Ziua Logo
  Nr. 3268 de vineri, 11 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-03-11

Comentarii: 142, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Varfu Omu
2005-03-10 23:35:02

Toate panzele sus!

In sfarsit se pare ca Romania are un presedinte care ii reprezinta interesele. Base tot asa, noi romanii pe care-i intereseaza soarta tarii, te sustinem.
Romania are nevoie mare la ora actuala de persoane tari in marketing si management pentru a-si promova resursele si mai ales interesele in fata celorlalti concurenti / aliati!
Toate panzele sus!

GiulestiWarrior
2005-03-10 23:39:17

Quot Erat Demonstrandum

Romania, un aliat strategic al SUA? Nuuu ;=)
Stirea nu e deloc noua. De la 1990 incoace, SUA a apreciat pozitia strategica a Romaniei, in special in cadrul situatiei din lume de la sfarsitul razboiului rece.
O stransa alianta Romania-SUA este ceva normal. SUA are si nevoie de aliati de incredere, nu de ceremonie (vezi Franta si Germania).

Sobru
2005-03-10 23:46:43

Re: Toate panzele sus!

Totul este sa avem si noroc, caci daca interesele o cer, Romania va fi lasata in offside fara remuscari. Romania are prea putin de oferit.
Revolutia portocalie din Ucraina de exemplu, nu ne ajuta deloc. Agitatia privind Moldova este aproape demagogica. Romania insa conteaza mult acum pentru UE. Daca Basescu nu-si intoarce acum fata catre europeni, risca sa piarda trenul.

enzo
2005-03-10 23:55:39

mai e si alta varianta

sa ne insurubam atat de bine cu americanii si NATO, incat sa nu ne mai trebuiasca UE, dar e riscant. Loja mama din Washington ne poate vinde oricand pe un clasor de timbre.

Sobru
2005-03-10 23:57:05

Re: Quot Erat Demonstrandum

SUA nu vor misca un deget pentru "aliatul special".
In afara de dat din gura contra coruptiei, in timp ce se negociau contracte pe sub mana cu pesedistii(vezi si EVZ de ieri) ce altceva au facut SUA pentru Romania? Ca l-au imbratisat pe Iliescu? Ca Bush l-a sustinut pe Nastase?
Europenii dau bani grei, si fara ei o lua razna Romania de tot. La presiunile UE s-a facut totusi reforma, s-a schimbat legislatie etc. Fara europeni Romania era tot un "aliat special" in zona de influenta ruseasca.

danc
2005-03-10 23:58:16

Vad eu bine ?

"Elipsa" cuprinde si o parte ateritoriului rus ? Imagine este cam micuta dar....
Oare cum va reactiona Putin ?
Hmmm....
Cred ca vom avea ocazia sa vedem cite "parale facem" ca popor, ca de laudat ne laudam slava domnului....
Pariu ca daca iesim "sifonati" de vina vor fi "conjunctura, soarta si interesele marilor puteri" ? Sper ca nu, iasiul este prea aproape de....

Daniel Smith
2005-03-11 00:01:08

Re: Quot Erat Demonstrandum

Cita naivitate! Romania nu reprezinta absolut nimic pentru USA. Un cuvint al Frantei or Germaniei, valoreaza de mii de ori mai mult, chiar daca Basescu ar darui toata Romania, Americii.


La 2005-03-10 23:39:17, GiulestiWarrior a scris:

> Romania, un aliat strategic al SUA? Nuuu ;=)
> Stirea nu e deloc noua. De la 1990 incoace, SUA a apreciat pozitia
> strategica a Romaniei, in special in cadrul situatiei din lume de la
> sfarsitul razboiului rece.
> O stransa alianta Romania-SUA este ceva normal. SUA are si nevoie de
> aliati de incredere, nu de ceremonie (vezi Franta si Germania).
> 

Mircea G.
2005-03-11 00:07:01

Fiind marinar cred ca stie ca nu se poate sta cu fundul in doua barci Re: Toate panzele sus!

UE are nevoie de Romania indiferent de pozitia fetei lui Basescu. Romania este parte din continentul european si ambitiile hegemoniste ale Parisului si Berlinului sint mult prea mari, asa ca aderarea Romaniei este garantata. Romanii ar putea negocia lejer niste conditii mult mai avantajoase pentru a adera.
Relatia cu America este diferita pentru ca americanii se pot descurca si fara Romania. Nu pot decat sa admir munca lui Basescu in directia asta. Daca s-ar materializa o relatie speciala intre Romania si SUA, atunci Basescu va intra in istorie ca un politician de calibru. Ar trebui insistat in continuare pe linga cercurile americane de unde pleaca idei de strategie catre Pentagon si Casa Alba. Daca s-ar cheltui macar jumatate din banii cheltuiti in trecut pentru "promovarea imagii Romaniei", s-ar face o investitie buna.

La 2005-03-10 23:46:43, Sobru a scris:

> Totul este sa avem si noroc, caci daca interesele o cer, Romania va fi
> lasata in offside fara remuscari. Romania are prea putin de oferit.
> Revolutia portocalie din Ucraina de exemplu, nu ne ajuta deloc.
> Agitatia privind Moldova este aproape demagogica. Romania insa
> conteaza mult acum pentru UE. Daca Basescu nu-si intoarce acum fata
> catre europeni, risca sa piarda trenul.

dan toader
2005-03-11 00:12:41

Interesant

E interesanta harta. Hai sa intram un pic mai jos fiindca aici e vorba de mai multe lucruri.

Georgia: prima carte pusa in castelul orange. Are ca avantaj legatura cu zona resurselor din Caspica. Petrolul azer este extrem de tentant dar si scoaterea din chingia Armeniei este importanta. Asa cum Romania e capul de pod acum (am sa explic un pic mai incolo de ce) peste 10-15 ani probabil Georgia va fi in aceeasi pozitie fata de azerbaidjan si armenia.

Turcia: O tara imensa, o piata imensa deci. Depune eforturi consistente de peste 50 de ani pentru a patrunde in UE. Este cel mai contestat candidat si in acest moment. A fost nevoita sa se distanteze de USA in razboiul al doilea din golf pentru a primi sprijinul Germaniei si Frantei(deocamdata partial, or fi europenii atei dar nici musulmanii nu le sunt agreati)

Ucraina: O piata mare cu resurse de fier si carbune semnificative. Deocamdata aceasta tara balanseaza intre Rusia (partenerul economic si politic no.1), Germania (partenerul economic no.2) si SUA (partenerul politic no.2). -Iuscenko de altfel a facut a doua vizita dupa Rusia in Germania. Cu SUA are probabil relatii bune dar nu cat sa justifice o prima vizita la Washington.

Romania: Incearca sa isi recastige independenta fata de UE (peste 60% din schimburile comerciale) afirmandu-se loiala SUA.

Basarabia: provincie romaneasca saraca in resurse, placa turnanta a traficurilor obscure si spalarii de bani. In principiu nu reclama mare interes atat datorita lipsei de resurse minerale si slabei pregatiri industriale cat si datorita lipsei de pozitii strategice controlate (nu controleaza nici o mare artera de comert sau transport). Colac peste pupaza are o minoritate rusa care o controleaza. Doar interventia hotarata a Romaniei o poate include in atentia SUA si UE

Bulgaria: Loiala Germaniei. Alaturi de Romania acopera mare parte din Dunare si face legatura alaturi de Romania intre Europa Centrala, Turcia si Grecia.

Alti actori fara a fi riverane MN: Serbia-are Dunarea pe teritoriu si o cultura industriala destul de veche. Grecia-Membru UE vechi.

Tintele: Petrolul caspic azer si o legatura cu Asia Centrala, Oleoductul Constanta-Trieste (unul dintre cele mai importante oleoducte din lume. Trebuie sa recunoastem meritul lui Constantinescu care a reusit sa treaca asta pe la noi), Boomul sigur pe care il va inregistra traficul pe Dunare-Main-Rin (se vorbeste ca se vor investi cca 200 mld euro pentru amenajarea acestui traseu, de unde si graba ukrainiana de a face canalul Bastroe), Piete care insumeaza circa 150 de milioane de consumatori acum si poate in jur de 200 milioane in urmatorii 50 de ani, Prin Romania, Bulgaria si Turcia se face legatura terestra intre tarile baltice+europa centrala si Orientul Mijlociu.

De ce?

De ce ne apropiem mai mult de americani este ca acestia dispun la momentul de fata de puterea de a acorda garantii militare. Cred ca eforturile administratiei Bush de a se reapropia de UE vor fi dublate de neincrederea europenilor in UE (cu greu reusindu-se sa se ajunga la un compromis in vederea implementarii tratatului constitutional european).

Daca se va gasi calea spre reconstruirea increderii in NATO care cuprinde si UE si SUA putem vorbi in sfarsit de o posibilitate in a construi un spatiu comun apt sa reziste amenintarilor indo-chineze la adresa echilibrului mondial.

dan toader
2005-03-11 00:14:03

cred ca bateti campii toti trei. unu zice ca ue nu conteaza ailalti doi ca sua nu misca un deget.

s-o credeti voi.:)

La 2005-03-11 00:01:08, Daniel Smith a scris:

> Cita naivitate! Romania nu reprezinta absolut nimic pentru USA. Un
> cuvint al Frantei or Germaniei, valoreaza de mii de ori mai mult,
> chiar daca Basescu ar darui toata Romania, Americii.
>
>
> La 2005-03-10 23:39:17, GiulestiWarrior a scris:
>
> > Romania, un aliat strategic al SUA? Nuuu ;=)
> > Stirea nu e deloc noua. De la 1990 incoace, SUA a apreciat pozitia
> > strategica a Romaniei, in special in cadrul situatiei din lume de la
> > sfarsitul razboiului rece.
> > O stransa alianta Romania-SUA este ceva normal. SUA are si nevoie de
> > aliati de incredere, nu de ceremonie (vezi Franta si Germania).
> >
>
>

dan toader
2005-03-11 00:26:17

mircea draga, se vede ca e ceata pe atlantic. sa ignori paris-madrid-berlin si sa crezi ca poti sa negociezi "lejer"

dovedeste tot atata limitare cat a celor care contesta rolul USA in lume. sa stii si tu ca asa cum SUA dicteaza in lume asa dicteaza in UE tandemul (acum trioul) franco-german (+spania)

La 2005-03-11 00:07:01, Mircea G. a scris:

> UE are nevoie de Romania indiferent de pozitia fetei lui Basescu.
> Romania este parte din continentul european si ambitiile hegemoniste
> ale Parisului si Berlinului sint mult prea mari, asa ca aderarea
> Romaniei este garantata. Romanii ar putea negocia lejer niste
> conditii mult mai avantajoase pentru a adera.
> Relatia cu America este diferita pentru ca americanii se pot descurca
> si fara Romania. Nu pot decat sa admir munca lui Basescu in directia
> asta. Daca s-ar materializa o relatie speciala intre Romania si SUA,
> atunci Basescu va intra in istorie ca un politician de calibru. Ar
> trebui insistat in continuare pe linga cercurile americane de unde
> pleaca idei de strategie catre Pentagon si Casa Alba. Daca s-ar
> cheltui macar jumatate din banii cheltuiti in trecut pentru
> "promovarea imagii Romaniei", s-ar face o investitie buna.
>
> La 2005-03-10 23:46:43, Sobru a scris:
>
> > Totul este sa avem si noroc, caci daca interesele o cer, Romania va fi
> > lasata in offside fara remuscari. Romania are prea putin de oferit.
> > Revolutia portocalie din Ucraina de exemplu, nu ne ajuta deloc.
> > Agitatia privind Moldova este aproape demagogica. Romania insa
> > conteaza mult acum pentru UE. Daca Basescu nu-si intoarce acum fata
> > catre europeni, risca sa piarda trenul.
>
>

ubu
2005-03-11 00:37:32

Republica de Mamaliga pe noi culmi...

> Teoriile sociologice romanesti au subliniat de multa vreme
> importanta strategica a Marii Negre,Promovarea libertatii,
> a democratiei si stabilitatii regionale" in care a expus noua
> doctrina de stabilitate regionala.

Hahahaha auzi la saltimbacul de presa, poate ne lamureste unde au disparut conductele de titei Caucazian care neaparat prin "placa turnanta" Rrromania trebuiau sa treaca....

Uffff o generatie intreaga de cretini si alesii nostrii refugiati in vajaieli externe, caci nu au habar cum sa rezolve problemele care au facut din Romania un furuncul incomod in sezutul Europei ;-)

Europa nu are o republica a bananelor, are in schimb o Republica de Mamaliga, Romania.

Cu o forta de munca filipinizata, culegand capsune spaniole, sa-i pupe Ba$escu in dos, ca fara banii castigati din sudoarea acestor nevoiasi ar fi tara falimentara si s-ar vajai Ba$escu si jupanii lui din mila Europei.

Mai dezaxatilor, jumatate din tara traieste intr-o saracie disperata si voi trancaniti tampenii de genul "teoriile sociologice romanesti", halal. Tepes Voda va trebuie, sau macar un Pol Pot sa va intoarca la anul ZERO ;-(

+
2005-03-11 00:42:08

Putin a intzeles. ( Oare ???!!!)

SRS isi incheie articolul de azi cu o concluzie categorica pe care o redau mai jos:
."
Basescu s-a dus la Kremlin pentru a-i demonstra lui Putin ca, in viitor, Romania are interese majore in Marea Neagra. Impreuna cu aliatii ei. Iar Putin a inteles."
Deci Basescu i-a zis lui Putin cam asa: Bai, gashpere, vezi ca eu si Jorj avem interese mari in "zona", uite am facut aici o elipsa strategica care cuprinde si o parte din Rusia. Vezi sa nu cumva sa ne faci fitze, mai ales ca eu o sa fiu mana dreapta a lu ` Jorj si voi raspunde de jucarie ! Ai intzeles ? Am intzeles, sa traitzi (bine) ! a raspuns Putin.
Lasind gluma la o parte , trebuie sa recunosc ca chestia e o " manea " pentru care Adrian ( copilul minune ) poate fi invidios. Pai cum sa nu-tzi creasca inima cat bostanul cand , portocala fiind, auzi ca seful tau e deja liderul Marii Negre in fatza caruia totzi spun " am intzeles ! " ?
Tradus pe baseste asta inseamna ca trimitem militarii nostrii sa faca ceva diversiuni prin Iran,prin Transnistria, prin Osetia,prin Rusia iar dupa aia aruncam vina pe ei si mergem sa-i democratizam. Cu unchiul Jorj in frunte.
Pina si cecenii aia care primesc ajutor american si britanic sunt mai impartziali decat ZIUA. Cine e curios poate citi pe Siteul lor cavkazcenter.com( in engleza) articole unde sunt crticatzi Schroeder, Chirac si Putin dar si articole unde se arata ca USA vrea sa preia controlul militar al Caucazului datorita rezervelor de petrol si gaze. De asemeni se mai pot admira si fotografii alem actiunilor de" democratizare" din Irak.
Pentru revolutzia vidanj in Nagorno-Karabach,in numele lui Itzik, inainte soldat roman !

george2209
2005-03-11 00:49:09

Re: Republica de Mamaliga pe noi culmi...

Auzi mestere, in caz ca ai uitat: Na$$tase al tau i-a impins pe romani spre Spania..

Doro
2005-03-11 00:54:15

Vorbe,vorbe...bla.bla,bla

Atita timp cind politicienii americani nu au habar istoria si politica tarilor lumii si sa nu mai vorbesc de scoli in care elevii nici nu stiu unde se afla Romania .Am avut destul timp sa intru in legatura cu americani de rind ,politicieni si oameni bogati dar nici unul nu mi-a lasat o inpresie buna deoarece nici nu stiau nimic de Romania doar stiau ceva de Nadia Comaneci .Este greu sa faci politica si investitii cu un popor care nici nul intereseaza trecutul si cultura poporului cu care doreste sa fie prieten.Nu stiu cum poti denumii prieten atita timp cind populatia nu stie cum sa se poarte cu oamenii care au cit de cit traditie si cultura .

Ratacitul
2005-03-11 01:02:12

Re: Republica de Mamaliga pe noi culmi...

Ca sa fim foarte corecti, Na$$tase le-a facilitat plecarea (vizele, remember); patrihotii de la CDR- in special (3 ani "crestere negativa", remember) si de la PSD (baronii) au ajutat romanii sa ia hotararea. Asa ca nu-l omagia pe unul singur; se simt frustrati CDR-istii deghizati in DA.

Iar cu republica de mamaliga, ramane valabil.

La 2005-03-11 00:49:09, george2209 a scris:

> Auzi mestere, in caz ca ai uitat: Na$$tase al tau i-a impins pe romani
> spre Spania..
>

ubu
2005-03-11 01:05:52

Re: Republica de Mamaliga pe noi culmi...

La 2005-03-11 00:49:09, george2209 a scris:

> Auzi mestere, in caz ca ai uitat: Na$$tase al tau i-a impins pe romani
> spre Spania..
>

Nastase e tot de-al vostru, un FSNist ca si Ba$escu ! Dintre ~ 20 de milioane de romani nu s-a gasit unul cu material de presedinte, decat un ex-FSNist "noi muncim nu gandim" ? Jale si prapad.

ubu
2005-03-11 01:10:03

Eclipsa strategica

Cu El Prezidente in vajaiala de la Moskva pana la Potomac, biata tara a intrat intr-o eclipsa strategica, cel putin in ceea ce priveste politica interna si de dezvoltare. Bunastarea tarii se cladeste in Romania, cu munca nu ca mana intinsa prin strainatati.

buni
2005-03-11 01:55:53

Ar mai fi o speranta,

Ca Ziua, romanul de rand, politicienii si in primul rand presedintele sa nu creada in ineptiile astea. Altufel...

Ancutza Hazu
2005-03-11 02:40:30

Fatwa pentru dreak de Osama !!!

Spanish clerics issue Osama fatwa
CNN, Thursday, March 10, 2005 Posted: 4:50 PM EST (2150 GMT)


MADRID, Spain (AP) -- Muslim clerics in Spain issued what they called the world's first fatwa, or Islamic edict, against Osama bin Laden on Thursday, the first anniversary of the Madrid train bombings, calling him an apostate and urging others of their faith to denounce the al Qaeda leader.

The ruling was issued by the Islamic Commission of Spain, the main body representing the country's 1 million-member Muslim community. The commission represents 200 or so mostly Sunni mosques, or about 70 percent of all mosques in Spain.

The March 11, 2004, train bombings killed 191 people and were claimed in videotapes by militants who said they had acted on al Qaeda's behalf in revenge for Spain's troop deployment in Iraq.

The commission's secretary general, Mansur Escudero, said the group had consulted with Muslim leaders in other countries, such as Morocco -- home to most of the jailed suspects in the bombings -- Algeria and Libya, and had their support.

"They agree," Escudero said, referring to the Muslim leaders in the three North African countries. "What I want is that they say so publicly."

The fatwa said that according to the Quran "the terrorist acts of Osama bin Laden and his organization al Qaeida ... are totally banned and must be roundly condemned as part of Islam."

It added: "Inasmuch as Osama bin Laden and his organization defend terrorism as legal and try to base it on the Quran ... they are committing the crime of 'istihlal' and thus become apostates that should not be considered Muslims or treated as such."

The Arabic term "istihlal" refers to the act of making up one's own laws.

Escudero said a fatwa can be issued by any Muslim leader who leads prayer sessions and as he serves such a role, he himself lawfully issued the edict.

He called it an unprecedented condemnation of bin Laden. "We felt now we had the responsibility and obligation to make this declaration," he said in an interview.

"I hope there is a positive reaction from Muslims," he added.

Asked if the edict meant Muslims had to help police try to arrest the world's most wanted man -- who is believed to be hiding along the border between Pakistan and Afghanistan -- Escudero said: "We don't get involved in police affairs but we do feel that all Muslims are obliged to ... keep anyone from doing unjustified damage to other people."


Ancutza Hazu
2005-03-11 02:45:08

Urmeaza Blestemul BOR pentru dreacii de fesenei si tartorii de ne-au brucanit

Si n-ar fi o solutie rea, se mai spala si constanteanul de pacate...-----------------------------
Spanish clerics issue Osama fatwa
CNN, Thursday, March 10, 2005 Posted: 4:50 PM EST (2150 GMT)


MADRID, Spain (AP) -- Muslim clerics in Spain issued what they called the world's first fatwa, or Islamic edict, against Osama bin Laden on Thursday, the first anniversary of the Madrid train bombings, calling him an apostate and urging others of their faith to denounce the al Qaeda leader.

The ruling was issued by the Islamic Commission of Spain, the main body representing the country's 1 million-member Muslim community. The commission represents 200 or so mostly Sunni mosques, or about 70 percent of all mosques in Spain.

The March 11, 2004, train bombings killed 191 people and were claimed in videotapes by militants who said they had acted on al Qaeda's behalf in revenge for Spain's troop deployment in Iraq.

The commission's secretary general, Mansur Escudero, said the group had consulted with Muslim leaders in other countries, such as Morocco -- home to most of the jailed suspects in the bombings -- Algeria and Libya, and had their support.

"They agree," Escudero said, referring to the Muslim leaders in the three North African countries. "What I want is that they say so publicly."

The fatwa said that according to the Quran "the terrorist acts of Osama bin Laden and his organization al Qaeida ... are totally banned and must be roundly condemned as part of Islam."

It added: "Inasmuch as Osama bin Laden and his organization defend terrorism as legal and try to base it on the Quran ... they are committing the crime of 'istihlal' and thus become apostates that should not be considered Muslims or treated as such."

The Arabic term "istihlal" refers to the act of making up one's own laws.

Escudero said a fatwa can be issued by any Muslim leader who leads prayer sessions and as he serves such a role, he himself lawfully issued the edict.

He called it an unprecedented condemnation of bin Laden. "We felt now we had the responsibility and obligation to make this declaration," he said in an interview.

"I hope there is a positive reaction from Muslims," he added.

Asked if the edict meant Muslims had to help police try to arrest the world's most wanted man -- who is believed to be hiding along the border between Pakistan and Afghanistan -- Escudero said: "We don't get involved in police affairs but we do feel that all Muslims are obliged to ... keep anyone from doing unjustified damage to other people."


jan dinu
2005-03-11 03:32:39

Vorbiti pe ---shantz --- ca babele !

Daca Nu stiti sa cititi harta globului si sa pozitionati locul
Romaniei in actuala lume cu problemele ei ; ale terorismului
declarat cu expansiunea islamica in inima Europei de vest ,
a competitiei economice cu lupta pentru pietele de desfacere ,
a potentialului Romaniei neglijata de europeni pina acum
acceptindu-i tacit o coruptie care a dus la exasperare cetatenii ei ...
VINE - America pe ultima suta de metri si cistiga cursa !
Romnaia inca mai are uraniu ,este producatoare de apa grea ,
si atitea bogatii in subsol nedeclarate ..,cu-n potential agricol
de invidiat ,cu populatia care nu a intrat in faza decadentei si
desfriului generalizat constatat prin alte parti ....cu un acces in
continent pe apa si uscat ...c-o MARE ---esentiala strategic ...
De aceea acum Romania -- ESTE -- mireasa aleasa ..!
JD

Ancutza Hazu
2005-03-11 03:38:48

41 de judete si Regiunea Automona Basarabia, sau Romania Federala, aici nu e clar!

Ca Basarabia tot vine la Romania, nici nu-i alt chip, asta este mersul istoriei. Problema e cum o sa se faca.
Sau pur si simplu se lipeste si gata, ce sa mai...
Dar daca e vorba de o perioada de intergare, atunci sa facem o federatie.
Tare mi-ar place Statele Unite Romania!

traktorist
2005-03-11 03:40:21

E banuiesc ca e alt plan in cercul din poza....

Este locul unde luna asta vor incepe araturile de primavara si se sadeste rasadul de ridichi de luna.
La araturi vor participa si tractoatre romanesti, de calibrul 100 si 110 mm. Imprasierea ingrasamintului se va face cu F16 , F22, B52 ( pt ingrasamint natural mai bogat ), B2.

matrix
2005-03-11 03:57:40

hai fetele...la nani acu...

la cotez cu voi...

Ancutza Hazu
2005-03-11 03:59:06

STRALUCESTE MAICA ROMANIA! AAA, MA UNGE LA INIMA. BRAVO BASE!

Aaa, dar stima pentru acuma merge la domn Base.
Bravo Base!
Sa traiesti Romanule, ai sa ramaii primul intre romani in istorie.
Sa te ajute Dumnezeu!


La 2005-03-11 03:32:39, jan dinu a scris:

> Daca Nu stiti sa cititi harta globului si sa pozitionati locul
> Romaniei in actuala lume cu problemele ei ; ale terorismului
> declarat cu expansiunea islamica in inima Europei de vest ,
> a competitiei economice cu lupta pentru pietele de desfacere ,
> a potentialului Romaniei neglijata de europeni pina acum
> acceptindu-i tacit o coruptie care a dus la exasperare cetatenii ei
> ...
> VINE - America pe ultima suta de metri si cistiga cursa !
> Romnaia inca mai are uraniu ,este producatoare de apa grea ,
> si atitea bogatii in subsol nedeclarate ..,cu-n potential agricol
> de invidiat ,cu populatia care nu a intrat in faza decadentei si
> desfriului generalizat constatat prin alte parti ....cu un acces in
> continent pe apa si uscat ...c-o MARE ---esentiala strategic ...
> De aceea acum Romania -- ESTE -- mireasa aleasa ..!
> JD
> 
> 

Ancutza Hazu
2005-03-11 04:13:13

Din pacate, Romania a fost tinuta in urma de generatiile de mamaligari comunisti, CARE CONDUCEAU CU FACALETUL

...ca de cap nu putem vorbi, prea le era creierul imbuibat cu citate din Lenin si alte kktisuri de astea.

La 2005-03-11 01:05:52, ubu a scris:

> La 2005-03-11 00:49:09, george2209 a scris:
> 
> > Auzi mestere, in caz ca ai uitat: Na$$tase al tau i-a impins pe romani
> > spre Spania..
> >
> 
> Nastase e tot de-al vostru, un FSNist ca si Ba$escu ! Dintre ~ 20 de
> milioane de romani nu s-a gasit unul cu material de presedinte, decat
> un ex-FSNist "noi muncim nu gandim" ? Jale si prapad.
> 
> 
> 

pcr-istu
2005-03-11 04:55:16

Re: Vorbiti pe ---shantz --- ca babele !

La 2005-03-11 03:32:39, jan dinu a scris:

> Daca Nu stiti sa cititi harta globului si sa pozitionati locul
> Romaniei in actuala lume cu problemele ei ; ale terorismului
> declarat cu expansiunea islamica in inima Europei de vest ,
> a competitiei economice cu lupta pentru pietele de desfacere ,
> a potentialului Romaniei neglijata de europeni pina acum
> acceptindu-i tacit o coruptie care a dus la exasperare cetatenii ei
> ...
> VINE - America pe ultima suta de metri si cistiga cursa !
> Romnaia inca mai are uraniu ,este producatoare de apa grea ,
> si atitea bogatii in subsol nedeclarate ..,cu-n potential agricol
> de invidiat ,cu populatia care nu a intrat in faza decadentei si
> desfriului generalizat constatat prin alte parti ....cu un acces in
> continent pe apa si uscat ...c-o MARE ---esentiala strategic ...
> De aceea acum Romania -- ESTE -- mireasa aleasa ..!
> JD
>
>
D-l JENICA,ai multa dreptate,multa lume nu stie ca tarile AFRICII sint foarte bogate,dar din nefericire ,majoritatea locuitorilor lor sint saraci.Cam acelasi lucru este valabil si pentru ROMANIA si inca o chestiune"prieteniile de moment" ,nu tin de cald romanilor.Intimplator in urma cu 3 luni,am vazut si lucruri adevarate pe CNN,cind pe la inceputurile anilor '80 d-l Donald Rumsfeld(papusarul cu defensiva de azi),il vizita pe pritenul sau Sadam Hussein,tot atunci a fost aratata si o telefotografie a lui NORIEGA,cel scolit in America,si ajuns in cea mai mare functie in statul PANAMA,acum este "pensionat",la prietenii lui de acum 20 de ani.Si altii vor avea cam aceiasi soarta,dar pe moment sint orbiti,asa este viata ,in special cind altii se joaca cu ea.In rest "sanatate si numai bine"

pcr-istu
2005-03-11 04:57:37

Re: 41 de judete si Regiunea Automona Basarabia, sau Romania Federala, aici nu e clar!

La 2005-03-11 03:38:48, Ancutza Hazu a scris:

> Ca Basarabia tot vine la Romania, nici nu-i alt chip, asta este mersul
> istoriei. Problema e cum o sa se faca.
> Sau pur si simplu se lipeste si gata, ce sa mai...
> Dar daca e vorba de o perioada de intergare, atunci sa facem o
> federatie.
> Tare mi-ar place Statele Unite Romania!
>
Acum este in plan,formarea ''STATELOR UNITE ARABE"

pcr-istu
2005-03-11 05:13:13

Re: hai fetele...la nani acu...

La 2005-03-11 03:57:40, matrix a scris:

> la cotez cu voi...
>
Bai "MATREATZA",tu esti obisnuit sa te duci la culcare odata cu "GAINILE",sau in locul "gainilor,SOMN USOR.

motanul incaltat
2005-03-11 06:13:56

Re: E banuiesc ca e alt plan in cercul din poza....

La 2005-03-11 03:40:21, traktorist a scris:

>  Este locul unde luna asta vor
> incepe araturile de primavara si se sadeste rasadul de
> ridichi de luna.
> La araturi vor participa si tractoatre romanesti, de
> calibrul 100 si 110 mm. Imprasierea ingrasamintului se va
> face cu F16 , F22, B52 ( pt ingrasamint natural mai bogat ),
> B2.

...iar transportul "ingrashamintelor" se va face cu "C-5 Galaxy" .....
Vin Americanii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tataaaaaaaaaaaaaaa...de ce esti in groapa ? De ce nu poti sa vezi ce-ai sperat toata viata ta ?! Romania devine incet-incet, o putere.... maricica
(Maricicooo, Maricica, ziceai ca am ...aia mica !)
Na, ca ma dezvolt acu !
Motanul

ionion
2005-03-11 06:14:06

Romania trebuie sa-si apere locul geografic pe care il are,

dar din pacate dusmanii acum sunt relevanti din vest.
Rusia flaminda este deja o pseudopericlitare a Romaniei.
Romania trebuie sa aiba relatii militare deosebit de bune
cu Statele Unite ale Americii pentruca USA este singurul
stat de pe glob care ne poate apara impotriva sclaviei EU
si a sclaviei sclavilor .
Un respect deosebit trebuie sa avem fata de militarii americani
care isi jerfesc viata pentru apararea democratiei si libertatii
altor state.

motanul incaltat
2005-03-11 06:16:22

Re: hai fetele...la nani acu...

La 2005-03-11 03:57:40, matrix a scris:

> la cotez cu voi...

Mah, tu ai o problema cu ele ! Pai cine ne mai face coltzunasi ? Cine ne mai iubeste ? Cine ne mai....NASHTE ????? 
Magariule ce esti ! hahahahahaha !
Motanul

Olga Khan
2005-03-11 06:17:40

Re: 41 de judete si Regiunea Automona Basarabia, sau Romania Federala, aici nu e clar!

La 2005-03-11 03:38:48, Ancutza Hazu a scris:

> Ca Basarabia tot vine la Romania, nici nu-i alt chip, asta este mersul
> istoriei. Problema e cum o sa se faca.

> Sau pur si simplu se lipeste si gata, ce sa mai ...

> Dar daca e vorba de o perioada de intergare, atunci sa facem o
>&nbsp;federatie. >>>&nbsp;Tare mi-ar place Statele Unite Romania! <<<

>* * * * * * **&nbsp;
Ancuta, avind in vedere ca Basarabia are granita cu Romania si nu cu Zambezi !!! e foarte usor de atasat, exact ca si Ardealul. Practic se trimit acasa baietii de la frontiera si pe harta lumii deseneaza cu rosu si mai aprins limitele Romaniei. E simplu si e gata, la fel va fi si cu Moldova si Bucuresti devine o capitala puternica de tot !!! Visul tau e ca si implinit !

motanul incaltat
2005-03-11 06:18:21

Re: Ioane......ce-i al tau, e pus deoparte !

La 2005-03-11 06:14:06, ionion a scris:

>&nbsp;dar din pacate dusmanii acum sunt relevanti din vest.
>&nbsp;Rusia flaminda este deja o pseudopericlitare a Romaniei.
>&nbsp;Romania trebuie sa aiba relatii militare deosebit de bune
>&nbsp;cu Statele Unite ale Americii pentruca USA este singurul
>&nbsp;stat de pe glob care ne poate apara impotriva sclaviei EU
>&nbsp;si a sclaviei sclavilor .
>&nbsp;Un respect deosebit trebuie sa avem fata de militarii americani
>&nbsp;care isi jerfesc viata pentru apararea democratiei si libertatii
>&nbsp;altor state.

Mda, zici bine ce zici ! Cum sa fac sa te mai enervez ???
Motanul&nbsp;

motanul incaltat
2005-03-11 06:41:31

Din nou : Nea Basescu, azi la approx 1pm (Los Angeles), LIVE la Fox Channel

A vorbit PE VIU (live) cu fetitza noastra de la Fox.
Basescu a fost la fix, a raspuns, in inglish, imediat, la intrebari (la inceput transmisia a fost dereglata....i-o fi bagat f'un kagebist f'o strimba... dar au revenit cu transmisiunea).
Nu ca alti presedinti care nu s-au bagat (de frica !!!) sa vorbeasca in direct ! Nea Base...ce i-e-n gusha...si-n capusa !
Asa vere ! Pacat ca nu esti oltean !!!!! (da' mai bine ca nu esti....ca dadeai cu oishtea-n gard !)
Pe viscolul de la Bucuresti......o primavara la Washington, DC, USA !!!!
Azi fusei fericit ! O vazui pe "MAMA RO" asa cum imi place mie s-o vad !!!! Na ! Tarla voastra de dusmani....care-ti fi....cre ca v-a sunat ceasu' !!!!!
Motanul (foarte) Incaltat

jan dinu
2005-03-11 06:59:19

Apropo : EU vad harta asta ca un tablou de REMbrand ,voi - CUM...??

Si inca de abia a inceput expozitia !!
O sa fie chiar un --VERNISAJ -- permanent la Palat !
JD

motanul incaltat
2005-03-11 07:04:02

Re: 41 de judete si Regiunea Automona Basarabia, sau US Romania Federala ??

La 2005-03-11 03:38:48, Ancutza Hazu a scris:

>&nbsp;Ca Basarabia tot vine la Romania, nici nu-i alt chip, asta este mersul
>&nbsp;istoriei. Problema e cum o sa se faca.
>&nbsp;Sau pur si simplu se lipeste si gata, ce sa mai...
>&nbsp;Dar daca e vorba de o perioada de intergare, atunci sa facem o
>&nbsp;federatie.
>&nbsp;Tare mi-ar place Statele Unite Romania!

Pai asa as zice si io ! Sa ne unim cu amerecanii si sa luam Basarabia !
Pana langa Odessa, nu doar Moldavia ! Ce e ciuntitura aia, acolo, la Marea Neagra, in sud si care nu-i a noastra ????
Sa facem ROMANIA MARE, de la Nistru pan' la Tisa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asa cum a fost !&nbsp;Cum a cintat-o neica !! ( Eminescu)
Ce conteshte c-am fi al 51-lea stat al SUA ??? Luam pamintul neamului indarapt ? il luam ! Si-atunci, care-i baiul ? Socoteala cinstita, nu ?? Eee..
Motanul

motanul incaltat
2005-03-11 07:08:37

Re: STRALUCESTE MAICA ROMANIA! AAA, MA UNGE LA INIMA. Faaaa ! manca-ti-as gura ta ! Unghe esti ?ndc

La 2005-03-11 03:59:06, Ancutza Hazu a scris:

>&nbsp;Aaa, dar stima pentru acuma merge la domn Base.
>&nbsp;Bravo Base!
>&nbsp;Sa traiesti Romanule, ai sa ramaii primul intre romani in istorie.
>&nbsp;Sa te ajute Dumnezeu!
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-03-11 03:32:39, jan dinu a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Daca Nu stiti sa cititi harta globului si sa pozitionati locul
>&nbsp;>&nbsp;Romaniei in actuala lume cu problemele ei ; ale terorismului
>&nbsp;>&nbsp;declarat cu expansiunea islamica in inima Europei de vest ,
>&nbsp;>&nbsp;a competitiei economice cu lupta pentru pietele de desfacere ,
>&nbsp;>&nbsp;a potentialului Romaniei neglijata de europeni pina acum
>&nbsp;>&nbsp;acceptindu-i tacit o coruptie care a dus la exasperare cetatenii ei
>&nbsp;>&nbsp;...
>&nbsp;>&nbsp;VINE - America pe ultima suta de metri si cistiga cursa !
>&nbsp;>&nbsp;Romnaia inca mai are uraniu ,este producatoare de apa grea ,
>&nbsp;>&nbsp;si atitea bogatii in subsol nedeclarate ..,cu-n potential agricol
>&nbsp;>&nbsp;de invidiat ,cu populatia care nu a intrat in faza decadentei si
>&nbsp;>&nbsp;desfriului generalizat constatat prin alte parti ....cu un acces in
>&nbsp;>&nbsp;continent pe apa si uscat ...c-o MARE ---esentiala strategic ...
>&nbsp;>&nbsp;De aceea acum Romania -- ESTE -- mireasa aleasa ..!
>&nbsp;>&nbsp;JD
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

Duca
2005-03-11 07:09:54

Re: Ioane......ce-i al tau, e pus deoparte !

Da, bini zis tovarish. Si mai diparti, sa luam eksemplul marii nuastri prietinii SUA, si sa propasim impriuna pi calia di aur a libiertatii si sa nu uitam sa aviem marii, marii riespiekt pientru saldatii amiericani LIBERATORI.

Di asiminia sa aviem respiect si pientru tov. Bush ciel mai bun prietien al Ruminiei, cari ni va salva di la imperialistii capitalisti si fascisti iuropieni.


motanul incaltat
2005-03-11 07:13:34

Re: 41 de judete si Regiunea Automona Basarabia, sau Romania Federala, aici nu e clar!

La 2005-03-11 06:17:40, Olga Khan a scris:

avind in vedere ca Basarabia are granita cu Romania si nu cu
>&nbsp;Zambezi !!! e foarte usor de atasat, exact ca si Ardealul.

Olgutzo....ma cam framinta ceva. Si cind ma framinta ceva...cam dau nervos din coada !
Tu ai f'o problema cu "Ardealul Nostru" ??.......Mai bine ....sa n-ai !
Ei, asa, o banuiala.....nu stii ca motanii sint curiosi si suspiciosi ?
Motanul

motanul incaltat
2005-03-11 07:16:34

Re: Duca

La 2005-03-11 07:09:54, Duca a scris:

>&nbsp;Da, bini zis tovarish. Si mai diparti, sa luam eksemplul marii nuastri
>&nbsp;prietinii SUA, si sa propasim impriuna pi calia di aur a libiertatii
>&nbsp;si sa nu uitam sa aviem marii, marii riespiekt pientru saldatii
>&nbsp;amiericani LIBERATORI.
>&nbsp;Di asiminia sa aviem respiect si pientru tov. Bush ciel mai bun
>&nbsp;prietien al Ruminiei, cari ni va salva di la imperialistii
>&nbsp;capitalisti si fascisti iuropieni.

Pirtz ! Ai dat-o-n bara ! Deja..... ti cunosc ! Stie motanul ce-ti poate caputzul tau ....de Duca !!!!
Motanul

Duca
2005-03-11 07:25:31

Re: 41 de judete si Regiunea Automona Basarabia, sau US Romania Federala ??

Pai stai asa nitzel, mai motane, ca daca vrei sa facem romania pan'la Tisa, atunici trebuie sa mergem in directia ailalta. Sa ne unim...CU UNGARIA!!

Eh? Ce ziceti de propunerea mea? Cu Ungaria, tovarasi, cu ungaria.

Acuma o sa fie un pic mai complicat. Si ungurii o sa vrea sa'i puna statului un nume pe placul lor. Dar sa nu ne fie grija. Tovarishul Basescu o sa lase el "istoria pe seama istoricilor" si cu marele sau tact o sa negocieze el ceva: Statul se va numi "Statele unite Ungare si ceva, ceva Romane".


Nu dar acum serios. Unirea cu Basarabia sigur ca o sa fie. PNTCD (daca mai exista) deja a avansat la un moment dat intr'o faza a sa mai luminata, un proiect de unire: la inceput unirea armatelor, bancii, servicilor secrete(securistii nostrii cu KGBistii lor) si a externelor.

La un moment dat, intr'un viitor mai indepartat, unirea se va face. Poate nu chiar acum ca trebuie sa ne bagam in EU. Da dupa aia EU poate sa ne pupe in fund. Teritorilie de la Ucrainieni nu prea mai putem sa le recuperam. Nici factorul etnic nu prea mai este in favoarea noastra: 200.000 de romani din 900.000 in bucovina( mai toti in raioanele Hertza, sudul lui Storojinetz si Noua Sulita) si 100.000 din 580.000 in Basarabia de Sud( concentrati mai mult in raionul Reni si Satul Nou).Duca
2005-03-11 07:29:53

Re: Duca

Deci tu esti pro-Bush, eh? Hmm, pe americani ii stiu ca's cam idioti si cred tot ce le spune CNN, dar pe romani ii credeam mai destepti.

motanul incaltat
2005-03-11 07:30:29

Haide frumoaso, haide straino, dragostea mea fara leac.....

...pune-ti o tzoala si...hai fa, vino !
La Haaanul din Feleac !
"Nu sint trasuri, nu poti sa pleci,
Mai e un mileniu pana incepe
Secolul.... douazeci !"

Motanul

motanul incaltat
2005-03-11 07:53:19

Re: Ducule....

La 2005-03-11 07:29:53, Duca a scris:

>&nbsp;Deci tu esti pro-Bush, eh? Hmm, pe americani ii stiu ca's cam idioti
>&nbsp;si cred tot ce le spune CNN, dar pe romani ii credeam mai destepti.

Bai Ducule, io nu sint (neaparat) pro-Bush, dar sint mai mult cu el decit cu altii. Insa imi place ca asta tine cu "mama Ro" si ca e ca si Basescu.
Bombonel le poate da lectii de gargara la amandoi, ma-ntelegi ? Dar el nu are valoare.....el are case si oaua....d'aia a pierdut !
Cit despre desteptaciune...da, Ducule, sintem idioti....dar nu ne pasa ! Ce sa facem bai fartate ? Ajunseram si noi in Amerikia asta, amariti ce sintem...hai bai, fi si tu mizericordios ! Aibi pietate de noi !
Motanul
PS. sa-ti trimit un franc, doi ? Sa-ti iei si tu un covrig (cu susan)?
Esti cumva...academician fara slujba ? Vino aici la mine ! iti dau eu un job bunicel. Dar nu am job-uri d'alea....de gargara, inteleji ? Oricur, trimite-mi un resume ("CV" e la voi ?). O sa-i dau toata atentia...promis !

Red Hat
2005-03-11 07:54:32

Re: Haide frumoaso, haide straino, dragostea mea fara leac.....

La 2005-03-11 07:30:29, motanul incaltat a scris:

>&nbsp;...pune-ti o tzoala si...hai fa, vino !
>&nbsp; La Haaanul din Feleac !
>&nbsp; "Nu sint trasuri, nu poti sa pleci,
>&nbsp; Mai e un mileniu pana incepe
>&nbsp; Secolul.... douazeci !"
>&nbsp;
>&nbsp; Motanul
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;
ce faci bay motzanu? avp zice ca esti magariu ca nu-i mai trimiti bhani. pai tui ce credeai may ca odata ajunge? ia, fugutza pina coltz si fa-ti datoria de mecena, ori te-ai dat ditamai unchiu sam in fatza poietului de carton altoit pe dizidentu de opereta si tu esti in fact un uelferist fruntas pe ramura, traind din leafa nevestii?

traktorist
2005-03-11 07:55:01

Iuropa nu are capitalism decit in Irlanda

La 2005-03-11 07:09:54, Duca a scris:

>&nbsp;Da, bini zis tovarish. Si mai diparti, sa luam eksemplul marii nuastri
>&nbsp;prietinii SUA, si sa propasim impriuna pi calia di aur a libiertatii
>&nbsp;si sa nu uitam sa aviem marii, marii riespiekt pientru saldatii
>&nbsp;amiericani LIBERATORI.
>&nbsp;
>&nbsp;Di asiminia sa aviem respiect si pientru tov. Bush ciel mai bun
>&nbsp;prietien al Ruminiei, cari ni va salva di la imperialistii
>&nbsp;capitalisti si fascisti iuropieni.
>&nbsp;
Lupta mai departe ca dusmanul anglo-american va muri odata si odata.
Bush e prietenul la totzi. In fiecare zi va arata CA ESTE GROZAV.
Intre politicieni nu are egal in Lume. Asa ca tine-te bine de oblonul remorcii.

motanul incaltat
2005-03-11 08:06:29

Re: Red Hat

La 2005-03-11 07:54:32, Red Hat a scris:

>&nbsp;ce faci bay motzanu? avp zice ca esti magariu ca nu-i mai trimiti
>&nbsp;bhani. pai tui ce credeai may ca odata ajunge? ia, fugutza pina coltz
>&nbsp;si fa-ti datoria de mecena, ori te-ai dat ditamai unchiu sam in fatza
>&nbsp;poietului de carton altoit pe dizidentu de opereta si tu esti in fact
>&nbsp;un uelferist fruntas pe ramura, traind din leafa nevestii?

Bai caciulitza ....neagra&nbsp;! imi zici mie...tzie ??!! Hai ?
Si ce-ai tu cu "ualfaru"? daca se da.....pai atunci tre luat, n'asha ?
Traiesc si io din ce poci ! Nu-mi trimiti si mie ceva mardei ? pai nu ?
Motanul

Olga Khan
2005-03-11 08:11:20

Re: Haide frumoaso, haide straino, dragostea mea fara leac.....

La 2005-03-11 07:30:29, motanul incaltat a scris:

>&nbsp;...pune-ti o tzoala si...hai fa, vino !
>&nbsp; La Haaanul din Feleac !
>&nbsp; "Nu sint trasuri, nu poti sa pleci,
>&nbsp; Mai e un mileniu pana incepe
>&nbsp; Secolul.... douazeci !"
>&nbsp;


>&nbsp; Motanul, esti chiar as de suparat si fara speranta, &nbsp;sa asculti muzica din secolul 20 ?

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 FBI a decapitat clanul Gambino (147 afisari)
 Lista lui Mihaescu (88 afisari)
 Mumia lui Tutankamon distrusa de lacomie (73 afisari)
 Sandra Bullock: "Alifia pentru hemoroizi indeparteaza ridurile" (39 afisari)
 Echipament pentru juniori de la AMF (31 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01007 sec.