe timpul lui Constantinescu.

suzy
2005-03-11 19:41:33

pentru muierea "Bogdan Voicu"

daca nu ai avea atatea bube-n cap si la dosar la Preda ala si la Buje ti-ai arta muschii unde trebuie ,nu prin ziare,dar dupa cum scrii se vede invidia pt acea doamna sotia lui Buje ca esti o muiere de mahala care nu mai reusesti sa prostesti pe nimeni ca sa poti pleca si tu la un post!deci cauta-te de bube si tateaza-te si pe urma intra la comentarii prin ziare pe cei care NU sunt de acord cu plecarea ta la post, ca sunt destule hahalere intrate dupa 90 in acea institutie si tu esti una din ele cu siguranta,o persoana ne profesionala,hahalera si cu pete la dosarele lui Aurica ala,cum ii spui!!oricum ar fi sper sa NU poti pleca niciodata daca te mai tin aia in interiorul de care vorbesti si sa faci comentarii in ziare ca poate unora le place ce si cum scrii! rusine daca esti din interiorul acelei institutii esti mancat ade matraguna femeie! si probabil ca madama lui Buje e vreo cucoana stilata si asta te doare sau esti vreo noua diplomata transformata din femeie de servici,ca se poarta acum "cu studii superioare"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ionescu ovidiu
2005-03-11 20:55:36

Re: pentru muierea "Bogdan Voicu"

La 2005-03-11 19:41:33, suzy a scris:

> daca nu ai avea atatea bube-n cap si la dosar la Preda ala si la Buje
> ti-ai arta muschii unde trebuie ,nu prin ziare,dar dupa cum scrii se
> vede invidia pt acea doamna sotia lui Buje ca esti o muiere de mahala
> care nu mai reusesti sa prostesti pe nimeni ca sa poti pleca si tu la
> un post!deci cauta-te de bube si tateaza-te si pe urma intra la
> comentarii prin ziare pe cei care NU sunt de acord cu plecarea ta la
> post, ca sunt destule hahalere intrate dupa 90 in acea institutie si
> tu esti una din ele cu siguranta,o persoana ne profesionala,hahalera
> si cu pete la dosarele lui Aurica ala,cum ii spui!!oricum ar fi sper
> sa NU poti pleca niciodata daca te mai tin aia in interiorul de care
> vorbesti si sa faci comentarii in ziare ca poate unora le place ce si
> cum scrii! rusine daca esti din interiorul acelei institutii esti
> mancat ade matraguna femeie! si probabil ca madama lui Buje e vreo
> cucoana stilata si asta te doare sau esti vreo noua diplomata
> transformata din femeie de servici,ca se poarta acum "cu studii
> superioare"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> Huoooooooo!!!!

luka
2005-03-11 21:44:06

Magda Botez

Ma intreb daca intradevar Presedintele Basescu are intentii serioase de a trimite diplomati scoliti in ale diplomatiei la Montreal sau doar sa continue "fripturismul" instalat de veacuri.
Se pare ca plangerile autoritatilor canadiene ca si cele ale nenumaratilor romani stabiliti la Montreal si imprejurimi, vis avis de serviciile consulare, au prea putina pondere cand vine vorba de o anume Magda Botez.

Acesta doamna care isi gasea mai bine rolul intr-o piesa de Caragiale reuseste sa-si mentina fotoliul consular desi orice om cu bun simt isi da seama ca diplomatia si Mada Botez sunt cuvinte care nu ar trebui folosite impreuna.

Sincer, noi aici la Montreal, ne-am cam saturat de diplomatii sub mediocrii ai ultimilor ani si ne-am dori niste diplomati ma seriosi, mai cinstiti, care sa serveasca scopurile Romaniei si pe ale noastre in primul rand. Sa se termine cu activitatile de capatuiala si de frauda care EXISTA in acest consulat.

Bogdan Voicu
2005-03-11 22:43:34

Raspuns pentru doamna (??) "Suzy"

Stimata doamna,

Aveti ceva afaceri cu "famiglia" Buje, de v-ati speriat de ce scriem ?
Daca da, insemna ca avem dreptate, iar ceea ce spuneti dvs. reprezinta impresiile unui fost "lucrator" DIE, SIE sau Secu', caruia ii frica de curatenia de primavara ce va veni.,

Cred ca daca nu vom lua la puricat dosarele tuturor angajatilor MAE n-avem sanse sa ajungem nicaieri. Poate ca ideea domnului ministru Ungureanu ca toti oamenii din MAE cu functie de la sef serviciu in sus sa-si ceara verificarea la CNSAS este salutara.

Daca va fi confirmat faptul ca sotii Buje sau dl. A. Preda sunt curati, imi voi face "mea culpa."


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 FBI a decapitat clanul Gambino (147 afisari)
 Lista lui Mihaescu (88 afisari)
 Mumia lui Tutankamon distrusa de lacomie (73 afisari)
 Sandra Bullock: "Alifia pentru hemoroizi indeparteaza ridurile" (39 afisari)
 Echipament pentru juniori de la AMF (31 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00666 sec.